The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2013, 13:20
Baala napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekaw ile to juz meczy odkąd Smuda przeją kadrę nie potrafimy wygrać z finalistami Euro 2012. Smuda dobił licznik do kilkunastu bodaj Fornalik dodał trzy kolejne (Anglia, Irlandia, Ukraina). To jest dramat. Autentycznie sądzę że jest to najgorsza kadra jaką oglądałem na żywo. Mój rocznik to 86.
Upłynęły cztery lata od ostatnich zwycięstw nad przyzwoitym europejskich rywalem, takim na miarę awansu do imprezy mistrzowskiej. Nie udało się m.in. ze Słowenią, Czechami, Słowacją, Rumunią, Danią, Serbią, Hiszpanią, Ukrainą, Grecją, Francją, Niemcami, Włochami, Portugalią, znów Grecją, Rosją, znów Czechami, Czarnogórą, Anglią, Irlandią i dziś ponownie Ukrainą.

za http://www.sport.pl/pilka/1,65037,13...wadratura.html
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.03.2013, 13:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post
W połączeniu z wczorajsza padaką to już kompletna trauma.
Wybacz - nie pomyślałem, że to może być aż tak dołujące...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2013, 13:37
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Upłynęły cztery lata od ostatnich zwycięstw nad przyzwoitym europejskich rywalem, takim na miarę awansu do imprezy mistrzowskiej. Nie udało się m.in. ze Słowenią, Czechami, Słowacją, Rumunią, Danią, Serbią, Hiszpanią, Ukrainą, Grecją, Francją, Niemcami, Włochami, Portugalią, znów Grecją, Rosją, znów Czechami, Czarnogórą, Anglią, Irlandią i dziś ponownie Ukrainą.

za wis.la/ez41u
To juz dojechali do 20 meczy...ładne patałachy...
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 23.03.2013, 13:45
W meczach o punkty w latach 2008 - 2013 Robert Lewandowski zdobył 3 gole. Po jednym w meczach z San Marino w dniach 10.09.2008 i 01.04.2009 oraz w meczu z Grecją na Euro 2012. Poza tym strzelał gole w meczach towarzyskich z Iralndią - 1, Singapurem - 2, Bułgarią - 1, Australią - 1, Wybrzeżem Kości Słoniowej - 2, Norwegią - 1, Niemcami - 1, Koreą Południową - 1, Białorusią - 1, Andorą - 1. W roku 2008 zdobył dla Polski 2 gole w 4 meczach, w 2009 - 1 w 12, w 2010 - 6 w 13, w 2011 - 4 w 11, w 2012 - 2 w 10, w 2013 - 0 w 2 meczach. W sumie zatem rozegrał 52 mecze, w których zdobył 15 goli, z czego 16 to mecze o punkty ( 3 gole), zaś 36 to mecze towarzyskie (12 goli). Zatem w meczach towarzyskich Lewandowski strzela średnio co 270 minut, zaś w meczach o punkty co 480 minut. Zakładając, że w eliminacjach do MŚ 2014 w grupie mamy do rozegrania 10 meczów po 90 minut, a więc 900 minut jest szansa, że Robert Lewandowski strzeli 1,875 gola, zaokrąglając do pełnej liczby daje to 2 gole.
Powód: 480
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 23.03.2013 o godz. 13:48.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Nikostratos
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 23.03.2013, 13:51
Można się czepiać, że zagrał w tym meczu Teodorczyk, Majewski, Kosecki czy Łukasik (też przychylam się, że akurat jemu mecz w miarę wyszedł na tle reszty), ale generalnie rzecz biorąc dla mnie to ten mecz i całą kadrę można skwitować stwierdzeniem, że z piasku bicza nie ukręcisz.

W mojej opini to na poziomie europejskim to my mamy 4-5 zawodników, reszta w żadnej kadrze reprezentacji mającej uzasadnione aspiracje gry w finałach mistrzostw świata nie powinna się znaleźć.

Wczoraj rozwalił mnie swoim komentarzem W. Prusik, który był zdziwiony, że Majewski skoro gra w Championship powinien sobie radzić z pomocnikami i obrońcami Ukrainy. Ludzie przecież to jest 2 (słownie: druga) liga, a sam Majewski dopiero niedawno wrócił do składu drużyny. Gdyby to był zawodnik na finały mistrzostw świata, to grałby w Premier League a nie pałętał się gdzieś na zapleczu i to od wielu od wielu lat. Nikt się na biednym chłopaku nie potrafi poznać, czy po prostu na pewien poziom on się po prostu nie nadaje? Wasilewski przez pół roku grzeje ławę w średnim Anderlechcie i od niego zaczynamy budować obronę, Boenisch ewentualnie na zmianę za Kadleca, a o jego umiejętnościach obronnych i celnościach wrzutek każdy dobrze wiedział i przed meczem. Boruc, Glik i Krychowiak, grają w klubach z dolnych rejonów tabeli swoich lig.
W polskiej lidze wystarczy zagrać 4-5 przyzwoitych spotkań w jednej rundzie i już się ma murowane powołanie do kadry.

I problem w tym, że tak naprawdę to nie ma na kogo tych zawodników zmieniać. A że dziennikarze dla nabicia sobie punktów oglądalności pompują balonik - ich praca. A prostu lud, szukający zbawienia dla reprezentacji w mającym strzelonych 8 goli w polskiej lidze Teodorczyku i 11 Miliku, to łyka.

Można powiedzieć, że Ukraińcy mieli tylko graczy ze swojej ligi (oprócz Tymoszczuka). Tyle, że Szachtar, Dynamo i Dnipro to nie Legia, Lech czy Śląsk, nawet takim klubom jak Southampton, Torino czy Reims do nich daleko. Jednak patrząc na nastroje przed meczem i po meczu, to bardzo niewielu zdaje sobie z tego sprawę.
Powód: Literówki i powtórzenia
Ostatnio edytowane przez Nikostratos : 23.03.2013 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.03.2013, 13:55
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Masakra to co się działo na trybunach. Właśnie lecze kaca po tym pseudo meczo wyjeździe.185 zeta za takie coś to dramat.Trybuny wogóle nie istniały. obok Ukraińcy fajnie się bawlili.Ktoś tam próbuje motywować do dopingu ale masakra ogólnie, San Marino sobie już daruje.
W TV to był prawdziwy "kocioł czarownic", brakowało mi tam tylko sektorówki Zimocha i urzędników państwowych odpalających race.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 23.03.2013, 14:11
Jak można w całej historii nie wygrać z Niemcami ?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 23.03.2013, 14:24
Nawiązanie do pupy Koseckiego, zapomniał majtek
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 23.03.2013, 15:24
Z wczorajszego meczu:

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.03.2013, 15:33
Squirtle88 napisał(a):Wyświetl post
Jak można w całej historii nie wygrać z Niemcami ?
Wygraliśmy 6 razy z NRD. No chyba, że w reprezentacji NRD grali kosmici.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 23.03.2013, 18:21
Nie rozumiem przytyku do kibiców - gdybyś wydał w sumie gdzieś (w moim przypadku przynajmniej) trzy stówy żeby zobaczyć jak jedenastu baranów przechodzi obok meczu w temperaturze pewnie gdzieś minus 13 czy 14 stopni (nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem mecz przy takiej kosie), to odechciewa się większości wszelkiej formy dopingu. Doping był (jako taki, ale był) póki się im chciało, czyli do 45 minuty, nawet po beznadziejnym początku ludzie nie przestali wierzyć. Problem w tym, że nasi kopacze w drugiej połowie olali kibiców z góry na dół ciekłym moczem, uznając, że mecz skończył się w pierwszych we wspomnianych czterdziestu pięciu minutach. Można się zdenerwować, jeśli jedziesz przez pół kraju po to, aby zobaczyć tak podchodzącą do meczu reprezentanci mojego narodu.

Podkreślam, cały czas mówię o drugiej połowie. Nie mam pretensji za pierwszą, są po prostu mierni, obrona bodaj najgorsza w ostatnich, powiedzmy, czterdziestu latach, ale widać było, że pomimo słabości dają z siebie wiele, nie poddają się. Jednak druga połowa jest dla mnie niewytłumaczalna, nie po to wydaję swoje pieniądze, żeby oglądać festyn parafialny i mecz księża na strażaków...chociaż średnia analogia, patrząc na poziom naszych rywali. Ktoś powie, że mogłem się z tym liczyć, co nie jest prawdą - w pierwszej połowie wyraźnie pokazali (po fatalnym początku), że jak się im chce, to coś tam pograją, powalczą. W drugiej mnie olali, jeszcze po meczu jak szczury uciekli do szatni. No nic, mam nauczkę, długo już się na naszym pięknym narodowym nie pokażę - patriotyzm to jedno, jednak wolę go pokazywać w inny sposób, niż męczeństwo w mało istotnej sprawie.

Co do meczu...mi trochę szkoda niektórych piłkarzy. Wydaje mi się, że nasze fajne, zdolne pokolenie ofensywnych piłkarzy, jedno z lepszych wręcz w historii trafiło na pokolenie beznadziejnych defensorów. I nie ma co się łudzić, nie zanosi się na przypływ dobrej klasy młodych defensorów, a nasz najlepszy obrońca jest lepszy w ofensywie niż w defensywie. Nie ma na kim oprzeć defensywy, to i będą kolejne kompromitujące porażki - w futbolu międzynarodowym jeszcze większe znaczenie ma dewiza "drużynę buduje się od tyłu", bowiem w przodzie ciężko wypracować jakieś schematy podczas krótkich zgrupowań reprezentacyjnych, dlatego tym ważniejsza jest gra defensywna.

Nie ma defensywy, nie ma nic. Druga sprawa, która wydaje się dużym błędem to stosowanie taktyki 4-2-3-1, która TOTALNIE nie sprawdza się w naszym przypadku od wielu lat. Niestety, nie mamy na tyle solidnych tyłów żeby grać trójką pomocników o zadaniach bardziej ofensywnych, niż defensywnych. Zdecydowanie trzeba wrócić do 4-1-4-1, czy jak kto woli 4-4-1-1. Na ten moment próbujemy grać jak Dortmund żeby ułatwić grę naszej trójcy, nie mając szans osiągnąć choćby zbliżonego stylu gry. Do tego potrzebowalibyśmy Suboticia i Hummelsa, którzy łatają wszelkie dziury, potrzebowalibyśmy też w środku pola gościa, który potrafi piłkę rozegrać od tyłu. Właśnie nasza taktyka jest problemem. Skoro mamy słabe tyły, to trzeba cofnąć linię pomocy, podnieść stopień asekuracji pomocników dla obrońców i czekać na kontry. Mamy w miarę dobrą ofensywę do 4-2-3-1, ale obrazowo rzecz ujmując: nie mamy "4-2", a mamy do tej taktyki wspomniane ofensywne "3-1".

Nie chcę krytykować też Fornalika - sam przed meczem zestawiłbym pewnie identyczny skład, ale po meczu widać wyraźnie, że trzeba zupełnie zmienić wizję naszej gry, zamknąć etap Smudowej choinki i wrócić do rzeczywistości. Mowa tu o rzeczywistości, która pozwalała nam na osiąganie awansów na główne turnieje. Trzeba szukać czegoś w tym stylu:

Boruc - Piszczek, Jędrzejczyk, Salamon, Pazio - Błaszczykowski, Krychowiak, Wolski, Mierzejewski - Lewandowski, Teodorczyk

Napisałem Pazio, bo od niego należy moim zdaniem zacząć oczywisty proces szukania nowego lewego obrońcy. Wawrzyniak z Boenischem już zbyt wiele razy pokazali, że kompletnie się nie nadają. Ale do nazwiska Pazio nie należy w tym moim zestawieniu podchodzić jako pewnik, skład generalnie dosyć symboliczny. Po prostu czas skończyć z trzymaniem się smudowych nazwisk i zacząć etap budowy całkiem nowej drużyny.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.03.2013, 19:06
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Z wczorajszego meczu:

Widoczna tez była flaga Polski z hasłem ADAMIAKOWA , nowa "moda" błaznowania na meczach kadry ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.03.2013, 19:22
Na szczęście mamy w ciul mega zdolnej młodziezy i gości z Borussi, z tych połączonych mocy już niedługo powstanie kapitan planeta.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2013, 19:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście mamy w ciul mega zdolnej młodziezy i gości z Borussi, z tych połączonych mocy już niedługo powstanie kapitan planeta.
Na tej samej zasadzie, na jakiej z Łysego, Selera i Wiedźmina powstaje mistrzowska Wisła? No to już widać efekty

Z tego co mamy w reprezentacji dałoby się pewnie złożyć coś więcej, ale potrzebny jest trener. Ot, taki drobny szczegół...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2013, 19:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Na tej samej zasadzie, na jakiej z Łysego, Selera i Wiedźmina powstaje mistrzowska Wisła? No to już widać efekty

Z tego co mamy w reprezentacji dałoby się pewnie złożyć coś więcej, ale potrzebny jest trener. Ot, taki drobny szczegół...
W stylu Leosia?
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 23.03.2013, 20:05
Leos by wczorajszego meczu nie przegrał.. BA! nawet by go nie zremisował.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.03.2013, 21:04
trener to jest w druzynach
w reprezentacji jest selekcjoner, człowiek który powinien idealnie wyselekcjonowac kadrę 25 zawodników, ustawic taktycznie, dotrzeć do nich mentalnie i odpowiednio zmotywować. we wczorajszych wywiadach zarówno piłkarze jak i selekcjoner mówili ze wydawało im sei ze wyszli super skoncentrowani. nie wyszli z nastawieniem "siadamy na nich od razu i narzucamy swój styl gry" tylko "badzmy skoncentrowani by nie popełnić błędu". i tak przez chyba 15 pierwszych minut graliśmy, każdy pozbywał sie piłki by nie było ze on zjebie, zero spokoju i utrzymania jej. Ukraincy pressingiem spowodowali ze kazdy piłkarz od 10 sekundy biegał z kupą w gaciach.Dlatego też nie byliśmy tak agresywni i waleczni jak przeciwnik, kupa w gaciach utrudniała walke.
Ukrainiec w wywiadzie pomeczowym powiedział ze oni wyszli na mecz z nastawieniem ze musza go wygrac i nic innego sie nie liczy. nie ....a, ze mega koncentracja i liczymy na bład przeciwnika tylko ogień i kości strzelają.I tak po 7 minutach biało-czerwoni lezeli 2x na deskach Bo oni wczoraj byli mezczyznami a nasi ciotami. I za to głównie winię Waldka.

kadra osiągała niezłe wyniki za Jurka Engela - jego warsztat nie jest jakis wybitny,za to jest wspaniałym motywatorem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.03.2013, 21:05
trener to jest w druzynach
w reprezentacji jest selekcjoner, człowiek który powinien idealnie wyselekcjonowac kadrę 25 zawodników, ustawic taktycznie, dotrzeć do nich mentalnie i odpowiednio zmotywować. we wczorajszych wywiadach zarówno piłkarze jak i selekcjoner mówili ze wydawało im sei ze wyszli super skoncentrowani. nie wyszli z nastawieniem "siadamy na nich od razu i narzucamy swój styl gry" tylko "badzmy skoncentrowani by nie popełnić błędu". i tak przez chyba 15 pierwszych minut graliśmy, każdy pozbywał sie piłki by nie było ze on zjebie, zero spokoju i utrzymania jej. Ukraincy pressingiem spowodowali ze kazdy piłkarz od 10 sekundy biegał z kupą w gaciach.Dlatego też nie byliśmy tak agresywni i waleczni jak przeciwnik, kupa w gaciach utrudniała walke.
Ukrainiec w wywiadzie pomeczowym powiedział ze oni wyszli na mecz z nastawieniem ze musza go wygrac i nic innego sie nie liczy. nie ....a, ze mega koncentracja i liczymy na bład przeciwnika tylko ogień i kości strzelają.I tak po 7 minutach biało-czerwoni lezeli 2x na deskach Bo oni wczoraj byli mezczyznami a nasi ciotami. I za to głównie winię Waldka.

kadra osiągała niezłe wyniki za Jurka Engela - jego warsztat nie jest jakis wybitny,za to jest wspaniałym motywatorem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2013, 23:23
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem przytyku do kibiców - gdybyś wydał w sumie gdzieś (w moim przypadku przynajmniej) trzy stówy żeby zobaczyć jak jedenastu baranów przechodzi obok meczu w temperaturze pewnie gdzieś minus 13 czy 14 stopni (nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem mecz przy takiej kosie), to odechciewa się większości wszelkiej formy dopingu. Doping był (jako taki, ale był) póki się im chciało, czyli do 45 minuty, nawet po beznadziejnym początku ludzie nie przestali wierzyć. Problem w tym, że nasi kopacze w drugiej połowie olali kibiców z góry na dół ciekłym moczem, uznając, że mecz skończył się w pierwszych we wspomnianych czterdziestu pięciu minutach. Można się zdenerwować, jeśli jedziesz przez pół kraju po to, aby zobaczyć tak podchodzącą do meczu reprezentanci mojego narodu.

Podkreślam, cały czas mówię o drugiej połowie. Nie mam pretensji za pierwszą, są po prostu mierni, obrona bodaj najgorsza w ostatnich, powiedzmy, czterdziestu latach, ale widać było, że pomimo słabości dają z siebie wiele, nie poddają się. Jednak druga połowa jest dla mnie niewytłumaczalna, nie po to wydaję swoje pieniądze, żeby oglądać festyn parafialny i mecz księża na strażaków...chociaż średnia analogia, patrząc na poziom naszych rywali. Ktoś powie, że mogłem się z tym liczyć, co nie jest prawdą - w pierwszej połowie wyraźnie pokazali (po fatalnym początku), że jak się im chce, to coś tam pograją, powalczą. W drugiej mnie olali, jeszcze po meczu jak szczury uciekli do szatni. No nic, mam nauczkę, długo już się na naszym pięknym narodowym nie pokażę - patriotyzm to jedno, jednak wolę go pokazywać w inny sposób, niż męczeństwo w mało istotnej sprawie.
Nie rozumiem tych mitów i zarzutów, że ktoś tam przeszedł obok meczu. Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu nasi piłkarze zdechli fizycznie ? Całą pierwszą połowę zapieprzali i grali wysokim pressingiem więc to była tylko kwestia czasu. My siedząc w knajpie obstawialiśmy, w której to minucie drugiej połowy mniej więcej nastąpi Do tego Ukraińcy pewnie w przerwie skorygowali swoje założenia taktyczne i dlatego 2 połowa wyglądała jak wyglądała. Słabi są i tyle i samą ambicją się tego nie nadrobi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2013, 01:01
Lysy napisał(a):Wyświetl post
W stylu Leosia?
Zamiast Fornalika? Biorę w ciemno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 24.03.2013, 09:09
Ten "Waldek King" to najlepszy przykład na tak zwaną polską myśl szkoleniową.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.03.2013, 09:38
Lysy napisał(a):Wyświetl post
W stylu Leosia?
ktoś młodszy np. Maaskant
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.03.2013, 10:38
Prawda jest taka, że polskie grajki z każdego trenera prędzej czy później zrobią chvja.
Choć sensowne się wydaje co pisze rw88 nt taktyki, trzeba cofnąć linię pomocy, lepiej asekurować i grać z kontry. Na nic więcej nas nie stać, za duże braki. Ciekawe, czy do tych samych wniosków dojdzie Waldek, czy jak każdy trener w polsce będzie bezmyślnie tłukł 4231, bo "tak się teraz gra" nie zważając na piłkarzy jakich ma.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.03.2013 o godz. 10:40.
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.03.2013, 10:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tych mitów i zarzutów, że ktoś tam przeszedł obok meczu. Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu nasi piłkarze zdechli fizycznie ? Całą pierwszą połowę zapieprzali i grali wysokim pressingiem więc to była tylko kwestia czasu. My siedząc w knajpie obstawialiśmy, w której to minucie drugiej połowy mniej więcej nastąpi Do tego Ukraińcy pewnie w przerwie skorygowali swoje założenia taktyczne i dlatego 2 połowa wyglądała jak wyglądała. Słabi są i tyle i samą ambicją się tego nie nadrobi.
Też jestem zdania, że jesteśmy po prostu za słabi. Za mało atutów w ofensywie plus dziurawa obrona - Piszczek grający z kontuzją + 3 wolne i mało zwrotne słonie.
Moim zdaniem już w czerwcu możemy być ostatecznie poza grą (brak wygranej z Mołdawią), a nawet jeśli nie to jak tu zdobyć jesienią 7 (może wystarczy 6) pkt z ENG, UA i Czarnogórą
Ostatnio edytowane przez arti : 24.03.2013 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.03.2013, 12:25
Czarnogóra jest w takim gazie że u siebie mogą pokonać Anglików i nas. I jak tu te 7 pkt zdobyć, z Anglikami możemy co najwyżej zremisować i to przy niezłym farcie, jedynie Ukrainę można pokonać ale kur... ostro, agresywnie czyli z piłkarzami Borysiuk, Krychowiak no i taki łącznik Łukasik który i tak zdaję się być "drobniutki" jak na Ukraińców. A lewa strony defensywy to jest poprostu koszmar, żadnego szybkiego, zwrotnego zawodnika na tej pozycji w tej chwili nie ma
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2013, 12:30
widzę, że niektórzy się jeszcze łudzą...
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 24.03.2013, 12:51
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Wygraliśmy 6 razy z NRD. No chyba, że w reprezentacji NRD grali kosmici.

Z RFN nie wygraliśmy, a to tam było więcej ludzi i lepszy poziom piłkarski , z połączonymi Niemcami też nie wygraliśmy .Jest się czym chwalić , wygrać z ścianą wschodnią
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.03.2013, 16:19
Analiza z Cafe Futbol.
Miałem napisać swoją, ale ta jest lepiej udokumentowana. Może jeszcze tylko dodam co nieco o Fornaliku.

Dwie rzeczy, które materiał wideo doskonale uwypukla:
- Boenisch i Wasilewski nie mieli prawa wyjść w tej formie na boisko
- nie ma u nas czegoś takiego jak gra obronna, przejście z ataku do obrony, asekuracja, powrót.

Fornalik jest taktycznym zerem. Uwidoczniły to już wcześniejsze mecze reprezentacji. Tym razem jednak zostaliśmy ewidentnie rozpracowani i wszystkie nasze błędy zostały nie tylko uwidocznione, ale bezlitośnie i z zimną krwią wykorzystane.
Łapałem się za głowę oglądając mecze towarzyskie oraz większość tych o punkty za kadencji "Kinga Waldka". Paradoksalnie, błędy nie były aż tak widoczne kiedy broniliśmy się większą ilością zawodników z renomowanym rywalem, takim jak Wielka Brytania. Wtedy jednak nie było konieczności płynnego przechodzenia z gry ofensywnej do defensywy, bo większość asekurowała.

Na koniec pytanie: skoro Obraniak (podobno) gra w lidze francuskiej na skrzydle z (jakimiś) sukcesami, a u nas pokazał wielokrotnie że nie czuje gry w środku pola - dlaczego jest tam ciągle wystawiany? Dlaczego za nieźle i z głową grającego Rybusa wszedł Kosecki, a nie Francuz? Bo tatuś był na trybunie honorowej?

To co teraz napisze wywoła pewnie ostre reakcje "zawsze wierzących" w PMS (czytaj - frajerów nie uczących się na błędach): Fornalika powinno się zwolnić zaraz po meczu z Sam Marino (umówmy się, że wynik nie ma znaczenia) i zatrudnić porządnego trenera. Nie po to, żeby ratować eliminacje, tylko - przygotować drużynę do następnych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2013 o godz. 17:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.03.2013, 16:53
Przecież chyba tylko najwięksi naiwniacy mogli sądzić, że "King Waldek" mający takie pojęcie o międzynarodowej piłce jakie zebrał podczas batów z Austrią Wiedeń będzie potrafił ustawić zespół przeciwko co by nie powiedzieć solidnej europejskiej reprezentacji. Za duża para kaloszy dla Pana Waldka i jego protektora "Entliczka Pentliczka" przerosła go od samego początku i powinno skrócić się te męki już po meczu z San Marino.

Przypomina się w tym momencie casus Smudy, którego "kibice" namaścili na trenera vox populi poprzez aklamację wiedząc o nim tyle, że kiedyś przed laty potrafił prowadzić drużyny z europejskich pucharach, ale generalnie w lidze prowadzone przez niego zespoły traciły mnóstwo bramek i grały raczej przeciętnie opierając swoją siłę na ofensywie i motywacji, gdyż taktyka nigdy nie była oczkiem w głowie Franza. Zabrzmi to może kontrowersyjnie, ale reprezentacja Fornalika gra jeszcze o klasę gorzej niż miało to miejsce za Smudy i potrzebna jest szybka reanimacja, aby pacjent nie umarł w drodze do szpitala.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.03.2013 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.03.2013, 17:13
Skoro Boniek zaoszczędził 40 mln w budżecie PZPN, związane z odwołaniem budowy nowej siedziby, to chyba czas żeby wyjął kilka baniek i postawił na porządnego selekcjonera z zagranicy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów