|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja ze swojej strony mogę zasugerować wycieczkę na sektor C. Gwarantuje Ci że się dowartościujesz.
BTW określenie ćwierćmózgowcy nie odnosi się do wszystkich kibiców z tego sektora. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
............ ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
||
|
Cytat:
?Cytat:
A co do Smudy - nie widzę sensu, żeby się go czepiać, dopóki faktycznie nie da kibicom do tego powodów. Cupiał i tak go nie zwolni przez protesty z sektora C, a moze jednak nie warto dzukać dodatkowych podzialłów w tych trudnych czasach. Tyle, że faktycznie na obecną chwilę nie ma sensu o tym dyskutować, zwłaszcza, że żadne decyzje jeszcze nie zapadły i dlatego chyba nie ma się co tak spinać. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Spokojnie ludziska jak pojawiła sie informacja o Sarkim i zobaczyliscie kiedy ostatnio grał tez było narzekanie a potem nagle zdanie o Nim zmieniliscie - byc moze i z pozostałymi pilkarzami z czarnego ladu bedzie podobnie. Moze to własnie Sarki ich polecił? tego sie pewnie nie dowiemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bo Ty wiesz.......
A ja powiem,że Cupiała i Bednarza. Daj "se pass" z takimi wywodami. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Cupiał powiedział: "Franek, Sobol jest do bani za stary, nic nie wniesie, szkoda pensji dla niego, lepiej sprowadź mi kilku synów od znajomych gebelsów, może wypalą, a Ty sobie długi wdzięczności odrobisz" czy Franek: "słuchaj Boguś, Sobol jest za stary, wypalony, brak mu motywacji, ja potrzebuję młody zespół, który chce się pokazać i ma ambicje" jak myślisz, która wersja bliższa oryginału? Może 3 wariant: Sobol:" pierd... jak nie dacie 200tys euro za sezon to odchodze..." Oczywistym jest, że Smuda narobił szumu w głowie Cupiałowi i ten olał Radka lekką ręką...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.06.2013 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czołowy strzelec ligi miejscowej...hmmmm...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zakładając, że Smuda będzie grać w popularnym ustawieniu 4-5-1, to na dzień dzisiejszy pilnie potrzebujemy:
- 2 lewych obrońców - 2-3 defensywnych pomocników (klub chyba nawet nie ma w planach pozyskiwania takowych) - 1 skrzydłowego - 2 napastników W sumie 7-8 piłkarzy. W wyliczeniach pomijam ewidentne braki w klasie sportowej zawodników grających u nas obecnie na pozycjach bramkarza, środkowego obrońcy, ofensywnego pomocnika czy prawego obrońcy. Piszę tylko o dziurach w kadrze. Należy również zauważyć, że mamy w kadrze aż 6 środkowych obrońców (to przynajmniej o 2 za dużo).
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.06.2013 o godz. 20:15.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No to dziki przyjdzie , jeden z testowanych lewy obronca . Nastepnie jeden to napastnik i skrzydlowy wiec tylko jeszcze jeden napastnik i defensywny
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Problem jest taki, że wy się boicie nie tyle zmian, co ryzyka...
Życie to ryzyko... Kto nie ryzykuje, to nic nie osiągnie ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
Nie jest źle z naszym składem. W sumie mamy szansę na bicie się o 4 miejsce co przy dobrych wiatrach może dać puchary. Oczywiście kluczem do sukcesu będzie koncentrowanie się na ligowych szarakach żeby jakimś cudem nie gubić punktów z nimi. Lech, Legia i pewnie Śląsk będą poza zasięgiem. Ale z resztą można spokojnie wygrać.
Może uda się kogoś wypożyczyć żeby załatać te dziury, które mamy. Wszystko będzie opierać się na walce. Zależy też czy uda nam się przejść sezon bez kontuzji czołowych zawodników. A takimi napewno będą Sarki i Małecki. Oni będą kluczem do zwycięztw. Jeżeli Brożek by przyszedł za półdarmo to brać. Z ligową szarzyzną powinien sobie jakoś radzić. To już jakoś problem napadu byłby rozwiązany na ten sezon. Warunek, że nie poszłoby na to dużo kasy- konrakt motywacyjny do podniesienia w zależności od wyników drużyny i ok. W sumie podstawową 11 jakoś się da uklecić. Tak jak mówię powinniśmy zainwestować w dobrą odnowę biologiczną .Dobre zgranie, fart i pojedziemy na 4 miejsce co nam da puchary. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2012
Offline |
|
|
W trudnych czasach trzeba więcej optymizmu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Konkretne ruchy nowej Wisły lider środka pola już jest, lewy obrońca zaklepany. Ciekawią mnie jeszcze tylko dwie rzeczy bo Smuda mówi, że nasz nowy gracz Fabian nie był od asyst i strzelania goli, więc chciałem zapytać od czego jest ofensywny pomocnik? Według mnie nawet przeciętny defensywny pomocnik bez gola i asysty się nie obroni przez 26 meczów w 4 lidze niemieckiej a co dopiero ofensywny grajek. Druga rzecz dotyczy Murzynów, którzy przyjadą na testy, kluby wierzą na słowo/papier w wiek zawodnika, czy jednak sprawdzają po zębach datę urodzenia? Wie ktoś jak to wygląda w klubach?
Na mecze chodzę i raczej będę nadal chodził w przyszłym sezonie, jednak jakaś część mnie jak widzi takie prywaty jak ściąganie Fabiana(za którym nie wiem co niby ma przemawiać, żeby nas wzmocnił), płacenie pensji Smudzie to boli mnie to, że dokładam do prowadzenia klubu na dno, a cwaniaczki jeszcze na tym zarobią. PeterSett - W przypadku solidnego piłkarza nie ma czegoś takiego jak transfer bezgotówkowy, jeśli danym piłkarzem interesuje się więcej niż jeden klub to musisz zapłacić większą prowizję menedżerowi i większą sumę za podpis dla samego piłkarza.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 22.06.2013 o godz. 09:53.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A ja zawsze będę powtarzał, że
- Czy można ukleić dobry skład zawodnikami bezgotówkowymi? - TAK. ale wymagany jest dobry scauting trzeba znać ludzi dobrze zorientowanych, to Bednarz ściągnał za darmo Marcelo tak? To może Pan Jacek zacznie iść w swoje ślady. - Czy można ściągnąć taką perełkę jak Marcelo i powtórzyć ten ruch kilka razy? Raczej nie, ale można ściągnąć tak graczy solidnych - czyli nie słabych. Ja na to liczę, że ściągną ludzi przyzwoitych, którym zależy na wynikach. - Czy Smuda to jest trener, który umie składać ekipę transferowo? Nie. W czasach Widzewa miał najlepszych piłkarzy w kraju, w czasach Lecha miał też jednych z najlepszych jeśli nie najlepszych. W pozostałych ekipach nie miał sukcesu. On nie jest trenerem, który coś daje dodatkowego niestety. -Czy można ściągnąć Błaszczykowskiego BIS? Można, mi się to marzy. Oby ściągneli do Wisły z niższych lig kilku grajków i choć jeden miał połowę talentu Błaszcza. Zresztą Kubie się chciało biegać w każdym meczu. Walczaków potrzebujemy. ![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja się boje o Derby...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Marcelo trafił się Jackowi jak ślepej kurze ziarno, pewnie też ściągnięty poprzez obejrzenie kasety od jego managera. Błaszczykowski trafił do nas z 4 ligi i zrobił karierę, takich zawodników w niższych ligach jest pewnie wielu. Po paru latach chodzenia na okręgówkę jestem nawet tego pewien, że są tam młode perełki. Jednak warto pamiętać, że Kuba nie trafił do nas ponieważ wyszukali go nasi scauci tylko dlatego, że został nam polecony przez wujka. Dlatego ok, można ściągać dobrych graczy i talenty bez gotówki ale trzeba mieć dobrą siatkę scautów czego my nie mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wg. DP podobno ten Guerrier jest dogadany - spoko tylko, ze koleś do 15 lipca będzie na Gold Cup Concacaf to jaki będziemy miec z niego pozytek ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Generalnie na lewą obronę jest niezawodny Burliga, więc do 15 lipca da radę tam pograć Jest też Bunoza ...![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Obawiam się że Bunozy już nie ma...rozwiązał umowe i podpisał z innym klubem gdzieś zagranicą o ile się nie mylę...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/klub-slask-w...sku,nId,984938
Najważniejsze że my pozyskaliśmy młodego perspektywicznego Niemca ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Te nazwiska naprawde robia "wrazenie"
. Kompletne anonimy...po Burdenskim czas na kolejnych amatorow, a nie na zawodowych pilkarzy. Pierwsze pytania dziennikarzy do nowych nabytow, to czym sie zawodowo zajmuja . To juz mozna bylo u nas poszukac podobnych kopaczy w 5-6 lidze. |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Nasze transfery są chaotyczne i nieprzemyślane ale to żadna nowość. Możemy się rozpisywać kogo nam potrzeba i na jakich pozycjach ale co możemy zrobić to tylko czekać co wymyśli smuda i Jacek z ekipą.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|