|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wiceprezio PZPN i POlityk w jednym dał znowu popis. Jego zachowanie daje wiele do myślenia jesli chodzi o czystośc przyszłorocznych rozgrywek. Skoro na takim szczeblu gośc odpływa to co będzie w ekstraklasie ?:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Adam Hoffman zastapi Jarosława na fotelu prezesa PiS ?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html co prawda pisze to liberalny tygodnik Polityka ale uwazam że byłoby to dobre rozwiązanie.W TV jak występuje to świetnie sobie daje rade z oponentami np.Olejnikowa,Lis czy ludźmi od Palikota
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.05.2013 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Liberalny? Widzę, że kolejny, któremu neoliberalna papka i socjalne odchyły zrobiły wodę z mózgu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
AS-ie - Ty zawsze taki antykościelny... Nie przeszkadza Ci, że Twój guru wydawał pewne pisemko jakiś czas temu?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do Palikota ,to ważne co mówi teraz a nie kiedyś, może przejrzał na oczy ![]() PS Czwarta Rzeczpospolita nadchodzi tanecznym krokiem https://www.youtube.com/watch?featur...v=EHzQ9YEuWNs#!
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.05.2013 o godz. 09:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dyskutuję z Tobą choć nie wiem po co - może w nadziei, że choć raz napiszesz coś mądrego... Oczywiście połączyłeś pomysł zakazu handlu w niedzielę z kościołem. Pominę to... Nasłuchałeś się "ekonomistów" lobbujących na rzecz JM czy innych Tesco i łykasz bajki o zwolnieniach. Nie zauważyłem, by którykolwiek spec wieszczący masowe zwolnienia wykonał jakiekolwiek badania w tym temacie. A jest kilka kwestii, które budzą co najmniej zdziwienie. Powiedz mi np. dlaczego moja koleżanka pracująca w Biedronce w niedzielę odbiera za to wolny wtorek? We wtorki pracowników nie potrzebują? Przecież nie pracując w niedzielę pójdzie do pracy we wtorek, bo ludzie będą robić zakupy wcześniej. Nie mówię już o większych zyskach małych sklepów, które będą miały choć jeden dzień na urwanie ochłapów z "marketowego" stołu... Ktoś rzucił pomysł i należałoby się nad nim pochylić a nie krytykować z założenia (albo słuchając "specjalistów" na usługach korporacji...).
ps. No chyba, że należysz do grona tych, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez wizyty w Bonarce czy innej galerii - w takim razie wyrazy współczucia. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W Niemczech jakoś duże sklepy są pozamykane w niedzielę i nikomu to nie przeszkadza. Niedziela jest od relaksu i rozrywki, a nie robienia rodzinnych wycieczek do hipermarketu. No ale co wymagać od społeczeństwa, któremu z butów wystaje słoma od kilku pokoleń. Na tym właśnie opiera się powojenna Polska, ciemnota.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak sie ludziom sklepy w niedziele pozamyka, to zakupy zrobia sobie w sobote albo w poniedzialek...albo w jeszcze inny dzien tygodnia takze te argumenty o zatrudnieniu jakos do mnie nie przemawiaja. Jak ludzie nie pojda do marketu w niedziele, to pojda gdzie indziej...muzeum, kino, wycieczka z dzieciakami, na lody... Po co w ogole do tego dorabiac ideologie koscielna? Ktos kto ma isc do kosciola, pojdzie tam bez wzgledu na to czy sklepy beda otwarte czy nie. Ja tam nie mam problemu, zeby sobie czas tak zorganizowac, zeby i w kosciele byc i do sklepu wyskoczyc w razie potrzeby.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 30.05.2013 o godz. 11:42.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://podatki.wp.pl/kat,70474,title...wiadomosc.html
To nowy pomysł wspaniałomyślnego ministra finansów. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wszyscy pochodzą z tzw. "katolickich zespołów parlamentarnych". Chodzi m.in. o zespoły przeciwko ateizacji, ochrony życia i rodziny oraz ds. nauki społecznej kościoła. Jak widzisz intencją tych ludzi nie jest ochrona praw pracowniczych ,tylko to ,że chcą z Polski robić coraz większy Klechistan i tak motywują chęć zmian. ....ica mnie bierze bo do 89 roku Polacy mieli nałożony kaganiec przez Wielkiego Brata ze wschodu .Jak widać Polacy nie moga być wolni i musi się znaleźć jakaś inna banda ,która wie lepiej i założy kaganiec i będzie mówić co robić , jak żyć, będzie nakazywać zakazywać np. beda mówić ,że in-vitro jest złe , że nie mozna robić zakupów w niedziele itd. Moje zdanie jest takie ,niech się ida pałować. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak chłopie, chcą Ci założyć kaganiec zakazując handlu w niedzielę (i to tylko w wielkich galeriach i supermarketach)
Podaj jeszcze źródła cytatów.ps. Palikot Ci powie jak żyć |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W czasie gdy mieszkałem w Niemczech jak nie zrobiłeś zakupów w dzień handlowy czyli czwartek , gdzie godziny otwarcia sklepów i supermarketów przedłużone były o godzinę dłużej niż w każdym innym dniu, to pozostawały Ci zakupy na stacji benzynowej. Jakoś się da i to w bogatym nowoczesnym kraju, który jest wzorem - ojczyzną pewnego premiera z Sopotu. A w niedzielę po dużych dzielnicach handlowych hula wiatr i możesz spotkać psa z kulawą nogą (którego raz spotkałem w Dortumndzie przy tej okoliczności). |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Już ci pisałem ,że tu nie chodzi o kobiety ,które pracują w hipermarketach w niedziele ,tu chodzi o to żeby ludzie z nudów poszli w niedziele do Kościoła.Fałszywa troska kościelnych podnóżków
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.05.2013 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to sami sobie strzelaja w stope...jest kilka innych powodów którymi mozna takie posunięcia argumentować. Przesadzasz z tymi kagańcami. Jestem katolikiem ale nie odczuwam jakiejś nadmiernej dzialalności KK w kierowaniu moim zyciem. uważam wrecz, że KK, chrzescijanstwo w ogóle jest tą która na tye sie ucywilizowała na przestrzeni wieków, że obecnie pośród najwiekszych religii świata jest ta najbardziej liberalną. KK nie może łamac podstaw swojego funkcjonowania a zgodana in-vitro (dla mnie równiez temat mocno kontrowersyjny), zwiazki homo, było by własnie łamaniem podstaw własnego funkcjonowania. Mozna oczekiwac od KK że sie bedzie reformował w jakiś sposób ale nie w takim zakresie w jakim oczekujesz. KK nie jest świety, ma wiele na sumieniu ale nie jest też tak zły jak sie o nim mówi.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 30.05.2013 o godz. 22:03.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Tak więc to nie są moje wymysły i fobie ,to rzeczywistość jaka jest w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś ty, z takimi faszystami i homofobami ma gdzieś wspólnie jeździć? Dla młodego, wykształconego z dużego miasta to obraza przebywać w takim towarzystwie.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak też myślałem, he,he,he. Pojechałby chłopak na jakiś wyjazd, poznał żtcie, poszanowanie praw człowieka przez obecnie służby mundurowe, porozmawiał z innymi kolegami to może wreszcie przestałby ....pier..ć bez sensu.
HGW czołowy polityk PO w akcji :Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież chyba pisałeś kiedyś, że to żydówa? To wyjaśnia wszystko
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
![]()
Prawo w Polsce uchwala demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Kokordat ratyfikował demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Podobnie sytuacja wygląda z dotowaniem przez Państwo kościołów i związków wyznaniowych. Ponieważ w Polsce katolików mamy 87%, prawosławnych 1,5%, a żydów 0,004%, więc raczej nic dziwnego że KK dostaje na swoją działalność najwięcej. Ponieważ większość żołnierzy w Polsce jest wiary katolickiej, to mają chyba prawo do posługi kapłańskiej na służbie. Podobnie sytuacja wygląda w szpitalach, chyba nie przeszkadza Ci kaplica w szpitalu, skoro wielu chorych pragnie się pomodlić i uczestniczyć w mszy, a inaczej nie może? No to chyba żyjemy w innym kraju lub innej rzeczywistości Czyżby za dużo Faktów i Mitów, a za mało rzeczywistości?Gwiaździsty napisał(a):
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
Na papierze to może i jesteśmy państwem świeckim , a jak jest naprawde to każdy wie. Kler naciska i wymusza na rządzie swoje stanowisko. Ordynacje mamy kulawą ,ale jakiś wpływ na wybór posłów ,minimalny, ale jest , natomiast ja ksiezy nie wybieralem i nie zycze sobie ,żeby uczestniczyli w jakis naradach z politykami w sprawach np. in vitro czy funduszu koscielnego. Dobrze ,że przynajmniej są te niszowe "Fakty i Mity" bo mozna się dowiedzieć o tych wszystkich rzeczach których pisałem , w POPISowej TVP o tym nie usłyszysz,co najwyzej mozesz sobie ogladnac "Ojca Mateusza". Śmichy chichy z paradek ,a chłopcy w czarnych sukienkach nie powodują u Ciebie śmiechu ? Pozatym co oni tam zamknieci ze soba po tych seminariach robią to pewnie Sodoma i Gomora... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
BBudowniczy- to samo przyszło mi na myśl gdy czytam wypowiedzi AS82- czyżby jakiś uraz do Kościoła
Widzę, że najbardziej obeznane w realiach Kościoła są osoby które do niego nie chodzą, nie dają na tacę a pierwsze zabierają głos w tej sprawie ![]()
Poziom gimnazjalisty ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 31.05.2013 o godz. 20:19.
|
|
|