The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2013, 11:46
Dariook

Moze jestem dupkiem ale nawet niechcialo mi sie czytac wnikliwie twoich postow. Wystarczyla mi lektura kilku przypadkowych linijek. Totalny chaos; zero jakiejkolwiek skladnosci, argumentacji. No nic. Kazania Tadka spod monopolowego. Po spozyciu. Poziom ten sam, kultura podobna.

Rozumiem ze mozna miec inne zdanie. Ale jesli masz ochote je wyrazic, jesli masz ochote pokazac mi ze sie myle... to zrob to na poziomie. Przynajmniej gimnazjalnym. W dyskusje na poziomie Tadkow spod monopolowego nie chce mi sie bawic.

Sorry.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2013 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.04.2013, 11:58
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Dariook

Moze jestem dupkiem ale nawet niechcialo mi sie czytac wnikliwie twoich postow. Wystarczyla mi lektura kilku przypadkowych linijek. Totalny chaos; zero jakiejkolwiek skladnosci, argumentacji. No nic. Kazania Tadka spod monopolowego. Po spozyciu. Poziom ten sam, kultura podobna.

Rozumiem ze mozna miec inne zdanie. Ale jesli masz je ochote wyrazic, jesli masz ochote pokazac mi ze sie myle... to zrob to na poziomie. Przynajmniej gimnazjalnym. W dyskusje na poziomie Tadkow spod monopolowego nie chce mi sie bawic.

Sorry.
Za to że jesteś dupkem nie musisz przepraszać . Większość już to wie i zapewne się do tego przyzwyczaiła.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.04.2013, 12:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e ludzie? Czy ja gdzieś pisze, że szkolenie nie jest ważne? no własnie.
tego się trzymaj.

Poczekajcie do pucharów , roz.......ą nas w pył Karabachy lub Videotony! Bo my nie upraiwami futbolu na europejskim poziomie, my mamy jakiś Draft jak w MLS i pasujemy juz tylko za ocean.
nie uprawiamy futbolu na profesjonalnym poziomie, bo nie mamy odpowiedniego systemu szkolenia we wszystkich klubach w Polsce - na to trzeba poczekać kilka, kilkanaście lat - od momentu wdrożenia takiego systemu. Poprzedni PZPN gówno robił w tej kwestii.

W krajach mocnych piłkarsko (w Europie) jak pojedziesz do klubu z zapyziałej dziury II-III ligowego to zobaczysz obiekty treningowe i całe zaplecze lepsze niż u nas w większości klubów tzw. Ekstraklasy. Jeśli nic nie będziemy robić, tylko grać tymi ogórami i szrotem z zagranicy nigdy nie będziemy mocniejsi. Bo my nie jesteśmy krajem typu: Ukraina, Rosja, Azerbejdżan - gdzie oligarchowie "nie znają" ograniczeń w finansowaniu klubów piłkarskich itp.

Zastanówcie się dlaczego jakiś Zubas, ogór z Łotwy czy Litwy...mniejsza o kopciucha, porusza wasze serca? Bo ta liga ma takich napastników ! Jeszcze chujowszych niż ten cały łapacz. Po 2-3 bramki max na 20 kolejek...

Tak tak, u nas Rivaldo by jeszcze ze 3 lata był pod rząd królem strzelców...a po nim znów Frankowski jeśli by wrócil do weekendowego kopania piłki.
Od kogo te młode wilki mają sie uczyć po dołączeniu do pierwszej druzyny? Od siebie nawzajem? Od Urbana, Kulaika czy innego emeryta?
j.w.

Tylko wy tego nie zauważacie. Jaracie sie że legia zarobiła w 2 lat melony, a znacie koszt tej całej zabawy? Macie świadomość ile szrotu tutaj u nas zostanie? Kilku posprzedajemy za 1-2 mln...ochłapy. 3/4 w ciągu 2-3 lat wróci do naszej ekstraklasy.
sporo zainwestowała, ale już sprzedaje kilku zawodników, których ściagnęłą i wypromowała i będzie sprzedawała nadal.

Wasz argument to finanse? Ze Legia zarobila...no ok . A ile Wisła zarobiła na Marcelo i Błaszu? Zapomnieli już widać. Po odliczeniu kosztow i efektu ubocznego jeszcze pare lat minie zanim dorównają podobnemu zarobkowi na czysto.
owszem może i minie, ale będą zarabiać nadal a my co najwyżej będziemy rozwiązywać umowy z Fredericksenem lub innymi paralitykami sprowadzonymi na pół roku lub na rok próbnie. Zarabiając przy tym równe 0.00 PLN.

Szkoleniem nazywacie inwestycją w przyszłość. Ze za 5 lat będziemy zbierać plony... a na jakiej podstawie tak uważacie? O jakie cele chcesz tymi młodzikami walczyć? Jeśli o europe ...to puknijcie się w czoła! Albo jesteście tak naiwni albo jednak mądrzejsi niż setki innych klubów w europie. Stawiam że to pierwsze.
samymi wychowankami nie zawojujemy Europy, do tego trzeba doświadczonych zawodników, potrzeba także dobrych obcokrajowców - ale tylko o klasę lepszych niż nasz wyrobnik. Zresztą w przypadku Wisły to nie ma co mówić o zawojowaniu Europy, a co najwyżej próbą zbliżenia się do lepszych organizacyjnie klubów takich jak Legia, Amica, Lechia Gdańsk (pod względem infrastruktury i systemu szkolenia) czy Zagłębia Lubin.

No chyba że zakładacie walkę na krajowym podwórku, to po co się męczyć. Dawać zbieraninę jak w Łodzi i tez bedzie git.
j.w. A zbieraninę szrotu-wolnego zawodnika i słabego wychowanka, taka o jakiej mówisz z Łodzi, to teraz leje prawie każdy w lidze.

Szkolenie jest ważne dla klubu, jednak musi być robione z głową. Nie wolno kaleczyć.
Ani legia ani amica nie jest zadnym wzorem do naśladowania. I nie są miliony lat przed nami jak niektórzy dramatyzują. Zapewniam was,że jeden rok poszukiwan profesjonalnych skatów w Polsce i mamy wiecej 15-16 latków niż oba te klubiki razem wzięte.
tyle, że jak taki zawodnik młody dostanie wybór grać w Legii - sławnej, gdzie ma super boiska (i to kilka), zaplecze odnowy biologicznej, trenerów, pedagogów, możliwości rozwoju kariery

lub

dostanie wybór Wisły, gdzie jest jedno boisko, drugie z kretówkami, gdzie zaplecze i cały sztab "jest jaki jest". Jak myślisz, który klub wybierze młody zawodnik i jego rodzice ?

I niech to będzie takim morałem dla Ciebie wynikającym z tej dyskusji. Nikogo rokującego z młodego pokolenia nie dostaniemy, bo taki zawodnik i jego rodzic wybierze Legie, Amicę, Lechię, Lubin, itp, itd. a nie Wisłę Kraków - niestety :(
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 04.04.2013 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.04.2013, 13:29
Dariook
Bardzo fajny post. Trudno się nie zgodzić
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 04.04.2013, 13:46
Warto poczytać wypowiedzi Miętty-Mikołajewicza. Mówił o szkoleniu i nie tylko..

http://tsw.com.pl/news/Relacja-ze-sp...-TS-Wisla-2506
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.04.2013, 11:20
Prezes Zarządu:
wiceprezes do spraw sportowych:
Wiceprezes do spraw ekonomiczno-finansowo-organizacyjnych
Wiceprezes do spraw infrastruktury:
Wiceprezes do spraw PR i marketingu:
i zatrudnić na te stanowiska ludzi młodych, wykształconych

a rada nadzorcza to po co
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 05.04.2013, 11:41
Liczba prezesow: 5
Liczba trenerow przygotowania fizycznego: 0
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.04.2013, 14:43
ktoś musi zatrudniać tych trenerów...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 05.04.2013, 17:21
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
ktoś musi zatrudniać tych trenerów...
Chyba ktoś musi ich zwalniać... a że już nie ma kogo... to nie ich problem ;]
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.04.2013, 17:31
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

tyle, że jak taki zawodnik młody dostanie wybór grać w Legii - sławnej, gdzie ma super boiska (i to kilka), zaplecze odnowy biologicznej, trenerów, pedagogów, możliwości rozwoju kariery

lub

dostanie wybór Wisły, gdzie jest jedno boisko, drugie z kretówkami, gdzie zaplecze i cały sztab "jest jaki jest". Jak myślisz, który klub wybierze młody zawodnik i jego rodzice ?

I niech to będzie takim morałem dla Ciebie wynikającym z tej dyskusji. Nikogo rokującego z młodego pokolenia nie dostaniemy, bo taki zawodnik i jego rodzic wybierze Legie, Amicę, Lechię, Lubin, itp, itd. a nie Wisłę Kraków - niestety :(
Wybierze ten klub, który mu więcej zapłaci. Ewentualnie ten, którego trener nie boi się stawiać na młodych i go wypromować. Ci zdolniejsi próbują swoich sił za granicą jak Zieliński z Lubina.Na przykład taki Przybecki jak grał w Radzionkowie mógł sobie wybierać gdzie pójdzie, pół ligi go chciało, wybrał ofertę JW pomimo że baza i zaplecze treningowe Dyskopolo jest na żenującym poziomie (podobnie jak w większości klubów w Polsce).
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.04.2013, 10:18
Nie każdy jest łasym na pieniądze i nie kazdego obchodzi że ktorys z klubów ma o jedno boisko więcej.

Nie mierzcie wszystkich swoją miarą. Do szkółki piłkarskiej TS Wisła rok w rok zapisuje się setki dzieciaków. Chyba ze Wam chodzi o jakiegos typa co ma 20 lat i chce wybrac klub.. ale to inna bajka, ani z niego mlodziak ani nie kieruje sie sercem wybierajac swoj maciezysty klub w ktorym chce grac.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.04.2013, 22:55
No właśnie o takich typach mowa, co w wieku 16 - 20 lat "dobrze rokują" i są na celowniku kilku klubów w Polsce.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Kassandre
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 11.04.2013, 15:38
Rada nadzorcza Wisły Kraków podjęła decyzję o odwołaniu z zarządu klubu wiceprezesów - Mirosława Pałygi, Rafała Smalcerza oraz Janusza Kozioła - informuje oficjalna strona klubu "Wisla.Krakow.pl".

Rafał Smalcerz będzie teraz pełnił funkcję dyrektora zarządzającego, a Janusz Kozioł wiceprezesa klubu ds. marketingu i PR klubu.

Od tego momentu zarząd Wisły Kraków jest jednoosobowy, a funkcję prezesa pełni Jacek Bednarz.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 11.04.2013, 15:46
to mamy: dyrektora sportowego, p.o prezesa klubu, prezesa zarządu* Jacka Bednarza.

* jednoosobowego

W dalszej kolejności zwolnimy Kozioła i Szmalcerza i bedzie: dyrektor ds. marketingu, dyrektor zarzadzajacy, dyrektor sportowy, p.o prezesa klubu, prezesa zarządu, lewy obronca Jacek Bednarz

Tylko nad wielkoscia wizytówki trzeba bedzie popracowac...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.04.2013, 16:24
To wszystko wygląda na czyszczenie przedpola dla kogoś po Cupiale. Chyba, że to takie swoiste zaoranie spalonej ziemi, a później nowe otwarcie. Dodać do tego sprawę ze stadionem i mamy pewien obraz sytuacji, która układa się bliżej wariantu pierwszego.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.04.2013, 17:06
rozarian napisał(a):Wyświetl post
To wszystko wygląda na czyszczenie przedpola dla kogoś po Cupiale. Chyba, że to takie swoiste zaoranie spalonej ziemi, a później nowe otwarcie. Dodać do tego sprawę ze stadionem i mamy pewien obraz sytuacji, która układa się bliżej wariantu pierwszego.
Oj. Na przykładzie Wojciechowskiegoi lub Drzymały wysnuć można wniosek że przedpola nie trzeba czyścic - jest to dalsza strata pieniędzy. Wystarczy sprzedać to co się ma (piłkarzy, licencje) i po sprawie. Zastanawiam się też czym różnimy się od bankrutującej Polonii Króla. Chyba tym że Cupiał spłaca swoje zobowiązania i miesza w zarządzie a Bednarz kogoś tam próbuje zatrudniać. Czyli mamy jakiś tam balonik parcia na sukces uszyty za 0 zł. Z cech wspólnych - oba kluby pozwalniały już sprzątaczki.

Zmianami w zarządzie bym się nie podniecał jakoś specjalnie - naturalna kolej rzeczy. Tniemy koszty. Swoja droga niezła musi być lipa skoro pran X przychodzi z misją do klubu jako v-ce prezes a za chwile okazuje się iż:
- nie ma środków na realizacje pomysłów,
- nie ma podwałdnych i nie bedize miał
- miejsce pracy przenosi mu się o 100 km
- jego decyzyjność zostaje ograniczona do minimum

Nie jest trudno w takiej sytuacji o frustrację i konflikt z królem czyli Jackim B, a ten jak wiadomo wycina wszelka 'konkurencję' bez zmrużenia oka.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 11.04.2013, 18:01
http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40 i 100 lat
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.04.2013, 18:13
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Oj. Na przykładzie Wojciechowskiegoi lub Drzymały wysnuć można wniosek że przedpola nie trzeba czyścic - jest to dalsza strata pieniędzy. Wystarczy sprzedać to co się ma (piłkarzy, licencje) i po sprawie. Zastanawiam się też czym różnimy się od bankrutującej Polonii Króla. Chyba tym że Cupiał spłaca swoje zobowiązania i miesza w zarządzie a Bednarz kogoś tam próbuje zatrudniać. Czyli mamy jakiś tam balonik parcia na sukces uszyty za 0 zł. Z cech wspólnych - oba kluby pozwalniały już sprzątaczki.

Zmianami w zarządzie bym się nie podniecał jakoś specjalnie - naturalna kolej rzeczy. Tniemy koszty. Swoja droga niezła musi być lipa skoro pran X przychodzi z misją do klubu jako v-ce prezes a za chwile okazuje się iż:
- nie ma środków na realizacje pomysłów,
- nie ma podwałdnych i nie bedize miał
- miejsce pracy przenosi mu się o 100 km
- jego decyzyjność zostaje ograniczona do minimum

Nie jest trudno w takiej sytuacji o frustrację i konflikt z królem czyli Jackim B, a ten jak wiadomo wycina wszelka 'konkurencję' bez zmrużenia oka.
Jacek B królem na Wiślackiej szachownicy? Dobrymi dowcipami sypiesz. Król jest jeden bez wież, gońców, skoczków otoczony samymi pionkami.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.04.2013, 19:14
Człowiek który ma w sercu Legie jest prezesem Wisły - ku..a chore !!!
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.04.2013, 19:45
Jacek Bednarz naszym sterem żaglem i okrętem.
..
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2013, 20:03
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jacek Bednarz naszym sterem żaglem i okrętem.
Oraz dziurą w burcie i kotwicą u szyi
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.04.2013, 20:23
Być może już niedługo p. Jacek Bednarz zostanie likwidatorem spółki "Wisła Kraków SA w likwidacji".
I to wcale nie jest takie nieprawdopodobne.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.04.2013, 22:35
Tylko co tu likwidować? Nie ma za bardzo co.

Za to znalazłem:
- Moim zadaniem jest trwałe wyprowadzenie klubu z kryzysu finansowego i sportowego, posiadam konkretne instrumenty, aby to zrobić. Sytuacja finansowa klubu uległa znacznej poprawie, dowodem tego będzie - mam nadzieję - bezproblemowe przejście przez proces licencyjny - powiedział "PS" Jacek Bednarz.

Ha Ha Ha Panie Prezesie, trzymam kciuki za Pana 'konkretne instrumenty'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.04.2013, 22:59
Konkretnym to on jest .....m.

Zwłaszcza jak go widziałem kilka chwil po przegranej z Piastem jak z wielkim bananem na ryju woził się Volvo na warszawskich blachach po Mazowieckiej.
Wyglądał jakby raczej wygrał szóstkę w totka,niż jego zespół przegrał mecz.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2013, 00:49
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Zwłaszcza jak go widziałem kilka chwil po przegranej z Piastem jak z wielkim bananem na ryju woził się Volvo na warszawskich blachach po Mazowieckiej.
Bluźnisz!
Sugerujesz, że Jackowi los jego ukochanej Wisły jest obojętny?!

Nie ma czego nawet komentować, kolejna odsłona cyrku. Swoją drogą - ostatnia zmiana w zarządzie miała miejsce (uwaga!) w styczniu
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 12.04.2013, 07:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie ma czego nawet komentować, kolejna odsłona cyrku.
Wręcz przeciwnie, myślę, że jest to przemyślana decyzja.

Wystarczy spojrzeć w KRS, gdzie jest jasno opisana zasadnicza różnica między zarządem jedoosobowym a wieloosobowym.

Jak dla mnie jest to zapowiedź bardzo niepopularnych decyzji.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.04.2013, 08:52
ooona napisał(a):Wyświetl post
Być może już niedługo p. Jacek Bednarz zostanie likwidatorem spółki "Wisła Kraków SA w likwidacji".
I to wcale nie jest takie nieprawdopodobne.
Ja tak zawsze się zastanawiam ile musisz mieć w sobie pesymizmu, bo przyjmujac powaznie wszyskie Twoje posty to Wisła Kraków już tak z 5 lat powina nie istnieć albo co najwyżej grać w okręgówce .
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 12.04.2013, 08:54
Kominek podaj jeden pozytyw a tez wskocze na woz z optymistami
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.04.2013, 08:55
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Naprawdę jedzenie banana nie jest objawem że ktoś cieszy się z naszej przegranej.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.04.2013, 08:59
Ja nie twierdzę, że w Wiśle jest ładnie pięknie i kolorowo, ale z obowiązku moderatora muszę też zwracać uwagę, na to że niektórzy jakoś tak dziwnie zawsze piszą, że Wisła właściwie już nie istnieje i uaktywniają się na forum praktycznie tylko wtedy, gdy w klubie idzie źle.

Co do optymizmu - do mnie akurat docierają pozytywne informacje, co do przyszłości klubu, ale czy się sprawdzą ? Bardzo bym chciał.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.04.2013 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów