The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2013, 09:04
A ja wam powiem, ze jak Wis la grająca tak a chujnię przez cały sezon, oszczędzająca na trenerze i zawodnikach (chodzi o jakość tychże) awansuje do pucharów to Cupiał odleci i w następnym sezonie zachęcony ukręceniem bata z gówna w ogóle odetnie przypływ kasy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.03.2013, 10:08
Poziom ligi jest taki, że w pucharach równie dobrze mógłby grać Bełchatów czy Podbeskidzie. Obecnie różnica w grze ich i Legi czy Amiki jest żadna, co można było zaobserwować w starciu tych drużyn między sobą.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.03.2013, 10:45
Jesli dobrze widze to w tabeli za samą wiosnę jesteśmy ex aequo na pierwszym miejscu razem z Zagłebiem L. z 8 punktami
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.03.2013, 10:46
A rzucali się na mnie, gdy mówiłem, że "rewolucja kadrowa" w Wiśle może przynieść rezultaty i to z obu stron Wisły
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.03.2013, 11:12
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A rzucali się na mnie, gdy mówiłem, że "rewolucja kadrowa" w Wiśle może przynieść rezultaty i to z obu stron Wisły
Spokojnie, postęp oczywiście bardzo cieszy, ale to dopiero 4 kolejki. Lepiej będzie o tym pogadać po zakończeniu rozgrywek.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.03.2013, 12:39
Jak się GKS zepnie i Zubas będzie miał tyle szczęścia i formy co ostatnio to może być ciekawie. Podobnie z Podbeskidziem. Niby duża strata ale w tej lidze to wszystko jest możliwe.
Środek tabeli będzie miał duży wpływ na walkę o utrzymanie i mistrza. Kilka drużyn nie gra już o nic, a jak wiemy czasami nie każdemu chce się zapierdalać...w końcu to tylko wyrobnicy a nie piłkarze.
Jedna drużyna jest w tej chwili tragicznie słaba - Pogoń Szczecin. W sumie to oni też o nic nie grają.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.03.2013, 13:03
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A ja wam powiem, ze jak Wis la grająca tak a chujnię przez cały sezon, oszczędzająca na trenerze i zawodnikach (chodzi o jakość tychże) awansuje do pucharów to Cupiał odleci i w następnym sezonie zachęcony ukręceniem bata z gówna w ogóle odetnie przypływ kasy.
W odwrotnym przypadku, dolne okolice tabeli spowodują, ze Cupiał widząc taka chujnię i podejście piłkarzy odetnie przypływ kasy.

Jesteśmy bez wyjścia

Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.03.2013, 13:58
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ja z kolei myślę tak na chłopski rozum, że jeśli BC się w.urwił na kopaczy za nędzną grę i takież wyniki to jedyną szansą na odzyskanie Jego względów i otwarcie portfela jest jak najlepsza gra i próba "odkupienia win"
@ kreseq
Sam Zubas im meczów nie wygra = nie strzeli przeciwnikowi, a z tym jak widać jest ogromny problem. No ale jak się wyrzuca z drużyny m.in. Nowaka i Wróbla...
Ostatnio edytowane przez arti : 18.03.2013 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.03.2013, 14:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jesli dobrze widze to w tabeli za samą wiosnę jesteśmy ex aequo na pierwszym miejscu razem z Zagłebiem L. z 8 punktami
Nie ma się co jarać. Póki co graliśmy z dwoma ostatnimi drużynami w tabeli i z najgorszą drużyną wiosny. Zagrajmy z kimś mocniejszym to zobaczymy na co jeszcze stać tę drużynę.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.03.2013, 14:37
jeśli chcecie Wisły silnej, to od następnego meczu radzę niektórym pójść na stadion (kupić bilet, kupić piwko, herbatę, kiełbachę, wrzucić 5-10 zł do puchy SKWK), a nie oglądać mecz w TV i komentować go na forum !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.03.2013, 16:09
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jeśli chcecie Wisły silnej, to od następnego meczu radzę niektórym pójść na stadion (kupić bilet, kupić piwko, herbatę, kiełbachę, wrzucić 5-10 zł do puchy SKWK), a nie oglądać mecz w TV i komentować go na forum !
ty a co jeśli Ci którzy piszą na forum w czasie meczu nie są z Krakowa i mają powody dla których na meczu nie są?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.03.2013, 16:21
"Jezeli chcesz znajdziesz sposób, jezeli nie znajdziesz powód"
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.03.2013, 16:48
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajnie, ale też zauważ, że C jest raczej wypchane, a pustkami świecą sektory wzdłuż boiska,a tam też do najtańszych bilety nie należą.Tych ludzi może ściągnąć jedynie dobra gra Wisły, bo mało kto jest takim fanatykiem- jak Ci z C, by chciało im się oglądać kopanie po czole, potykanie o własne nogi, lub "dzidy do przodu i walke".
Też mi wstyd trochę, bo lompletnie odechciało mi się ogladać popisów naszych kopaczy po ostatniej naszej fecie mistrzowskiej, gdy zamiast wbiec na boisko, statystowało się na trybunach do "we are the champions" a latający holender popierdalał po boisku z Małeckim na rowerze.Jakieś odliczania, zabawy słowne z klubowym spikerem- poczułem się jak w cyrku.
Przejebane, bo nawet rzadko kiedy mi się chce oglądać popisy naszych gwiazdorów w telewizji .
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.03.2013 o godz. 19:03.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2013, 21:44
Życie pokazuje, że piłkarze się dobrze mobilizują jak kasa przestaje wpływać.
..
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.03.2013, 13:54
Jednak wyleciał

Cytat:
Artur Skowronek nie będzie już dłużej trenerem Pogoni Szczecin. Działacze szczecińskiego klubu nie byli zadowoleni z ostatnich wyników prowadzonego przez szkoleniowca zespołu. W gronie potencjalnych następców Skowronka wymienia się Czesława Michniewicza, Rafała Ulatowskiego oraz Michała Probierza. Oficjalną decyzję Pogoni poznamy w środę o godzinie 12.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.03.2013, 15:05
Wdowiec na jego miejsce.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.03.2013, 19:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wdowiec na jego miejsce.
jeśli tak to cokolwiek osiągnie będzie śmierdziało.
inna sprawa, że to może być nieliczny napiętnowany spośród dziesiątek winnych "trenerów"
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.03.2013, 15:47
Cytat:
Dariusz Wdowczyk został trenerem występującej w piłkarskiej ekstraklasie Pogoni Szczecin. Zastąpił na tym stanowisku zwolnionego we wtorek Artura Skowronka.

Gość o ile kojarzę ma papiery na trenerkę tylko "za dobre sprawowanie". Taki trener lekko wątpliwej reputacji. Chociaż w utrzymaniu może pomóc - ma kontakty
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2013, 16:44
Podbeskidzie tez juz bez trenejro

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.03.2013, 16:45
Co do Wdowczyka - fakt, że jako jeden z nielicznych odpokutował karę w niczym nie zmienia tego, że w środowisku zawodowej piłki powinien być traktowany jak "persona non grata". To tylko pokazuje, jacy "działacze" organizują polski futbol.

Karuzela trenerska zaczyna się rozkręcać na dobre, chociaż ta zmiana jest dość zaskakująca - Kubicki odchodzi z Podbeskidzia i będzie pracował w Rosji: wis.la/gl3fh
Jak bielszczanie będą jeszcze chcieli ratować ligę to pewno zatrudnią Probierza a jak budować zespół na drugą ligę to Skowronka - takie mam typy
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2013, 17:48
w Sybirze pewnie Kubicki zarobi ze trzy razy tyle co w Bielsku.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2013, 11:37
Ciekawa jestem, jaki trenejro wyląduje w TSP. Klub poinformował na stronie, że brał pod uwagę Engela i Tarasiewicza. Ten pierwszy ma obowiązki w UEFA, więc nie przyjdzie, a Tarasiewicz nie osiągnął porozumienia (wiadomo, że w Bielsku kokosów nie ma). Coś mi się wydaje, że na żadne poważne nazwisko Podbeskidzie nie ma co liczyć. Wezmą pewnie jakiegoś no-name'a w stylu Ojrzyńskiego, czy Mroczkowskiego, który a nuż się okaże talentem. A jeśli nie, to przynajmniej będzie tani.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.03.2013, 13:36
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa jestem, jaki trenejro wyląduje w TSP. Klub poinformował na stronie, że brał pod uwagę Engela i Tarasiewicza. Ten pierwszy ma obowiązki w UEFA, więc nie przyjdzie, a Tarasiewicz nie osiągnął porozumienia (wiadomo, że w Bielsku kokosów nie ma). Coś mi się wydaje, że na żadne poważne nazwisko Podbeskidzie nie ma co liczyć. Wezmą pewnie jakiegoś no-name'a w stylu Ojrzyńskiego, czy Mroczkowskiego, który a nuż się okaże talentem. A jeśli nie, to przynajmniej będzie tani.
Czesuaf?
Misiek P?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 22.03.2013, 13:52
Petr Nemec

no-name Ojrzyński ? ekhm, nie sądze.

E: jednak czesław 711. W jakich klubach on jeszcze nie trenował ?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.03.2013 o godz. 12:07.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 23.03.2013, 17:04
Przestaje to być śmieszne. Chyba nasza pzpn-owska wierchuszka powinna wziąć do serca słowa Franciszka i rozpocząć opcję zerową. Polska uboga liga dla ubogich.

Cytat:
Podczas dzisiejszej sesji rady nadzorczej Śląska miasto Wrocław zagwarantowało klubowi 16 mln złotych - informuje "Gazeta Wyborcza".
- Dawno mówiliśmy, że mamy odłożono pieniądze na ten cel. Przekazałem prezesowi Waśniewskiemu informację, że Śląsk otrzyma od miasta 16 mln złotych. Ta suma pozwoli klubowi spokojnie funkcjonować do końca roku - powiedział Włodzimierz Patalas, sekretarz miasta.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.03.2013, 18:27
Piast - remis, Śląsk - w dupsko, Groclin - zapewne remis max - tj. wręcz zaproszenie do walki o 3-4 miejsce.
Czy z niego skorzystamy?
Wesołych Świąt dla Wszystkich Forumowiczów!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.03.2013, 20:18
arti napisał(a):Wyświetl post
Piast - remis, Śląsk - w dupsko, Groclin - zapewne remis max - tj. wręcz zaproszenie do walki o 3-4 miejsce.
Czy z niego skorzystamy?
Wesołych Świąt dla Wszystkich Forumowiczów!
Wygrana z Lechią da nam miejsce tuż za Piastem, z którym gramy w następnej kolejce. Warto podkreślić, że nie zagra wtedy z nami ich (ongiś nasz) bramkarz Trela, co będzie znacznym osłabieniem Gliwiczan.

Tragiczny poziom derbów Warszawy.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.03.2013, 13:12
legia zaprasza jak narazie do walki o Mistrzostwo. Gdyby nie te stracone punkty z Gks i Podbeskidziem... ahh
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.03.2013, 14:26
Niektorzy sa komiczni... Wisla wygra 2 mecze i juz o mistrzostwie rozwazania. Narazie w wersji a gdyby ale wciaz smieszne Zeby dopelnic obrazu nedzy warto napisac ze ow dwa zwyciestwa mialy miejsce z Pogonia ( 1 remis i 4 porazki to ich bilans w ostatnich meczach) oraz z Polonia ( 1 zwyciestwo, 1 remis i 3 porazki to ich bilans).

Czy wy nie widzicie waszej naiwnosci? Legia to moze nawet nadstawic dupe i sciagnac gacie, ale w takim wypadku mistrzem zostanie Lech, bo my tej Legii z nadstawiona dupa i tak nie wyprzedzimy. Nie mamy druzyny na mistrzostwo, nie mamy klubu na mistrzostwo. Nie zyjcie historia!

Rozczaruje Was, po sezonie nie bedzie duzo lepiej. Tak wiem, jest haslo budowania kolejnej Wielkiej Wisly. Sek w tym ze budowanie bedzie to samo co ostatnio, troche kasy (za ktora w naszym wypadku trzeba kupic pol kadry) i huzia na podboj Europy. Jak na moje to ten model to i na podboj Polski juz nie wystarczy, czasy sie zmienily.

----------------------------------

Ale jest dobrze. Ostatnio Bednarz powiedzial ze to nieprawda ze w Wisle sie nie szkoli; mamy przeciesz Bruda, Czekaja i Chrapka Przyszlosc (!) Wisly. Jest dobrze!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.03.2013, 15:47
Nie musze słuchać Bednarza, żeby wiedzieć co się na Świecie dzieje.
Wisła przoduje w dostarczaniu piłkarzy do ekstraklasy.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów