|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To podziel sie nimi
Moze masz takie przeswiadzcenie bo wg. wiedzy medialnej i organoleptycznej od 1,5 roku wszystko jest nie tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A o co chodzi z tą różnicą z zarządem jedno i wielo osobowym ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chodzi o reprezentacje. Cytat z sieci wiec jest caps:
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W ZAKRESIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH SPÓŁKI ORAZ PODPISYWANIA W IMIENIU SPÓŁKI UPOWAŻNIENI SĄ: A) W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO - SAMODZIELNIE PREZES ZARZĄDU; B) W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO - DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE LUB JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM Czyli Bednarz sam może reprezentować spółkę w negocjacjach, sądzie itp. Do tej pory musiał mieć podpis kogoś jeszcze. Poza tym chyba bez większych zmian. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Niestety jak będzie to my możemy jedynie zgadywać . Przyczyna tego stanu jest właściciel , niestety panowie i pisanie o Bednarzu jako czarnej owcy Wisły jest nieporozumieniem (to taki przydupas Cupiała) i nic po za .Ten zły na którym wszystko się SKUPIA......JEDYNE ZA CO MOŻNA MIEDZ DO NIEGO PRETENSJE TO TO ZE PRAWDOPODOBNIE LUBI TO CO ROBI .
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dokładnie o to chodzi. Rzecz rzadko spotykana w spółkach, aby powierzać całe mienie spółki w jedne ręce chyba, że prezesem jest sam własciciel. Łysy jest wiernym wykonawcą bossa, zrobi wszystko co każe i nie wychyli sie poza wyznaczony kurs. Obojętnie jaki by on nie był. W świetle przecieków o róznicach zdań w zarządzie nt. zwolnienia sprzątaczek można się domyślać jaki jest cel takiego posunięcia. No chyba, że jest to znowu tymczasowość i od 1 maja będziemy mieć nowego prezesa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gratulacje Jacek!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więcej o reprezentacji spółek tu: http://lexplay.pl/artykul/Prawo-Spol...k-kapitalowych Edit:
Równie dobrze może to być wycięcie konkurencji przez Jacka - czyli tych którzy ośmielili się mieć inne zdanie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.04.2013 o godz. 16:55.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Guest
|
|
poziom skwaszenia, pesymizmu i defetyzmu (względem Wisły) tej damy poraża, a udowodniła nieraz, że guzik wie. ja też słyszałem, że powinny powrócić lepsze czasy, ale pożyjemy-zobaczymy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kolejne spekulacje na temat negocjacji w sprawie stadionu:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...onie,id,t.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to huj strzelił puchary... Pewnie cały misterny plan pozyskania sponsora, też w ....u się poszedł jebać.
(o ile informacja była prawdziwa)
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 03:54.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kulawik prawił, że dzisiaj ma być decyzja w sprawie zespołu, ciekawe jaka to może być decyzja.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
kto gra z Jagą a kto odpoczywa
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nawet nie okazalo się, że poprostu trwamy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Hmmm...
Potrzeba jest rewolucja (zmiana kompletnie wszystkiego) w postaci ewolucji (zmiany powinny być wdrażane stopniowo, systematycznie). Uruchomić wreszcie pion sportowy który, będzie funkcjonował na jasnych zasadach. Dyrektor pionu sportowego, zastępca dyrektora ds akademii piłkarskiej i piłkarstwa młodzieżowego; zastępca dyrektora ds scoutingu. Znaleźć trenera z jakimiś już sukcesami i doświadczeniem. Większość forumowiczów patrzy na zachód, a może by tak spojrzeć na południe (Vrba), wschód (Gonczarenko), czy na krajowych trenerów (Skorża). Trenerowi dać możliwość dobrania sztabu szkoleniowego i trochę spokoju. Zająć się wreszcie Wiślacką młodzieżą. Taki Moskal, Kulawik, Nawałka czy inni nie powinni pałętać się po Polsce. Nawałka na trenera zespołu, który bd występował w CLJ, Moskal do rocznika młodszczego, Kulawik do kolejnego itp. Pójść śladem Legii i nawiązać współpracę z np. Santosem (Cleber i Marcelo mogliby pomóc w prowadzeniu rozmów), Ajaxem. Pozwoliłoby to na m.in.: pozyskiwanie zawodników nie mieszczących się w kadrach tych zespołów; przyjrzenie się systemom szkolenia w tych klubach. Powinniśmy też monitorować nawiązać współpracę z mniejszymi klubami (coś już w tym temacie się dzieje), w celu lepszego monitorowania rynku piłkarskiego a także ogrywania Naszego narybku (Unia Tarnów, Polonia Bytom). Podziałać szerzej na polu marketingowym, więcej informacji o klubie na portalach społecznościowych, szukać nieustanie sponsorów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Najgorszy problem w tym,że Wisła nie ma kasy w ogóle . Boje się, że przez odpadnięcie z Pucharu Polski pogrążyliśmy się na dobre 5 lat . Nie mówiąc o prawdopodobnej szansie zarobku LE i sponsora na koszulkach ale z wiary i motywacji. Jeśli p.Cupiał nie przeleje dużych pieniążków to tak jak mówiłem : Pogrzebani na dobre 5 lat :(
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
eee tam.. piec lat.
Dziesiec ! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypomniała mi się taka anegdota. Kiedyś umówiłem się z pewną studentką na piwko i tak było 'w miarę o' - luźne spotkanie, luźna rozmowa 'o pogodzie'. Na koniec gdy się żegnaliśmy, powiedziała do mnie: '...a i jeszcze jedno, nie masz co liczyć na coś więcej wcześniej niż na 5-tej randce'. Pamiętam że jej wypowiedź strasznie mnie zaintrygowała. Zapytałem więc: dlaczego akurat na 5-tej? Może lepiej dla nas będzie np. po 7-mej? Co przemawia za cyfrą 'pięć'? Statystyka, doświadczenie, zwyczaj czy zwykły przesąd? Niestety, nie była w stanie udzielić mi sensownej odpowiedzi.
Więc bazując na poprzednim życiowym doświadczeniu, wezmę w obronę post kolegi Huberix'a. Myślę ze 'pięć' jest tak samo dobre jak i dziesięć. Co więcej, pięć jest równie dobre jak cztery, siedem lub trzy. Dobre ponieważ mimo wyrzeczeń i odległego terminu, zawiera w sobie pewną gwarancję sukcesu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2013 o godz. 14:32.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lukasz, masz rację. Ja jednak tą ''piątkę'' tak sobie powiedziałem
. Gdy byłem młody i oglądałem czy chodziłem z Tatą na mecze to jeśli nie szło Wiśle co w tamtych czasach było rzadkie to Tata : Kur$$$ z tą grą to ''piątkę'' dostaną ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...?ticaid=110900
Nawałka coraz dalej od Wisły. Adama Nawałka może już niedługo przedłużyć umowę z Górnikiem Zabrze. Według "Sportu" niemal przesądzone jest, że doświadczony trener również w przyszłym sezonie będzie prowadził śląski zespół. ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
I już nie ma tematu Nawałkiw Wiśle:
http://gornik-zabrze.przegladsportow...722,1,716.html Witamy smude. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kasy nie ma. Dla Franka sie znajdzie bo druzyne zbuduje za pol ceny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sport pl & fakt
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...o_doradcy.html Wisła Kraków. Krystian Rogala: od długów do doradcy Bogusława Cupiała Gdy po spadku z ekstraklasy Rogala został wyrzucony z Ruchu za wielomilionowe długi, zaczął być doradcą Cupiała. "Przez kilka miesięcy, na przełomie lat 2005 i 2006, Rogala zasiadał nawet w radzie nadzorczej klubu. Nieoficjalnie wiadomo, że dziś to on utrzymuje właściciela Wisły w przekonaniu, że budowa akademii piłkarskiej to zbyt duże ryzyko" - czytamy w "Fakcie". ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła już dawno by grała w lidze mistrzów, miała szkółkę na skalę Ajaksu ( wiadomo w których latach ) i dalej by oklepywała wszystkie kluby gdyby nie pomocnicy Cupiała. Ja się pytam jakim prawem w Wiśle jest ten Rogala.
Rozumiem,że jeśli nawet spuścił klub do 2 ligi to nie można chłopa skreślać ale niech pójdzie do 1 ligi, beniaminka ale nie do WISŁY !!! Cupiał może chce dobra dla Wisły ale gówno wie i słucha się ''znawców'' którzy nim dyrygują. Może nawet jak ten cały Smuda przyjdzie to może coś mądrego wymyśli bo boss będzie miał u niego repect ze względu na cudowną mamusię Cupiała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Smuda i coś mądrego ? Chyba od czasów kiedy prowadził kuchenkowych nic takiego mu się nie zdarzyło, a i wtedy oceny piłkarzy po tym jak wchodzą po schodach były co najmniej śmieszne
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Sprawa akademii widzę rozwiązana kilkoma telefonami i dwoma podpisami
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kapka DS-em. Ja pie*rdolę, idę się zaj*ebać jak świnia. Nie ma innej opcji.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|