|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jeszcze w tym miesiącu ma zostać ogłoszony przetarg na budowę centrum treningowego na zarabiu. Znajomego firma ma startować w nim. Ma być zapis w umowie ze Wisła ma dzierżawić minimum 10 lat obiekty. Wstępny koszt budowy zaplecza bez boisk to ok 2 mln zł.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Troche więcej szczegółów dotyczacych budowy bazy treningowej w Myślenicach:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...prowadzka.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy o to chodzi, ale pseudoherb SSA jest odbiciem lustrzanym?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zwróć uwagę jak wygląda logo użyte na poniższym obrazku: wis.la/chg9d A jak wygląda logo którym posługuje się klub. wis.la/jspbh Niby szczegół ale mnie drażni.. Ktoś kto robił ten projekt nie poświęcił nawet dwóch minut na to aby obrócić to logo w taki sposób jak ma być. zwracałem na to uwagę już wczoraj. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ylko_pilkarzy/
Miasto to zleciło, czy Wisła ? Bo w sumie nie mogę znaleźć przetargu na stronie ZiKiT |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
10 znaków ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://tsw.com.pl/news/Wiecej-inform...slenicach-2611
kolejne informacje o budowie bazy w Myślenicach ! |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Myślę że z biegiem czasu kiedyś powstanie baza pewnie w opatkowicach ale na dzień dzisiejszy przy długach względem TF to lepiej taki układ a przynajmniej projekt arch. będzie lepszy
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
koledzy wszystko małymi kroczkami nie odrazu kraków zbudowano
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
patrzac na to ze po 15 latach TF w Wisle, mamy plan bazy treningowej to chyba Krakow zbudowano szybciej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skoszarować drużyne w Myślenicach i nie pokazywać ludziom dopóki się grać nie nauczą porządnie
)![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gdyby zrobił to na samym początku, ew. w 2002 roku teraz przynosiłoby to efekty.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Dotarliśmy do wszystkich umów podpisanych na budowę stadionu Wisły Kraków. Okazuje się, że wydano na niego więcej niż 540 mln zł, jak uparcie podają urzędnicy
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...-dna,id,t.html |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Stadion z punktu widzenia obcokrajowca.
http://www.stadiumjourney.com/stadiu...reymana-s1644/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z oficjalnego FB:
Cytat:
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
no i co teraz cwaniaczki mowilem, ze Cupial nigdy nie sprzeda Wisly i, że jak powiedzial ze baza musi byc to bedzie i co teraz!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Naprawdę duży dzień i duży krok w stronę normalności ! Pierwsza dobra wiadomość w tym sportowo beznadziejnym roku.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
też jestem tego samego zdania, oczywiście wolałbym bazę treningową przy R22.
Ale w sytuacji, gdy Cupiał nie ma pieniędzy lub nie chce ich przeznaczyć na budowę ośrodka treningowego, Miasto Kraków ma wszystko w dupie jeśli chodzi o Wisłę, to dobrze, że chociaż Myślenice tutaj poszły nam na rękę. Teraz modernizacja bazy dla dzieciaków przy R22 i będzie to prawdziwy krok w stronę normalności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Baza w Myślenicach ma więcej zalet niż baza na R22 - wiem wiem nie brzmi to najlepiej ale - cisza i spokój na ciężkie treningi. Bez niepotrzebnych stresów z powodu presji kibiców. A i Cupiał ma blisko i zawsze może wpaść z "gospodarską wizytą" zobaczyć jak pracują kopacze. Jest to dobre rozwiązanie bo do Myślenic nie jest daleko.
Miło czytać takie info. Wreszcie jakiś pozytyw ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Główna zaleta jest taka, że docelowo baza będzie o wyższym standardzie niż przy R22. Wady: - symbolicznie wynosimy się z R22... ale nie robiłbym z tego powodu afery, - ponoć oszczędzamy, tymczasem klub musi jakoś zorganizować zawodnikom niemal codzienny transport, a to kosztuje; wiadomo, że nie mówię o zawodnikach pierwszego zespołu, ale już młodzi pukający do pierwszej drużyny czy rezerwy trzeba jakoś przewieźć; dochodzi do tego strata czasu na dojazdy, - przenosiny nieco utrudnią pracę krakowskim mediom. Żeby nie było: cieszę się, że Wisła będzie miała gdzie trenować, choć zdaję sobie sprawę, że to w dużej mierze decyzja polityczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeszcze pytanie, czy ta baza rzeczywiście powstanie do końca 2013.
Z tego co czytałem, umowa ma być podpisana między Gminą Myślenice a specjalną spółką, która dopiero ma poddzierżawiać obiekt Wiśle. A baza ma powstać za pieniądze wykonawcy, który będzie ją wykonywał, czyli de facto skredytuje inwestycję. Pytanie, czy znajdzie się na to chętny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Cieszę się, że wreszcie będą porządne warunki do treningu, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czy to dobrze, że Wisła wiąże się aż na 20 lat? Wszystko byłoby ok, gdyby klub miał w przyszłości, przejąć ten ośrodek na własność, ale nie ma o tym mowy w informacji na oficjalnej stronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Z komunikatu wynika, że baza będzie głównie dla pierwszego zespołu i rezerw, juniorzy dalej będą trenowac na klepiskach
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Moi drodzy, bazy przy R22 być nigdy nie powinno! Na bazę powinno się składać kilka boisk. Także kilka pełnowymiarowych. Na to przy R22 nigdy nie było miejsca. Zresztą to zbyt cenne tereny by wysiewać na nich trawę i grodzić to płotami. Zarówno z biznesowego punktu widzenia oraz ze względu na aspekty sportowe baza na prowincji to rozwiązanie dla nas najlepsze. Zresztą to praktyka powszechna w ogromnej większości profesjonalnych klubów piłkarskich.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|