|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||
PS. Nie wiem bo jakoś mi umknęło, ale jak się powiodła Twoja "porada" dla Bednarza w sprawie Jirsaka? Znakomita porada młodego i wykształconego, znającego się na biznesie przedstawiciela kwiatu naszego narodu ? ![]() Pysio napisał(a):
![]() Miałem przyjemność poznać w życiu wiele osób którym nie było dane studiować, a które biły intelektualnie na głowę większość tych współczesnych "wykształconych". Poza tym kiedyś naprawdę dobre technikum potrafiło stać na poziomie nieosiągalnym dla wielu współczesnych kierunków studiów. Jeżeli "nowy" właściciel Wisły będzie przy kasie, będzie potrafił mądrze zarządzać klubem, a w jego przeszłości nie będzie "ciemnych sprawek" rzutujących na wizerunek klubu, to jak dla mnie może być nawet po podstawówce. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bednarz, Kapka, Rogala. To nie może się nie udać
![]() Kurcze, jak to dobrze że przepędzono tych Holendrów. Wreszcie mamy w klubie prawdziwych profesjonalistów i perspektywy rozwoju. Przyznaję, że myliłem się kiedy jechałem ze zwolennikami polskiej opcji, kiedy drwiłem z Was za hasło "Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków". Moje przypuszczenia, że dajecie się jak skończone barany wykorzystywać w akcji, która ma przywrócić do koryta znane twarze okazały się nietrafione. Nie sposób dalej tego ukrywać - jestem oszołomem (kilka osób zapewne za chwilę wrzuci sobie to wyznanie w profil, ale trudno). Teraz, mając u steru prawdziwych Polaków i wiślaków (jeden z Legii, drugi z Ruchu, trzeci z MO) możemy optymistycznie patrzeć w przyszłość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.05.2013 o godz. 14:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wszystko rozumiem, tylko jedna uwaga: co tak naprawdę zmieniło się od roku? Rogala jak był tak jest. Bednarz jak był, tak jest (formalnie przesunięty na fotel prezesa z wiceprezesa), Kapka jak był tak jest (formalnie przesunięty z szefa skautów, który przecież był w gronie osób decydujących o transferach do rangi dyrektora, ale w praktyce będzie robił to samo).
Zmiana z poprzednim rokiem? Wcześniej o transferach sporo miał do powiedzenia Probierz, stąd Daniel i Frederiksen. Teraz Probierza nie ma, a Kulawik nie wskoczył na jego miejsce. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
On wie co temu klubowi dolega, zna sposób jego funkcjonowania itd, cały czas jest w środowisku. Dlatego tutaj ma przewagę nad kimś ewentualnym z zewnątrz. A nie oszukumy się nie ma opcji aby ktoś kto strzelił ponad 100 goli w swoim życiu nie wiedział o co chodzi w piłce. Wypada mu życzyć powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Zgadzam się z ostatnim - wypada mu życzyć powodzenia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
@Westersyl
Pozwalając sobie na rozebranie Twojego postu i wyszczególnieniu argumentów:
Pełna zgoda natomiast co do tego: Nic więcej nam nie pozostało. ![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Przykład z innych realiów finansowych ale moim zdaniem bardzo fajny. Berlusconi ma tego swojego łysego gościa w Milanie Galianiego i nie zależnie od tego czy drużyna jest na pierwszym miejscu czy 10 on go nie wywali. Też nie wychodziły mu transfery, tez Milan chociażby na początku tego sezonu był skreślony nawet z walki o LM, też kibice marudzą na niego. Został trener, został Galiani całkiem racjonalnie odmłodzono tam drużynę, grają o LM. Fajny przykład jak bez drastycznych ruchów wydźwignięto zespół. Z obserwacji w innych klubach zauważyłem, że dyrektorzy/działacze itp, którzy mają już za sobą "coś" nie trafionego w tej drugiej szansie znacznie lepiej im to wychodzi. Generlanie u nas zawsze jak coś nie wyjdzie jest szukanie "ofiary" nie wiem czy to dobre bo przecież porażki uczą najlepiej, czasami lepiej dać komuś drugą szanse. Być może zbyt optymistycznie do tego podchodzę ale nie zamierzam się zadręczać ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.05.2013 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Budżet.
Mamy status quo - i co, jest dobrze? Będzie dobrze? To że nie planuje się żadnych zmian i o wszystkim będą decydowali ludzie, którzy wielokrotnie się już kompromitowali jest według Ciebie OK? Problemem jest właśnie to, że nic się od ponad roku nie zmieniło i na zmiany się nie zanosi. Jaracie się tym "odkręceniem kurka", tylko gdzie te pieniądze pójdą? Na kolejnych Bunozów, Jovaniców, Riozów? Rozpłyną się, a potem rozeźlony (własną nieudolnością chyba) wujek Cupiał wystawi Wiśle rachunek? Nie powiem, że liczyłem na zmianę na lepsze. Już była. Sami bujaliście tą łodzią razem z mediami i doradcami Cupiała. Ja po prostu nie mam zamiaru udawać, że teraz jest OK. Hasło "Nawet w pierwszej lidze, byle z Brudem i Czekajem" nie trafiało do mnie wcześniej, nie trafia i teraz. Czy rok temu pisałem, że w Wiśle jest w porządku? Czy biłem brawo pół roku temu? Może po prostu jestem konsekwentny? Jesteśmy na równi pochyłej od ponad roku*, a teraz wiemy już na pewno, że trend się nie zmieni. Więc może to się jeszcze zmieniło - ostatecznie pozbyliśmy się złudzeń? ___________________________________________ * To uproszczenie, organizacyjnie zawsze była amatorka. Odcięcie gotówki spowodowało katastrofę sportową, a ta pogłębia jeszcze tę finansową.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2013 o godz. 17:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Budżet
Wolfy jesteś konsekwentny: uważasz że Wisłę powinna mieć (dużo) większy budżet; powinno nas być stać na zachodnich profi, i drogich piłkarzy. A póki co: Nie spełniamy kryteriów UEFA ... pewnie z uwagi na długi ..... Powstał wg mnie świetny wątek "Szukajmy sponsora dla Wisły". Tam coś napisz. Oczywiste jest to też dyskusja typu " jak nie włożysz to nie wyjmiesz ..." Problem w tym że Holendrzy byli "włożeniem" a wyjęliśmy produkt raczej nierewelacyjny. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie rozumiesz ich. Być może to moja wina, ale fakt pozostaje faktem - to co rzeczywiście się w nich znajduje, a to co wyczytujesz w nich Ty nie tyle się różni, co jest ze sobą sprzeczne. Post był adresowany do rava i jest kontynuacją dyskusji z shoutboxa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2013 o godz. 17:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Dało się w rok zrobić coś więcej, poza tym wymarzonym awansem do LM? A przecież i do niego nie wiele brakło, a odpaliśmy z ćwierćfinalistami... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
to sobie poczekasz dziesięć lat albo więcej. A może w ogóle. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Kiedyś śmiałem się, że na maturze sprawdzają umiejętność czytania ze zrozumieniem. Grantar sprawił, że przestało mnie to bawić. Napisałem: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2013 o godz. 17:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Basałaj z Holendrami dostał warunek mistrza a potem LM natychmiast, po ogromnej zapaści Wisły i bez czasu na cokolwiek . Przy 3 budżecie w ekstraklasie zdobyto mistrza i w pucharach oraz transferami piłkarzy z klubu, uzyskano najlepsze wyniki sportowo-finansowe od lat.
Probierz po bezsensownej, Bednarzowej rozpierdusze "Teraz Polska", dostał warunek mistrza natychmiast i poległ zasłużenie w Wiśle już wtedy samobójczej. Kulawik po anty "wzmocnieniach" Bednarza, nadal jeszcze dostał irracjonalny warunek PP i też już go nie ma, tak jak i Wielkiej Wisły . Jeśli następca Kulawika dostanie absurdalny warunek mistrza lub PP natychmiast, a nie logiczny warunek utrzymania się w ekstraklasie, to za rok na 1906 % Wisła spadnie do 1 ligi i to niezależnie od tego, czy Cupiał podwoi wydatki transferowe Basałaja z Valckxem czy nawet potroi, w ramach wyrównania strat za własne i Bednarza niedorzeczności w zarządzaniu, w tym te pseudo oszczędnościowe, na których wylądowali z Wisłą na krawędzi bytu, ze stratami przewyższającymi ich arogancję i potrzebami ponad miarę długu. Wisła potrzebuje czasu na dojście do siebie po ostatnim zawale i wymaga cierpliwej pomocy właścicielskiej oraz mądrego zarządzania z zachowaniem ciągłości realizacji planów, a nie ich palpitacji czy dewastacji . Może po 2 latach pokornej odbudowy po tak spektakularnej samo destrukcji, będzie szansa na nawiązanie do jakiejkolwiek dawnej swojej wartości, bo na mistrza od zaraz już nie ma szans, nawet ten zespół doradczy Cupiała, który do tej pory niewidzialnie zarządzał Wisłą doradczo, z biało-czerwonej wyspy marzeń, a teraz po raz pierwszy zasiadł w Wiślackich fotelach i wreszcie będzie firmował swoje działania - własnymi nazwiskami ( w tym Smuda i Rogala oczywiście). Cupiał z piłkarskiego prezesa dekady, przemienia się z wolna w prezesa dekadencji Wisły. Systematyczne schodzenie z budżetu i redukcja kosztów, przy wyłącznie darmowych transferach oraz braku jakichkolwiek inwestycji w infrastrukturę treningową czy choćby brak umowy na stadion oraz przeprowadzka władz Wisły na Bednarzowo-Rogalski Śląsk - sugerują prawdopodobieństwo rychłego wycofania się z Wisły Cupiała i TF, mimo jego osobistych zapewnień o kontynuacji drogi mistrzowskiej z Wisłą.
Ostatnio edytowane przez kot : 18.05.2013 o godz. 12:32.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Góra 2 sezony i stanowisko prezesa obejmie Valckx. Dyrektorem sportowym zostanie Maaskant a trenerem wybranym drogą konkursową będzie oczywiście Basałaj.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.05.2013 o godz. 05:29.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze, że tak faktycznie może się stać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak nie będzie innych doradców,młodych menadżerów w telefonice to tak będzie kręcić się.Cała nadzieja w nas.Niech ktoś próbuje dotrzeć do Cupiała-małe si-fi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście dobrze wiesz że tak stać się nie może.
Jak powiedziałeś, mamy budżet ok 20 baniek i wokół niego będziemy budować drużynę. Bez znaczenia czy Basałaj będzie prezesem czy Bednarz - z takim budżetem nie wchodzi się do LM ani nie zostaje mistrzem TME. Czytać trzeba ze zrozumieniem (ogólnie mówie) - "klub będzie zdolny pokrywać koszty przychodami przy bardzo drastycznej redukcji kosztów. Nawet o 45 procent." Zatem:
Więc rozkmina czy kasa pójdzie "Na kolejnych Bunozów, Jovaniców, Riozów" to 'druga pochodna' z bzdury jaką jest odkręcenie kurka przez Cupiała. Nie odgrzewaj kotleta który już śmierdzi. Powód: punkt 5
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.05.2013 o godz. 13:50.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A możecie mi coś wyjaśnić?
Trochę nie jestem chyba na czasie, pobieżnie śledzę ten temat. Z różnych źródeł dobiegają głosy, że mamy budować jakąś tam drużynę, być może nawet po niedużych pieniądzach. Mila ma przyjść i Piątek, co śmielszy opowiada, że Cupiał odkręci korek w lecie. A z drugiej strony od kogoś się dowiedziałem, że nie ma pieniędzy na transport dla piłkarzy, ze zwalniają sprzątaczki które pracowały 20 lat na Wiśle. O co kurde chodzi? No to chyba rozbiórka Wisły i sprzedaż ją za grosze? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No, Rogala świetny doradca, pewnie doradza Cupiałowi jak puścić klub z torbami. Jak sam uczynił z Ruchem.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście Wolfy nie rozumiem ..... jak można wspominać z rozrzewnieniem ekipę holenderska a jednocześnie nie myśleć o większym budżecie ... z resztą sam piszesz że budżet jest mniejszy ..... (?)
Można oczywiście nabijać się nieustannie w wierzących z polskich młodych piłkarzy kibiców i podawać przykłady super asów typu Melikson, Uche. Proponuje jednak zejść na ziemię. "Otwartym kurkiem" to ja się nie jaram bo jakoś go nie widzę .... mamy zaległości wobec piłkarzy i pracowników - jeśli nie dostajemy licencji UEFA to nie za brak włosów u Prezesa. Co do nazwisk które jak mniemam są wg Ciebie jedynym powodem mizerii w Wisłe tzz. Kapka, Bednarz, ..... Proponuje jednak skonstatować że o ile wiem za Bednarza mieliśmy 2 MP i pewnie za Kapki parę ... Na dziś to szczyt marzeń al więc twoja prosta diagnoza nie tłumaczy wszystkiego. Na takich fachmanów chyba nas stać. Proponuje wycieczki typu "czytanie ze zrozumieniem na maturze" odpuścić sobie. Nic nie wnoszą. ******************** Co do "produktu nierewalacyjnego" : źle to ująłem: zgadzam się że że na taki produkt nie zanosi się w najbliższych latach. Nie chodziło mi o to że to było coś czego nie cenię. Cenię coraz bardziej. Chodziło mi o to że sponsor włożył nie małą kasę ale chciał wyjąć więcej .... no i się zraził "w tym problem". ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wycofac sie dyskretnie i po cichu,bez zgrzytów.Nikomu nie są teraz potrzebne protety ,szum medialny itp.Trzeba wyciągnąc z Wisły co sie da,przy okazji rzucjącc pare optymistycznych tekstów,kibicom (żeby jakoś doszły do prasy) dla odwrócenia uwagi.Nie robiąc teraz nic,potem obudzimy się z "ręką w nocniku" ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wchodząc w szczegóły - są przesłanki, że ów "kurek" z pieniędzmi zostanie odkręcony (albo nie). rav i maaarcin raczej nie tworzą wirtualnej rzeczywistości, skoro dotarły do nich takie informacje, to znaczy że coś może być na rzeczy. Pewnie powiedzieli tyle ile mogli, ponieważ było to na shoutboxie, więc uznałem że mogę to na luzie przytoczyć. Nie znając kontekstu tej rozmowy nie bardzo wiesz do czego pijesz, ale przynajmniej nie próbujesz - jak Grantar - dorabiać ideologii. Sens mojej wypowiedzi był prosty - większe pieniądze mogą być przekleństwem, jeżeli znów zostaną wyrzucone w błoto. Za błędy i nieprawidłowości zapłacą nie Bednarz, Kapka czy Rogala, tylko Wisła. Wybacz, Grantar, ale masz u mnie ignora. Nie trudź się.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.05.2013 o godz. 19:06.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jako, że o mitycznym zakręcaniu bądź odkręcaniu kurka słyszymy przed każdym sezonem, to po prostu przestałem zwracać na to uwagę. Sytuacja, w której od dobrego poranka szefa zależy los klubu jest chora ale nie nienormalna. Znaczy się nienormalna jest i owszem w normalnym profesjonalnym klubie, tylko my takim od dobrych kilku lat nie jesteśmy. Nie byliśmy ani przed Holendrami ani nie jesteśmy po nich. Wszystko zaczęło się psuć w zamierzchłych czasach traktorzystów z Norwegii czy Tbilisi. Ale aby nie odbiegać za daleko od tematu i nie robić prehistorycznych wrzutek. Wrócę do kasy. Staczamy się sportowo, finansowo i medialnie. Brak funduszy pogłębi sportową a co za tym idzie medialną sferę ale nagły przypływ gotówki niestety ale paradoksalnie naszą sytuację w dalszej perspektywie zrujnuje. Tylko niepoprawny optymista może uwierzyć, że legionista, chorzowianin i milicjant są w stanie zapewnić rozwój klubu jeśli nie udało się im to dotąd. Obdarowanie ich nawet workiem złota to pewne jego marnotrawstwo za które znów nasz dobrodziej każe sobie zapłacić wrzucając do klubu kolejnego jegomościa z dziwną przeszłością...tylko być może tym razem naprawdę likwidatora windykatora. Cupiał nic nie zrozumiał w trakcie lat poświęconych na topienie kasy. Nie zrozumiał bo nie wyciągnął wniosków, powielił błędy a w swojej zapalczywości i niecierpliwości postanowił rozliczyć klub, tradycje, zawierzone nadzieje a nie swoich doradców a tak naprawdę siebie. W efekcie jesteśmy w sytuacji w której brak kasy skazuje nas na jeszcze szybszy zjazd w dół a dodanie pieniędzy na taki sam dół tylko z większym przytupem po jakimś czasie. Jedynie zmiana struktury i wymiana ludzi mogłaby zmienić ten trend ale po ostatnich personalnych korektach nie ma na to absolutnie żadnych szans. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybaczam.
Nie wiem dla kogo to kara ..... ![]() Po pierwsze: Nie jest dobrym pomysłem kontynuowanie na forum dyskusji z shoutboxa ..... a jeśli już ... to trzeba nawiązać albo zaadresować swoje stękanie. Po drugie: Używanie słów "skończone barany" w stosunku do zwolenników Polaków w drużynie Wisły jest oczywiście przejawem europejskości kolegi i kultury. Przepraszam nie zajarzyłem jak zwykle, Po trzecie Pogląd że ewentualna kasę mogą wydawać kolejni cudotwórcy np z Holandii natomiast Bednarze & company ją zmarnotrawią jest prosty i można go prosto wysłowić a nie mieszać w to np młodych polskich piłkarzy. Teoria że Bednarz i jego złe siły namawiały do popierania polskich zawodników aby do steru mógł wrócić Kapka ..... to już niestety jest "sztuczna mgła smoleńska" .. albo coś w tym stylu. Po czwarte: Kapka: Napastnik, pomocnik. Wychowanek Wisły Kraków, której zawodnikiem był w latach 1968–1983 i 1987. W pierwszym zespole Wisły zadebiutował w wieku 17 lat podczas tournée po USA. W latach 1980–1983 nosił kapitańską opaskę zespołu Wisły. W lidze w trakcie 13 sezonów rozegrał w pierwszej lidze 327 meczów i strzelił 93 gole. W sezonie 1973/1974 został królem strzelców polskiej ligi. Natomiast w sezonie 1977/1978 zdobył z Wisłą tytuł Mistrz Polski. (Wikipedia) Za jego kadencji jako działacz Wisły mieliśmy kilka MP i kilka dobrych sezonów w pucharach. No fakt był milicjantem .... jak chyba wszyscy Wiślacy w tych latach... Po piąte: Argumenty w stylu on jest z Legii , on z Chorzowa a on był policjantem są dziecinne. Łysy całe życie ma być V kolumną Legii Jak już krytykować to za rzeczywiście nieudane transfery w ostatnich latach, czy brak szkolenia młodzieży. Po szóste: Będę zawsze przeciwnikiem zagranicznego, dyrektora sportowego, zagranicznego trenera i 10 na 11 zagranicznych zawodników w drużynie Wisły. A to wszystko w jednym czasie za pieniądze odstające od polskich realiów. Można się śmiać ale wolę patrzeć na Stolarskiego, Urygę, Miśkiewicza, Chrapka jak gubią się w meczu ze Śląskiem niż patrzeć jak Iliev czy Genkov poprawnie rozgrywają akcje. Tak naprawdę oprócz Meliksona a wcześniej Marcelo i Uche Wisła nie miała zawodników zagranicznych rzeczywiście z innego wymiaru. Lamey, Jaliens, Genkov, Iliev, Kirm, Chavez, Bunoza, to są przykłady gości których w Polsce nikim nie da się zastąpić Zawsze pisałem że kilku 3-4 DOBRYCH zawodników zagranicznych nie jest niczym złym. Dobrych.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.05.2013 o godz. 22:22.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Skoro jednak już rozmawiamy o 'magicznym kurku' wypadałoby nadać mu jakieś cechy. Więc wrzucę jak widzę:
Co jeszcze można dodać ? Kminimy o skutkach działania skutków działania 'magicznego kurka' który i tak w obiegowej opinii niewiele zmieni (mam podobne zdanie jak Spartan czy Ty). Chyba czas na ochłonięcie i odłożenie rozkminy o powrocie Basałaja przynajmniej do momentu ujawnienia się kurka.
Tyle że nas na Rooney'a nie stać, na Meliksona nie stać, na Uche nie stać. Nie stać na Dwaliszwilego, i dziesiątki innych dobrych obcokrajowców aktualnie grających w polskiej ekstraklasie. A już o dobrym 'obcokrajowcu' z CV możemy zapomnieć. Dotyczy to wszelkich obcych krajów - w tym Słowacji, Litwy etc. Gruziński napastnik był poza naszymi możliwościami finansowymi nawet za Holendrów. Reasumując, teza wstępna: stać nas maksymalnie na 1 dobrego zawodnika zagranicznego (na raz). Z Polaków stać nas na 'zakup' Kosowskiego, Głowackiego, możemy próbować rozmawiać z Polakiem Piątkiem. Mamy Sikorskiego. Małecki .. hm.. czy jest dobry ? Stolarski dobry? O.K. jak na Polską ligę są dobrzy. Więc stać nas na: zero zawodników zagranicznych dobrych oraz na utrzymanie 1+ zawodnika dobrego Polskiego. Reszta, niezależnie od narodowości, musi być cięńka. I tutaj wchodzi Cupiał z magicznym kurkiem bez odkręcenia którego jakiekolwiek dywagacje o proporcjach Polaków i stranierich w składzie nie mają sensu. Równie dobrze można kminić o zakupie Rooney'a jeśli Wisłę wykupi szejk. Więc póki co:
P.S. To że wystawiając samych cienkich/młodych Polaków przegrana mniej boli to już kwestia gustu. Mnie osobiście boli po równo.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.05.2013 o godz. 12:29.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Zatrudnienie legionisty z dupy. Chorzowska wtyczka... Nie, to nie jest wtyczka. To jej po prostu gość, który nie zna się totalnie na piłce, zadłuża kluby, wygląda i zachowuje się jakby był wyciągnięty z przełomu lat 80/90, więc idealny kandydat na doradcę i fąfla Cupiała (ibidem Franz, Kapka). Właściciel siedzący mentalnie w latach 80/90 mający coraz bardziej "hakuna matata" czyt. "mam na to wyje*bane" i widzimy wszystko na załączonym obrazku. Cytat:
A nie, już wiem. Pił błękit Paryża lub Mocną Pamelę ze Stanisławem Levym. Wszędzie ekskrementy, odór niemiłosierny (jak we Wiśle). Skandal wisi w powietrzu. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oh, well.
Dodajmy do tego kompletne olanie kibiców... Jedyny sensowny ruch jaki wykonał to zatrudnienie holendrów. Była w tym jakaś myśl, były wyniki - rewelacyjne, jak na nasze warunki. W tej sytuacji Bednarz paradoksalnie wydaje się jedyną nadzieją na zahamowanie ściągania drogiego szrotu. Spartan - w gruncie rzeczy napisaliśmy to samo. Czasy, kiedy wystarczyło rzucić kilka worków pieniędzy żeby zdominować ligę na lata już minęły. Fajnie było (i to jak!), ale to przeszłość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2013 o godz. 19:54.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|