The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpak
Junior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2013, 15:48
Realnie walka w środku tabeli.
Optymistycznie walka o puchary.
statystyki lotto nie kłamią. Fartowne wyniki, kumulacja, ogromna pula pieniędzy dla odważnych graczy lotto.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.06.2013, 16:09
Pozytywy sportowe.
Utrzymaliśmy się. Po meczu z GKS widziałem na to marne szanse.

Malutkie pozytywiki sportowe.
3:0 z Koroną - taka malutka radość z wyniku, bo nie z gry.
Nadzieja związana z grą Stolarskiego.

Pozytywy inne.
Pomijam oprawy, jakość dopingu itd.

Utrzymanie frekwencji (całościowej) na Reymonta na przyzwoitym poziomie (pomijam mecz bojkotowy). Tylko pięć drużyn notowało stałą frekwencje na poziomie pięciocyfrowym. Przy ogólnej trwającej już drugi rok degrengoladzie sportowej i koszmarnej atmosferze wokół klubu, braku marketingu itd. frekwencję 15-17 tysięcy w rundzie jesiennej i powyżej 10 tysięcy w rundzie wiosennej uważam za wynik dobry. Na razie nie sprawdzają się prognozy o 5 tysiącach co to... itd. co powinnno niektórym dać do myślenia.

Młoda Wisła. Stokroć ważniejsza akcja SKWK niż wszystkie plany oszczędnościowe Bednarza. Polityka Bednarza i tak doprowadzi nas do bankructwa a MW zostanie.

Oczekiwania na przyszły sezon

Niezmienne jak dla kibica Wisły.
Jakby przypadkiem polską piłkę dotknęło to nieszczęście i sąsiadka by awansowała to wygrana w derbach.
Walka o tron.

Realne oczekiwania na przyszły sezon w oparciu o wypowiedzi łysego
Utrzymać się.

Przewidywania na przyszły sezon

A co tu można przewidzieć. Patrząc na różne przecieki nawet nie wiemy co będzie za miesiąc z kawałkiem gdy zacznie się liga.

Czy będziemy mieć tego samego właściciela ?
Czy będziemy mieć tego samego prezesa ?
Czy będziemy mieć... a nie dyrektor sportowy raczej się nie zmieni.
Kto będzie trenerem ?
Jak przebiegnie okienko transferowe.
Czy będziemy grać na Reymonta czy może dla oszczędności na Hutniku ?

Za miesiąc z kawałkiem możemy być w niebie, w piekle albo tam gdzie i teraz.
Ten klub jest nie do podrobienia.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.06.2013, 16:50
Zacytuję siebie, na dole podkreślone, data: 03.08.2012, 00:05.

thechris napisał(a):Wyświetl post
riv napisał(a):Wyświetl post
Ale przynajmniej obrona Michel - Głowa - Chavez - Jovanović (ciekawe czy chociaż raz uda się taką zestawić ) nie będzie przyprawiała ludzi o zawał serca przy każdym kontakcie z piłką. Jeszcze jakby lewy skrzydłowy za Kirma przyszedł i lis pustyni okazał się trafionym transferem (bo Sikorski raczej się nie zanosi) to mógłbym z umiarkowanym optymizmem patrzeć na nadchodzący sezon.
Jak już się rozmarzyłem, to tak bym grał
Nie będzie łatwo ale na 7. miejsce powinno styknąć.

Byłem blisko chociaż niestety nie wystarczyło, bo sportowo Zagłębie ugrało 40 punktów w tym sezonie i na dodatek bilans z nimi Wisła ma 0 pkt i bramki 1:5.

PS. Mniej bramek strzelił tylko Bełchatów. Szacun.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.06.2013 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2013, 17:44
thechris napisał(a):Wyświetl post

Byłem blisko chociaż niestety nie wystarczyło, bo sportowo Zagłębie ugrało 40 punktów w tym sezonie i na dodatek bilans z nimi Wisła ma 0 pkt i bramki 1:5.
wytatuj sobie to jeszcze na czole, zebys nie zapomniał
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2013, 18:02
Ten sezon taki jakiego można się było spodziewać. Drużyna została bardzo osłabiona a miejsce to samo co w poprzednim sezonie.
Przyszły sezon zagadka.
Można się spodziewać, że liga będzie jeszcze słabsza: Śląsk ma problemy finansowe i odchodzi Mila, Polonia przestała istnieć, Piastowi będzie trudno utrzymać taką formę a Zagłębie niby stabilne finansowo i organizacyjnie, ale Hapalowi nie za bardzo idzie. Jeśli by uzupełnić największe luki, nawet nie jakimiś wybitnymi piłkarzami, po prostu solidnymi ligowcami, to przy odrobinie szczęścia można powalczyć nawet o 3 miejsce.
Z drugiej strony Bednarz w wywiadzie dla C+ jasno mówił o kolejnym roku oszczędzania, nasz prawdopodobny trener Smuda ma na pieńku z naszym najlepszym obecnie piłkarzem, właściciel zmieniający trenerów co pół roku, no i czeka nas kolejna rewolucja w składzie -- może się okazać, że zatęsknimy za Kulawikiem i 7 miejscem z tego roku...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.06.2013, 18:50
orm napisał(a):Wyświetl post
Można się spodziewać, że liga będzie jeszcze słabsza: Śląsk ma problemy finansowe i odchodzi Mila..
Mila wczoraj podpisał nowy kontrak ze Śląskiem
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.06.2013, 19:20
Ogólnie rzecz biorąc przygnębiający sezon. Dosyć mocny skład, myślałem że wystarczający na pudło, ale rychło okazało się, że kopacze nie dogadują się z Probierzem, nie ma kasy na kontach = demoralizacja i olewactwo, w większości fatalne uzupełnienia Bednarza plus być może złe przygotowanie drużyny i zaczęło się zanosić na kompletną klapę.
Potem zdobycie parę pkt do zimy, potem na szczęście powrót Małego i Kosy co podniosło nieco poziom i trochę skonsolidowało drużynę i udało się (przy nędznej postawie konkurentów) zdobyć parę pkt więcej niż jesienią i podnieść się o parę lokat w górę.
Przyszłość... oby lepsza (tutaj nadzieję wlewają posty Maciosa i paru osób z innych forów), jednak brak fundamentów klubu grozi praktycznie w każdym momencie plajtą sportową i organizacyjną.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.06.2013, 19:53
Zacznę od pozytywów.

KIBICE - Szacunek dla tych, którzy w tym ciężkim czasie ruszają dupę z przed monitora i mimo słabych wyników, mimo braku drużyny z prawdziwego zdarzenia potrafili stawić się na Reymonta 22!

Jeszcze większy szacunek dla tych, którzy poświęcali swój czas aby jeździć za swoją drużyną po całej Polsce.

Trzeba mieć nadzieję na to, że nasze poświęcenie zostanie wynagrodzone.

I to by było na tyle.

Negatywy:

PIŁKARZE - nie będę tu wymieniał z imienia i nazwiska, tych którzy w znaczący sposób przyczynili się do pozycji jaką aktualnie zajmujemy. Większość (niestety) udowodniła, że koszulka z Białą Gwiazdą na piersi nie znaczy dla nich zbyt wiele - to nie pokolenie, które gotowe by było ''połamać nogi'' za Wisłę!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.06.2013, 12:14
Po poprzednim sezonie napisałem, że nie jest możliwe aby Wisła miała kolejny tak słaby sezon w lidze i wieszczyłem walkę o tytuł i pewne puchary. Zycie szybko zweryfikowało moje "przepowiednie" - szybciej niż zaczęła się liga - wypożyczono Małeckiego, sprzedano Kirma, pozbawiając się 2 dobrych skrzydłowych. Głowacki niestety okazało się, że nie gra już na tym samym poziomie, a w zimie sprzedano Meliksona.
Kiedy odszedł Probierz i przyszedł Kulawik, przyszły pierwsze 2 wygrane pod rząd wyjazd z Widzewem i szczęśliwy gol Ilieva ze Śląskiem gdzie na wygraną nie zaśłużyliśmy, pechowa porażka u siebie z Amiką (wystarczył 1 kontratak aby kuchenkorz wygrał), wydawało się, że może będzie lepiej - niestety po tym przyszedł prysznic - frajerski remis z Koroną na wyjeździe, a na zakończenie rundy porażki z Lubinem i Górnikiem. Mimo to sezon ułożył się tak, że Wisła mogła walczyć bezproblemowo o puchary - warunkiem był dobry start na wiosnę - wygrane z outsiderami - Bełchatów i Podbeskidzie oraz z rozbrojoną Polonią dawały nadzieję na awans w tabeli. NIestety - nie udało się - najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że tak naprawdę wystarczyłyby brak błędów sędziowskich w meczach z Podbeskidziem (2 pkt stracone) oraz Legią (conajmniej 1 pkt mógł być Wisły) plus dowiezienie wygranej z Piastem (zamiast porazki) i pomimo słabego sezonu mecz z Lubinem byłby o miejsce w LE.......
Pozytywy w sezonie to jednak mimo wszystko młodzi - Chrapek, Uryga i przede wszystkim Stolarski, do tego Sarki oraz powrót Małeckiego którzy wzmocnili nasze skrzydła.
Rozczarowania - tragedia w bloku obronnym, który praktycznie co mecz był w innym ustawieniu i zawsze słaby, napastnik Sikorski, nieporozumienie w postaci Fredriksena, słabiutki Iliev, człowiek któremu się już nie chciało - Melikson; coafjący się w rozwoju Wilk, no i mój ulubieniec Orbit, którego mogę pochwalić jedynie za przepiękną bramkę w meczu z Legią w Warszawie. Przegranie 6 meczów u siebie: Legia, Amika, Piast, Górnik, Lubin i Polonia to jest coś co jest niedopuszczalne. Sędziowie też częściej mylili się na naszą niekorzyść (Małek, Borski, Siejewicz czy Lyczmański wypaczyli przynajmniej po jednym wyniku meczu Wisły).
Do tego wkur... wiał mnie fakt, że kopacze Wisły potrafili zagrać całkiem dobre mecze z Legią czy Amiką pomimo porażek, natomiast z niżej notowanymi rywalami nie byli w stanie się zmobilizować.
Dziś wiemy, że odchodzą Iliew, Pareiko, Sikorski, Jaliens, Kosowski. Trzech obcokrajowców miało spore uposażenia - podejrzewam, że sięgające łącznie ok. 1 mln euro rocznie. Zespół wymaga sporych wzmocnień, ale kiedy wiadomo, że Mila zostaje w Śląsku a prawdopodobnie było on tym "znanym polskim rozgrywającym" o kótrym mówił Bednarz, to wnoszę, że wracają na pozostałe pozycje bracia Brożkowie.
Ja pozbyłbym się ze składu 2 najbardziej obciązających budżet: Genkowa i Orbita, aczkolwiek znając życie w ostatnim sezonie Orbit zamiast żucia gumy przypomni sobie, że umiał kopać piłkę - to jednak raczej pobożne życzenie.
Do składu ściągnąłbym Przybeckiego, Piątka (Czarek Wilk stacza się z umiejętnościami), do uzupełnienia ew. bracia Makowie.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.06.2013, 18:28
Nieciekawie może wyglądać początek tego nowego sezonu... W pierwszych 5 kolejkach gramy z Górnikiem, Śląskiem i Lechem... A jak będzie zmieniony, niezgrany skład i takie granie jak w zeszłym sezonie to będą straty trudne do odrobienia, bo te kluby to na mój gust pewniacy do ósemki (nawet w pierwszej szóstce powinne się znaleźć)...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.06.2013, 19:43
Przewidywania na nowy sezon:

Dla trenera:

-Wygrać DERBY!
-Wziąć za jaja naszych kopaczy.
- sprawić aby oko Kibica częściej się radowało patrząc na grę Wisły ( te marzenia...)
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.06.2013, 19:51
napastnicy kur.wa napastnicy, po Bełchatowie strzeliliśmy najmniej bramek w tej lidze..
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.06.2013, 20:09
Za dużo po tym sezonie się nie spodziewam ,generalnie wobec Smudy i jego podopiecznych oczekuje tylko by doj*bać przerzutom tyle razy ile tylko będzie można

a walka o puchary będzie miłym zaskoczeniem
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.06.2013, 20:19
Dla mnie plan minimum na przyszły sezon to:
- wygrać Derby tyle razy ile to możliwe
- zakwalifikować się do grupy mistrzowskiej (koniecznie!)
- powalczyć w Pucharze Polski
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.06.2013, 20:47
Dla mnie zakwalifikować się do górnej części tabeli. I w drugiej części sezonu ogrywać zawodników na nowy sezon
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.06.2013, 22:00
Przede wszystkim aby Franek zmienił oblicze tej drużyny. To znaczy, żeby nie powtarzała się sytuacja, że na Reymonta przyjeżdża Podbeskidzie czy inna Korona jak po swoje. Bo to naprawdę bywało irytujące. I mam nadzieję, że to bd już tylko i wyłącznie czas przeszły. A zacznie się nowy, świeży rozdział.
Ostatnio edytowane przez marian paździoch : 12.06.2013 o godz. 22:12.
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.06.2013, 13:56
Teoretycznie 7 miejsce w lidze można zaliczyć do górnej części tabeli(dla sąsiadki szczyt marzeń) . Jeśli chodzi o Puchary, zagra w nich Piast, wcześniej grywała Jagiellonia oraz Ruch. Liga jest tak słaba że wystarczy aby drużyna miała chociaż zalążek prawdziwej techniki i można się bić o czołową 4( my z fujarami mamy 7 miejsce). Zobaczymy jak obecny mistrz poradzi sobie w Europie, wtedy sprawdzi się kolejny raz wartość naszej ligi
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 17.06.2013, 16:35
Ogółem nie wiedzieć dlaczego, ale mam dobre nastroje przed nadchodzącym sezonem.
Myślę, że nasze ''gwiazdy'' widzą iż tak grać nie wolno itd. i teraz sie postarają.
Smuda- człowiek na plus i minus. Plusem na pewno jest to,że kondycje nasi bedą mieć oraz to, że chyba,CHYBA będą walczyć.
7 miejsce jest dla nas w nadch. sezonie bardzo realne zważając nawet na to iż kilku zawodników odchodzi.
Ale z Małym,SarkimMiśkiewiczem i jeśli przyjdą Makami i Pacheco itd. to o min. 5 miejsce jesteśmy w stanie się bić bo jak wspomniałem , ci zawodnicy których wymieniłem w poprzednim zdaniu to osobwy które będą walczyć bo widać że im zależy. Młodych tu nie wypisuję bo niezależnie czy chęć będzie to dośw. brak i trudno tu mówić, żeby już w nast. sezonie decydowali oni o sile BG.
Zachęcam wszystkich do chodzenia na mecze w nadchodzącym roku, bo jak mówił Łysy. Wisła wyjdzie z dołka w połowie 2014 r., więc przyjdźmy na mecz, kupmy koszulkę by wspomóc klub. Mamy szansę się odbudować, ale to wymaga pomocy każdego kibica !!! TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.06.2013, 20:23
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
my z fujarami mamy 7 miejsce). i
Ósme przynajmniej sportowo... więc na styk. Zagłębie zdobyło 40 pkt na boisku w tym 6 na Wiśle. Poza tym dwa punkciki Wisły mniej i byłoby 10 miejsce więc bez podniety bo ni ma czym.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów