The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2013, 16:06
Adenalix, zrozumiałem że w przyszłym sezonie mamy grać ME + to co zostanie. gratuluje.. Jeśli myślisz że Cupiał zacznie sypać kasą na wielkie transfery to po raz drugi.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.05.2013, 20:07
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ja również bym ich widział w nowym sezonie, to są Wiślacy, zawsze waleczni

Co do Piotrka, udowodnił w Lechii że daje rade, warty przemyślenia

Co do Pawła, nie poradził sobie za granicą ale też niestety źle wybierał bo Recreativo gra samymi Hiszpanami a obcokrajowcy podzielili los Brożka.

Paweł w barwach Wisły Kraków zdobył ponad 100 goli, dwa sezony temu po kontuzji miał 10 goli(6 goli w lidze) w połowie sezonu, dziś lider Demjan po 29 kolejkach ma tylko 2 więcej.
Paweł nie mógł tak poprostu zapomnieć jak się gra, jestem pewien że 5-10 goli w sezonie jeszcze by strzelił

Finansowo napewno by się dogadali

PS: Wszystko zależy jaka jest wizja klubu, wszystko od nowa czy raczej wymiana poszczególnych piłkarzy

Oczywiście są inne możliwość ale jak ponoć nie ma $$$ to taki wariant może być ok, choć napewno nie przyszłościowy
Nie mogę się z Tobą zgodzić . Brożki byli kiedyś porównywalnymi talentami do Błaszczykowskiego a dlaczego Im nie wyszło ? Ponieważ zabrakło charakteru i chęci do ciężkiej pracy co wielokrotnie pokazywali podczas meczów czy na treningach . Mówisz ,że Piotrek co udowodnił w Lechii? Że daje radę? Wg mnie udowodnił że nie chce mu się wypruwać żył na boisku , robił tylko to co musiał - nic więcej , pozorował grę , niby był tam gdzie powinien ale ile razy On w meczów podłączał się do akcji ofensywnych ? Jak na byłego skrzydłowego śmiesznie mało bo dlaczego ma się męczyć biegnąc przez całe boisko a później jeszcze trzeba będzie wracać skoro może tylko podejść parę metrów i poprosić o podanie do tyłu . Grał w Lechii dosyć często to fakt ale kto inny miał grać , ten solidny Ormianin doznał ciężkiej kontuzji , Litwin okazał się kompletną klapą to Pietia grał i wykonywał swoje minimum ale widocznie pod koniec sezonu już mieli dość tej gry i Lechia bez żalu pozbyła się Brożka a przecież tam też są ambitne plany budowy dobrej drużyny i mając dobrego lewego obrońcę na ważnym kontrakcie z pewnością by się tak lekką ręką go nie pozbywali . Odnośnie Pawła mówisz że w drugoligowcu Hiszpańskim nie grał bo w tym klubie grają samymi Hiszpanami ? Dobre to wytłumacz mi dlaczego Brożkowi dali jeden z najwyższych kontraktów w drużynie i wiązali z nim tak duże nadzieję w chwili prezentacji zawodnika? Z pewnością nie dla tego by grać tymi tańszymi Hiszpanami . Brożek przegrał rywalizację , okazał się kompletnym niewypałem transferowym w tamtym klubie ( porównywalnym z Branco u nas ) , zawodził na każdej linii w dodatku On nie ma w zwyczaju pracować na boisku to trener postanowił dawać szanse tym młodym Hiszpanom . Zresztą w poprzednich klubach Celticu i Trabzonsporze było podobnie , nawet trener Celticu w jednym wywiadzie miał zastrzeżenia do zaangażowania Brożka na treningach . I niech nikt nie mówi że bracia Piotr i Paweł to takie walczaki bo w Wiśle też nieraz zdarzały się mecze które grali na pół gwizdka , oczywiście na derby czy inne ważne mecze ,np. z Legią wychodzili bardziej zmotywowani ( choć nie zawsze) ale było też sporo takich meczów w których robili niezbędne minimum . Teraz w dodatku stuknęła im 30-stka i wg mnie potrzeba poszukać kogoś młodszego ,ambitniejszego kto myśli jeszcze o rozwoju piłkarskim i zrobieniu poważnej kariery .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.05.2013 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.05.2013, 20:15
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę się z Tobą zgodzić . Brożki byli kiedyś porównywalnymi talentami do Błaszczykowskiego a dlaczego Im nie wyszło ? Ponieważ zabrakło charakteru i chęci do ciężkiej pracy co wielokrotnie pokazywali podczas meczów czy na treningach . Mówisz ,że Piotrek co udowodnił w Lechii? Że daje radę? Wg mnie udowodnił że nie chce mu się wypruwać żył na boisku , robił tylko to co musiał - nic więcej , pozorował grę , niby był tam gdzie powinien ale ile razy On w meczów podłączał się do akcji ofensywnych ? Jak na byłego skrzydłowego śmiesznie mało bo dlaczego ma się męczyć biegnąc przez całe boisko a później jeszcze trzeba będzie wracać skoro może tylko podejść parę metrów i poprosić o podanie do tyłu . Grał w Lechii dosyć często to fakt ale kto inny miał grać , ten solidny Ormianin doznał ciężkiej kontuzji , Litwin okazał się kompletną klapą to Pietia grał i wykonywał swoje minimum ale widocznie pod koniec sezonu już mieli dość tej gry i Lechia bez żalu pozbyła się Brożka a przecież tam też są ambitne plany budowy dobrej drużyny i mając dobrego lewego obrońcę na ważnym kontrakcie z pewnością by się tak lekką ręką go nie pozbywali . Odnośnie Pawła mówisz że w drugoligowcu Hiszpańskim nie grał bo w tym klubie grają samymi Hiszpanami ? Dobre to wytłumacz mi dlaczego Brożkowi dali jeden z najwyższych kontraktów w drużynie i wiązali z nim tak duże nadzieję w chwili prezentacji zawodnika? Z pewnością nie dla tego by grać tymi tańszymi Hiszpanami . Brożek przegrał rywalizację , okazał się kompletnym niewypałem transferowym w tamtym klubie ( porównywalnym z Branco u nas ) , zawodził na każdej linii w dodatku On nie ma w zwyczaju pracować na boisku to trener postanowił dawać szanse tym młodym Hiszpanom . Zresztą w poprzednich klubach Celticu i Trabzonsporze było podobnie , nawet trener Celticu w jednym wywiadzie miał zastrzeżenia do zaangażowania Brożka na treningach . I niech nikt nie mówi że bracia Piotr i Paweł to takie walczaki bo w Wiśle też nieraz zdarzały się mecze które grali na pół gwizdka , oczywiście na derby czy inne ważne mecze ,np. z Legią wychodzili bardziej zmotywowani ( choć nie zawsze) ale było też sporo takich meczów w których robili niezbędne minimum . Teraz w dodatku stuknęła im 30-stka i wg mnie potrzeba poszukać kogoś młodszego ,ambitniejszego kto myśli jeszcze o rozwoju piłkarskim i zrobieniu poważnej kariery .
Jak najbardziej masz sporo racji, ja trochę z innej stronny na nich patrzę bo darze ich wielkim szacunkiem i nadal wierze że przynajmniej Paweł by sobie jeszcze poradził, napewno lepiej niż Daniel Sikorski

Paweł w mediach zapewnił że kwestia finansowa w przypadku Wisły jest dla niego na ostatnim miejscu, jestem przekonany że doszli by do porozumienia

2 Liga Hiszpańska jest napewno lepsza niż nasza liga, a jego doświadczenie z gry czy nawet z treningów napewno jest spore

PS: Transfer napewno nie przyszłościowy bo ma 30 lat ale na ten moment nie mamy nikogo dobrego
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 31.05.2013 o godz. 20:22.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2013, 22:56
paweł Brozek za 100 tyś to tutaj grać nie przyjdzie, to jest pewne w hiszpanie zarabia pewnie 600-700 tyś. no chyba ze ze tonący chwyci się brzytwy i nikt inny go nie bedzie chciał.

jak dla mnie jeden i drugi Brozek nie są juz wcale potrzebni, obydwoje zblazowani i wygrani, do tego wiecznie im coś nie pasowało
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2013, 23:39
wiertar napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie jeden i drugi Brozek nie są juz wcale potrzebni, obydwoje zblazowani i wygrani, do tego wiecznie im coś nie pasowało
Tak, tak. Burliga lepszy, tańszy i nie zblazowany!

Litości...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.06.2013, 06:09
Powinni byli wyjechać w wieku 21 albo wcześniej i wtedy może zrobiliby jakąś karierę. Dla Pawła ostatni moment to był po dwumeczu z PAO. Ale dla Wisły dobrze że zostali, kilka MP wpadło m.in. dzięki Nim.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.06.2013, 07:21
wiertar napisał(a):Wyświetl post
paweł Brozek za 100 tyś to tutaj grać nie przyjdzie, to jest pewne w hiszpanie zarabia pewnie 600-700 tyś. no chyba ze ze tonący chwyci się brzytwy i nikt inny go nie bedzie chciał.

Tyle to połowa pilkarzy Primera Division nie zarabia a co dopiero Brozek grajacy w 2 lidze no chyba, ze rocznie to sie zgodze
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.06.2013, 10:08
Pietia miał katastrofalną końcówkę sezonu w wyniku czego został zesłany do ME. Jeżeli na lewej obronie dalej ma nas męczyć swoją grą Burliga, to oczywiście jestem za sprowadzeniem Piotrka na R22.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 01.06.2013, 10:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak. Burliga lepszy, tańszy i nie zblazowany!

Litości...
Tanszy napewno,a co do reszty to Brozek jakoś specjalnie się nie wyrożniał w Lechi.

gdzie napisalem że jest burliga jest lepszy poprostu chodzi o to że Brozki za frytki nie przyjdą, myśle że za to co trzeba by zapłacić Brożkom to można jakiegoś młodego ZDOLNEGO grajka, już bym wolał kogoś pokroju Zbozienia.

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tyle to połowa pilkarzy Primera Division nie zarabia a co dopiero Brozek grajacy w 2 lidze no chyba, ze rocznie to sie zgodze

ja caly czas mówie o rocznych zarobkach
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.06.2013, 11:00
Znając Smudę to pewnie każe sobie ściągnąć Pawła co jeśli Paweł jest zdrowy i może jeszcze dość szybko biegać wydaje mi się niezłym pomysłem. Z kolei Pietia dla mnie bez sensu - wiek, po ciężkiej kontuzji (w Turcji) i przeciętny poziom bez nadziei na jakikolwiek progres.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.06.2013, 11:30
Nawet po 40-ce, trzech zawałach i chemioterapii , Brożek będzie głównym pretendentem do korony króla strzelców.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.06.2013, 15:18
arti napisał(a):Wyświetl post
Znając Smudę to pewnie każe sobie ściągnąć Pawła co jeśli Paweł jest zdrowy i może jeszcze dość szybko biegać wydaje mi się niezłym pomysłem. Z kolei Pietia dla mnie bez sensu - wiek, po ciężkiej kontuzji (w Turcji) i przeciętny poziom bez nadziei na jakikolwiek progres.
Jest tylko jeden problem - za darmo lepszego LO raczej nie ściągniemy. Ja to widzę tak:
- albo na lewej stronie będzie grał Piotrek Brożek, albo Łukasz Burliga. Wybór wydaje mi się oczywisty.

W wynalazki Bednarza nie wierzę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.06.2013, 15:26
Co do wieku, faktycznie masz chłopie rację. Paweł to jeszcze przejdzie, ale Pietia to za stary zdecydowanie, szkoda, że nie ma kilka lat mniej tak jak Paweł.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.06.2013, 16:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest tylko jeden problem - za darmo lepszego LO raczej nie ściągniemy. Ja to widzę tak:
- albo na lewej stronie będzie grał Piotrek Brożek, albo Łukasz Burliga. Wybór wydaje mi się oczywisty.

W wynalazki Bednarza nie wierzę...
Myślę ,że w takim przypadku wybór jest oczywisty ale jednak każdy liczy na coś więcej jednak gdyby rzeczywiście transfer jakiegoś młodego ambitnego lewego obrońcy był niemożliwy to wolę już ściągnięcia Pietii niż pozostawania na kolejny sezon bez nominalnego lewego obrońcy . Zawsze jest szansa ,że Smuda przekona go do większego wysiłku na boisku jednak od razu tworzy się kolejne pytanie : przecież Smuda nigdy nie był przekonany do Piotrka na lewej obronie i wielokrotnie mówił że to nie jest pozycja dla Niego więc czy Franek zechce Brożka na lewą obronę ? Szczerze wątpię .
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.06.2013, 14:05
Warto odnotować, że Michał Wróbel, notoryczny rezerwowy dream teamu Kasperczaka, mało, że zepsuł nam wszystkim humor wczoraj to strzelił drugiego (!) gola w sezonie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.06.2013, 14:13
ten Michał Wróbel a`ka "mam białą renówke a skrzeku nie ma nogi" ?

nie dziwi nikogo ze w meczu O NIC dla Olimpii Grudziądz bramkarz idzie na rożnego? Dla mnie to dośc niespotykana sytuacja....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.06.2013, 14:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post

nie dziwi nikogo ze w meczu O NIC dla Olimpii Grudziądz bramkarz idzie na rożnego? Dla mnie to dośc niespotykana sytuacja....
Nie dziwi, tak powinien wyglądać profesjonalizm piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.06.2013, 15:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Popatrz jak obcowanie z Polska piłka odbija sie na kibicach. Normalnosc jest nienormalnoscia i na odwrót.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.06.2013, 15:24
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Co do wieku, faktycznie masz chłopie rację. Paweł to jeszcze przejdzie, ale Pietia to za stary zdecydowanie, szkoda, że nie ma kilka lat mniej tak jak Paweł.
Wiem wiem, że to bliźniacy.
30-letni napastnik strzelający 10 goli+kilka asyst (zakładam, że zdrowy Paweł spokojnie to zrobi), a 30-letni przeciętny nawet na nasze warunki LO to dla mnie różnica i stąd moja opinia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.06.2013, 16:51
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwi, tak powinien wyglądać profesjonalizm piłkarzy.
serio ?

czyli jak mniemam, właczajac kazdy mecz czołowej ligi europejskiej w ktorym bedzie roznica jednej bramki, ja zobacze w końcówce meczu bramkarza który wchodzi na stały fragment gry.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.06.2013, 17:27
wielkie mi mecyje, poszedł chłop bo mu sie zachciało strzelił bramke bo mu sie udało a wy już spisek weszycie...., jak juz to predzej gks by dał dupy cracovi..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 02.06.2013, 19:36
Kosa - klasa. Mimo w....ienia na Kulawika, to potrafił się z klasą pożegnać. Brawa. Podarował koszulkę Kulawikowi na zgodę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.06.2013, 19:49
Myślę ,że w takim przypadku wybór jest oczywisty ale jednak każdy liczy na coś więcej (...)
Uwierz mi - nie każdy. Niektórzy wyciągają wnioski z tego co się dzieje w i wokół klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.06.2013, 20:16
Wypalony, grający ogony w II lidze hiszpańskiej 30-letni napastnik...
Tak bym to ujął
Z całym szacunkiem dla Pawła/Piotra, na pożegnalny sezon w Wiśle mają jeszcze czas. Jeśli słowa Smudy o budowie nowej, młodej Wisły miałyby się ziścić, to budowa drużyny nie może być opierana na zawodnikach branych na zasadzie sentymentów (patrz Żurawski).
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.06.2013, 20:48
Kilka dni temu pisaliście na stronie że Mariusz Jop jest w stanie ciężkim:
wis.la/s7qqc

Ale to gówno prawda:
wis.la/xm9tg
Ostatnio edytowane przez grosz : 04.06.2013 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2013, 21:40
Probierz chce stworzyc w Lechii gdańskie piekło:
http://lechia.przegladsportowy.pl/Pi...150,1,787.html
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 08.06.2013, 15:51
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 08.06.2013, 16:26
Śląsk się wzmacnia przed pucharami ;]
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 10:10
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Ale frajer

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 11.06.2013, 12:39
Jak informują angielskie media, były trener Wisły Kraków - Dan Petrescu zostanie nowym trenerem dubajskiego zespołu Al Nasr.

Petrescu poprowadził Wisłę Kraków w 23 oficjalnych meczach. W Krakowie spekuluje się, że do dziś właściciel klubu Bogusław Cupiał żałuje zwolnienia charyzmatycznego trenera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów