|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Telewizja publiczna 8 kwietnia 2013 r. pokaże Anatomię Upadku i Śmierć Prezydenta.
Cytat:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/48896...nal-geographic ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale to przeciez stare jak świat nagranie z wystąpienia Korwina.Co to za sensacja?
Bardziej smutne jest to: Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wrzucam, bo raczej większość nie czyta GW, więc pewnie przeoczą ten tekst.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Słuszne założenie
Są już pierwsze komentarze:http://martynka78.salon24.pl/ Cytat:
+ Cytat:
Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ciekawa rozmowa z Panem mecenasem Bartoszem Kownackim, pełnomocnik rodzin ofiar katastrofy w radiu Wnet.
http://www.radiownet.pl/publikacje/k...fy-smolenskiej ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Nie miały zamysłu celowego? To TAWS 38 ukrył się im przez przypadek? Nie ośmieszaj się rusofilu. Ty POfil najlepiej wiesz o co chodzi . Gdyby zespołowi sejmowemu chodziło o zafałszowanie sprawy to wystarczyło by poprzeć raport millera, proste. Tam jest tyle hipotez bez pokrycia ile tylko odmóżdżony mógł z siebie wypluć.Widzisz dla narodowościowego i kulturalnego kundla, chęć upamiętnienia zbrodni na Polakach w jej 70 rocznicę to nic ważnego. Dlatego może w jego pustym łbie powstać pomysł że można by tam nie lecieć. Zrozum jednak ze nie wszyscy są bezideowymi kundlami. No i jak każdy leming na białe zawsze mówi czarne tak nic dziwnego że jego zdaniem Kaczyński zwalczał Tuska. Szczyt debilizmu.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, ale chłopie, nie obrzucaj się z nim inwektywami. Rozmawiajmy kokretnie.
As82. Znaleziono ślady materiałów wybuchowych?Znaleziono Czy "grzebano" przy TAWS 38?Grzebano. Sfałszowano protokoły sekcyjne przez rosjan?Sfałszowano. Oskarżono gen Błasika o wywieranie presji na pilotów? Oskarżono, a prokuratura wojskowa to obaiła.Żony gen Błasika, do tej pory nie przeproszono. Czy Kopacz na mównicy sejmowej kłamała przy tym, gdy mówiła o przeszukiwaniu o metr w głąb ziemi pod Smolenskiej?Kłamała ------------------------------II------------------------ o tym, że w oględzinach zwłok brali udział polscy patomorfolodzy oraż śledczy? Kłamała. Czy nie oddano śledztu Rosjan? Czy do tej pory nie można odzywskać najważniejszych dowodów w sprawie tej katastrofy?Wraku oraz skrzynek? I tak można wymieniać. Chłopie czy ty nie widzisz, tego całego absurdu jaki jest przy tej całej katastrofie? Ja sam nie mogę uwierzyć w ogrom tego absurdu i wydaje mi się to wszystko jakimś ponurym żartem.Nie mieści mi się w głowie, jak można nazwać to tematem zastępczym. Można się też zastanawiać, kto stara się prowokować. Czy to nie Sikorski palnął ostatnio, że Rosjanie "boją się (!!)" przekazać wraku, bo Macierewicz wynajdzie ślad bomby atomowej?. Przecież to już jest kpina,prowokacja, i kolejna próba zniesławienia, ale i też kłamstwa- bo Macierewicz nic nie udowania, tylko powołani do tego ludzie Jak może minister spraw zagranicznych mówić takie rzeczy.To jakiś matrix. P.S Może ktoś przenieść te posty do tematu o Smoleńsku? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jakimi inwektywami? Jak nazwać kogoś dla kogo wyjaśnienie śmierci urzędującego prezydenta to temat zastępczy? Uważam że nawet najostrzejsze określenie nie będzie tu inwektywą. A moim zdaniem takie sądy może wyrażać tylko bezideowiec nie mający poczucia obowiązku wobec przodków, czyli kundel narodowościowy. To nie inwektywa tylko opis zachowania.
Pablo starasz się rzeczowo dyskutować z kolesiem który potrafi stwierdzić ze to Kaczyński zwalczał Tuska, a fałszerstwa w rządowym śledztwie są niezamierzone . Podziwiam szczerze, ale to rzucanie grochem o ściane.Moim zdaniem brednie trzeba jasno i konkretnie piętnować i nazywać inaczej taki AS bęzie wymyślał co mu ślina na język przyniesie, a Ty będziesz non stop tłumaczył że nie jesteś wielbłądem. Dlaczego chcesz przenosić do smoleńskiego? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Podejrzewam, że 20 lat temu tacy ludzie jak Ty to samo mówili o np. Michale Falzmanie, który wykrył aferę FOZZ. Ten "oszołom" też wówczas tylko "siał zamęt".
PS. Czy już do Ciebie dotarło że trotyl został wykryty na wraku, a badania zlecił i przeprowadził nie Macierewicz tylko prokuratura?
PS. AS82 - co z tym pomysłem Rostowskiego? Może jednak skomentujesz ![]()
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|||
No ale pewnie jestem rusofobem bo oczekuję od organów FR tego samego czego oczekiwałbym od organów jakiegokolwiek innego państwa.....
Pieprzysz ino dupą nie ruszasz........ Tzn. że jak Tobie obiją twarzuchnę, a prokurator stwierdzi (bo taki będzie miał punkt widzenia) że to Ty sprowokowałeś, to nie powinien bedać innych wątpliwości związanych z tym strasznym zdarzeniem Człowiek myślący bada hipotezy i falsyfikując jedne odrzuca a inne uprawdopodobnia i na końcu stara się udowodnić. Jeśli dr Lasek nie zauważa faktu, że część ustaleń jego Komisji jest sprzecznych z dowodami (chociażby Błasik czy wysokość pancernej brzozy) i dalej twierdzi, że raport nie zawiera żadnych błędów w ustaleniach to sorry - widać taki typ myślenia z klapkami na oczach to to czego Ciebie nauczono...... i takim postawom hołdujesz. Czyli obili Ci twarz- brałeś udział w bójce - należy Ci się kara zgodnie z k.k. - taka jest Twoja filozofia "myślenia"......
Skoro nie potrafisz zrozumieć że: 1) rolą BOR było odpowiednie zabezpieczenie wizyty Prezydenta kraju (NIK uznał, że takowego nie było) 2) MON nadzorował 36 pułk - dokonano przebudowy samolotu w kwietniu 2010i nie sprawdzono go pod kątem zabezpieczeń , to potwierdzasz diagnozę..... PS - jesteś jednym z tych, którzy są u mnie w opcji "ignoruj", więc nie czytam i nie odpowiadam na Twoje wpisy, ale głupota ludzka zawsze wywołuje u mnie odruch współczucia.... Opamiętaj się i włącz Centralny Ośrodek Mózgowy.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Uderz w stół ,a nożyce się odezwą .Było 2,3 tygodnie "spokoju" od Smoleńska to Jaruś z Martusią wyskoczyli znów jak diabeł z pudełka
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
No i włączył ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ale kompromitacja Setlaka z tymi 72m/s .Propagandowe teksty jak z czasów najgłębszej komuny dla tumanów którzy opuszczali lekcje fizyki. Zakon Pancernej Brzozy ma wielkie pokłady wiary, żadne pokłady wiedzy
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
To taka rezerwa którą sobie wklejasz gdzy zajdzie potrzeba nie? ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tekst krążący w Internecie, a skierowany
do przyjaciół Anglików... "Wyobraźcie sobie, że Rosjanie podczas II wojny mordują skrytobójczo kilkadziesiąt tysięcy waszych jeńców, nie przyznają się do tego i zwalają winę na Niemców. Po latach prawda wychodzi na jaw, a królowa, wraz z całym sztabem generalnym, szefem Banku Anglii, szefami najważniejszych instytucji państwowych i arcybiskupem Canterbury leci w rocznicę tego mordu do Rosji, żeby uczcic pamiec pomordowanych brytyjskich żolnierzy. Tam samolot krolowej rozbija się w niewyjaśnionych okolicznościach. Rząd nie tylko nie podaje się do dymisji, ale powierza śledztwo Rosjanom, którzy ogłaszają, że do sterów dorwała się królowa wraz z naczelnym dowódcą lotnictwa i po pijaku rozbili samolot. Rząd angielski potwierdza tę wersję, BBC i Reuter w komentarzach przypominaja ogólnie przedtem znaną lekkomyslnośc i pychę królowej oraz jej zamilowanie do ginu, wytykają angielskim pilotom nieudolnośc i braki w wyszkoleniu, ubolewają nad degrengoladą moralną rodziny krolewskiej i pijanstwem w silach zbrojnych, a w lotnictwie w szczegolności, ale jednoczesnie Parlament rekomenduje ministra obrony narodowej do Izby Lordów, a premier sklada wniosek o awansowanie szefa Intelligence Service na generala dywizji itd. Nie ma najmniejszego znaczenia, że w sprowadzonej do GB, a zaplombowanej przez Rosjan trumnie królowa ma trzy nogi i jest ubrana we frak i męskie kalesony (niektore tabloidy nawet nawoluja z tego powodu do odmówienia królowej prawa do godziwego pochówku i sugeruja, ze królowa miala skrywane inklinacje transseksualne), niektóre ofiary maja po dwie cudze wątroby zamiast jednej wlasnej, inne kupę śmieci w brzuchu... Nieważne, że cały teren katastrofy zaorano i pokryto betonowymi plytami, ślady zatarto, drzewa wycięto w pień, a wrak samolotu zniszczono i umyto, a na dodatek Rosjanie odmawiaja jego zwrotu. Rząd angielski jest tym wszystkim zachwycony, wysyla w swiat coraz to nowe komunikaty o znacznej poprawie stosunków z Rosja, katastrofę nazywa punktem zwrotnym tych stosunkow i nowym otwarciem na dialog z narodem rosyjskim i potwierdza oficjalnie przy każdej okazji, że winę ponosi pijana królowa z trzema nogami. Poważni komentatorzy telewizyjni podkreslaja przy kazdej nadarzajacej sie okazji, ze dzieki tej katastrofie zostala opracowana oryginalna brytyjska metoda badawcza zwana "shrine research and remote investigation", a poziom badania katastrof lotniczych podniósl sie w GB znacznie i nie ma porównania z chalupniczymi metodami zastosowanymi po Lockerbie!" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A konkretniej?
![]() Mocne.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 27.03.2013 o godz. 08:44.
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lepiej zamieść pod dywan i wybrać się na wycieczkę po markecie albo galerii.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dzwoni Palikot do Biedronia i pyta: -gdzie jesteś? -na Grodzkiej. -aaaa bo myslałem ,że w Kaliszu ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiem,wiem.ale czasem trzeba rozładowac atmosferę
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stenogramy z JAKA będa już niedługo bo w 2014 roku
http://wpolityce.pl/wydarzenia/50111...jaka-poczekamy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.03.2013 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy wywiad z dr Gajewskim:
http://www.naszdziennik.pl/wp/28328,...smolensku.html fragment: Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. W podobny sposób mówiono w programie , kiedy amerykańce rozbijali w zamierzony sposób Boeinga, który był protoplastą Tupolewa. W zasadzie to ruskie wykradli plany tego samolotu i na bazie tego zbudowali swój.
Jestem pewien naiwny, ale nie wierzę za bardzo w takie zbiegi okoliczności. Praktycznie identyczny samolot, bardzo podobne prędkości, grunt porównywalny, tyle, że nie było tej mitycznej półbeczki w kontakcie z pancerną brzozą. Kto wie, czy amerykańce dają sygnał, że wiedzą co tam się stało. A tak w tym wywiadzie są o wiele ciekawsz tezy. Nie wiedziałem, że Protasiuk miał klasę mistrzowską i był instruktorem pilotażu Tutki. Napewno to prawda?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.03.2013 o godz. 17:28.
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przyż to prezio Kaczyński zapakował wszystkich notabli do Tupolewa jak sardynki do puszki ,wykazując się całkowitym brakiem odpowiedzialności. Wbrew procedurom i prognozom pogody polecieli sobie i do końca wbrew logice i standardom bezpieczeństwa myśleli ,że jakoś to będzie .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Psim obowiązkiem rządu, MONu i BORu było zapewnić Prezydentowi bezpieczny transport do Smoleńska. To w kancelarii premiera, MON i BOR panowała w 2010 r. "głupota,nieodpowiedzialność i burdel". Kancelaria Prezydenta złożyła zamówienie na transport do Smoleńska na określoną ilość osób, a za całą resztę czyli za koordynację, ilość samolotów, jakość samolotów, ich stan techniczny, przebieg lotu, zabezpieczenie, procedury odpowiadała kancelaria premiera, MON i BOR. Kancelaria Prezydenta nie ma własnych samolotów, pilotów, techników, borowców. Tak ciężko zrozumieć? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zrozumieć łatwiej niż się przyznać...
Nawet przebudowywali tupolewa żeby się wszyscy w jednym zmieścili. Jednak otumaniony leming wypiera rzeczywistość, dla niego piloci cztery razy podchodzili do lądowania bo im kazał pijany generał :/ ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,122114,t...056e&_ticrsn=5
Pod dzisiejszym art. Macierewicza znalazłem komentarz jakiegoś ~Paulusa12 Chodzi o dowód zamachu Cytat:
Znam tą 97 ofiarę ale ona nie była na pokładzie Tutka. |
|
|