|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Chocby tutaj: http://www.transfermarkt.com/en/suns...ein_17064.html Jest to skład Sunshine Stars na sezon 2013/14 wg. transfermarkt.com. |
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
A jak na afrykańskim tm, którego nikt nie aktualizuje to spoko... Skoro ten cały Mendie jest w drużynie to dlaczego nie ma jeszcze swojego numeru |
|
|
|
Guest
|
|
Ale K4millo ma rację co do afrykańskiej LM 2012. Tu jest cała kadra na LM 2012 i kto ile grał. Ani śladu grajka o tym nazwisku. http://www.mtnfootball.com/africa/af...ine-stars.html Wkur.iliście mnie więc też jeszcze poszperam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
http://www.football-talents.org/Dani...7-67275-6.html |
|
|
|
Guest
|
|
|
sierpień 2011 - testy w Tatran Presov, ale potem w kadrze na sezon go nie ma i nie mogę nic znaleźć aż do kadry SS 2013/2014.
wis.la/xhmho
Ostatnio edytowane przez arti : 07.07.2013 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
To pokazuje jaki jest poziom aktualizacji ligi nigeryjskiej na tej stronie, aktualizowanej przecież przez wolontariuszy. ***** Moim zdaniem bardzo dobrą stroną odnośnie lig afrykańskich jest westafricanfootball.com, gdzie podawane są na bieżąco doniesienia, obserwacje, składy, statystyki i transfery w ligach afrykańskich. Tutaj na przykład można znaleźć składy drużyn ligi nigeryjskiej z bieżącego sezonu: http://westafricanfootball.com/2013/...eague-2013-10/ i testowanego przez Wisłę Daniela M. nie ma w składzie Sunshine Stars, ani żadnej innej drużyny. Doniesienia o nim na tej stronie również kończą się na 2011 roku. Wygląda więc na to że Sunday Ibrahim naopowiadał bajeczek, a ludzie odpowiedzialni za transfery w Wiśle znowu to kupili, bez porządnej weryfikacji. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Wiele wskazuje na to, że Sunday opowiada farmazony. W 2011 Mendie oblewa testy na Słowacji i znika z kadry Sunshine Stars na dwa lata by nagle pojawić się cudownie w kadrze na ten sezon nie starzejąc się ani o rok. Może w Nigerii testowali maszynę do hibernacji i Nigeryjczyk chcąc dorobić do pensji przeleżał w niej dwa lata. Druga opcja: gość podróżuje w czasie.
No chyba, że jest dwóch Danielów Ignatiusów Mendie, lewych obrońców, grających w Sunshine Stars. Wtedy przepraszam ![]() ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
W związku z doniesieniami (a w zasadzie ich brakiem) na temat Daniela Ignatiusa Mendie nie wypada skomentować tego inaczej niż tradycyjnym już...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jak można tak w biały dzień przebijać piłkarskie blachy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Który to Daniel? Ten pierwszy w czapeczce ?
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ten Sunday(po lewej) to jakiś raper kunta kinte ? Na bank ma gnata jak reszta Cripsów.
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.07.2013 o godz. 10:37.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Spokojnie , może poczekajmy aż ten Nigeryjski lewy obrońca zostanie przetestowany , w każdy razie nie jest amatorem jak Sorin . Sunday też nie miałby w interesie polecać nam kogoś słabego ponieważ dla menedżera ważne jest zaufanie i wyrobiona wcześniej marka . Sunday zapunktował mocno transferem Sarkiego czym zyskał zaufanie ludzi pracujących w Wiśle nie po to żeby teraz próbować wepchnąć jakiegoś ogóra . To że nie ma na necie statystyk od 2011 roku jeszcze o niczym nie świadczy , różnie mogło być - może doznał kontuzji przez którą wyleciał na dłuższy czas ? Zresztą Sarki do nas jak przychodził to też nie grał przez niecały rok więc spokojnie w każdym razie Sunday ma na razie lepszą skuteczność od Clebera w którym większość pokładała nadzieje , po jednej stronie jest Sarki a po drugiej dwójka Brazylijczyków którzy ostatnio byli testowani i raczej nie zostaną u nas na dłużej bo okazali się mocno przeciętni .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.07.2013 o godz. 06:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kiedy jakieś trzy-cztery dni wcześniej zarzuciłem informacją o przebitych blachach tego jaśnie pana, to prawie nie było odzewu, dopiero jak k4millo podrzucił to coś się zaczęło
Zwłaszcza link, który sam podałem.Co nie zmienia faktów, że Nigeria jak i połowa Afryki dla mnie odpada z wiadomych względów. ich trzeba ściągać w wieku 8-10 lat, kiedy jeszcze widać, jacy są starzy. Później zostaje liczenie słoi jak w drzewach. ![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez arti : 08.07.2013 o godz. 12:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Może i to nie ma znaczenia, ale Sunday wygląda jakby się wyrwał z getta w Bronxie. Niemniej nie szaty, a skuteczność ma tutaj znaczenie. Biały kołnierzyk i komórka nie gwarantuje sukcesu. Aczkolwiek tak jak pisano wcześniej nikt tak naprawdę nie wiem w jakim wieku są te grajki z Afryki.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kapka: No, więc posłuchaj mnie teraz uważnie,Łysy. Byłeś w Stanach?
Bednarz: Nie. Kapka: No właśnie, a ja... znam kogoś, kto był i opowiedział mi to i owo. Wiesz, skąd przyjechali czarni do Ameryki? Bedenarz: Z Afryki. Kapka: No właśnie, handlarze niewolników przywieźli ich z Afryki. A myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego, silnego Murzyna i wywieźć go za ocean? Bednarz: Chyba nie. Kapka: No jasne, że nie. Udało im się to zrobić, ponieważ wywozili tylko takich, co albo nie potrafili s.......ić przed siatką, albo byli największymi głąbami z plemienia i wódz sprzedawał ich za paczkę fajek, bo i tak nie miałby z nich pożytku. Bednarz: Acha, OK. Bierzemy. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Suche, Dariook. Idź na spacer.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Jak będzie dobrze grał to czy ma 22 czy 26 , nie robi nam teoretycznie dużej różnicy . Oczywiście wszystko do pewnych granic |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie słyszałem od lat o przypadkach odmładzania graczy. Opieracie te swoje opinie na faktach, czy dalej błądzicie na początku XXI wieku, gdzie ktoś stosował takie praktyki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Kiedyś czytałem wywiad z jakimś byłym piłkarzem Afrykańskim którego zapytano o to czy to "przebijanie blach" jest naprawdę tak powszechne . On odpowiedział że w niektórych wioskach po prostu jak rodzą się dzieci to nikt nie przykłada większej wagi do daty urodzenia tego dzieciaka (przynajmniej kiedyś tak było ) i później jak trzeba wyrobić jakieś papiery to krótko mówić trzeba wymyślić sobie mniej więcej kiedy się przyszło na świat ( co daje różne możliwości zwłaszcza gdy zakręci się jakiś menedżer który za wszelką cenę chce zarobić i namąci w głowie) jednak w większych miastach ,lepiej rozwiniętych takie przypadki są już raczej wykluczone .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.07.2013 o godz. 18:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/4315-Nies..._lat_ma_Traore jeden z przykladow
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Słyszałem, że Freddie Adu też miał trochę blachy przebite, ale on się w afrykańskiej wiosce raczej nie wychował ![]() Fakt, im młodszy tym lepiej. Natomiast nie wyobrażam sobie, żeby w naszej sytuacji odrzucać dobrego zawodnika, bo jest za stary. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Link do dzisiejszego meczu Haiti vs Hounduras, który odbył się bodajże o 3:30:
wis.la/ikxi6 Wystąpił w nim zawodnik mocno przymierzany do Wisły Donad Gurrier. Komentarz angielski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://www.slask.sport.pl/sport-slas...Katowice_.html
PRZEGLĄD PRASY. "Sport" informuje, że Łukasz Budziłek - bramkarz GieKSy - "wpadł w oko" w Franciszkowi Smudzie, trenerowi Wisły Kraków. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
I jak oglądał ktoś mecz Haiti - Honudras?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Obejrzałem pierwszą połowę, bo mnie spanie złamało - pierwsze co dało się zauważyć to jego szybkość i jeden bardzo fajny odbiór piłki, podchodził do przodu w akcjach ofensywnych, ale zdarzało mu się spóźnić przy powrotach, do tego nie jestem pewien, ale popełnił błąd w ustawieniu przy pierwszej bramce dla Hondurasu...
A po obejrzeniu skrótu widać, że ostro dał cielska przy drugiej bramce: http://www.youtube.com/watch?v=ApnTjL5KrLg |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|