The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2013, 14:18
borys napisał(a):Wyświetl post
Dalej popierajcie Cupiała, który z rozmysłem doprowadił do obecnej sytuacji.
To jest najgorsze w tej całej sytuacji.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2013, 14:25
Panowie, po co ten lament? Świat się nie kończy z sezonem 2012/13

W pucharach mamy komu kibicować - przeciwnikom polskich drużyn. Ruszy liga, poznamy kilka ciekawych aczkolwiek nic nie mówiących nazwisk. Z ciekawością będziemy śledzić losy kolejnego bezdomnego, lub nie posiadającego pracodawcy od 18 miesięcy zawodnika.
Już na samą myśl o nerwówce do 90 minuty w meczy na R22 z Termalicą...dostaję gęsiej skórki.
A wisienką na torcie pozostaje obsada ławki trenerskiej. Smuda, Rijkard a może Kasperczak z boczku?
To wszystko jest bardziej emocjonujące niż monotonne i seryjne golenie frajerów.

Walka o utrzymanie jest celem samym w sobie. Emocje mamy gwarantowane! Żal mogą mieć kibice tych klubów co zadowolą się spokojnym miejscem w środku tabeli. Dla mnie - Zero ambicji.

Szkoda Tylko Sikorskiego. Ubolewam, że udało mu się trafić do siatki. Miał chłopak ogromną szansę wyśrubować rekord na poziom dla innych nieosiągalny. Trzymałem kciuki...Danielu. Enyway - Szacuneczek.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 14:36.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 18.04.2013, 15:24
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
.Cupiała stać na ruch jakiego dokonał po przejęciu Wisły w 1997 r może spokojnie wymienić nawet cały podstawowy skład .
Taa ,oczywiscie.Tylko sobie uzmysłów,ze to sa inne czasy,inne wartosci i zarobki piłkarzy,inne zyski sa tez Cupiała......

Dariook napisał(a):Wyświetl post
W pucharach mamy komu kibicować - przeciwnikom polskich drużyn. .
Poza Śłąskiem...
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 18.04.2013 o godz. 15:33.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.04.2013, 15:47
Cytat:
W pucharach mamy komu kibicować - przeciwnikom polskich drużyn...
Głupota, sukces każdego w pucharach, jest naszym sukcesem.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2013, 16:04
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Może dla Ciebie i Pzpn... ja trzymam kciuki żeby wtopili już na 1 rundzie. I nie pisz mi o rankingu Uefa oraz działalności na rzecz dobra polskiej piłki. Niech PZPN ruszy dupe, zainwestuje w szkolenie, myśli nad Kadrą Polski - bo tam jest narodowy sukces, nie w rozgrywkach klubowych.

Jeśli same kluby nie dbają o to by odnieść sukces, sprzedając każdego kto potrafi prosto kopnąć piłkę, a wizja występu w pucharach nie ma najmniejszego wpływu na zahamowanie osłabiania zespołów. To kibicuj im, bądź Jeleniem.

Gdy masz mocną drużynę to dasz sobie rade. Bez tych śmiesznych punktów cząstkowych zdobytych przez innych, naprawdę się obejdzie.
Każdy klub pracuje na własny rachunek, im wyżej wróg zajdzie tym gorzej dla nas.

Do boju Naftci, Do boju Robotnicki! Do Boju Sheriff!, Do boju każdy kozojebca potrafiący ośmieszyć wroniecką amicę!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 16:29.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2013, 16:32
Cytat:
Co daje wam prawo do mówienia w imieniu wszystkich kibiców: NIE CHCEMY? Już dawno nie wyrażacie opini ogółu a wyłącznie swoją.
Przyjdz na spotkanie SKWK i wyraż swoją opinię. A najlepiej wstąp do SKWK i zgłoś swoją kandydaturę na stanowisko prezesa SKWK, znajdz podobnych do siebie jeszcze kilkudziesięciu i jako zarząd będziecie mogli wygłaszać inną opinię.

zrozum że nikt nie brał i nie będzie brał pod uwage zdanie napisane w internecie. Tym bardziej gdy wyrażane jest one z palców gości, którzy nigdy nie byli na stadionie Wisły, a takich na tym forum jest mnóstwo.. typowi livescorzy. Zresztą przez internet to mozesz sobie buty kupic, a nie dyskutować na tak poważne sprawy

Cytat:
Skoro odsyłasz mnie do Cupiała to po co jest SKWK?
Na pewno nie po to żeby podjechali pod dom Cupiała i zapytali "ej, Boguś, co tam?"

(Ty to masz jakieś chore wyobrażenia że nie wiem.. SKWK wyśle emaila do Cupiała i ten zaraz zrobi tak jak jest w nim napisane, albo przedzwoni do niego i spyta co ma zamiar zrobić..)

Cytat:
Nazywasz ten sezon SŁABSZYM, 12 miejsce i walczymy o utrzymanie? Kto z czołówki to przechodził.

Nikt bo my nie walczymy o utrzymanie. Nie dramatyzuj jak Stanowski z weszlo.

Cytat:
Było zbyt miło? Dobrze wiedziec, ze pasuje Tobie/Wam, że klub jest w tarapatach.
Też chciałbym rok w rok by piłkarze grali w Lidze Mistrzów. SKWK też by chciało by Wisła grała w LM, by była najlepsza, by zdobywała rok w rok mistrzostwa.. ale niektórzy mają wyobrażenia że w SKWK to zli ludzie z Kałuży, którzy chcą zniszczyć Wisłę, dlatego robią co mogą by promować klub, zapraszają dzieciaków na trybuny, oferują darmowe bilety dla młodzieży, organizuje spotkania w szkołach.. i można wymieniać.

Ale musisz zrozumieć że SKWK to nie jest Barcelońskie socios.. gdzie członków jest kilkaset tysięcy i płacą składki na klub.
Jakby wszystko od SKWK zalezało to Wisła już dawno grałaby w finale Lidze Mistrzów.. bo chcą tego tak samo jak Ty, ja i inni.

Jaki sukces Wisła odniesie jeśli przykładowo Legia awansuje do LM?

Podaj chociaż jeden przykład.
Pieniądze, pełne trybuny, dodatkowi sponsorzy, prestiż, potencjalnie więcej zawodników (z górnej półki) chcących przywdziać trykot Legii i cała reszta ląduje na Łazienkowskiej.
Wisła nic z tego nie ma poza jakimis punktami w rankingu, o których już krązą legendy.. coś jak ranking FIFA i Gabon przed Polską, a Mali (co to jest to nie wiem) traci 6 miejsc do Brazylii

Z mojej strony tyle.. tematy Cupiała itp nie są na internet. Możecie rwać włosy z głowy, napisać kolejne 20 tyś komentarzy w tym temacie.. i nic Wam to nie da.
Ostatnio edytowane przez element : 18.04.2013 o godz. 17:06.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.04.2013, 17:01
Czytając takie posty zaczynam wyobrażać sobie co bedzie się dziać w temacie "Polskie kluby w europejskich pucharach" od lipca Pozostaje mieć nadzieję, że ów temat będzie można zamknąć w połowie sierpnia.

Cytat:
Skąd wy wiecie ,że Cupiał nie ma planu na przyszłość Wisły?! sugerujecie się obecnymi ruchami ? Ludzie zrozumcie,że skoro Cupiał publicznie zapowiedział zbudowanie nowej wielkiej Wisły to tak będzie.Cupiał ma wszystko przemyślane,chce mieć podpisaną długoletnią umowe na stadion i wtedy ruszy z przebudową klubu.W czerwcu kończy się większość kontraktów wtedy też przyjdzie nowy trener który wspólnie z Cupiałem zbuduje nowy zespól.Cupiała stać na ruch jakiego dokonał po przejęciu Wisły w 1997 r może spokojnie wymienić nawet cały podstawowy skład .
Nie ma to jak powiew optymizmu w taki piękny słoneczny dzień. Niestety nie istnieją żadne racjonalne przesłanki, że to czym piszesz sprawdzi się choć w małym stopniu.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 18.04.2013, 17:43
Cupiał i Smuda to sa ludzie siebie warci...zreszta Boss w Wisle dobiera sobie ludzi wg swojego uznania...to ze Boss zna sie na kablach nie znaczy ze zna sie na pilce...zreszta w Polsce jeszce nikomu nie udalo sie zbudowac profesjonalnego klubu adekwatnego do bezmala 40 mln populacji i dosyc bogatymi tradycjami pilkarskimi...Legia i Lech cos tam probouja ale jest to poziom rzedu 2-3 ligi europejskiej jesli chodzi o zarzadzanie...jesli w polska pilke nie wpompuje sie duzych pieniedzy i nie zrobi si etego madrze to nie sie z tego bagna nie wygrzebiemy wcale...podstawa to miec pieniadze ale rownie wazne jest to aby je wydac madrze!!! czego antydowodem jest stadion 500 mln wydane tak jak u nas a 500 mln wydane na dobrze rozplanowana funckje z biznes planem robi roznice...i dlatego jedni sie smieja a drudzy placzą...najwieksza wartoscią jest ludzki rozum i jego maksymalne wykorzystanie...to cenniejsze niz sam pieniadz...albo inaczej w odwrotnej kolejnosci...Bogus nie ma pomyslu, nie ma koncepcji, co do pieniedzy to rzecz zupelnie niewiadoma...moze ma checi i wiare ale to zamalo...poza tym zupelnie nie wyciaga wnioskow a to znaczy ze jesli o pilke nożna jest amatorem, entuzjasta, a to dobre na trybuny a nie na zarzadzanie... jesli przez lata ktos nie potrafi zbudowac struktury zarzadzania klubem to jest niepojete, bo druzxyne pilkarzy mozna raz miec raz jej nie miec, wynik moze byc raz go moze nie byc-sport....ale jesli wszystko lezy od sprzataczki po prezesa...to...to sa przyjemniejsze rzeczy na tym swiecie
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.04.2013, 18:36
Cytat:
Przyjdz na spotkanie SKWK i wyraż swoją opinię. A najlepiej wstąp do SKWK i zgłoś swoją kandydaturę na stanowisko prezesa SKWK, znajdz podobnych do siebie jeszcze kilkudziesięciu i jako zarząd będziecie mogli wygłaszać inną opinię.
Tak i i moje bledne spojrzenie zostanie mi wytlumaczone recznie. SKWK powinno wyglaszac opinie kibicow nie kilku,kilkunastu osob z wspomnianego zarzadu. (jakie ten zarzad ma poparcie wsrod ogolu kibiców?) Dlatego dla udzialu w SKWK tez spasuje.

Cytat:
zrozum że nikt nie brał i nie będzie brał pod uwage zdanie napisane w internecie. Tym bardziej gdy wyrażane jest one z palców gości, którzy nigdy nie byli na stadionie Wisły, a takich na tym forum jest mnóstwo.. typowi livescorzy. Zresztą przez internet to mozesz sobie buty kupic, a nie dyskutować na tak poważne sprawy
To dlaczego mam brac pod uwage np. Twoje zdanie. Nie znam Cie, jestes tylko kolejnym userem. Oprocz opisanych przez Ciebie livescorerow jest tu masa kibicow z krwi i kosci i wtym momencie ich obrazasz. Poza tym sam tu piszesz co jest paradoksem w swietle Twojej wypowiedzi.

Co do livescoerow, piknikow itd.itp. - 24 tys kibicow na Legi - fajna byla atmosfera?, bo wiesz wiekszosc to byli wlasnie Ci znienawidzeni kibice. Ich pieniadze za bilety nie smierdza... chcesz odciac to zrodlo finansowania skreslajac tych kibicow poprzez ignorowanie ich zdania wychodzacego spod klawiszy kompa?
Czy dacie temu klubowi ekonomicznie tyle co oni? Czy nie warto rozwazyc opini internetowych jesli sa tego warte?

Cytat:
Na pewno nie po to żeby podjechali pod dom Cupiała i zapytali "ej, Boguś, co tam?"

(Ty to masz jakieś chore wyobrażenia że nie wiem.. SKWK wyśle emaila do Cupiała i ten zaraz zrobi tak jak jest w nim napisane, albo przedzwoni do niego i spyta co ma zamiar zrobić..)
Dlaczego robisz tutaj farse i opisujesz niby moje chore wyobrazenia? Od poczatku pisalem o pismie. Z protestem mogliscie dotrzec do wlodarzy, siedli z wami do stolu to co z pytaniami o przyszlosc klubu już nie da rady.? Przypomne Ci, że nie odpowiedzialeś co zostało ustalone w sprawie postulatu 9 i 10 protestu. Odpusciliscie? Bo wielu moze sie czuc delikatnie oszukanych, C dostalo co chcialo a klub...jakos to bedzie.

Cytat:
Nikt bo my nie walczymy o utrzymanie. Nie dramatyzuj jak Stanowski z weszlo.
8 kolejek do konca 9 pkt. od Podbeskidzia i 4 ostatnie mecze w plecy, rzeczywiscie sczyt formy i na ogon ligi patrzymy z gory. Stanowski raczej nie ubolewa z tego powodu jak ja.

Cytat:
Też chciałbym rok w rok by piłkarze grali w Lidze Mistrzów. SKWK też by chciało by Wisła grała w LM, by była najlepsza, by zdobywała rok w rok mistrzostwa.. ale niektórzy mają wyobrażenia że w SKWK to zli ludzie z Kałuży, którzy chcą zniszczyć Wisłę, dlatego robią co mogą by promować klub, zapraszają dzieciaków na trybuny, oferują darmowe bilety dla młodzieży, organizuje spotkania w szkołach.. i można wymieniać.
Ja mam mniej ambitne marzenia. Mianowicie plan na rozwoj realizowany krok po kroku.
Chwala Wam za to co robicie, oprawy, dzieciaki itd. Naprawde godne pochwaly.

Ludzie nie uwazaja Was za zlych tylko za czasem oderwanych od rzeczywistosci i widzacych drzewo a nie las. Innymi slowy kibicom zalezy tez aby tenn klub byl silny a nie zeby tylko bylo gdzie pokibicowac na swoich warunkach.

Cytat:
Ale musisz zrozumieć że SKWK to nie jest Barcelońskie socios.. gdzie członków jest kilkaset tysięcy i płacą składki na klub.
Jakby wszystko od SKWK zalezało to Wisła już dawno grałaby w finale Lidze Mistrzów.. bo chcą tego tak samo jak Ty, ja i inni.
Nie wszystko od Was zalezy ale mozecie zrobic znacznie wiecej i to bez pieniedzy a poprostu wychodzac poza schemat. Jak widac po protescie byliscie w stanie zmusic klub do rozmow na temat jak powinno sie traktowac kibicow, jestem swiecie przekonany ze udaloby sie wam rowniez naklonic rzadzacych do rozmow na temat przyszlosci Wisly.
Ostatnio edytowane przez borys : 18.04.2013 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 18.04.2013, 19:48
Petrescu w Moskwie kupuje grajków za 1 mln € i zastanawiam sie jak można dzwonić do Niego proponując mu kontrakt, a tu z braku kasy zwalniać sprzątaczki.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.04.2013, 20:13
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Petrescu w Moskwie kupuje grajków za 1 mln € i zastanawiam sie jak można dzwonić do Niego proponując mu kontrakt, a tu z braku kasy zwalniać sprzątaczki.

Ciekawe ile dostaje Łysy wąż Taki fachowiec za "frytki" pracować nie będzie.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.04.2013, 20:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Może dla Ciebie i Pzpn... ja trzymam kciuki żeby wtopili już na 1 rundzie. I nie pisz mi o rankingu Uefa oraz działalności na rzecz dobra polskiej piłki. Niech PZPN ruszy dupe, zainwestuje w szkolenie, myśli nad Kadrą Polski - bo tam jest narodowy sukces, nie w rozgrywkach klubowych.

Jeśli same kluby nie dbają o to by odnieść sukces, sprzedając każdego kto potrafi prosto kopnąć piłkę, a wizja występu w pucharach nie ma najmniejszego wpływu na zahamowanie osłabiania zespołów. To kibicuj im, bądź Jeleniem.

Gdy masz mocną drużynę to dasz sobie rade. Bez tych śmiesznych punktów cząstkowych zdobytych przez innych, naprawdę się obejdzie.
Każdy klub pracuje na własny rachunek, im wyżej wróg zajdzie tym gorzej dla nas.

Do boju Naftci, Do boju Robotnicki! Do Boju Sheriff!, Do boju każdy kozojebca potrafiący ośmieszyć wroniecką amicę!
O czym Ty piszesz?
Zapytaj swojego dobrodzieja Bogusława ile zrobił dla Wisły i czy wychował za półtora dekady chociaż 30 chłopaków
Nic nie zrobił, bo czarny wyrobnik zawsze będzie dla niego czymś więcej niż człowiek oddany klubowi.
Cupiał zawsze jebał ludzi oddanych klubowi (Moskal, Kmiecik, Kowalik, cała grupa juniorów których jeszcze zastał na początku telefoniki, teraz na szybko sobie nie przypomnę kogo jeszcze traktował z buta i z monarszą manierą w stylu ja tu jestem Panem i będziesz tu pracował jak się zgodzę), jechał na ich sentymencie bo gotowi byli wiele dać temu klubowi nie zaglądając Cupiałowi do portfela, ale wymagali zaufania. Wolał Dyzmę, różnej maści doradców w tym Hanysa Rogalę i Bóg wie kogo jeszcze na gnidowatym Bednarzu kończąc.

Tak gadajcie bzdury w stylu przyjdź na SKWK powiedz swoje...
Prędzej powstanie coś nowego niż ludzie pójdą do tej przybudówki KRAKBETU - i nie mam tu na myśli Futsalu.

Nie rozumiesz rankingów i matematyki - Twój problem. Uważam, że jak drużyna jest dobra to sobie poradzi - tak jak Ty - ale nam nie będzie dane tym razem i Bóg wie czy za rok, bo z tym łysym to nie bardzo.
Niech grają inni - lepsi. Zapomniałeś jak nasza ukochana w lepszym składzie dawała Valarendze i Karabachom? Gdzie do jakich pucharów?

Piszesz, że im dalej wróg zajdzie tym gorzej dla nas? Jeżeli uważasz że poziom ligi jest lepszy niż powiedzmy w okresie 2004-2008 to powodzenia. Nie zajdą pewnie daleko, bo mikra i mizerna to liga.
Ale Lech i Legia mają skąd brać innych chłopaków zamiast leniwych murzynów - a my ....a nie mamy.

Więc albo się karta odwróci w oknie po sezonie, albo tego mizernego serialu będzie ciąg dalszy za rok.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 18.04.2013, 20:33
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz?
Zapytaj swojego dobrodzieja Bogusława ile zrobił dla Wisły i czy wychował za półtora dekady chociaż 30 chłopaków
Nic nie zrobił, bo czarny wyrobnik zawsze będzie dla niego czymś więcej niż człowiek oddany klubowi.
Cupiał zawsze jebał ludzi oddanych klubowi (Moskal, Kmiecik, Kowalik, cała grupa juniorów których jeszcze zastał na początku telefoniki, teraz na szybko sobie nie przypomnę kogo jeszcze traktował z buta i z monarszą manierą w stylu ja tu jestem Panem i będziesz tu pracował jak się zgodzę), jechał na ich sentymencie bo gotowi byli wiele dać temu klubowi nie zaglądając Cupiałowi do portfela, ale wymagali zaufania. Wolał Dyzmę, różnej maści doradców w tym Hanysa Rogalę i Bóg wie kogo jeszcze na gnidowatym Bednarzu kończąc.
Nie wierzę, że ktoś może w ogóle coś takiego pisać...
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.04.2013, 20:47
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Wierzysz w to, że na poważnie z nim rozmawiano, bo ja nie
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.04.2013, 20:54
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę, że ktoś może w ogóle coś takiego pisać...
Wyłapuj zdania wyjęte z kontekstu - jak dziennikarz GW.
Są jakieś fundamenty i perspektywa?
Walcie allachy Cupiałowi dalej, a on dalej będzie Bednarza awansował

Parafrazując - kiedyś w latach 70 polska reprezentacja dobrze grała w piłkę.
Tym swoim oddaniem jedynie i słusznie nam panującemu zaczynają niektórzy przypominać ludzi bez zębów pokroju Jacka Gmocha...kiedyś to było...i już nie będzie.

Tak jak napisałem kiedyś - jeżeli macie dość osiągnięć to zorganizujmy pielgrzymkę do Myślenic. Dajmy na mszę dziękczynną i podziękujmy Panu prezesowi za to co zrobił, ale niech już przestanie bo to co się dzieje w klubie nie idzie w dobrym kierunku.

Ile razy Cupiał budował "Wielką Wisłę" ?
Co po sobie pozostawi poza pucharami w gablocie i spalonej ziemi? Bo stadion żeby było jasne - wybudowało miasto.
Powód: reminder
Ostatnio edytowane przez Don Donson : 18.04.2013 o godz. 20:56.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.04.2013, 21:00
Ja akurat się nie boję, ale jak kiedyś temat trzeba będzie zamknąć, to po pierwszej euforii, liczba samobójstw (telefonikowców) może osiągnąć stan krytyczny.

Jeszcze ku.rwa zapłaczecie większość kiedyś za "skąpstwem i wykańczaniem" Wisły przez Cupiała.

Skrobowski, Voigt i dupa blada. Przyszedł Cupiał z Urbanem i Ziętkiem zrobił eldorado i w dupach się ku.rwa poprzewracało. Gówno które nie wie co to brak mineralnej po treningu, wygania Cupiała z Wisły.
Miał rację Mały, wypier.dalać jak najdalej od Wisły, albo zamknąć ryje i cieszyć się z tego co jest. Reszta może świecić świeczki ŁKS-owi.

Nie wku.rwiajcie mnie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 18.04.2013, 21:12
rz napisał(a):
...myślałem również o Danie Petrescu. On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Był ambitny i pracowity. Miał za sobą szkołę rumuńską i angielskie doświadczenia. Ale mi odmówił, bo nie wspomina dobrze piłkarzy Wisły.
http://www.rp.pl/artykul/0,984154.html?p=3
Od lipca trenerm będzie Smuda, albo Nawałka.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.04.2013, 21:16
element napisał(a):Wyświetl post
Zadzwoń do Cupiała i się zapytaj.

Nie chcemy. Nie chcemy być postrzegani jak banda lamusów płaczących bo po 14 latach przytrafił się słabszy sezon, podczas gdy w ciągu tych 14 lat takie sezony przechodziły pozostałe kluby rok w rok.
Nie chcemy, dlatego będa transparenty popierające Cupiała z podziękowaniem.
Było miło zbyt wiele lat, taki sezon dobrze zrobi wszystkim, przede wszystkim tym, którzy uwazali się za kibiców Wisły, a teraz o niej zapomnieli.
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ja akurat się nie boję, ale jak kiedyś temat trzeba będzie zamknąć, to po pierwszej euforii, liczba samobójstw (telefonikowców) może osiągnąć stan krytyczny.

Jeszcze ku.rwa zapłaczecie większość kiedyś za "skąpstwem i wykańczaniem" Wisły przez Cupiała.

Skrobowski, Voigt i dupa blada. Przyszedł Cupiał z Urbanem i Ziętkiem zrobił eldorado i w dupach się ku.rwa poprzewracało. Gówno które nie wie co to brak mineralnej po treningu, wygania Cupiała z Wisły.
Miał rację Mały, wypier.dalać jak najdalej od Wisły, albo zamknąć ryje i cieszyć się z tego co jest. Reszta może świecić świeczki ŁKS-owi.

Nie wku.rwiajcie mnie.

Dzięki Ci Boże!

W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Joseff1906
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 18.04.2013, 21:18
Najlepszym wyjsciem bedzie jesli Cupial sprzeda Wisle. Nowy inwestor przystapilby do dzialan z werwa pilkarzyki sa wypaleni (Gargula, Iliev) starzejacy sie(Kosowski, Głowacki, Sobolewsk, Pareikoi) badz nie oferujac zadnego rozwoju(Chrapek, Czekaj, Bonuoza, Jovanovic) O Brudzie czy Sikorskim nie wspominam wogole. Jak widac polowa kadry do niczego sie nie nadaje a wielu z nich plus Jaliens o ktorym zapomnialem to glowne pijawy a nic nie wnosza. Skoro wyceniamy 1 gola Łukasza G na 150 k zł...no coz bogatemu wszystko wolno ale czy nie lepiej byloby kupic kogogs za calkiem niewielkie pieniadzeTeraz znow w lato musimy przygotowac sie na wynalazki typu Sarki co ''costam umieja'' A dla mlodych perspetywicznych Wisla nie bedzie celem przegrywac bedziemy nawet z Gornikiem Zabrze, Korona czy Zaglebie Lubin. Min te kluby przesignely nas pod wzgledem marketingu.

Jesli Cupail mialby zainwestowac w Wisle to po tym jak przewietrzy sie szatnie z wysokich kontraktow potem stopniowo beda zasilac mlodzi typu Stolarski teraz powinien grac po 90 minut sezon stracony nie gramy juz o nic. Teraz czeka nas w najlepszym razie kilka lat walki o lokaty 9-12 ale tu trzeba wierzyc w ze haslo z niedoszlehj żydowskiej oprawy ze jak feniks z popiolu powstaniemy i ta liga zawladniemy sie spelni...bo tylko nadzieja ktora umiera ostatnia nam pozostala
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2013, 21:29
gigant napisał(a):Wyświetl post

Nie wku.rwiajcie mnie.
Słusznie prawisz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.04.2013, 21:33
Może to nawet dobrze że sportowo jest u nas źle... przynajmniej widać jakich nie których mamy kibiców którzy po 2 słabych sezonach przekreślają Cupiała i wszelkie osiągnięcia Wisły przez ostatnie laaaataa
Gdyby nie ten ''zły'' Cupiał to większość z was pewnie nie wiedziałaby co to Wisła Kraków

Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.04.2013, 21:40
Może i dobrze, czas katharsis, nadszedł.
Popełniono bledy i popełnia się ale B.C. to największe dobro jakie się trafiło WIŚLE - AMEN
W.S napisał(a):Wyświetl post
Może to nawet dobrze że sportowo jest u nas źle... przynajmniej widać jakich nie których mamy kibiców którzy po 2 słabych sezonach przekreślają Cupiała i wszelkie osiągnięcia Wisły przez ostatnie laaaataa
Gdyby nie ten ''zły'' Cupiał to większość z was pewnie nie wiedziałaby co to Wisła Kraków

Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.04.2013, 22:21
Boss jaki jest każdy widzi, ale na Boga trochę szacunku dla kogoś kto wyciągnął klub ze stanu powolnej agonii, gdyby nie on bylibyśmy mniej więcej tam gdzie hutnik. Ja nie pamiętam za wiele z tamtych czasów z czasów przed Cupiałem, ale wystarczy interesować się historią swojego klubu i wszystko się wie... Chcecie Wielkiej Wisły? W lipcu niech każdy zapieprza po karnet (licząc że 10 000 ludzi kupi karnety na najtańsze sektory to daje rocznie jakieś 3,5-4 mln). Niech zapisze 1% podatku na T.S
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.04.2013, 23:15
W.S napisał(a):Wyświetl post
Nie każdy przekreśla. Cupiał zrobił dużo dobrego dla Wisły i jego odejście byłoby obecnie katastrofą. Śmieszą mnie wszystkie głosy nawołujące do zmiany właściciela, jakby milionerzy tylko marzyli o tym by zainwestować w Wisłę.
Było, nie było, Cupiał jest gwarantem tego, że Wisła jest wypłacalna i jeszcze jako tako się trzyma w tej lidze.
Inna sprawa, że Cupiał błądzi, na każdym kroku popełnia błędy, otacza się niewłaściwymi ludźmi (łysy) i chyba poza "Podkupię największym rywalom najlepszych zawodników, bo w końcu stać mnie (...) a jak się nie sprawdzi to zmienię trenera" nie ma innego pomysłu na Wisłę. Problem jest taki, że to co sprawdzało się 15 lat temu, dziś nie ma prawa bytu, nie te czasy. Gdyby od początku jego pobytu w Wiśle powoli aczkolwiek systematycznie wdrażał wzorce holenderskie: infrastruktura/scouting/szkolenie to dziś może zamiast generować straty Wisła stałaby się powoli samowystarczalna. A tak zostają nam tylko wspomnienia i śmieszne bajki właściciela o tym, że Wisła wróci na szczyt.

Cupiał o długu "Ma, ma. Raz mniejszy, raz większy, ale ma i liczy się go w milionach złotych. Tych milionów jest dziś bardzo dużo." - żebyście się kiedyś 'panowie od dziobania' nie obudzili z ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.04.2013, 23:34
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Było, nie było, Cupiał jest gwarantem tego, że Wisła jest wypłacalna i jeszcze jako tako się trzyma w tej lidze.
No, z tą wypłacalnością to kiepsko jest od jakiegoś czasu.Nie wiem jakie zobowiązania mamy ale przynajmniej jakiś czas temu, nie regulowaliśmy ich w terminie - z tym trzymaniem się to też cholera wie co będzie.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że jesteśmy zależni od tylko jednego człowieka, który niestety przez te kilkanaście lat nie zbudował nawet najmniejszego fundamentu.
To jest ogromne ryzyko
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.04.2013, 05:36
Cytat:
To dział sportowy a nie kibicowski, więc nic dziwnego, że w takich tematach jak ten dokonania Cupiała prędzej, niż sercem kibica mierzy się szkiełkiem i okiem. Biorąc pod uwagę całą historię Wisły, wygląda to imponująco. Ale cała reszta - zmarnowany potencjał na pchnięcie klubu na wyższy poziom na długie lata, nietrafione inwestycje, impulsywne decyzje, brak stabilizacji, opieszałość z rozwojem zaplecza, słowem brak pomysłu na długofalową politykę klubu dogonionego przez resztę ligi, która nie składa się już z nas i 15 pastuchów, którzy wcześniej nie mieli forsy i możliwości na zagrożenie nam w ligowej stawce - wystawia mierną laurkę Cupiałowi.

Cieszę się, że dla niektórych "sufitem" jest rozpier.dalanie Górnika Łęczna 6:0 i są gotowi żyć tym do końca kibicowskiego życia, ale spójrzmy na to z tej strony, że prawdopodobnie to była jedna z nielicznych szans w tym ćwierćwieczu, półwieczu (?), żeby przekształcić klub w coś stabilnego, a nie w efemerydę, która owszem, raz zdobywa mistrzostwo seriami, ale potem z powodu kaprysu właściciela i braku zaplecza niemal walczy o utrzymanie. Nie mówiąc już o tym, że w razie zabraknięcia właściciela z jakiegokolwiek powodu, grozi jej wymarcie bo Cupiał tak zarządza klubem, że jak się stąd zwinie albo, odpukać, coś mu się przydarzy, będą tutaj latały kłębki siana.
Szkoda, ze dyskusja znowu zostala rozpier.dolona przez tych od "gdyby interesowała nas Liga Mistrzów, to bylibyśmy płachtą z gwiazdkami" i musze przeklejac post ktory juz sie tu pojawil. Przyszlosc Wisly to tykajaca bomba, Cupial nic nie robi zeby ja zabezpieczyc przed swoim odejsciem, a co najgorsze, przed samym soba. Mam nadzieje, ze jak nie daj Boze staniemy w koncu nad taka przepascia jak LKS, pojawia sie ci sami moralizatorzy od Voigtow i beda tak samo przyklaskiwac BC.

Ty gigant, chyba się zagalopowałeś forumowy gwiazdorku, skoro tak ochoczo wyzywasz innych od gówien - zabieraj manele i udaj się na forum SKWK z taką retoryką, aha, i zabierz ze sobą wszystkich osobników którzy włażą do tego tematu zeby robić burdel, "zapraszac" na spotkania SKWK i napinac muskuly, a nie mają niczego konstruktywnego do powiedzenia na temat polityki właściciela. Rozumem że ciebie i twoich koleżków, ktorym podświadomie marzy sie znowu skansen i napierdalanie sie z klientami z Olsztynów albo Lublinów (więc jak skończy się eldorado to powieka im nie mrugnie, agenst modern futbol gudnajt left prajd 1906%) to gówno obchodzi, ale daj podyskutować ludziom którym nie lata to koło ch.uja w przeciwieństwie do kalichlorku i je.bania żydów.

No Dowcipnis Roku sie wku.rwil. Wielkie mi mecyje. To nie czytaj, proste.
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.04.2013 o godz. 06:12.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.04.2013, 06:33
Sporo z Was Wisłę ogląda co najwyżej w tv i to jeśli leci na tvp. A pretensje do Cupiała, że nie daje/pożycza kolejnych kilku milionów euro.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 19.04.2013, 09:11
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Sporo z Was Wisłę ogląda co najwyżej w tv i to jeśli leci na tvp. A pretensje do Cupiała, że nie daje/pożycza kolejnych kilku milionów euro.
a wiesz kolego ile kosztuje adbo c+ żeby to TV oglądać ?
a wiesz kolego ile daje C+ na klub ?
a wiesz kolego ze nie każdy na 20 min tramwajem na stadion ?
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 19.04.2013, 09:37
Ja chcę widzieć Wisłę zawsze na topie. Jeździłem na drugą ligę i fajnie się świętowało awans do pierwszej, ale nie chcę już tych czasów dożyć znowu. Nie chcę też drugiego ŁKS-u. A szkoda to mi mojego dziecka które w tygodniu przekomarza się ze mną że nie jest kibicem Wisły a jak Wisła traci bramkę tak jak ze Śląskiem to płacze a jak zwracam mu uwagę że nie takie rzeczy już na tym stadionie oglądałem to mówi " przynajmniej widać że jestem za Wisłą", a jak wychodzimy mówi "nie martw się będziemy jeździć na kosza i futsal". Bo my tu zostaniemy a inni przeminą. Cupiałowi dziękuję za lata chwały, a teraz niech ktoś uczciwie się wypowie czy Wisła to jest faktycznie drugie PKP (sorry za porównanie) do którego trzeba ciągle dokładać!!! Cupiał powiedział wprost że nie jest filantropem - no to niech teraz powie wprost co dalej zamierza, bo nam kibicom się chyba ta informacja należy? Czy się nie należy?. Zdania oszołomów ktorzy chcą drugiej ligi, pustych trybun i ślepo wierzących w nie to co trzeba, nie biorę w ogóle pod uwagę. Następny sezon startuje w lipcu, czasu coraz mniej... Co dalej?!
Do Giganta
Czasy się zmieniają, jak chcesz powrotu starej biedy to przenieś się do Nigerii, bo mówisz jak moja babcia (ona to dopiero biedę widziała). A do starych przeciwników Wisły takich jak ŁKS miej szacunek, bo to jest honorowe.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.04.2013, 10:08
cronos20 napisał(a):Wyświetl post
a wiesz kolego ile kosztuje adbo c+ żeby to TV oglądać ?
a wiesz kolego ile daje C+ na klub ?
a wiesz kolego ze nie każdy na 20 min tramwajem na stadion ?
Wpływy z C+ do budżetu to tylko jakieś 1,5mln z transmisji, a co do odległości do stadionu- człowieku na każdym meczu widzę chłopaków z Przemyśla, Tarnowa czy Wadowic, a oni 20 minut na stadion nie mają...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów