|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jesteśmy skończeni tylko NIE ON
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
tylko w C+ zapomnieli że w zarządzie Wisły zwolniło sie kilka stołków obok Legionisty więc Smuda niekoniecznie musi wrócić jako trener do Wisły .Bardziej Nawałka który odmienił Górnika przekonuje jako ten który obejmie stołek po Kulawiku. W Górniku i tak jest skreślony za brak awansu do europejskich pucharów .Na pocieszenie dzisiejsza przegrana Górnika może być pożegnaniem Nawałki z Górnikiem i ...przywitaniem Nawałki z Wisłą w najbliższych dniach .A Smuda jako nadzorca Legionisty ewentualnie w miejsce Legionisty
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 30.05.2013 o godz. 19:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
co Ty Jose .......isz?
W Górniku ubóstwiają Nawałke... ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Reserve Nawałce wystarczy część sztabu z Górnika w Wiśle.C też prędzej zgodzi sie na sztab Nawałki niż na ewentualny sztab Smudy z Szymkowiakiem i Frankowskim.Wisielak czas przeszły ubóstwiali bo po dzisiejszej przegranej Górnik pożegnał sie z szansą na grę w europejskich pucharach.Teraz raczej znienawidzom i Nawałka raczej sie pożegna a w Wiśle ostatnio jest moda na powroty więc wszystko jest możliwe
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 30.05.2013 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Sprawa z Dyzmą wydaje się być prosta - Cupiał chce go, Dyzma też z chęcią poszedł by do Wisły bo raz -blisko domu, dwa, teraz wymagania wobec trenera Wisły są mizerne, czyli utrzymanie
Natomiast oprócz Cupiała, wszyscy są przeciw.Gdy byliśmy drużyną na jakimś tam poziomie to Cupiał mógłby mieć wszystkich w dupie i postawić na swoim.Dziś kiedy jedynym planem na przyszłość to drastyczne cięcia to należało by się jednak liczyć z 'głosem ludu' a on jest oczywisty - nie dla Smudy w Wiśle. Dla mnie to byłby szczyt s....ysyństwa(i głupoty), z jednej strony obciąć budżet, co wiadomo że skutkuje brakiem szans walki o najwyższe lokaty i do tego dorzucić trenera którego zdecydowana większość nie trawi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co Wy sie z kosmosu urwaliście,że o Nawałce dyskusję zaczynacie ? Czy chcemy,czy nie to będzie Smuda na 99%,temat Nawałki w kontekście Wisły upadł już dłuższy czas temu.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
bedzie Smuda to bedzie Smuda i koniec dyskucji, kazdemu nalezy dac szanse...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
wis.la/r7pax
Ciekawe czy chociaż, hajs się będzie zgadzał, i będą jakiekolwiek transfery, jak twierdzi gk. Z drugiej strony pytanie czy nie nakupują wypalonych kopaczy, którzy "kiedyś gdzieś tam grali" a teraz do wzięcia są za "pół darmo"...ehh w tym klubie chyba długo nie będzie normalnie... ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dość że trener z niego marny to będziemy znowu skazani przez pismaki na pośmiewisko, bo z niego każdy się śmieje, a więc przy okazji z Wisełki ...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Chciałem zwrócić uwagę, że trener Smuda przed kamerą, a w szatni to inni ludzie zdaniem wielu zawodników, którzy z nimi pracowali.
Pewne kwestie w zachowaniu trenera Smudy mi się nie podobały typu przygarnianie splendorów za transfer Lewandowskiego, który nie był jego zasługą. Natomiast jeśli drużyna grałaby zadowalająco to nikt nie przyczepiałby się do jego medialności i tego co gdzieś tam palnął. Jestem ciekawy jak prezes Bednarz i dyrektor Kapka podchodzą do tego, jaki udział mieli w tej nominacji i jak będzie układać im się współpraca z trenerem Smudą bo kluczem do odbudowania sportowej potęgi klubu jest nie wątpliwie skuteczna polityka transferowa. Ostatnia nagonka i postrzeganie Smudy przez kibiców i środowisko nie ułatw moim zdaniem pozyskiwanie zawodników bo zdarzają się zawodnicy którzy nie patrzą tylko na kwestie ekonomiczne ale również patrzą na to kto jest trenerem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.05.2013 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, że Cupiał nie wpadnie na jakiś chory pomysł z 3-letnim kontraktem czy coś w ten deseń.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Poprzeczka po Kulawiku jest tak nisko ustawiona, że jaki trener by nie przyszedł i tak powinien być lepszy. Zatrudnienie Smudy to dość odważne posunięcie Nie zamierzam póki co krytykować tej decyzji. Jeśli za kilka miesięcy z tych planów wyjdzie kaszana to wtedy sobie poużywam.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cupiał już od kilku lat nie ma pomysłu na tą drużynę!
Wisła powinna zatrudnić trenera na minimum dwa lata, lecz perspektywicznego nie zaś czekającego na emeryturę Smudę. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Właściwie to ja mam tylko dwóch kandydatów: Kamil Kiereś, Marcin Brosz.
Kiereś pod koniec sezonu podniósł Bełchatów z kolan, a Brosz wprowadził Piast (!) do LE. To, że potrzebny nam nowy trener jest w ogóle poza dyskusją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Chyba żeś zwariował.
Brosz - będzie jak z Nawałką, jedna udana runda/sezon i klapa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ludzie którzy maja słaba pamięc zapominają ze nie tacy jak Kiereś dźwigali zespoły, były tez ulatowskie,szatałowy, fornalaki i inni jeszcze śmieszniejsi. Of course bierzmy tego Kieresia, zeby przez pół roku powalczyc o utrzymanie. Brosz owszem dla Piasta zrobił duzo, ale najpierw miał tor przeszkód któego w Wiśle nie przeszedłby bo tyle czasu by nie dostał. Po za tym oni na papierze maja nie taki zły skład.
Nawałka wczoraj pokazał jakim jest wielkim coachem.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to lepiej staremu Dyźmie płacić 80 tyś zł miesiecznie- chory pomysł, już wole tego Kieresia zatrudnić ,przecież i tak o Mistrza Wisła walczyć nie bedzie w następnym sezonie.Skorza jak przychodził to tez wielkich sukcesów nie miał a dwa tytuły zdobył
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.05.2013 o godz. 08:56.
|
|
|
|
Guest
|
|
Teraz tak obiecujących młodych nie widzę aczkolwiek nie siedzę w środowisku i nie wiem czy np. Podoliński, Kiereś czy inny Ojrzyński coś potrafią czy to przypadek albo/i przekręt. Akurat w Kieresia nie wierzę, runda wiosenna GKS mi śmierdzi. Co nie zmienia faktu, że oczywiście jestem zdecydowanie przeciw Smudzie.
Ostatnio edytowane przez arti : 31.05.2013 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Chyba na spotkaniu Bednarz coś wspominał, że temat Nawałki jest zamknięty ale głowy nie dam, a odszukać artykułu teraz nie mogę.
Nawet Smuda będzie lepszy od Kulawika, chociaż za nim nie przepadam. Mam nadzieję, że jeśli do tego dojdzie nie będzie jakichś gwizdów na trybunach czy coś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kumpel z CK mi mówił ze chłopaki z Korony zadowolone w .... z Ojrzyńskiego. Zresztą, skoro sam Vukovic proponuje Ojrzyńskiego na trenera Legii to jednak coś w nim jest.
Ayala po tym jak napisał ze Skorża nie miał zadnych sukcesów jest dla mnei w tej samej szufladzie co Jose "Mourinho" Kim jest Kiereś który w Bełchatowie jest traktowany jak rękawiczka? Nikim.Pokażcie mi w PL trenera który NIE ZROBIŁ utrzymania. Który ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na ten moment jedynym pozytywem z przyjścia Smudy, który widzę jest:
Cytat:
Ciekawa dyskusja nt. młodych trenerów w Polsce. Co do Kieresia. Sorry chłopaki ale ten facet nie osiągnął absolutnie nic póki co a na ten moment wszystko wskazuje, że jednak zleci do 1. ligi. Już zdecydowanie wyżej cenię warsztat Stokowca. Facet prowadzi drużynę regularnie osłabianą co jakiś czas, piłkarze nie mają płacone od dawna, a są w czubie tabeli i grają naprawdę ładną dla oka piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/3935-Reis...ny_selekcjoner Cytat:
Ostatnio edytowane przez piter116 : 31.05.2013 o godz. 10:05.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
![]() a co do Szałka to ......chłop gra w 6 lidze niemieckiej. Gdyby był tak dobry jak uważa przeciez tak nisko by nie grał.... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie zapomniałem, dzięki o to mi chodziło
On wolny? Nie wiem czy nasi działacze są ślepi, ale ja po ostatnich wyczynach Smudy nie dałbym mu już poważnej drużyny do prowadzenia ...Czy oni nie zrozumieją że tu trzeba dobrego zagranicznego trenera, który twardą ręką nauczy ich co to jest piła nożna? ... No ale dobra, może okaże się że Smuda to jednak cudotwórca i za rok z nowymi Sikorskimi czy innymi Ćwielongami będziemy się cieszyć z mistrza ;o brzmi zdecydowanie prawdopodobnie |
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje na to, że Smuda naprawdę zostanie nowym trenerem Wisły. Tak że jeszcze raz - szczere kondolencje.
Trudno mi sobie wyobrazić współpracę Małeckiego, Kosowskiego, Sobolewskiego czy Głowackiego ze Smudą. Tym bardziej, że Reiss pisał to niemalże tuż po zdobyciu przez Lecha Pucharu Polski, dobrych występach w Pucharze UEFA i świeżej euforii po przejęciu przez Smudę kadry. Natomiast teraz - po przygodzie i kompromitacji z reprezentacją na własnym podwórku oraz spuszczeniu Regensburga do III Bundesligi - nie zdziwiłbym się, gdyby Małecki na treningu albo po zdjęciu go przez Smudę z boiska w trakcie (kolejnego) przegrywanego meczu wygarnąłby mu prosto w twarz legendarne "Kim ty jesteś, pedale?!"... Główne role w jego drużynie pewnie będą odgrywać pozbawieni charakteru zawodnicy gargułopodobni. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|