The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2013, 09:04
To podziel sie nimi Moze masz takie przeswiadzcenie bo wg. wiedzy medialnej i organoleptycznej od 1,5 roku wszystko jest nie tak.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.04.2013, 09:30
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę jedzenie banana nie jest objawem że ktoś cieszy się z naszej przegranej.
To chyba nie chodzi o to, że jadł banana tylko o wyrażenie "z bananem na ryju" czyt. śmiał się

A o co chodzi z tą różnicą z zarządem jedno i wielo osobowym ?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.04.2013, 09:55
nesta napisał(a):Wyświetl post

A o co chodzi z tą różnicą z zarządem jedno i wielo osobowym ?
Chodzi o reprezentacje. Cytat z sieci wiec jest caps:

DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W ZAKRESIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH SPÓŁKI ORAZ PODPISYWANIA W IMIENIU SPÓŁKI UPOWAŻNIENI SĄ: A) W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO - SAMODZIELNIE PREZES ZARZĄDU; B) W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO - DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE LUB JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM

Czyli Bednarz sam może reprezentować spółkę w negocjacjach, sądzie itp. Do tej pory musiał mieć podpis kogoś jeszcze. Poza tym chyba bez większych zmian.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.04.2013, 10:15
Niestety jak będzie to my możemy jedynie zgadywać . Przyczyna tego stanu jest właściciel , niestety panowie i pisanie o Bednarzu jako czarnej owcy Wisły jest nieporozumieniem (to taki przydupas Cupiała) i nic po za .Ten zły na którym wszystko się SKUPIA......JEDYNE ZA CO MOŻNA MIEDZ DO NIEGO PRETENSJE TO TO ZE PRAWDOPODOBNIE LUBI TO CO ROBI .
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.04.2013, 10:21
nesta napisał(a):Wyświetl post
To chyba nie chodzi o to, że jadł banana tylko o wyrażenie "z bananem na ryju" czyt. śmiał się
Coż człowiek całe życie uczy się. Dałem w d...ę
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 12.04.2013, 10:52
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

Czyli Bednarz sam może reprezentować spółkę w negocjacjach, sądzie itp. Do tej pory musiał mieć podpis kogoś jeszcze. Poza tym chyba bez większych zmian.
Ale także w sprawach finansowych i wszelkich innych.

Dokładnie o to chodzi. Rzecz rzadko spotykana w spółkach, aby powierzać całe mienie spółki w jedne ręce chyba, że prezesem jest sam własciciel.

Łysy jest wiernym wykonawcą bossa, zrobi wszystko co każe i nie wychyli sie poza wyznaczony kurs. Obojętnie jaki by on nie był.
W świetle przecieków o róznicach zdań w zarządzie nt. zwolnienia sprzątaczek można się domyślać jaki jest cel takiego posunięcia.

No chyba, że jest to znowu tymczasowość i od 1 maja będziemy mieć nowego prezesa.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.04.2013, 10:55
Gratulacje Jacek!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 12.04.2013, 16:49
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ale także w sprawach finansowych i wszelkich innych.

Dokładnie o to chodzi. Rzecz rzadko spotykana w spółkach, aby powierzać całe mienie spółki w jedne ręce chyba, że prezesem jest sam własciciel.
Reprezentację spółki przeważnie modyfikuje statut. (podobno) Wisła S.S.A. ma np zapis który mówi iż wszelkie transfery musza odbywać się za zgodą Rady Nadzorczej.
Więcej o reprezentacji spółek tu: http://lexplay.pl/artykul/Prawo-Spol...k-kapitalowych

Edit:
Elefant napisał(a):Wyświetl post
W świetle przecieków o róznicach zdań w zarządzie nt. zwolnienia sprzątaczek można się domyślać jaki jest cel takiego posunięcia.
I tak i nie.
Równie dobrze może to być wycięcie konkurencji przez Jacka - czyli tych którzy ośmielili się mieć inne zdanie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.04.2013 o godz. 16:55.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.04.2013, 18:25
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ja tak zawsze się zastanawiam ile musisz mieć w sobie pesymizmu, bo przyjmujac powaznie wszyskie Twoje posty to Wisła Kraków już tak z 5 lat powina nie istnieć albo co najwyżej grać w okręgówce .
ooona to może być dziewczyna thechrisa, a może drugi nick w/w?
poziom skwaszenia, pesymizmu i defetyzmu (względem Wisły) tej damy poraża, a udowodniła nieraz, że guzik wie.
ja też słyszałem, że powinny powrócić lepsze czasy, ale pożyjemy-zobaczymy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.04.2013, 10:56
kolejne spekulacje na temat negocjacji w sprawie stadionu:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...onie,id,t.html
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2013, 03:47
No to huj strzelił puchary... Pewnie cały misterny plan pozyskania sponsora, też w ....u się poszedł jebać.

(o ile informacja była prawdziwa)
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 03:54.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.04.2013, 08:12
Kulawik prawił, że dzisiaj ma być decyzja w sprawie zespołu, ciekawe jaka to może być decyzja.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.04.2013, 08:29
kto gra z Jagą a kto odpoczywa
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.04.2013, 15:09
Nawet nie okazalo się, że poprostu trwamy...
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.04.2013, 04:18
Hmmm...
Potrzeba jest rewolucja (zmiana kompletnie wszystkiego) w postaci ewolucji (zmiany powinny być wdrażane stopniowo, systematycznie). Uruchomić wreszcie pion sportowy który, będzie funkcjonował na jasnych zasadach. Dyrektor pionu sportowego, zastępca dyrektora ds akademii piłkarskiej i piłkarstwa młodzieżowego; zastępca dyrektora ds scoutingu. Znaleźć trenera z jakimiś już sukcesami i doświadczeniem. Większość forumowiczów patrzy na zachód, a może by tak spojrzeć na południe (Vrba), wschód (Gonczarenko), czy na krajowych trenerów (Skorża). Trenerowi dać możliwość dobrania sztabu szkoleniowego i trochę spokoju. Zająć się wreszcie Wiślacką młodzieżą. Taki Moskal, Kulawik, Nawałka czy inni nie powinni pałętać się po Polsce. Nawałka na trenera zespołu, który bd występował w CLJ, Moskal do rocznika młodszczego, Kulawik do kolejnego itp. Pójść śladem Legii i nawiązać współpracę z np. Santosem (Cleber i Marcelo mogliby pomóc w prowadzeniu rozmów), Ajaxem. Pozwoliłoby to na m.in.: pozyskiwanie zawodników nie mieszczących się w kadrach tych zespołów; przyjrzenie się systemom szkolenia w tych klubach. Powinniśmy też monitorować nawiązać współpracę z mniejszymi klubami (coś już w tym temacie się dzieje), w celu lepszego monitorowania rynku piłkarskiego a także ogrywania Naszego narybku (Unia Tarnów, Polonia Bytom). Podziałać szerzej na polu marketingowym, więcej informacji o klubie na portalach społecznościowych, szukać nieustanie sponsorów.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 19.04.2013, 05:12
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Hmmm...
Potrzeba jest rewolucja (zmiana kompletnie wszystkiego) w postaci ewolucji (zmiany powinny być wdrażane stopniowo, systematycznie)......
Zgadzam się z Twoim tokiem rozumowania. Niestety obawiam się, że nie zgodzą się z nim osoby doradzające właścicielowi, bo zbyt mocno uwypukliłoby to ich niekompetencję, nie wspominając już o tym, że źródełko mogłoby nagle wyschnąć...
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.04.2013, 21:09
Najgorszy problem w tym,że Wisła nie ma kasy w ogóle . Boje się, że przez odpadnięcie z Pucharu Polski pogrążyliśmy się na dobre 5 lat . Nie mówiąc o prawdopodobnej szansie zarobku LE i sponsora na koszulkach ale z wiary i motywacji. Jeśli p.Cupiał nie przeleje dużych pieniążków to tak jak mówiłem : Pogrzebani na dobre 5 lat :(
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.04.2013, 11:05
eee tam.. piec lat.
Dziesiec !
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 29.04.2013, 14:21
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
eee tam.. piec lat.
Dziesiec !
Przypomniała mi się taka anegdota. Kiedyś umówiłem się z pewną studentką na piwko i tak było 'w miarę o' - luźne spotkanie, luźna rozmowa 'o pogodzie'. Na koniec gdy się żegnaliśmy, powiedziała do mnie: '...a i jeszcze jedno, nie masz co liczyć na coś więcej wcześniej niż na 5-tej randce'. Pamiętam że jej wypowiedź strasznie mnie zaintrygowała. Zapytałem więc: dlaczego akurat na 5-tej? Może lepiej dla nas będzie np. po 7-mej? Co przemawia za cyfrą 'pięć'? Statystyka, doświadczenie, zwyczaj czy zwykły przesąd? Niestety, nie była w stanie udzielić mi sensownej odpowiedzi.

Więc bazując na poprzednim życiowym doświadczeniu, wezmę w obronę post kolegi Huberix'a. Myślę ze 'pięć' jest tak samo dobre jak i dziesięć. Co więcej, pięć jest równie dobre jak cztery, siedem lub trzy. Dobre ponieważ mimo wyrzeczeń i odległego terminu, zawiera w sobie pewną gwarancję sukcesu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 29.04.2013 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 04.05.2013, 10:23
Lukasz, masz rację. Ja jednak tą ''piątkę'' tak sobie powiedziałem . Gdy byłem młody i oglądałem czy chodziłem z Tatą na mecze to jeśli nie szło Wiśle co w tamtych czasach było rzadkie to Tata : Kur$$$ z tą grą to ''piątkę'' dostaną !
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.05.2013, 15:39
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...?ticaid=110900

Nawałka coraz dalej od Wisły.

Adama Nawałka może już niedługo przedłużyć umowę z Górnikiem Zabrze. Według "Sportu" niemal przesądzone jest, że doświadczony trener również w przyszłym sezonie będzie prowadził śląski zespół.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 10.05.2013, 15:54
I już nie ma tematu Nawałkiw Wiśle:

http://gornik-zabrze.przegladsportow...722,1,716.html

Witamy smude.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.05.2013, 16:11
borys napisał(a):Wyświetl post
Witamy smude.
Kulawik zostanie.
Nie mamy kasy więc po co Francowi Wisła?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 10.05.2013, 17:44
Kasy nie ma. Dla Franka sie znajdzie bo druzyne zbuduje za pol ceny.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.05.2013, 19:11
Sport pl & fakt
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...o_doradcy.html

Wisła Kraków. Krystian Rogala: od długów do doradcy Bogusława Cupiała

Gdy po spadku z ekstraklasy Rogala został wyrzucony z Ruchu za wielomilionowe długi, zaczął być doradcą Cupiała. "Przez kilka miesięcy, na przełomie lat 2005 i 2006, Rogala zasiadał nawet w radzie nadzorczej klubu. Nieoficjalnie wiadomo, że dziś to on utrzymuje właściciela Wisły w przekonaniu, że budowa akademii piłkarskiej to zbyt duże ryzyko" - czytamy w "Fakcie".
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 12.05.2013, 18:30
Wisła już dawno by grała w lidze mistrzów, miała szkółkę na skalę Ajaksu ( wiadomo w których latach ) i dalej by oklepywała wszystkie kluby gdyby nie pomocnicy Cupiała. Ja się pytam jakim prawem w Wiśle jest ten Rogala.
Rozumiem,że jeśli nawet spuścił klub do 2 ligi to nie można chłopa skreślać ale niech pójdzie do 1 ligi, beniaminka ale nie do WISŁY !!! Cupiał może chce dobra dla Wisły ale gówno wie i słucha się ''znawców'' którzy nim dyrygują.
Może nawet jak ten cały Smuda przyjdzie to może coś mądrego wymyśli bo boss będzie miał u niego repect ze względu na cudowną mamusię Cupiała.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.05.2013, 20:59
Smuda i coś mądrego ? Chyba od czasów kiedy prowadził kuchenkowych nic takiego mu się nie zdarzyło, a i wtedy oceny piłkarzy po tym jak wchodzą po schodach były co najmniej śmieszne
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.05.2013, 11:59
Mamy partnerska Akademie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rtnerem_wisly/

Dobre i to.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.05.2013, 18:50
Sprawa akademii widzę rozwiązana kilkoma telefonami i dwoma podpisami
..
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.05.2013, 19:55
Kapka DS-em. Ja pie*rdolę, idę się zaj*ebać jak świnia. Nie ma innej opcji.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów