|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jedynie co bym chcial od Smudy to to zeby wkoncu Wisla grala ustawieniem klasycznym 4-4-2 - to na nasza slaba lige jedyna mozliwosc ....wiem, wiem , wszyscy graja 4-5-1 - ale takim systemem trzeba umiec grac- i miec umiejetnosci - nie tak jak w Polsce .....domyslam sie ze w tym sezonie punkt nadrzedny to utrzymanie- ale chcialbym wkoncu widziec takie ustawienie- 2 napastnikow ( skoro nikt nie chce przyjsc to Brozek + jakis dziki z lapanki - moze odpali) def i ofen pomocnik - skrzydla - i 4 w obronie - takim systemem dawno temu cokolwiek polski klub znaczyl w europie- tzn nawiazywal jakakolwiek walke ....jak ze Smuda to trener old schoolowy to moze wkoncu sie doczekam ....choc reprezentacja niestety tez grala z 1 napastnikiem i 2 def pomocnikami niestety ..... jesli ten sezon ma byc tak marny jak poprzedni - to zyczylbym sobie chociaz waliki , bo na jakies wyzsze cele nie licze, jestem realista i nie chce sie ponownie rozczarowac ...a do wszystkich szczekajacych na Smude : ja go tez nietrawie- ale zejdzcie na ziemie- jjaki powazny trener przyjdzie do tego Cupialowskiego cyrku
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ale za Kosowskim ,to mimo wszystko bym nie płakał
Co z tego ,że walczył skoro był najsłabszy na boisku. Miał w tym klubie swoje lata ,ale teraz dobrze ze z niego zrezygnowali |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a jak Ty chcesz grać 442 ? skoro w całej naszej kadrze na obóz znalazł się jeden napastnik .. Boguski ?! którego ciężko nazwać napastnikiem
do takiego systemu potrzebnych jest minimum 4 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Napastnik? Można wziąć Grześka Kmiecika . Syn legendy. Strzelił nawet z 10 bramek w sezonie ,w mojej miejscowej drużynie ,ktora gra w 4 lidze
Przeszlosc na R22. poziom podobny ,co syn przyjaciela Dyzmy . To nic ze ma problemy z alkoholem .http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Jak można nie krytykować decyzji Smudy odnośnie Sobola, skoro nawet Nawałka skorzysta z takiego zonka. Wywalenie Sobola przy obecnym stanie ilościowo-jakościowym drużyny jest najcięższym grzechem z możliwych.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.06.2013 o godz. 01:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
- pozbywamy sie lekka ręką najlepszego środkowego pomocnika w klubie - sprowadzamy w to miejsce syna kolegi (trudno mi go nawet nazywać zawodowym piłkarzem) Także walka Smudy "o coś" to chyba utrzymanie, i to prawdopodobnie po podziale punktów do ostatniej kolejki... A ta budowa drużyny na pszyszłość to jest komiczna bo znowu będziemy sprowadzać nonamów na 1-roczne kontrakty z opcją przedłużenia co w praktyce zwiastuje że po następnym sezonie znowu odejdzie połowa drużyny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
pomocnikiem w lidze ale kiedyś tam. To tak jakby powiedzieć w momencie nie przedłużenia kontraktu z Żurawskim, że pozbyliśmy się najlepszego napastnika w lidze. Przyznam, że nie sledzilem ekstraklasy jakos specjalnie w ostatnim sezonie ale otwieram sobie ranking "Pilki Noznej" i w pierwszejk 10 najlepszych pomocników sezonu próżno szukać Sobola (ranking wygląda tak: 1. Mila, 2. Lukasik, 3. Starzynski, 4. Traore, 5, Murawski, 6. Piątek, 7. Vrdoljak, 8. Rogalski, 9. Furman, 10. Sawala, jest jeszcze wzmianka o Kwieku czy Przybylskim, ktorzy nie zalapali się do 10 ze względu na słabą jesień). Sobolewski ma prawie 37 lat i z każdym sezonem grałby gorzej, czas przestać chlipać i się z tym pogodzić. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
To wszystko się rozsypało wraz z odejściem Maaskanta. I nie chodzi mi o to, że Maaskant był takim świetnym trenerem ale do czasu jego odejścia jakoś to funkcjonowało. Później to już był zjazd po równi pochyłej.
Jesteśmy chyba blisko dna. Ja wiele jestem w stanie zrozumieć. Jestem w stanie zrozumieć pozbywanie się starszych lub wysoko opłacanych zawodników. Jestem. Musimy budować od nowa. Taka jest prawda. Więc pomimo ogromnego szacunku dla Kosy i przede wszystkim Sobola za to co zrobili dla klubu, to jednak nie oni są przyszłością Wisły. Jestem w stanie również zrozumieć zatrudnienie Tomka Kulawika na przeczekanie. Dosyć rozsądne. Wiadomo, że w środku sezonu nie będzie się tworzyć druzyny. Rozumiem zjazd z kosztów i rezygnację z wielu wysoko opłacanych zawodników. Nie ma pucharów - nie ma kasy. Pewnie lepiej tak niż, jak słyszę, w Śląsku, gdzie poczyniono transfery a nie wiadomo czy klub będzie miał kasę na funkcjonowanie za 2 miesiące jeśli Solorz jej nie wyłozy (a się do tego nie kwapi). Jednego tylko nie rozumiem. Nie rozumiem czemu zatrudniono Smudę. Trenera, który na pewno nie jest tani a jednocześnie nie znam przypadku żeby za przeproszeniem "z gówna" ukręcił bicz. Zawsze, odnosząc sukcesy miał ponadprzecietnych zawodników. Moim zdaniem to nie jest właściwy człowiek do obecnej Wisły.On się nie nadaje do budowania. A tym bardziej w sytuacji gdy kasy brak. Myślę zresztą, że długo w Wiśle nie popracuje. Tyle, że znowu stracimy sezon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Nawet jak testy się udadzą to kto potem ogarnie w szatni ten jarmark z całego świata? To c.d. cięcia kosztów i gra ma przetrwanie. Oby skuteczna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Smuda o Kosowski i Sobolewskim.
A tutaj Smuda odpowiada krytykującym go piłkarzy: http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...834,video.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę, że to wystarczy za komentarz.
![]() Jestem pewien, że tatuś Bunderskiego jakoś go pocieszy ![]() Co za kabaret ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2013 o godz. 17:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Radek chciał zniszczyć Smude machając mu ręką...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na szczęście nie trafił, inaczej nasz Ancelotti mógłby tego nie przeżyć
![]() Dla mnie post roku ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
Uważam, że Smuda "czuję piłkę" czego efektem jest być może to, że Demjan zostanie tam gdzie jego miejsce czyli w Podbeskidziu. Ciekawe stwierdzenie odnośnie zazdrości.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.06.2013 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...838,video.html
Co o tym sądzicie? Można powiedzieć coś w stylu, że będziemy walczyć i starać się zająć jak najwyższą lokatę. Nie boimy się nikogo. To jest Polska ekstraklasa i wszystko jest możliwe. Będzie aż 37 kolejek więc drużyny grające w pucharach - jeśli zabawią tam na dłużej - to mogą odczuć to w końcówce sezonu. No cokolwiek co może nie natchnie kopaczy ale doda im wiary... A on niemal śmieje się z nich przed kamerą. "Buahahaha jaki mistrz" I to jest trener? Pomijam jego inne idiotyczne wypowiedzi i nieznajomość podstaw geografii ale ta wypowiedź ociera się o skandal. Tak to sobie można pierdzielić przy piwie i to też nie zawsze bo można w mordę dostać. O mistrzostwo walczy 16 drużyn! O ile mi wiadomo Wisła nie startuje z ujemnymi punktami. Więc skończ waść Smuda pierniczyć tylko weź się do roboty! Walcząc o MP może będzie 3-4 miejsce. A kładąc lagę od początku to będzie tylko obrona przed spadkiem ...oby skuteczniejsza niż w Ratyzbonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To jest w istocie durna wypowiedź - demobilizuje ludzi do chodzenia na stadion. A chyba wszystkim zależy na wypełnieniu tego stadionu.
Gwoli ścisłości, uważam że jeśli jakikolwiek klub gra w Ekstraklasie, a są to rozgrywki o Mistrzostwo Polski, walczy o to Mistrzostwo - czy to Lech czy Podbeskidzie. A jeśli ktoś na starcie mówi, że nie będziemy walczyć o MP, to o co będziemy walczyć? O utrzymanie? Bo na czymś ta strategia marketingowa musi się opierać.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.06.2013 o godz. 18:25.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
A jak Głowa mówił o utrzymaniu to co panowie mówili? To też była durna wypowiedź?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Przez pierwsze dwie kolejki... Fakty są takie- że Wisła nie będzie w tym roku walczyć o MP. No chyba, że Cupiał coś poszaleje... Jeśli ktoś ma problem w związku z tym z przyjściem na stadion - trudno. Jest ....ą nie kibicem, a Smuda nie ma obowiązku kłamać by takiego frajera ściągnąć na stadion. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Bardzo dobra wypowiedź. Bo jeśli ktoś miałby przyjść tylko z powodu obietnicy walki o MP i zobaczyć jak dzielnie walczymy o środek tabeli zamiast o mistrza mógłby się bardzo rozczarować i pomyśleć że ktoś go robi w balona. Przynajmniej nikt nie będzie zawiedziony.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
To jest naprawdę demobilizujące. Mógł powiedzieć,że w nadchodzącym sezonie mistrzostwo jest raczej niemożliwe ale będziemy o nie walczyć, nie zważywszy na nasze problemy kadrowe. To jest polska liga wiec każdy moze tu wygrać.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Gruszki na wierzbie i śliwki na sośnie.
Wolałbyś aby klub ogłosił, że mając problemy finansowe, ściągając graczy bez kontraktu z IV ligi niemieckiej - walczy o mistrzostwo Polski! Chciałbyś aby tą decyzję ogłosił Bednarz albo Smuda - żeby można sobie pocisnąć kogoś personalnie (przepraszam za wyrażenie) debilne zapowiedzi o walce o MP.. ? Ja nie potrzebuje zaproszenia od klubu w formie przed sezonowych zapowiedzi - aby w dniu meczu przyjść na Reymonta i mimo tej całej kiepskiej otoczki, mimo tego że jesteśmy gdzie jesteśmy - dopingować mój ukochany klub w walce z innymi drużynami. Po burzy słońce wychodzi zza chmur!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.06.2013 o godz. 18:57.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zal mi niektorych uedzielających sięw tym temacie. Czy Wy naprawdę nie macie niczego ciekawszego do roboty w życiu niż analizowanie wypowiedzi Smudy w poszukiwaniu do czego tu by się przyczepic ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Na forum przed sezonem 2012/13 wprost się mówiło, że walka o MP musi być. Że bukmacherzy typują Wisłę w pierwszej trójce głównych kandydatów - a oni się przecież nie mogą mylić ![]() No fajnie, że niektórzy zaczynają dostrzegać coś co inni widzieli 3 lata temu. Dokładnie tak - trzy lata temu - wtedy Wisła grając bardzo, bardzo przeciętnie zdobyła tytuł. Już wtedy było widać, że to nie ma szans się powtórzyć z tak słabym składem i z tak słabą grą. No i szybko się nie powtórzy, że Legia i Lech przegrywają w sezonie po 11 spotkań. Szacun za wykorzystanie słabości innych ale zabrakło tu pokory, że sami byliśmy mega słabi.
Jak ktoś podpisuje z trenerem idiotycznie długi 3-letni kontrakt to trener w sumie ma pełne prawo opowiadać bajeczki co będzie się działo za 2 lata... Pierwszy rok można olać. Co jak co ale współczuje Ci w takim razie jeśli tylko tyle jesteś w stanie odczytać z tej wypowiedzi. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Powrót do walki o MP w chwili obecnej (za rok, dwa czy trzy lata) to już zupełna abstrakcja. Wisła dominowała przed laty, bo była najmocniejsza finansowo. Dzisiaj budżet Legii na poziomie 100 mln jest dla nas nieosiągalny, nawet z szastającym kasą w starym stylu Cupiałem (co raczej się nie zdarzy). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|