|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
From: <[email protected]>
Sent: Sunday, July 07, 2013 10:17 PM Subject: Re: Daniel Ignatius Mendie > > Hi Artur. > > Mendie is 22 years, according to official documents in Nigeria. He > currently plays for Sunshine Stars. > > Will get back to you by tomorrow. I want to find out the clubs he played > for in 2011 and 2012. Niestety nie odezwał się jak dotąd. Bo nie ma nic do powiedzenia w powyższym temacie?
Ostatnio edytowane przez arti : 09.07.2013 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak już rzeczywiście nie mamy kogo innego zatrudnić w ataku, to weźmy tego Celina i Carlosa Eduardo - choć na 1 rok z opcją przedłużenia. Carlos Eduardo ma nienaganną technikę, taktycznie może być tylko lepiej. Celin z kolei jest wprawdzie gorszym zawodnikiem niż Genkov, jednak jest to właśnie klasyczny cypel i co najważniejsze dochodzi do sytuacji, a to już jest ważne. Mieliśmy w zeszłym sezonie Sikorskiego, to w tym takiego Celina, który jest i tak lepszy od Sikorskiego.
I tak w ataku powinniśmy zrobić jeden transfer, z tym że tego Wenezuelczyka raczej nie powinniśmy zatrudniać jako napastnika, bo nie wydaje mi się by on był takim klasycznym wysuniętym graczem. Co nie zmienia faktu, że może by była możliwość ustawienia go na innej pozycji niż na samym czubku naszej ofensywy. Przy czym, zaznaczam - moja wypowiedź wynika raczej z beznadziei, w której się znajdujemy przez takich a nie innych działaczy. ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kręcą z Brożkiem, zobaczycie. Jacuś kłamczuszek się zabezpiecza na wypadek gdyby nie doszli do porozumienia w sprawie wysokości kontraktu.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Powiedzcie jak to jest ze zima bylo wiadomo ze nie mamy ataku,pare kolejek do konca kazdy mowil ze napewnoi kogos juz maja na oku,sezon sie skionczyl,obozy treningi i oni dalej sa z jednym Boguskim/
nosz krew zalewa ,zaraz sezon a my z połową napastnika.brawa k**wa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
ponoć wygraliśmy w sądzie wypłatę 125 tyś euro za to że Brożek pomóc pomógł swojemu byłemu tureckiemu klubowi awansować do pucharów. Tak więc moje pytanie brzmi:
'' Skoro mamy taką kasę to czemu nie wypożyczymy np. Mateusza Maka i jego brata lub też w jego miejsce nie weźmiemy Brożka do ataku? Niby dwa transfery ale to byliby Polacy! Pierwszy to wiślak z krwi i kości a drugi to praktycznie symbol Wisły (zużyty ale mimo to jakiś tam symbol)'' |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
A) te pieniądze są przeznaczone na spłatę półrocznych długów B) Bełchatów chce sprzedać Maków, ale za 500 tys Euro!, a nie wypożyczyć za 125 tysięcy, których pewnie i tak już nie ma. |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
oby tak było, przyjacielu! bo jak nikt nie przyjdzie to widzę to na prawdę słabo ;x
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków: Nigeryjczyk wymodlił sobie testy
wis.la/fvcfl Najdziwniejsze jest to, ze kazdy gosc z Nigerii, ktory miał przyjechac jak sie wpisze w google to nic o Nim nie ma - ten Isah Akor czy własnie Mendie. Ciezko nawet cos o Nich znaleźć na stronach Fify czy Uefy co jest bardzo dziwne. Z Afryki na testy to przynajmniej pilkarze pokroju Sarkiego powinni do Nas przyjeżdzac - zawodnicy znani a nie jakies no-namey. A Sunday-owi takze bym nie wierzył - teraz mowi, ze za Mendiego trzebaby zapłacic a ciekawe czy przed zaproszeniem na testy tez poinformował o tym klub bo Słowakow co jest wspomniane w materiale uswiadomiono dopiero na koniec testow |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
No tak ale podejrzewam, kasy by wystarczyło na ich wypożyczenie na rok a po roku moglibyśmy ich wykupić gdyż wtedy wg prognozy Łysego i zapowiedzi Smudy będzie kasa na transfery. Bełchatów najpierw chciał wypożyczyć braci Maków, później sprzedać, już sam nie wiem jak to teraz wygląda.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mitchmichel ale Sarki nie przyjechał do Nas z Afryki...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No ciekawie się czyta Smudę, pieprzy coś trzy po trzy i znów przewala się motyw złych Holendrów, którzy nie patrząc na zgodę właściciela, wręcz za jego plecami kupowali hurtowo drogich piłkarzy. Dobrze, że Franiu się nie daje i nie kupi nikogo, ów jeszcze by budżet zburzył no i od samego początku wiedziałem, że to nie on stoi za odejściem Sobola.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Jak dla mnie z tym, że Holendrzy wywołali długi to ściema. Policzmy Marcelo został sprzedany za prawie 4mln euro. Do tego transfer Brożka za 2mln Euro plus jego brat za 0,5 Euro. Dochodzą nam jeszcze wpływy z LE, wpływy z transmisji tych meczy etc. Wyjdzie, że zarobiliśmy 10mln euro. Ile wydaliśmy łącznie na te transfery? te niby wielkie kontrakty to 200tys euro za sezon. A wszystko się zawaliło po niecałym roku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
On ma chyba nawet obywatelstwo holenderskie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ja wolfy nawet nie o tym
piłkarz przyprowadzony prosto z Afryki rózni się od piłkarza urodzonego w Afryce który gra chociazby kilka lat w Europie... ![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
"Decyzja zapadnie do końca tygodnia. Może się zdarzyć, że jeszcze któregoś z nich sprawdzę w sobotę z Ruchem Chorzów, ale na pewno nie wszystkich. Musimy postanowić, co robimy z tą grupą i zająć się nowymi graczami. Mamy ich już wytypowanych, ale kosztują za dużo."
Co to za logika, po ch.uj takie działanie?
Ostatnio edytowane przez arti : 10.07.2013 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
szukać logiki w Wiśle to jak szukać wody na pustyni.
Rok temu czy półtora było przeciez identycznie. Info ze mamy wytypowaną liste iluśtam kandydatów, potem ze oni kosztuja a my nie mamy floty, a na koniec ze czekamy do konca okienka wtedy moze sie coś uda, a jak nie to zostaje nam miesiac luty, czyli miesiac w ktorym pilkarze szukają klubu a nie odwrotnie. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Gazeta Krakowska napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Po kilku dniach otrzymałem właśnie odpowiedź od założyciela strony Westafricanfootball, którego zapytałem o testowanego przez Wisłę Nigeryjczyka. Odpisał mi, że jest pewien na 90%, że Mend(i)e nie grał w Sunshine Stars w ostatnich dwóch latach. Nie ma też żadnych informacji o jego grze w jakimkolwiek klubie od 2011 roku.
Znalazłem również stronę, na której są fotki z meczów Sunshine Stars: http://www.backpagepix.co.za/live/se...&Submit=Search Są zdjęcia z dwóch meczów Sunshine Stars z tego roku, oraz z około10 spotkań z ligi nigeryjskiej z 2012 roku plus jeszcze z afrykańskiej ligi mistrzów, ale jak wiadomo Mende tam nie grał. Jest też sporo zdjęć z 2011. Natomiast ostatnie zdjęcie na którym uchwycono Daniela Mende pochodzi z końca 2010 roku. Czyli podsumowują: - w raportach meczowych go nie ma - na zdjęciach go nie ma - na 30-osobowej oficjalnej liście na ligę mistrzów z 2012 go nie ma - człowiek opisujący dokładnie ligę nigeryjską mówi, że tam nie grał - na profilu z CAF Confederation Cup z 2011 roku jest napisane, że został zwolniony z Sunshine Stars ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Logiki w wypowiedziach i działaniach Frania próżno szukać, ale z powyższego wywiadu to mnie rozwaliło
Od kilku dni przygląda się pan też Jose Romo. - Ma 20 lat i takie możliwości, że za dwa sezony może być bombowym zawodnikiem. Jednak może się zdarzyć, że teraz jeszcze nie "odpali". W przypadku jego oraz dwóch Brazylijczyków można zastanawiać się też na opcją rocznego wypożyczenia. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Uważaj bo Cię namierzą i Ci kartę kibica zablokują. Zostaniesz skazany na zakaz zbliżania się do R22 na tysiąc metrów ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|