The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2013, 02:37
Zerkam na tę ankietę.
Serio? Ruch Palikota blisko tyle co PO?
Nie to że te dwa "ruchy" (SB) jakoś się różnią, ale aby tyle głosów na dawnego wydawce katolickiego pisma Ozon?
Jestem pod wrażeniem.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 22.06.2013 o godz. 02:43.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.06.2013, 10:11
Przecież nie czytasz niczego co się wrzuca. Wypowiedź JKM o 300-400 urzędnikach to nie jest nic zmyślonego, ani ta o wystrzelaniu urzędników. To są faktycznie wypowiedzi tyle przez zaślepienie i miłość do JKM niektórzy tego nie widzą.

Co do wrzuconego zdjęcia to już wcześniej wklejałem link do tego idioty JKM. Zobacz czy kogoś takiego można traktować na poważnie?

Cytat:
Przypominam, że Piłsudski był agentem austriackim, a potem i niemieckim – być może więc po prostu RR przekazała władzę płatnemu agentowi niemieckiemu – który, jak rozumiem, „nie jest skompromitowany”.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.06.2013, 11:05
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie czytasz niczego co się wrzuca. Wypowiedź JKM o 300-400 urzędnikach to nie jest nic zmyślonego, ani ta o wystrzelaniu urzędników. To są faktycznie wypowiedzi tyle przez zaślepienie i miłość do JKM niektórzy tego nie widzą.

Co do wrzuconego zdjęcia to już wcześniej wklejałem link do tego idioty JKM. Zobacz czy kogoś takiego można traktować na poważnie?
Napisał poważany intelektualista. Liczyłem, że podeprzesz się jakimś insiderem a tu lipa ,szkoda.
...And Justice For All
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.06.2013, 12:50
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Reakcje międzynarodowe na śmierć Józefa Piłsudzkiego
źródło: wis.la/lqrl9
Że tak zapytam - do czego zmierzasz? To że Hitler miał szacunek do Piłsudskiego uważasz za plamę na honorze Marszałka czy co?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.06.2013, 13:07
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Że tak zapytam - do czego zmierzasz? To że Hitler miał szacunek do Piłsudskiego uważasz za plamę na honorze Marszałka czy co?
w zeszłym miesiącu oglądałem na Discovery film biograficzny o Hitlerze i autorzy wykryli że dziadek Adolfa miał na imie Salomon i był Żydem z pochodzenia.Także w POlsce przed wojną była żydowska rodzina o nazwisku Hitler która jednak uciekła w 1938 roku do USA
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.06.2013, 13:24
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Ostatnio w Polsacie News był wywiad z JKM (był też Ryfiński z Ruchu Palikmiota) i został on zapytany wprost o wystrzelanie urzędników - odpowiedź Korwina była taka, że jest to metafora.
Ludzie tego nie rozumieją i wszystko to co powie JKM czytają wprost. Niestety, tezy, poglądy itp JKM nie sa dla wszystkich, są dla tych którzy myślą - a że w Polsce z myśleniem jest ciężko, dlatego gros osób w ogóle nie rozumie JKM.

Nawet te pochwały wobec Hitlera - przecież on nie chwali Hitlera, robi to metaforycznie, on po prostu pokazuje, że nawet za jego czasów np. podatki były mniejsze, a więc żyło się lepiej (lepiej w sensie, że państwo cię tak nie doiło).

Chyba nikt zdrowo myślący nie doszukiwał się w tym czegoś głębszego przez zaślepienie i nienawiść niektórzy tego nie widzą.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.06.2013, 14:30
Dlatego zawsze się śmieje jak wycinają wypowiedzi JKM-a i mówią patrz idiota! Mój ulubiony tekst krytyków Korwina brzmi, "że za młodu przechodził nim fascynacje, ale dorósł i zobaczył, że to frajer",podając najczęściej argumentację, że założysz rodzinę i zobaczysz jak żyć?
Bez państwowej szkoły? w której nauczyciele uczą, że Wałęsa i Michnik to bohaterzy narodowi.
Bez państwowej służby zdrowia? w której bez łapówki załatwisz wszystko itd.
Korwin zawsze pisze jak docelowo by było najlepiej, wszystkiego od razu by nie zmieniał bo się tak po prostu nie da.
O krytykach z lewej strony Korwina żal mi pisać, z centrum czyli tak zwani PiSowcy wycinają wypowiedzi, wklejają i wyśmiewają niektóre jego teksty zapominając jakie Kaczyński miał żenujące wypowiedzi o sługusach czerwonych Oleksym i Gierku, o braku dyscypliny podczas głosowania o traktacie lizbońskim, zawsze jest wytłumaczenie, że tak trzeba było, bo medialna nagonka, bo trzeba wygrać wybory a Korwin mówi to co myśli nie dbając o pijar, o to czy zjebią go we wsi24 i za to ma mój szacunek a tu wylewają na niego pomyje nie rozumiejąc nawet to co miał do przekazania.
Czytam aktualnie "Alfabet Szulerów"(bardzo dobra pozycja) jednego z moich ulubionych pisarzy Waldemara Łysiaka i poczułem zawód bo o ile to,że Korwin jest niewydarzonym politykiem to mogę taką opinię zrozumieć, ale tekst, że Korwin chce żeby zapomnieć o przegranych powstaniach to już paszkwil. Kojarzę teksty Korwina o powstaniach narodowych i nigdy z czymś takim się nie spotkałem! Zawsze pisał, że pamięć się należy, ale większą uwagę trzeba skupić na wielkich zwycięstwach polskiej armii.
Jeszcze jeden tekst dla krytyków Korwina, którzy przechodzili nim fascynacje za młodu, ale im przeszło i działa na szkodę prawicy: nie zapominajcie, że najczęściej to on był tym który jako pierwszy skierował was( mnie również) na dobrą stronę mocy, za co będę mu dozgonnie wdzięczny.
...And Justice For All
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2013, 00:38
Dla mnie JKM to idealista. Może trochę postrzelony, czasem zapędzi się w argumentacji i wywiezie go to poza granice rozsądku ale generalnie, na polskiej scenie politycznej on jest właśnie tym najbardziej naturalnym, mówiącym o prawdziwych problemach a nie o bzdetach produkowanych na potrzeby badań statystycznych. Jako jedyny naprawdę wierzy w to co gada, ma jakies swoje pomysły na rozwiązanie problemów, owszem często "odjechane" ale generalnie ten facet nie funkcjonuje w polityce jako polityk ale jako ktoś kto naprawdę chce zrobić dobrze Poza nim cała reszta tej bandy to gracze których jedynym celem jest władza i wszystkie przywileje jakiesie z tym wiarza...wiec generalnie banda skoncentrowanych na własnym interesie bezczelnych kłamców pieprzacych o patriotyzmie, poszanowaniu wartości itd...wszystko to w ich retoryce funkcjonuje jako wartości dla frajerów którzy pójda tym tropem natomiast oni sami maja generalnie głoszone wartości w dupie..sa dla nich tylko narzędziem...tak jak te tłumy które za tymi wartościami ida w pochodach organizowanych na kształt 1-majowych spedów roboli w PRLowskich fabryk
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 24.06.2013, 07:33
No i jak tu nie kochac Jaroslawa
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.06.2013, 07:51
Cytat:
Miejska Komisja Wyborcza w Elblągu podała, że pierwszą turę wyborów na prezydenta Elbląga wygrał Jerzy Wilk z Prawa i Sprawiedliwości, zdobywając 11 282 głosy (31,79 proc.). Drugie miejsce w wyborach zajęła Elżbieta Gelert z Platformy Obywatelskiej, która zdobyła 7 540 głosów (21,25 proc.).

Trzeci wynik w wyborach na prezydenta Elbląga uzyskał startujący z własnego komitetu wyborczego Witold Wróblewski (obecnie członek zarządu województwa warmińsko-mazurskiego, który to stanowisko piastuje z ramienia PSL-u). Na Wróblewskiego oddano 6 040 ważnych głosów (17,02 proc.). Czwarte miejsce uzyskał kandydat SLD Janusz Nowak, na którego zagłosowało 3 827 osób (10,78 proc.).

Kolejne wyniki uzyskali: Paweł Kowszyński z KW Solidarna Polska Zbigniewa Ziobro (5,58 proc.), Ewa Białkowska z KW Ruch Palikota Elbląg (4,84 proc.), Cezary Balbuza z KWW Elbląski Komitet Obywatelski (3,09 proc.), Lech Kraśniański z KWW Wolny Elbląg (2,79 proc.), Edward Pukin z KWW Naszą Partią jest Elbląg, (1,48 proc.) i Jacek Tomczak z KWW Partia Elblążan (1,38 proc.). Frekwencja w przedterminowych wyborach na prezydenta Elbląga wyniosła 36,59 proc.

Jak poinformowała Miejska Komisja Wyborcza w Elblągu, mandaty w nowej Radzie Miasta zdobyły cztery komitety wyborcze: PiS będzie miało 10 radnych, PO - siedmiu, SLD - pięciu, a KWW Witolda Wróblewskiego - trzech.

Bastion Platformy w Elblągu upadł, oby II tura była tylko formalnością

Dzisiaj Elbląg, jutro Warszawa, a w 2015 cała Polska !

Zapewne w mediach zacznie się teraz II tura wściekłego ataku na PIS ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.06.2013 o godz. 08:00.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 24.06.2013, 08:18
Platforma dołuje... Ale jej największe NIESZCZĘŚCIE jest takie że znowu będzie musiała WYGRAĆ WYBORY...
Bo państwo to zbyt poważna sprawa aby nim rządzili WARIACI ...Próżniowo-helowo-trotylowi,ze Smoleńskiem w tle .
Jak tu nie poprzeć Kaczyńskiego który obieca wszystko, bez oglądania się na racjonalność
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1....html#TRrelSST
link nieaktywny kliknij tu
(http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,14140768,Kaczynski_do_elblazan__To_moze_b yc_miasto__w_ktorym.html#TRrelSST)"
Zero bezrobocie w Elblągu a jak wygra w Polsce , to nic tylko się cieszyć zero bezrobocia
Cytat:
"Coraz więcej wiadomo o tym, co się stanie, gdy Polacy szczęśliwie uwolnią się od reżimu
Tuska i powierzą władzę jedynym, którzy są tego godni. Mielibyśmy rządy człowieka będącego skrzyżowaniem Davida Copperfielda i duchowego przywódcy Iranu Alego Chamenei"
Z wypowiedzi prezesa PiS wynika, że jeśli jego partia wygra - obywatela czeka cud gospodarzy,
ale ceną będzie zgoda, by "prezes i jego partia obywatela, jego zamiłowania, potrzeby i nawyki sformatowała".
Najlepsza Metoda: obiecaj, ile się da
Na wschodnich terenach Polski od dawna rządzi PIS i jakoś tam bezrobocie największe.
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 08:33.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 24.06.2013, 08:51
york09 napisał(a):Wyświetl post
Platforma opanowała tę metodę do perfekcji i widać teraz tego skutki. PO = Partia Oszustów

Na wschodnich terenach Polski od dawna rządzi PIS i jakoś tam bezrobocie największe.
A porównałeś sobie ile kasy z Funduszy Europejskich albo z budżetu państwa poszło przez te wszystkie lata na rozwój zachodu Polski a ile na wschód ?

Jeżeli nie to sobie porównaj a potem zabieraj głos jak nie wiesz nawet tak prostej rzeczy...

Mogę tak samo powiedzieć, że przyrost naturalny na wschodzie jest większy bo tam rządzi PIS a na zachodzie mniejszy bo tam rządzi PO, tak samo bezsensowny argument jak twój.
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.06.2013 o godz. 09:04.
york09
Banita

Stary 24.06.2013, 09:34
Rozumem wszystko tylko niech nie pociska kitu że w Elblągu zlikwiduje bezrobocie do zera.
Cytat:
A porównałeś sobie ile kasy z Funduszy Europejskich albo z budżetu państwa poszło przez te wszystkie lata na rozwój zachodu Polski a ile na wschód ?
Znaczy się Pisowscy Samorządowcy nie umieją doić z Unii kasy. a jak nie umieją to po co do rządzenie się pchają. Na obiecankach Polski nie zbudujesz.
"Elbląg pokazuje też metodę walki o władzę. W przypadku Jarosława Kaczyńskiego jest ona banalnie prosta. Obiecać wszystko bez oglądania się na to, czy obietnice są choć w minimalnym stopniu racjonalne. Uczciwość nie ma tu znaczenia, znaczenie ma tylko to, czy wyborca da się nabrać"
Nigdy Kaczyński nie powiedział skąd na ten jego dobrobyt w Polsce kasę weźmie, może Jaruś zrezygnuje z ochrony która PIS kosztuje kilka mln rocznie.
Gdzie PIS kasę lokuje
(http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1..._sasiadom.html)
http://polska.newsweek.pl/za-co-pis-...05609,1,1.html
Czyli wszystko po" polskiemu", gęby pełne frazesów a u siebie smród, brud i dziadostwo do n-tej potęgi. Prezesie z pis nie ratuj już ty Polski i Polaków, uratuj chociaż odrobinę przyzwoitości twojej i twojej partii.

Powiedz sam ilu ludzi mógłby Prezes uszczęśliwić za taką kasę.
A co dopiero jak by się dostał do szerokiego koryta władzy?
Jedno co wiem to na kiecki dla żony naszej kasy by nie wydawał.
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 09:36.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2013, 09:38
Znaczy się Pisowscy Samorządowcy nie umieją doić z Unii kasy. a jak nie umieją to po co do rządzenie się pchają.
Wiesz w ogóle kto na szczeblu krajowym rozdziela pieniądze unijne?

Na obiecankach Polski nie zbudujesz.
Po sześciu latach się obudziłeś?
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.06.2013, 09:56
Nie kojarzę tej wypowiedzi, a na prawdę szukałem w internecie i nie znalazłem, więc nie mogę nic powiedzieć.

Cytując program wyborczy Kongresu Nowej Prawicy na ten temat:

3. Urzędy dla ludzi, nie dla urzędników. Uprościmy procedury i radykalnie ograniczymy biurokrację. Postawimy na niewielki lecz profesjonalny korpus przyjaznych urzędników. Ograniczymy liczbę ministerstw, agencji rządowych, posłów i senatorów. Wprowadzimy rzeczywistą odpowiedzialność urzędników za podejmowane decyzje.
Ta wypowiedź jest w zalinkowanym przez emj10 wywiadzie. Pod wyżej podpisanym programem podpisuje się obydwoma rękami, tylko że niestety jest to program bardzo ogólny, a jego "doszczegółowianie" przez Korwina rodzi wątpliwości, czy aby KNP wie jak się za to zabrać. Stwierdzenie bez jakichkolwiek profesjonalnych wyliczeń, a jedynie poprzez analogię do 3,5 milionowego Królestwa Polskiego z 1815 r., że wystarczy nam profesjonalny 300-400 osobowy korpus "przyjaznych urzędników" z kalkulatorami w ręku jest utopią.
PS. Czy gdzieś w programie KNP jest podane które dokładnie procedury zostaną uproszczone, w jakim stopniu, jaka ilość urzędników zostanie zachowana?

Nie, to nie jest prawda. Wręcz przeciwnie. Nie będą zabierać ludziom ciężko zarobionych pieniędzy i nie dawać w zamian nic, tak jak teraz. Nie będę wypisywał wszystkich bolączek takiej służby zdrowia jaką mamy, ale przykładowo ludzie latami czekają na zabieg, albo na wizytę trzeba się pół roku wcześniej rejestrować. Co do jakości obsługi jak się idzie prywatnie do lekarza (chociażby dentysty) nie muszę tłumaczyć. Czy teraz jak wymagają ubezpieczenia to rozumiem nie jest ograniczanie dostępu?
No tak dentysty... A co będzie, jak kogoś nie będzie stać na leczenie nowotworu, stwardnienia rozsianego, zapalenia mózgu? Albo okaże się, że ma dziedziczną genetyczną chorobę metaboliczną? Będzie miał zwyczajnie pecha ?

york09 napisał(a):
Jak tu nie poprzeć Kaczyńskiego który obieca wszystko, bez oglądania się na racjonalność
Oj tam, oj tam Mazurek kontra Krajewska (PO):

Cytat:
Mam przed sobą program PiS, który obiecuje wielką modernizację Polski: 50 nowych mostów...

... A trzy miliony mieszkań też dołoży? I jeszcze prezes obiecał, że urodzi się 200 tysięcy dzieci. Te wszystkie obietnice są na takim poziomie, że brakuje słów. To kpiny z ludzi!

... Na samej Wiśle powstanie 15 mostów.

(śmiech) I gdzie oni je wszystkie postawią?

Zmodernizują 11 lotnisk, wybudują dziewięć nowych...

A może od razu 49 lotnisk? W każdym byłym mieście wojewódzkim po jednym.

... Powstaną między innymi lotniska w Olsztynie i Białymstoku.

Jakie uzasadnienie ekonomiczne ma port lotniczy w Olsztynie i Białymstoku? I proszę mi powiedzieć, jak oni chcą te wszystkie lotniska utrzymać, z czego je zbudować?

„Środki będą pochodzić z budżetu (32 proc.), pieniędzy unijnych (39 proc.) i kapitału prywatnego w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego (29 proc.)".

Życzę PiS powodzenia w realizacji tych cudów, ale to się nie nadaje do poważnej rozmowy.

Dlaczego?

Bo to zupełnie nierealne pomysły. Czyste chciejstwo. Człowiek składający takie obietnice okłamuje Polaków!

Ten człowiek to Donald Tusk.
york09 napisał(a):
Po pierwsze: we wschodniej Polsce od 6 lat rządzi ten sam rząd co i w zachodniej.Czyli Platforma Obywatelska.
Po drugie, najzwyczajniej kłamiesz. 3 województwa o największym bezrobociu w Polsce to mateczniki Platformy Obywatelskiej:
Warmińsko- Mazurskie 22,2 % (PO-PiS 45,2 proc. do 23,3 %)
Zachodnio - Pomorskie 19,1 % (PO - PiS 48,4 proc. do 21,1 proc.%)
Kujawsko- Pomorskie 18,9 % (PO-PiS 43,7 proc. do 24,9 proc. %)
Po trzecie : ponieważ wg Twojej logiki cytat "Pisowscy Samorządowcy nie umieją doić z Unii kasy. a jak nie umieją to po co do rządzenie się pchają.", okazuje się że największymi nieudacznikami są jednak Powscy Samorządowcy

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.06.2013, 10:03
Platforma dołuje... Ale jej największe NIESZCZĘŚCIE jest takie że znowu będzie musiała WYGRAĆ WYBORY...
Bo państwo to zbyt poważna sprawa aby nim rządzili WARIACI ...Próżniowo-helowo-trotylowi,ze Smoleńskiem w tle .

Wszyscy wiedzą że nie bez powodu np. w urnie w Brukseli było więcej kart wyborczych niż wydanych przez komisję. Szkolenia w Moskwie nie idą w las...

Ale teraz nic to już nie da płatny klakierze, lemingi jak to mają w zwyczaju wymierają, a komuszego betonu też co raz mniej, kto ci będzie płacił za wpisy?

Pomyśl ... a cholera, przepraszam ...
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Stary 24.06.2013, 10:04
Pieniądze Unijne dostają ci którzy przedstawią plan zagospodarowania kasy. Taki plan jest przeanalizowany i jeżeli jest realny kasa na ten cel idzie.
Mieszkam w mieście w którym nie rządzi PO ani PIS nawet żadna partia z Sejmu. .Miasto należy do grupy miast które pozyskało najwięcej kasy z Unii. I to dzięki realnym przedstawionym planom rozwoju a nie przynależności partyjnej.
Krótko mówiąc ile sobie wygospodarujesz tyle masz.

DROZD ty wszędzie widzisz przekręty tak jak Jaruś.Każde przegrane przez niego wybory były sfałszowane. Jeżeli wygra to wybory będą OK.
Słowa Jarusia

Jarosław Kaczyński podczas wizyty w Żyrardowie pytany o to, czy partia będzie kontrolowała przebieg kolejnych wyborów w Polsce, zapowiedział stworzenie "ruchu pilnowania wyborów". Po poprzednich wyborach, w związku z dużą liczbą głosów nieważnych, niektórzy politycy PiS sugerowali, że wynik wyborów mógł zostać sfałszowany.
W każdym lokalu wyborczym musi być odważny pełnomocnik, który będzie pilnował do rana głosowania. Wszystkie wywieszone (na drzwiach lokalu wyborczego - red.) wyniki głosowania muszą być sfotografowane i sami musimy je podliczać. Dobrze by było, aby pod każdym lokalem wyborczym stali ludzie, gotowi stać tam całą noc, aby ten kto jest w środku miał poczucie, że jest wspierany - tłumaczył istotę "ruchu pilnowania wyborów" Kaczyński.

Co sie dzieje w głowie Prezesa skoro wszędzie widzi agentów przekręty i zamachy. Nie wspomnę o twierdzy Żolibórz (http://www.tokfm.pl/blogi/o-qu/2013/...kaczynskiego/1)
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 10:33.
Drozd
Senior Member

Stary 24.06.2013, 10:18
Pieniądze Unijne dostają ci którzy przedstawią plan zagospodarowania kasy. Taki plan jest przeanalizowany i jeżeli jest realny kasa na ten cel idzie.
Mieszkam w mieście w którym nie rządzi PO ani PIS nawet żadna partia z Sejmu. .Miasto należy do grupy miast które pozyskało najwięcej kasy z Unii. I to dzięki realnym przedstawionym planom rozwoju a nie przynależności partyjnej.
Krótko mówiąc ile sobie wygospodarujesz tyle masz.
Wybrukowali chodniki, po dwa razy? Czy hitem były wirtualne szkolenia?

Banda przekręciarzy wspierana przez bezmózgie lemingi odchodzi w niebyt. Przykłady przedterminowych wyborów mówią wszystko. Choćbyś sie tutaj dwoił propagandzisto sytuacji nie zmienisz.

Przydajesz sie tylko wtedy kiedy ktoś pyta kto to jest leming...
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Stary 24.06.2013, 10:25
Drozd Przydajesz sie tylko wtedy kiedy ktoś pyta kto to jest leming...
Wiem co to leming
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lemingi
I co to Moherowy beret
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moherowe_berety
Drozd- Wybrukowali chodniki, po dwa razy?
Widzisz to ci samorządowcy mieli głowę na karku a wschodniopolscy czekali na decyzję Kaczyńskiego i nic nie udoili
I tak jest nadal wszyscy pisowcy podporządkowali się swojemu guru Jarkowi i czekają na jego decyzje, sami nie mogą decydować o niczym.
Wcześniej napisałem samorządy mogą się rozwijać dobrze bez żadnej partii z Sejmu.
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 10:31.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.06.2013, 10:27
Czym wy sie zachwycacie. Zabetonowali koryto i teraz wielka sensacja ,że PIS prowadzi. To sie musiało predzej czy pozniej stać ,po 7 latach już wszyscy są znudzeni Tuskiem i choćby dlatego PIS prowadzi.Przy takim systemie wyborczym to żaden sukces .Demokracja w stylu: macie wybór ,ale ciągle między 4 ,5 partiami i tymi samymi ryjami od 20 lat.
york09
Banita

Stary 24.06.2013, 10:40
Popieram taki wybór to żaden wybór.
Wybieramy kto się ma do koryta podłączyć i o swoje dupsko zadbać.
Obecnie w wyborach chodzi o to kto komu ma coś do udowodnienia a nie o sprawy gospodarcze.
Drozd
Senior Member

Stary 24.06.2013, 10:43
Widzisz to ci samorządowcy mieli głowę na karku a wschodniopolscy czekali na decyzję Kaczyńskiego i nic nie udoili
I tak jest nadal wszyscy pisowcy podporządkowali się swojemu guru Jarkowi i czekają na jego decyzje, sami nie mogą decydować o niczym.
Wcześniej napisałem samorządy mogą się rozwijać dobrze bez żadnej partii z Sejmu.
Złodziejstwo może być odbierane jako "posiadanie głowy na karku" tylko w opinii złodzieja. Albo otumanionego leminga, który mózg jedynie nosi. Dlatego właśnie, już gromadzona jest gnojowica by było czym wypełniać taczki i konne fury już niedługo. POwska banda wydała na autostrady 80 mld, a autostrad nie ma, a wykonawcy kasy nie dostali. Gdzie jest kasa? Co wyniknęło pożytecznego z tego, że została wydana? Płatni propagandyści mieli z tego szkolenie? hę?
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 24.06.2013, 10:50
Popieram taki wybór to żaden wybór.
Wybieramy kto się ma do koryta podłączyć i o swoje dupsko zadbać.
Obecnie w wyborach chodzi o to kto komu ma coś do udowodnienia a nie o sprawy gospodarcze.
Pewnie że popierasz, starą komuszą śpiewkę "wszyscy są tacy sami". To twoja ostatnia nadzieja.

Sprawa na szczęście jest łatwiejsza, wybór jest między dwoma opcjami PiS to jedna,a Nocną Zmianą to druga.

To w którym obozie umieścić choćby NP jest sprawą otwartą, nie historycznie, a aktualnie. Chciałbym żeby PiS i NP rządziły w koalicji.
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Stary 24.06.2013, 10:54
Drozd-Złodziejstwo może być odbierane jako "posiadanie głowy na karku" tylko w opinii złodzieja.
To ty uważasz że zaradni samorządowcy to złodzieje? nawet nie wiem czemu mnie za złodzieja uważasz ( dziwnym jesteś człowiekiem..uważasz kto nie z PISU to komunista , złodziej.wróg Polski ateista i Bóg wie kim jeszcze są przeciwnicy PISU)
I tak było za rządów PISU jak jakiś biznesmen się dorobił w oczach Kaczora był przestępcą.

Droździe dużo mówisz o komunie a wiesz chociaż jak w tych czasach się żyło?
DROZD-Złodziejstwo może być odbierane jako "posiadanie głowy na karku" tylko w opinii złodzieja. Albo otumanionego leminga, który mózg jedynie nosi. Dlatego właśnie, już gromadzona jest gnojowica by było czym wypełniać taczki i konne fury już niedługo. POwska banda wydała na autostrady 80 mld, a autostrad nie ma, a wykonawcy kasy nie dostali. Gdzie jest kasa? Co wyniknęło pożytecznego z tego, że została wydana? Płatni propagandyści mieli z tego szkolenie? hę?/

Współczuję ci w takim kraju mieszkać jesteś bardzo nieszczęśliwym człekiem
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 11:19.
Drozd
Senior Member

Stary 24.06.2013, 11:16
Drozd-Złodziejstwo może być odbierane jako "posiadanie głowy na karku" tylko w opinii złodzieja.
To ty uważasz że zaradni samorządowcy to złodzieje? nawet nie wiem czemu mnie za złodzieja uważasz ( dziwnym jesteś człowiekiem..uważasz kto nie z PISU to komunista , złodziej.wróg Polski ateista i Bóg wie kim jeszcze są przeciwnicy PISU)
I tak było za rządów PISU jak jakiś biznesmen się dorobił w oczach Kaczora był przestępcą.
Widzisz to ci samorządowcy mieli głowę na karku ...
Brukowanie dwa razy tego samego chodnika to zaradność, tylko w ocenie złodzieja. Czegoś jeszcze nie rozumiesz? Zgłoś się do centrali...
Hej Nasz TS !!
york09
Banita

Stary 24.06.2013, 13:44
Drozdzie- tak źle o komuchach piszesz, a z kim ewentualnie PIS chce koalicję w Elblągu?...z SLD
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt
Cytat:
Politycy PiS przekonują, że kandydat tej partii, Jerzy Wilk, zostanie wybrany na prezydenta Elbląga w drugiej turze wyborów. Nie wykluczają koalicji z SLD w radzie miasta.
Drozd
Senior Member

Stary 24.06.2013, 15:16
Wystarczy 3 głosy ? To się przyglądnij wynikom.
Zresztą tylko po to wpadłeś? Co tam w stolicy, przejezdność jest?
Hej Nasz TS !!
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.06.2013, 19:23
https://www.youtube.com/watch?v=KFaS...e_gdata_player

To jest szok, co Kaczyński wygaduje.
Zastanawiałem się nad oddaniem głosu na PiS jako "mniejsze zło", ale teraz dziękuję bardzo za uświadomienie mnie Panie Jarosławie, że: ""forsowanie nierealnych projektów liberalnych przez UPR i Korwina Mikke było częścią socjotechniki podtrzymywania w Polsce postkomunizmu".
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.06.2013, 22:31
Nie zgadzam się z nierealnością projektów liberalnych, ale jednak czasem można odnieść wrażenie, że Korwin się bardzo stara żeby liberalizm ośmieszyć
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.06.2013, 22:48
Stara się? Przecież on doskonale realizuje to zadanie od ponad dwóch dekad

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów