The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2013, 18:03
Ja na początek bym powalczyl o Gold za 79 ale z cała szostka kanalow C+
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.03.2013, 18:04
Jeden z uzytkowników strony Antyncplus na facebooku napisał:

"Najlepiej do dnia 6 kwietnia (daty wycofania Premium i wprowadzenia nowych paczek C+) wyślijcie do NC+ rozwiązanie Umowy z dniem końca Waszej dotychczasowej Umowy (bez podawania jakichkolwiek powodów (!) typu zmiany programowe itp).

Takie wypowiedzenia niejako "zamraża" dotychczasową umowę do końca jej trwania. Blokuje to możliwość wprowadzania jakichkolwiek zmian w umowie przez NC+, w tym migracji i umowy na 18 miesięcy, wyłączenia kanałów nPremium czy podwyższania opłat za paczkę C+ po 1 maja. Każde naruszenie można traktować jako podstawę rozwiązania Umowy z winy NC+. W korzystnym dla Was terminie i na korzystnych dla Was warunkach. "

co o tym sądzicie

I jeszcze rada od jednego użytkownika:
"Wypowiadając umowę pamiętajcie o tym, żeby zrobić kopie pisma (z własnoręcznym podpisem). Pismo wysłać listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Takie zabezpieczenie się przyda gdyż "N" przetrzymuje pismo cztery miesiące a po tym czasie przysyłają Wam fakturę na kosmiczną sumą. Dzwoniąc do nich dowiadujecie się, że rezygnacja nie została przyjęta gdyż nie była opatrzona własnoręcznym podpisem a umowa została przedłużona na czas nieokreślony. Nie interesuje ich też to, że nie masz dekodera (oddany w terminie) masz płacić i tyle. Przez cztery miesiące zero informacji, że Wasza rezygnacja nie została przyjęta ale jednak trafiła do ich komputera i z jej treścią się zapoznali. "N" stosuje metodę grania na zwłokę w celu przedłużenia umowy na siłę ! Banda oszustów ! Omijajcie szerokim łukiem "NC+"
Odpowiedz cytując
adzem44
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 28.03.2013, 19:35
Witam wszystkich u mnie sytuacja wyglądała tak dzwonili od początku marca do mnie i nakłaniali na przedłużenie umowy i przejscie na pakiet prestige za 144zł konsultant mówi mi żę to dobra cena bo ten pakiet normalnie kosztuje 202zł jak dzwonili przez tydzień do mnie ciągle odmawiałem tłumacząc żę to drogo po tygodniu zaproponowali 130 zł plus bezpłatne użytkowanie dekodera pvr 500gb na czas umowa tj 18mies dotychczas mialem pakiet za 80zł plus hbo i 10kanałow hd płaciłem 120zł więc myśle 10zł więcej za full pakiet to nienajgorzej. przedłużyłem umowe ale okropnie wkurzyła mnie ta zmieniona lista kanałow. Ludzie nie dajcie się odmawiajcie im cały czas to zaproponują lepszą cene o swoje trzeba walczyć pozdrawiam
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.03.2013, 19:54
misieq napisał(a):Wyświetl post
No to, żeby nie było zaskoczenia, cytat z forum sk
Cytat poparty był jakims linkiem udowadniajacym, ze dostał? Bo jak nie to taki tekst moze sobie wsadzic wiadomo gdzie. Jezeli pisał to na satkurierze to na 99% jest to bzdura wyssana z palca. Tam same oszolomy sie udzielaja i nie ma im co wierzyc. Zreszta dzwoniacy konsultanci tez nic wiedza - jeden dzwoni i mowi co innego a drugi dzwoni i mowi jeszcze co innego

A i wszystko juz jasne: wis.la/tfudg Dotychczasowe kanały Canal+ Weekend i Canal+Gold dostepne beda od 5 kwietnia br. w nowej odsłonie odpowiednio Canal+Family i Canal+Family 2 (tak jak myslałem). Tak wiec Canal+3D od 5 kwietnia bedzie nosił nazwe Canal+Film 2
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.03.2013 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.03.2013, 22:29
nie spieszcie sie z podpisywaniem umów ,wielki zawirowania w nc+ zwolnili szefów od marketingu ,zaczynają się kajać i przyznawać do błędów...
Odpowiedz cytując
misieq
Member

Stary 28.03.2013, 23:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Cytat poparty był jakims linkiem udowadniajacym, ze dostał?
Skany listu:
http://www.tinypic.pl/wa4lqk8t4a2v
http://www.tinypic.pl/gfswgz0doy87
http://www.tinypic.pl/6kd9499cg4m8
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.03.2013, 23:38
A widzieliście gdzieś sytuację osoby której teraz kończy się umowa i jest na wypowiedzeniu, ma ostatnie kilka dni? Jaka ofertę dostał?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.03.2013, 00:13
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
nie spieszcie sie z podpisywaniem umów ,wielki zawirowania w nc+ zwolnili szefów od marketingu ,zaczynają się kajać i przyznawać do błędów...
Albo zwolnili albo sam odszedł:
"Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że Marek Staniszewski nie brał udziału w pracach nad nową ofertą nc+ już od początku tego roku (był na zwolnieniu), a z pracownikami pożegnał się wcześniej"
http://media2.pl/media/101578-Marek-...paign=textlink

Mnie ciekawi taka rzecz: oficjalnie spółką, która jest właścicielem nc+ jest ITI Neovision, te osoby które mają Cyfrę + podpisały umowę ze spółką Canal + Cyfrowy. O ile jestem w stanie zrozumieć, że abonenci telewizji "n" mogą zostać przymusowo "zmigrowani" do nc+ (podpisywali umowę z ITI Neovision) o tyle nie rozumiem w jaki sposób może nastąpić przymusowa migracja abonenta Cyfry do nc+. Na mój gust musiałoby się to wiązać z zawarciem całkiem nowej umowy (a nie aneksu) z nową spółką.
No bo jak to hipotetycznie by wyglądało: przychodzi pismo takie jak do abonentów enki z informacją, że obecnie posiadany pakiet (zawarty z Canal+Cyfrowy) zostaje po 30 kwietnia zastąpiony przez pakiet oferowany już przez inną firmę (ITI Neovision) i jak nie będzie reakcji w ciągu 14 dni to znaczy, że ktoś zawarł umowę z nową firmą pomimo braku jakiegokolwiek podpisu. Takie coś mogłoby być legalne?
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 07:13
misieq napisał(a):Wyświetl post
Skany listu:
wis.la/ecuzr
wis.la/s84ql
wis.la/zr912
No rzeczywiscie dostał takie pismo. Ale jest troche inne bo jest wzmianka, ze od 5 kwietnia do 30 czerwca bedzie promocja na nowa paczke Canal+ czyli do 1 lipca Ci co maja cyfre beda musieli sie okreslic czy migruja czy nie (jezeli nie to wczesniej beda musieli wysłac wypowiedzenie). Natomiast w liscie do posiadajacych platforme n jest wzmianka, ze promocja trwa do 30 kwietnia. Czyli i tak Ci co maja Cyfre maja dłuzszy czas do zastanowienia sie a do czerwca-lipca zarzad nc+ moze pod naporem wymowien zjechac z ceny za kazdy pakiet.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.03.2013, 07:39
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Albo zwolnili albo sam odszedł:
"Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że Marek Staniszewski nie brał udziału w pracach nad nową ofertą nc+ już od początku tego roku (był na zwolnieniu), a z pracownikami pożegnał się wcześniej"
wis.la/ft537

Mnie ciekawi taka rzecz: oficjalnie spółką, która jest właścicielem nc+ jest ITI Neovision, te osoby które mają Cyfrę + podpisały umowę ze spółką Canal + Cyfrowy. O ile jestem w stanie zrozumieć, że abonenci telewizji "n" mogą zostać przymusowo "zmigrowani" do nc+ (podpisywali umowę z ITI Neovision) o tyle nie rozumiem w jaki sposób może nastąpić przymusowa migracja abonenta Cyfry do nc+. Na mój gust musiałoby się to wiązać z zawarciem całkiem nowej umowy (a nie aneksu) z nową spółką.
No bo jak to hipotetycznie by wyglądało: przychodzi pismo takie jak do abonentów enki z informacją, że obecnie posiadany pakiet (zawarty z Canal+Cyfrowy) zostaje po 30 kwietnia zastąpiony przez pakiet oferowany już przez inną firmę (ITI Neovision) i jak nie będzie reakcji w ciągu 14 dni to znaczy, że ktoś zawarł umowę z nową firmą pomimo braku jakiegokolwiek podpisu. Takie coś mogłoby być legalne?
tak - jeżeli następstwo prawne nowego podmiotu jest 100% to jest to legalne
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.03.2013, 08:17
Dotychczasowe kanały Canal+ Weekend i Canal+Gold dostepne beda od 5 kwietnia br. w nowej odsłonie odpowiednio Canal+Family i Canal+Family 2 (tak jak myslałem). Tak wiec Canal+3D od 5 kwietnia bedzie nosił nazwe Canal+Film 2
Czyli jak do tej pory miałem canal+ film, weekend i gol, to zamiast tamtych będę mieć te nowe, bez żadnej jak na razie dopłaty? i mecze ekstraklasy i ligi angielskiej dalej będą tylko na tych kanałach, tak ?umowa kończy mi się w czerwcu
dzięki za odpowiedź
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 29.03.2013, 08:41
licoo napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak do tej pory miałem canal+ film, weekend i gol, to zamiast tamtych będę mieć te nowe, bez żadnej jak na razie dopłaty? i mecze ekstraklasy i ligi angielskiej dalej będą tylko na tych kanałach, tak ?umowa kończy mi się w czerwcu
dzięki za odpowiedź
Dostaniesz pismo, że w dniu 05.04 nastąpiła zmiana oferty w związku z którą będziesz mógł odstąpić od obowiązującej umowy w przeciągu 14 dni. Dostaniesz ofertę migracyjną i będzie to na 99,9% oferta znacznie gorsza finansowo od obecnej.

Z różnych źródeł dowiadujemy się, że obowiązkowa migracja ma nastąpić od 01.05 lub 01.07. Na razie do abonentów C+ nie poszły jeszcze listy.

Polecam lekturę
Ostatnio edytowane przez hunter : 29.03.2013 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 11:00
Dzisiejsza telefoniczna propozycja żal od nc+:
- platinum: 99 zł
- multiroom: 10 zł
- najem dekodera: 20 zł

Powiedziałem, że za sprzęt (prawie 3-letni multiroom, roczny, ale przestarzały dekoder) nie dam ani złotówki.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 29.03.2013, 11:29
Poczekajcie do tygodnia po swietach - ma byc cos taniej (nieoficjalne info)
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 29.03.2013, 11:34
rav napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza telefoniczna propozycja żal od nc+:
- platinum: 99 zł
- multiroom: 10 zł
- najem dekodera: 20 zł

Powiedziałem, że za sprzęt (prawie 3-letni multiroom, roczny, ale przestarzały dekoder) nie dam ani złotówki.
Ja mam u buców Superpremium HD z HBO i Cinemaxem za 115 PLN i nikt do mnie jeszcze nie dzwonił. Zapewne jednak moja indywidualna oferta kliencka wyrwie mnie z butów
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.03.2013, 11:35
nie wiem dokladnie co i jak, ale do kolegi zadzwonili wczoraj (umowa konczy sie w lipcu)
i dostał napewnieo nsport HD za darmo na 3 miesiace czyli do konca trwania starej umowy i cos tam jeszcze
ku zaskoczeniu od razu po telefonie typa kanał właczyli.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 29.03.2013, 11:40
szprotson, wszystkim włączyli to wczoraj rano
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.03.2013, 12:33
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
szprotson, wszystkim włączyli to wczoraj rano
A co to jest Npremium które transmituje LM PSG-BARCA we wtorek.?
To też mamy od wczoraj?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.03.2013, 12:34
A wiecie dlaczego włączyli? Bo się zbliżają święta Ot taki prezent. Dostałem email o takiej treści:

Cytat:
Drogi Abonencie,

z okazji Świąt Wielkiej Nocy udostępniliśmy bezpłatnie na najbliższe
3 miesiące kanał nSport, na którym obejrzysz ćwierćfinały Ligi Mistrzów UEFA oraz start nowego sezonu ENEA Ekstraligi Żużlowej.

Jednocześnie informujemy, że od 1. kwietnia br. kanały 13th Street Universal, Zone Romantica, religia.tv (dla użytkowników dekoderów SD), ESPN Classic oraz od 1. lipca br. kanały CNN, Cartoon Network, TCM
nie będą dostępne w ofercie CYFRY+.
Ponadto od 1. kwietnia br. kanały religia.tv (dla użytkowników dekoderów HD) oraz Trace będą udostępniane promocyjnie, w związku z czym
nie będą objęte ofertą gwarantowaną Regulaminem Umowy o Abonament.

W przypadku nie zaakceptowania zmiany, przysługuje Państwu prawo
do rozwiązania Umowy o Abonament zgodnie z art. 7 §1 Regulaminu Umowy o Abonament, w terminie jednego miesiąca od daty wprowadzenia tej zmiany.

Z poważaniem,
CYFRA+
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.03.2013, 13:07
Ludzie, nie srajcie koprem, poczekajcie chwilę, oni sami chyba nie bardzo wiedzą, jak wielkiego smrodu narobili, dajcie im trochę czasu, ja ze swoją umową nic nie robię, nSport śmiga i jest git
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.03.2013, 13:48
Takie pytanie co do nSportu: Czy jest tam coś godnego uwagi oprócz Ligi Mistrzów i Europejskiej? Jakiś dobry magazyn lub inne transmisje live?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 13:55
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie co do nSportu: Czy jest tam coś godnego uwagi oprócz Ligi Mistrzów i Europejskiej? Jakiś dobry magazyn lub inne transmisje live?
Serie A (jutro o 15:00 Inter - Juventus), Poniedziałkowy program pilkarski i to chyba wszystko co jeszcze ujdzie w tłumie a juz niedługo Enea Ekstraliga Zuzla oraz koszykowka europejskie puchary
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 29.03.2013, 14:02
Serie A (jutro o 15:00 Inter - Juventus), Poniedziałkowy program pilkarski i to chyba wszystko co jeszcze ujdzie w tłumie a juz niedługo Enea Ekstraliga Zuzla oraz koszykowka europejskie puchary
no i ocywiście "legia- stawka większa niż mecz"
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.03.2013, 14:04
Jasne, zapomniałem o lidze włoskiej
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.03.2013, 14:34
jak dla mnie prócz lm i włoskiej (która rzadko oglądam) na n jest jedno wielkie gówno. a poniedziałkowy program pikarski to bardziej jest program pilkarski o legi bo gadajac o polskiej lidze 70% czasu to rozmowa na temat meczu drużyny z warszawy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
des89
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 29.03.2013, 14:47
nsport to kanał ITI a to właściciel Legii, wiec wszysto ma byc o Legii bo to ich klubik
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 15:58
hunter napisał(a):Wyświetl post
Ja mam u buców Superpremium HD z HBO i Cinemaxem za 115 PLN i nikt do mnie jeszcze nie dzwonił. Zapewne jednak moja indywidualna oferta kliencka wyrwie mnie z butów
To się ciesz, bo zdaje się masz jeszcze długą umowę? Moja kończy się 31 maja. 104 za to samo co Ty, ale z multiroomek i bez Cinemaxa.

Zajrzałem jeszcze dziś do dwóch punktów nc+ w M1.
Ten w Media Markt - pan się nie mógł zalogować i sprawdzić mojej oferty.
Ten w korytarzu:
- 99 zł platinum
- 10 zł multiroom
- 30 zł HBO
- dekoder "gratis"

Czyli to samo co teraz + LM i LE i Liga Włoska. Za 35 zł więcej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 16:02
Tylko w czwartek otrzymaliśmy ponad 30 zgłoszeń telefonicznych. Po wstępnej analizie zgłaszanych problemów nasze wątpliwości budzi przede wszystkim praktyka operatora polegająca na jednostronnej zmianie umowy zawartej na czas oznaczony. Automatyczne zastępowanie ofertą NC+ od 1 maja starych umów, w przypadku gdy konsument nie zrezygnuje z dotychczasowej umowy zawartej na określony czas, budzi nasze wątpliwości - informuje Małgorzata Cieloch z UOKiK
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...dza_nasze.html
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.03.2013, 16:39
ja miesiac temu zawarlem nowa umowe tzn od 1 marca 2013 do 31 sierpnia 2014 - optimum Hd za 71 zl - bylo po 77-78 ale podobno jakis upust .....ciekawe co ze mna zrobia .....mam rozumiec ze w moim przypadku mam ful pakiet sportu - tak jak teraz - do 1 lipca i po 1 lipca mam sie zdecydowac czy zgadzam sie na nowe warunki czy rezygnuje ?...tydzien temu zadzwonilem do 2 typow na infolinie i mi powiedzieli prosta pilke - jak chce sport to musze sie zgodzic na pakiet za 119 zl ...a jak nie to w kwietniu mam sie NIEzgodzic na nowe warunki i po prostu koniec umowy ....swoja droga - jak to wyglada sadownie podpisalem umowe i h.j mnie obchodzi jakies polaczenie i nne oferty- myslalem ze podpisane umowy po prostu sa cos warte w tym chorym i biednym kraju...na zasadzie : Co np. Dwaliszwilego obchodzi ze Jozek sprzedal dyscopolo jakiemus tam Krolowi ? jest kontrakt- zawarta cena i tyle w temacie .....
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 29.03.2013 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.03.2013, 17:03
Panowie nic nie podpisywać i na nic się nie godzic...
Musimy walczyc i wygrac te walke a jest to bardzo możliwe,zadne migracje itd...
Czekac i jeszcze raz czekac a na pewno będą kolejne ciosy dla NC+...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów