|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mamy do czynienia z sytuacja, ze w klubue nikt nie sprawdza graczy, ktorzy maja byc testowani. Nikt nie robi podstawowego researchu itp. Chociaz czego ja wymagam od takiego Kapki jak po nim odrazu widac, ze to epoka kamienia lupanego jesli chodzi o mentalnosc, kulture czy jakakolwiek wizje. |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Może, może, może... Jedno jest tylko pewne - Franiu .......i głupoty. Może przyjdzie Messi a może nie. Może Boguś będzie królem strzelców a może nie. Może Franiu spuści Wisłę do 2 ligi a może nie. Słowa Frania to .......enie dla samego .......enia i mydlenie oczu. Testowanie grajków, których nigdy wcześniej nie widziało się na oczy na 10 dni przed startem ligi i co do którego nie jest się pewnym czy wypali czy nie! Żeby uderzyć we franiowe tony - BOMBOWO!
Ostatnio edytowane przez Spokolokoełrokoko : 10.07.2013 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
PS. O k u r wa ! Teraz doczytałem czyli okazuje się ,że mamy kolejny kwiatek na testach.Był rumuński student-amator, a teraz bambus z nie wiadomo skąd. Skauting ,że ho ho ho. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Przed sezonem z bardzo ubogiej kadry odeszło 6 zawodników. Liga rusza za 10 dni, a my jeszcze nikogo nie pozyskaliśmy. Jest gorzej niż myślałem, a myślałem że jest bardzo źle.
Wypowiedzi ludzi z klubu, że chcemy wielu zawodników ale nas na nich stać sprawiają, że ręce opadają. To może czas zacząć chcieć piłkarzy, na których na stać? A nie testować amatorów i ludzi totalnie z dupy, o których z góry wiadomo, że się nie nadają do niczego. No chyba, ze nas nie stać na żadnego zawodowego piłkarza... Za przeproszeniem do dupy z takim oszczędzaniem. To tak jakby sklep chcąc zaoszczędzić przestał zamawiać towar i oferował puste półki klientom.
Ostatnio edytowane przez Arked : 10.07.2013 o godz. 21:01.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To jest poprostu smieszne..Wrecz niesmaczne.
Jak oni moga takie glupoty pitolic.Chcemy bla bla,no ale nici z tego bo sa za drodzy.A moze dlatego nie bierzemy bo musielibysmy cos wogole płacic. Do tego kolejna seria zenady z testami,tym razm murzynow ktorzy nie istnieją ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czyli kolejna żenada testowo transferowa stała sie faktem. Forumowicze w godzinę znaleźli info, ze facet jest kolejnym oszustem, a on po jednym sparingu z amatorska drużyna został odesłany. Jest jakas granica kompromitacji dla Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
-Bunoza, Głowacki, Jovanovic, Nalepa, Stolarski, Burliga -Chrapek, Garguła, Małecki, Sarki, Wilk -Boguski Podpisanie z Burdenskim i Stjepanoviciem to pewnie formalność. Biorąc pod uwagę taki, a nie inny stan kadrowy, podejrzewam, że zdecydują się jednak na zatrudnienie Eduardo i tego całego Romo. Z braku laku dobry kit. Do tego 3 bramkarzy, kontuzjowani : Uryga, Czekaj i Szewczyk, Chavez z reprą i być może DZ D W co daje nam łącznie 24 zawodników w kadrze. Na więcej bym nie liczył.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 11.07.2013 o godz. 00:57.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wis.la/xbwzz
Mój komentarz na politykę transferową klubu. Tak jak już ktoś pisał wcześniej. W najgorszym koszmarze nie przypuszczałem, że przy takiej czystce nie zostanie nikt zakupiony celem uzupełnienia kadry. Nie mówię o wzmocnieniu. Zespoły z okręgówki mają lepsze okienka transferowe. Jeśli Wisła spadnie z ligi, prezes i cała reszta "profesjonalistów" powinna zostać oddalona z klubu! ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Z obecna kadrą rzeczywiście możemy spaść i nie powinno to nikogo zdziwić.
Swoja drogą - niejaki Franz S. mówił coś o 3 okienkach, potem coś o 7 transferach, potem coś tam jeszcze innego. Totalny .......nik. A zresztą Smuda zawsze pieprzył trzy po trzy, pamiętam jego zachwyty nad Ikenaczo, że gość zniszczy ligę itp. Nic się nie zmieniło u niego, tyle, że teraz gorszych grajków będzie miał.
Ostatnio edytowane przez yoda79 : 11.07.2013 o godz. 07:32.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
. Sam Właściciel jest bardzo ważną i zasłużoną osobą w naszym klubie, ale nie najważniejszą. Co do okna transferowego, to po meczu z Ruchem będzie można robić podsumowania. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.poznan.sport.pl/sport-poz...ha_Poznan.html
Info szczególnie dla tych, którzy chcą i widzą Maków w wiślackich barwach. Konkurent poważny, ale może zadziała magia Frania i w umyśle Maka wygra marzenie gry dla Wisły i perspektywa rozwoju pod skrzydłami byłego selekcjonera kadry narodowej... |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Mak byłby dobrym wzmocnieniem, jak na tą chwilę. Jest uniwersalny i jednak poziom ekstraklasowy prezentuje. Do tego jakiś napastnik np. Brożek i ten lewy obrońca z Taiti, Stjepanovic i już by to jakoś wyglądało.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przeczytałeś wgl linka, którego wrzuciłem
To co napisałem o Maku w Wiśle i magii Frania to ironia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kumpel z limanowej pisał mi że wczoraj najlepszy na boisku w obydwu druzynach był nie jaki Momo, gracz z senegalu. naszych testowanych ponoć czapka nakrywa na dzień dobry. moze ktoś był wczoraj i może kilka słow o nim powiedzieć?
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
jakbym czytal jakies odezwy zwiazkow zawodowych. Kup sobie klub to wtedy bedziesz mogl dawac zgody lub nie. Zacznij moze od kupienia karnetu. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Ibrahim coraz lepsze stroje prezentuje xD
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pan B.C. jest ode mnie starszy - mógł chodzić na stadion przede mną - pełna zgoda. Zgody na utopienie klubu nie będzie i uwierz mi jak zaczną się dziać jakieś jaja to na 100% akcja będzie na większą skalę od tej jaką prowadzili kibice Polonii W. GKS-u K. czy ŁKS-u. Nie wierzysz? Co do karnetu kupuję go na jedno i to samo miejsce odkąd powstał nowy stadion, więc nie pouczaj mnie co mam robić... Żeby nie było OT, miałem dużą nadzieję że po wpadce z Rumunem ruch w interesie transferowym będzie, były deklaracje, niestety jakie mamy wzmocnienia do tej pory każdy widzi. Jeszcze tydzień nadziei. Mecz z Ruchem należy traktować jako próbę generalną. Z konieczności nie można zagrać optymalnym składem na ligę tylko trzeba nadal będzie szukać...
Ostatnio edytowane przez Barti : 11.07.2013 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A wlasnie jak zaczely sie akcje w klubach wymienionych przez Ciebie to widac jak sie skonczylo. Akcja wyrzucania Wojciechowskiego czy akcja wyrzucania Ptaka z LKSu (akcje kibicow z przebranym facetem za ptaka). No i jak te klubu skonczyly widac wlasnie. Akcje kibicow przeciw wlascieila koncza sie dosc marnie dla klubu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zrobiłem sobie rozpiskę wartościowych zawodników jakich posiadamy na nieco ponad tydzień przed początkiem ligi według naturalnej pozycji. Pominąłem zawodników, którzy moim zdaniem zupełnie nie nadają się do Ekstraklasy. Wytłuszczonym drukiem zaznaczyłem zawodników więcej niż przeciętnych:
Bramkarz: Lewy obrońca: Środkowy obrońca: Głowacki, Chavez, Jovanović,Bunoza, Czekaj Prawy obrońca: Defensywny pomocnik: Wilk, Uryga Lewy pomocnik: Prawy pomocnik: Małecki, Sarki, Stolarski Ofensywny pomocnik: Chrapek, Boguski, Garguła Napastnik: Jak więc widać Smuda będzie mocno kombinować. Na pozycji bramkarza jest źle. Bez nowego zawodnika może być nieciekawie w nadchodzącym sezonie. Bieszczad jest wielką niewiadomą i ciężko od niego oczekiwać cudów. Natomiast Miśkiewicz, mimo że dobrze gra na linii i w pojedynkach 1 na 1 to jest zwyczajnie beznadziejny na przedpolu i w grze nogami. Opierać grę w lidze na takich bramkarzach to samobójstwo. Cytat z Wójcika sam ciśnie się na usta. Nadmiar środkowych obrońców(jedyna dobrze obsadzona pozycja w Wiśle) przejdzie na boki obrony. Na prawej obronie będzie pewnie próbowany obiecujący Stolarski ale mam duże wątpliwości czy się tam utrzyma patrząc na jego problemy z odpowiednim ustawianiem się (to nie jest jego pozycja!). Na newralgiczną pozycję defensywnego pomocnika ma przyjść Stjepanović, który być może wygryzie bezproduktywnego Wilka. Na lewej pomocy będzie grał któryś z prawych pomocników, a więc Sarki lub Małecki. Prawdopodobnie zobaczymy na bokach pomocy również Stolarskiego. Wśród ofensywnych pomocników mamy beznadziejnego Gargułę, nierównego Chrapka i Boguskiego, który będzie grać z musu w ataku, mimo że bramki strzela od święta. Ławki rezerwowych praktycznie nie będzie. Czy zestawiana w ten sposób drużyna może dobrze grać? Przekonamy się niedługo. Współczułbym Smudzie sytuacji w jakiej się znajduje ale jakoś przychodzi mi to z trudem. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja bym tego Celina brał. Cudów nie będzie, ale to chyba oczywiste przy darmowym transferze i tak niskim kontrakcie. Ktoś jednak wierzy, że jesteśmy w stanie znaleźć lepszego napastnika za porównywalne pieniądze?
Nie wiem w czym Romo jest lepszy. Wiadomo tylko, że bramki na razie nie strzelił. Oczywiście, bardzo możliwe że żaden z nich na poziomie ekstraklasy nie pobije wyniku Daniela Sikorskiego, jednak nie sądzę żeby wiek miał tu jakiekolwiek znaczenie. Ot - obaj to straszliwe ogóry, z tym że Brazylijczykowi udało się dwa razy skierować piłkę do siatki. To już coś.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.07.2013 o godz. 16:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Na pierwszego napastnika Brożek+zmiennik Celin ewentualnie typek z Wenezueli.
I mamy Brożka Celina/Wenezuelczyka Boguskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja bym zakontraktował nawet ich dwóch, Celina i Romo, biorąc pod uwagę, że obecnie mamy zero napastników to nie ma co się bawić w takie ryzykowne gierki, że jeden nam wystarczy. Mamy wtedy większe szanse, że któryś z nich coś ugra, wiadome jest że może żaden z nich nie odpalić... no ale cóż dajmy sobie i im szanse.
A skąd to info o Brożku? Moim zdaniem nie ma co liczyć że Paweł się zjawi na R22, jakby coś było na rzeczy prasa by o tym piszczała jak szalona.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 11.07.2013 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego, że jak ktoś tutaj już ładnie powiedział - nie będzie dobrych transferów, a będzie cięcie kosztów, to w przyszłym sezonie będzie gorzej niż w tym, wówczas to Ci piłkarze, których mamy, będą przepłacani i będziemy musieli szukać jeszcze tańszych, co w konsekwencji spowoduje większe cięcie kosztów. Im gorzej Wisła będzie grała, tym mniej będzie kibiców na stadionie, a już tym bardziej w sytuacji, gdy nie będzie wyników. Im wyższe ceny biletów w porównaniu do jakości serwowanego widowiska, tym mniej kibiców na stadionach i mniejsze obroty. Cóż - chcą zrobić wszystko, by Wisłę pogrążyć. Istny nieprofesjonalizm.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|

|