|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Znajomy mi mowil, ze siegamy po jakiegos obronce Santosu. Ma on podobno 20 lat i gra na lewej obronie. Ale pewnie to plotki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Paulo Henrique Soares Pereira- 20 lat i wg wikipedii 2 razy pojawił się w lidze w 1 drużynie Santosu. Zaliczył jeszcze 1 występ w Copa Libertadores. Lewy obrońca.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Uważam, że nie powtórzy się ani mistrzowski Smuda ani Maaskant nawet. Na to potrzebny jest spokojny i twórczo zaplanowany - odpowiednio długi czas. To są zbyt duże jednorazowe roszady w składzie. Choćby spłacono nagle zaległości piłkarskie i sprowadzono w miarę klasowych piłkarzy, to i tak liczyć się raczej trzeba z walką o utrzymanie, bo odbudowanie Wielkiej Wisły, to nie tylko kwestia pieniędzy i kadry, ale i atmosfery wokół klubu. Szkody poczynione przez restrukturyzację Bednarza ( a nie Basałaja) są przeogromne, a jego osoba oraz inne osobliwości personalne w klubie, gwarantują raczej ciąg dalszy załamania a nie odbudowy wielkości klubu .
Nie dajmy się ponownie zwariować, perspektywą pucharów za rok, bo nic a nic na to nie wskazuje i mrzonki pucharowe klubu ( vide warunek pozostawienia Kulawika ) - odstawmy od razu ad akta, żeby nie wpuszczać ponownie Wisły w otchłań rozczarowania i załamania. Prosiłem w ubiegłym sezonie o rozsądek i realność w ocenach możliwosci Wisły i proszę obecnie. Nie słuchajmy niczym nie uzasadnionej życzeniowości klubu i trzymajmy się twardo gruntu w walce o przetrwanie tego upiornego nieporozumienia klubowego. Bednarz wchodzi w 3 rok zarządzania klubem, w większości już bez obciążeń po holenderskich, a nawet Sobola, ale za to ze swoim "najtańszym i najlepszym" obecnie w klubie Gargułą i nadal winą za poprzednią, obecną i przyszłą niemoc klubu, oskarża Basałaja, co już nawet nie jest niesmacznym żartem, lecz bezczelną arogancją i bezkarnością za własną nieudolność. Może dopiero za rok uda się skromnie planować powrót do gry o pudło, jeśli obecną utopię uda się zastąpić normalnością. Nie wierzę w normalność za Bednarza i Smudy, gdyż oglądając w OS asystenta Smudy, widziałem w nim lustrzane odbicie beznamiętności Bednarza. Niestety bez odrobiny entuzjazmu i pasji nie buduje się nigdy nic wielkiego, a sam odpowiedzialny za ewentualne fiasko Smuda, nie jest już na tyle jary, aby zmierzyć się z beznamiętnością czy arogancją własną i tym bardziej innych swoich wspólpracowników.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.06.2013 o godz. 23:02.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wytłumacz mi, dlaczego wszystkie forumowe mózgi które wieszczyły nam minimum puchary w poprzednim sezonie tak mocno się walnęły? A argument był ten sam - że niby liga słaba. Po pierwsze - trochę pokory. Po drugie - pomyśl, zanim coś napiszesz. Na chłodno, to my mamy skład pierwszoligowy, do tego bez napastnika - takie są fakty. Chcesz tworzyć alternatywną rzeczywistość w której Chrapek, Brud czy Burliga wciągają ligę nosem? Luz, nie takie brednie na tym forum czytałem. Tyle, że nawet sam trener tej hałastry się z Tobą nie zgadza. A może to sprytna zagrywka psychologiczna Smudy? ![]() Przepraszam... Tak - sprytna zagrywka psychologiczna Smudy. ![]() Zapowiada spokojne utrzymanie, uśpi Legię i Amicę, a potem jak wystrzelimy... Nie, serio - przewietrz się. Albo pooglądaj chociaż kilka meczy z udziałem naszych obecnych asów. Powinno podziałać. Tylko ostrzegam - będzie bolało.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.06.2013 o godz. 22:52.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ofensywnie nastawionych piłkarzy trzeba wziąć dwóch - Demjana i tego Hiszpana. Murzynów to oni mogą zatrudnić, ale do sprzątania na R22. Uryga, Chrapek i Czekaj powinni coś zrobić - czy mają w dupie to, że Wisła dała im szansę czy też zależy im na tym, by jakoś temu klubowi się spłacić i dać mu w przyszłości zarobić na swoich transferach. Wybrali Pana Bolka, on zamieszał im w głowach. Lepiej, żeby jednak nie zamieszał zbyt bardzo, bo powinni wiedzieć, że tylko w Wiśle mają szansę. Do Lecha czy Legii nie pójdą, bo są po prostu za słabi. A w Wiśle będą mieli szansę na regularną grę i pokazanie, że jednak coś znaczą i prezentują. Muszą swoją grą coś udowodnić by zacząć zarabiać, jednak pytanie czy Bednarz nie leci w kulki, jak zwykle i ściąga maksymalnie tyle ile tylko się da. Najlepiej w końcu niech zapłaci wszystkim minimalną, tylko - w której my lidze będziemy? Bo raczej nie w Ekstraklasie.
Proste - lepiej dać Brożkowi 200 tysięcy, który nie strzeli ani jednej bramki, a Sobola wy.......ić na zbity pysk poza burtę, pomimo że to właśnie Sobol zasługuje tutaj na wieloletni byt, a nie separowanie go od składu. Sobol to ikona klubu, Sobol to piłkarz, który pracował na boisku za dwóch, ale nie - go trzeba wypieprzyć, mimo że gra bardzo dobrze jak na wiek i postawić na Brożka. Co za logika - myślenie epoki kamienia łupanego. Już lepiej postawić albo na Hiszpana albo na Demjana. Ktoś już tutaj pisał, ale ja przypomnę - tylko idiota może twierdzić, że kiedy mało strzelamy bramek, to do tej całej układanki potrzeba wyłącznie napastnika. Gówno prawda - zazwyczaj szwankuje druga linia i brak płynnego przekazywania piłki napastnikom. W systemie 451, a takim z musu będziemy grać, napastnik powinien być przede wszystkim skuteczny. Ale chcą Brożka - będą go mieli, co z tego jak rozpełzną nam się Wacławczyki, Maki i inni piłkarze konieczni do drugiej linii właśnie. I jak już kot napisał - Bednarz, Kapka to ludzie, w których nie ma krzty entuzjazmu. Jak w klubie brakuje entuzjazmu, to niech się nikt nie dziwi, że nikt na mecze Wisły nie przychodzi. A target to kiełbaskowcy i piwosze, nie zaś Ci najzagorzalsi, bo najzagorzalsi, chodzili, chodzą i chodzić będą. Zresztą, o czym ja w ogóle piszę - od przedwczoraj Smudy, Bednarza, Kapki powinno nie być w Wiśle. Za informację, że Burdenski, to synuś tatusia kolegi Smudy. Kpiarstwo z kibiców wylewa się Smudzie zza kołnierza wypchanego mamoną. Obecna koncepcja Cupiała zakłada najpewniej spuszczenie Wisły do pierwszej ligi. Szczerze? Wolałbym by Cupiał sprzedał klub. Co to za różnica, czy jest właścicielem czy też nie? I tak jest olbrzymi dług do Telefoniki, plany budowy centrum w Myślenicach jak zwykle upadną. Po licho on tutaj nadal chce być? Z kuglarzem Smudą, agentem Kapką? To historia rodem z PRLu, z ludźmi pełnymi hipokryzji i dyletanctwa, nieakceptującymi zdania kibiców. Ci ludzie zachowują się tak, jakby sprzedawali na targu ziemniaki. Amatorka w każdym calu, zresztą jak na parweniusza Cupiała przystało.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 19.06.2013 o godz. 23:35.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak podaje UEFA.COM na testy do Wisły zostało zaproszonych czterech młodych afrykańskich graczy. Po rutynowych badaniach na obecność wirusów, jedna próbka dała wynik pozytywny +.
Zawodnik został poddany kwarantannie, trwają czynności w ustaleniu tożsamości nosiciela. Poniżej przedstawiamy więc tylko trzech dopuszczonych zawodników. ![]() Kibrom Tesfaab 21/12/95 Napastnik Erytrea ![]() Mike Saofaiga Foai 12/01/91 Pomocnik Samoa ![]() Emery Bayisenge 28/03/94 Defensywny pomocnik Ruanda
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.06.2013 o godz. 00:58.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Coś mi tu śmierdzi w twoim poście Dariook. Samoa nie leży w Afryce tylko dalekiej Oceanii. Węszę fake.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To może mu się w paszporcie jebneli, albo Kapka zrobił zmyłkę żeby cła nie uiszczać . Sam nie wiem ....jak już chłopak się z nimi zabrał to widać ze mu zależy!
Wyśłesz go do domu a jutro załamka jak w Realu Ancelottiego będzie pierwsze skrzypce nosił. Mało to takich przypadków było.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.06.2013 o godz. 00:50.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Hahaha, przecież ten gość z rocznika 95 wygląda jakby był grubo po trzydziestce nie wspominając o murzynie z 94!
Przynajmniej mnie rozbawiłeś ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Generalnie ile Borzek strzelil bramek w ostatnich dwoch latach w ligach? Okolo 3. Nie robmy skladu odpadow z Wisly. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Lepszy skład odpadów, niż pusty magazyn. W naszej obecnej sytuacji chodzi o to, żeby w czasie meczu mieć możliwość dokonania trzech zmian, bez konieczności mieszania w to Smoka i chłopców od podawania piłek.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
ALe po co wpuszczac Brozka? Skutecznosc podobna do Sikorskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A czy ktoś coś wie na temat naszego "zdolnego" Daniela Bruda bo onet podał że Wisła z tym graczem już się rozstała...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ile Genkov dostawal szans ile Brozio.. akurat jesli o niego chodzi to 10 bramek spokojnie nam w sezonie gwarantuje, nawet przy slabszej formie w ostatnim okresie.. |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nalepa wraca do Wisły
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Sagan jest z 78 a brożek 84...więc jest pewna różnica wieku. Moim zdaniem Brożek po dobrym okresie przygotowawczym jest w stanie zapewnić nam te 10 bramek w sezonie... Oczywiście...bez dograń z drugiej linii nawet i Eto'o nic sam nie zdziałał...pożyjemy zobaczymy, póki co to i tak tylko spekulacje..bo Brożka na dzień dzisiejszy w Wiśle nie ma. Poza tym jeśli nie Brożek to kto? Demjan? Skoro ponoć odpadamy w przedbiegach w walce o Piątka z Polonii W. z powodu braku finansów to Legia czy tam Amica ktora jest również zainteresowana jego osobą z palcem w dupie będzie w stanie przebić naszą ofertę...w dodatku gra w europejskich pucharach jest dodatkowym atutem dwóch w/w klubów....... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Brożek jest rocznik 83. Co do twojej tezy się zgadzam. Nie możemy wybrzydzać, jeśli chodzi o Pawła, bo nie wybieramy między nim, a jakimiś asami, tylko między nim albo no name'ami albo ...no właśnie, kim?
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Brożek ,jeśli tylko będzie chciał solidnie pracować jest w stanie nie tylko strzelić 10 bramek ,ale zostać najlepszym snajperem ligi. Jeśli natomiast myśli ,że przychodząc tu będzie spacerował po boisku wymachując rekami ,to lepiej niech nie przychodzi.
Kosa być może nie specjalnie chciał wysilać się na treningach i to dawało efekt w postaci 15 minut dobrej gry w meczu. Zresztą wcześniej w Bełchatowie został przesunięty do rezerw. Co do Sobolewskiego ,to najlepszy sezon zaliczył przed rezygnacją z gry w kadrze. Póżniejszy okres , to już niestety tylko przebłyski formy . Dużo strat w środku boiska , niepotrzebne faule . Dlatego ,szacunek i podziękowanie za dotychczasową grę ,ale pora odejść. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Balonik został nadmuchany przed LM ( kontrakty ,trenerzy , sztab - była zgoda zarządu i właściciela) Nikozja sprowadziła ich na ziemie . Teraz czyszczą co się da , kiedy wyjdą na zero może za rok , a może dłużej plan oszczędzamy trwa. Może po krytyce w prasie BC odkręci troszkę kasę... ale na pewno nie będzie takie szaleństwo w kontraktach. Pożyjemy zobaczymy.
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Boze.. kolejny pokemon ktory wiecznie narzeka... moze tak czasem warto na statystyki popatrzec?
Nie liczac ostatniej rundy, a po powrocie z Katowic, to przez 5 pelnych sezonie w lidze (05/06 - 09/10) Brozio w lidze w 132 meczach strzelil 91 bramek co daje 0.7 bramek na mecz... Tak, nawet przy gorszej formie jest gwarancja wielu bramek - bo tu dostanie czas i bedzie miec miejsce w skladzie.. Ale nie - lepiej byc trendy jak wiekszosc forum i tylko narzekac (jak to z zreszta Polacy maja we krwi) a nie szukac pozytywow.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
każdy rozsądnie myślący kibic Wisły Kraków w obecnej naszej sytuacji powinien ucieszyć się gdyby wrócił do nas Paweł Brożek.
Nie mamy na nic kasy: na wypłaty, transfery, itp. Jeśli jakimś cudem uda się namówić Pawła do podpisania kontraktu to byłoby wspaniale. Oczywiście nie spodziewajmy się cudów, ale i tak będzie to lepszy zawodnik niż potencjalny "Kumta Kimte" z Burkina Faso, który za wolno spierdalał przed "handlarzem żywym towarem" i poprzez "Kapka Tours&Transfers" trafił do Polski.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.06.2013 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
KaSzTaN tylko pamiętaj o tym, że wtedy kiedy Brożek grał, to miewał po kilka/kilkanaście sytuacji na mecz, żeby zdobyć gola. Obrazując - żaden dobry klub nie wziął go do siebie, tylko przeciętny Trabzonspor. O czym to świadczy? Że napastnikiem wybitnym nigdy nie był. A teraz do tego dochodzi fakt, że u nas przez ostatnie 2 sezony z sytuacjami było krucho, bo i rozgrywającego nie mamy. Więc z czego Ci te bramki będzie strzelał? To też pytanie. Ja jestem na nie, bo żaden powrót do tej pory się nie udał. I w tym wypadku również wierzę w ciągłość serii. A Brożek 2 ostatnie sezony to dno.
![]()
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
bez 2-3 kumatych pilkarzy w pomocy to Brozek sobie nie postrzela. Co nie zmienia faktu ze w obecnej sytuacji wizerunkowo-finansowo-marketingowej, niezakontraktowanie Pawla byloby debilizmem.
Brozek + Demjan.. byloby ciekawie. 2 sezony by pograli |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W obecnej sytuacji podpisanie Brożka to dobra decyzja. Bo kogo mamy? Boguski? gościu najlepszy sezon miał jak grał jeszcze w Bełchatowie i potem jak wrócił, a później zdziczał oO
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|

|