The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2013, 18:55
Wisłę w tym sezonie można podsumować tylko w taki sposób: Jest c.h.u.j.o.w.o ale stabilnie.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.06.2013, 19:08
Nie ma się co martwić - gorzej raczej nie będzie
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 02.06.2013, 19:35
Trener Bełchatowa chce powiększenia ligi w przyszłym sezonie zamiast dzielenia punktów bo uważa, że jego drużyna by podniosła poziom w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.06.2013, 19:48
Gratulacje dla Legii, puchar i zasłużone mistrzostwo z 67 punktami. Nie ma wstydu. Najlepszy mistrz od 5 sezonów, statystyki nie kłamią.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 02.06.2013, 19:55
Legia jest mistrzem tylko dzięki słabości pozostałych pretendentów do tytułu. Lech pozbył się Peszków, Lewandowskich, Stiliciów, Rudnievów, a Wisła Meliksona i legia miała prostą drogę do mistrzostwa
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.06.2013, 20:01
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Legia jest mistrzem tylko dzięki słabości pozostałych pretendentów do tytułu. Lech pozbył się Peszków, Lewandowskich, Stiliciów, Rudnievów, a Wisła Meliksona i legia miała prostą drogę do mistrzostwa
Pierwsze zdanie ok. Drugie bełkot
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.06.2013, 20:03
Rok temu mieliśmy Meliksona i też było zaszczytne 7 miejsce. Zresztą: Legia pozbyła się Borysiuków, Wolskich, Rybusów, Komorowskich, Muchów itd. Ruchy transferowe w obie strony to chyba normalka. W Legii mieli dobrą młodzież, na którą Urban nie bał się stawiać + kilka bardzo trafionych transferów, przede wszystkim Kuciak, Ljuboja, Saganowski czy ten Gruzin. Na prawdę 67 punktów to dużo, a patrząc z naszej perspektywy bardzo dużo. Jeżeli w Legii coś się nie spieprzy to możemy zapomnieć o skutecznym pościgu z naszą strategią ad hoc budowy drużyny.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.06.2013, 20:07
Pierwsze zdanie ok? Strasznie odkrywczy tekst. Każdy mistrz jest wykorzystaniem słabości rywali.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.06.2013, 20:13
16 klubow ocenialo lige:

- Ljuboja najlepiej technicznie grajacy pilkarz

- najbardziej przeceniony pilkarz - Ljuboja a nastepny Kosecki

- najgorsza publicznosc (najsłabszy doping) - Bełchatow, Podbeskidzie, Ruch

- trener ligowy, z ktorym oprocz mojego chciałbym pracowac - Urban, Rumak, Michniewicz

- najwiekszy naciagacz w lidze - Radovic, Kosecki, Henriquez (6 miejsce Ireneusz Krol ) / Iliev odetchnał

- najlepsza publicznosc oprocz mojej - Legia, Lech, Slask

- najlepsza murawa - Jagiellonia, Legia, Ruch

- trener ligowy z ktorym niechcialbym trenowac - Nawałka, Hajto, Rumak

- najbardziej przeceniony bramkarz Naszej ligi - Pareiko, Skorupski, Gliwa

- najbardziej niedoceniony bramkarz - Trela, Michniewicz, Slowik

- najbardziej niedoceniony zawodnik - Piatek, Przybylski, Broź
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.06.2013, 20:29
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie kompromituj się chłopie... Robisz to z każdym kolejnym postem w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.06.2013, 21:09
Kibice w POZnaniu jak zawsze zaskakują, najpierw zgrabnie przerzucili się na kibicowanie Amice Wronki a dzisiaj pożegnali owacjami współpracownika Fryzjera, który handlował meczami. Zaprosili go nawet do kotła, gdzie odpalił racę. Zrobili nawet dla niego flagę "Dziękujemy kapitanie" za tyle kupionych i sprzedanych dla Lecha i Amiki meczów.
Odpowiedz cytując
matysiuk
Member

Od: 05.2011

Stary 02.06.2013, 21:13
W przyszłym sezonie reforma, na weszło fajnie rozpisali gdyby teraz sezon miał 37 kolejek. Tabela po podziale punktów byłaby taka:
Podział na grupy wyglądałby dziś następująco. Mistrzowska:

1. Legia Warszawa - 34 punkty
2. Lech Poznań - 31 punktów
3. Śląsk Wrocław - 24 punkty
4. Piast Gliwice - 23 punkty
5. Górnik Zabrze - 22 punkty
6. Polonia Warszawa - 21 punktów
7. Wisła Kraków - 19 punktów
8. Lechia Gdańsk - 19 punktów

Spadkowa:

1. Zagłębie Lubin - 19 punktów
2. Jagiellonia Białystok - 19 punktów
3. Korona Kielce - 18 punktów
4. Pogoń Szczecin - 18 punktów
5. Widzew Łódź - 17 punktów
6. Podbeskidzie Bielsko - Biała - 16 punktów
7. Ruch Chorzów - 16 punktów
8. GKS Bełchatów - 16 punktów

Co prawda sprawa mistrzostwa to szansa dla dwóch drużyn, ale o utrzymanie muszą walczyć wszystkie osiem zespołów. Jest to jakaś gwarancja emocji choćby w dole tabeli...
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 02.06.2013, 21:13
Dzisiaj zobaczyliśmy ile był warty tej najsłabszy m"miszcz" w XXI wieku. 5:0 z Legią dostali. A kilka dni wcześniej niektórzy tutaj mówili, że to Legia jest najsłabszym mistrzem od kilku lat. Znafffcy.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2013, 14:05
http://www.youtube.com/watch?feature...v=iqvmr4IVDDo#!
Faken!
Odpowiedz cytując
Szpak
Junior Member

Od: 05.2013

Stary 03.06.2013, 15:56
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj zobaczyliśmy ile był warty tej najsłabszy m"miszcz" w XXI wieku. 5:0 z Legią dostali. A kilka dni wcześniej niektórzy tutaj mówili, że to Legia jest najsłabszym mistrzem od kilku lat. Znafffcy.
Przewaga Legii na podstałymi zespołami (z wyjątkiem Lecha) wskazuje, że jednak nie są takim słabym mistrzem, zwłaszcza porównując do Śląska z poprzedniego sezonu.
statystyki lotto nie kłamią. Fartowne wyniki, kumulacja, ogromna pula pieniędzy dla odważnych graczy lotto.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 03.06.2013, 16:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
16 klubow ocenialo lige:

- Ljuboja najlepiej technicznie grajacy pilkarz

- najbardziej przeceniony pilkarz - Ljuboja a nastepny Kosecki

- najgorsza publicznosc (najsłabszy doping) - Bełchatow, Podbeskidzie, Ruch

- trener ligowy, z ktorym oprocz mojego chciałbym pracowac - Urban, Rumak, Michniewicz

- najwiekszy naciagacz w lidze - Radovic, Kosecki, Henriquez (6 miejsce Ireneusz Krol ) / Iliev odetchnał

- najlepsza publicznosc oprocz mojej - Legia, Lech, Slask

- najlepsza murawa - Jagiellonia, Legia, Ruch

- trener ligowy z ktorym niechcialbym trenowac - Nawałka, Hajto, Rumak

- najbardziej przeceniony bramkarz Naszej ligi - Pareiko, Skorupski, Gliwa

- najbardziej niedoceniony bramkarz - Trela, Michniewicz, Slowik

- najbardziej niedoceniony zawodnik - Piatek, Przybylski, Broź
A jeszcze przeoczyłem:

- Największy twardziel - Maciej Korzym, Radosław Sobolewski a na 4 miejscu Arek Głowacki

- Grający najbardziej fair - Michał Zewłakow, Mila, Sobolewski, Frankowski i Cezary Wilk

- Najlepszy sędzia - Musiał, Siejewicz, Marciniak, Borski (smiech)

- najgorszy sedzia - Małek / ja nie wiem co On jeszcze robi w ekstraklasie

- Stadion na którym sędziowie prowadzą mecze najbardziej "po gospodarsku" - stadion Legii na 1 miejscu 72%, na drugim miejscu Lech 11% a na 3 miejscu Wisła 4%

Jakbyscie chcieli zobaczyc pozostałe miejsca to tutaj sa http://www.canalplus.pl/ekstraklasa-...sezonu-2012-13
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.06.2013 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.06.2013, 16:39
Widzę, że Jakubina Kosecka umieszczana jest w kategorii największych naciagaczy w tej lidze. Ja mam inną teorię. Po prostu Kosecka występuje w wojskowym klubie, salutuje po zdobytych bramkach, na boisku prezentuje wojskowe nawyki padnij, powstań, padnij, powstań, niektórzy twierdza ze to jednak wina zle skonstruowanego stadionu przy Ł3 i przeciągów które poniewieraja i przewracaja Kosecka...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.06.2013, 17:01
Kosecka nie musi naciagać , wystarczy , że padnie a sędziowie muszą gwizdnąć, bo potem będa mieli sPOtkanie z tatusiem w PZPN-ie i prawdopodobieństwo odebrania gwizdka.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 03.06.2013, 18:22
Szkoda tylko, że ta Kosecka dała Legii tytuł MP, bo jak zliczyć jego asysty bądź bramki w najważniejszych momentach, to wyjdzie na to, że bez niego tego tytułu by nie mieli.

Właśnie oglądam wczorajszą multiligę, podali w niej, że Cupiał negocjował już dwa razy sprzedaż Wisły z tym samym człowiekiem - pomijając fakt, że nic nie wyszło- wiadomo o Kogo chodzi?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.06.2013, 19:17
Oficjalnie mogę potwierdzić, że nie o mnie.
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.06.2013, 20:31
murray napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie mogę potwierdzić, że nie o mnie.
Dzięki za info z pierwszej ręki.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.06.2013, 10:23
Baala napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to ja bym dał taki ranking najsłabszych mistrzów (21-wiek):
1. Śląsk (już napisałem czemu) / Wisła rok wcześniej
2. Zagłębie (nie zapomne jak byli posrani z nami mimo naszego słabego sezonu i sędzia robił wszystko by tylko przeciw nim karnego nie dać)
3. Podejrzana Legia Wdowczyka, gdzie w niektórych meczach działy się cuda niewidy. Mecz z Koroną (2-2) czy wygrywanie w najważniejszej fazie rozgrywek meczy po 1-0
Wisła była równie słabym mistrzem. Fakt, że w pucharach udało się uciułać wynik ponad stan zaciemnia prawdziwy obraz sytuacji. W następnym sezonie od pierwszej do ostatniej kolejki graliśmy żenującą piłkę, strzelając bramki raz na ruski rok. Byliśmy równie słabym mistrzem jak Śląsk i dużo słabszym niż Legia teraz, która zdobyła bardzo przyzwoite mistrzostwo (można się tylko przyczepić do skuteczności).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 04.06.2013, 15:45
Od Nas odchodzi Kulawik a z Lechii zostal zwolniony Bobo Kaczmarek
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.06.2013, 16:41
Baala napisał(a):Wyświetl post

Generalnie to ja bym dał taki ranking najsłabszych mistrzów (21-wiek):
1. Śląsk (już napisałem czemu)
2. Zagłębie (nie zapomne jak byli posrani z nami mimo naszego słabego sezonu i sędzia robił wszystko by tylko przeciw nim karnego nie dać)
3. Podejrzana Legia Wdowczyka, gdzie w niektórych meczach działy się cuda niewidy. Mecz z Koroną (2-2) czy wygrywanie w najważniejszej fazie rozgrywek meczy po 1-0
No opisz te cuda niewidy, tylko konkretnie, a nie jakieś ogólne frazesy. A to nie można wygrywać spotkań po 1-0? Np. taki mecz z Górnikiem w Zabrzu wybronił nam Fabiański, sędzia nie robił żadnych przekrętów. Co się takiego działo w 28 kolejce z Amicą? Albo 26 kolejce z Zagłębiem (te spotkania się zakończyły po 1-0)?

Konkrety. Od razu ci napiszę wielbłąd z tamtego sezonu - karny w meczu z Polonią, tu sędzia dał się nabrać na nurka w polu karnym.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.06.2013, 17:24
Masa wolnych z okolic pola karnego w końcówkach (mając w składzie Edsona czy Kiełbowicza) oraz Wdowczyk na ławce są dość symptomatyczne. Nie mówię, że na 100% ale ciężko mi uwierzyć, że gość, który kupował w jednym klubie i go nie złapano, nie kombinował w innym.

Zresztą warto przypomnieć doliczone 6 min w meczu Polonia - Wisła, i gol chyba w 98min.

Dla mnie ta dyskusja z tego tematu jest śmieszna. Legia w tym sezonie zgarnęła wszystko...grała najlepszą piłkę, wygrała zasłużenie ligę. Czy ktoś będzie pamiętał czy w danym sezonie był "słaby" czy nie Mistrz? Mistrzostwo to Mistrzostwo. Można sobie doliczyć kolejne do Historii. A jak dla mnie to właśnie Mistrzostwa są najważnejsze, a nie Puchary. Coroczna gra w Pucharach wg mnie jest środkiem do dominacji w Lidze. Co jak dla mnie jest celem nadrzędnym.

Jakbym miał wybrać pomiędzy corocznym wygrywaniem Ligi, a corocznym graniem w choćby w fazie grupowej p. UEFA, to wybrałbym Mistrzostwa Polski.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.06.2013, 17:50
Proud napisał(a):Wyświetl post
Masa wolnych z okolic pola karnego w końcówkach (mając w składzie Edsona czy Kiełbowicza) oraz Wdowczyk na ławce są dość symptomatyczne. Nie mówię, że na 100% ale ciężko mi uwierzyć, że gość, który kupował w jednym klubie i go nie złapano, nie kombinował w innym.
i znów zero konkretów. Wskaż mi rzuty wolne z okolic pola karnego w końcówkach, które były podyktowane NIESŁUSZNIE.

Sztandarowy przykład rzutu wolnego w końcówce, który jest często powoływany w tym znaczeniu co piszesz, to wolny w meczu z Koroną...z okolic 35-40 metra. Rzeczywiście, gol jak murowany.

Tak ogólnikowo to ja Ci mogę przepchnąć każdą teorię.

Czyli Wisła też robi wałki, bo ma w zespole Gargułę? Ktoś tam u Was jeszcze był, kto w przeszłości brał udział w korupcji.

W tym sezonie dzieje sie podobna rzecz. Mimo, iż sędziowie Legii nie pomagali, to idzie teoria, że mistrz kupiony. W jednym meczu był wielbłąd na korzyść Legii, czyli z Wami. W sporej liczbie spotkań były kardynalne błędy przeciwko Legii, ale tego nikt nie widzi, albo nie chce dostrzec.

Taki wolfy walnie ogólnikowo, że Legii pomagają sędziowie, a jak wyliczyłem błędy przeciwko Legii i pokazałem z nimi filmik, to mistrz robienia z siebie znawcy do tej pory nie odpisał mi na tamten komentarz. Chyba go zatkało, że okazało się, że jest...kłamczuszkiem
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.06.2013, 18:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Od Nas odchodzi Kulawik a z Lechii zostal zwolniony Bobo Kaczmarek
No i w Lechii już zakontraktowali Miśka Probierza. I tak się to będzie kręcić, Bobo pewnie pójdzie do Jagiellonii...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.06.2013, 20:52
Jaga będzie mieć zaciąg podwarszawski, a nie tam jakiegoś "Bobo".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.06.2013, 22:14
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Taki wolfy walnie ogólnikowo, że Legii pomagają sędziowie, a jak wyliczyłem błędy przeciwko Legii i pokazałem z nimi filmik, to mistrz robienia z siebie znawcy do tej pory nie odpisał mi na tamten komentarz. Chyba go zatkało, że okazało się, że jest...kłamczuszkiem
Mnie się nawet tego filmiku nie chciało oglądać. Widziałem wał na Wiśle, z waszych meczy oglądałem jeszcze ten a Amicą i - szczerze - powinniście go kończyć w dziesiątkę (Kosecki). No i jeszcze rękoczyny Jędrzejczyka - ale nie pierwszy to raz uchodzi waszym coś takiego płazem (choćby Grzelak przed naszym meczem z wami, wtedy kiedy C+ załatwił wam absencję brutala Boguskiego).

Więcej waszych meczy w tym sezonie nie widziałem, to się specjalnie nie produkuję, ale przez lata sporo się tego uzbierało.

W ankiecie C+ 72% piłkarzy uważa, że sędziowie pomagają Wam w meczach u siebie. Jakby Ci to powiedzieć - jest nas wielu

Coś jeszcze na koniec - nie jest sztuką zebrać kilka sytuacji i udowadniać, że sędziowanie było legit. Tylko, że sędzia może dla jednych gwizdać po aptekarsku, a drugim puszczać płazem nawet niedopuszczalne zachowania. Zawodnicy przeciwnika się wkurzają, łapią kartki, a w tym czasie Legioniści mogą kosić równo z trawą... Ot - gra Legia Warszawa.

Problem tej dyskusji tkwi w tym, że wolfy często nie ma ani czasu, ani ochoty dyskutować z warszawskimi napinaczami. Na przyszłość możesz więc sobie odpuścić. Chyba że Ci zależy - wtedy udowadniaj do woli i co tylko zechcesz.

Co do mistrzostwa Wdowczyka - mnie ono śmierdziało od początku, zanim jeszcze zgarnęli go do Wrocławia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.06.2013 o godz. 22:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.06.2013, 22:53
To Tylko Ja - daj sobie spokój. Psujesz im budowanie kolejnej legendy po 2006 roku. Cały pomysł polega na tym, że teraz trochę ponarzekają, a potem w jakimś 2015 roku będą mówić, że "no przecież 2013 śmierdział i się o tym mówiło". A w jakimś 2017 roku 2013 przemieni się już w "mega skandal". Uczciwe są tylko mistrzostwa Wisły Kraków. Chyba, że akurat Iwanowi się wymsknie. A reszta to jeden wielki szwindel.

Lepiej wyluzować i cieszyć się dubletem
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów