|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kończy mi się lada moment umowa z C+, za ile można wytargować pakiet platynowy + multiroom?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Kanal nSport trafil pod skrzydła Canal+. Od 19 lipca ramówka nSport będzie bardziej przypominała Canal+ Sport 2. Dużo powtórek z Canal+ (m.in. meczów Ekstraklasy, magazynów, gal bokserskich, ligi francuskiej, tenisa czy żużla). Co ciekawe, znacznie obniżono liczbę powtórek Ligi Mistrzów (może do czasu?). Nie zabraknie także transmisji znanych z Canal+, np. WNBA: ALL-STAR GAME (27.07 o godz. 21.30). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ja mam od maja universe z multiroomem (zostawiłem stare dekodery, wystarczą mi) i 6 kanałami c+ za 69 zł. Na 12 miesięcy. Po drugim lub trzecim telefoniie. Można było odłożyć słuchawkę i utargować jeszcze z dychę lub piątkę, ale miałem propozycje skrócenia / rozwiazania za porozumieniem stron starej umowy, zgodnie z która płaciłem 72 zł (a był 29 kwietnia i zaraz bym wskoczył na maj ze starym abonamentem). Czyli kasowo wyszedłem z grubsza na to samo, ale umowa de facto miesiąc krótsza ![]() Także przemyśl, co Ci potrzebne, co będziesz oglądał. Jeśli sport, to szkoda płacić za platynę moim zdaniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Tak to wygląda na e-fakturze: ![]() Powód: trochę za duże wyszło
Ostatnio edytowane przez felipe : 15.07.2013 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Mam taki problem, mam C+, pakiet promocyjny za 39zł (umowę podpisałem niedługo przez fuzją z n-ką) niby wszystko mi ładnie śmiga, ale od jakiegoś czasu kanały HD, szczególnie pakiet C+, Planete i Ale kino strasznie mi tną (szczególnie wieczorem). Ich odpowiedniki SD chodzą płynnie, tak jak zresztą wszystkie pozostałe kanały.
Talerz mam 60, dekoder SAGEMCOM, jakość sygnału powyżej 70%. Mieszkam w bloku na 1 piętrze, na drodze sygnału nie ma żadnych przeszkód. Kilka metrów ode mnie sąsiad ma talerz od Polsatu, ale to chyba nie powinno zakłócać mojego odbioru? Tym bardziej, że szwankują tylko kanały HD. Tak się zastanawiam, czy może to być spowodowane stosunkowo małą czaszą, czy to np. wina dekodera? (nawiasem noszę się z kupnem prywatnego dekodera, chętnie przyjrzę się jakimś rekomendacjom, bo ten Sagemcom to jest kpina). Orientuje się ktoś może w czym może być problem? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na początku dobrze działało, ale od jakiegoś czasu przycina?
Tak naprawdę wszystko może być powodem. ![]() Najczęściej winne jest delikatne przesunięcie anteny. Zawiało, trąciło i kicha. Czasza 60 cm też nie jest szczytem możliwości, do HD zalecane jest 80 cm. Przesunięcie anteny i jej mały rozmiar może powodować, że sygnał nie jest łapany wystarczająco mocno. Sygnał HD to 6-8 razy więcej danych niż SD. Możliwe też, że z niektórych transponderów łapiesz sygnał mocny, a z niektórych słabszy - znów kłania się nieoptymalne ustawienie anteny. Co do dekodera - zdarzyła mi się sytuacja, że na tej samej instalacji na jednym dekoderze działało lepiej, na innym (właśnie Sagemcom, tyle że stary, SD) było beznadziejnie. Ale mimo wszystko szedł bym w kierunku zoptymalizowania instalacji (lepsza antena, dokładniej ustawiona) niż dekodera. Bałbym się w tej chwili kupować własny dekoder, bo co prawda teraz nc+ przedłuża umowy dla ludzi z własnym sprzętem, ale nie wiadomo jak długo to potrwa i czy ostatecznie nie będą zmuszać do migracji na ich sprzęt. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeżeli jestem abonentem Cyfry +, nie migrowałem do nc+ to wypowiedzenie wysyłam na ten adres ?
Canal+ Cyfrowy Sp. z o. o. Skrytka pocztowa nr 8 02-100 Warszawa |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na początek takie pytanie. Czy Cyfra + ma informacje o tym ile czasu i jakie programy oglądam?
Kończyła mi się umowa z końcem listopada i dziś dostałem telefon z nową ofertą. Wcześniej płaciłem 48 zł a teraz za te same programy + m.in. TVN Turbo, TVN 24, Superstacja, polsat News, nSport, AXN, Discovery, National Geographic, Eurosport, TVP Sport, Orange Sport i pare innych, których nawet nie wiem czy miałem wcześniej mam płacić 54,90 zł. Umowa na 12 miesięcy. O co tu chodzi? Dlaczego sami wyszli z tak korzystną propozycją, żadnych wypowiedzień jeszcze nie wysyłałem. Czy to może ma właśnie związek z tym, że praktycznie nie oglądam od długiego czasu tv? Włączam tylko na polską ligę, czasami jakiś film (rzadko), i od czasu do czasu jakieś wiadomości albo program rozrywkowy. Czy oni wiedzą co i ile czasu oglądamy? Powiem szczerze, że mnie kurewsko zaskoczyli bo już się godziłem z myślą, że jeśli nie zostawią mi paczki Canalów + (polska liga) za podobną cenę, którą płaciłem dotychczas to ich wale i rozwiązuję umowę a tutaj raptem 7 zł więcej + kilka programów sportowych. Jak u Was wygląda sprawa z nowymi umowami? PS Jeszcze jakiś dekoder HD za darmo mi zaproponowali.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.09.2013 o godz. 09:52.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Możliwe że mają, ponieważ badania oglądalności są wykonywane poprzez odbieranie sygnału dźwięku, tv musi być włączony na jednym kanale co najmniej minute. Stąd w dzisiejszych czasach wyniki oglądalności danego kanału są już znane zaraz po zakończeniu jego emisji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteś pewien? Amerykanie mierzą to w zdecydowanie inny sposób i naprawdę ciężko mi uwierzyć, że u nas wyglądałoby to inaczej niż u nich...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Warto negocjować. Z tym, że jeśli trafimy na życzliwego konsultanta to nie radziłbym odkładać negocjacji na potem ponieważ istnieje małe prawdopodobieństwo, że trafimy na tą samą osobę.
I tak jako były klient C+ otrzymałem ofertę universe + wszystkie kanały C+, family, family2 itp. za 39 zł. Z tym, ze cały czas powtarzałem, że zależy mi na sporcie. Warto negocjować. A jeśli usłyszymy, że "nic sie nie da zrobić, obniżyć" to radze podziękować i zadzwonić ponownie licząc, ze trafimy na inną osobę. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się z poprzednikiem. Umowa kończy mi się w grudniu i dostałem propozycję universe + wszyskie kanały C+ oraz multilroom i dekoder za 69. Wydaje mi się też, że nie zależy to od osoby konsultanta tylko z końcem października ruszyła nowa promocja, pewnie związana ze świętami dlatego są nowe oferty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A ja nawet za 54 zł. Na dwa tygodnie przed końcem umowy zadzwonił konsultant i sam to zaproponował. Także czekać, bo na końcu zawsze wymiękają. Co roku to przerabiam.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Mam pytanie czy ktoś z was składał wypowiedzenie, czy nie mieliście zarejestrowanego wypowiedzenia na koncie?
Bo nie wiem czy dalej jest to konieczne by dobrą ofertę wyhaczyć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Urzędy Skarbowe namierzają tych co nie płacą abonamentu RTV:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...osob,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Universe + Superpremium za 109 zł (w tym najem dekodera za friko niby) z umową na 18 miesięcy - taką ofertę migracji dostałem w tygodniu. Ktoś wytargał za mniejsze pieniądze? W salonie, wchodząc z ulicy, ta oferta to koszt 129 zł + 10 zł najem dekodera.
Jak mi dadzą za 99 zł to się skuszę, a jak nie to poczekam jeszcze I pomyśleć, że taki pakiet oferowali w lipcu za grubo ponad dwie stówy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Zrobili mi na dachu zbiorczą antenę więc mam do sprzedania anteny kierunkowe, dokładnie takie http://www.dipol.com.pl/antena_telew...ital_A4015.htm. Kierunkowe są z kablami, takimi min 10 m., sprzedam za 35 zł, anteny mam dwie. W Krakowie odbiór bardzo dobry. Do tego antenę satelitarną z konwerterem quad, z tego co kojarzę to ten http://allegro.pl/konwerter-quad-0-1...648559024.html i czasza http://www.dipol.com.pl/antena_satel...a-j_A96047.htm Oddam w cenie czaszy czyli 70 zł. Też będzie z kablami, więc przypinasz u siebie i wszystko śmiga.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 18.11.2013 o godz. 10:21.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dla tych którzy chcieliby zrezygnować z usług Cyfrowego Polsatu bez konsekwencji.Albo ponegocjować lepszą ofertę. Można to zrobić do 20 grudnia. Wystarczy wysłać wypowiedzenie w związku z usunięciem kanału LOVE TV (dawniej Wedding TV).Najlepiej polecony za potwierdzeniem odbioru.
Więcej informacji: http://tvpolsat.info/news.php?readmore=5699 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przedluzal ktos z was umowe z Upc?
Chce skorzstac z promocji http://www.upc.pl/pdf/upc_regulamin_...od20131028.pdf I pytanie, najpierw wypowiedziec stara czy dzwonic i mowic ze chce to i to? Jak ominac ograniczenie terytorialne? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Umowa z cyfrą kończy mi się jakoś w lutym - co mogę teraz wytargować? Interesuje mnie jak najwyższy pakiet z multiroomem. Przedłużał ktoś z Was ostatnio umowę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Do mnie sami zadzwonili z dobrą ofertą jakieś 2 czy 1,5 miesiąca przed końcem umowy więc nie wiem czy dobrym pomysłem jest iść od nich niejako w łaskę i się odpytywać co i za ile dadzą. Może lepiej czekać?
Przedłużałem umowę w sierpniu ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Właśnie wczoraj zadzwonili, na razie ich spławiłem żeby mieć czas na zapoznanie się z ofertami i ustaleniem co mogę ugrać. Pewnie bez wypowiedzenia się nie obejdzie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musi byc wypowiedzenie. To jest pierwszy krok.
Ja za 114 zl mam wszystko oprocz xxx w tym multiroom ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jest tu ktoś ogarnięty w temacie telewizorów? Planuję zakup nowego, a kompletnie się na tym nie znam. Nie wiem np. czy lepsza jest plazma czy LCD, jaka marka/model jest najlepsza. Chodzi mi o telewizor 32 calowy w dość przystępnej cenie. Możecie coś polecić?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mogę co nieco powiedzieć bo od miesiąca właśnie gorąco śledzę temat TV bo mam zamiar coś w styczniu kupić.
1. Jeśli 32 cale to tylko LCD - technologia plazm nabiera skrzydeł przy dużo większych przekątnych 2. Informacje od gościa z innego forum co mi baaaardzo pomógł we wstępnym wyborze TV: Cytat:
I najważniejsza rzecz (dla mnie akurat) - nie udało się odpalić polskich napisów na philipsach,sony,sharpach i panasonicach, - Samsung oraz LG śmigają jak trzeba. Mowa tutaj o bezpośrednim odczycie z pendrive wsadzonego w TV (divx) Jak sobie coś upatrzysz warto rzucić okiem na forum http://www.hdtv.com.pl/ są tam testy lub opinie o większości modeli dostępnych na rynku Ja akurat myślę nad tym modelem: http://www.euro.com.pl/telewizory-le...e40f6800.bhtml Liczyłem na ciut lepszą cenę po nowym roku ale na razie bez zmian ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|