The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2013, 10:16
Kiedy jest koronacja F.Smudy?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.06.2013, 10:18
na Papieża?
pewnie jak mu biały dym z uszu wyleci
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Od: 06.2013

Stary 10.06.2013, 10:46
Słuchajcie Smuda i tak bedzie trenerem wiec dajmy mu szanse tym bardziej że Wisła za jego kadencji nigdy tragicznie nie grała
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.06.2013, 10:56
Ale to była inna Wisła i ten sam Smuda, że tak to określę.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2013, 11:05
kkzzxx napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie Smuda i tak bedzie trenerem wiec dajmy mu szanse tym bardziej że Wisła za jego kadencji nigdy tragicznie nie grała
szanse Smuda to ma na maturę, lecz wątpię aby ją uzyskał kiedykolwiek.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 10.06.2013, 11:08
Ludzie już mi się robi niedobrze ponieważ swoim wyżalaniem, że Smuda zostanie szkoleniowcem naszego klubu nic wam nie da. Lepiej to zakceptujmy. Bo co nam z protestów jak w ten sposób osłabiamy klub.
Nie chodzenie na mecze bo szkoleniowcem jest xx trener czy zawodnikiem jest x zawodnik nic nie da.
Nie chodząc powodujęcie że inni zawodnicy głównie młodzi nie czują waszego wsparcia już o kasie za bilety ipt nie wspomne .
A nóż Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan.

Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik djacie mu szanse.
Ja wiem z pewnych żrudeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.06.2013, 11:12
(...) już o kasie za bilety ipt nie wspomne .
Słusznie. Trzeba z czegoś opłacić przecież kontrakt trenerowi.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 10.06.2013, 11:15
Ja wiem z pewnych żrudeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo
My tez, z PS, RMF i Interii.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.06.2013, 11:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
o Cisse słyszałem kilka dobry opinii tak btw ...
Nie przeczę, ale to gdzie szukamy wzmocnień pokazuje o co będziemy walczyć z Franciszkiem.
Wszelkie 'boskie kurki', 'wzmocnienia' oraz cuda za pół ceny można włożyć między bajki.

Przy okazji:
Jak 'rozchwytywanym' i cenionym fachowcem (wśród naszych byłych trenerów) jest Smuda widać po newsach takich jak ten: Dan Petrescu joins Al Nasr hotlist
Gdzie jest teraz Petrescu/Skorża a gdzie Smuda.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 10.06.2013 o godz. 11:25.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.06.2013, 11:27
Ludzie już mi się robi niedobrze ponieważ swoim wyżalaniem, że Smuda zostanie szkoleniowcem naszegoNaszego klubu nic wam nie da. Lepiej to zakceptujmy. Bo co nam z protestów jak w ten sposób osłabiamy klub.
Nie chodzenie na mecze bo szkoleniowcem jest xx trener czy zawodnikiem jest x zawodnik nic nie da.
Nie chodząc powodujęcie że inni zawodnicy głównie młodzi nie czują waszego wsparcia już o kasie za bilety ipt nie wspomne .
A nóż nuż Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan.

Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik Fornalik djacie mu szanse.
Ja wiem z pewnych żrudeł źródeł że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo
ź = alt + x

Taki stary a taki głupi dalej. Franek, Nas na forum mozesz urobic tylko wynikami.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kkzzxx
Member

Stary 10.06.2013, 12:07
Smuda już chyba trenerem
http://www.transfermarkt.pl/pl/franc...iner_2476.html
Rozpoczecie pracy ma wbite od dzisiaj
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.06.2013, 12:17
wwf napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy kryzys finansowy był kiedy po b.dobrym sezonie w pucharach za Kasperczaka zatrzymano cały zespołu z Szymkowiakiem, Żurawskim, Frnakowskim którzy dostali wtedy znaczące podwyżki i zarabiali odpowiednio 300 000euro netto , 350 000euro netto, 320 000euro netto rocznie. Do tego doszły transfery kilku zawodników.
Nie udało się zatrzymać tylko Kużby któremu konczył się kontrakt a Olimpiakosu nie byliśmy w stanie przebić, a Kosowski miał zgodę na odejście i wiedziano już poł roku wcześniej że Kamila nie będzie.
Chyba się kolega zagalopował. Żaden z naszych kopaczy wtedy nie zarabiał więcej niż 300 tysięcy euro i to brutto!
Brożek przed odejściem za granicę miał około 200 tysięcy euro brutto i był najlepiej opłacanym piłkarzem (w późniejszym okresie). Jakieś dane? Bo wg mojej wiedzy żaden z naszych napastników w historii (Żurawski, Frankowski, Brożek) nie mógł się równać z gwiazdą bułgarską jeśli chodzi o zarobki. Przed Legią (Ljuboja) też nikt nie płacił więcej niż 350 tysięcy netto na piłkarzy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.06.2013, 12:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Chyba się kolega zagalopował. Żaden z naszych kopaczy wtedy nie zarabiał więcej niż 300 tysięcy euro i to brutto!
Brożek przed odejściem za granicę miał około 200 tysięcy euro brutto i był najlepiej opłacanym piłkarzem (w późniejszym okresie). Jakieś dane? Bo wg mojej wiedzy żaden z naszych napastników w historii (Żurawski, Frankowski, Brożek) nie mógł się równać z gwiazdą bułgarską jeśli chodzi o zarobki. Przed Legią (Ljuboja) też nikt nie płacił więcej niż 350 tysięcy netto na piłkarzy.
Nie tylko w tym przypadku, z tego co pamiętam to po Anderlechcie była VAlerenga i przedłużenie kontraktu z Maćkiem Żurawskim, który dostał wówczas rekordowe 250 tys euro rocznie i to raczej brutto.
DInamo Tblisi było po kolejnych wzmocnieniach zespołu przy pomocy duetu "Kapka-Mandziara" po Valerendze przyszli wtedy Kłos, Majdan i Kukiełka z tego co pamiętam wszyscy ze stajni Avancesport. Potem był Real i pierwsze konkretne danie dupy - czyli mecze z Tblisi - gdzie u siebie w pierwszej połowie chłopaki chyba zapomnieli wyjśc na boisko (2 bramy w plecy) a potem 15 minut i 4 bramki i kiedy zanosiło się na 5 gola i wejście do grupy UEFA, to Kłos wbił swojaka, a w Tblisi graliśmy jak przerażone chłopaki do bicia, Baszczu załapał czerwień, grać zaczęliśmy dopiero przy stanie 0:2, Frankowski strzelił bramkę kontaktową ale nie doczołgaliśmy się do upragnionej grupy w UEFA
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 10.06.2013, 12:33
350 tysięcy euro w 2004 roku to tak jak by teraz płacić 450 tys bo pieniądz traci na wartości. Kwoty trochę przesadzone...
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.06.2013, 12:37
według transfermarkt.de Smuda właśnie od dziś został trenerem Wisły
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.06.2013, 12:53
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
według transfermarkt.de Smuda właśnie od dziś został trenerem Wisły
Czyli jest nadzieja, bo według tej samej strony Genkov jest wart milion Euro.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.06.2013, 12:54
Jutro (wtorek) o 12 prezentacja nowego trenera Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.06.2013, 12:56
rav napisał(a):Wyświetl post

Czyli jutro o 12 prezentacja Smudy
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 10.06.2013, 13:02
Ale Smuda to u nas na serio czy tak samo jak w Regensburgu przychodzi tylko na moment pomóc utrzymać klub w lidze dla swojego dobrego znajomego A no i szatnie zbudować...
Odpowiedz cytując
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 10.06.2013, 13:03
Ta prezentacja na wybiegu.

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 10.06.2013, 13:14
rav napisał(a):Wyświetl post
w samo południe - western (germany) z wątkiem sensacyjnym - z pogrążonej w żałobie Ratyzbony wyrusza szeryf nieudacznik, zeby ratować płonące ranczo swojego przyjaciela. "Sie masz byku, ratuj mój corral!", rzekł właściciel. "To się świetnie składa, bo nieopodal mam hacjendę na wykończeniu", zażartował Smooth.
W postać czerwonoskórego wcieli się Zdzisek Kap-Kap (siux Zawsze Przy Kurku).
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.06.2013, 13:23
Cytat:
w samo południe - western (germany) z wątkiem sensacyjnym - z pogrążonej w żałobie Ratyzbony wyrusza szeryf nieudacznik, zeby ratować płonące ranczo swojego przyjaciela. "Sie masz byku, ratuj mój corral!", rzekł właściciel. "To się świetnie składa, bo nieopodal mam hacjendę na wykończeniu", zażartował Smooth.
W postać czerwonoskórego wcieli się Zdzisek Kap-Kap (siux Zawsze Przy Kurku).
A ogień podłożył Ko-Jack, który w bucie ma wielkiego wonża.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2013, 13:25
(...)
A nóż(o matko...) Cupiał ze Smudą mają ciekawy plan.

Czepiacie się Smudy za kadre, ale chociaż Smuda nie dawał takich plam w grze jak fornalik. djacie mu szanse.
Ja wiem z pewnych żrudeł, że to już nie bedzie budowana drużyna na już a stopniowo.
Dobra, to teraz możesz przesłać nawet skan dowodu osobistego, a i tak nikt nie uwierzy że to nie ty, Franciszku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.06.2013, 14:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra, to teraz możesz przesłać nawet skan dowodu osobistego, a i tak nikt nie uwierzy że to nie ty, Franciszku.
Franek spuści Wisłę do I ligi za połowę tej kasy co inny. To znaczy oszczędność!
A piłkarze w szatni usłyszą: klepa, klepa, klepa, ciągły ruch, a po stracie press... - to jest "MISZCZ" TAKTYKI FRANIO SMUDA

EDIT: Od momentu jak zostanie trenerem Wisły Kraków będę życzył mu samych sukcesów w pracy z Wisłą Kraków.
Chyba nikt kto kibicuje WIŚLE KRAKÓW, jest z nią na dobre i na złe, nie zrezygnuje z aktywnego kibicowania tylko dlatego, że trenerem jest X, a nie Y.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.06.2013 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2013, 14:54
Kibicujemy Wiśle. Także skoro został już trenrem Franciszek Smuda to proponuje nie krytykować go za prace w Wiśle przed jej rozpoczęciem tylko życzyć mu jak najlepiej.
Trudno, to też nie jest mój wymarzony człowiek na tym stanowisku.
Odpowiedz cytując
jedrzej
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 10.06.2013, 15:05
Ja myślę, że gorzej i tak już nie będzie. Kula był trenerem żadnym, Franz będzie jakimś. Popatrzcie że nawet w rankingach trenerskich Kulawik jest na ostatnich miejscach, a Wisła była w tabeli wyżej:
http://krotkapilka.pl/artykul,rankin..._2012_2013,683

To nie jest imo kwestia trenera-Smudy, tylko żeby ten Smuda miał z czego budować, na razie głównie o odejściach się słyszy piłkarzy.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 15:51
lepiej pewnie nie bedzie ale za to napewno bedzie wesolo. Smuda napewno jest lepszy od Kuli, ma poprostu wiecej doswiadczenia i chyba tez bedzie mial wiekszy posluch w szatni.

Nie jestem do konca przekonany czy Smuda bedzie mial z kim pracowac - z ego co ogolnie wiadomo i co wielokrotnie powtarzal JB klub nie bedzie inwestowal duzych pieniedzy przed nadchodzacym sezonem.
Problem jest taki, ze trudno przyciagnac topowego trenera do klubu ktorego ambicja jest przetrwac do nastepnego sezonu. Zaden trener z nazwiskiem nie bedzie ryzykowal reputacji bo poprostu wybierze oferte np. z takiego Zaglebia, gdzie presja jest mniejsza a budzet na transfery zdecydowanie wiekszy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.06.2013, 16:11
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tak że skoro został już trenerem Franciszek Smuda to proponuję nie krytykować go za pracę w Wiśle przed jej rozpoczęciem tylko życzyć mu jak najlepiej.
Trudno, to też nie jest mój wymarzony człowiek na tym stanowisku.

widzę, że smudowy wirus rozprzestrzenia się...
a tak poważniej:
co znaczy
Cytat:
życzyć mu jak najlepiej
?
Żeby zdał maturę?
Żeby poczytał trochę nowoczesnych podręczników o trenowaniu?
Żeby wyjechał na jakiś staż trenerski? Na przykład do Kloppa?
Czy tylko żeby dobrze zarabiał?
Żeby Wisła pod jego wodzą cieszyła się z samych przypadkowych zwycięstw (bo nie będzie wygrywała ani ustawieniem, ani taktyką)?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 16:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
widzę, że smudowy wirus rozprzestrzenia się...
a tak poważniej:
co znaczy ?
Żeby zdał maturę?
Żeby poczytał trochę nowoczesnych podręczników o trenowaniu?
Żeby wyjechał na jakiś staż trenerski? Na przykład do Kloppa?
Czy tylko żeby dobrze zarabiał?
Żeby Wisła pod jego wodzą cieszyła się z samych przypadkowych zwycięstw (bo nie będzie wygrywała ani ustawieniem, ani taktyką)?
To chyba chodzilo o taki skrot myslowy - zyczyc Smudzie jak najlepiej to tak jakby zyczyc Wisle jak najlepiej.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2013, 16:44
As napisał(a):Wyświetl post
To chyba chodzilo o taki skrot myslowy - zyczyc Smudzie jak najlepiej to tak jakby zyczyc Wisle jak najlepiej.
Dokładnie to miałem na myśli.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów