The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Pierwszy mecz na Reymonta zakończy się:
Zwycięstwem Wisły! 57 35,19%
Remisem! 43 26,54%
Porażką Wisły 62 38,27%
Głosujących: 162. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2013, 10:48
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy trzęsą porami przed meczem, martwią się szczupłą kadrą - znając więc naszą ligę obstawiam gładkie zwycięstwo Wisły
10/10

Wygramy, jest to pewne. Gładko, przez 'odruch pawłowa'. Mianowicie - defensorzy Górnika będą starali się kryć naszych napastników, których nie mamy. Oczywiście takie krycie, zarówno strefą jak i indywidualne - zawiedzie. W panice popełnią błąd i zaczną kryć najbliższego wiślaka czyli Sobolewskiego. Zrobi się miejsce na środku i będzie idealna sytuacja dla naszych, szybkich niczym gazele, skrzydłowych. Zwodzik, zejście do środka, luta pod poprzeczkę.

Tak to widzę. 5:1 dla Wisły.
Małecki (15,20,43) Sarki (42,60).
Oczywiście ktoś z Trójki: Bunoza, Wilk, Jova musi coś zawalić więc Górnik na bank brameczke wciśnie, ale tylko symbolicznie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.07.2013 o godz. 10:51.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.07.2013, 11:31
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy trzęsą porami przed meczem, martwią się szczupłą kadrą - znając więc naszą ligę obstawiam gładkie zwycięstwo Wisły
To jest nas 3
z Łukaszem ;-/
Co do napastników ...wstawiłbym tego małego wariota Kościelniaka .. a jak wysiądzie to Kamińskiego lub Lecha
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.07.2013 o godz. 11:34.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2013, 11:52
ja robie to tak

Ide na mecz, bilet na G 20 pln. i za 20 gram na Górnik kurs na bet365 dziś 3.30
Jak Wisła wygra to radośc bedzie wieksza niz stracone 20 pln, a jak przegra to przynajmniej bedą pieniądze na powtórzenie tego manewru na nastepnym spotkaniu.
Remis najgorsze rozwiązanie, ale jakos go nie widze
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.07.2013, 12:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ja robie to tak

Ide na mecz, bilet na G 20 pln. i za 20 gram na Górnik kurs na bet365 dziś 3.30
Jak Wisła wygra to radośc bedzie wieksza niz stracone 20 pln, a jak przegra to przynajmniej bedą pieniądze na powtórzenie tego manewru na nastepnym spotkaniu.
Remis najgorsze rozwiązanie, ale jakos go nie widze
Przezorny zawsze ubezpieczony W najgorszym wypadku otrzymasz odszkodowanie za porażkę (A co z remisem? )
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2013, 13:10
Grantar napisał(a):Wyświetl post
To jest nas 3
z Łukaszem ;-/
On sobie akurat raczej jaja robił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 18.07.2013, 13:15
Oto wyniki obecnej sprzedaży biletów - mecz już jutro :(

Kolejno C2 C3 C4

Doliczcie jeszcze 4 bilety moje... (kupię w kasie)
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg c2.jpg (106,4 KB, 643 wyświetleń)
Typ pliku: jpg c3.jpg (105,6 KB, 624 wyświetleń)
Typ pliku: jpg c4.jpg (112,0 KB, 626 wyświetleń)

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2013, 13:19
Weź poprawkę na to,że jest sezon urlopowy i studenty wyjechały....

Co do meczu to pewnie kolejna kopanina bez historii się zapowiada i coś w stylu 1:0,0:1,1:1.
Jedyne co człowiek z tego zapamięta to pożegnanie Sobola
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.07.2013, 13:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
On sobie akurat raczej jaja robił.
I tak i nie.

Liczę na wygrana ale poważniejszych argumentów niż te które przytoczyłem nie posiadam. No nie dali mi ich Panowie Bednarz, Smuda oraz Panowie piłkarze. Niestety, nic tutaj nie poradzę, nie moja wina.

Natomiast Serek.c2 pokazał mi drogę - do wygrania wystarczy nam cud, a skoro tak, to bez znaczenia czy wygramy 1:0 czy 5:1. Jak kraść to miliony, jak bzykać to tylko księżniczki. Będzie wygrana i basta.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2013, 13:58
Mamy 18tke meczową! To już pierwszy sukces.
Udało się zgłosić Ostoję, Kościelniaka i Lecha.
Mam nadzieję że któryś z młodych, Kuczak lub Kościelniak zadebiutują w końcówce meczu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2013, 14:34
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Mamy 18tke meczową! To już pierwszy sukces.
Udało się zgłosić Ostoję, Kościelniaka i Lecha.
Mam nadzieję że któryś z młodych, Kuczak lub Kościelniak zadebiutują w końcówce meczu.
Skąd to info?
Odpowiedz cytując
zbycho93
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 18.07.2013, 14:43
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info?
z 90minut.pl

Wisła Kraków zgłosiła do rozgrywek 18-letniego bramkarza Kamila Bachusza. Zawodnik ostatnie pół roku spędził w drużynie Młodej Ekstraklasy.
Krakowski klub zatwiedził do gry także włączonych już wcześniej do pierwszej drużyny Dominika Kościelniaka i Przemysława Lecha oraz Macedończyka Ostoję Stjepanovicia, który oczekiwał na certyfikat.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.07.2013, 16:54
wisla.krakow.pl napisał(a):
Trener Smuda, dopytywany o skład, który wystawi przeciwko Górnikowi, stwierdził jedynie: „Mogę już dziś powiedzieć, że będziemy grali pięcioma pomocnikami(...)"
To Franz uchylił rąbka tajemnicy Ja posiadam dodatkowo informację telefoniczną, że zagramy 10 piłkarzami w polu i 1 bramkarzem. Nie chodziło mu przypadkiem o 6 pomocników?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.07.2013, 17:37
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jak kraść to miliony, jak bzykać to tylko księżniczki. Będzie wygrana i basta.
I w ten sposób umrzesz jako biedny, acz uczciwy prawiczek.

Bo jedna rzecz to chcieć, a co innego - móc. Jak to ładnie ujął Wergiliusz - "nie wszyscy możemy wszystko", a wy byście chcieli, żebyśmy w pierwszym meczu zdobyli 25% przewidywanej zdobyczy bramkowej na cały sezon
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2013 o godz. 17:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.07.2013, 17:48
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Niech wychodzą od początku! Każdy jeden Kuczak czy Kościelniak lepszy niż cała jedenastka Garguł!
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.07.2013, 18:39
jak bzykać to tylko księżniczki
http://www.youtube.com/watch?v=6xXBH-cPEZ8
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 18.07.2013, 18:56
Żaden racjonalny argument nie przemawia za tym, że możemy jutro wygrać.
Ba, nawet zremisować.
I w tym jedyna nadzieja

Wertian napisał(a):Wyświetl post
Niech wychodzą od początku! Każdy jeden Kuczak czy Kościelniak lepszy niż cała jedenastka Garguł!

Nie wyjdą, bo im Krzoska nie zdąży wydziergać numerów na plecach.
Na Ruchu przedszkolaki wyszły bez numerów, na Górniku to nie przejdzie.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.07.2013, 20:50
Przeczucie mi podpowiada, że to będzie katorga dla oczu. Rozsądek podpowiada, że przegramy. Nadzieja, że padnie remis.

Ciekaw jestem akcji dla Sobola
What's new?

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.07.2013, 22:10
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Sądzę, że Górnik w tym sezonie będzie "gorszą wersją" tego Górnika z poprzednich rozgrywek. Sposób gry się raczej nie zmieni, gorzej z wykonaniem, bo ubyło kilku wartościowych graczy.

Mimo wszystko obawiam się, że KSG sprawi nam spore problemy i sukcesem będzie remis w tym spotkaniu. Chciałabym się mylić i mam nadzieję, że nasi zawodnicy pokażą grę, której nikt się po nich nie spodziewa
Jak dla mnie to Górnik poważnie się wzmocnił w porównaniu z poprzednim sezonem. Z poważnych zawodników odeszli Skorupski i Kwiek - w zamian pozyskali m.in Sobola, Madeja, Małkowskiego. Ciekawy jestem także jak poradzi sobie w ekstraklasie Szymon Skrzypczak - w zeszłym sezonie strzelił 21 goli dla KP Polkowice w II lidze.

Wynik w głównej mierze będzie zależał od postawy naszej drugiej linii, czy dadzą sobie radę z wyjściem spod pressingu. Widziałem drugą połowę sparingu z kuchenkorzem i widać, że Smuda duży nacisk kładzie na ten element gry.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2013, 23:11
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Weź poprawkę na to,że jest sezon urlopowy i studenty wyjechały....

Co do meczu to pewnie kolejna kopanina bez historii się zapowiada i coś w stylu 1:0,0:1,1:1.
Jedyne co człowiek z tego zapamięta to pożegnanie Sobola

Jakie studenty,do czego ci potrzebni studenci na sektorze

ale z frekwencja to jest maskara,ja wiem ze zle sie dzieje w Wisle ale my kibicowsko musimy trzymac jakis poziom

A co do wyniku to bedzie pewnie remis.

P.S Znacie inny zespoł na swiecie który gra bez napastnika?

Zdzich Kapka zmontował autorski twór k***wa ,cos czego nikt inny nie ma.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.07.2013 o godz. 23:16.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.07.2013, 01:23
I w ten sposób umrzesz jako biedny, acz uczciwy prawiczek.

Bo jedna rzecz to chcieć, a co innego - móc. Jak to ładnie ujął Wergiliusz - "nie wszyscy możemy wszystko",.....
Audaces fortuna iuvat-śmiałym szczęście sprzyja. Też Wergiliusz.

....a wy byście chcieli, żebyśmy w pierwszym meczu zdobyli 25% przewidywanej zdobyczy bramkowej na cały sezon
'wy byście chcieli' Nie poznajesz kota odwróconego ogonem?

(...) Tak więc - jak na początku wspomniałem - przewiduje ostry i bezlitosny w........ Na bank nam nie odpuszczą.
Przecież aby było faktycznie ostro i bezlitośnie Górnik też musiałby wyrobić całkiem pokaźny procent swojej normy
W 2012/13 strzelili w sumie 35 bramek, my 28.

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=6xXBH-cPEZ8
Klasyk
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.07.2013, 03:02
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
P.S Znacie inny zespoł na swiecie który gra bez napastnika?

Zdzich Kapka zmontował autorski twór k***wa ,cos czego nikt inny nie ma.
Tak, znamy. Ostatnio wygrał u nas Euro
Trzeba uczciwie przyznać, że wzorujemy się na najlepszych.

Audaces fortuna iuvat-śmiałym szczęście sprzyja. Też Wergiliusz.
Nasi od dawna nie maja śmiałości ani do zdobywania punktów, ani bramek nawet.
Ale faktycznie - mam nadzieję, że nie wyjdą na mecz jak skończone pierdoły, tylko z ambicją i wolą walki.
Przekonaliście mnie - impossible is nothing Skoro Bełchatów mógł w poprzednim sezonie tłuc punkty jak leci w rundzie rewanżowej, to my też. Skład nawet lepszy od nich mamy, chociaż jedno nas łączy - oni też grali bez napastnika.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.07.2013 o godz. 03:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.07.2013, 08:09
2 : 1 dla Białej Gwiazdy.

Po zaskakująco "ciekawej" grze Wisły.
A Górnik? Prawdopodobnie przez większość sezonu będzie kopał się po czole, czym dostarczy swoim kibicom nie lada emocji w grupie...spadkowej. Żabole modlą się w intencji " Prezesa", tylko on jest w stanie odmienić tą drużynę
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.07.2013 o godz. 08:14.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2013, 09:10
Meczowa osiemnastka na spotkanie Wisła Kraków - Górnik Zabrze:

Bramkarze: Michał Miśkiewicz, Gerard Bieszczad

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanović, Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Michał Nalepa, Paweł Stolarski

Pomocnicy: Łukasz Garguła, Fabian Burdenski, Michał Chrapek, Emmanuel Sarki, Patryk Małecki, Przemysław Lech , Dominik Kościelniak, Cezary Wilk, Ostoja Stjepanović

Napastnicy: Dawid Kamiński
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.07.2013, 10:53
Martwi sytuacja kadrowa ale ... trzeba wieżyc w zwycięstwo. W końcu liga rusza! Muszę sięw tym sezonie ruszyć na stadion w końcu z Kielc nie mam tak daleko ...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.07.2013, 10:56
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Meczowa osiemnastka na spotkanie Wisła Kraków - Górnik Zabrze:

Bramkarze: Michał Miśkiewicz, Gerard Bieszczad

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Marko Jovanović, Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Michał Nalepa, Paweł Stolarski

Pomocnicy: Łukasz Garguła, Fabian Burdenski, Michał Chrapek, Emmanuel Sarki, Patryk Małecki, Przemysław Lech , Dominik Kościelniak, Cezary Wilk, Ostoja Stjepanović

Napastnicy: Dawid Kamiński
Wierzę, że Kamiński swoją postawą na treningach, udowodnił że zasługuje na epizodzik w końcówce.
Oby się tylko nie spalił, gdyż nieoficjalnie przybędzie wielu prezesów z Francji i Niemiec, którzy zaczną dopinać transfery na 2014 rok.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.07.2013 o godz. 11:02.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.07.2013, 11:17
a jak z Żabolami wiadomo czy wykupili wszystkie bilety? Na SKWK napisali że tyle zamówili ale nie ma info ile ich sprzedali. U nich na stronie natomiast jest informacja że jadą autokarami i samochodami więc uwaga w okolicach bo będzie okazja aby przyozdobić nasz płot nowymi barwami. Sami wprowadzili zasade ze kto straci barwy ma zakaz wyjazdów do końca sezonu
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 19.07.2013, 11:56
Bez napastnika, ale z pięcioma pomocnikami. Kto na szpicy

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...kami,id,t.html
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.07.2013, 12:25
Niech się Smuda nie wygłupia ze Gargumą w ataku, tylko postawi na tego młodego.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2013, 12:49
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Niech się Smuda nie wygłupia ze Gargumą w ataku, tylko postawi na tego młodego.
Tego młodego lepiej wpuścić na ostatnie 30 minut, nie wiadomo jak kondycyjnie i siłowo chłop wygląda. Z tego co czytałem to jeszcze w seniorskiej piłce nie grał.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2013, 12:52
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Tego młodego lepiej wpuścić na ostatnie 30 minut, nie wiadomo jak kondycyjnie i siłowo chłop wygląda. Z tego co czytałem to jeszcze w seniorskiej piłce nie grał.

Mowa o Kamińskim?

Zagrał 45 minuty z Polonią Warszawa.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów