The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2013, 21:44
Chcieliście Bońka na prezesa PZPN-u? To teraz macie. W momencie, kiedy Boniek został wybrany prezesem, spodziewałem się, że dla Wisły nadchodzą ciężkie lata.

Gdyby takie słowa powiedział Lato, to byłby to temat numer jeden na wiele dni. Z każdego małego potknięcia Laty pewne media robiły straszną aferę. Teraz te same media milczą, bo w końcu są powiązane z Bońkiem lub jego prawą ręką - jednym z dwóch najbardziej skompromitowanych ludzi w Wiśle w erze Cupiała, a więc Januszem Basałajem. Drugi to jego brat Bogdan. Stanowski nic nie powie, Borek nic nie powie, Smokowski nic nie powie i cała reszta nic nie powie, bo wiedzą komu zawdzięczają swoją karierę w mediach (Januszowi Basałajowi), więc nie będą krytykować swojego stwórcy. Towarzystwo wzajemnej adoracji będzie trwało w najlepsze, a afery za tych rządów będą dużo większe niż za czasów Laty. Boniek jest inteligentny i ma świadomość, kim się otaczać. Znajomi dziennikarze robią mu cały czas dobry wizerunek w mediach, nic nie mówiąc o aferach.

Zauważcie, że Boniek robi interesy z Filipiakiem. Na weszło.com cisza. A o powiązaniach Laty cały czas gadali. Ciekawe, że jedyny klub, który mimo ciągłej korupcji nigdy nie został zdegradowany teraz ma profity po tym jak wybrano Bońka na prezesa. Mecze młodzieżówki gdzie będą? Na Cracovii. Ostatni mecz Dudka na jakim stadionie? Na Cracovii. Jaka firma wygrała przetarg na systemy informatyczne w PZPN-ie? Comarch.

Za nami siedem spotkań ligowych - w czterech popełniono minimum jeden rażący błąd na naszą niekorzyść. Z Bełchatowem niesłuszna czerwona kartka, z Pogonią nieuznana prawidłowa bramka, z Podbeskidziem niepodyktowany słuszny karny, z Legią wiadomo. Przypadek? Nie.

Jutro jest półfinał PP i weryfikacja Musiała. Wykartkuje Legię przed finałem, to będzie miał jeszcze większe problemy, bo już teraz jest poniżany przez lobby warszawskie.

Zauważcie, że wśród wielu obserwatorów Musiał jest uważany za zdecydowanie najlepszego sędziego w Ekstraklasie, a nasze władze promują skompromitowanego Gila, skompromitowanego Marciniaka, skompromitowanego Borskiego z układami rodzinnymi (był na liście Fryzjera i dalej sędziuje, jego mamusia była zasłużoną pracowniczką PZPN-u, a tatuś znanym działaczem sportowym), czy skompromitowanego Małka.

Gdzie jest Musiał?

Ekspert od sędziów, oczywiście też skompromitowany Stempniewski z Canalu+ cały czas krytykuje Musiała. Jak tam jego pupilek Grzesiu G., zwany przez niektórych Gilewskim, który miał sędziować na Mistrzostwach Świata w RPA? Czemu od ponad czterech lat nie sędziuje? Afera korupcyjna to odpowiedź. Wczoraj w programie Stempniewski też skrytykował Musiała. Stwierdził, czyniąc idiotyczną aluzję, że sędzia nie musi przybijać piątek z zawodnikami, aby być dobrym - wiadomo kogo miał na myśli. Promują teraz Marciniaka. Widziałem go w paru meczach jak sędziował Wisłę i ma to być dobry sędzia?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.04.2013 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.04.2013, 06:26
Gdyby był taki dobry to juz dawno sedziowałby w Europie. Swietnie to napisałes - popieram w 100%.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.04.2013, 08:44
Koalik, świetny post, dziękuje.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2013, 08:57
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Czym ich załatwi ? Przeniesie Wisłę do Corgon Liga na Słowację ?

Ja osobiście bym wolał żeby Pan Bednarz podniósł standardy swoich transferów i pewnych działań, bo wypada w nich gorzej niż Jarzębak i reszta.
Fajnie, ale co ma jedno z drugim wspólnego?

Bednarz jako p.o. prezesa reprezentuje klub na zewnątrz i bardzo dobrze, że głośno mówi na temat skandalu z soboty. Na razie Wisła wygląda na osamotnioną w tej krucjacie, ale jestem święcie przekonany, że w przeciągu najbliższych tygodni prezesi innych klubów zaczną podzielać nasze zdanie w temacie sędziowania na polskich boiskach. Wszystkie zmiany zaczynają się od głośnej dyskusji, a ta właśnie się rozpoczyna.

Sprawa transferów do Wisły to inny temat i na inną dyskusję, już wewnętrzną u nas. W sprawie przekrętów które są na nas publicznie robione, powinniśmy stać murem za klubem.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.04.2013, 09:08
Cytat:
Ja osobiście bym wolał żeby Pan Bednarz podniósł standardy swoich transferów i pewnych działań, bo wypada w nich gorzej niż Jarzębak i reszta.
Świetne podsumowanie, czepianie się Bońka jest dla mnie śmieszne.

- Widzieliście jakaś galerie sędziów w Madrycie, kiedy Mourinho mówił że sędziowie są przeciw niemu?

Bednarz szuka tematów zastępczych, za chwile usłyszmy że sezon był nie udany, bo sędziowie źli.
A Pan Bednarz zająłby się czymś co może zmienić jakość klubu, a nie czego się nie odwróci.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 16.04.2013, 09:17
Ludzie, jaka krucjata, jaka galeria sław?
Bednarz kompromituje siebie (choć myślałem, że bardziej już nie można), ale kompromituje przy okazji cały klub. W sobotę sędzia nas okradł, pozbawił szans na dobry wynik w meczu. Jakkolwiek skandaliczne by to nie było, taka jest piłka. Nie nam oceniać czy mamy do czynienia z przekrętem, układem czy sabotażem. Jeszcze całkiem niedawno to nam zarzucano, że sędziowie nam w kilku meczach sprzyjali. Bednarz był, jest i zawsze pozostanie kawałem buraczywa i jego "prezesura" jest szyderczym i okrutnym chichotem losu. Wiara w to, że protesty, odwołania czy co gorsza publiczne poszczekiwanie Jacka cokolwiek dadzą jest naiwnością. Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, potraktowano nas w taki a nie inny sposób, ale trzeba żyć dalej.
WPR
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.04.2013, 09:19
Bednarz: Słowa Bońka są haniebne [cały wywiad w Dzienniku Polskim]

- Tak stanowcza reakcja klubu na błędy sędziowskie to nowość.
- Musieliśmy zareagować, bo ile można siedzieć cicho i udawać, że nic się nie dzieje? Zwłaszcza jeśli później ktoś, tak jak pan Sławomir Stempniewski w programie Liga Plus Extra, jeszcze próbuje bronić tych sędziów i wygaduje takie bzdury, że już słuchać się tego nie da. Bądźmy wreszcie poważni. Dość mamy wysłuchiwania bredni. Jeśli pan Stempniewski mówi, że sędzia Jarzębak mógł się pomylić dlatego, że nie ma doświadczenia w roli arbitra bramkowego, to jest to jakiś żart. To jest liga zawodowa i jako kluby nie godzimy się, żeby robić sobie eksperymenty na żywym organizmie. To już nie chodzi o Wisłę czy Legię, ale również o inne kluby. Jak to wygląda, że na mecz, który jest jednym z kluczowych spotkań dla układu tabeli, który może mieć wpływ na to, kto zostanie mistrzem Polski, wysyła się nieprzygotowanego sędziego i jeszcze się tłumaczy, że nie wytrzymał psychicznie presji.

- Naprawdę chcecie w szatni arbitrów zrobić tę "Galerię Sędziowskich Sław"?
- Tak, bo chcemy, żeby sędziowie, przygotowując się do meczu, jeszcze w tunelu pamiętali o tym, jaka odpowiedzialność na nich ciąży. Zobaczmy, jak to teraz wygląda. Robi jeden z drugim błąd, którym wypacza wynik i idzie do "zamrażarki" na dwa, trzy mecze. A później wraca, jak gdyby nigdy nic. I w kółko mamy to samo. Praktycznie żadnej odpowiedzialności. Mamy prawo domagać się profesjonalizmu sędziów, którzy za swoją pracę dostają tak duże pieniądze. Skoro rocznie wydaje się cztery miliony złotych na sędziów, obserwatorów i delegatów, to chyba mamy prawo oczekiwać, że sędziowanie będzie profesjonalne, obiektywne, rzetelne i bezstronne. Dość mamy wysłuchiwania opowieści pana Stempniewskiego po każdej kolejce, który na siłę tłumaczy sędziów, mimo że ich błędy są oczywiste i krzywdzą kolejne kluby.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2013, 09:28
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Świetne podsumowanie, czepianie się Bońka jest dla mnie śmieszne.
świetne podsumowanie oooch uuuch aaach

w ogóle czepianie się sędziów jest śmieszne, ja bym w ogóle zakończył już sezon i rozdał medale - przecież już wszyscy piszą na kogo możecie trafić w eliminacjach LM
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.04.2013, 09:35
vilgefortis napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, jaka krucjata, jaka galeria sław?
Bednarz kompromituje siebie (choć myślałem, że bardziej już nie można), ale kompromituje przy okazji cały klub. W sobotę sędzia nas okradł, pozbawił szans na dobry wynik w meczu. Jakkolwiek skandaliczne by to nie było, taka jest piłka. Nie nam oceniać czy mamy do czynienia z przekrętem, układem czy sabotażem. Jeszcze całkiem niedawno to nam zarzucano, że sędziowie nam w kilku meczach sprzyjali. Bednarz był, jest i zawsze pozostanie kawałem buraczywa i jego "prezesura" jest szyderczym i okrutnym chichotem losu. Wiara w to, że protesty, odwołania czy co gorsza publiczne poszczekiwanie Jacka cokolwiek dadzą jest naiwnością. Jesteśmy tu gdzie jesteśmy, potraktowano nas w taki a nie inny sposób, ale trzeba żyć dalej.
Tak i udawać ....a że nic się nie stało. Można być wydymanym, raz, drugi i przemilczeć, ale nie permanentnie w tej rundzie. Na 10 spotkań, w 8 nas ruchali czarnuchy, oczywiście, nie zawsze Wisła, mimo machlojek, dawała za wygraną, ale mecz z Legią to już przegięcie. Brawo Bednarz, tym razem chłop dobrze robi, nie pozwalając jawnie pluć na klub.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 16.04.2013, 09:39
Kocur - miejsce zamieszkania, nie jest równoznaczne z sympatia klubowa. Taka mała uwaga.

Czepianie się sędziów jest oczywiście normalne, ale nie do przesadyzmu. Sędzia raz daje, raz zabiera.
Od lat jest to wiadome, i zwalanie winy na sędziów, i tylko na nich jest śmieszne, dla mnie.

Kiedyś błędów nie popełniali? Owszem, popełniali, tylko byliśmy tak mocni, że i tak wygrywaliśmy.

Cytat:
Sorry panie Bednarz ale ja nie krytykuje Wisły Kraków tylko Pana wypowiedzi. To mała różnica
Brawo. Bednarz, przestań się kompromitować.

A zamiast tych galerii i cudów, Bednarz zająłby się szukaniem zawodników na przyszły sezon.
Bo mecz z Legia już był, został przegrany, czasu się nie cofnie. Było minęło, tak samo jak przegrany ligowy sezon.

Więc może lepiej patrzeć na to co będzie, a nie na to co było...
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 16.04.2013 o godz. 09:44.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 16.04.2013, 09:49
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Nie przegraliśmy przez sędziów , przegraliśmy bo jesteśmy tragicznie słabi.
Mieliśmy dużo sytuacji po których powinniśmy strzelić gola.
Główka "Drewna" Boguskiego , próba przecięcia podania przez Boguskiego .
Jak taka kaleka jak Boguski może być w 11 meczowej ?
W pewnym momencie meczu broniliśmy wyniku
Boniek ma racje , może zrobimy "Galerie Piłkarskich Sław" piłkarzy których sprowadził Bednarz
Bednarz próbuje zwalić wine za nie udany mecz na sędziów.
Brawo, w końcu ktoś myślący *trzeźwo* i konkretnie.

Jacek Bednarz niech zrobi galerie sław swoich transferów, swoich ruchów w Wiśle Kraków.
Wszedł psim swędem na dyrektora, potem do rady, teraz został prezesem...

Jeszcze trochę i odkupi od Cupiała, Wisłę.

Cytat:
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 16.04.2013, 09:53
Boniek ma racje , może zrobimy "Galerie Piłkarskich Sław" piłkarzy których sprowadził Bednarz
drewno, kaleka
brawo panie kibicu
bravissimo
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.04.2013, 09:58
Zachowanie Bednarza jest zachowaniem Bednarza - wymagać cudów po nim nie można. Zachował się standardowo czyli 'krótko' i emocjonalnie.

Inną osobną sprawą jest sędziowanie które jest fatalne. Dodanie jednego sędziego pogarsza jakość arbitrażu - jak to racjonalnie wytłumaczyć? Niech Boniek zajmie się sobą i własnym folwarkiem sędziowskim a my zajmiemy się własnym szrotem. Póki co jest po 'Polsku' czyli Boniek wytyka Wiśle słabość a Bednarz wytyka PZPN brak profesjonalizmu.

Następna kwestia - kto będzie chciał inwestować w piłkę skoro mężowie zaufania czyli arbitrzy mylą się jak dzieci? Który sponsor lub właściciel umoczy (dosłownie) miliony tylko po to by sędzia powiedział - sorry źle się ustawiłem, jestem amator.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Stary 16.04.2013, 10:01
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Brawo Bednarz, tym razem chłop dobrze robi, nie pozwalając jawnie pluć na klub.
No dobrze, i CO to niby da?
Nie pozwala jawnie pluć na klub w formie tak groteskowej, że sam de facto ten klub opluwa
WPR
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.04.2013, 10:01
Może i bym się z tym zgodził, ale odpowiedź mi na takie pytanie.

Dlaczego ten mecz wygrała legia? Czy wygrała przez sędziów?

My przez sędziów nie przegraliśmy, ok. Ale dlaczego ta warszawska prostytutka wygrała?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 16.04.2013, 10:10
Wygrała bo nie mamy prawdziwych napastników .
Podpisałbyś się Stępniewski czy coś a nie zgrywał tutaj przyczajonego samuraja.

Napastników nie ma i nie będzie bo wszystkich 7egia kupiła.

Może ten leśnodorski to maniak zakupów, najpierw piłkarzy nakupował, teraz okienko zamknięte to dalej kupuje ale już w innej budce?

Ogólnie to powinieneś w PR sędziów kręcić.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 16.04.2013, 10:34
Troche dziecinada jak dla mnie. Powinno się trzymać fason i klase zawsze i tym wygrywać. Nie zniżać się do poziomu prymitywnego środowiska piłkarskiego (choć może czego ja wymagam skoro Bendarz stamtąd się wywodzi). To klika, banda układów, układzików, wzajemnych powiązań, ......arzy i prostaków. I tyczy się to zarówno zawodników jak i działaczy, dziennikarzy czy sędziów. Naprawdę ich poziom moralno-etyczny jest bardzo często żąden, więc bardzo proszę żeby Bednarz nie angażował tego klubu w połajanki w tym gronie.
Dla mnie najlepsza jest ignoracja, zachowanie klasy i wydanie stanowczego oświadczenia. A wygrać z nimi na boisku już w następnym sezonie.

Obawiam się też, że Bednarz wyczuł sposobność jak zdjąć z siebie i Cupiała część ciężaru i krytyki ze strony kibiców, mediów za obecną sytuację w Wiśle. Tak jak Bednarz jest zderzakiem Cupiała i wszyscy walą w niego zamiast tego wyżej, tak sędziowie mogą stać się sprytną wymówką za obecne wyniki Wisły.
A co do Boguskiego to niestety się trzeba zgodzić. Nie można nikogo obrażać, ale to co on prezentuje od pewnego czasu to jest dramat. Wyobrażacie sobie, że piłkarz, którego siła fizyczna, dynamika itp jest na takim poziomie jak jego, jedzie na testy gdzieś do Premierleague albo Bundesligi ? Przecież mogliby się pomylić i zaprosić na zajęcia juniorów.
Ostatnio edytowane przez nesta : 16.04.2013 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 16.04.2013, 10:38
Trzeba rozgraniczyć pewne sprawy.
1 Beznadziejan gra naszego zespołu przez większość sezonu
2. Transfery Jacka Bednarza
3. Zarządzanie klubem przez Jacka Bednarza
4. Sprawa sędziowania Wiśle Kraków

Te sprawy to są zupełnie różne bajki i jeśli będziemy je łączyć to będziemy przeciw naszemu klubowi.
Tak piłkarze grają beznadziejnie, tak Bednarz zrobił słabe transfery, tak klub obecnie zwija się a nie rozwija, ale jeśli ktoś nie uważa nie że nie powinniśmy głośno protestować przeciwko temu co wyrabiają sędziwie bo punkty 1,2,3 są prawdziwe to coś jest nie tak.

Od dłuższego czasu nagminie podejmowane są decyzje krzywdzące Wisłę Kraków do czego zresztą przyznają się w większości sami sędziowie.

Tłumaczenie się, że sędziowie są jeszcze nie dostacznie wyszkoleni zakrawa na kpinę.
Co by było gdyby sędzia sądu powszechnego tłumaczył się że skazał kogoś przez pomyłkę na dwa lata więzienia bo nie doczył się tej części materiałów na studiach ?

To nie jest gra o pietruszkę jedno miejsce wyżej lub niżej w tabeli to jest chyba ok. 200 000 zł. To co by nie powiedzieć zawodowa liga gdzie gra się o całkiem niemałe pieniądze.

Nic bym nie powiedział gdyby pan Boniek i pan Stempniewski po meczu powiedzieli stała się karygodna rzecz z której zostaną wyciągnięte konsekwencje ale widzicie co się dzieje wszystko jest OK aWisłą ma stulić mordę. Tak być nie może.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.04.2013, 10:47
hunter napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, ale co ma jedno z drugim wspólnego?

Bednarz jako p.o. prezesa reprezentuje klub na zewnątrz i bardzo dobrze, że głośno mówi na temat skandalu z soboty. Na razie Wisła wygląda na osamotnioną w tej krucjacie, ale jestem święcie przekonany, że w przeciągu najbliższych tygodni prezesi innych klubów zaczną podzielać nasze zdanie w temacie sędziowania na polskich boiskach. Wszystkie zmiany zaczynają się od głośnej dyskusji, a ta właśnie się rozpoczyna.

Sprawa transferów do Wisły to inny temat i na inną dyskusję, już wewnętrzną u nas. W sprawie przekrętów które są na nas publicznie robione, powinniśmy stać murem za klubem.
Posłuchaj sędziowie się u nas mylą od zarania dziejów. Dlaczego nasz klub nie był skandalicznie oburzony jak w meczu z Jagiellonią na Reymonta Jaliens wepchnął bramkarza z piłką do bramki i wyszliśmy na prowadzenie ? Dlaczego wtedy nikt w klubie nie apelował o wysokie standardy i poprawe jakości sędizowania ? Teraz przegraliśmy już 9 mecz w sezonie, a Pan Bednarz zachowuje się jakby wydarzyło się coś niesamowitego i straciliśmy szansę na coś (na co ? ). Powtarzam po raz kolejny wystarczyło grać do gwizdka i nie byłoby tej bramki. O frajerstwie naszej obrony przy golu na 2-0 się nie pisze, o tym, że Małecki gra jakby występował w lidze dwójek i nie podaje nikomu też się nie pisze. O strzelaniu przez Patryka i Bunioze po trybunach również, o fantastycznie egzekwowanym rzucie rożnym w 95. minucie przez Gargułę cisza. Bednarz teraz próbuje pokazać kibicom,że wszystkim nieszczęściom Wisły winni są sędziowie. Już powoli nie dziwie się tym głupotom gadanym przez Kulawika na konferencjach, bo widać w klubie panuje specyficzna atmosfera.

Cytat:
To nie jest gra o pietruszkę jedno miejsce wyżej lub niżej w tabeli to jest chyba ok. 200 000 zł. To co by nie powiedzieć zawodowa liga gdzie gra się o całkiem niemałe pieniądze.
Rozumiem, że LM powinni strzelać do sędziów z ostrej, bo grają o kilka zer więcej, a odwalają podobne akcje.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.04.2013, 11:00
Gdyby na miejscu Boguskiego grał jakiś dobry napastnik to strzelilibyśmy 2 gole ( lub wiecej) w pierwszej połowie (Zreszta od Boguskiego to nawet juniorzy lepiej grają).
Czyli mówisz ,że w Polsce wszystkich napastników kupiła Legia hmm to ciekawe.
Jasne, Boguski nie grał w Gdańsku dlaczego nie strzeliliśmy dwóch goli?

Boguski jest piłkarsko najlepszy w Wiśle, tylko Kulawik z uporem maniaka wystawia go jako jedynego napastnika bez żadnego wsparcia, przez co dziki wiele traci, bo zanim ktoś podejdzie do gry to albo go sfaulują, czego sędzia oczywiście nie zobaczy, albo staranują bo Ibrakadabra to on nie jest. Powinien grać za Genkowem albo Sarkim, na boku Mały i Kosa/Iliev A w środku Sobol/Wilk/Chrapek/inni młodzi/ a dopiero w ostateczności Garguła. Niestety w wyniku usinego szukania placu dla Garguły Boguski wylądował na desancie na czym wszyscy tracą.

Brożek P. W każdym meczu partaczył średnio trzy setki i nie słyszałem porównywania go do juniorów.

A co do protestu. Jak najbardziej słuszny. Jak cie dymają a ty kładziesz uszy po sobie to będą cię dymać co raz częściej. Kolejnym krokiem jest cywilny wniosek piłkarzy przeciwko sędziom za pozbawienie premii. Żeby się kolejnym razem zastanowił czy lepiej dostrzec czy nie dostrzec.

Posłuchaj sędziowie się u nas mylą od zarania dziejów.
Co innego pomyłka, a co innego przekręt. To tak jakby kierowca potrąciwszy na pasach pieszego tłumaczył, że pomyliło mu się czerwone z zielonym, a policjant stwierdził, że skoro tak to kary nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.04.2013 o godz. 11:20.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.04.2013, 11:24
Jako kibice na najblizszym meczu a być może w finale PP, powinniśmy ustosunkować się do Bońka i PZPN. Wystarczy oprawa typu :

" Boniek = wrócilo nowe, jeszcze gorsze niż było stare"

oraz parę ocenzurowanych tym razem okrzyków typu :

" STOP PRZEMOCY SEDZIOWSKIEJ"

PS. NC+ powinno zmienić formę kontrowersji sędziowskich na "Stępniewski Show" albo " jak podcinać wlasną gałąź i wygonić resztę sponsorów wraz z kibicami"
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 16.04.2013, 11:46
Cytat:
" Boniek = wrócilo nowe, jeszcze gorsze niż było stare"
Jeśli Ty uważasz że Boniek i jego ekipa jest gorsza od ekipy Laty to naprawdę śmiech na sali.

Gdyby nie ten Pan Boniek to właśnie budowano by hotel PZPN za grube miliony.

O innych sprawach nie wspomnę. Skrytykował Bednarza, którego sami tutaj nagminnie krytykowaliście.
A teraz chcecie pluć w twarz Bońkowi i za chwile zrzucić nasze niepowodzenia na Prezesa Bońka.

Cytat:
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 16.04.2013, 11:54
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Ty uważasz że Boniek i jego ekipa jest gorsza od ekipy Laty to naprawdę śmiech na sali.

Gdyby nie ten Pan Boniek to właśnie budowano by hotel PZPN za grube miliony.

O innych sprawach nie wspomnę. Skrytykował Bednarza, którego sami tutaj nagminnie krytykowaliście.
A teraz chcecie pluć w twarz Bońkowi i za chwile zrzucić nasze niepowodzenia na Prezesa Bońka.
O kur*a. Boniek zbawca narodu. Poza pięknymi słowami (m.in. w obronie kibiców i pirotechniki) niczym szczególnym na razie nie może się pochwalić.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.04.2013, 11:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Co innego pomyłka, a co innego przekręt. To tak jakby kierowca potrąciwszy na pasach pieszego tłumaczył, że pomyliło mu się czerwone z zielonym, a policjant stwierdził, że skoro tak to kary nie będzie.
Puszczenie akcji bramkowej, gdzie 4 gości jest na spalonym można również określić mianem przekrętu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2013, 12:23
Puszczenie akcji bramkowej, gdzie 4 gości jest na spalonym można również określić mianem przekrętu.
przy wyniku 3:0 .. w ostatnich minutach meczu - wielki błąd sędziego - na szczęście bez wpływu na wynik rywalizacji
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.04.2013, 12:35
co do Bonka, niestety bardzo mnie rozczarowal - coraz bardziej od niego zalatuje hipokryzja

niedawno Zawisza zremisowal 0-0 mecz na wyjezdzie a ten na twitterze "mecz dobry ale sedziowie nie dojechali" - teraz duzo wiekszy przekret z nami i co? zadnej krytyki sedziow

przydaloby sie temu rudzielcowi troche obiektywizmu
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2013, 12:36
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Boguski jest piłkarsko najlepszy w Wiśle, tylko Kulawik z uporem maniaka wystawia go jako jedynego napastnika bez żadnego wsparcia, przez co dziki wiele traci, bo zanim ktoś podejdzie do gry to albo go sfaulują, czego sędzia oczywiście nie zobaczy, albo staranują bo Ibrakadabra to on nie jest. Powinien grać za Genkowem albo Sarkim, na boku Mały i Kosa/Iliev A w środku Sobol/Wilk/Chrapek/inni młodzi/ a dopiero w ostateczności Garguła. Niestety w wyniku usinego szukania placu dla Garguły Boguski wylądował na desancie na czym wszyscy tracą.

ogolnie z twoim postem sie zgadzam... ale Boguski najlepsz pilkarsko w Wiśle prosze cie.

rozumiem ze od niedawna najlepszego pilkarza w druzynie poznaje się po przyjęciu piłki po ktorym przeważnie odskakuje mu ona na 2-3m, albo notorycznym nie trafianiu w dogodnych sytuacjach ( a jak już trafi to tylko dlatego ze ktoś go nastrzeli lub mu zejdzie) czy może po tym że odpuszcza się gdy rozpedzonyu bramkarz druzyny przeciwnej biegnie w kierunku Boguskiego ktory ma kilka metrów blizej do piłki?

owszem przed kontuzja Boguś może i był jednym z najlepszych piłkarsko zawodników w Wiśle, ale teraz

zeby nie bylo ot to uważam że gdyby po tej akcji jedrzejczyka nie padla bramka, sędzia bramkowy zakomunikował by jednak że piłka wyszła za linie calym obwodem. mieli pomoc pomogli
Ostatnio edytowane przez wiertar : 16.04.2013 o godz. 12:43.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.04.2013, 12:39
Chodzi Ci o Malagę? Masz oczywiście rację, jednak to spalony przy wolnym gdzie uwaga sędziego jest rozproszona. Tłumaczenie choć również kretyńskie brzmi wiarygodniej niż w sytuacji kiedy jedynym zadaniem jest ocenić czy piłka, która przecież nie leciała z prędkością światła, minęła linię z odległości trzech metrów. Nie róbmy z sędziów niedorozwiniętych którzy by widzieć na trzy metry potrzebują szkolenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 16.04.2013, 12:44
Dla mnie sytuacja wyglada tak:

Boniek zaatakował BEDNARZA nie Wisłę za słowa po meczu. Bednarz miał prawo i obowiązek nawtykać sędziom po tym co po raz kolejny odstawili.

Jednak wypowiedz Bońka o "kopaniu się naszych pilkarzy po czolach" i "aby Bednarz zajal sie praca dla klubu" gdyby padly w innym kontekscie sa bardzo celne.

Czy nasi pilkarze kopia sie po czolach? Kopia sie, w koncowce Bunoza i Malecki mieli 2 setki.
Czy dobrze by było aby Bednarz z taka zaciekloscia walczył o dobro Wisły poza sędziowaniem. Dobrze by było.

W mojej opini Bednarz dostał od Bońka najlepszy prezent jaki mogl dostac.

Wczesniej bylo Bednarz vs kibice Wisly.
Jest Bednarz + kibice vs PZPN(Boniek)

Nagle barykada zostala przestawiona a, ze temat jest chodliwy to ma kilka tygodni spokoju.
Czy Bednarz sie wkurzyl polemika? Tak bo byla celna i klula glownie jego. Aczkolwiek ta zlosc jest spowodowana "oczernieniem" wlasnej odoby a nie klubu.

Troche inny punkt widzenia:

http://ekstraklasa.net/panie-bednarz...2d5cf756000000
Ostatnio edytowane przez borys : 16.04.2013 o godz. 13:10.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 16.04.2013, 12:51
http://wislaportal.pl/24676,Martwy_p...Jarzebaka.html
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów