The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu?
Uciekać gdzie pieprz rośnie 224 29,20%
Udawać Cudzoziemca 176 22,95%
Wdawac się w przepychanki 153 19,95%
Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić 214 27,90%
Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2013, 00:04
Natkan napisał(a):Wyświetl post
Ej pomóżcie sprawa wygląda tak. Wsiadłem do tramwaju kupiłem bilet w automacie wsiadłem i mysle pojade bez kasowania. Jakiś gościu mi się przyglądał 2 przystanki na 3-cim ruszył do przodu i skasowalem w momencie jak mowil zeby zablokować. Powiedział mi że go nie uznaje nawet nie spojrzał bo mi się przyglądał. Bilet został skasowany. Czy idzie to jakoś odwołać ten mandat co dostałem Proszę o szybką odpowiedź
Jak skasowałeś to idz i Ci anulują bez problemu, Tępy cwel ten kanar.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.02.2013, 00:27
A jak to dobrze opisać? Np że jechałem innym tramwajem przesiadłem się w ten kupiłem bilet w automacie i w momencie gdy tamten mi się skończył skasowałem ten i w tym momencie była kontrola i kontrolelr nawet nie chciał spojrzeć na moj bilet bo stwierdził że za poźno skasowałem?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.02.2013, 00:30
Dlaczego w ogóle przyjąłeś mandat? Trzeba było wzywać 'psy' i nic by Ci nie zrobili...
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.02.2013, 00:32
po 1 to moim zdaniem zle że mandat podpisałeś, teraz to bym poczytał regularmin MPK i na tej podstawie coś kombinował
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.02.2013, 08:35
Dokładnie, źle, że przyjąłeś mandat, ponieważ teraz mogą w MPK stwierdzić, że po prostu znalazłeś bilet.
Sprawdź godzinę skasowania na bilecie i godzinę na mandacie.
Przykładowo, jeżeli na bilecie masz 22:00, a na mandacie 22:01 - możesz się odwoływać. Polecam na zasadzie: "Kupiłem bilet, skasowałem, schowałem do portfela, a tam nigdy nie chowałem, kanary zaczęły robić przetrzepanie, nie mogłem znaleźć biletu, dlatego zgodziłem się na mandat, żeby nie kłócić się".
Natomiast, jeśli na bilecie masz 22:00, a kanar wpisał 21:59, może być już trudniej.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 24.02.2013, 10:09
Na bilecie mam 16.05 a na mandacie mam 16.05. No cóz przyjąłem teraz juz wiem że źle po chwili kłotni bo myślałem że jakos pokombinuje z biletem bo słyszałem ze sie da ale jak widze teraz bedzie ciężko. I opisze że nie chciał słuchać wyjaśnień ani przyjąć SKASOWANEGO biletu i powiedział żebym się odwołał od decyzji i tak własnie zrobie
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.02.2013, 10:14
A na przyszłość po prostu skasuj bilet albo kup miesięczny, mniej kombinacji.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.02.2013, 13:14
Moim skromnym zdaniem będzie bardzo ciężko ponieważ podpisałeś że nie masz biletu a idziesz składać reklamację że jednak go masz. wiec to już smierdzi. na każdym mandacie jest miejsce aby napisać swoje uwagi i to tam trzeba wpisać co jest nie tak podczas kontroli i kanar wystawiajac mandat to podpisuje.

poza tym skoro skasowaleś to po kiedy przyjmowałeś. najzwyczajniej w świecie trzeba było powiedziec" spierdalaj"

i wcale sie nie dziwie że ludzie nie kasują skoro bilety drożeją o 50% bo majcher nie potrafi przypilnować budowy stadionu i ściagnąć kar za złe wykonanie. ale oczywiście najleprzym rozwiazaniem jest powtarzanie że bilet trzeba kupować.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.02.2013, 19:49
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

i wcale sie nie dziwie że ludzie nie kasują skoro bilety drożeją o 50% bo majcher nie potrafi przypilnować budowy stadionu i ściagnąć kar za złe wykonanie. ale oczywiście najleprzym rozwiazaniem jest powtarzanie że bilet trzeba kupować.
To w ramach protestu proponuję też nie jeść, bo przecież jedzenie drożeje jeszcze szybciej. Albo po prostu wejść do sklepu i wynieść sobie trochę artykułow. Nie tankować - bo przecież paliwo podrożało w kilka lat o 100% , a w niektórych krajach nie kosztuje nawet złotówki za litr... Przecież to się idealnie wpisuje w opisaną przez Ciebie argumentację ?

Ale no tak, zapomniałbym - jak nie zje to zdechnie z głodu, jak nie zatankuje to mu samochód nie odpali. Z tramwajem łatwiej przykombinować, bo drzwi na przystanku otwierają się zarówno dla osoby uczciwej, jak i złodzieja, a kontroli niestety zbyt mało...

Nie nazywajmy szamba perfumerią. Złodziej to złodziej i tyle. Niech zapłaci karę, jeśli jest honorowy.

PS. A to, że z Majchrem szału nie ma to zgoda Ale to już inna inszość.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.02.2013, 20:13
felipe napisał(a):Wyświetl post
To w ramach protestu proponuję też nie jeść, bo przecież jedzenie drożeje jeszcze szybciej. Albo po prostu wejść do sklepu i wynieść sobie trochę artykułow. Nie tankować - bo przecież paliwo podrożało w kilka lat o 100% , a w niektórych krajach nie kosztuje nawet złotówki za litr... Przecież to się idealnie wpisuje w opisaną przez Ciebie argumentację ?

Ale no tak, zapomniałbym - jak nie zje to zdechnie z głodu, jak nie zatankuje to mu samochód nie odpali. Z tramwajem łatwiej przykombinować, bo drzwi na przystanku otwierają się zarówno dla osoby uczciwej, jak i złodzieja, a kontroli niestety zbyt mało...

Nie nazywajmy szamba perfumerią. Złodziej to złodziej i tyle. Niech zapłaci karę, jeśli jest honorowy.

Sie na chłopaka uwziąłeś... Z tego co pisze to jechał sam tym tramwajem bez żadnych znajomych, można powiedzieć że kanar go osaczył i zabraklo mu języka w gębie i nie potrafił sie postawić kanarowi. Ja gościa rozumiem. Teraz musi tą sprawe sobie rozwiązać, pochodzić troche za nią i bedzię miał lekcję na przyszłość.
Pozdro
Odpowiedz cytując
Ja_Kibic
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.02.2013, 21:59
Jeżeli zakwestionował Ci bilet to powinien wpisać jego numer na wezwaniu,potem idziesz z ty biletem do nich i mówisz jak było, po za tym możesz się chyba odwołać do 7 dni( albo 14 dni? nie pamiętam ale tam pisze na odwrcie) i powołać na zapis z monitoringu, o ile taki był Bardzo skuteczna rzecz ten monitoring haha miałem w zasadzie taką samą sytuację i pomogło Powodzenia
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.02.2013, 22:02
felipe napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe czy jakiś inny produkt w ciągu kilku miesięcy podrożał o 50%? A jak podniosą jeszcze za 2 miesiące cenę powiedzmy za najtańszy do 2 złotych a normalny do 5zł to też będziesz o ludziach mówił że to złodzieje? Może najpierw warto przypilnować gdzie w budżecie kasa spierdala a potem robić podwyżki. co to za sztuka podnieść cenę biletów i tą kasę wydać na premie czy nowych pracowników?

Niech zapłaci jeśli jest honorowy? gdyby politycy mieli trochę honoru to w Polsce byłby raj na ziemi.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 25.02.2013, 00:28
Tak zabrakło mi języka nie będe mówił że jestem "cwaniakiem" i coś bym wykombinował. Powiedział że dyskusji nie ma i mandat a słyszałem że jest obowiązek od razu skasować bilet więc wtedy nie kombinowałem i robie to teraz. A skoro felipe nazywa mnie ZŁODZIEJEM przy takiej sytuacji to wątpie że on przez całe swoje życie ani razu nim tez nie był i bardzo łatwo mu teraz oceniać i dawać złote rady zamiast coś sensownego doradzić. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.03.2013, 12:27
Jak np. będę miał KKM (lub bilet jednorazowy) ulgowy, a nie zdążyłem jeszcze podbić legitki to co wtedy? Płacę normalnie mandat?
Ostatnio edytowane przez R33 : 31.03.2013 o godz. 12:35.
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.03.2013, 12:45
Neestety... jak nie masz podbitej legitki to musisz mieć bilet nrmalny bo inaczej ładują mandat za brak zgodnego biletu :/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.03.2013, 12:54
R33 napisał(a):Wyświetl post
Jak np. będę miał KKM (lub bilet jednorazowy) ulgowy, a nie zdążyłem jeszcze podbić legitki to co wtedy? Płacę normalnie mandat?
Legitka studencka czy uczniowska?

Polskie prawo mówi, że zniżka należy ci się za sam fakt bycia studentem/uczniem. Jeżeli nie będziesz miał dokumentu przy sobie, to dostaniesz mandat, ale do iluś tam dni będziesz mógł donieść legitkę. W ogólniaku panie przybijały nam pieczątki od 1 września z automatu, nie wiem jak to jest teraz z studenckimi...
Ddf
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 31.03.2013, 13:26
powiem wam szczerze, teraz tylko osiołl wsiądzie do tramwaju bez biletu... oni są wszędzie.. uda wam się jeden raz.. uda wam się drugi raz ale i tak was pier..d..olną zwłaszcza w weekend bo kursy są rzadsze a liczba kanarów ta sama.
I już nie jest powiedziane że kanar musi wyglądać podejrzanie.. na Kazimierzu do gościa przede mną się przysiadło dwóch łysych drecholi nawijali do niego skąd jedzie.. co tam czyta za książkę on taki zmieszany a w Łagiewnikach wystawili mu mandat za brak biletu haahhaa
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.03.2013, 14:00
DEBO napisał(a):Wyświetl post
I już nie jest powiedziane że kanar musi wyglądać podejrzanie.. na Kazimierzu do gościa przede mną się przysiadło dwóch łysych drecholi nawijali do niego skąd jedzie.. co tam czyta za książkę on taki zmieszany a w Łagiewnikach wystawili mu mandat za brak biletu haahhaa
Można się nabrać. W zeszłym roku spoglądałem na dziewczyny w wieku 25-27 lat, jedna była całkiem całkiem. Po 2 minutach wyciągają legitki i okazało się, ze to były kanarzyce Nie wiem co takie dziewczyny robią w takiej pracy, jakbym tylko chciał to nie ma takiej możliwości by mnie w 3 sztuki zatrzymały To praca dla facetów, a nie małych i delikatnych kobiet.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2013, 15:31
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Legitka studencka czy uczniowska?
Studencka. Po prostu zapomniałem podbić i skapnąłem się niedawno, że przecież mi już termin upłynął. Ale rozumiem, że to muszę gdzieś donieść do ich głównej siedziby żeby im potem poświadczyć?

Co do kanarów to dokładnie, teraz jest masakra z nimi wszędzie.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 31.03.2013, 15:53
Dziwicie się?
Po pierwsze: MPK/ZIKiT jest na maxa zadłużone, szukają wszędzie pieniędzy.

Po drugie: przy lawinowo rosnącym bezrobociu każda praca jest na wagę złota. Myślicie sobie że ktoś pracując jako kanar spełnia swoje marzenia/ambicje? No chyba nie Niedawno temu widziałem na gumtree ogłoszenie że szukają kontrolerów, jakaś minimalna podstawa + (chyba) 25zł od oplaconego mandatu. Policzcie sobie, gość/babka dynda po mieście i łapie gapowiczów, każda osoba złapie z 10 osób dziennie. Niech 5 osób się wymiga na Wawrzyńca z różnych powodów, to zostaje 5 osób razy 25zł to 125zł. Mało jak za 1 dzień? Myślę, że nie... Przynajmniej jest to uczciwa praca...

Po trzecie: Ci, ktorzy piszą że "bilety są za drogie, 2 razy podwyżka w ciągu roku itd." niech się mocno walna w głowę. Nie wiem, czy karta miejska ~50zł na linię, bądź ~90 na sieć to jest kwota nie do przeskoczenia. Niektórzy więcej wydają na fajki/alkohol tygodniowo jak na kartę miesięczną. Zresztą popatrzcie jak zmieniły się ceny ropy w ciągu 6-7 lat... myślicie co niektórzy, że bez względu na podwyżki cen paliwa ceny biletów będą takie same? LOL! Do tego ostatnio gdzieś wyczytałem że prawie 80% osób korzystających z MPK ma karty miejskie, więc z biletow jednorazowych korzystają albo turyści albo osoby rzadko jeżdżące MPK...

Po czwarte: nie jestem kanarem i nie mam nic wspólnego z MPK, ZIKiTem itd.

PS. We wtorek jadąc piątką na trasie Rondo Czyżyńskie-Wieczysta przysłuchiwałem się pewnej parze. Stali sobie przy wyjściu z tramwaju gadając sobie po angielsku na temat Krakowa. Gadali tak z 3 przystanki. Angielski byl mega, myślałem że to jacys studenci, może brytole. Nagle po ruszeniu z AWF legitymacje na wierzch i "Kontrola biletów"
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 31.03.2013 o godz. 16:12.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2013, 15:58
R33 napisał(a):Wyświetl post
Studencka. Po prostu zapomniałem podbić i skapnąłem się niedawno, że przecież mi już termin upłynął. Ale rozumiem, że to muszę gdzieś donieść do ich głównej siedziby żeby im potem poświadczyć?

Co do kanarów to dokładnie, teraz jest masakra z nimi wszędzie.

Dostajesz papierek z mandatem, idziesz na św Wawrzyńca ( bądź jedziesz MPK z biletem lub bez ) pokazujesz kolesiowi kwit + podbitą legitkę + 5zł opłaty i wychodzisz bez mandatu
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.03.2013, 17:12
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post

Po drugie: przy lawinowo rosnącym bezrobociu każda praca jest na wagę złota. Myślicie sobie że ktoś pracując jako kanar spełnia swoje marzenia/ambicje? No chyba nie Niedawno temu widziałem na gumtree ogłoszenie że szukają kontrolerów, jakaś minimalna podstawa + (chyba) 25zł od oplaconego mandatu. Policzcie sobie, gość/babka dynda po mieście i łapie gapowiczów, każda osoba złapie z 10 osób dziennie. Niech 5 osób się wymiga na Wawrzyńca z różnych powodów, to zostaje 5 osób razy 25zł to 125zł. Mało jak za 1 dzień? Myślę, że nie... Przynajmniej jest to uczciwa praca...
Ty naprawdę spotkałeś kiedyś uczciwego kanara ja zawsze jeździłem na KKM ale znajomi spoza Krakowa którzy do szkoły/uczelni jeździli busami często wpadali i ile razy byłem tego świadkiem kończyło się na łapówce ZAWSZE!!! ale masz racje uczciwa praca

Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.03.2013, 17:40
Opłata manipulacyjna teraz to 15 zł a nie 5 zł.
Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.03.2013, 19:59
15? Ja jakies 1,5miesiąca temu płaciłem 10zł + wartość biletu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.03.2013, 20:13
Oj ludziska - wejdźcie na stronkę MPK - jest tak jak pisze Lance.

wis.la/qz2wg

Cytat:
Jeśli jesteś właścicielem WAŻNEGO BILETU IMIENNEGO OKRESOWEGO - KKM lub posiadasz DOKUMENT UPRAWNIAJĄCY DO PRZEJAZDÓW ULGOWYCH/ BEZPŁATNYCH, którego nie miałeś przy sobie w czasie kontroli, okaż go w ciągu 7 dni w Sekcji Kontroli Biletów MPK SA w Krakowie przy ul. Św. Wawrzyńca 13 parter pokój nr 14 w godz 08:00-16:00 w dni robocze. Na tej podstawie, po zapłaceniu opłaty manipulacyjnej (10 zł) sprawa zostanie zakończona.

EDIT: co do ilości kanarów to w okolicach dworca w tym roku chyba mnie już 5 razy sprawdzali
Ostatnio edytowane przez Kocur : 31.03.2013 o godz. 21:29.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.03.2013, 21:18
Tu na potwierdzenie tego, że się namnożyło kanarów:
W Krakowie jeden kontroler przypada na 4 pojazdy komunikacji miejskiej; we Wrocławiu jeden na 10. Pod Wawelem pracuje ich 150 - czyli 3 razy więcej niż w stolicy Dolnego Śląska i 5 razy więcej niż w Poznaniu - donosi "Dziennik Polski".
żródło: Gazeta Kraków
Choć ja jak jeżdżę codziennie w dni robocze 179, to kontrolę mam może raz na pół roku
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 01.04.2013, 10:40
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Dziwicie się?
Po pierwsze: MPK/ZIKiT jest na maxa zadłużone, szukają wszędzie pieniędzy.

Po trzecie: Ci, ktorzy piszą że "bilety są za drogie, 2 razy podwyżka w ciągu roku itd." niech się mocno walna w głowę. Nie wiem, czy karta miejska ~50zł na linię, bądź ~90 na sieć to jest kwota nie do przeskoczenia. Niektórzy więcej wydają na fajki/alkohol tygodniowo jak na kartę miesięczną. Zresztą popatrzcie jak zmieniły się ceny ropy w ciągu 6-7 lat... myślicie co niektórzy, że bez względu na podwyżki cen paliwa ceny biletów będą takie same? LOL! Do tego ostatnio gdzieś wyczytałem że prawie 80% osób korzystających z MPK ma karty miejskie, więc z biletow jednorazowych korzystają albo turyści albo osoby rzadko jeżdżące MPK...

Po czwarte: nie jestem kanarem i nie mam nic wspólnego z MPK, ZIKiTem itd.

PS. We wtorek jadąc piątką na trasie Rondo Czyżyńskie-Wieczysta przysłuchiwałem się pewnej parze. Stali sobie przy wyjściu z tramwaju gadając sobie po angielsku na temat Krakowa. Gadali tak z 3 przystanki. Angielski byl mega, myślałem że to jacys studenci, może brytole. Nagle po ruszeniu z AWF legitymacje na wierzch i "Kontrola biletów"
25 zł od mandatu Nie ma szans. Jakby tyle było sam bym został kanarem. Miałbym podstawe jakaś małą, złapał 4 osoby i już jest 100 zł do dniówki. 4 osoby bez problemu złapie na dzień. Jeszcze jakis rok temu puszczali mnie za 20 zł mówiąć że mają 30 od mandatu Prawie uwierzyłem A i na koniec : brzmisz jakbyś miał dużo wspólnego z MPK albo ZIKiTem lub jesteś kanarem
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Natkan : 01.04.2013 o godz. 10:47.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.04.2013, 10:55
Natkan napisał(a):Wyświetl post
25 zł od mandatu Nie ma szans. Jakby tyle było sam bym został kanarem. Miałbym podstawe jakaś małą, złapał 4 osoby i już jest 100 zł do dniówki. 4 osoby bez problemu złapie na dzień. Jeszcze jakis rok temu puszczali mnie za 20 zł mówiąć że mają 30 od mandatu Prawie uwierzyłem A i na koniec : brzmisz jakbyś miał dużo wspólnego z MPK albo ZIKiTem lub jesteś kanarem
To nie jest takie proste, gadałem kiedyś z jednym. Mówił że podstawy nie ma, a jak wypisze mandat to pieniądze za ten mandat dostanie tylko wtedy jak ktoś go zapłaci, dlatego mówcie tym ....om że macie juz 2-3 niezapłacone i tego i tak nie zapłacicie to zobaczycie jak zmieni sie natychmiastowo ich postawa
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 01.04.2013, 12:20
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Ty naprawdę spotkałeś kiedyś uczciwego kanara ja zawsze jeździłem na KKM ale znajomi spoza Krakowa którzy do szkoły/uczelni jeździli busami często wpadali i ile razy byłem tego świadkiem kończyło się na łapówce ZAWSZE!!! ale masz racje uczciwa praca
Wiesz, mnie 2 razy złapali, ale kończyło się na umorzeniu w siedzibie MPK, natomiast tak jest z każdym zawodem, ile sie nie nasłuchałem jak to policja łapała za szybkość i ludzie dawali 20-30 zl zeby ich puszczono, na szczęście coś sie zmienia, i policja mniej chętnie bierze lapówy, tak samo pewnie z kanarami...

W ogóle lepiej by ktoś pracował jako kanar niż żłopać browary za kasę z Urzędu Pracy i narzekać jak to źle jest w kraju...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2013, 12:52
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
To nie jest takie proste, gadałem kiedyś z jednym. Mówił że podstawy nie ma, a jak wypisze mandat to pieniądze za ten mandat dostanie tylko wtedy jak ktoś go zapłaci, dlatego mówcie tym ....om że macie juz 2-3 niezapłacone i tego i tak nie zapłacicie to zobaczycie jak zmieni sie natychmiastowo ich postawa
To nawet jakby nie miał podstawy to niech łapie dziennie 4 osoby i bierze od nich 25 zł. łapówy (opłaca się jak nie wiem, mandat to coś chyba 125 zł. jest jak się zapłaci od razu) to już ma 100 zł. dziennie + oczywiście normalne mandaty które uda mu się wypisać. Inna sprawa czy MPK będzie trzymało takiego kanara co ma ,,słabe wyniki".
Ostatnio edytowane przez R33 : 01.04.2013 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów