|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzięki za wskazówkę. Było tak jak pisaliście. Ja zamiast zainstalować od nowa programy, włączyłem tylko przeszukiwanie i znajdowało mi tylko parę pozycji. Teraz wszystko OK i jest faktycznie 19 programów (+3 zdublowane-chociaż jedynka i dwójka HD, a TVP Info Kraków i Katowice to też przecież to samo z małymi różnicami na serwisy lokalne).
Ostatnio edytowane przez rozarian : 21.05.2013 o godz. 13:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kończyła mi się umowa w Cyfrze, miałem wszystkie opcje (bez multiroommu, bo nie potrzebowałem)
Wysłałem wypowiedzenie. Dzisiaj zadzwonili do mnie i za takie teoretyczne all inclusive, które na dziś nie istnieje, zaproponowano mi 12 miesiecy abonamentu z nowym dekoderem gratis za 144 zł miesięcznie. Wchodzi w to Platinum i wszystkie dodatkowe VOD-y net VOD-y i wszystkie filmówki Brać, czy walczyć? |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
FraMat ja bylem w podobnej sytuacji ale wybrałem umowe na 18 mies za 133zł a nie na 12 i 144zł.Ale zanim mi zaproponowali te warunki konsultant ciągle powtarzał że supercena bo ten pakiet kosztuje 200zł zbywałem ich tydzień aż zaproponowali wszystko za te 133zł plus dekoder na użytkowanie bezpłatne
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam, mam pewien problem z cyfrową telewizją.. Otóż od pewnego czasu nie mogę wyszukać następujących kanałów: TVP INFO Kraków, TVP Rozrywka, TVP Historia, TVP Kultura, TVP Polonia. Nie wiem co może być tego powodem, antena jest nie ruszona. Inne kanały są dostępne.
Gdzie tkwi problem? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
WISŁAZWE wydaje mi się, że masz podobny problem do mojego (parę postów wyżej). Zamiast przeszukiwać programy, zainstaluj je od nowa.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Zapomniałem dodać, że to też nie pomaga ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
WISŁAZWE
U mnie działo się dokładnie to samo tylko z innym MUXem. Dekoder mam wbudowany w TV. Próbowałem machać anteną etc. Pomogła wymiana zasilacza wraz z kablem. Sądzę, że łatwiej będzie spróbować z wymianą zasilacza, koszt paręnaście złotych. Bo wymiana kabla to już zabawa w zależności od umeblowania. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
W Krakowie telewizja cyfrowa naziemna nadaje na kanałach 23 25 i 50. TVP Kraków i paczkę programów TVP masz na k.50. Spróbuj przeskanować ręcznie. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
da rade zlapac jeszcze jakies kanaly bez dekodera na starej antenie naziemnej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kończy się mi umowa z C+ dać wypowiedzenie i czekać na ruch z ich strony?
Czy jakiś lepsze praktyki na negocjacje są? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A jak nie wypowie to umowy nie dostanie na czas określony.Nie strasz niepotrzebnie.Teraz daja umowy za kasę którą płaciles poziom abonamentu wyższy o 1 stopień.decyduj sam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli nie wypowie, to umowa mu przejdzie automatycznie na czas nieokreślony. Za astronomiczną cenę.
Może też iść teraz do punktu nc+ i podpisać umowę na nowy pakiet. Jednak wypowiedzenie zwykle powoduje lepsze propozycje ofertowe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Temat wałkowało już kilka znajomych mi osób, więc to nie jest żadne straszenie tylko fakty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To, że przejdzie na umowę na czas określony to wiadoma sprawa
Oto właśnie chodziło, kiedy zacząć negocjację. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zwykle, ale nie zawsze. Ja np. dotychczas płaciłem wg starych zasad za c+ 48,50, właśnie kończy mi się umowa, przejdę na czas nieokreślony i będę płacić 56 zł. Umowy nie wypowiadam, bo po wypowiedzeniu musiałbym płacić za ten pakiet wg nowych taryf 99 zł, do czego zresztą namawiała mnie konsultantka szukając jeleni. Odesłałem ją na drzewo i mam pakiet za 56 zł, który mogę wypowiedzieć w każdej chwili, zamiast cyrografu na rok i taryfy 99 zł.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
O, sprytnie
![]() Oczywiście taką umowę oni mogą Ci rozwiązać w każdym momencie, tzn. narzucić nowe warunki, na które się zgodzisz lub nie. Ale póki co wygrywasz. Teraz ma umowę na czas określony (umowa zawarta na konkretny termin). Przejdzie na umowę na czas nieokreślony (odnawiana co miesiąc). |
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Witam, mam male pytanie...Wypowiedział ktos z braci Wislaków umowe z UPC ze wzgledu na zmiane oferty programowej?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Umowa z NC+ podpisana wczoraj, z pakietu Canal+Optimum HD + Multiroom (108zł) migracja do C+Platinum + Multiroom ten co był + UltraBox+/PVR PACE za 0 zł (mam swoj tuner ale brałem dla siostry, ktora jeszcze uzywa SD), w ramach rekompensaty za brak m.in Polsatu HD na moim terminalu od Cyfry (chodzi tylko na tunerach ADB) dostałem bezpłatny odbiór opcji HBO do konca roku (miałem do wyboru jeszcze Filmbox lub Cinemax). Razem wychodzi 109 zł czyli o cała złotowke wiecej niz płaciłem w Cyfrze. Jestem zadowolony, czas pokaze czy dobrze zrobiłem
PS: Jezeli ktos migrował z Cyfry tak jak ja i został przy starym sprzecie od Cyfry i nie moze ogladac m.in wspomnianego Polsatu HD moze wysłac reklamacje http://ncplus.pl/kontakt/napisz-do-nas i powalczyc o HBO (jezeli go nie braliscie przy migracji), Cinemax lub Filmbox (jezeli braliscie HBO przy migracji) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko zależy kiedy przechodził z oferty cyfry na nc+.Od pewnego momentu zaczeli odczytywać przy przedłużaniu umowy punkt mówiący o tym iż "jesteśmy świadomi tego że na sprzęcie po cyfrze nie będziemy mogli odbierać Polsatu HD, History HD oraz Polsst sport info".
Ja migrowałem 24 maja i takie coś miałem odczytane przez konsultanta.Tak więc reklamacja byłaby niezasadna (niestety). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wszystkich interesuje kto bedzie szefem sportowej redakcji nowej platformy. Wszystko jest juz jasne - Szefem połączonej redakcji sportowej będzie Tomasz Smokowski. Informacja zostala potwierdzona na forum Canal+
http://www.canalplus.pl/forum/?topic...c-sport_6-8319 Czyli przynajmniej w tych sprawach nie beda rzadzic ludzie z Nki w tym przypadku z Tuzimkiem na czele. Juz i tak wystarczajaco mieszaja w nowej platformie zaczynajac od ich głupich parowanych z karta tunerach na idiotycznie poukładanej liscie kanałow konczac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Chce sobie kupić dekoder do cyfry (HD) za ok 250 zł, Ferguson Ariva 102 czy kupić jakiś używany?
![]()
I
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Kraków, Nowa Huta. Nic nie zasłania nadajnika na Chorągwice. Ostatnio zamontowano nam antenę zbiorczą i od tego czasu wyszukiwanie kanałów kończy się na 8, bez TVP, Eska TV itp.. Na kanale 25 i 50 - ''zapamiętano zero kanałów'' ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@WISŁAZWE - wydaje mi się, że administracja nie dostroiła anteny zbiorczej. Zapytaj sąsiadów czy działają u nich kanały 25 i 50.
Ewentualnie zainstaluj swoją antenę, jakąś kierunkową z symetryzatorem za okno i nie będziesz martwił się. Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Dzięki za pomoc. Wszytko już zostało naprawione
![]() A mam takie pytanie do zorientowanych, czy planowane jest uruchomienie kolejnych MUX-ów i co ewentualnie mogłoby się w nich znaleźć? Jest ktoś zorientowany? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Póki co pojawią się dwa nowe kanały: TV Trwam i bodajże TVP ABC dla dzieci na miejscach zwolnionych przez zdublowane programy TVP. Pod znakiem zapytania stoi dalsza emisja TVP1 HD i TVP2 HD (może być za mało miejsca dla tych dwóch kanałów i paru jeszcze już działających na MUX 3.
Jest jeszcze multipleks czwarty, którym zarządza Polsat i dostęp jest dodatkowo płatny (telewizja mobilna?). A co do kolejnych MUX-ów, to chyba jeszcze nie zapadły decyzje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po Warszawie krąży plotka, że obecna od marca br. marka nc+ może niedługo zniknąć i zostać zastąpiona przez CANAL+. Zmiana miałaby nastąpić w ciągu najbliższych trzech miesięcy, żeby zdążyć przed bożonarodzeniowym szczytem sprzedaży. Nowa marka byłaby nowym otwarciem, odcięciem od złych skojarzeń ze startem nc+. Podkreśliłaby też, że platforma ma charakter międzynarodowy. CANAL+ to marka całej platformy, a nie tylko kanału premium we Francji czy Hiszpanii. Należy pamiętać, że w Hiszpanii przeprowadzono rebranding. Wcześniej tamtejsza platforma nosiła nazwę DIGITAL+.
wis.la/jxiw1
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.07.2013 o godz. 11:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może to i fajnie, ale sama zmiana szyldu niczego nie zmieni:
- ani cen, ani oferty programowej, ani choćby debilnego ukladu kanałów |
|