The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2013, 19:24
jedynie co bym chcial od Smudy to to zeby wkoncu Wisla grala ustawieniem klasycznym 4-4-2 - to na nasza slaba lige jedyna mozliwosc ....wiem, wiem , wszyscy graja 4-5-1 - ale takim systemem trzeba umiec grac- i miec umiejetnosci - nie tak jak w Polsce .....domyslam sie ze w tym sezonie punkt nadrzedny to utrzymanie- ale chcialbym wkoncu widziec takie ustawienie- 2 napastnikow ( skoro nikt nie chce przyjsc to Brozek + jakis dziki z lapanki - moze odpali) def i ofen pomocnik - skrzydla - i 4 w obronie - takim systemem dawno temu cokolwiek polski klub znaczyl w europie- tzn nawiazywal jakakolwiek walke ....jak ze Smuda to trener old schoolowy to moze wkoncu sie doczekam ....choc reprezentacja niestety tez grala z 1 napastnikiem i 2 def pomocnikami niestety ..... jesli ten sezon ma byc tak marny jak poprzedni - to zyczylbym sobie chociaz waliki , bo na jakies wyzsze cele nie licze, jestem realista i nie chce sie ponownie rozczarowac ...a do wszystkich szczekajacych na Smude : ja go tez nietrawie- ale zejdzcie na ziemie- jjaki powazny trener przyjdzie do tego Cupialowskiego cyrku ? tutaj nawet juz przecietni zawodnicy nie chca przychodzic ....do tego doprowadzil komornik z Myslenic ...i nie chodzi i mi o slaba gre i brak wynikow- po prostu teraz z Wisly pol Polski kpi .... ito wszystko w 2 lata ....niesamowite ...moze jeszce jakis pomnik dla BC ...bo o oprawach nie wspomne
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 22.06.2013, 19:33
Ale za Kosowskim ,to mimo wszystko bym nie płakał Co z tego ,że walczył skoro był najsłabszy na boisku. Miał w tym klubie swoje lata ,ale teraz dobrze ze z niego zrezygnowali
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.06.2013, 19:42
a jak Ty chcesz grać 442 ? skoro w całej naszej kadrze na obóz znalazł się jeden napastnik .. Boguski ?! którego ciężko nazwać napastnikiem
do takiego systemu potrzebnych jest minimum 4
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.06.2013, 19:52
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
a jak Ty chcesz grać 442 ? skoro w całej naszej kadrze na obóz znalazł się jeden napastnik .. Boguski ?! którego ciężko nazwać napastnikiem
do takiego systemu potrzebnych jest minimum 4
4 napstnikow ? po jaki huj co ty piszesz a o drugie- to przeciez pisze ze Brozek - ktory mysle tylko czeka na sygnal od Bednarza - i jeden z tego worka murzynow co maja podobno hurtowo dojechac ....juz nie przesadzajcie - Wisla musi kilka szrotow zatrudnic- przeciez nie beda grali rok jedna jedenastka ...ja po prostu chce taki system i tyle ...a co do jakosci to napisalem wyzej ze do Wisly nie przyjdzie zaden naprawde dobry pilkarz w tym roku
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 22.06.2013, 20:09
Napastnik? Można wziąć Grześka Kmiecika . Syn legendy. Strzelił nawet z 10 bramek w sezonie ,w mojej miejscowej drużynie ,ktora gra w 4 lidze Przeszlosc na R22. poziom podobny ,co syn przyjaciela Dyzmy . To nic ze ma problemy z alkoholem .

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.06.2013, 01:55
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy zamiaru zakładać fanklubu Franciszka Smudy ale próbujemy Ci przekazać, że krytykować kogoś za nic nie jest normalne.

Westersyl Ci podpowiedział zresztą, podał Ci racjonalne powody dla których nie widział już Sobola Smuda w swojej wizji.
Ja się z nim zgadzam.

Całe to naśmiewanie się, jakoś mnie nie bawi. Ale stary człowiek powiedział " Czechosłowacja" to trzeba go zmieszać z błotem.

Strasznie irytujące to jest, nie bawi mnie to, że kibice Wisły ośmieszają wszędzie swojego trenera...

Trzeba mu życzyć powodzenia, jak już pisałem wcześniej. Jest trenerem naszej Wisły.
A chcieć to ja też bym chciał, powrotu Skorży.
Panie.... o jakim Pan naśmiewaniu się mówisz jak ja żem w żałobie jest

Jak można nie krytykować decyzji Smudy odnośnie Sobola, skoro nawet Nawałka skorzysta z takiego zonka.

Wywalenie Sobola przy obecnym stanie ilościowo-jakościowym drużyny jest najcięższym grzechem z możliwych.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.06.2013 o godz. 01:57.

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2013, 07:05
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Podjąłbym inną niż Smuda decyzje odnośnie Radka Sobolewskiego natomiast jak na ten moment ma on moje pełne zrozumienie. Smuda chcę zbudować drużynęn tak aby nie w tym ale już w następnym sezonie wałczyła o "coś" - trudno w tak odległej wizji umieścić Radka. Smuda będzie z tego rozliczany. Do tego moim zdaniem jeśli w szatni będzie siedział Sobolewski czy Kosowsi to niektórzy młodsi czy nawet trochę starsi pilarze nigdy nie wezmą full odpowiedzialność za klub bo będą zawsze patrzeć co zrobi ten "WIELKI"
Jednak osobiście bardzo ciężko mi uwierzyć, że zostaną sprowadzenie tacy piłkarze abyśmy tego nie żałowali w tym sezonie.

Co do pożegnania to naturalnie chyba każdy chciałby aby odbyło się to na stadionie aby chociaż zbliżyć się do takiego czegoś. wis.la/n8g2w
Mimo że Radek nie lubi robić show ze swojej osoby chyba również chciałby pożegnać się na boisku ale nie można decydować za niego.

Nie wiem czy Górnik jest Radkowi potrzebny - to jego decyzja i trzeba to uszanować być może czuję się na silach i ma ochotę dalej grać w piłkę. Na pewno musi liczyć się z tym że jak dostanie kontuzje i nie będzie w formie to może usłyszeć, że jest dziadem, który nie wiadomo po co tu przyszedł i blokuje miejsce młodym. Radek to nie Del Piero, który może sobie chodzić cały mecz i za chwilę strzelić w okno z wolnego.

edit:
Smuda ma bardzo ciężki początek podjął a właściwie wziął na siebie trudną decyzje lecz wytłumaczalną w racjonalny sposób, do tego nie pomagają mu gdzieś tam te fotki jak gdzieś Radek mu macha ręką, trochę to rozjusza kibiców. Mam nadzieję że oprócz właściciela ktoś go w klubie wspiera bo być może to dla niego tez nie łatwe.
Wszystko pieknie, ładnie. Miałaoby to jakikolwiek sens gdybyśmy mieli pieniądze na wzmocnienia. A tak:
- pozbywamy sie lekka ręką najlepszego środkowego pomocnika w klubie
- sprowadzamy w to miejsce syna kolegi (trudno mi go nawet nazywać zawodowym piłkarzem)
Także walka Smudy "o coś" to chyba utrzymanie, i to prawdopodobnie po podziale punktów do ostatniej kolejki...
A ta budowa drużyny na pszyszłość to jest komiczna bo znowu będziemy sprowadzać nonamów na 1-roczne kontrakty z opcją przedłużenia co w praktyce zwiastuje że po następnym sezonie znowu odejdzie połowa drużyny...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.06.2013, 08:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Wszystko pieknie, ładnie. Miałaoby to jakikolwiek sens gdybyśmy mieli pieniądze na wzmocnienia. A tak:
Ja rozumiem, ze Sobolewski byl ważnym zawodnikiem związanym z Wisłą ale już go nie idealizujmy. Może był najlepszym
pomocnikiem w lidze ale kiedyś tam. To tak jakby powiedzieć w momencie nie przedłużenia kontraktu z Żurawskim, że pozbyliśmy się najlepszego napastnika w lidze.
Przyznam, że nie sledzilem ekstraklasy jakos specjalnie w ostatnim sezonie ale otwieram sobie ranking "Pilki Noznej" i w pierwszejk 10 najlepszych pomocników sezonu próżno szukać Sobola (ranking wygląda tak: 1. Mila, 2. Lukasik, 3. Starzynski, 4. Traore, 5, Murawski, 6. Piątek, 7. Vrdoljak, 8. Rogalski, 9. Furman, 10. Sawala, jest jeszcze wzmianka o Kwieku czy Przybylskim, ktorzy nie zalapali się do 10 ze względu na słabą jesień).
Sobolewski ma prawie 37 lat i z każdym sezonem grałby gorzej, czas przestać chlipać i się z tym pogodzić.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 23.06.2013, 08:31
To wszystko się rozsypało wraz z odejściem Maaskanta. I nie chodzi mi o to, że Maaskant był takim świetnym trenerem ale do czasu jego odejścia jakoś to funkcjonowało. Później to już był zjazd po równi pochyłej.
Jesteśmy chyba blisko dna.
Ja wiele jestem w stanie zrozumieć. Jestem w stanie zrozumieć pozbywanie się starszych lub wysoko opłacanych zawodników. Jestem. Musimy budować od nowa. Taka jest prawda. Więc pomimo ogromnego szacunku dla Kosy i przede wszystkim Sobola za to co zrobili dla klubu, to jednak nie oni są przyszłością Wisły. Jestem w stanie również zrozumieć zatrudnienie Tomka Kulawika na przeczekanie. Dosyć rozsądne. Wiadomo, że w środku sezonu nie będzie się tworzyć druzyny. Rozumiem zjazd z kosztów i rezygnację z wielu wysoko opłacanych zawodników. Nie ma pucharów - nie ma kasy. Pewnie lepiej tak niż, jak słyszę, w Śląsku, gdzie poczyniono transfery a nie wiadomo czy klub będzie miał kasę na funkcjonowanie za 2 miesiące jeśli Solorz jej nie wyłozy (a się do tego nie kwapi).
Jednego tylko nie rozumiem. Nie rozumiem czemu zatrudniono Smudę. Trenera, który na pewno nie jest tani a jednocześnie nie znam przypadku żeby za przeproszeniem "z gówna" ukręcił bicz. Zawsze, odnosząc sukcesy miał ponadprzecietnych zawodników. Moim zdaniem to nie jest właściwy człowiek do obecnej Wisły.On się nie nadaje do budowania. A tym bardziej w sytuacji gdy kasy brak.
Myślę zresztą, że długo w Wiśle nie popracuje. Tyle, że znowu stracimy sezon.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.06.2013, 08:36
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, ze Sobolewski byl ważnym zawodnikiem związanym z Wisłą ale już go nie idealizujmy. Może był najlepszym
pomocnikiem w lidze ale kiedyś tam.
Toż napisałem w klubie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.06.2013, 08:40
Baala napisał(a):Wyświetl post
- sprowadzamy w to miejsce syna kolegi (trudno mi go nawet nazywać zawodowym piłkarzem)
Także walka Smudy "o coś" to chyba utrzymanie, i to prawdopodobnie po podziale punktów do ostatniej kolejki...
A ta budowa drużyny na pszyszłość to jest komiczna bo znowu będziemy sprowadzać nonamów na 1-roczne kontrakty z opcją przedłużenia co w praktyce zwiastuje że po następnym sezonie znowu odejdzie połowa drużyny...
Budowa drużyny czyli Burdenski, Haitańczyk i testy.
Nawet jak testy się udadzą to kto potem ogarnie w szatni ten jarmark z całego świata?
To c.d. cięcia kosztów i gra ma przetrwanie. Oby skuteczna.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2013, 09:19
Smuda o Kosowski i Sobolewskim.

A tutaj Smuda odpowiada krytykującym go piłkarzy:

http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...834,video.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2013, 14:06
Podjąłbym inną niż Smuda decyzje odnośnie Radka Sobolewskiego natomiast jak na ten moment ma on moje pełne zrozumienie. Smuda chcę zbudować drużynęn tak aby nie w tym ale już w następnym sezonie wałczyła o "coś" (...)
Tak. Na chwilę obecną jedynym celem o jaki za rok może walczyć ta drużyna, to awans do ekstraklasy.
Myślę, że to wystarczy za komentarz.

Smuda ma bardzo ciężki początek podjął a właściwie wziął na siebie trudną decyzje lecz wytłumaczalną w racjonalny sposób, do tego nie pomagają mu gdzieś tam te fotki jak gdzieś Radek mu macha ręką, trochę to rozjusza kibiców. Mam nadzieję że oprócz właściciela ktoś go w klubie wspiera bo być może to dla niego tez nie łatwe.

Jestem pewien, że tatuś Bunderskiego jakoś go pocieszy

Co za kabaret
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.06.2013 o godz. 17:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.06.2013, 14:17
Radek chciał zniszczyć Smude machając mu ręką...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2013, 14:30
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Radek chciał zniszczyć Smude machając mu ręką...
Na szczęście nie trafił, inaczej nasz Ancelotti mógłby tego nie przeżyć

Dla mnie post roku
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.06.2013, 15:05
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Smuda o Kosowski i Sobolewskim.

A tutaj Smuda odpowiada krytykującym go piłkarzy:

wis.la/g96fs
Czytając ostatnie wywiady czy słuchając cytowany materiał uważam, że Smuda mówi bardzo mądrze mimo tego, że nie jest mistrzem przekazywania swoich myśleń przed kamerą. Okienko transferowe nie rozpoczęło się dobrze. Oceny dokonam jednak po zakończeniu - a najlepiej chyba będzie poczekać z tym całą rundę bo wszystko to od razu na pewno nie zadziała.
Uważam, że Smuda "czuję piłkę" czego efektem jest być może to, że Demjan zostanie tam gdzie jego miejsce czyli w Podbeskidziu.
Ciekawe stwierdzenie odnośnie zazdrości.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.06.2013 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.06.2013, 16:35
http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...838,video.html

Co o tym sądzicie?

Można powiedzieć coś w stylu, że będziemy walczyć i starać się zająć jak najwyższą lokatę. Nie boimy się nikogo. To jest Polska ekstraklasa i wszystko jest możliwe. Będzie aż 37 kolejek więc drużyny grające w pucharach - jeśli zabawią tam na dłużej - to mogą odczuć to w końcówce sezonu. No cokolwiek co może nie natchnie kopaczy ale doda im wiary...

A on niemal śmieje się z nich przed kamerą. "Buahahaha jaki mistrz"

I to jest trener?

Pomijam jego inne idiotyczne wypowiedzi i nieznajomość podstaw geografii ale ta wypowiedź ociera się o skandal. Tak to sobie można pierdzielić przy piwie i to też nie zawsze bo można w mordę dostać.

O mistrzostwo walczy 16 drużyn! O ile mi wiadomo Wisła nie startuje z ujemnymi punktami. Więc skończ waść Smuda pierniczyć tylko weź się do roboty! Walcząc o MP może będzie 3-4 miejsce. A kładąc lagę od początku to będzie tylko obrona przed spadkiem ...oby skuteczniejsza niż w Ratyzbonie.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2013, 17:59
thechris napisał(a):Wyświetl post
http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...838,video.html

Co o tym sądzicie?

Można powiedzieć coś w stylu, że będziemy walczyć i starać się zająć jak najwyższą lokatę. Nie boimy się nikogo. To jest Polska ekstraklasa i wszystko jest możliwe. Będzie aż 37 kolejek więc drużyny grające w pucharach - jeśli zabawią tam na dłużej - to mogą odczuć to w końcówce sezonu. No cokolwiek co może nie natchnie kopaczy ale doda im wiary...

A on niemal śmieje się z nich przed kamerą. "Buahahaha jaki mistrz"

I to jest trener?

Pomijam jego inne idiotyczne wypowiedzi i nieznajomość podstaw geografii ale ta wypowiedź ociera się o skandal. Tak to sobie można pierdzielić przy piwie i to też nie zawsze bo można w mordę dostać.

O mistrzostwo walczy 16 drużyn! O ile mi wiadomo Wisła nie startuje z ujemnymi punktami. Więc skończ waść Smuda pierniczyć tylko weź się do roboty! Walcząc o MP może będzie 3-4 miejsce. A kładąc lagę od początku to będzie tylko obrona przed spadkiem ...oby skuteczniejsza niż w Ratyzbonie.
Skończ pierdzielić jak potłuczony. Wynik w Wągrowcu mówi wszystko o tym, o co my z obecnym stanem kadrowym możemy walczyć. O ile pierwsza jedenastka pewnie jest w stanie pograć na przyzwoitym poziomie (miejsca 8-12), o tyle nasi zmiennicy na ten moment nie reprezentują niczego pozytywnego.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 23.06.2013, 18:07
wis.la/rhqd5

Co o tym sądzicie?
Co jak co, ale nie widzę niczego złego w tej wypowiedzi. Stwierdzenie, że Wisła będzie walczyć o mistrzostwo Polski w tym momencie, to byłby debilizm.
Ddf
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2013, 18:17
To jest w istocie durna wypowiedź - demobilizuje ludzi do chodzenia na stadion. A chyba wszystkim zależy na wypełnieniu tego stadionu.

Gwoli ścisłości, uważam że jeśli jakikolwiek klub gra w Ekstraklasie, a są to rozgrywki o Mistrzostwo Polski, walczy o to Mistrzostwo - czy to Lech czy Podbeskidzie. A jeśli ktoś na starcie mówi, że nie będziemy walczyć o MP, to o co będziemy walczyć? O utrzymanie? Bo na czymś ta strategia marketingowa musi się opierać.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 23.06.2013 o godz. 18:25.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 23.06.2013, 18:20
A jak Głowa mówił o utrzymaniu to co panowie mówili? To też była durna wypowiedź?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 23.06.2013, 18:22
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
To jest w istocie durna wypowiedź - demobilizuje ludzi do chodzenia na stadion. A chyba wszystkim zależy na wypełnieniu tego stadionu.
Super. Niech Smuda ogłosi, że za dwa lata chcemy wygrać LM, ludzie będą się zabijać o bilety...

Przez pierwsze dwie kolejki...

Fakty są takie- że Wisła nie będzie w tym roku walczyć o MP. No chyba, że Cupiał coś poszaleje...

Jeśli ktoś ma problem w związku z tym z przyjściem na stadion - trudno. Jest ....ą nie kibicem, a Smuda nie ma obowiązku kłamać by takiego frajera ściągnąć na stadion.
Ddf
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.06.2013, 18:23
Bardzo dobra wypowiedź. Bo jeśli ktoś miałby przyjść tylko z powodu obietnicy walki o MP i zobaczyć jak dzielnie walczymy o środek tabeli zamiast o mistrza mógłby się bardzo rozczarować i pomyśleć że ktoś go robi w balona. Przynajmniej nikt nie będzie zawiedziony.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 23.06.2013, 18:28
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Co jak co, ale nie widzę niczego złego w tej wypowiedzi. Stwierdzenie, że Wisła będzie walczyć o mistrzostwo Polski w tym momencie, to byłby debilizm.
Przecież będzie. We wtorek. O Mistrzostwo Polski Juniorów Młodszych
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 23.06.2013, 18:42
To jest naprawdę demobilizujące. Mógł powiedzieć,że w nadchodzącym sezonie mistrzostwo jest raczej niemożliwe ale będziemy o nie walczyć, nie zważywszy na nasze problemy kadrowe. To jest polska liga wiec każdy moze tu wygrać.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.06.2013, 18:44
huberix napisał(a):Wyświetl post
Mógł powiedzieć,że w nadchodzącym sezonie mistrzostwo jest raczej niemożliwe ale będziemy o nie walczyć, nie zważywszy na nasze problemy kadrowe. To jest polska liga wiec każdy moze tu wygrać.

Gruszki na wierzbie i śliwki na sośnie.

bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Gwoli ścisłości, uważam że jeśli jakikolwiek klub gra w Ekstraklasie, a są to rozgrywki o Mistrzostwo Polski, walczy o to Mistrzostwo - czy to Lech czy Podbeskidzie. A jeśli ktoś na starcie mówi, że nie będziemy walczyć o MP, to o co będziemy walczyć? O utrzymanie? Bo na czymś ta strategia marketingowa musi się opierać.
Nie chodź. Jesteś wybitnie kibicem sukcesu.

Wolałbyś aby klub ogłosił, że mając problemy finansowe, ściągając graczy bez kontraktu z IV ligi niemieckiej - walczy o mistrzostwo Polski! Chciałbyś aby tą decyzję ogłosił Bednarz albo Smuda - żeby można sobie pocisnąć kogoś personalnie (przepraszam za wyrażenie) debilne zapowiedzi o walce o MP.. ?

Ja nie potrzebuje zaproszenia od klubu w formie przed sezonowych zapowiedzi - aby w dniu meczu przyjść na Reymonta i mimo tej całej kiepskiej otoczki, mimo tego że jesteśmy gdzie jesteśmy - dopingować mój ukochany klub w walce z innymi drużynami.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.06.2013 o godz. 18:57.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.06.2013, 19:05
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.06.2013, 19:07
Zal mi niektorych uedzielających sięw tym temacie. Czy Wy naprawdę nie macie niczego ciekawszego do roboty w życiu niż analizowanie wypowiedzi Smudy w poszukiwaniu do czego tu by się przyczepic ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.06.2013, 19:19
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wolałbyś aby klub ogłosił, że mając problemy finansowe, ściągając graczy bez kontraktu z IV ligi niemieckiej - walczy o mistrzostwo Polski! Chciałbyś aby tą decyzję ogłosił Bednarz albo Smuda - żeby można sobie pocisnąć kogoś personalnie (przepraszam za wyrażenie) debilne zapowiedzi o walce o MP.. ?
Takie zapowiedzi były przed sezonem 2011/2012 który zakończył się 7. miejscem. Prze kolejnym sezonem były zapowiedzi, że dwa takie sezony nie mogą się zdarzyć Wiśle w rzędu. No i zakończyło się 8. miejscem.

Na forum przed sezonem 2012/13 wprost się mówiło, że walka o MP musi być. Że bukmacherzy typują Wisłę w pierwszej trójce głównych kandydatów - a oni się przecież nie mogą mylić

No fajnie, że niektórzy zaczynają dostrzegać coś co inni widzieli 3 lata temu. Dokładnie tak - trzy lata temu - wtedy Wisła grając bardzo, bardzo przeciętnie zdobyła tytuł. Już wtedy było widać, że to nie ma szans się powtórzyć z tak słabym składem i z tak słabą grą. No i szybko się nie powtórzy, że Legia i Lech przegrywają w sezonie po 11 spotkań. Szacun za wykorzystanie słabości innych ale zabrakło tu pokory, że sami byliśmy mega słabi.

Super. Niech Smuda ogłosi, że za dwa lata chcemy wygrać LM, ludzie będą się zabijać o bilety...
W zasadzie to ogłosił... Powiedział, że za dwa lata będziemy grać "o coś". A czy o LM to zobaczymy...

Jak ktoś podpisuje z trenerem idiotycznie długi 3-letni kontrakt to trener w sumie ma pełne prawo opowiadać bajeczki co będzie się działo za 2 lata... Pierwszy rok można olać.

Co jak co ale współczuje Ci w takim razie jeśli tylko tyle jesteś w stanie odczytać z tej wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2013, 19:50
W zasadzie to ogłosił... Powiedział, że za dwa lata będziemy grać "o coś". A czy o LM to zobaczymy...
Za 2 lata będziemy pewnie grać o utrzymanie. Na razie nie ma żadnych przesłanek, żeby miało być inaczej. Jeśli nowy sezon okaże się słabszy od poprzedniego, nawet budżet 33-34 miliony będzie zagrożony.

Powrót do walki o MP w chwili obecnej (za rok, dwa czy trzy lata) to już zupełna abstrakcja. Wisła dominowała przed laty, bo była najmocniejsza finansowo. Dzisiaj budżet Legii na poziomie 100 mln jest dla nas nieosiągalny, nawet z szastającym kasą w starym stylu Cupiałem (co raczej się nie zdarzy).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów