The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2013, 09:24
Nie wyobrażam sobie co za łamagę trenerską musieli by ściągnąć aby zatęsknić za Kulawikiem...

... chociaż w tym klubie nigdy nie mów nigdy

Polecam również wywiad z Kosowskim
Zresztą zmiany z ruchem to on chyba losował przed meczem razem
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.05.2013, 10:41
2000/2001 FK Teplice 9 miejsce 8 miesięcy
2001/2002 Victoria Pilzno II liga-brak awansu 12 miesięcy
2003-2007 Jablonec 10 miejsce/6/11/9 3,5 roku
2007/2008 FK Teplice 5 miejsce 1 rok
2008/2009 Czechy 8 meczów (2/4/2) 9 miesięcy
2010/2011 Slovan Liberec 6 miejsce 7 miesięcy
2011/2012 FK Teplice 5 miejsce 1 rok
2012/2013 Slavia Praga 7 miejsce 10 miesięcy

Facet głowy nie urywa, ale mimo wszystko wolę Czecha od Smudy na widok którego mam odruch wymiotny. Nie obraziłbym się gdyby Rada powtórzył u nas wynik z Teplic. Szkoda, że tym tajemniczym czeskim szkoleniowcem nie był Lubos Kozel.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2013, 10:55
w ostatnich 5 latach Rada nigdzie nie pracował dłużej niż jeden sezon a nawet po kilka miesięcy ale może przy Reymonta sie odrodzi....oby
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.05.2013 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.05.2013, 11:28
AYALA napisał(a):Wyświetl post
w ostatnich 5 latach Rada nigdzie nie pracował dłużej niż jeden sezon a nawet po kilka miesięcy ale może przy Reymonta sie odrodzi....oby

Identyczne teksty leciały jak przechodził do nas Sikorski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.05.2013, 11:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
To świetnie do nas pasuje. Średnia punktów na mecz, też odpowiada naszym obecnym osiągnięciom...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.05.2013, 11:36
Rada czy Smuda - to jest jedno i to samo - powinno być pytanie - Stokowiec, Moskal czy np. Wdowczyk? Ale nie trenerzy skompromitowani, bez wizji, bez pomysłu, tacy, którzy pójdą na każdy układ.

Co do Kapki - były SBek nie powinien już nigdy być działaczem w żadnym prywatnym klubie, w tym w szczególności w Wiśle, tzn. gdybym ja ciągnął ten wózek, to nigdy w życiu takich osób nie zatrudniłbym, wybrałbym młodych, prężnie rozwijających się, ambitnych, inteligentnych, mających duże znajomości i siatkę kontaktów. Cóż, widocznie Pan Cupiał lubi marnotrawić pieniądze na swoich koleżków i wyrzucać kaskę w błoto. Jeśli ktoś zasługuje na to, by czerpać profity z zarządzania Wisłą, to z pewnością nie Kapka, tylko ludzie wykształceni, mający dobre rozeznanie w piłkarskim świecie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 11:40
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Rada czy Smuda - to jest jedno i to samo - powinno być pytanie - Stokowiec, Moskal czy np. Wdowczyk? Ale nie trenerzy skompromitowani, bez wizji, bez pomysłu, tacy, którzy pójdą na każdy układ.
Będę brutalny - lecz się.

Smuda jest człowiekiem którego wybitnie nie szanuję za całokształt, ale jeżeli twierdzisz że to on jest skompromitowany, a podnosisz kandydaturę Wdowczyka...

Lecz się.

EDIT: Jedną z drużyn która Korona razem z sędziami okradła były nasze rezerwy. Pamiętam jak wtedy Ci młodzi chłopcy płakali, jeden z nich tłumaczył że nie zrobił karnego. A teraz Ty sugerujesz tę mendę na trenera Wisły?! Jest na tym forum w ogóle jakaś granica głupoty?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.05.2013 o godz. 11:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.05.2013, 11:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Będę brutalny - lecz się.

Smuda jest człowiekiem którego wybitnie nie szanuję za całokształt, ale jeżeli twierdzisz że to on jest skompromitowany, a podnosisz kandydaturę Wdowczyka...

Lecz się.
Nie obrażaj ludzi wolfy.

Wdowczyk odpoczął od piłki, przyjął z pokorą fakt, że nie może dawać łapówek, po to żeby wygrywać. Było, minęło. Karę odbył i zrozumiał dlaczego musi działać czysto.

Wdowczyk powinien dostać jeszcze jedną szansę w prawdziwej piłce, a nie być kozłem ofiarnym tej całej piłkarskiej mafii.

EDIT: Jedną z drużyn która Korona razem z sędziami okradła były nasze rezerwy. Pamiętam jak wtedy Ci młodzi chłopcy płakali, jeden z nich tłumaczył że nie zrobił karnego. A teraz Ty sugerujesz tę mendę na trenera Wisły?! Jest na tym forum w ogóle jakaś granica głupoty?
Nie obrażaj ludzi wolfy.

Nie obchodzi mnie to, co było 7-8-9? lat temu. Korona grała w trzeciej lidze i mając pieniądze, bogatego właściciela chciała jak najszybciej znaleźć się w Ekstraklasie. I wiesz co wolfy? Nie mogła - bo sędziowie poczuli ten zapach banknotów rozpościerający się z gabinetu prezesa - chcieli wydoić szefa Kolportera tyle ile się da. I to nie Wisła była pokrzywdzona, ale raczej Korona. I piszmy łaskawie obiektywnie na temat afery futbolowej, bo szlag mnie trafia, że ludzie nie potrafią orientować się jak w rzeczywistości korupcja w piłce często wyglądała.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 25.05.2013 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 25.05.2013, 11:45
Różne rzeczy widziałem na forum ale ten pomysł z Wdowczykiem, to już przekracza wszystkie granice. Nieudacznik, skazany za przekręty i legionista.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.05.2013, 11:51
orm napisał(a):Wyświetl post
Różne rzeczy widziałem na forum ale ten pomysł z Wdowczykiem, to już przekracza wszystkie granice. Nieudacznik, skazany za przekręty i legionista.
Wdowczyk na pewno znajdzie wspólny język z Łukaszem G.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 11:53
Nie obrażaj ludzi wolfy.

Wdowczyk odpoczął od piłki, przyjął z pokorą fakt, że nie może dawać łapówek, po to żeby wygrywać. Było, minęło. Karę odbył i zrozumiał dlaczego musi działać czysto.

Wdowczyk powinien dostać jeszcze jedną szansę w prawdziwej piłce, a nie być kozłem ofiarnym tej całej piłkarskiej mafii.

Nie obrażaj ludzi wolfy.

Nie obchodzi mnie to, co było 7-8-9? lat temu. Korona grała w trzeciej lidze i mając pieniądze, bogatego właściciela chciała jak najszybciej znaleźć się w Ekstraklasie. I wiesz co wolfy? Nie mogła - bo sędziowie poczuli ten zapach banknotów rozpościerający się z gabinetu prezesa - chcieli wydoić szefa Kolportera tyle ile się da. I to nie Wisła była pokrzywdzona, ale raczej Korona. I piszmy łaskawie obiektywnie na temat afery futbolowej, bo szlag mnie trafia, że ludzie nie potrafią orientować się jak w rzeczywistości korupcja w piłce często wyglądała.
OK. Widzę, że tego raczej wyleczyć się nie da.
Z mojej strony koniec, nie będę nawet zniżał się do komentowania tego co napisałeś.

EDIT: Przyznam, że brak mi słów. Albo inaczej - słów nadających się do napisania...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2013, 11:59
Popieram.... ale niektórzy chyba nie zrozumieją...

Po co zatrudniać trenera? Weźcie od razu Fryzjera!

edit...
o to by się na trybuny nadało...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.05.2013, 12:00

Nie wierzę w to co czytam

Ja p.ierdolę - Stawowy pewnie będzie do wzięta po tej rundzie - myślę że to dobry kandydat do Wisły.
Przecież jak napisałeś - "było minęło" - c.huj z tym że trenował żydów po kilka razy.

Gość z prawomocnym wyrokiem za korupcję kandydatem na trenera WISŁY..
Przecież to jakieś k.urwa jaja.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 12:01
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę w to co czytam

Ja p.ierdolę - Stawowy pewnie będzie do wzięta po tej rundzie - myślę że to dobry kandydat do Wisły.
Przecież jak napisałeś - "było minęło" - c.huj z tym że trenował żydów po kilka razy.

Gość z prawomocnym wyrokiem za korupcję kandydatem na trenera WISŁY..
Przecież to jakieś k.urwa jaja.
Zapominasz, że to on i Korona byli ofiarami...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.05.2013, 12:04
Nie obrażaj ludzi wolfy.

Nie obrażaj ludzi wolfy.

moim zdaniem zaraz jak klicki wszedł to pierwsi w kolejce do awansu byli żydzi i weszli,a w następnym sezonie juz korona mogła robić co chciała no i też weszła.
Masz rację-Wdowczyk odcierpial swoje i ma prawo do szansy.no i ją ma w pogoni,delikatnie mówiąc bez rewelacji.niech dostaje tę szansę gdzie indziej.zresztą smuda nie lepszy-kulisy 3 miejsca z ZŁ i ratowanie ligi w wodzislawiu razem z socha.
zresztą z tych co pracowali jeszcze w 90-tych pewnie wszyscy ubrudzeni,może któryś z młodszych jest uczciwy.tylko który?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.05.2013, 12:34
Przecież to ten sam błazen co chciał sprzedać Wisłę Majchrowskiemu kiedyś, troll z Kałuzy, post wywalić, nie komentować, a dajecie się wypuszczać jak małe dzieci.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 25.05.2013, 12:52
Nie obrażaj ludzi wolfy.

Nie obrażaj ludzi wolfy.

ja pier.dolę, za takie teksty to powinien być z miejsca ban
czy ty się z głupim na łby zamieniłeś?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 25.05.2013, 12:57
Jak dla mnie najlepiej by było gdyby wrócił Pan Kazimierz Moskal.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.05.2013, 13:01
Nie obrażaj ludzi wolfy.

Nie obrażaj ludzi wolfy.

O kurva chłopie to chyba jest post roku Korona była pokrzywdzona bo zamiast wywalczyć awans do ekstraklasy to go sobie KUPIŁA! To tak jak by powiedzieć że Lech jest pokrzywdzony bo chciał grać w ekstraklasie ale spadł i był "zmuszony" się skurvić związkiem z amicą albo w 93 Legia też była pokrzywdzona bo chciała sobie zdobyć mistrzostwo ale przecież źli sędziowie by jej nie pozwolili to sobie kupiła mecz

PS. wolfy czasem przegina ale swoim postem cie nie obraził, on po prostu troszczy sie o twoje zdrowie, bo zdrowy umysłowo człowiek czegoś takiego by nie napisał
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 25.05.2013 o godz. 13:04.

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.05.2013, 13:34
Żal mi Was - dlaczego? Bo cholernie spłaszczacie problem korupcji w polskiej piłce. Aha - i poczytajcie trochę na ten temat, bo nic nie wiecie, począwszy od tego o awans do jakiej klasy rozgrywkowej chodziło.

Może i nie chciałbym osobiście Wdowczyka, ale jest to trener lepszy jakościowo niż Smuda czy jakiś tam Rada. I nikt temu nie zaprzeczy.

piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
O kurva chłopie to chyba jest post roku Korona była pokrzywdzona bo zamiast wywalczyć awans do ekstraklasy to go sobie KUPIŁA! To tak jak by powiedzieć że Lech jest pokrzywdzony bo chciał grać w ekstraklasie ale spadł i był "zmuszony" się skurvić związkiem z amicą albo w 93 Legia też była pokrzywdzona bo chciała sobie zdobyć mistrzostwo ale przecież źli sędziowie by jej nie pozwolili to sobie kupiła mecz
http://www.polskieradio.pl/43/265/Ar...oniec-procesu-
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 25.05.2013 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.05.2013, 13:44
Zamknij już lepiej jadaczkę typie, naprawdę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.05.2013, 14:27
I nikt temu nie zaprzeczy.
Ja zaprzeczę.
Co osiągnął Wdowczyk po erze Fryzjera!? Nie ma absolutnie żadnych przesłanek wskazujących, że jest lepszy od Kulawika, Smudy czy nawet Liczki.

Twoje rozumienie problemu korupcji jest nienormalne i niemoralne. Wdowczyk skrzywdził masę ludzi - sam czytałem wywiad z trenerem który rzucił trenowanie młodzieży przez jego akcje. Opowiadał, że Wdowczyk po meczu śmiał mu się w twarz, a młodzi chłopcy których prowadził w szatni płakali.

Nie rozumiesz chyba idei sportu. Twoje podejście jest chore.

Powtórzę - lecz się.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.05.2013, 17:44
Gdzieś już część tej wypowiedzi się przewijała, ale wrzucam całość. Ze strony weszło:

Dość niesztampowego wywiadu po wczorajszym meczu Wisły z Ruchem udzielił Kamil Kosowski. W czasie kilkuminutowej rozmowy przynajmniej trzy razy powracał temat Tomasza Kulawika i "Kosa" za każdym razem sprawiał wrażenie jakby chciał coś powiedzieć... Ale na koniec jednak gryzł się w język. Zapytany, dlaczego Wisła nie potrafi zdominować przeciwnika, rzucił: "O to musicie spytać trenera, to jest fachowiec i na pewno odpowie na to pytanie". Później dodał, że przed wejściem na boisko Kulawik nie przekazywał mu żadnych założeń boiskowych, a kiedy padło pytanie o przymierzanego do Wisły Petra Radę (informację podała Gazeta Krakowska), stwierdził: - Petr Rada? Nigdy nie słyszałem nazwiska... Wisła powinna mieć dobrego trenera. Trenera który... Dobra, powinna mieć dobrego trenera.

Nic nie powiedział, a i tak wszystko wiadomo.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 25.05.2013 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.05.2013, 17:52
Czy potrzebujemy nowego trenera? LOL to my mamy trenera? Temat powinien się nazywać: Jak długo zespół będzie przygotowywany bez trenera.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.05.2013, 19:02
Żal mi Was - dlaczego? Bo cholernie spłaszczacie problem korupcji w polskiej piłce. Aha - i poczytajcie trochę na ten temat, bo nic nie wiecie, począwszy od tego o awans do jakiej klasy rozgrywkowej chodziło.

Może i nie chciałbym osobiście Wdowczyka, ale jest to trener lepszy jakościowo niż Smuda czy jakiś tam Rada. I nikt temu nie zaprzeczy.

wis.la/vje9q
Przeczytałem ten artykuł 3 razy i dalej nie widzę żadnych okoliczności łagodzących

" Pierwsze spotkania z Wisłą II Kraków - Korona jednak przegrała u siebie 0 -1. Według prokuratorów - po tym spotkaniu piłkarze mieli spotkać się i uznać, że nie dadzą rady sami awansować do drugiej ligi. Zdecydowali się za pieniądze ze swoich premii przekupywać sędziów i obserwatorów PZPN."

Czyli jeśli Korona w przyszłym sezonie stwierdzi że sama nie jest wstanie zdobyć mistrzostwa( bo przecież nie jest) i kupi sobie większość meczy to nie będziesz widział problemu i uznasz ich za pokrzywdzonych? Ty chyba naprawdę jesteś prowokatorem a może scyzorem

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 25.05.2013, 23:17
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jeśli Korona w przyszłym sezonie stwierdzi że sama nie jest wstanie zdobyć mistrzostwa( bo przecież nie jest) i kupi sobie większość meczy to nie będziesz widział problemu i uznasz ich za pokrzywdzonych? Ty chyba naprawdę jesteś prowokatorem a może scyzorem
Nadal rozumiem, że nie macie pojęcia o zasięgu korupcji w polskiej piłce. A wolfy niech pokaże dowód na fakt o którym pisze, bo inaczej nie jestem w stanie z nim rozmawiać.

Poza tym wysłałem raporty na wszystkie osoby, które, moim zdaniem naruszają przepisy regulaminu tego forum i powinni zostać zbanowani. Moim zdaniem łącznie z moderatorem, ale to już szczegół.

Ja zaprzeczę.
Co osiągnął Wdowczyk po erze Fryzjera!?
TYPOWA SOFISTYKA.
Polecam drobną książeczkę A. Schopenhauera pt. "Erystyka".
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.05.2013, 01:13
Ktoś tu już pisał, że dla nas w obecnej sytuacji najlepszą opcją byłby Dusan Radolsky i ja po głębszym zastanowieniu się zgadzam bo pojęcie o trenerce wydaje się, że ma, za dużo kasy by nie wziął, zna nasze ligowe realia i nie nazywa się Franz Smuda.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.05.2013, 01:18
Bonawentura,

Nie będę się znęcał nad ideą jaką próbujesz forsować. Każdy ma prawo do swoich poglądów tylko że z pewnymi nie należy się afiszować.
Ale braku logiki nie zniosę. To Wdowczyk zasługuje na drugą szansę, a Kapka nie
c.d.n.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 26.05.2013, 09:18
Co ja tutaj będę pisał, jaka jest różnica między Wdowczykiem a Kapką. I tak nikt z Was nie zrozumie, bo nie będzie chciał zrozumieć. I już napisałem, że Wdowczyka bym najprawdopodobniej nie chciał jako trenera, ale jest to kandydatura, którą należałoby brać pod rozwagę, choćby tak pod ogólny osąd. Wdowczyk odpokutował, odbył karę, natomiast Kapka niczego nie odpokutowywał, w tym klubie był jest i będzie, a to oznacza, że nasz klub jest niereformowalny. Kapka nie zna się na swoim fachu, natomiast Wdowczyk już tak - jest jednym z lepszych trenerów tej marnej ligi, ale Wy po prostu nie chcecie tego przyjąć do wiadomości. Wdowczyk będzie teraz czysty jak łza, po karze którą odbył.

I brak głębszej analizy linka, który podesłałem przez niektórych użytkowników świadczy raczej o braku własnej opinii na ten temat. W sprawie korupcji w Koronie zostali skazani też sędziowie. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 26.05.2013, 09:51
Co to za gadanie, ze jest czysty jak lza ?
Rozumiem, ze jak Lance sie rozplakal, i odda wszystkie pieniadze sponsorom, to tez bedzie czysty ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów