The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2013, 06:56
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam takie newsy to niestety tylko Palikot może to złodziejstwo ukrócić
Jak czytam Twoje wpisy to nie dziwi mnie wynik Tymińskiego w wyborach prezydenckich swego czasu...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.05.2013, 07:06
Wiceprezio PZPN i POlityk w jednym dał znowu popis. Jego zachowanie daje wiele do myślenia jesli chodzi o czystośc przyszłorocznych rozgrywek. Skoro na takim szczeblu gośc odpływa to co będzie w ekstraklasie ?:

Cytat:
"Kultura" posła PO i wiceprezesa PZPN. Kosecki wyzwał sędziego i wyrzucił z boiska!

Roman Kosecki to poseł Platformy Obywatelskiej i wiceprezes Polskiej Związku Piłki Nożnej. Uchodzi za "światowca", ale burda jaką wszczął podczas meczu nastolatków i wyzwiska jakimi obrzucił młodego sędziego, pokazały poziom kultury osobistej Koseckiego.

Jako pierwszy informację o popisie chamskiego zachowania Romana Koseckiego podał portal weszlo.com zazwyczaj doskonale zorientowany w sportowym światku.

Historia jest tym bardziej bulwersująca, że do skandalicznych wydarzeń doszło podczas meczu chłopców z rocznika 1998.

"Starcie na szczycie Ligi Trampkarzy, grupy II. Wicelider Kosa Konstancin podejmuje lidera, UMKS Piaseczno. Arbiter wyznaczony na to spotkanie nie stawia się, więc awaryjnie sprowadzono mieszkającego nieopodal innego, młodego sędziego" - pisze weszlo.com. Przypominamy, że Kosa Kosntancin to klub Romana Koseckiego. Zresztą on był jednym z widzów oglądających tamten mecz.

"Niestety, w 45 minucie (to już druga połowa, w tych rozgrywkach gra się 2x35) sędzia dyktuje rzut karny dla gości. Nerwowo nie wytrzymuje wiceprezes PZPN. Opowiadają nam świadkowie…" - relacjonuje dziennikarz portalu i cytuje. Zostawiliśmy test w oryginalnym brzmieniu, choć nie brakuje w nim wulgaryzmów.

"Wpadł na boisko i krzyczał do 19-letniego sędziego: "Wypierdalaj z boiska, jak nie umiesz sędziować". I zabrał mu gwizdek! - mówi pierwsza osoba.

Piłkarz Piaseczna: - Roman Kosecki powiedział: "hola, hola, koniec tego dobrego, co ty odpierdalasz, cały czas sędziujesz pod nich. Daj ten gwizdek i spierdalaj stąd!". Tamten sędzia odpowiedział Koseckiemu, żeby się uspokoił, ale nic to nie dało. Kosecki kazał mu "spierdalać". Widać było, że ten sędzia nie wie, co zrobić. W końcu zszedł z boiska" - czytamy na weszlo.com.

"Kosecki zabrał sędziemu gwizdek i już nie oddał. Postanowił sędziować mecz do końca! Wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej publicznie zeszmacił młodego arbitra, wyrzucił go z boiska i samowolnie poprowadził spotkanie, ku zdumieniu zszokowanych zawodników. Kolejna osoba dodaje: - Kosecki przejął protokoły sędziowskie i sam napisał nowy. Napisał, że sędziego wcale nie było na meczu" - relacjonuje dziennikarz portalu.

Reporter niezalezna.pl próbował skontaktować się z Romanem Koseckim, ale poseł Platformy Obywatelskiej nie odbierał telefonu komórkowego.
http://niezalezna.pl/41792-kultura-p...zucil-z-boiska
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.05.2013, 12:20
Palikot który dostaje przelewy z tajemniczych spółek na Cyprze których nie rozlicza, wplaty po 10 tysiakow dostawał podczas kampani od studentów jako ostoja uczciwości.Padłem/
AS82 odpowiem choć wiem że do ciebie pewnie nie dotrze.Wiesz czemu Jarek ma długi? Dlatego że nie chciał trzymać chorej matki w szpitalu i wydał majątek na sprzęt,lekarzy i pielęgniarki w swoim domu.Poświęcał się dla rodziny.Ktoś kto odda wszystko dla rodziny wart jest bycia premierem czy prezydentem Polski choćby mia ł poglądy z którymi bm się nie zgadzał Tak ...właśnie ten który poświęca się dla najbliższych, nie ma majątku w Szwajcarii czy na Cyprze, ten który nigdy nie był widywany z agentami obcych służb, nie lobbował za wyprzedawaniem majątku. To jest oczywiste mimo że retoryka socjalna nie jest moja bajką to ten człowiek ma idee , jest uczciwy i jest lata świetlne jak człowiek przed Tuskami,Palikotami, Komorowskimi czy innymi Kwachami .Najbardziej rozwala mnie argument lemingów wtórnych że on tylko chce władzy....k....a jakby wszyscy inni nie chcieli ,po to poszli do polityki a nie po to żeby mieć kilka zdjęć w Sejmie. Tyle że Kaczor chce innej Polski a inni chcą kariery naszym kosztem. Dziwię że że jeszcze jest tylu tumanów w Polsce którzy tego nie łapią
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2013, 12:31
Adam Hoffman zastapi Jarosława na fotelu prezesa PiS ?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html

co prawda pisze to liberalny tygodnik Polityka ale uwazam że byłoby to dobre rozwiązanie.W TV jak występuje to świetnie sobie daje rade z oponentami np.Olejnikowa,Lis czy ludźmi od Palikota
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.05.2013 o godz. 12:38.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.05.2013, 12:38
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Adam Hoffman zastapi Jarosława na fotelu prezesa PiS ?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html

co prawda pisze to liberalny tygodnik Polityka ale uwazam że byłoby to dobre rozwiązanie.W TV jak występuje to świetnie sobie daje rade z Olejnikową czy innymi gwiazdami prorządowych mediów
Raczej nazwał bym go postkomunistycznym szmatławcem. Przechowalnią takich talentów jak Paradowska i inni.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.05.2013, 16:17
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Palikot który dostaje przelewy z tajemniczych spółek na Cyprze których nie rozlicza, wplaty po 10 tysiakow dostawał podczas kampani od studentów jako ostoja uczciwości.Padłem/
AS82 odpowiem choć wiem że do ciebie pewnie nie dotrze.Wiesz czemu Jarek ma długi? Dlatego że nie chciał trzymać chorej matki w szpitalu i wydał majątek na sprzęt,lekarzy i pielęgniarki w swoim domu.Poświęcał się dla rodziny.Ktoś kto odda wszystko dla rodziny wart jest bycia premierem czy prezydentem Polski choćby mia ł poglądy z którymi bm się nie zgadzał Tak ...właśnie ten który poświęca się dla najbliższych, nie ma majątku w Szwajcarii czy na Cyprze, ten który nigdy nie był widywany z agentami obcych służb, nie lobbował za wyprzedawaniem majątku. To jest oczywiste mimo że retoryka socjalna nie jest moja bajką to ten człowiek ma idee , jest uczciwy i jest lata świetlne jak człowiek przed Tuskami,Palikotami, Komorowskimi czy innymi Kwachami .Najbardziej rozwala mnie argument lemingów wtórnych że on tylko chce władzy....k....a jakby wszyscy inni nie chcieli ,po to poszli do polityki a nie po to żeby mieć kilka zdjęć w Sejmie. Tyle że Kaczor chce innej Polski a inni chcą kariery naszym kosztem. Dziwię że że jeszcze jest tylu tumanów w Polsce którzy tego nie łapią
Ty wiesz najwiecej o przelewach jakie rzekomo dostaje Palikot . Z tego co sie orientuje to Palikot w ogóle nie pobiera wynagrodzenia z Sejmu (oczywiście może to być uznane za jego PR i tak pewnie jest) ,więc jak się chcesz "siłować" na argumenty kto jest bardziej skromny i ubogi ,to i tak Palikot wygrywa bo nie łoi jak Jaro 15 tyś diety poselskiej . Ponadto nikt nie wie ile tak naprawde wyciagaja pieniedzy publicznych ,bo jak na ochrone idzie milion złotych lub 400 tyś żeby sobie opłacić adwokata to ja nie mam pytań, zatem radze ci za pewnik przyjąć ,że wszystkie polityczne postacie (żeby nie powiedziec świnie),które oglądasz ,drogo nas kosztują.
Argumenty o tym ,że się poświecał dla swojej rodziny płacąc za zabiegi w ogóle mnie nie przekonuja i nie obchodzą ,bo po pierwsze nie po to wybieram polityków ,żeby się wzruszać ich sprawami rodzinnym (zresztą jak się patrze na sposób w jaki Kaczyński sie kreuje politycznie ,czyli generalnie opiera sie na jakiś rodzinnych traumach i współczuciu vide Smoleńsk, leczenie mamusi, Marta Kaczyńska itd.).Po drugie jak cie wzruszają takie rodzinne historie, powinieneś się przejąć tym jak Tusk też się poświeca ,ostatnio kupił córeczce mieszkanie bodaj za 500 tyś zł.
Jak się patrze na ustrój w jakim żyjemy ,z tymi samymi ryjami od 20 lat (włącznie z Kaczyńskim) ,musze stwierdzić ,że jesteś naiwny wierząc ,że ci wybrańcy narodu są tam dla jakich idei..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 29.05.2013 o godz. 16:19.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.05.2013, 16:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
co prawda pisze to liberalny tygodnik Polityka ale uwazam że byłoby to dobre rozwiązanie.W TV jak występuje to świetnie sobie daje rade z oponentami np.Olejnikowa,Lis czy ludźmi od Palikota
Liberalny? Widzę, że kolejny, któremu neoliberalna papka i socjalne odchyły zrobiły wodę z mózgu.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2013, 22:05
AS-ie - Ty zawsze taki antykościelny... Nie przeszkadza Ci, że Twój guru wydawał pewne pisemko jakiś czas temu?
AS82
Banita

Stary 30.05.2013, 09:24
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
AS-ie - Ty zawsze taki antykościelny... Nie przeszkadza Ci, że Twój guru wydawał pewne pisemko jakiś czas temu?
No właśnie jestem anty , nie tyle kościelny co klerykalny. Dziś sie pojawiła informacja ,że wchodzenia klerowi w tyłek nigdy za wiele i kilku posłów chce zakazu handlu w niedziele. Nie przejmują się tym ,że ileś osób straci prace ,a większość ludzi nie będzie mogła zrobić zakupów czy spędzić czasu w galeriach handlowych,przekaz jest prosty zamiast na zakupy to do kościoła ku uciesze całej hierarchi kościelnej.
Co do Palikota ,to ważne co mówi teraz a nie kiedyś, może przejrzał na oczy

PS
Czwarta Rzeczpospolita nadchodzi tanecznym krokiem
https://www.youtube.com/watch?featur...v=EHzQ9YEuWNs#!
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.05.2013 o godz. 09:27.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2013, 10:53
Dyskutuję z Tobą choć nie wiem po co - może w nadziei, że choć raz napiszesz coś mądrego... Oczywiście połączyłeś pomysł zakazu handlu w niedzielę z kościołem. Pominę to... Nasłuchałeś się "ekonomistów" lobbujących na rzecz JM czy innych Tesco i łykasz bajki o zwolnieniach. Nie zauważyłem, by którykolwiek spec wieszczący masowe zwolnienia wykonał jakiekolwiek badania w tym temacie. A jest kilka kwestii, które budzą co najmniej zdziwienie. Powiedz mi np. dlaczego moja koleżanka pracująca w Biedronce w niedzielę odbiera za to wolny wtorek? We wtorki pracowników nie potrzebują? Przecież nie pracując w niedzielę pójdzie do pracy we wtorek, bo ludzie będą robić zakupy wcześniej. Nie mówię już o większych zyskach małych sklepów, które będą miały choć jeden dzień na urwanie ochłapów z "marketowego" stołu... Ktoś rzucił pomysł i należałoby się nad nim pochylić a nie krytykować z założenia (albo słuchając "specjalistów" na usługach korporacji...).

ps. No chyba, że należysz do grona tych, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez wizyty w Bonarce czy innej galerii - w takim razie wyrazy współczucia.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.05.2013, 10:53
W Niemczech jakoś duże sklepy są pozamykane w niedzielę i nikomu to nie przeszkadza. Niedziela jest od relaksu i rozrywki, a nie robienia rodzinnych wycieczek do hipermarketu. No ale co wymagać od społeczeństwa, któremu z butów wystaje słoma od kilku pokoleń. Na tym właśnie opiera się powojenna Polska, ciemnota.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.05.2013, 11:10
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
W Niemczech jakoś duże sklepy są pozamykane w niedzielę i nikomu to nie przeszkadza. Niedziela jest od relaksu i rozrywki, a nie robienia rodzinnych wycieczek do hipermarketu. No ale co wymagać od społeczeństwa, któremu z butów wystaje słoma od kilku pokoleń. Na tym właśnie opiera się powojenna Polska, ciemnota.
Dzisiaj gość w telewizji tłumaczył że dla wielu rodzin Niedziela jest jedynym dniem w którym można wyjść wspólnie z rodziną na zakupy. Więc dlaczego państwo ma im odbierać tą przyjemność.
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 30.05.2013, 11:38
No właśnie jestem anty , nie tyle kościelny co klerykalny. Dziś sie pojawiła informacja ,że wchodzenia klerowi w tyłek nigdy za wiele i kilku posłów chce zakazu handlu w niedziele. Nie przejmują się tym ,że ileś osób straci prace ,a większość ludzi nie będzie mogła zrobić zakupów czy spędzić czasu w galeriach handlowych,przekaz jest prosty zamiast na zakupy to do kościoła ku uciesze całej hierarchi kościelnej.
Co do Palikota ,to ważne co mówi teraz a nie kiedyś, może przejrzał na oczy

PS
Czwarta Rzeczpospolita nadchodzi tanecznym krokiem
wis.la/czvpb!

Jak sie ludziom sklepy w niedziele pozamyka, to zakupy zrobia sobie w sobote albo w poniedzialek...albo w jeszcze inny dzien tygodnia takze te argumenty o zatrudnieniu jakos do mnie nie przemawiaja. Jak ludzie nie pojda do marketu w niedziele, to pojda gdzie indziej...muzeum, kino, wycieczka z dzieciakami, na lody...
Po co w ogole do tego dorabiac ideologie koscielna? Ktos kto ma isc do kosciola, pojdzie tam bez wzgledu na to czy sklepy beda otwarte czy nie. Ja tam nie mam problemu, zeby sobie czas tak zorganizowac, zeby i w kosciele byc i do sklepu wyskoczyc w razie potrzeby.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 30.05.2013 o godz. 11:42.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.05.2013, 12:25
http://podatki.wp.pl/kat,70474,title...wiadomosc.html
To nowy pomysł wspaniałomyślnego ministra finansów.
AS82
Banita

Stary 30.05.2013, 15:59
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Po co w ogole do tego dorabiac ideologie koscielna? Ktos kto ma isc do kosciola, pojdzie tam bez wzgledu na to czy sklepy beda otwarte czy nie. Ja tam nie mam problemu, zeby sobie czas tak zorganizowac, zeby i w kosciele byc i do sklepu wyskoczyc w razie potrzeby.
Grupa posłów z czterech różnych klubów parlamentarnych chce wprowadzić zakaz handlu w niedziele w placówkach handlowych. Uważają, że w polskiej tradycji "niedziela jest dniem świętym"

Wszyscy pochodzą z tzw. "katolickich zespołów parlamentarnych". Chodzi m.in. o zespoły przeciwko ateizacji, ochrony życia i rodziny oraz ds. nauki społecznej kościoła.

Jak widzisz intencją tych ludzi nie jest ochrona praw pracowniczych ,tylko to ,że chcą z Polski robić coraz większy Klechistan i tak motywują chęć zmian.
....ica mnie bierze bo do 89 roku Polacy mieli nałożony kaganiec przez Wielkiego Brata ze wschodu .Jak widać Polacy nie moga być wolni i musi się znaleźć jakaś inna banda ,która wie lepiej i założy kaganiec i będzie mówić co robić , jak żyć, będzie nakazywać zakazywać np. beda mówić ,że in-vitro jest złe , że nie mozna robić zakupów w niedziele itd. Moje zdanie jest takie ,niech się ida pałować.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2013, 16:10
Tak chłopie, chcą Ci założyć kaganiec zakazując handlu w niedzielę (i to tylko w wielkich galeriach i supermarketach) Podaj jeszcze źródła cytatów.

ps. Palikot Ci powie jak żyć
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.05.2013, 19:27
Zegarmistrz
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...95591799_n.jpg
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 30.05.2013, 19:32
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj gość w telewizji tłumaczył że dla wielu rodzin Niedziela jest jedynym dniem w którym można wyjść wspólnie z rodziną na zakupy. Więc dlaczego państwo ma im odbierać tą przyjemność.
Dlatego bo to państwo odbiera przyjemność bycia ze swoimi rodzinami tym kobietom, które pracują w tych sklepach w weekendy.
W czasie gdy mieszkałem w Niemczech jak nie zrobiłeś zakupów w dzień handlowy czyli czwartek , gdzie godziny otwarcia sklepów i supermarketów przedłużone były o godzinę dłużej niż w każdym innym dniu, to pozostawały Ci zakupy na stacji benzynowej. Jakoś się da i to w bogatym nowoczesnym kraju, który jest wzorem - ojczyzną pewnego premiera z Sopotu.
A w niedzielę po dużych dzielnicach handlowych hula wiatr i możesz spotkać psa z kulawą nogą (którego raz spotkałem w Dortumndzie przy tej okoliczności).
AS82
Banita

Stary 30.05.2013, 19:42
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dlatego bo to państwo odbiera przyjemność bycia ze swoimi rodzinami tym kobietom, które pracują w tych sklepach w weekendy.
Już ci pisałem ,że tu nie chodzi o kobiety ,które pracują w hipermarketach w niedziele ,tu chodzi o to żeby ludzie z nudów poszli w niedziele do Kościoła.Fałszywa troska kościelnych podnóżków
Ostatnio edytowane przez AS82 : 30.05.2013 o godz. 19:47.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2013, 20:46
Już ci pisałem ,że tu nie chodzi o kobiety ,które pracują w hipermarketach w niedziele ,tu chodzi o to żeby ludzie z nudów poszli w niedziele do Kościoła.Fałszywa troska kościelnych podnóżków
Idze idze bajoku.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.05.2013, 20:52
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Jak sie ludziom sklepy w niedziele pozamyka, to zakupy zrobia sobie w sobote albo w poniedzialek...albo w jeszcze inny dzien tygodnia takze te argumenty o zatrudnieniu jakos do mnie nie przemawiaja. Jak ludzie nie pojda do marketu w niedziele, to pojda gdzie indziej...muzeum, kino, wycieczka z dzieciakami, na lody...
No cóż.... wypada mi się w 100% zgodzić.

Czy takie węszenie wszędzie za spiskami kościelnymi to już katofobia? Czy w kółko krzyżyk też nie grasz, bo musiała ją wymyślić tajemnicza sekta kościelna, chcąca zmusić biednych, nieświadomych Asów do stawiania znaku krzyża na kartce papieru?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 30.05.2013, 22:00
Grupa posłów z czterech różnych klubów parlamentarnych chce wprowadzić zakaz handlu w niedziele w placówkach handlowych. Uważają, że w polskiej tradycji "niedziela jest dniem świętym"

Wszyscy pochodzą z tzw. "katolickich zespołów parlamentarnych". Chodzi m.in. o zespoły przeciwko ateizacji, ochrony życia i rodziny oraz ds. nauki społecznej kościoła.

Jak widzisz intencją tych ludzi nie jest ochrona praw pracowniczych ,tylko to ,że chcą z Polski robić coraz większy Klechistan i tak motywują chęć zmian.
....ica mnie bierze bo do 89 roku Polacy mieli nałożony kaganiec przez Wielkiego Brata ze wschodu .Jak widać Polacy nie moga być wolni i musi się znaleźć jakaś inna banda ,która wie lepiej i założy kaganiec i będzie mówić co robić , jak żyć, będzie nakazywać zakazywać np. beda mówić ,że in-vitro jest złe , że nie mozna robić zakupów w niedziele itd. Moje zdanie jest takie ,niech się ida pałować.

No to sami sobie strzelaja w stope...jest kilka innych powodów którymi mozna takie posunięcia argumentować. Przesadzasz z tymi kagańcami. Jestem katolikiem ale nie odczuwam jakiejś nadmiernej dzialalności KK w kierowaniu moim zyciem. uważam wrecz, że KK, chrzescijanstwo w ogóle jest tą która na tye sie ucywilizowała na przestrzeni wieków, że obecnie pośród najwiekszych religii świata jest ta najbardziej liberalną. KK nie może łamac podstaw swojego funkcjonowania a zgodana in-vitro (dla mnie równiez temat mocno kontrowersyjny), zwiazki homo, było by własnie łamaniem podstaw własnego funkcjonowania. Mozna oczekiwac od KK że sie bedzie reformował w jakiś sposób ale nie w takim zakresie w jakim oczekujesz. KK nie jest świety, ma wiele na sumieniu ale nie jest też tak zły jak sie o nim mówi.
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 30.05.2013 o godz. 22:03.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
AS82
Banita

Stary 31.05.2013, 10:02
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

Czy takie węszenie wszędzie za spiskami kościelnymi to już katofobia? Czy w kółko krzyżyk też nie grasz, bo musiała ją wymyślić tajemnicza sekta kościelna, chcąca zmusić biednych, nieświadomych Asów do stawiania znaku krzyża na kartce papieru?
W przeciwieństwie do spisków ,w które ty raczysz (chyba) wierzyć (Smoleńsk , czarna,szara,czerwona sieć stoi za wszystkim , w Polsce rządzą: Żydzi , masoni , cykliści), Kościół jest realną instytucją ,która ma umocowanie prawne (Konkordat),ma niestety jak widać realny wpływ na tworzenie prawa w Polsce (Komisje wspolne Rządu i Episkopatu) przez co uzurpuje sobie prawo do wtrącania się w większość spraw , jego przedstawiciele są obecni niemal wszędzie m.in. w szkole, szpitalach ,służbach mundorowych w tym nawet w wojsku i jest instytucją dotowaną ,często skandalicznie, przez państwo .
Tak więc to nie są moje wymysły i fobie ,to rzeczywistość jaka jest w Polsce.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 31.05.2013, 12:16
W przeciwieństwie do spisków ,w które ty raczysz (chyba) wierzyć (Smoleńsk , czarna,szara,czerwona sieć stoi za wszystkim , w Polsce rządzą: Żydzi , masoni , cykliści), Kościół jest realną instytucją ,która ma umocowanie prawne (Konkordat),ma niestety jak widać realny wpływ na tworzenie prawa w Polsce (Komisje wspolne Rządu i Episkopatu) przez co uzurpuje sobie prawo do wtrącania się w większość spraw , jego przedstawiciele są obecni niemal wszędzie m.in. w szkole, szpitalach ,służbach mundorowych w tym nawet w wojsku i jest instytucją dotowaną ,często skandalicznie, przez państwo .
AS82 byłeś kiedyś na jakimś wyjeździe ? ale nie z Palikotem, tylko kibicowskim ?
Wizard
Senior Member

Stary 31.05.2013, 12:54
Coś ty, z takimi faszystami i homofobami ma gdzieś wspólnie jeździć? Dla młodego, wykształconego z dużego miasta to obraza przebywać w takim towarzystwie.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 31.05.2013, 13:40
Tak też myślałem, he,he,he. Pojechałby chłopak na jakiś wyjazd, poznał żtcie, poszanowanie praw człowieka przez obecnie służby mundurowe, porozmawiał z innymi kolegami to może wreszcie przestałby ....pier..ć bez sensu.

HGW czołowy polityk PO w akcji :

Cytat:
HGW wykłócała się o 5 zł

Żenującą awanturę zgotowała strażnikowi wilanowskich ogrodów Hanna Gronkiewicz-Waltz, prezydent Warszawy (PO). Poszło o... bilet za pięć złotych - informuje "Nasz Dziennik".

Do incydentu doszło w niedzielę 19 maja. Według świadków, z którymi rozmawiał "ND", pani prezydent w towarzystwie kilku osób chciała wejść na teren ogrodu, ale nie miała biletu. Pan z obsługi nie chciał jej wpuścić, argumentując, że nie ma takiego zapisu w regulaminie, który uprawniałby taką darmową wizytę. Na to ona odparła, że jest prezydentem Warszawy i może wejść - czytamy w "ND".

Ponadto Gronkiewicz-Waltz miała zagrozić pracownikowi ogrodu, że jeśli nie wpuści jej za darmo, będzie w jego sprawie „interweniować u samego dyrektora”. Wystraszony strażnik w końcu ustąpił pani prezydent.

Hanna Gronkiewicz-Waltz nie odpowiedziała na pytania "Naszego Dziennika" w tej sprawie. Elżbieta Grygiel z muzeum w Wilanowie potwierdziła jednak fakt incydentu. Wyjaśniła, że strażnik, który nie chciał wpuścić Hanny Gronkiewicz-Waltz do ogrodu, wykonywał swoje obowiązki właściwie i zachował się w sposób zgodny z procedurami postępowania z osobami nieposiadającymi biletu wstępu. Był przy tym uprzejmy, ale jego zdecydowana postawa wobec prezydent stolicy spotkała się z „pewnym niezadowoleniem” Gronkiewicz-Waltz.
http://niezalezna.pl/41868-hgw-wyklocala-sie-o-5-zl
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.05.2013, 14:42
Przecież chyba pisałeś kiedyś, że to żydówa? To wyjaśnia wszystko
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.05.2013, 17:53
W przeciwieństwie do spisków ,w które ty raczysz (chyba) wierzyć (Smoleńsk , czarna,szara,czerwona sieć stoi za wszystkim , w Polsce rządzą: Żydzi , masoni , cykliści),
Znajdź mi jedno zdanie, w którym stwierdzam, że w Polsce rządzą Żydzi, masoni i cykliści. Za to u Ciebie w co drugiej wypowiedzi pojawia się wątek przestępczej organizacji kościelnej. To już obsesja?

Kościół jest realną instytucją ,która ma umocowanie prawne (Konkordat),ma niestety jak widać realny wpływ na tworzenie prawa w Polsce (Komisje wspolne Rządu i Episkopatu) przez co uzurpuje sobie prawo do wtrącania się w większość spraw , jego przedstawiciele są obecni niemal wszędzie m.in. w szkole, szpitalach ,służbach mundorowych w tym nawet w wojsku i jest instytucją dotowaną ,często skandalicznie, przez państwo .
Jakbyś nie wiedział to mamy w Polsce demokrację i nie możesz zabronić żadnej organizacji (także religijnej) do wypowiadania się w sprawach dotyczących życia publicznego i tworzącego się prawa. Nic mi nie wiadomo, by Kościół tworzył w Polsce jakieś prawo lub miał możliwość zmiany ustawy.

Prawo w Polsce uchwala demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Kokordat ratyfikował demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Podobnie sytuacja wygląda z dotowaniem przez Państwo kościołów i związków wyznaniowych. Ponieważ w Polsce katolików mamy 87%, prawosławnych 1,5%, a żydów 0,004%, więc raczej nic dziwnego że KK dostaje na swoją działalność najwięcej.

Ponieważ większość żołnierzy w Polsce jest wiary katolickiej, to mają chyba prawo do posługi kapłańskiej na służbie. Podobnie sytuacja wygląda w szpitalach, chyba nie przeszkadza Ci kaplica w szpitalu, skoro wielu chorych pragnie się pomodlić i uczestniczyć w mszy, a inaczej nie może?

No to chyba żyjemy w innym kraju lub innej rzeczywistości Czyżby za dużo Faktów i Mitów, a za mało rzeczywistości?

Gwiaździsty napisał(a):
AS82 byłeś kiedyś na jakimś wyjeździe ? ale nie z Palikotem, tylko kibicowskim ?
Dobrze że uszczegółowiłeś, bo chłopak mógłby pomyśleć że chodzi o wyjazd na jakąś paradkę
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
AS82
Banita

Stary 31.05.2013, 18:27
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Znajdź mi jedno zdanie, w którym stwierdzam, że w Polsce rządzą Żydzi, masoni i cykliści. Za to u Ciebie w co drugiej wypowiedzi pojawia się wątek przestępczej organizacji kościelnej. To już obsesja?
Prawo w Polsce uchwala demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Kokordat ratyfikował demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Podobnie sytuacja wygląda z dotowaniem przez Państwo kościołów i związków wyznaniowych. Ponieważ w Polsce katolików mamy 87%, prawosławnych 1,5%, a żydów 0,004%, więc raczej nic dziwnego że KK dostaje na swoją działalność najwięcej.

No to chyba żyjemy w innym kraju lub innej rzeczywistości Czyżby za dużo Faktów i Mitów, a za mało rzeczywistości?

Dobrze że uszczegółowiłeś, bo chłopak mógłby pomyśleć że chodzi o wyjazd na jakąś paradkę
Napisałem "chyba" bo być może ty tak nie pisałeś ,ale tak rozumuje to powiedzmy prawicowe środowisko ,że za wszystkim ktoś stoi , jakiś układ ,a jakby trzeba kogoś wskazac palcem z imienia i nazwiska to cisza.
Na papierze to może i jesteśmy państwem świeckim , a jak jest naprawde to każdy wie. Kler naciska i wymusza na rządzie swoje stanowisko. Ordynacje mamy kulawą ,ale jakiś wpływ na wybór posłów ,minimalny, ale jest , natomiast ja ksiezy nie wybieralem i nie zycze sobie ,żeby uczestniczyli w jakis naradach z politykami w sprawach np. in vitro czy funduszu koscielnego.
Dobrze ,że przynajmniej są te niszowe "Fakty i Mity" bo mozna się dowiedzieć o tych wszystkich rzeczach których pisałem , w POPISowej TVP o tym nie usłyszysz,co najwyzej mozesz sobie ogladnac "Ojca Mateusza".
Śmichy chichy z paradek ,a chłopcy w czarnych sukienkach nie powodują u Ciebie śmiechu ? Pozatym co oni tam zamknieci ze soba po tych seminariach robią to pewnie Sodoma i Gomora...
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 31.05.2013, 20:10
BBudowniczy- to samo przyszło mi na myśl gdy czytam wypowiedzi AS82- czyżby jakiś uraz do Kościoła

Widzę, że najbardziej obeznane w realiach Kościoła są osoby które do niego nie chodzą, nie dają na tacę a pierwsze zabierają głos w tej sprawie

a chłopcy w czarnych sukienkach nie powodują u Ciebie śmiechu ? Pozatym co oni tam zamknieci ze soba po tych seminariach robią to pewnie Sodoma i Gomora...
Mogłeś pójść na księdza jak tak bardzo chcesz wiedzieć Uśmiech to wywołujesz u mnie, ale Ty swoimi wpisami Poziom gimnazjalisty ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 31.05.2013 o godz. 20:19.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów