The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2013, 10:49
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Z komunikatu wynika, że baza będzie głównie dla pierwszego zespołu i rezerw, juniorzy dalej będą trenowac na klepiskach
Po pierwszę, świetny pomysł, wozić codziennie juniorów na trening do Myślenic.
Po drugie i ważniejsze, proponuję przejść się na Reymonta 22 i obejrzeć w jakim stanie jest główne boisko treningowe i to przy byłym stadionie lekkoatletycznym. Podpowiem: trawka przystrzyżona, ziemia równa. Nic tylko trenować.

Wertian napisał(a):Wyświetl post
Moi drodzy, bazy przy R22 być nigdy nie powinno! Na bazę powinno się składać kilka boisk. Także kilka pełnowymiarowych. Na to przy R22 nigdy nie było miejsca. Zresztą to zbyt cenne tereny by wysiewać na nich trawę i grodzić to płotami. Zarówno z biznesowego punktu widzenia oraz ze względu na aspekty sportowe baza na prowincji to rozwiązanie dla nas najlepsze. Zresztą to praktyka powszechna w ogromnej większości profesjonalnych klubów piłkarskich.
Te super cenne tereny stoją odłogiem i chaszczami od lat (za wyjątkiem dwóch całkiem przyzwoitych i dużych boisk). Bo podobno ktoś będzie hotel budował. Efekt jest taki, że minęło 15 lat, a Wisła wynajmowała sztuczną murawę od Skotnik i innych...

Tymczasem TS Wisła, które wciąż nie rezygnuje ze sprzedaży czy udostępnienia części terenów pod budowę hotelu zaadaptowało je pod kolejne boisko. Bo uznali, że nawet, jeśli posłuży ono 1-2 lata (a potem tereny zostaną sprzedane pod hotel) to i tak się to opłaca niż wynajem boisk nie wiadomo gdzie.
Ostatnio edytowane przez rav : 24.06.2013 o godz. 10:52.
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2013, 11:31
O ile się nie mylę w Szachtarze mają podobne praktyki.. Baza, a stadion to dwie różne rzeczy.. Lepsze to niż czekanie Bóg wie ile na strefę treningową przy R22.. Przeczekajmy ten ubogi okres, za rok będzie lepiej! Pozdrawiam obiektywnych..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.06.2013, 12:10
A jak to różnica czy przy R22 czy w Myślenicach? Ja nie widze żadnej
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.06.2013, 12:15
syryls napisał(a):Wyświetl post

chłopaki przewietrza fury, pewnie pojawi sie wiecej suszarek na zakopiance
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.06.2013, 12:41
Cieszę się że podpisali umowę, dziwię się że na 20 lat, przecież to kupa czasu. Z domku mam gdzieś 4 km do przyszłej bazy Wisły więc w wolnym czasie będzie można wpaść na trening . Dziwi mnie negatywne nastawienie co po niektórych na "wyprowadzkę" Wisły. W dzisiejszych czasach Wisła to nie tylko Krakowski klub ale i Małopolski. Ile fanów przyjeżdża wspierać Wisłę do Krakowa, może teraz pora aby to Wisła do nas przyjezdzala?
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 24.06.2013, 13:35
Bardzo dobry ruch. Jestem dumny z Wisły, ale trochę za późno. :(
Trzeba było cudować bazę 5 lat temu kiedy Wisła była best ale tak czy siak będzie obiekt, jest zajebiscie
Cicho, spokojnie i oderwanie od stadionu bo jak taki piłkarz codziennie jeździ obok stadionu to już chyba żygać sie chce a tu za miasto wyjedzie , elgegancko
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.06.2013, 13:44
rav napisał(a):Wyświetl post
Te super cenne tereny stoją odłogiem i chaszczami od lat (za wyjątkiem dwóch całkiem przyzwoitych i dużych boisk). Bo podobno ktoś będzie hotel budował. Efekt jest taki, że minęło 15 lat, a Wisła wynajmowała sztuczną murawę od Skotnik i innych...
To niczego nie zmienia. Wartość ziemi nie zależy od tego czy tam będzie łąka, ugór czy zielony trawnik. Lokalizacja tych terenów jest jaka jest i tego nic nie zmieni.

Terenu starczyłoby tam na dwa pełnowymiarowe boiska i nic więcej. Zgadzam sie, że lepiej gdyby baza była w zasięgu obwodnicy... ale będę bardziej niż zadowolony z pierwszej cywilizowanej infrastruktury treningowej w Myślenicach.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 24.06.2013, 14:08
A jak to różnica czy przy R22 czy w Myślenicach?
30 kilometrów.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.06.2013, 14:16
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
chłopaki przewietrza fury, pewnie pojawi sie wiecej suszarek na zakopiance
Myśle że codziennie będzie podstawiany autokar pod stadionem
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 24.06.2013, 14:27
Nie ma bazy jest źle. Jest/będzie baza, to też źle bo nie w Krakowie...

W wielu dużych europejskich klubach na porządku dziennym jest sytuacja w której centrum treningowe znajduje się poza miastem. Zespół przyjeżdża na stadion zagrać tylko mecz lub ewentualnie (w przypadku pucharów) zrobić trening na płycie głównej przed meczem.

Do Myślenic z Krakowa leci się 15 minut, więc bez przesady z tym narzekaniem na odległość.

Podejrzewam, że każdy piłkarz będzie na własną rękę dojeżdżał (mam na myśli tych z 1. drużyny), autobusy i zorganizowany transport to co najwyżej dla młodszych roczników tylko.
Ostatnio edytowane przez hunter : 24.06.2013 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.06.2013, 14:31
Jeśli jeszcze rozbudują obiekty Dalinu, to jak dla mnie duży pozytyw. Lepiej w Myślenicach niż nigdzie. Zresztą nie jest to jakiś wielki grzech, że obiekty treningowe są oddalone od stadionu, robią tak kluby na całym Świecie.
..
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 24.06.2013, 14:32
hunter napisał(a):Wyświetl post
Do Myślenic z Krakowa leci się 15 minut, więc bez przesady z tym narzekaniem na odległość.
To w myślenicach mają lotnisko?

Odpowiedz cytując
mbskrk
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 24.06.2013, 14:34
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie ma bazy jest źle. Jest/będzie baza, to też źle bo nie w Krakowie...

W wielu dużych europejskich klubach na porządku dziennym jest sytuacja w której centrum treningowe znajduje się poza miastem.

Dokładnie to samo chciałem napisać...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.06.2013, 14:41
Chciałbym tylko zauważyć że te europejskie klubu to mają bazę treningową na własność a nie wynajmują... a taką bazę to powinnyśmy mieć 5-10 lat temu.także nie ma się czym podniecać...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.06.2013, 14:45
Panowie nie ma co dyskutować, to naprawdę duży krok ku normalności. Byle tylko dla drużyny rezerw było jakoś to dobrze zorganizowane.

Teraz klub z TSem musi pomyśleć o młodzieży i polepszeniu bazy dla nich przy R22.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2013, 14:49
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
To w myślenicach mają lotnisko?

Chyba Ci sie popierdlolił konkurs literacki z forum.

Dobra wiadomość,zawsze to mały krok ku "normalności". Tak naprawdę uciesze się jak to wszystko oddadzą...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 24.06.2013, 14:50
To naprawdę nie jest problem, że baza jest w Myślenicach, wiele osób jeździ codziennie do pracy po 10,20, 30 km i nie narzekają.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2013, 15:12
Swietna wiadomosc. Wreszcie. Odleglosc nie stanowi problemu. I jak juz pisaliscie, najwieksze kluby na swiecie korzystaja z takiego rozwiazania.
Cisza, spokoj za miastem. Nic tylko skoncentrowac sie na pilce, ciezko trenowac. Oby jeszcze postarali sie o jakis material ludzki z potencjalem rozwoju.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.06.2013, 15:15
Najgorzej to jest przebić się przez Kraków, od Opatkowic jak misiaczki nie susza to w 12 minut się dojedzie.
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 24.06.2013 o godz. 16:29.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.06.2013, 15:58
Cytat:
Opadkowic
przez T

Dokładnie. Od OpaTkowic do Myślenic z 15 minut dojazdu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.06.2013, 16:40
Zgadzam sie! Pierwsza druzyna i rezerwy akurat mieli niezle warunki do treningu, problemem byla i wciaz jest mlodziez (za malo boisk, niektore w fatalnym stanie,...), ktora potrzebuje minimum 6 boisk. Ja tez nie widze zadnej roznicy, oprocz moze tych 30 km.

Kilka przykladow z Europy:

Debreceni VSC, Wegry:
wis.la/e8fk0
wis.la/cy1ed

Gheorge Hagi Football Academy, Constanta, Rumunia:
wis.la/imnvd

FK Krasnodar, Rosja:
wis.la/j8a1o

Reprezentacja Serbii:
wis.la/k31lb

Reprezentacja Wegier:
wis.la/vgpq9

Wiecej:
http://www.skyscrapercity.com/showth...=872664&page=9
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 24.06.2013 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2013, 18:36
Wertian napisał(a):Wyświetl post
To niczego nie zmienia. Wartość ziemi nie zależy od tego czy tam będzie łąka, ugór czy zielony trawnik. Lokalizacja tych terenów jest jaka jest i tego nic nie zmieni.
Chodziło mi o to, że właściciel tych cennych terenów przez ponad 10 lat miał z nich zero zysku. A wystarczyło tylko uporządkować ten teren i wykorzystać do powiększenia przestrzeni na której można trenować. Takie prace to grosze, co widać na przykładzie TS-u, a wartości ziemi nie obniżyło.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.06.2013, 08:54
Nie no ... ja rozumiem że ogólne narzekanie i jojczenie jest trendy na tym forum ale jeśli ktoś twierdzi że baza w Myślenicach nie jest krokiem w dobrą stronę niech przez 5 sekund popatrzy na zdjęcie ze stronki:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...#photo14609953
a potem np w google maps na aktualny "zespół boisk treningowych" Wisły ...
(jedno podgrzewane ... słońcem, lekko nierówne ..)
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Stary 25.06.2013, 09:02
Ale przynajmniej zawodnicy byli przygotowani na grę w trudnych warunkach. Nie zawsze można grać na stole bilardowym...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 25.06.2013, 09:13
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Ale przynajmniej zawodnicy byli przygotowani na grę w trudnych warunkach. Nie zawsze można grać na stole bilardowym...
O tym tez pomyślano
Jak popatrzysz na zdjęcie z Myślenic jest tam jedno boisku do trenowania gry na na kretowisku (nieoznakowane).
(a licząc boisko główne Dalinu : dwa ....)
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Stary 25.06.2013, 09:22
Cholera... Oni muszą mieć łeb na karku... o wszystkim pomyśleli
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2013, 09:31
Grantar napisał(a):Wyświetl post
O tym tez pomyślano
Jak popatrzysz na zdjęcie z Myślenic jest tam jedno boisku do trenowania gry na na kretowisku (nieoznakowane).
(a licząc boisko główne Dalinu : dwa ....)
Boczne boisko Dalinu na żywo wygląda duuużo lepiej.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 25.06.2013, 10:22
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Boczne boisko Dalinu na żywo wygląda duuużo lepiej.
Przepraszam ... rzeczywiście wnioskowałem po kolorach ... . O głównej płycie Dalinu to w ogóle nie powinienem się wypowiadać źle bo ją niedawno widziałem i wyglądała dobrze ...... jeszcze lepsze wrażenie zrobiła na mnie hala widowiskowo-sportowa ... naprawdę ładna ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.06.2013 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 25.06.2013, 12:10
http://sport.myslenice.pl/zarabie/galeria_2

tutaj macie zdjęcia istniejącego kompleksu
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.06.2013, 19:26
Wszystko spoko, pięknie, ładnie ale
1. Przede wszystkim Wisła nie jest właścicielem bazy
2. Przez co najmniej 20 lat będziemy płacić czynsz za wynajem i nigdy nie będzie to Wisły
3. Trzeba codziennie dojechać co najmniej 30 km w jedną stronę

Nie chce mi się robić liczyć progu opałcalności ale w pewnym momencie na pewno wychodzi, że i tak lepiej zbudować swoją bazę.

Ponadto ma tam ćwiczyć pierwsza drużyna i rezerwy. Co z młodzieżą w takim razie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów