The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2013, 15:36
Savik napisał(a):Wyświetl post
Śmieją się z Twojego Klubu a Ty im jeszcze oglądąlność nabijasz?

Żałosne :(
Przeciez ta szydera nie wziela sie znikad, mamy stac i udawac ze deszcz pada jak plują?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.06.2013, 15:38
No cóż Kapka nie ma kasy na lewe transfery i grube wałki to stara się i szuka na poziomie swoich umiejętności...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2013, 15:45
Ludzie litości,na co Wy liczycie,ze na testy przyjadą jakieś uznane nazwiska? Testujemy kogo się da,może odpali,może nie i nie jest to wina ani Kapki,ani Bednarza ani Smudy tylko tego że hajsu nie ma.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.06.2013, 15:47
Burdel burdelem, ale testowanie niedorajd to chyba nasza tradycja. Paradoksalnie, w czasach Kasperczaka na testy przyjeżdżali tacy wyjadacze jak Rafał Niżnik (pucharowa zima 2003) albo anonimowi murzyni z Senegalu od Kaspra.

http://historiawisly.pl/wiki/index.p..._no%C5%BCna%29

Lektura tego działu mówi sama za siebie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.06.2013, 15:51
Hujdukiem Wisła udowadnia, że oficjalnie stała się najbardziej obciachowym klubem w Ekstraklasie. Czas zmienić kolor strojów na różowe - będą bardziej wiarygodne. A może w ogóle zmienić nazwę klubu np. na Dalin? Co by nie szargać marki Wisły na daremno...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 28.06.2013, 15:54
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Ludzie litości,na co Wy liczycie,ze na testy przyjadą jakieś uznane nazwiska? Testujemy kogo się da,może odpali,może nie i nie jest to wina ani Kapki,ani Bednarza ani Smudy tylko tego że hajsu nie ma.
widzę że niektórzy niczego nie rozumieją.

oczywiście, że nikt nie liczy na znane nazwiska. ale jest różnica, kiedy na testy przyjedzie jakiś młodziak z III ligi, który błysnął 10 asystami, a kiedy przyjedzie student-amator i 30-letni bramkarz z przeszłością na zmywaku.

podobno Ci nasi skauci cały czas obserwują, mają liste.. i co, przez tyle czasu nie znalazł się nikt w niższych ligach, kogo moglibyśmy sensownie przetestować? to co oni tam robią na tych meczach do chuja za przeproszeniem?! i tu nie chodzi o to, że nie ma pieniędzy, bo w niższych ligach na pewno jacyś Błaszczykowscy są, tylko trzeba ich znaleźć i dać szansę. oni nie będą chcieli zarabiać 300tys. ojro rocznie.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.06.2013, 16:00
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
widzę że niektórzy niczego nie rozumieją.

oczywiście, że nikt nie liczy na znane nazwiska. ale jest różnica, kiedy na testy przyjedzie jakiś młodziak z III ligi, który błysnął 10 asystami, a kiedy przyjedzie student-amator i 30-letni bramkarz z przeszłością na zmywaku.

podobno Ci nasi skauci cały czas obserwują, mają liste.. i co, przez tyle czasu nie znalazł się nikt w niższych ligach, kogo moglibyśmy sensownie przetestować? to co oni tam robią na tych meczach do chuja za przeproszeniem?! i tu nie chodzi o to, że nie ma pieniędzy, bo w niższych ligach na pewno jacyś Błaszczykowscy są, tylko trzeba ich znaleźć i dać szansę. oni nie będą chcieli zarabiać 300tys. ojro rocznie.
Święte słowa podobno nasi skauci latają po 2-4 lidze non stop i mają bardzo długą listę nazwisk. To co przez cały sezon najbardziej obiecującym graczem jest 30 letni weteran zmywaka?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.06.2013, 16:16
Dariook napisał(a):Wyświetl post
I tak ciezko będzie przebić upadek intelektualny wlasnych kibiców......Testy wlasnie do tego służą. ....... Co w tym dziwnego ze grac 2 czy 3 ligi trudni sie czyms poza piłką? Pewnie ciężko utrzymać rodzine za takie pieniądze jakie sa na niższych szczeblach. Przynajmniej chłop jak przerwie karierę to ma dalszy cel.....
Oczywiście.

Różnicy sportowej pomiędzy Ekstraklasą a III liga nie ma. Przynajmniej w Wiśle.
Tak samo dla Kapki nie ma w różnicy pomiędzy amatorem i zawodowcem - ważne kto go poleci i za ile. Smuda sprawdzi.

Nie mam nic do chłopaka - przynajmniej w przeciwieństwie do Rumuna nie oszukuje. Tyle że Kapka powinien się stanowić czy sprawdzając III ligowych* piłkarzy na testy z I-ą drużyną nie działa na szkodę klubu. Albo przynajmniej publicznie powiedzieć wedle jakiego klucza zaprasza na te testy.

* i bezrobotnych
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.06.2013 o godz. 16:23.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2013, 16:19
No oczywiście ,polska piłka to potęga i tylko skauci Wisły nie umieją szukać.
A tu aż się roi od Messich ,Ronaldów .
Wystarczy zobaczyć w najlepszych ligach - co drugi to Polak.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.06.2013, 16:25
Dariook napisał(a):Wyświetl post
I tak ciezko będzie przebić upadek intelektualny wlasnych kibiców.
Bo ja wiem? Ty od lat trzymasz stały, niski poziom.

Sprawdzanie amatorów albo 30-letnich półamatorów którzy nigdy nie grali wyżej niż obecna trzecia (dawna czwarta) liga jest niepoważne dla klubu ekstraklasy.
Podobne akcje miały miejsce przed bankructwem Pogoni Szczecin, kiedy z drużyną testowali kibice. Widać zmierzamy w tym samym kierunku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 28.06.2013, 16:26
Savik napisał(a):Wyświetl post
Śmieją się z Twojego Klubu a Ty im jeszcze oglądąlność nabijasz?

Żałosne :(
Z tego co wiem to kibice budują klub, tak? Mam takie samo prawo do chwalenia jak i do krytykowania , czy wyśmiewania żenującej 'polityki transferowej'. A na pewno nie będe stał obojętnie jak takie gówno się dzieje w klubie i nie będę udawał, że jest ok, jak nie jest. Wisła zatrzymała się 12 lat temu i stoi w miejscu, gdy inne zespoły rozwijają się tak jak przystało. Bronicie Cupiała i mówicie, że tyle zrobił dla Wisły, że jest nietykalny i bez niego byłoby jeszcze gorzej... Co szukalibyśmy zawodników zamiast w Hong Kongu to w Wietnamie? Gorzej być nie może i sami to wiecie. Nie znam dobrze historii, układów na lini Telefonika-Wisła, bo interesował mnie tylko aspekt sportowy i nie zaglebiałem się w działania zarządu, ale czy waszym zdaniem Cupiał był dobrym, przedsiębiorczym prezesem? Oprócz tego że miał kase, to czy jego działania były słuszne i dobre? Mieliśmy milion trenerów, niektórzy po kilka razy wracali, baza treningowa nie ruszona, szkolenie młodzieży na nędznym poziomie, stadion katastrofa, funkcjonowanie klubu jak za komuny, zero świeżego spojrzenia na sport, brak pójścia z duchem czasu (nie, nie, wyszukiwanie zawodników na youtubie się nie liczy), otaczanie się takimi ludźmi jak Kapka, czy Bednarz, brak profesjonalizmu, itd.? Czy waszym zdaniem, Cupiał jest na prawde dobrym prezesem, bo moim zdaniem potencjał Wisły w czasie kiedy odnosiła sukcesy został wykorzystany w 20%, a Cupiał gdyby nie pieniądze w każdym innym klubie zostałby wywieziony na taczce.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2013, 16:40
Wczoraj się śmiałem razem z kuzynem, który gra w IV-ligowym klubie z Górnego Śląska, że powinien wysłać swoje CV do Wisły. Dziś dochodzę do wniosku, że powinienem wystąpić w roli jego menago i załatwić mu testy u Smudy. Chłopak przynajmniej regularnie gra i jest wiodącą postacią swojego zespołu i nie miał tak długiej przerwy jak kolega Hajduk. Nie licząc przerwy w tym roku na przygotowania do matur.

Szczypię się w ramie raz po raz ale jakoś nie mogę się obudzić.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.06.2013, 17:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sprawdzanie amatorów albo 30-letnich półamatorów którzy nigdy nie grali wyżej niż obecna trzecia (dawna czwarta) liga jest niepoważne dla klubu ekstraklasy.
Widzę jeszcze inny aspekt. Narzekaliśmy że Wisła grzebie w kuble ze śmieciami. Otóż - nie grzebie. Grzebią za nią inni - za to głębiej i dokładniej. Wydaje się być jakaś grupa agentów uprawniona do podsyłania nam piłkarzy do testów. Niestety rynek wolnych piłkarzy jest wąśki więc manago wybiera z tego to co jest i co spełnia dwa warunki - umie cokolwiek grać i co ważniejsze, nie ma managera. Bierze takiego, karmi go wizją gry w Wiśle, Wisłę mami nieprzeciętymi umiejętnościami gracza i straszy że okazja po kosztach przejdzie obok nosa. Dzięki temu na testach oglądamy odpadki z odpadków czyli tych którzy pracowali w UK na zmywaku, lunaparku w NY itp

Coś na kształt:

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Proponuję zmienić nazwę tematu na: "Polityka transferowa, czyli kto nie zdążył s.......ić przed siatką >>skautów<< Wisły"...
Tyle że łapią inni za nas i tylko tych których manager opuścił. I mamy odpadki z odpadków.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.06.2013 o godz. 17:06.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.06.2013, 17:18
Jak to wszystko szybko się potoczyło...
Sportowo sie staczamy z roku na rok.

Ja się juz nastawiam na mecze w I lidze. Wam też tak radzę, lepsze to niż słuchanie bredni Bednarza i reszty.
Przynajmniej się nie rozczarujemy.

Co mnie chyba bardziej... jak wszyscy, również albo przede wszystkim nasi kibice wylewają pomyje na firmę "Wisła Kraków". Nie chodzi mi o uzasadnioną krytykę polityki transferowej itp ale wyśmiewania się z każdego elementu tego klubu, szydera.

Przybijcie sobie piatke z żydami.

Gdy zaczynała się moja przygoda z Wisłą to ta kojarzyła się z silną drużyną piłkarską, najlepszymi kibicami którzy byli jej wizytówka w Europie.
Gdzieś to wszystko straci swój klimat. Bracia po szalu się wyzywają. Co jest z Wami ludzie?

"Czy wygrywasz...!"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.06.2013, 17:27
30 latek całe życie grający w III lidze? Czym innym jest szukać młodych piłkarzy w niższych ligach na początku kariery. Wręcz naturalnym a czym innym weteranów bez szans na rozwój.

To całe "testowanie" 30 latka to wygląda jak spektakl odgrywany dla kibiców żeby udowodnić że nie ma nic ciekawego w naszych niższych ligach więc po co szukać. Tymczasem pewnie Kapka kilku bałkańców już zabukował i cicho czeka. Prowizja mu pewnie wpadnie od takiego Mecedończyka czy Bośniaka. A na tle takich testowanych niedorajd z III ligi to jeszcze niektórzy kibice pochwalą że udało się znaleźć chociaż takich bałkańców bo inaczej to dopiero by było dno.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.06.2013 o godz. 17:29.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 28.06.2013, 17:30
Przenieście się tak dla odmiany na początkowe strony tematu, zastanawiam się czy jest jakis klub w Polsce w ciągu 2-3 dekad ostatnich,który w sposobie zarządzania zanotował większy zjazd w dól....
Możemy tu wszyscy prześcigać się w szyderze, formułować coraz ciekawsze żarty....
Ale fakty są jakie są i z nimi cieżko dyskutować

Bednarz, Kapka, Smuda - dopóki choć jeden z nich jest zatrudniony przez NASZ KLUB, moja noga na wynajmowanym stadionie nie postanie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.06.2013, 17:33
Milan!!! napisał(a):Wyświetl post
Bednarz, Kapka, Smuda - dopóki choć jeden z nich jest zatrudniony przez NASZ KLUB, moja noga na wynajmowanym stadionie nie postanie.
Trudno, nie pierwszy i nie ostatni.
Zostaną nieliczni ale fanatyczni.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 28.06.2013, 17:35
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Trudno, nie pierwszy i nie ostatni.
Zostaną nieliczni ale fanatyczni.

Kochający Wisłę, a nie Kapkę czy Smudę.

Kapka w Wiśle jest od wielu lat (Bednarz z przerwami również, a i Smuda z MP), ale to Ci nie przeszkadzało gdy zespół zdobywał rok w rok MP.. teraz nie ma wyników, więc nie podaje się za kibica.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.06.2013 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Stary 28.06.2013, 17:38
To nie ma nic wspólnego z fanatyzmem.
117 wyjazdów i na R22 od roku 1991 to już prędzej.

Ale nie ma mojej zgody dla tego co się dzieje teraz, mam ich wszystkich serdecznie w ....
Z wszystkich możliwych form protestu wybieram tą,
Można przegrać, można spaść
Ale kompromitować Wisły nie można.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 28.06.2013, 17:40
Twoje zachowanie nie ma nic wspólnego z fanatyzmem. Masz rację.

Kompromitują jak już piłkarze na szczeblu sportowym, my kibicem mamy robić swoje i działać w imię potęgi Wisły.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.06.2013, 17:40
Dokładnie, czytasz w myslach.
Jeśli jeszcze kiedyś dożyje jakiejś fety i zobaczę na niej osoby które znalazły sobie preteksty by nie chodzić na Wisłę,
sorry... dla mnie nic nie znaczysz. Nie jesteś kibicem Wisły.
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Stary 28.06.2013, 17:46
Akurat na fety chodziłem rzadko, ostatnia to powrót do ligi po meczu z Jeziorakiem.
Zawsze wybierałem inne formy świętowania, jesli dla Was wyznacznikiem kibicowania jest obecność na fetach to gratuluję.
Dla mnie takim wyznacznikiem były zdecydowanie wyjazdy do Rydułtów, Konina itd.

Nie będę uczestniczył w festynach poparcia dla osób hańbiących Wisłe na polu transferowym, wracając do tematu
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.06.2013, 17:46
Ja zamierzam, pomimo aktualnego kabaretu, chodzić regularnie na Wisłę, ale muszę też przyznać, że aż mnie w dupie ściska, jak pomyślę, że w pewnej części to właśnie m.in. z moich pieniędzy finansowany będzie ów CYRK.

Ślepe chodzenie na mecze to nie jest jedyna właściwa postawa i nie powinniście się nawzajem krytykować, jeżeli ktoś twierdzi, że na mecze chodził nie będzie, z uwagi na to co się w klubie dzieje. Nie pamiętacie już, jak odbywało się kibicowanie pod stadionem w utworzonej przez kibiców strefie w ramach protestu? Mario Nh, czy tamte osoby też nie są kibicami Wisły?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Milan!!!
Junior Member

Stary 28.06.2013, 17:50
1906 % poparcia dla Bogusława Cupiała to popieranie wszystkich jego decyzji...zatrudnienia wspópracownika SB, legionisty i "trenera" Smudy również.

Sorry, ale ja się pod tym poparciem nie podpisuje
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.06.2013, 17:52
To było co innego, sam byłem jedna z tych osób, protestujących.
A Wy piszecie jakby wszystko kręciło się wokół C które skupiało się na dopingu dla Kapki i Smudy.
Najłatwiej jest odpuścić.

Czyli rozumiem, że Ty juz nie chodzisz na Wisłę od momentu pojawienia sie tego transparentu?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.06.2013, 18:07
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
To było co innego, sam byłem jedna z tych osób, protestujących.
A Wy piszecie jakby wszystko kręciło się wokół C które skupiało się na dopingu dla Kapki i Smudy.
Najłatwiej jest odpuścić.
Rozumiem Twój pkt widzenia, ale Milana też i sam nie wiem...
Może jak jesienią będzie przychodziło 5 czy 3 tys. to kogoś to obudzi i wrócimy na lepsze tory albo odda Wisłę komuś kto ma pieniądze i WIZJĘ
A może właśnie jak będzie 15-20 tys to BC się zlituje?
co jest walką, a co odpuszczeniem w tej sytuacji?
liczna obecność jest z jednej strony dowodem wierności, a z drugiej niejako legitymizacją i podpisem kibiców dla dziadostwa, które się dzieje. a jeśli 15-20 tys zakrzyknie - Kapka ch.. albo Smuda sp... (to sobie możemy krzyczeć ile chcemy - gość jest na liście płac przez 3 latka) to co (czy cokolwiek?) zrobi BC?
nieobecność to z jednej strony odpuszczenie, a z drugiej niemy choć bardzo głośny w swej wymowie protest.
bądź tu mądry.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 28.06.2013, 18:19
Ja też mógłby przeciez powiedzieć, że wrócę na Wisłę kiedy nie będzie w niej już Bednarza i Smudy, a ich miejsce zajmą odpowiednio Mielcarski i Skorża. Skład to musi być taki o minimalnym potencjalne z 2006 roku bo przeicież też nie będę utrzymywał tych darmozjadów jak Garguła.

Ale arti rozumiem też Twój punkt widzenia, jeśli ktoś zorganizuje "wjazd" pod budynek klubowy z transparentem "K. wyper. z WisłY" to obiecuję Ci, że będę jednym z pierwszych którzy się na nim pojawią.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2013, 18:26
pytanko do tych którzy ogladali mecz z rezerwami Nielby.
Czy widać bylo ąż taką przewagę Naszych że testowanie kogokolwiek z 3 ligi jest obciachem?
tak czy nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.06.2013, 18:35
Klub jest był i będzie. Piłkarze, trener, prezes, właściciel to tylko przejściowe wakaty, które zawsze mogą ulec zmianie. Marzy mi się by pomimo niepowodzeń doping na stadionie wciąż wgniatał w ziemię każdą przyjeżdżającą tu ekipę...
To tak w skrócie komentarz do ostatnich wpisów w tym temacie.
What's new?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2013, 18:37
dopingiem to nigdy nie wgnieciemy tutaj wszystkich
kilka tak, wszystkich nigdy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna