The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2013, 13:10
wiertar napisał(a):Wyświetl post
ogolnie z twoim postem sie zgadzam... ale Boguski najlepsz pilkarsko w Wiśle prosze cie.

rozumiem ze od niedawna najlepszego pilkarza w druzynie poznaje się po przyjęciu piłki po ktorym przeważnie odskakuje mu ona na 2-3m, albo notorycznym nie trafianiu w dogodnych sytuacjach ( a jak już trafi to tylko dlatego ze ktoś go nastrzeli lub mu zejdzie) czy może po tym że odpuszcza się gdy rozpedzonyu bramkarz druzyny przeciwnej biegnie w kierunku Boguskiego ktory ma kilka metrów blizej do piłki?

owszem przed kontuzja Boguś może i był jednym z najlepszych piłkarsko zawodników w Wiśle, ale teraz
Umiejętności piłkarskie czyli technika, przegląd pola, umiejętne ustawianie się to coś czego się nie zapomina. Dlatego taki Kazek Kmiecik dalej na 10 strzałów ze stojącej piłki z 16 metrów 8 wali w winkiel.

Motorycznie Boguski nigdy nie był herosem chociaż na pewno od choćby Chrapka jest dwa razy szybszy i zwrotniejszy mimo że tamten jest kilka lat młodszy. W drużynie zdecydowanie umieścił bym go w górnej połówce.

Przyjęcie zależy od sytuacji na boisku. Jak masz drwala na plecach i ślepych sędziów to nie przyjmiesz piłki w miejscu bo ci drwal połamie nogi chcąc ją wybić, a sędzia powie, że trafił w piłkę. Dlatego tyłem do bramki piłkę przyjmujesz ze zwodem starając się uciec czekającemu tylko żeby pojechać na dupie obrońcy. To sztuka nie taka prosta bo jak sobie kopniesz za daleko to strata, jak za blisko to kosa. Jeżeli w dodatku podanie jest słabe czyli nie na nogę dalszą od obrońcy, a nikt nie wychodzi do grania to przyjmujący siedzi na minie i albo straci albo wróci z piłką pod własnych obrońców.

Boguski piłkę powinien dostawać przodem o bramki przeciwnika, a nie z obrońcą na plecach przodem o własnej bramki,wtedy może wykorzystać potencjał. Ale to uwagi do podających i trenera który wystawia go tam, a nie gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.04.2013 o godz. 15:16.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2013, 13:47
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Nie przegraliśmy przez sędziów , przegraliśmy bo jesteśmy tragicznie słabi.
Mieliśmy dużo sytuacji po których powinniśmy strzelić gola.
Główka "Drewna" Boguskiego , próba przecięcia podania przez Boguskiego .
Jak taka kaleka jak Boguski może być w 11 meczowej ?
W pewnym momencie meczu broniliśmy wyniku
Boniek ma racje , może zrobimy "Galerie Piłkarskich Sław" piłkarzy których sprowadził Bednarz
Bednarz próbuje zwalić wine za nie udany mecz na sędziów.
Wisła nie potrzebuje wrogów jak ma takich kibiców. Okradną Wisłę, to Wisła jest winna, bo nie postawiła wystarczającej ilości strażników.

Otóż przegraliśmy przez sędziów bo uznali bramkę, której w żaden sposób nie wolno uznać. Proste.

To jakich mamy piłkarzy nie ma nic wspólnego z kwestią przegrania akurat tego meczu.

Chciałbym Ci też powiedzieć, że człowiek wyzywający innych od "kalek" i "drewniaków" anonimowo i w poczuciu bezkarności nie może być uznany za "godnego podania ręki". Zarobiłeś u mnie ignora.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.04.2013, 14:53
Po czołach to się kopią bońkowi PZPNowcy też, także ja bym na jego miejscu wystopował z taką krytyka mimo wszystko.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.04.2013, 15:33
Jarzębak i Siejka odsunięci od prowadzenia spotkań w Ekstraklasie, przeciwko Konradowi Sapeli wszczęte zostanie postępowanie mające na celu wyjaśnienie zajść pomiędzy arbitrem technicznym a chłopcem od podawania piłek.

wis.la/j8ijl
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 16.04.2013, 18:16
Panowie co lepsze? legia w finale i ewentualnie LE czy może finał z Ruchem?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.04.2013, 18:19
Tak sie tlumaczył Jarzębak (smiech na sali):

- Do zdarzenia doszło w strefie, która była martwym punktem, jak widok w bocznym lusterku w samochodzie w czasie zmiany pasa ruchu. Jest taki moment, w którym kierowca nie widzi auta jadącego obok niego. Gdybym stał na linii końcowej boiska, pewnie bym to wychwycił. Niestety, musiałem się cofnąć, by nie staranował mnie piłkarz. Wtedy na chwilę straciłem kontrolę nad piłką i... wystarczyło. Na wideo widać, że futbolówka przekroczyła linię o około 20 cm. Zabrakło mi praktyki sędziego asystenta, wyczulonego na to, czy piłka opuściła plac gry. Z braku doświadczenia wynikła jakaś blokada. Nie mogłem pokazać, że piłka wyszła za boisko, bo tego nie widziałem, a tylko czułem. Pech chciał, że po tej akcji padł gol. Gdyby nie to, nikt dziś by o tym nie mówił.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.04.2013 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.04.2013, 18:59
moj brat tez nie założył sobie gumkę....
Pech chciał, że po tej akcji padł gol. Gdyby nie to, nikt dziś by o tym nie mówił.

a tak ma przeee...
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 16.04.2013, 21:04
http://www.youtube.com/watch?feature...v=Rql9ardQU9Y#!
Kulisy meczu fajnego macie kierowce
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.04.2013, 03:11
Vashut napisał(a):Wyświetl post
co do Bonka, niestety bardzo mnie rozczarowal - coraz bardziej od niego zalatuje hipokryzja

niedawno Zawisza zremisowal 0-0 mecz na wyjezdzie a ten na twitterze "mecz dobry ale sedziowie nie dojechali" - teraz duzo wiekszy przekret z nami i co? zadnej krytyki sedziow

przydaloby sie temu rudzielcowi troche obiektywizmu
A jeśli Boniek odniósł by się krytycznie do pracy sędziów czy zmieniło by to cokolwiek? Może to niektórych kolegów zaboli, jednak muszę powiedzieć, że takiemu klubowi jak Wisła po prostu niektóre zachowania nie przestoją.

Oczywiście, można się czuć oburzonym błędami w sobotnim meczu jednak nazywanie to "przekrętem" czy "złodziejstwem" sprowadza nas do poziomu sędziowania.
Piłka nożna to nie tylko błędy przeciwników, to również błędy sędziowskie często mają wpływ na wynik spotkania, dlatego doszukiwanie się w tym teori spiskowych jest zwykłym idiotyzmem.

W futbolu, błędne decyzje są podejmowane z dwóch powodów. Pierwszy to kasa, drugi debilizm.
W tym przypadku bez dwóch zdań zadziałało to drugie. A że Bednarz to debil, kompromitujący siebie i nasz klub to chyba wszyscy zdążyli sie już przyzwyczaić. Miedzy wierszami, "rada" Bońka doskonale odzwierciedla to do czego łysy został zatrudniony.

Jeszcze bym zrozumiał jeśli sędziowie by podyktowali karne z kapelusza, nie uznali prwidłowo strzelonych bramek czy niesłusznie wyrzucili zawodników z boiska. Ok...Jednak w tym meczu miał miejsce błąd sędziego, których było i pewnie jeszcze wiele będzie. Dlatego oskarżenia z ust prezesa o rzekomej kradzieży na Wiśle są mało profesjonalne i ośmieszają nasz klub.
Ocena pracy sędziów to jedno a robienie z Wisły zaściankowego klubiku, pokrzywdzonego przez jednostki i bezczelnie okradzionego z 3 punktów to drugie.

W....ia mnie już to, jak mój klub za sterami tego łysego huja, rozmienia się na drobne. Jedyną osobą która wypatrzyła wynik większości spotkań Wisły jest sam Bednarz. To dzięki jego ruchom kadrowym ta drużyna mniej się rozumie niż "wieża babel" Valckxa ! .........ony paradoks, że na wojnę z Legią za mordy ciągnie wszystkich Pareiko, Kosowski i Małecki.

Jeśli Estończyk jest jednym z niewielu rozumiejących co dla Wisły oznacza spotkanie z Ległą to nie mam pytań. Zbieranina plastikowych laleczek, zdeformowana i pozbawiona genu zwycięzcy...polscy najemnicy dla których gra w Wiśle jest tylko szczęśliwą pracą, szczytem kariery.
Ktoś nieźle pojebany musi być, jeśli myśli że Bieszczad, Sikorski czy inni polacy z kręgu zainteresowania pokochają Wisłę bardziej niż Sarki.
Pomysł i idea tak samo pojebana jak obecność Bednarza na R22.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.04.2013, 07:07. Boniek: Zrobiłem błąd, że odpowiedziałem na prowokację prezesa Bednarza
Co według Zbigniewa Bońka oznacza sformułowanie "kopać się w czoło"

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.04.2013, 07:54
Widać reakcja Wisły przynosi efekty bo i nagle sędziowie mogą być ukarani i pan Boniek widzi że przeszarżował
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.04.2013, 10:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Widać reakcja Wisły przynosi efekty bo i nagle sędziowie mogą być ukarani i pan Boniek widzi że przeszarżował
Teraz sędziowie przekręcili Ruch Chorzów ciekawe czy ich też zawieszą w tym tempie za tydzień trzeba będzie brać sędziów z outsourcingu.

Nawet dziś Boniek powiedział, że chciał przeprosić Bednarza
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.04.2013, 11:07
No i jest tez nieco smieszniej:

http://www.weszlo.pl/news/14538-Kibi...tem_na_protest
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.04.2013, 11:57
borys napisał(a):Wyświetl post
No i jest tez nieco smieszniej:

http://www.weszlo.pl/news/14538-Kibi...tem_na_protest
Właśnie zastanawiałem się, co to za pajac... Mam nawet dwóch kandydatów z forum
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.04.2013, 12:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post

w sumie można się pogubić, bo kandydatów ze 3 się uzbiera - ale jeden występuje w 3 osobach
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.04.2013, 13:04
W kazdym punkcie wlasciwie to samo
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 17.04.2013, 13:11
Ktoś chce zaistnieć a Weszło jak Weszło daje różne głupoty dla nas raczej niekorzystne. Jakoś nie było ich tak bardzo widać po meczu z Legią, żeby jechali po całym zdarzeniu co bradzo lubią robić. Ot widać akurat przeciw panu Zibiemu który u nich w reklamach występuje nie odpowiada im występować.

Mi się zdaje że to raczej nie nasz kibic tylko coś Warszawą mi zalatuje
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.04.2013, 13:31
Zdarzało mi czasem wklejać nawet linki z weszło.. (może ze trzy razy), albo wkleić jakiś fragment tekstu... (2 może 3 razy)... bo kiedyś było co poczytać ale mniej więcej od roku ten portal jest tak samo nudny jak mecze ekstraklasy... No i ta prolegijność jest żenująca.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.04.2013, 13:46

Mi się zdaje że to raczej nie nasz kibic tylko coś Warszawą mi zalatuje
no co ty.
przeciez oni wygrali.

to musi byc jakiś nasz kibic mający z 14 lat
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 17.04.2013, 14:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Stawiałem na FraMat'a ale nie ma nic o Petrescu. ;p

Jerrycostam ma bana to może nie ma co robić z czasem?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.04.2013, 16:50
od FraMata to ty się króliczku odczep. Przynajmniej w sprawe pisania do Weszło. Nie schodzę poniżej pewnego poziomu dobrego smaku na poziom choćby różowego futerka...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2013, 18:03
Chciałoby się kliknąć "Lubie to" pod tym co Framat napisałeś. Poziom prostactwa, szowinizmu, prymitywizmu na tej stronie chocby za sprawa felietonow Zarzecznego to dno.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 17.04.2013, 20:32
Ej no żart.

A poważniej to stawiam albo na jakiegoś czosnka, 7egioniste lub innego potrzaskanego na umyśle.

Zarzeczny to pajac, teksty słabe, a wstawki o tym jakim jest ogierem to słabej jakości fantastyka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.04.2013, 20:58
Będzie oficjalna informacja ile kasy zostało wrzuconej do puszek?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2013, 06:23
Weszło to pudelek o tematyce piłkarskiej.

Z końcem Euro2012 , emigracja Smudy i zmianami w władzach PZPN... pudełek stracił mozliwosc wylewania gnoju i mieszania z gównem osób, dla których Stanowski jest warszawska cipą i pseudo dziennikarzem.

Czy portal sponsorowany przez buków, zarabiajacy na "kliknij" i lansujący pewne osoby z oczywistych powodów...można uznać za poważny i wiarygodny?

Czy "redaktor naczelny"może być traktowany serio, wiedząc, ze dziennikarstwo zeszmacił dla kasy z branży bukmacherskiej?
Forsowanie opinii, że niezależny finansowo dziennikarz jest mało podatny na wplywy, jest kłamstwem. Ten sam argument ,Stanowski lansuje przy kandydowaniu Bonka na prezesa...
Jeden i drugi ma powiazania z firmami bukmacherskimi...

Szczeplek nazwał to po imieniu. Widocznie poziom s....ienia Stanowskiego był tak wysoki, ze nieomieszkal mu się po latach odplacić.
A juz samo wypierdalanie prywatnych brudow na łono pudełka, wykorzystywanie materiałów bez wiedzy bylych kolegów, czy promowanie stajni Kolakowskiego za cenę...ciiii

Potwierdza,że Weszło to pudełek dla idiotów o idiotach.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 06:25.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.04.2013, 08:16
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ej no żart.

A poważniej to stawiam albo na jakiegoś czosnka, 7egioniste lub innego potrzaskanego na umyśle.

Zarzeczny to pajac, teksty słabe, a wstawki o tym jakim jest ogierem to słabej jakości fantastyka.
oj tam
to nie wiesz, ze jesli chcesz byc w warszafce ogierem wystarczą pieniadze i choć troszke znany ryj ? Mozesz wygladac jak koza wazne ze cie ktoś zna etc.

a co do pisania ze weszło straciło wiarygodność to mozesz Dariok dac jakis przykład?
To że jest duzo lukrowanych newsów nie znaczy ze .......ą bzdury, no ale jak ktoś sobie wbije ze Wisła gra źle przez weszło to nie przegada.
I nie rozumiem tez tego ze portal ma m.in sponsoring buka? Twój tekst brzmi jakbys im czegoś zazdrościł.
Jak masz własny rozum to wiesz co czytać czego nie czytać gdzie wchodzić gdzie nie, wiec jeśli nie pasuje Ci tak bardzo ten portal po co wogole o nim piszesz i na niego wchodzisz?
Jak zaczełą sie afera z wyborcza to zrezygnowałem z wchodzenia na ten portal i juz kompletnie o tym zapomniałem i jest mi z tym dobrze. Jak Ci nie pasi weszło to radze po prostu o tym zapomnięc, no chyba ze tak bardzo przejmujesz sie tym co tam jest smarowne.
Najśmieszniejsze jest to ze ostatnimi czasy piszą gorzką prawde o Wiśle, ale niektorzy po prostu nie chcą jej do siebie dopuścić
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2013, 08:28
To jest tylko moja Opinia.
Ja cie nie namawiam zebys porzucił portal. Siedz sobie na nim ile ci sie żywcem podoba.

Od siebie tylko czytam Zarzecznego i wszelkie smary dotyczace Wisly.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 08:30.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów