|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
O ile się nie mylę w Szachtarze mają podobne praktyki.. Baza, a stadion to dwie różne rzeczy.. Lepsze to niż czekanie Bóg wie ile na strefę treningową przy R22.. Przeczekajmy ten ubogi okres, za rok będzie lepiej! Pozdrawiam obiektywnych..
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
A jak to różnica czy przy R22 czy w Myślenicach? Ja nie widze żadnej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cieszę się że podpisali umowę, dziwię się że na 20 lat, przecież to kupa czasu. Z domku mam gdzieś 4 km do przyszłej bazy Wisły więc w wolnym czasie będzie można wpaść na trening
. Dziwi mnie negatywne nastawienie co po niektórych na "wyprowadzkę" Wisły. W dzisiejszych czasach Wisła to nie tylko Krakowski klub ale i Małopolski. Ile fanów przyjeżdża wspierać Wisłę do Krakowa, może teraz pora aby to Wisła do nas przyjezdzala?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Bardzo dobry ruch. Jestem dumny z Wisły, ale trochę za późno. :(
Trzeba było cudować bazę 5 lat temu kiedy Wisła była best ale tak czy siak będzie obiekt, jest zajebiscie Cicho, spokojnie i oderwanie od stadionu bo jak taki piłkarz codziennie jeździ obok stadionu to już chyba żygać sie chce a tu za miasto wyjedzie , elgegancko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Terenu starczyłoby tam na dwa pełnowymiarowe boiska i nic więcej. Zgadzam sie, że lepiej gdyby baza była w zasięgu obwodnicy... ale będę bardziej niż zadowolony z pierwszej cywilizowanej infrastruktury treningowej w Myślenicach. ![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma bazy jest źle. Jest/będzie baza, to też źle bo nie w Krakowie...
W wielu dużych europejskich klubach na porządku dziennym jest sytuacja w której centrum treningowe znajduje się poza miastem. Zespół przyjeżdża na stadion zagrać tylko mecz lub ewentualnie (w przypadku pucharów) zrobić trening na płycie głównej przed meczem. Do Myślenic z Krakowa leci się 15 minut, więc bez przesady z tym narzekaniem na odległość. Podejrzewam, że każdy piłkarz będzie na własną rękę dojeżdżał (mam na myśli tych z 1. drużyny), autobusy i zorganizowany transport to co najwyżej dla młodszych roczników tylko.
Ostatnio edytowane przez hunter : 24.06.2013 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli jeszcze rozbudują obiekty Dalinu, to jak dla mnie duży pozytyw. Lepiej w Myślenicach niż nigdzie. Zresztą nie jest to jakiś wielki grzech, że obiekty treningowe są oddalone od stadionu, robią tak kluby na całym Świecie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Chciałbym tylko zauważyć że te europejskie klubu to mają bazę treningową na własność a nie wynajmują... a taką bazę to powinnyśmy mieć 5-10 lat temu.także nie ma się czym podniecać...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Panowie nie ma co dyskutować, to naprawdę duży krok ku normalności. Byle tylko dla drużyny rezerw było jakoś to dobrze zorganizowane.
Teraz klub z TSem musi pomyśleć o młodzieży i polepszeniu bazy dla nich przy R22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Chyba Ci sie popierdlolił konkurs literacki z forum.
Dobra wiadomość,zawsze to mały krok ku "normalności". Tak naprawdę uciesze się jak to wszystko oddadzą... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
To naprawdę nie jest problem, że baza jest w Myślenicach, wiele osób jeździ codziennie do pracy po 10,20, 30 km i nie narzekają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Swietna wiadomosc. Wreszcie. Odleglosc nie stanowi problemu. I jak juz pisaliscie, najwieksze kluby na swiecie korzystaja z takiego rozwiazania.
Cisza, spokoj za miastem. Nic tylko skoncentrowac sie na pilce, ciezko trenowac. Oby jeszcze postarali sie o jakis material ludzki z potencjalem rozwoju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Najgorzej to jest przebić się przez Kraków, od Opatkowic jak misiaczki nie susza to w 12 minut się dojedzie.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 24.06.2013 o godz. 16:29.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Dokładnie. Od OpaTkowic do Myślenic z 15 minut dojazdu. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zgadzam sie! Pierwsza druzyna i rezerwy akurat mieli niezle warunki do treningu, problemem byla i wciaz jest mlodziez (za malo boisk, niektore w fatalnym stanie,...), ktora potrzebuje minimum 6 boisk. Ja tez nie widze zadnej roznicy, oprocz moze tych 30 km.
Kilka przykladow z Europy: Debreceni VSC, Wegry: wis.la/e8fk0 wis.la/cy1ed Gheorge Hagi Football Academy, Constanta, Rumunia: wis.la/imnvd FK Krasnodar, Rosja: wis.la/j8a1o Reprezentacja Serbii: wis.la/k31lb Reprezentacja Wegier: wis.la/vgpq9 Wiecej: http://www.skyscrapercity.com/showth...=872664&page=9
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 24.06.2013 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chodziło mi o to, że właściciel tych cennych terenów przez ponad 10 lat miał z nich zero zysku. A wystarczyło tylko uporządkować ten teren i wykorzystać do powiększenia przestrzeni na której można trenować. Takie prace to grosze, co widać na przykładzie TS-u, a wartości ziemi nie obniżyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie no ... ja rozumiem że ogólne narzekanie i jojczenie jest trendy na tym forum ale jeśli ktoś twierdzi że baza w Myślenicach nie jest krokiem w dobrą stronę niech przez 5 sekund popatrzy na zdjęcie ze stronki:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...#photo14609953 a potem np w google maps na aktualny "zespół boisk treningowych" Wisły ... (jedno podgrzewane ... słońcem, lekko nierówne ..) ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przynajmniej zawodnicy byli przygotowani na grę w trudnych warunkach. Nie zawsze można grać na stole bilardowym...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jak popatrzysz na zdjęcie z Myślenic jest tam jedno boisku do trenowania gry na na kretowisku (nieoznakowane). (a licząc boisko główne Dalinu : dwa ....) ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cholera... Oni muszą mieć łeb na karku... o wszystkim pomyśleli
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam ... rzeczywiście wnioskowałem po kolorach ...
. O głównej płycie Dalinu to w ogóle nie powinienem się wypowiadać źle bo ją niedawno widziałem i wyglądała dobrze ...... jeszcze lepsze wrażenie zrobiła na mnie hala widowiskowo-sportowa ... naprawdę ładna ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.06.2013 o godz. 10:27.
![]()
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wszystko spoko, pięknie, ładnie ale
1. Przede wszystkim Wisła nie jest właścicielem bazy 2. Przez co najmniej 20 lat będziemy płacić czynsz za wynajem i nigdy nie będzie to Wisły 3. Trzeba codziennie dojechać co najmniej 30 km w jedną stronę Nie chce mi się robić liczyć progu opałcalności ale w pewnym momencie na pewno wychodzi, że i tak lepiej zbudować swoją bazę. Ponadto ma tam ćwiczyć pierwsza drużyna i rezerwy. Co z młodzieżą w takim razie? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|