The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dizzy
Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2013, 17:28
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Nie podniecajcie się tą wypowiedzią Sundaya, bo wszystko wskazuje na to że ten Mendie aka Mende, który jest przedstawiany jako zawodnik Sunshine Stars, ostatni raz grał w tym klubie w 2011 roku.

Na jego profilu z CAF Confederation Cup z 2011 roku, można przeczytać że nie wywalczył sobie miejsca w składzie i został zwolniony z Sunshine Stars:
wis.la/bt1ju

W składzie Sunshine Stars na Afrykańską Champions League z 2012 roku już go nie ma:
wis.la/qkj2u

Nie znalazłem na nigeryjskich lub afrykańskich stronach żadnych informacji czy składów z 2012 czy 2013 roku, wiążących go z Sunshine Stars. Ostatnie doniesienia konczą się na 2011 roku. Wygląda więc na to że na testy przyjechał kolejny niedzielny grajek.
Nie znalazłeś bo z Ciebie taki szukacz jak ze Zdzisia Kapki łowca talentów.
Chocby tutaj: http://www.transfermarkt.com/en/suns...ein_17064.html
Jest to skład Sunshine Stars na sezon 2013/14 wg. transfermarkt.com.
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 07.07.2013, 17:52
dizzy napisał(a):Wyświetl post
Chocby tutaj: wis.la/nbyul
Człowieku, gdyby nie K4millo możliwe że do dziś byś oglądał Sorina Rumuna biegającego w koszulce Wisły!!!!!

A jak na afrykańskim tm, którego nikt nie aktualizuje to spoko... Skoro ten cały Mendie jest w drużynie to dlaczego nie ma jeszcze swojego numeru Może faktycznie go wywalili w 2011 a teraz znów go przygarnęli Jedno drugiego nie wyklucza...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.07.2013, 18:02
Chocby tutaj: wis.la/nbyul
2013/2014 zgadza się.
Ale K4millo ma rację co do afrykańskiej LM 2012.
Tu jest cała kadra na LM 2012 i kto ile grał. Ani śladu grajka o tym nazwisku.
http://www.mtnfootball.com/africa/af...ine-stars.html
Wkur.iliście mnie więc też jeszcze poszperam
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2013, 18:09
To cieszy, ale martwi, że ten figurujący w kilku innych miejscach, 3 lata starszy delikwent oprócz zbieżności nazwisk dzieli z naszym testowanym również pozycję na boisku.

http://www.football-talents.org/Dani...7-67275-6.html
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.07.2013, 18:32
sierpień 2011 - testy w Tatran Presov, ale potem w kadrze na sezon go nie ma i nie mogę nic znaleźć aż do kadry SS 2013/2014.
wis.la/xhmho
Ostatnio edytowane przez arti : 07.07.2013 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2013, 19:09
Watts napisał(a):Wyświetl post
Na lotnisku się kapnął, że wziął ze sobą stary paszport.
Mistrz!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.07.2013, 22:13
Zanim zaczniesz cwaniaczyć, wypadałaby znać specyfikę aktualizacji składów na Transfermarkt. Tam jak graczowi nie zmieni się klubu w profilu, to będzie widniał w składzie zespołu cały czas w każdym kolejnym sezonie, pomimo tego że już w tym klubie nie gra. Przykład, Ndala Ibrahim, co grał tam do 2010 roku i od tego czasu do teraz zaliczył sporo klubów: http://en.wikipedia.org/wiki/Ndala_Ibrahim , a na transfermarkcie od 2008 do teraz, cały czas w Sunshine Stars:http://www.transfermarkt.com/en/ande...ler_24214.html

To pokazuje jaki jest poziom aktualizacji ligi nigeryjskiej na tej stronie, aktualizowanej przecież przez wolontariuszy.

Moim zdaniem bardzo dobrą stroną odnośnie lig afrykańskich jest westafricanfootball.com, gdzie podawane są na bieżąco doniesienia, obserwacje, składy, statystyki i transfery w ligach afrykańskich. Tutaj na przykład można znaleźć składy drużyn ligi nigeryjskiej z bieżącego sezonu: http://westafricanfootball.com/2013/...eague-2013-10/

i testowanego przez Wisłę Daniela M. nie ma w składzie Sunshine Stars, ani żadnej innej drużyny. Doniesienia o nim na tej stronie również kończą się na 2011 roku. Wygląda więc na to że Sunday Ibrahim naopowiadał bajeczek, a ludzie odpowiedzialni za transfery w Wiśle znowu to kupili, bez porządnej weryfikacji.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 07.07.2013, 22:17
Oczywiście K4millo masz rację.

Widział ktoś sprzedawcę który by nie zachwalał swojego produktu? Przecież On z tego żyje, poza tym idzie za ciosem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.07.2013 o godz. 22:20.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.07.2013, 22:21
Wiele wskazuje na to, że Sunday opowiada farmazony. W 2011 Mendie oblewa testy na Słowacji i znika z kadry Sunshine Stars na dwa lata by nagle pojawić się cudownie w kadrze na ten sezon nie starzejąc się ani o rok. Może w Nigerii testowali maszynę do hibernacji i Nigeryjczyk chcąc dorobić do pensji przeleżał w niej dwa lata. Druga opcja: gość podróżuje w czasie.

No chyba, że jest dwóch Danielów Ignatiusów Mendie, lewych obrońców, grających w Sunshine Stars. Wtedy przepraszam
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2013, 22:26
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wiele wskazuje na to, że Sunday opowiada farmazony. W 2011 Mendie oblewa testy na Słowacji i znika z kadry Sunshine Stars na dwa lata by nagle pojawić się cudownie w kadrze na ten sezon nie starzejąc się ani o rok. Może w Nigerii testowali maszynę do hibernacji i Nigeryjczyk chcąc dorobić do pensji przeleżał w niej dwa lata. Druga opcja: gość podróżuje w czasie.

No chyba, że jest dwóch Danielów Ignatiusów Mendie, lewych obrońców, grających w Sunshine Stars. Wtedy przepraszam
Znam chłopa co narodziny syna oblewał. Trzy lata go w domu nie było...

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Spokolokoełrokoko
Member

Od: 06.2013

Stary 07.07.2013, 22:54
W związku z doniesieniami (a w zasadzie ich brakiem) na temat Daniela Ignatiusa Mendie nie wypada skomentować tego inaczej niż tradycyjnym już...

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.07.2013, 23:58
Jak można tak w biały dzień przebijać piłkarskie blachy?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.07.2013, 00:07
Spokolokoełrokoko napisał(a):Wyświetl post
W związku z doniesieniami (a w zasadzie ich brakiem) na temat Daniela Ignatiusa Mendie nie wypada skomentować tego inaczej niż tradycyjnym już...

Który to Daniel? Ten pierwszy w czapeczce ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2013, 00:13
Ten Sunday(po lewej) to jakiś raper kunta kinte ? Na bank ma gnata jak reszta Cripsów.

Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.07.2013 o godz. 10:37.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.07.2013, 06:52
Spokojnie , może poczekajmy aż ten Nigeryjski lewy obrońca zostanie przetestowany , w każdy razie nie jest amatorem jak Sorin . Sunday też nie miałby w interesie polecać nam kogoś słabego ponieważ dla menedżera ważne jest zaufanie i wyrobiona wcześniej marka . Sunday zapunktował mocno transferem Sarkiego czym zyskał zaufanie ludzi pracujących w Wiśle nie po to żeby teraz próbować wepchnąć jakiegoś ogóra . To że nie ma na necie statystyk od 2011 roku jeszcze o niczym nie świadczy , różnie mogło być - może doznał kontuzji przez którą wyleciał na dłuższy czas ? Zresztą Sarki do nas jak przychodził to też nie grał przez niecały rok więc spokojnie w każdym razie Sunday ma na razie lepszą skuteczność od Clebera w którym większość pokładała nadzieje , po jednej stronie jest Sarki a po drugiej dwójka Brazylijczyków którzy ostatnio byli testowani i raczej nie zostaną u nas na dłużej bo okazali się mocno przeciętni .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.07.2013 o godz. 06:54.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.07.2013, 07:54
Kiedy jakieś trzy-cztery dni wcześniej zarzuciłem informacją o przebitych blachach tego jaśnie pana, to prawie nie było odzewu, dopiero jak k4millo podrzucił to coś się zaczęło Zwłaszcza link, który sam podałem.

Co nie zmienia faktów, że Nigeria jak i połowa Afryki dla mnie odpada z wiadomych względów. ich trzeba ściągać w wieku 8-10 lat, kiedy jeszcze widać, jacy są starzy. Później zostaje liczenie słoi jak w drzewach.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2013, 12:19
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Kiedy jakieś trzy-cztery dni wcześniej zarzuciłem informacją o przebitych blachach tego jaśnie pana, to prawie nie było odzewu, dopiero jak k4millo podrzucił to coś się zaczęło Zwłaszcza link, który sam podałem.

Co nie zmienia faktów, że Nigeria jak i połowa Afryki dla mnie odpada z wiadomych względów. ich trzeba ściągać w wieku 8-10 lat, kiedy jeszcze widać, jacy są starzy. Później zostaje liczenie słoi jak w drzewach.
Wyslalem maila z pytaniem o wiek i kluby Daniela w ostatnich dwoch sezonach na jakąś stronę allnigeriasoccer. Jakiś Bambo mi odpisał, ze wiek 22, a kluby sprawdzi i odpisze mi jutro-tzn. chyba dziś. Ciekawe cży i co napisze.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.07.2013 o godz. 12:31.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.07.2013, 15:50
Może i to nie ma znaczenia, ale Sunday wygląda jakby się wyrwał z getta w Bronxie. Niemniej nie szaty, a skuteczność ma tutaj znaczenie. Biały kołnierzyk i komórka nie gwarantuje sukcesu. Aczkolwiek tak jak pisano wcześniej nikt tak naprawdę nie wiem w jakim wieku są te grajki z Afryki.
What's new?

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2013, 16:26
Kapka: No, więc posłuchaj mnie teraz uważnie,Łysy. Byłeś w Stanach?
Bednarz: Nie.
Kapka: No właśnie, a ja... znam kogoś, kto był i opowiedział mi to i owo. Wiesz, skąd przyjechali czarni do Ameryki?
Bedenarz: Z Afryki.
Kapka: No właśnie, handlarze niewolników przywieźli ich z Afryki. A myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego, silnego Murzyna i wywieźć go za ocean?
Bednarz: Chyba nie.
Kapka: No jasne, że nie. Udało im się to zrobić, ponieważ wywozili tylko takich, co albo nie potrafili s.......ić przed siatką, albo byli największymi głąbami z plemienia i wódz sprzedawał ich za paczkę fajek, bo i tak nie miałby z nich pożytku.
Bednarz: Acha, OK. Bierzemy.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 08.07.2013, 17:12
Suche, Dariook. Idź na spacer.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2013, 17:45
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
niby tak ale .. metryka nie gra . Sarki też może mieć dużo wiecej , a ma niby tylko 25 lat . Nie dałbym mu osobiście tyle , ale to tylko moje zdanie . Uche jak u nas zaczynał nie miał skończonych 20 lat , no i chyba mało kogo interesowało czy naprawde tyle ma .

Jak będzie dobrze grał to czy ma 22 czy 26 , nie robi nam teoretycznie dużej różnicy . Oczywiście wszystko do pewnych granic
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2013, 18:05
Nie słyszałem od lat o przypadkach odmładzania graczy. Opieracie te swoje opinie na faktach, czy dalej błądzicie na początku XXI wieku, gdzie ktoś stosował takie praktyki?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.07.2013, 18:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Jak będzie dobrze grał to czy ma 22 czy 26 , nie robi nam teoretycznie dużej różnicy . Oczywiście wszystko do pewnych granic
Robi różnicę taką że jak będzie grał dobrze i na papierze będzie młody to będzie można drożej go sprzedać do innego klubu .
Kiedyś czytałem wywiad z jakimś byłym piłkarzem Afrykańskim którego zapytano o to czy to "przebijanie blach" jest naprawdę tak powszechne . On odpowiedział że w niektórych wioskach po prostu jak rodzą się dzieci to nikt nie przykłada większej wagi do daty urodzenia tego dzieciaka (przynajmniej kiedyś tak było ) i później jak trzeba wyrobić jakieś papiery to krótko mówić trzeba wymyślić sobie mniej więcej kiedy się przyszło na świat ( co daje różne możliwości zwłaszcza gdy zakręci się jakiś menedżer który za wszelką cenę chce zarobić i namąci w głowie) jednak w większych miastach ,lepiej rozwiniętych takie przypadki są już raczej wykluczone .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.07.2013 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.07.2013, 19:05
http://www.weszlo.com/news/4315-Nies..._lat_ma_Traore jeden z przykladow
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2013, 19:11
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Robi różnicę taką że jak będzie grał dobrze i na papierze będzie młody to będzie można drożej go sprzedać do innego klubu .
Kiedyś czytałem wywiad z jakimś byłym piłkarzem Afrykańskim którego zapytano o to czy to "przebijanie blach" jest naprawdę tak powszechne . On odpowiedział że w niektórych wioskach po prostu jak rodzą się dzieci to nikt nie przykłada większej wagi do daty urodzenia tego dzieciaka (przynajmniej kiedyś tak było ) i później jak trzeba wyrobić jakieś papiery to krótko mówić trzeba wymyślić sobie mniej więcej kiedy się przyszło na świat ( co daje różne możliwości zwłaszcza gdy zakręci się jakiś menedżer który za wszelką cenę chce zarobić i namąci w głowie) jednak w większych miastach ,lepiej rozwiniętych takie przypadki są już raczej wykluczone .

Słyszałem, że Freddie Adu też miał trochę blachy przebite, ale on się w afrykańskiej wiosce raczej nie wychował
Fakt, im młodszy tym lepiej. Natomiast nie wyobrażam sobie, żeby w naszej sytuacji odrzucać dobrego zawodnika, bo jest za stary.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2013, 19:14
piotek napisał(a):Wyświetl post
Fakt, im młodszy tym lepiej. Natomiast nie wyobrażam sobie, żeby w naszej sytuacji odrzucać dobrego zawodnika, bo jest za stary.
http://www.90minut.pl/news/214/news2...i-z-Wisly.html
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.07.2013, 09:06
Link do dzisiejszego meczu Haiti vs Hounduras, który odbył się bodajże o 3:30:
wis.la/ikxi6
Wystąpił w nim zawodnik mocno przymierzany do Wisły Donad Gurrier. Komentarz angielski.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.07.2013, 09:08
http://www.slask.sport.pl/sport-slas...Katowice_.html

PRZEGLĄD PRASY. "Sport" informuje, że Łukasz Budziłek - bramkarz GieKSy - "wpadł w oko" w Franciszkowi Smudzie, trenerowi Wisły Kraków.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 09.07.2013, 11:20
I jak oglądał ktoś mecz Haiti - Honudras?
Odpowiedz cytując
FLPman
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 09.07.2013, 13:06
Obejrzałem pierwszą połowę, bo mnie spanie złamało - pierwsze co dało się zauważyć to jego szybkość i jeden bardzo fajny odbiór piłki, podchodził do przodu w akcjach ofensywnych, ale zdarzało mu się spóźnić przy powrotach, do tego nie jestem pewien, ale popełnił błąd w ustawieniu przy pierwszej bramce dla Hondurasu...

A po obejrzeniu skrótu widać, że ostro dał cielska przy drugiej bramce:
http://www.youtube.com/watch?v=ApnTjL5KrLg
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów