The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2013, 13:01
Nawiązując spowrotem do akademii, Wisła prędzej czy później będzie musiała mieć akademię bo inne kluby będą budować i wywoływać presję. Wiśle na razie wystarczy zrobić ładne zaplecze treningowe, przynajmniej żeby boisko jakieś ładne zrobili, najlepiej za miastem, i niech Wisełka ściągnie skautów którzy znają się na rzeczy i szukać, a nie że Wisła raz na rok organizuje akcje, CHESZ GRAĆ W WIŚLE, PRZYJEDŹ I SPRAWDŹ SIĘ. Wiadomo,że nie każdemu młodemu zawodnikowi który jest dobry nie uda się w kilka dni pokazać czy jest czegoś wart. Ściągnąć skautów lepszych , a nie słabych jakich mamy. np.Cleber ( wiem już nie jest) ale wzięli go za skauta jak on nie ma nic o tym pojęcia
Odpowiedz cytując
TheMrSkeyt
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 16.03.2013, 20:15
tak czy siak pewnie będziemy tak szybcy jak z biletami internetowymi...
http://www.youtube.com/watch?v=Qcatk...FYinWe8W0iUWcg

TKWM

To my tworzymy historię za pomocą gardeł
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 17.03.2013, 14:51
Mnie ciekawi jedno,czy to naprawdę takie trudne trochę pomyśleć ?! Ja rozumiem,że w klubie nie da się wszystkiego od razu zrobić,żeby były mistrzostwa itd. bo ktoś przegrywać musi. Ale taki klub jak Wisła który ostatnio zdobył tyle mistrzostw i taki klub poprostu upadł... bo inaczej tego nie można nazwać. To po prostu WIELKI UPADEK KRAKOWSKIEJ WISŁY. Na szczęście od doszczętnej klęski można się jeszcze uchronić , ale nie mając zaplecza treningowego,trenera który pogoni tą chołotę,prezesa legioniste i właściciela który bierze całą kase za transfery obawiam się że daleko na tym wózku nie zajedziemy. Dodam jeszcze , że nie mamy obiecujących młodych prócz Stolara,Szewy i Burasa który nawet nie gra. Jedynie musimy liczyć na cud żeby nasi utrzymali forme , wygrali Puchar Polski i łapnęli się do ligi europy. Wtedy powrót Królowej Polski jest możliwy.TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2013, 12:59
Fakt. Jaliens podsumował polską myśl szkoleniową:

http://sport.fakt.pl/Kew-Jaliens-z-W...,204566,1.html

" Uważam, że polscy trenerzy mają problemy z podstawami taktyki (...) Dzięki brakom taktycznym, w Polsce każda drużyna może wygrać z każdą, a to wpływa na atrakcyjność rozgrywek – dodaje."

I jeszcze:
"Gdy z AZ sięgaliśmy po tytuł mistrzowski, był to efekt 3-letniego programu. W klubach wszystkie drużyny - od najmłodszej do pierwszej grają takim samym systemem, to system naczyń połączonych. W Wiśle gram już ponad dwa lata, ale o drużynach młodzieżowych nie wiem zupełnie nic – kończy Jaliens."
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.03.2013 o godz. 13:02.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.03.2013, 13:09
To zaraz sie dowiesz

Rozumiem jakby cos soba reprezentowal, a tak troche smiesznie brzmi.. zeby jego zaraz nie podsumowali

pomijajac fakt czy w ogole takiego wywiadu udzielil, jak to bywa z faktem .......a ostatnio bzdury wyssane z palca.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.03.2013, 09:12
Powoli zaczyna drgac temat sponsora na koszulkach.

sport_pl: http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...ac___Jest.html

"Według wiceprezesa Kozioła toczą się zaawansowane rozmowy, ale się przeciągają. Wiele może zależeć od tego, jak sezon zakończą piłkarze. Gdyby np. wywalczyli Puchar Polski lub w ekstraklasie zapewnili sobie start w Lidze Europy, negocjacje byłyby łatwiejsze."

"W Wiśle zapewniają, że potencjalnym sponsorem jest potężna zagraniczna firma, ale jest też zainteresowanie ze strony dwóch kolejnych (nie ma wśród nich spółek z siedzibą w Krakowie). W grę wchodzi dwuletnia umowa. - Jesteśmy jednak zobowiązani milczeć o nazwie, dopóki wszystkie warunki z obu stron nie zostaną spełnione - twierdzi Kozioł."
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.03.2013, 08:23
Za GW:

"...Przy Reymonta liczą na sponsora, który wyłoży 3-4 mln zł, co dla Wisły byłoby poważnym zastrzykiem gotówki, zwłaszcza że od roku jest w sporych kłopotach finansowych. Według wiceprezesa Kozioła toczą się zaawansowane rozmowy, ale się przeciągają. Wiele może zależeć od tego, jak sezon zakończą piłkarze. Gdyby np. wywalczyli Puchar Polski lub w ekstraklasie zapewnili sobie start w Lidze Europy, negocjacje byłyby łatwiejsze. W Wiśle zapewniają, że potencjalnym sponsorem jest potężna zagraniczna firma, ale jest też zainteresowanie ze strony dwóch kolejnych (nie ma wśród nich spółek z siedzibą w Krakowie). W grę wchodzi dwuletnia umowa. - Jesteśmy jednak zobowiązani milczeć o nazwie, dopóki wszystkie warunki z obu stron nie zostaną spełnione - twierdzi Kozioł."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.03.2013, 06:08
Ciekawe, jak to rozumieć : "potężna zagraniczna firma"

Bo dla mnie potężna to..

...zdrowy rozsądek zabrania nawet wymieniać.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.03.2013, 11:15
Jakakolwiek 'potężna' by nie była będzie dobrze. 4 miliony na sezon jest równe:
  • wzroście budżetu o 10-15% albo
  • od 3 do 5 tysięcy więcej ludzi na każdym meczu albo
  • pokrywa 60% kosztów utrzymania stadionu albo
  • pozwala na zakup i utrzymanie piłkarza pokroju Meliksona

Taka kwotą póki co pogardzić nie można.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.03.2013, 16:56
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Taka kwotą póki co pogardzić nie można.
TeleFonika płaci "za reklamę" 5 milionów złotych. Jeśli przyjście zewnętrznego sponsora będzie się wiązało z jej wycofaniem, to sam sobie policz ile "zyskamy".

A mowa jest o kwocie między trzema a czterema milionami złotych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.03.2013, 17:35
No tak Cupiał to idiota - tnie koszty a nie pomyślał ze może przyciąć bardziej czyli nie płacić tych 5-ciu baniek za napis na koszulce. Choć nie - już się zreflektował - nie będzie płacił 5 baniek ale za to bedzie dopłacał do 5ciu ewentualnemu sponsorowi.

Kwota między trzema a czterema milionami złotych tez jest dobra. Nawet dobra byłaby kwota miliona złotych.

Inna sprawą jest to ze Telefonika dystansuje się coraz bardziej od marki Wisła - tutaj mas racje ze tracimy, ale jest to konsekwencja kursu obranego przez Cupiała.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.03.2013, 18:07
No tak Cupiał to idiota - tnie koszty a nie pomyślał ze może przyciąć bardziej czyli nie płacić tych 5-ciu baniek za napis na koszulce.
Nie. Cupiał doskonale wie, że bez tych pieniędzy nie będziemy w stanie spłacać zadłużenia wobec TF, co niesie ze sobą konkretne konsekwencje. "Reklama" TeleFoniki na koszulkach Wisły to sprytny sposób na pompowanie pieniędzy w klub tak, żeby ten nie upadł. Jeżeli jednak ktoś miałby przejąć te zobowiązanie - wówczas możliwa byłaby jeszcze większa redukcja zaangażowania Cupiała w Wisłę.

To Ty - zdaje się - nie rozumiesz, że "dodatkowe" pieniądze od sponsora niekoniecznie będą oznaczały większy budżet klubu. Dlatego właśnie Twoje wyliczenia są głupie.
Na razie nic nie wskazuje na chęć inwestycji w Wisłę, wygląda to bardziej na powolne odzyskiwanie pieniędzy. Jeżeli taki jest plan Cupiała wobec klubu, wówczas przyjście sponsora nie zmieni nic w naszej sytuacji. Po prostu pieniądze będą wpływały z innego źródła.
Zauważ, że kasa za reklamę nie powiększa naszego zadłużenia wobec TF, więc to czy płaci nam ona, czy ktoś z zewnątrz jest nam raczej obojętne.

Choć nie - już się zreflektował - nie będzie płacił 5 baniek ale za to bedzie dopłacał do 5ciu ewentualnemu sponsorowi.
Jeżeli nie widzisz różnicy między dawaniem Wiśle bezzwrotnie pięciu milionów, a dawaniem dwóch, to chyba po prostu marnuję swój czas.

Chciałbym, żebyśmy się dobrze zrozumieli - to bardzo dobrze, jeśli zyskamy sponsora, bo to zwiększy niezależność Wisły. Niekoniecznie będzie to jednak znaczyło, że mamy więcej pieniędzy do wydania. Dlatego właśnie cała ta Twoja analiza jest zwyczajnie głupia.
Wszystko tak naprawdę zależy od planów Cupiała wobec Wisły. A tutaj - na chwilę obecną - na dwoje babka wróżyła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2013 o godz. 18:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.03.2013, 18:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.........
Chciałbym, żebyśmy się dobrze zrozumieli - to bardzo dobrze, jeśli zyskamy sponsora, bo to zwiększy niezależność Wisły. Niekoniecznie będzie to jednak znaczyło, że mamy więcej pieniędzy do wydania. Dlatego właśnie cała ta Twoja analiza jest zwyczajnie głupia.
Wszystko tak naprawdę zależy od planów Cupiała wobec Wisły. A tutaj - na chwilę obecną - na dwoje babka wróżyła.
Cupiał i tak redukuje swoje zaangażowanie - czy tego chcesz czy nie. Dziś każde pieniądze od sponsorów zwiększają samodzielność Wisły i uniezależniają nas od humorów Cupiała. Wydaje mnie się iż im mniej będzie Boss łożył na Wisłę tym będzie reagował mniej nerwowo - ale to moje wróżby z fusów. Co do ilości pieniędzy - racja nowy sponsor to nie są dodatkowe pieniądze dla klubu, to są jedynie pieniądze odciążające wydatki Cupiała.

I racja - wygląda mi to na odcinanie się Telefoniki od Wisły. Ale takie nastały czasy. Cupiał miał wizje Wisły jako klubu który promowałaby TF. Wydaje mi się iż to był podstawowy powód dla którego Basałaj nie załatwił jakiegokolwiek sponsora - Cupiał chciał logo TF w LM. Nie wyszło mu, wiec zmienia podejście. Być może będzie to zdrowe. W końcu sponsorem Chelsea jest Samsung, Milanu sa linie lotnicze itd.

Edit:
Z reszta trzeba przyznać ze Cupiałowi wyszło to wyśmienicie - jeśli ktoś pomyśli 'Telefonika' to ma od razu na myśli 'Wisła', jak i odwrotnie. Być może najwyższy czas aby Wisła była kojarzona jedynie z Cupiałem. Tak jak Chelsea z Abramowiczem. A pieniądze się przydadzą.

Edit2:
Ja wiem czy taka głupia jest analiza? Z perspektywy klubu czy kibica owszem, ale jak popatrzysz z perspektywy właściciela (a tak pisałem) to już jest IMHO całkiem sensowna. Przychód łatwiej zwiększyć o 3-4 miliony jedna umową sponsorską niż pracować nad zwiększeniem frekwencji o 30%.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.03.2013 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.03.2013, 22:51
Wejściem w polską piłkę w roli sponsora zainteresowane są 2 motoryzacyjne firmy - Opel oraz VW. W klubie chodzili za Fiatem (właściciele salonu Viamot w Krakowie sprzedali w zeszłym roku samochodów za 134 000 000zł ), ale bardzo szybko sprowadzono ich na ziemię (odbyło się ponoć jedno spotkanie dawno, dawno temu).

Niestety Oplowi bliżej do Gliwic (miasto chciało by w przyszłym roku odpuścić aż tak duże sponsorowanie klubu) a VW do Poznania. Pożyjemy zobaczymy ja i tak uważam że się nie uda a to wszystko to ploty z wyższego szczebla żeby ktoś jeszcze interesował się klubem w mediach. Dla takich koncernów wydać 1 000 000euro na reklamę to grosze ale one szybciej je wydadzą w Nimczech lub Austrii a nie u nas.
Popatrzmy obiektywnie, Trener Nawałka, zaległości w wypłatach biezących dla zawodników w wysokości 6 miesięcznych pensji, zwolnienia w klubie zwykłych pracowników, brak jakichkolwiek planów transferowych na przyszlość Bednarz nawet nie wspomni o tym że będzie szukał zawodników na pozycję taką, taką i taką. W ostatnim wywiadzie dał jasno do zrozumienia że wielkich inwestycji nie należy się spodziewać. Brak rozmów z zawodnikami którym kończą się kontrakty. Teraz bajka o sponsorze który zainwestuje pieniądze.

W tym wszystkim chodzi o to żebyśmy nadal się łudzili że klub będzie jeszcze mocny i kupowali bilety.

Po wejściu sponsora to ja bym to liczył w ten sposób, Cupiał nadal daje 5 milionów na klub i odseti od długu nie rosną i zostaje coś na inwestycje, a sponsor daje 8 milionów w dwa lata i o tyle zmniejsza się dług klubu w stosunku do TF
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.03.2013 o godz. 23:21.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.03.2013, 14:39
Podobno Lech na dniach ma podpisac umowe z nowym sponsorem glownym; negocjacje jeszcze trwaja ale dotycza wykupienia praw stadionowych (tak jak w Warszawie) w pakiecie.

Co do nas to nie nakrecalbym sie. Zal to pisac, ale Wisla to ani nie Poznan ani nie Warszawa. Balagan w klubie, brak dlugofalowej strategii... en fin, kiepskim produktem jestesmy.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 31.03.2013, 14:55
Zaufajcie Cupiałowi,Cupiał jest zbyt poważnym człowiekiem który posiada autorytet i skoro składa deklaracje o budowie wielkiej Wisły w przyszłym sezonie to tak będzie.Mógłbym zrozumieć wątpliwośći gdyby to Bednarz w imieniu Cupiała składał takie deklaracje ale zrobił to sam Cupiał ,więc spokojnie można zaufać.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 31.03.2013, 15:16
Nie czytales wywiadu z bossem?
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 31.03.2013, 16:06
Gdybym nie czytał tego wywiadu to nie miałbym zaufania do Cupiała ,w wywiadzie Cupiał stwierdza,że już w przyszłym roku chce odzyskać mistrzostwo Polski i,że nadal jego celem jest liga mistrzów.

"Będę rozwijał klub z nadzieją, że już w przyszłym sezonie wróci na należne mu miejsce. I wtedy, siedząc w tej loży razem z byłymi piłkarzami i trenerami, będziemy mieli poczucie, że praca nie poszła na marne. Widzi pan Wisłę w Lidze Mistrzów? Bo ja ciągle widzę i będę dążył do tego, by spełnić to marzenie. A już się przekonałem, że moja wiara udziela się innym. Silna Wisła jest potrzebna całej polskiej piłce."
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 31.03.2013 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.03.2013, 16:14
Prawda jest brutalna - jeśli nie ma kasy to automatycznie nie da się zrealizować jakiegokolwiek pomysłu. Cupiał może składać deklaracje tyle ze na ich realizacje potrzebne są pieniądze których od półtora roku nie ma.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 31.03.2013, 16:20
To ze Kowalski chce zostac zawodowym pilkarzem to nie znaczy ze nim zostanie. Od chcenia do stanu faktycznego daleka droga
Boss w ow wywiadzie pokazal ze przez 15 lat niczego sie nie nauczyl; sam sobie zaprzeczal co chwile, wykazywal sie nadzwyczajnie dziwnym rozumowaniem (pilkarze wybieraja trenera,...) i tak dalej.

Przeciesz ten wywiad pokazal ze boss kompletnie nie ma pojecia o zarzadzaniu nowoczesnym klubem pilkarskim. Nie wie dlaczego Wisla juz nie wygrywa, i co zrobic by Wisla zaczela wygrywac. Ergo, powroci do praktyk sprzed lat ktore w dzisiejszych czasach beda bardzo nieskuteczne.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 31.03.2013 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 31.03.2013, 17:22
Najgorsze jest to, że trzon drużyny to goście sprowadzeni przez Stana jeszcze. Bednarzowi żaden no name nie wypalił (prócz Marcelo), strach myśleć co będzie jak i oni uciekną...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 31.03.2013, 17:27
Brud zapełni każdą dziurę ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.03.2013, 17:31
Myślę że nie Brud a Bednarz. Tyle że on pewnie nadal ma kaca po Frederiksenie, który do dziś nie może klubu zaleźć.

Edit:
Tak na marginesie jeszcze - ekstraklasa net kpi ze zwolnień Bednarza. http://ekstraklasa.net/pieniadze-to-...010000#zamknij
Niby nic nowego nie powiedzieli no ale ... warto przytoczyć cytat:

Legia i jej Akademia Piłkarska ubogaca rodzimą ligę młodymi piłkarzami, którzy mają pojęcie o co w tym sporcie chodzi. W zarządzie zasiadają dwie osoby, a do pracy z młodzieżą zaangażowanych jest kilkadziesiąt (około 20!) osób. Proporcje wydają się być w porządku.
W Poznaniu też idą chyba dobrą drogą. Jest tam tylko jedna osoba tytułującą się mianem prezesa i 17 osób zajmujących się szkoleniem młodzieży.

Edit 2:
Zrobię małą szyderę i przytoczę słowa Jacka: "Mamy w klubie osoby, które z powodzeniem mogą pełnić kilka ciekawych ról".
Zatem Panie Jacku, poza delegowaniem obowiązków Dyrektora Sportowego może Pan dodatkowo delegować obowiązki sprzątaczki i magazyniera. Proponuje zacząć od listy dyżurów przy kibelkach, najlepiej alfabetycznie - Antkowiak, Bednarz, Czerwiński itd...
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.03.2013 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 31.03.2013, 17:41
Sama prawda, z tymi sprzątaczkami to tak jakbyśmy chcieli pozbyć się drzewa z ogrodu urywając po listku...
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 31.03.2013, 18:21
O ile dobrze zrozumialem to sytuacja wyglada tak;

Legia Warszawa- 2 osoby w zarzadzie i 20 osob zaangazowanych w szkolenie
Lech Poznan- 1 prezes i 17 osob zaangazowanych w szkolenie
Wisla Krakow- 4 osoby w zarzadzie i... 3 trenerow zaangazowanych w szkolenie

Kuzwa, az zal sie robi. 100 lat za murzynami. To sie w pale nie miesci. Budowa "Wielkiej Wisly" idzie pelna para! Ech, ze tez niektorzy wciaz wierza w te bajeczki.

Powiem wam co bedzie za rok; gowno bedzie! Ekstraklasa przechodzi na model hiszpanski, dwa kluby i potem... dlugo dlugo nic. Znaczy, "Wielka Wisla" pewnie bedzie w czolowce; bedzie toczyla ze Slaskami i Gornikami heroiczne boje o trzecie miejsce. By potem dostawac becki w pucharach oczywiscie.
Zal.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 31.03.2013 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 31.03.2013, 19:05
Do tego należy dorzucić brak infrastruktury, problemy z płynnością finansową, stadionem oraz podstarzałą kadrę. Czyli nie mamy nic na czym można by oprzeć budowę klubu, poza logo, historią oraz 10 tys kibiców co mecz.

Zastanawiam się do czego Cupiał dąży? Póki co to oscyluje w poziom Widzewa.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2013, 01:53
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze zrozumialem to sytuacja wyglada tak;

Wisla Krakow- 4 osoby w zarzadzie i... 3 trenerow zaangazowanych w szkolenie

Kuzwa, az zal sie robi. 100 lat za murzynami. To sie w pale nie miesci. Budowa "Wielkiej Wisly" idzie pelna para! Ech, ze tez niektorzy wciaz wierza w te bajeczki.

Powiem wam co bedzie za rok; gowno bedzie! Ekstraklasa przechodzi na model hiszpanski, dwa kluby i potem... dlugo dlugo nic. Znaczy, "Wielka Wisla" pewnie bedzie w czolowce; bedzie toczyla ze Slaskami i Gornikami heroiczne boje o trzecie miejsce. By potem dostawac becki w pucharach oczywiscie.
Zal.
Model hiszpański...
A może model hinduski. Fc Bollywood i potem...długo długo nic.

W każdym swoim poście, onanizujesz się i dostajesz wielokrotnych orgazmów na scenach pornosa z ...Amica i Legla w roli głównej.

Jednak gdybyś oglądnął pornusa do końca to odkrył byś drobny ale znaczący szczegół. Mianowicie, owe cudne i czarujące blondyneczki, które tak podnoszą poziom twojego testosteronu, będące twoim ideałem piękna okazują się ...

...parą transwestytów.

Cytat:
20 osób warszawki zaangażowanych w szkolenie a zniżają się do podkupywania tandetnego Bereszynskiego. Widocznie szkolenie nie przynosi ostatnio żadnych efektów. Jeszcze tylko bez rozwojowi - Furman i Łukasik, jadących na famie medialnej i buca... trzeba bedzie opchnąc Ljuboje na Madagaskar . Kolejny młody piłkarz spodziewany jest nie prędzej niż 2-3 lata...wariant optymistyczny. Chyba że mają jakiegoś młodego Messiego z Wilanowa, lub wykupią szkółkę bankrutującej Polonii to może wcześniej.

17 osób zaangażowanych w szkolenie w amice, a dali sobie dmuchnąć wychowanka. A z resztą...Gówno warci ich wychowankowie, lepiej niech sprzedadzą dupę Drewniaka - przynajmniej na alkohol będzie.

Ps:
Wielka Wisła a nie "Wielka Wisła"

Zakoduj to w pustym łbie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.04.2013 o godz. 02:31.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.04.2013, 07:35
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Model hiszpański...
A może model hinduski. Fc Bollywood i potem...długo długo nic.

W każdym swoim poście, onanizujesz się i dostajesz wielokrotnych orgazmów na scenach pornosa z ...Amica i Legla w roli głównej.

Jednak gdybyś oglądnął pornusa do końca to odkrył byś drobny ale znaczący szczegół. Mianowicie, owe cudne i czarujące blondyneczki, które tak podnoszą poziom twojego testosteronu, będące twoim ideałem piękna okazują się ...

...parą transwestytów.

20 osób warszawki zaangażowanych w szkolenie a zniżają się do podkupywania tandetnego Bereszynskiego. Widocznie szkolenie nie przynosi ostatnio żadnych efektów. Jeszcze tylko bez rozwojowi - Furman i Łukasik, jadących na famie medialnej i buca... trzeba bedzie opchnąc Ljuboje na Madagaskar . Kolejny młody piłkarz spodziewany jest nie prędzej niż 2-3 lata...wariant optymistyczny. Chyba że mają jakiegoś młodego Messiego z Wilanowa, lub wykupią szkółkę bankrutującej Polonii to może wcześniej.

17 osób zaangażowanych w szkolenie w amice, a dali sobie dmuchnąć wychowanka. A z resztą...Gówno warci ich wychowankowie, lepiej niech sprzedadzą dupę Drewniaka - przynajmniej na alkohol będzie.

Ps:
Wielka Wisła a nie "Wielka Wisła"

Zakoduj to w pustym łbie.
Ja jebie, ale te zjebane kluby Legła, i Kuchenkowcy z Pyrlandii przez to, że mają tych 37 w sumie ternerów będą mogli sprzedac sobie grajków co 3 lata za jakieś nawet 5 mln euro, .... chociaż 3 mln albo i nawet 1,5mln i jakoś potrafią znaleźc następców. A w Naszej Wielkiej Wiśle no ni hu hu nie widac nikogo kto by chciał sprowadzac zawodników z przyszłościa. Jest Jacek Bednarz który chyba lubi molestowac bramkarzy w dodatku no namów ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.04.2013, 07:36
Dariook ja się czasem zastanawiam czy Ty potrafisz rozsądnie analizować i wyciągać logiczne wnioski. Owszem nie należy zakładać różowych okularów patrząc na Legię i Amicę - ale w porównaniu do naszej sytuacji ze szkoleniem to Oni uciekli nam na lata. Jesteśmy niestety 100 lat za murzynami. Do tego trzeba dodać program szkoleniowy Lechii Gdańsk czy Zagłębia Lubin.

Dla mnie nie są ważne transfery, obecne sukcesy, ale ważna jest przyszłość, którą powinniśmy zacząć budować, bo dziś tworzymy to co będzie za 5 lat. Z tymi działaniami, które u nas są obecnie, to za 5 lat tutaj nie będzie niczego-cytując klasyka.

Za brak inwestycji w bazę szkoleniowa na Reymonta (dla grup młodzieżowych - BO CHYBA NIKT NIE MYŚLI, ŻE DZIECIAKI BĘDĄ DYMAĆ DO MYŚLENIC NA TRENING), tworzenie systemu szkolenia i dobór odpowiednich trenerów, pedagogów i skautow zapłacimy drogo w kolejnych sezonach. Zapłacimy tez niestety w konfrontacji z ta .......ską ....ą.

P.S. Nie zgadzanie się z większością nie zawsze jest dowodem samodzielnego i logicznego myślenia.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 04.04.2013 o godz. 09:53.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2013, 10:31
Ja .......e ludzie? Czy ja gdzieś pisze, że szkolenie nie jest ważne? no własnie.

Nie jestem weszlomaniakiem, nie łykam .......enia słoików z warszawy... Już taka kurewska bieda zagląda w polski futbol, że wmawiają wam finansowe eldorado i sukcesy na płaszczyznach szkoleniowych. Łykacie te pierdoły o nowej drodze do sukcesu i pozniej widac efekty. Gówniarze zapiepszają po ekstraklasie i jaracie sie jednym, dosłownie jednym śmiesznym prostopadłym podaniem.

Przecież nie powiedzą wam że ta liga jest gówno warta, że pakowanie każdego kto dorósł do koszulki w kadrę jest na dłuższą metę patologiczne... idiotami nie są , wiec muszą zachwalać gówno które jest tak naprawdę prowizorką futbolu, szkolenia, ligi w polskim wykonaniu.

Widzew, GKS, Polonia...te kluby w profesjonalnej lidze europejskiej nie były by nawet w 3 dywizji a u nas golą frajerów, liderów, autsaiderów. Czy to możliwe że druzyny nieprzygotowane, z zbieraniną dzieciaków są w stanie walczyć w najwyższych krajowych rozgrywkach? Normalnie nie jest.
Ale w Polsce oczywiście łamane są wszelkie równania matematyczne. No ....a Polak potrafi...

Poczekajcie do pucharów , roz.......ą nas w pył Karabachy lub Videotony! Bo my nie upraiwami futbolu na europejskim poziomie, my mamy jakiś Draft jak w MLS i pasujemy juz tylko za ocean.

Zastanówcie się dlaczego jakiś Zubas, ogór z Łotwy czy Litwy...mniejsza o kopciucha, porusza wasze serca? Bo ta liga ma takich napastników ! Jeszcze chujowszych niż ten cały łapacz. Po 2-3 bramki max na 20 kolejek...

Tak tak, u nas Rivaldo by jeszcze ze 3 lata był pod rząd królem strzelców...a po nim znów Frankowski jeśli by wrócil do weekendowego kopania piłki.
Od kogo te młode wilki mają sie uczyć po dołączeniu do pierwszej druzyny? Od siebie nawzajem? Od Urbana, Kulaika czy innego emeryta?

Tylko wy tego nie zauważacie. Jaracie sie że legia zarobiła w 2 lat melony, a znacie koszt tej całej zabawy? Macie świadomość ile szrotu tutaj u nas zostanie? Kilku posprzedajemy za 1-2 mln...ochłapy. 3/4 w ciągu 2-3 lat wróci do naszej ekstraklasy.

Wasz argument to finanse? Ze Legia zarobila...no ok . A ile Wisła zarobiła na Marcelo i Błaszu? Zapomnieli już widać. Po odliczeniu kosztow i efektu ubocznego jeszcze pare lat minie zanim dorównają podobnemu zarobkowi na czysto.

Szkoleniem nazywacie inwestycją w przyszłość. Ze za 5 lat będziemy zbierać plony... a na jakiej podstawie tak uważacie? O jakie cele chcesz tymi młodzikami walczyć? Jeśli o europe ...to puknijcie się w czoła! Albo jesteście tak naiwni albo jednak mądrzejsi niż setki innych klubów w europie. Stawiam że to pierwsze.

No chyba że zakładacie walkę na krajowym podwórku, to po co się męczyć. Dawać zbieraninę jak w Łodzi i tez bedzie git.

Szkolenie jest ważne dla klubu, jednak musi być robione z głową. Nie wolno kaleczyć.
Ani legia ani amica nie jest zadnym wzorem do naśladowania. I nie są miliony lat przed nami jak niektórzy dramatyzują.
Zapewniam was,że jeden rok poszukiwan profesjonalnych skatów w Polsce i mamy wiecej 15-16 latków niż oba te klubiki razem wzięte.

Ps. Wczoraj Melikson okazał się piłkarzem z innej bajki to wszyscy pognali kupować Żydków. Dzisiaj Legia sprzedała paru młodych wyłowionych piłkarzy, to wszyscy teraz beda bić grube melony. Jutro ktoś złapie 10 murzynów z Gabonu , okaze sie że sprzeda kazdego za 1mln, to wszyscy zarzucą sieci na nie odkryte rejony afrykańskiego buszu...

Jak dzieci w czarnej mgle.

Spotkania kadry pokazały na ile stać te nasze wyszkolone polskie perełki. Jeśli tak ma wyglądać nasza przyszłość to daj Bóg żeby trójka z BVB grała do 40.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.04.2013 o godz. 11:04.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów