|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najlepiej że był faul świadczy reakcja piłkarzy z Poznania.
Żaden nawet nie protestował, uznali faul za oczywisty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Powstaje nowa sila polskiej ekstraklasy na sezon 2013/2014
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Karny dla Legii ewidentny, ale za to coś innego zaintrygowało mnie po obejrzeniu ligi + ekstra:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Pm1W6sLybXk cała akcja na filmiku od 2 minuty Ekspert Stempniewski uznał, że sędzia zachował się znakomicie dając Łukasikowi żółtą kartkę. Sezon temu zdyskwalifikowano Suvorova od sąsiadki na pół roku za odepchnięcie sędziego - ekspert Stempniewski stwierdził, że czerwona kartka ewidentna http://www.youtube.com/watch?v=fMxATLP1DpY (od 4:40) Miażdżąca konsekwencja ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Za san zamiar Lukasik z automatu powinien dostac czerwien.I huj to kogo obchodzi ze to bylo w "ferworze meczu" :lol
a potem komisja gdyby niebyla pro(L) to by go zawiesila na 3 mecze.Ale pewnie temat szybko ucichnie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Również uważam, że Łukasikowi się upiekło. Gdyby to nie był mecz na szczycie to sądzę, że sędzia mógłby sięgnąć po czerwoną. Należy też zauważyć, że Marciniak nie wymiękł w tej sytuacji i podjął walkę z Łukasikiem
Zawieszenie nie wchodzi jednak w żaden sposób w grę, bo "prolegijna" komisja nie może nałożyć kary na zawodnika, który otrzymał kartkę w czasie spotkania. A Drozda już zostawcie. Niech dalej żyje w swoich spiskowych wizjach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Czerwona kartka dla Łukasika bezdyskusyjna, tym bardziej dziwi decyzja Marciniaka bo widział wszystko jak na dłoni. Stempniewski to w c+ robi za rzecznika polskich sędziów, więc raczej będzie bronił arbitrów niż ich krytykował, dlatego dziwie się, że to akurat jego tam zapraszają a nie jakiegoś niezależnego emerytowanego sędziego bo chyba nie wszyscy siedzą we Wrocławiu. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Był ale wymuszony, z samolotem przed kontaktem z obrońcą, jeżeli ktoś tego nie widzi jest ślepy.
albo zwyczajnym lemingiem i nie potrafi przeanalizować tego co go otacza. Okazuje się, że jak każda dobra teoria tak i moja sprawdza się w praktyce. Był karny i czerwień kolego niedoszły?
Jako taki ekspert powinieneś wiedzieć w którym kierunku się "ścina" i porównać wzorzec do "ścięcia" Koseckiego. Twierdzisz że gdyby w ostatniej chwili Możdżeń rozpłynął się w powietrzu "warszawski expres" przymierzyłby patrząc jak reaguje bramkarz? Bo ja mam wrażenie że przekoziołkowałby dokładnie tak samo. I tu jest zasadnicza między nami różnica.To, że sędzia mimo, że z MZPN jest jednym z najlepszych wiedział każdy już tydzień przed meczem. Masz rację mógłby się zatrzymać wtedy może byś dostrzegł, że fika kozła zanim Możdżeń go dotyka, z waszego warszawskiego punktu widzenia pewnie byś stwierdził że następnym razem musi dłużej ... poczekać. Lubicie w stolicy podziwiać dobrze wymuszone karne? Wprowadźcie nową pozycję na boisku. Lewego wymuszacza ![]() ps. Gdyby trzeba było za chwycenie za gardło sędziego inny dostałby rundę kary na podstawie zapisu wideo ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.05.2013 o godz. 00:58.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
A co myślicie o finale LE na Narodowym? Na moje to PZPNowsko-legijne macki sięgają już wyżej niż do tej pory dzięki Bońkowi. Trzeba liczyć karne dla Legii w LE bo prawdopodobnie będą chcieli przechać (L) do finału
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady z finałem, ale do grupy, która na dzisiaj jest daleko jak Australia, pewnie będą próbowali. Inaczej polskie drużyny start w pucharach zakończą w lipcu.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Narodowy z Legią co ma wspólnego? Odje,bało wam już kompletnie z tymi spiskami.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Stempniewski to taki ekspert jak Drozd - widzi co che widzieć
PS Was też smieszy jak nie chcą zaakceptować powtórek wideo w trakcie meczu a zdarza się, że na podstawie powtórek wideo po meczu komisja ligi karze zawodników, np Suworowa, o którym wcześniej pisaliście. Czyli powtórki wideo nie, ale po meczu to co tam, skorzystamy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. No i o jakich spiskach mówisz, to nie żadne spiski tylko najzwyklejsze przekręty. Nie pamiętasz? "zapłacili za 3:0 będzie 3:0 jestem uczciwym sędzią". Potem taki z metra nic nie widzi, a jak trzeba to widzi za dużo.Czyli co mam udawać że nie widzę tego co widzę, bo ktoś udaje, że nie widzi? Tak mają tylko lemingi. ps. Kto Ci powiedział że jestem ekspertem? Ja mam tylko niezły wzrok.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.05.2013 o godz. 10:10.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
||
|
onet.pl napisał(a):
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.05.2013 o godz. 10:16.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dobrze ze nie napisali:
"Legia przebija Liverpool" czy "Legia uprzedza Hannover" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ta akcja Łukasika to w której minucie meczu była, że sędzia Marciniak bał się dać czerwień ?
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Musiał zachował się zajebiście, a młody powinien dostać z liścia i się ogarnąć.
Dla mnie czerwona i jeszcze przywalić karę. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak czerwona jak kupiony był?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wreszcie? Przecież od miesięcy jestem naczelnym demaskatorem, piszę wprost ile i jakich przelewów dokonałem i tak dalej.
A poważnie to podziwiam Twoją żelazną konsekwencję. Przypominasz mi sobie podobnych z 2006 roku. Wtedy też była wielka krzywda, spisek, dokładał się nawet Wielki Skrzywdzony Terminarzem Trener (coś jak dziś!) . I teraz już może nawet połowa ankietowanych wierzy, że 2006 było kupione tip top. Rozkręcasz więc coś co już dawno wymyślono. Wbijasz sobie coś do głowy, tworzysz w niej odpowiednią atmosferę i za 3-4 lata Twój mózg, mający wyraźne problemy z odróżnieniem prawdy i fałszu jak na zawołanie będzie odpowiadał, że 2013 to kupiony na tip top - pamiętasz wszak atmosferę tamtych dni. Genialne. Choć jednocześnie mocno awangardowe. Rozumiem, że można tak manipulować mózgami dzieci i debili. Ale swoim własnym? Po co? By łatwiej znosić frustracje? No, chyba nie, bo przecież jak ktoś nie kupuje produktu Twojego mózgu to się robisz agresywniejszy. O co więc chodzi? Wolontaryjny eksperyment? Do pogadania za 3 lata o atmosferze ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.05.2013 o godz. 19:20.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przypominam, że najwyższą władzą w PZPN jest Walne Zgromadzenie. Już kiedyś tak było, że Zarząd wprowadził zmiany w organizacji rozgrywek, a Walne Zgromadzenie anulowało te zmiany. Tak więc poczekajmy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
To są wyróżniający się zawodnicy w Polsce i tyle. Lepszy Wszołek, Zubas od zapijaczonego Ljuboli czy naszego Gienka lub Jaliensa... U nas być może niedługo z zazdrością będziemy spoglądać na transfery Nieczycy lub nie daj Boże tej k...y zza miedzy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 23.05.2013 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Wiem, że Stempniewski robi za rzecznika sędziów, problem w tym że po jego interpretacji tej konkretnej sytuacji w kolejnych meczach Marciniakowi będzie groziło duszenie, podwójny nelson, prawy prosty i strzał z byka. Bo przecież za to grozi jedynie "żółtko". Zdziwiony byłem że tym razem pan Sławek zapomniał o "chronieniu nietykalności cielesnej sędziego". Komentatorzy też nie byli zainteresowani kontynuowaniem tematu - w sumie nic się nie stało, Łukasikowi pogrozili palcem. A później ci sami ludzie będą płakać, że nie szanuje się pracy sędziego w Polsce. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prezes Polonii Warszawa Ireneusz Król przystąpił do działań, które mają pomóc klubowi w otrzymaniu licencji na występy w ekstraklasie. Rozmawia z piłkarzami, próbuje się porozumieć z urzędnikami, obiecał również spłatę długu licencyjnego. Z jakiego źródła i czy rzeczywiście do kasy Polonii miałyby wpłynąć środki, które zasypałyby dziurę budżetową, tego nie wie nikt. Ale Król znalazł się pod ścianą. Brak licencji oznacza praktycznie bankructwo spółki, być może również konsekwencje prawne dla jej faktycznego właściciela (prawnym jest spółka z grupy Ideon, WoodinterKom), w każdym razie same kłopoty. Prezes zaczął działać. Możliwe, że z czysto biznesowych pobudek. Jeżeli prawdą jest, że dług niezbędny do tego, by otrzymać certyfikat, wynosi około 5 milionów złotych, to biorąc pod uwagę, że od przyszłego sezonu Polonia w ekstraklasie z tytułu praw do transmisji - w związku z reformą ligi - otrzymałaby dwa razy większą kwotę, opłacalne jest wzięcie pożyczki pod zastaw przyszłych przychodów. A kredyt umożliwiłby spłatę zaległych pensji zawodnikom i pracownikom klubu, długu wobec urzędu skarbowego, ZUS-u.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Szczerze współczuję kibicom Lechii po dzisiejszym meczu. A teraz wyobraźmy sobie wszyscy że w Ekstra-klapie gra 18 zespołów... KOSZMARRR!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Potencjalny mistrz Polski przegrywa z ostatnią drużyną w tabeli...cyrk
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
to nie cyrk - to nasza liga jest tak tragicznie slaba ...... to co pokazala wczoraj 7 z jakimis chlopcami z Widzewa to tragedia - tak samo jak teraz Amika z przecietnymi goralami to po prostu kpina .... tyw 2 pewniacy do MP .... dlatego zawsze smieszylo mnie twierdzenie warszawskich troli i pismakow o najslabszym MP w przypadku Wisly i Slaska kiedys ......taki mistrz + wpier..ol w europie bardzo szybki ......
|
|
|