|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zerkam na tę ankietę.
Serio? Nie to że te dwa "ruchy" (SB) jakoś się różnią, ale aby tyle głosów na dawnego wydawce katolickiego pisma Ozon? Jestem pod wrażeniem.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 22.06.2013 o godz. 02:43.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w zeszłym miesiącu oglądałem na Discovery film biograficzny o Hitlerze i autorzy wykryli że dziadek Adolfa miał na imie Salomon i był Żydem z pochodzenia.Także w POlsce przed wojną była żydowska rodzina o nazwisku Hitler która jednak uciekła w 1938 roku do USA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ludzie tego nie rozumieją i wszystko to co powie JKM czytają wprost. Niestety, tezy, poglądy itp JKM nie sa dla wszystkich, są dla tych którzy myślą - a że w Polsce z myśleniem jest ciężko, dlatego gros osób w ogóle nie rozumie JKM. Nawet te pochwały wobec Hitlera - przecież on nie chwali Hitlera, robi to metaforycznie, on po prostu pokazuje, że nawet za jego czasów np. podatki były mniejsze, a więc żyło się lepiej (lepiej w sensie, że państwo cię tak nie doiło). Chyba nikt zdrowo myślący nie doszukiwał się w tym czegoś głębszego przez zaślepienie i nienawiść niektórzy tego nie widzą.![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dlatego zawsze się śmieje jak wycinają wypowiedzi JKM-a i mówią patrz idiota! Mój ulubiony tekst krytyków Korwina brzmi, "że za młodu przechodził nim fascynacje, ale dorósł i zobaczył, że to frajer",podając najczęściej argumentację, że założysz rodzinę i zobaczysz jak żyć?
Bez państwowej szkoły? w której nauczyciele uczą, że Wałęsa i Michnik to bohaterzy narodowi. Bez państwowej służby zdrowia? w której bez łapówki załatwisz wszystko itd. Korwin zawsze pisze jak docelowo by było najlepiej, wszystkiego od razu by nie zmieniał bo się tak po prostu nie da. O krytykach z lewej strony Korwina żal mi pisać, z centrum czyli tak zwani PiSowcy wycinają wypowiedzi, wklejają i wyśmiewają niektóre jego teksty zapominając jakie Kaczyński miał żenujące wypowiedzi o sługusach czerwonych Oleksym i Gierku, o braku dyscypliny podczas głosowania o traktacie lizbońskim, zawsze jest wytłumaczenie, że tak trzeba było, bo medialna nagonka, bo trzeba wygrać wybory a Korwin mówi to co myśli nie dbając o pijar, o to czy zjebią go we wsi24 i za to ma mój szacunek a tu wylewają na niego pomyje nie rozumiejąc nawet to co miał do przekazania. Czytam aktualnie "Alfabet Szulerów"(bardzo dobra pozycja) jednego z moich ulubionych pisarzy Waldemara Łysiaka i poczułem zawód bo o ile to,że Korwin jest niewydarzonym politykiem to mogę taką opinię zrozumieć, ale tekst, że Korwin chce żeby zapomnieć o przegranych powstaniach to już paszkwil. Kojarzę teksty Korwina o powstaniach narodowych i nigdy z czymś takim się nie spotkałem! Zawsze pisał, że pamięć się należy, ale większą uwagę trzeba skupić na wielkich zwycięstwach polskiej armii. Jeszcze jeden tekst dla krytyków Korwina, którzy przechodzili nim fascynacje za młodu, ale im przeszło i działa na szkodę prawicy: nie zapominajcie, że najczęściej to on był tym który jako pierwszy skierował was( mnie również) na dobrą stronę mocy, za co będę mu dozgonnie wdzięczny. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla mnie JKM to idealista. Może trochę postrzelony, czasem zapędzi się w argumentacji i wywiezie go to poza granice rozsądku ale generalnie, na polskiej scenie politycznej on jest właśnie tym najbardziej naturalnym, mówiącym o prawdziwych problemach a nie o bzdetach produkowanych na potrzeby badań statystycznych. Jako jedyny naprawdę wierzy w to co gada, ma jakies swoje pomysły na rozwiązanie problemów, owszem często "odjechane" ale generalnie ten facet nie funkcjonuje w polityce jako polityk ale jako ktoś kto naprawdę chce zrobić dobrze Poza nim cała reszta tej bandy to gracze których jedynym celem jest władza i wszystkie przywileje jakiesie z tym wiarza...wiec generalnie banda skoncentrowanych na własnym interesie bezczelnych kłamców pieprzacych o patriotyzmie, poszanowaniu wartości itd...wszystko to w ich retoryce funkcjonuje jako wartości dla frajerów którzy pójda tym tropem natomiast oni sami maja generalnie głoszone wartości w dupie..sa dla nich tylko narzędziem...tak jak te tłumy które za tymi wartościami ida w pochodach organizowanych na kształt 1-majowych spedów roboli w PRLowskich fabryk
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Bastion Platformy w Elblągu upadł, oby II tura była tylko formalnością Dzisiaj Elbląg, jutro Warszawa, a w 2015 cała Polska ! ![]() Zapewne w mediach zacznie się teraz II tura wściekłego ataku na PIS ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.06.2013 o godz. 08:00.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Platforma dołuje... Ale jej największe NIESZCZĘŚCIE jest takie że znowu będzie musiała WYGRAĆ WYBORY...
Bo państwo to zbyt poważna sprawa aby nim rządzili WARIACI ...Próżniowo-helowo-trotylowi,ze Smoleńskiem w tle . Jak tu nie poprzeć Kaczyńskiego który obieca wszystko, bez oglądania się na racjonalność http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1....html#TRrelSST link nieaktywny kliknij tu (http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,14140768,Kaczynski_do_elblazan__To_moze_b yc_miasto__w_ktorym.html#TRrelSST)" Zero bezrobocie w Elblągu a jak wygra w Polsce , to nic tylko się cieszyć zero bezrobocia Cytat:
Na wschodnich terenach Polski od dawna rządzi PIS i jakoś tam bezrobocie największe.
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 08:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Platforma opanowała tę metodę do perfekcji i widać teraz tego skutki. PO = Partia Oszustów
Jeżeli nie to sobie porównaj a potem zabieraj głos jak nie wiesz nawet tak prostej rzeczy... Mogę tak samo powiedzieć, że przyrost naturalny na wschodzie jest większy bo tam rządzi PIS a na zachodzie mniejszy bo tam rządzi PO, tak samo bezsensowny argument jak twój.
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.06.2013 o godz. 09:04.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Rozumem wszystko tylko niech nie pociska kitu że w Elblągu zlikwiduje bezrobocie do zera.
Cytat:
"Elbląg pokazuje też metodę walki o władzę. W przypadku Jarosława Kaczyńskiego jest ona banalnie prosta. Obiecać wszystko bez oglądania się na to, czy obietnice są choć w minimalnym stopniu racjonalne. Uczciwość nie ma tu znaczenia, znaczenie ma tylko to, czy wyborca da się nabrać" Nigdy Kaczyński nie powiedział skąd na ten jego dobrobyt w Polsce kasę weźmie, może Jaruś zrezygnuje z ochrony która PIS kosztuje kilka mln rocznie. Gdzie PIS kasę lokuje (http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1..._sasiadom.html) http://polska.newsweek.pl/za-co-pis-...05609,1,1.html Czyli wszystko po" polskiemu", gęby pełne frazesów a u siebie smród, brud i dziadostwo do n-tej potęgi. Prezesie z pis nie ratuj już ty Polski i Polaków, uratuj chociaż odrobinę przyzwoitości twojej i twojej partii. Powiedz sam ilu ludzi mógłby Prezes uszczęśliwić za taką kasę. A co dopiero jak by się dostał do szerokiego koryta władzy? Jedno co wiem to na kiecki dla żony naszej kasy by nie wydawał.
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||||
PS. Czy gdzieś w programie KNP jest podane które dokładnie procedury zostaną uproszczone, w jakim stopniu, jaka ilość urzędników zostanie zachowana?
![]() york09 napisał(a):
Mazurek kontra Krajewska (PO): Cytat:
york09 napisał(a):
Po drugie, najzwyczajniej kłamiesz. 3 województwa o największym bezrobociu w Polsce to mateczniki Platformy Obywatelskiej: Warmińsko- Mazurskie 22,2 % (PO-PiS 45,2 proc. do 23,3 %) Zachodnio - Pomorskie 19,1 % (PO - PiS 48,4 proc. do 21,1 proc.%) Kujawsko- Pomorskie 18,9 % (PO-PiS 43,7 proc. do 24,9 proc. %) Po trzecie : ponieważ wg Twojej logiki cytat "Pisowscy Samorządowcy nie umieją doić z Unii kasy. a jak nie umieją to po co do rządzenie się pchają.", okazuje się że największymi nieudacznikami są jednak Powscy Samorządowcy ![]() ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Wszyscy wiedzą że nie bez powodu np. w urnie w Brukseli było więcej kart wyborczych niż wydanych przez komisję. Szkolenia w Moskwie nie idą w las... Ale teraz nic to już nie da płatny klakierze, lemingi jak to mają w zwyczaju wymierają, a komuszego betonu też co raz mniej, kto ci będzie płacił za wpisy? Pomyśl ... a cholera, przepraszam ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pieniądze Unijne dostają ci którzy przedstawią plan zagospodarowania kasy. Taki plan jest przeanalizowany i jeżeli jest realny kasa na ten cel idzie.
Mieszkam w mieście w którym nie rządzi PO ani PIS nawet żadna partia z Sejmu. .Miasto należy do grupy miast które pozyskało najwięcej kasy z Unii. I to dzięki realnym przedstawionym planom rozwoju a nie przynależności partyjnej. Krótko mówiąc ile sobie wygospodarujesz tyle masz. DROZD ty wszędzie widzisz przekręty tak jak Jaruś.Każde przegrane przez niego wybory były sfałszowane. Jeżeli wygra to wybory będą OK. Słowa Jarusia Jarosław Kaczyński podczas wizyty w Żyrardowie pytany o to, czy partia będzie kontrolowała przebieg kolejnych wyborów w Polsce, zapowiedział stworzenie "ruchu pilnowania wyborów". Po poprzednich wyborach, w związku z dużą liczbą głosów nieważnych, niektórzy politycy PiS sugerowali, że wynik wyborów mógł zostać sfałszowany. W każdym lokalu wyborczym musi być odważny pełnomocnik, który będzie pilnował do rana głosowania. Wszystkie wywieszone (na drzwiach lokalu wyborczego - red.) wyniki głosowania muszą być sfotografowane i sami musimy je podliczać. Dobrze by było, aby pod każdym lokalem wyborczym stali ludzie, gotowi stać tam całą noc, aby ten kto jest w środku miał poczucie, że jest wspierany - tłumaczył istotę "ruchu pilnowania wyborów" Kaczyński. Co sie dzieje w głowie Prezesa skoro wszędzie widzi agentów przekręty i zamachy. Nie wspomnę o twierdzy Żolibórz (http://www.tokfm.pl/blogi/o-qu/2013/...kaczynskiego/1)
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 10:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybrukowali chodniki, po dwa razy? Czy hitem były wirtualne szkolenia? ![]() Banda przekręciarzy wspierana przez bezmózgie lemingi odchodzi w niebyt. Przykłady przedterminowych wyborów mówią wszystko. Choćbyś sie tutaj dwoił propagandzisto sytuacji nie zmienisz. Przydajesz sie tylko wtedy kiedy ktoś pyta kto to jest leming... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Drozd Przydajesz sie tylko wtedy kiedy ktoś pyta kto to jest leming...
Wiem co to leming http://pl.wikipedia.org/wiki/Lemingi I co to Moherowy beret http://pl.wikipedia.org/wiki/Moherowe_berety Drozd- Wybrukowali chodniki, po dwa razy? Widzisz to ci samorządowcy mieli głowę na karku a wschodniopolscy czekali na decyzję Kaczyńskiego i nic nie udoili I tak jest nadal wszyscy pisowcy podporządkowali się swojemu guru Jarkowi i czekają na jego decyzje, sami nie mogą decydować o niczym. Wcześniej napisałem samorządy mogą się rozwijać dobrze bez żadnej partii z Sejmu.
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czym wy sie zachwycacie. Zabetonowali koryto i teraz wielka sensacja ,że PIS prowadzi. To sie musiało predzej czy pozniej stać ,po 7 latach już wszyscy są znudzeni Tuskiem i choćby dlatego PIS prowadzi.Przy takim systemie wyborczym to żaden sukces .Demokracja w stylu: macie wybór ,ale ciągle między 4 ,5 partiami i tymi samymi ryjami od 20 lat.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Popieram taki wybór to żaden wybór.
Wybieramy kto się ma do koryta podłączyć i o swoje dupsko zadbać. Obecnie w wyborach chodzi o to kto komu ma coś do udowodnienia a nie o sprawy gospodarcze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sprawa na szczęście jest łatwiejsza, wybór jest między dwoma opcjami PiS to jedna,a Nocną Zmianą to druga. To w którym obozie umieścić choćby NP jest sprawą otwartą, nie historycznie, a aktualnie. Chciałbym żeby PiS i NP rządziły w koalicji. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Drozd-Złodziejstwo może być odbierane jako "posiadanie głowy na karku" tylko w opinii złodzieja.
To ty uważasz że zaradni samorządowcy to złodzieje? nawet nie wiem czemu mnie za złodzieja uważasz ( dziwnym jesteś człowiekiem..uważasz kto nie z PISU to komunista , złodziej.wróg Polski ateista i Bóg wie kim jeszcze są przeciwnicy PISU) I tak było za rządów PISU jak jakiś biznesmen się dorobił w oczach Kaczora był przestępcą. Droździe dużo mówisz o komunie a wiesz chociaż jak w tych czasach się żyło? DROZD-Złodziejstwo może być odbierane jako "posiadanie głowy na karku" tylko w opinii złodzieja. Albo otumanionego leminga, który mózg jedynie nosi. Dlatego właśnie, już gromadzona jest gnojowica by było czym wypełniać taczki i konne fury już niedługo. POwska banda wydała na autostrady 80 mld, a autostrad nie ma, a wykonawcy kasy nie dostali. Gdzie jest kasa? Co wyniknęło pożytecznego z tego, że została wydana? Płatni propagandyści mieli z tego szkolenie? hę?/ Współczuję ci w takim kraju mieszkać jesteś bardzo nieszczęśliwym człekiem
Ostatnio edytowane przez york09 : 24.06.2013 o godz. 11:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Drozdzie- tak źle o komuchach piszesz, a z kim ewentualnie PIS chce koalicję w Elblągu?...z SLD
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy 3 głosy ? To się przyglądnij wynikom.
Zresztą tylko po to wpadłeś? Co tam w stolicy, przejezdność jest? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=KFaS...e_gdata_player
To jest szok, co Kaczyński wygaduje. Zastanawiałem się nad oddaniem głosu na PiS jako "mniejsze zło", ale teraz dziękuję bardzo za uświadomienie mnie Panie Jarosławie, że: ""forsowanie nierealnych projektów liberalnych przez UPR i Korwina Mikke było częścią socjotechniki podtrzymywania w Polsce postkomunizmu". ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie zgadzam się z nierealnością projektów liberalnych, ale jednak czasem można odnieść wrażenie, że Korwin się bardzo stara żeby liberalizm ośmieszyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Stara się? Przecież on doskonale realizuje to zadanie od ponad dwóch dekad
|
|