The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2013, 09:20
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Globalne ceny? To ciekawe czemu przed świętami Białoruś ,,zaatakowała" sklepy z RTV na podlasiu?Też takie same ceny mają?
Raczej nie mają dostępu do tak dużej ilości produktów jak ma to miejsce w naszym kraju. Podobnie my nie mamy dostępu do wszystkich marek jak ma to miejsce w Niemczech, czy w UK, gdzie ciuchy Stone Island, CP Company, czy Abercrombie & Fitch kupujesz od ręki, a u nas musisz szukać ich na allegro nie mając pewności, czy to fake i skąd pochodzi.

Podobna sytuacja ma miejsce z elektroniką ze Stanów. Nie dość, że ściąga się sprzęt, który jest niedostępny w naszym kraju (tak jak miało to miejsce w przypadku Ipada, czy Microsoft Surface'a) to cena za jaką możesz kupić taki model w Stanach bije na łeb na szyję ceny europejskie, w tym polskie.

Pisząc o cenach generalnie wyższych miałem na myśli koszyk dóbr i usług, który wrzucany był na podstawie jednej porównywarki cen między krajami/miastami. Mniej więcej właśnie tyle procent więcej były wyższe ceny w Berlinie względem Warszawy. Sama elektronika w Niemczech nie odbiega od cen polskich (ceny raczej podobne lub ciut niższe), ale zdarzają się oczywiście wyjątki jak choćby mocne laptopy od firm One.de, czy Schenker, które mają najmocniejsze bebechy na rynku, a u nas nie są dostępne i cenowo stoją lepiej od międzynarodowych marek. W ciągu kilku ostatnich miesięcy w hamburskim Saturnie nie widziałem plazmy Panasonica, która miałaby lepszą, albo zdecydowanie lepszą cenę od tego co mamy w Polsce, ale czekam na ceny tegorocznych modeli.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.03.2013 o godz. 09:22.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.03.2013, 11:08
emj10 napisał(a):Wyświetl post
......
Powiedz mi tylko dlaczego Microsoft Office dla małych firm w Polsce kosztuje jakieś 700(promocja) - 800 zł, a w Niemczech 100 euro
Aby było weselej - kupiłem niemiecki, ale niemiecki jest tylko klucz.... resztę instalujesz z językiem polskim......
I niestety nie wytłumaczysz tego promocjami.......
Sporo moich znajmonych sprzęt RTV nabywa w Niemczech - bo taniej!!!!!!!

Poza tym jak wytłumaczyć fakt, że we Wrocku powodzeniem cieszą się sklepy z napisem "Chemia z Niemiec" gdzie za niewiele większą kasę można kupić produkty jakościowo kilka razy lepsze niż w polskich sklepach.... Podobnie z kawą i innymi produktami....

Tak właśnie działa kolonialne traktowanie Polski jako kraju gdzie wrzuca sie syf niskiej jakości po zawyżonych cenach......
Pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.03.2013, 11:52
Leming sobie każdy absurd wytłumaczy.

W ostateczności Polacy są antysemitami i homofobami więc sami są sobie winni...
Hej Nasz TS !!
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2013, 13:07
Kocur napisał(a):Wyświetl post
to że deficyt rośnie z miesiąca na miesiąc jest normalne?

to już jasne czemu w takiej czarnej dupie jesteśmy ...

cool

REALIZACJA deficytu budzetowego, to nie to samo co zwiekszenie deficytu budzetowego. Kluczowym jest zrozumienie, na czym ta roznica polega
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.03.2013, 13:08
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy z brzegu telewizor w sklepie internetowym Media Markt (nie znam dobrze niemieckiego, więc wziąłem pierwszy z brzegu sklep internetowy, ponoć Media Markt nie należy do najtańszych) wis.la/u9pbi, cena 660E=660 x 4,20zł = 2772 zł;
tutaj skąpiec - najtaniej 3240 zł
Po lekturze Twojego posty zreflektowali się i już jest po 720 E
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.03.2013, 13:39
Cytat:
Rachat Alijew, mieszkający w Austrii znany krytyk reżimu kazachskiego, twierdzi, że fundacje związane z dyktatorem Kazachstanu Nursułtanem Nazarbajewem przeznaczyły 5 mln euro na kampanię Europy Plus do Parlamentu Europejskiego. Europa Plus powstaje na bazie Ruchu Palikota i za jej pomocą były prezydent będzie próbował powrócić do wielkiej polityki.

Jak pisze Alijew, Nazarbajew często jest krytykowany w rezolucjach Parlamentu Europejskiego za łamanie praw człowieka, i chciałby mieć w Unii Europejskiej siłę, która będzie broniła jego interesów, czyli między innymi Europę Plus.

Nazarbajew w swojej polityce gospodarczej stara się lawirować między Rosją, Chinami a Zachodem. W Europie i w USA ma jednak najgorszy wizerunek, i chciałby go poprawić i skuteczniej przyciągać inwestycje w kazachski sektor energetyczny i kazachskie surowce, szukać rynków zbytu. Dla tego celu Nazarbajew chce, jak pisze Alijew na Facebooku - "zamknąć buzię krytykom" w Europie.

Pieniądze na kampanię Europy Plus, według Alijewa, pochodzić mają z budżetu dwóch fundacji związanych z prezydentem Nazarbajewem - Fundacja Nazarbajewa Centrum i fundacja o nazwie "Samruk Kazynu".

Przedstawiciele biura Aleksandra Kwaśniewskiego oraz związanej z nim fundacji Amucus Europae pytani w tej sprawie przez opozycyjny portal kazachski respublika-kaz.info odmówili rozmowy. Jak twierdzą kazachscy dziennikarze, obiecali odpowiedź na piśmie, ale redakcja jej ostatecznie nie otrzymała.

Rachat Alijew to były szef kazachskiego MSZ, były zięć prezydenta Kazachstanu. Ich drogi rozeszły się w pierwszej połowie 2007, gdy Alijew przebywał w Wiedniu jako przedstawiciel Kazachstanu przy OBWE. Prokuratura kazachska oskarżyła Alijewa o to, że jest zamieszany w skandale finansowe w kazachskim banku "Nurbank", zniknęło też dwóch wysokich urzędników banku (do dzisiaj nic nie wiadomo oficjalnie o ich losie). Alijew został też oskarżony o to, że w latach 90. zlecił porwanie szefa kazachskiej filii telewizji rosyjskiej Wriemia i wymusił od niego 20 mln dolarów.

Alijew bronił się twierdząc, że pada ofiarą represji politycznych. Jego teść przeforsował wówczas (na początku 2007 roku) poprawki do konstytucji, które zapewniają mu dożywotnią prezydenturę, a Alijew przyłączył się do opozycyjnych krytyków takich zmian. Alijew jest teraz jednym z najzagorzalszych krytyków Nazarbajewa, w artykułach i swojej książce "Teść chrzestny" ujawnia i publikuje informacje niewygodne dla władzy w Astanie. Domagały się one jego ekstradycji z Austrii, ale sąd w Wiedniu odrzucił wniosek ekstradycjny.

W czerwcu 2007 roku, bez wiedzy i zgody Alijewa, doszło do rozwodu z córką Nazarbajewa, Darigą.

O tym, że Kwaśniewski współpracuje z Nazarbajewem (jest jego doradcą, za co pobiera pieniądze) pisały polskie media już w styczniu.

Według Anny Wnuk, dyrektorki biura Aleksandra Kwaśniewskiego, międzynarodowe ciało doradcze, w którym zasiada były prezydent RP, jest przy rządzie, a nie przy prezydencie Kazachstanu. Należy do niego także były premier Wielkiej Brytanii Tony Blair czy były premier Włoch Romano Prodi. Jednak rządzący od 1991 roku dyktatorskimi metodami Nazarbajew ma rząd pod pełną kontrolą. Nie wiadomo, ile konkretnie dostawał Kwaśniewski, natomiast o Blairze prasa brytyjska pisała, że zarabia między 12 a 14 mln dolarów rocznie (biuro Blaira twierdziło, że te kwoty są zawyżone).
Hehe, widać, że złoci ludzie tam są

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.03.2013, 14:02
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
REALIZACJA deficytu budzetowego, to nie to samo co zwiekszenie deficytu budzetowego. Kluczowym jest zrozumienie, na czym ta roznica polega

Jak zrozumiesz to wróć na forum w takim razie. Z korzyścią dla większości forumowiczów.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.03.2013, 14:32
Ot i "znafca" forumowy się nam kolejny narodził....
Realizacja deficytu - brzmi naprawdę dumnie, poczas gdy wysokość deficytu mierzona miesiąc do miesiąca jest wskaźnikiem makroekonomicznym (na ile się orientuję). Pozwala na ewentualne korekty bieżące budżetu.
Jeżeli po 2 miesiącach roku deficyt budżetowy wynosi 60% zakładanego w ustawie budżetowej, to już miga światełko, że jest źle..... przy dlaszym takim tempie wzrostu - deficyt przekroczyłby ponad 3krotnie zakładany w ustawie....
Jeżeli dla Ciebie wysoki stopień realizacji zakładanego deficytu budżetowego świadczy o czymkolwiek pozytywnym, to gratuluję poczucia humoru.
PS jak piszesz 3 posty jeden pod drugim to łącz je ze sobą opcja edytuj - modowie dawniej dawali za to kartkę....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2013, 14:45
Dysponuje ktoś danymi o deficycie budżetowym w 2012, 2011 i 2010 ale w rozbiciu na konkretne miesiące? Chodzi mi o słowa tej szanownej pani z MF, która twierdzi że nie ma się o co bać, bo deficyt jest pod kontrolą, bo "zwolni od połowy roku swój wzrost".

W styczniu br. deficyt zrealizowano na poziomie 23,7% (8,4 mld) podczas gdy analogicznie w styczniu 2012 wskaźnik wydatków był na poziomie 5,3 mld... I to w roku gdzie na zapalenie płuc kończono wiele inwestycji (w tym m.in. drogowych) i nie żałowano na nich grosza, byle tylko "pokazać się Europie". Wzrost wydatków o 59%.

Dane za luty br. wskazują 61% wykorzystania puli na deficyt (21,6 mld), a rok temu w tym samym okresie było 16,51 mld. Wzrost wydatków o 31%.

Jeśli chodzi o wpływy do budżetu, to MF machnęło się póki co o 7 mld na ledwie dwóch miesiącach (dużo mniejsze wpływy z podatków niż w analogicznym czasie 2012 r.).

Trzeba być totalnym imbecylem, żeby nie widzieć że tutaj nadciąga kompletna katastrofa gospodarcza. Nowelizacja budżetu za pasem, więc można się spodziewać zapewne wybuchu jakiegoś nowego tematu w TVNie w najbliższych dniach.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.03.2013, 14:58
Miesięcznie raczej nie będzie - minimum kwartalnie się podaje.
Co prawda można znaleźć na dany miesiąc ale zestawienia z całego roku w rozbiciu miesięcznym ciężko...

Deficyt budżetu w 2011 r. wyniósł 25,1 mld zł

Ze wstępnych szacunków Ministerstwa Finansów wynika, że deficyt budżetu państwa na koniec 2012 r. wyniósł 31 mld 82 mln zł
Ostatnio edytowane przez Kocur : 18.03.2013 o godz. 15:00.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Pablo84
Senior Member

Stary 18.03.2013, 15:10
Oj ciekawie będzie w nadchodzącym czasie:

Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.03.2013, 15:48
hunter napisał(a):Wyświetl post

Trzeba być totalnym imbecylem, żeby nie widzieć że tutaj nadciąga kompletna katastrofa gospodarcza. Nowelizacja budżetu za pasem, więc można się spodziewać zapewne wybuchu jakiegoś nowego tematu w TVNie w najbliższych dniach.
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Miesięcznie raczej nie będzie - minimum kwartalnie się podaje.
imbecylem jest ten, kto nie czyta i nie sprawdzi, a podaje swoje teorie pod ocenę. Deficyt budzetowy w pierwszym kwartale najszybciej przybiera, przez to że rozliczenia podatkowe rozliczane są w głównej mierze w 3 i zwłaszcza 4 kwartale. To samo jest z pozyczkami państwa. zawsze jest najwięcej na początku roku. Z tego też powodu mamy wieszksze zadłużenie niż dochody. nie trzeba być geniuszem, aby to zrozumieć.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2013, 15:51
produkty globalne?
Porównałem sobie cenę cukru. W Polsce, cukrowym zagłębiu cena rzadko schodzi poniżej 4 zł. We Francji, jak byłem niedawno, w sklepie 1kg cukru 0,60 euro. No do jasnej ch... czy my nie jestesmy krajem kolonialnym> Nasz własny produkt sprzedaje się nam za horrendalną cenę!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.03.2013, 16:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
produkty globalne?
Porównałem sobie cenę cukru. W Polsce, cukrowym zagłębiu cena rzadko schodzi poniżej 4 zł. We Francji, jak byłem niedawno, w sklepie 1kg cukru 0,60 euro. No do jasnej ch... czy my nie jestesmy krajem kolonialnym> Nasz własny produkt sprzedaje się nam za horrendalną cenę!
Nihil novi.

Pisał już dawno o tym Michalkiewicz, pisał prof. Gwiazdowski.
Obawiam się, że znacjonalizowanie przez rząd cypryjski do 10% bankowych aktywów obywateli stanie się precedensem. To może pociągnąć za sobą masowe wypłacanie pieniędzy z kont, zmniejszenie konsumpcji, a co za tym idzie bankructwa banków. Oczywistym jest, że większość bankowych pieniędzy istnieje tylko wirtualnie.

Może być jeszcze ciekawie.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2013, 16:59
Szpen napisał(a):Wyświetl post
imbecylem jest ten, kto nie czyta i nie sprawdzi, a podaje swoje teorie pod ocenę. Deficyt budzetowy w pierwszym kwartale najszybciej przybiera, przez to że rozliczenia podatkowe rozliczane są w głównej mierze w 3 i zwłaszcza 4 kwartale. To samo jest z pozyczkami państwa. zawsze jest najwięcej na początku roku. Z tego też powodu mamy wieszksze zadłużenie niż dochody. nie trzeba być geniuszem, aby to zrozumieć.
A gdzie ja geniuszu napisałem to o czym Ty wspominasz?

Jeśli nikt nie dostrzega problemu w fakcie, że 2/3 założonego deficytu wykorzystano w w 59 (!) dni od rozpoczęcia roku 2013, to gratuluję. Czekam z niecierpliwością na dane w kolejnych miesiącach i jeśli niestety nastąpi czarny scenariusz, to mam nadzieję, że wypie*olisz z tego forum już na wieki wieków Amen.

Trzeciego kwartału to ten kraj nie dożyje w obecnej formie.

EDIT. Sprawdź sobie Szpeniu jak to wyglądało z wpływami podatkowymi w III kwartale 2012.
Ostatnio edytowane przez hunter : 18.03.2013 o godz. 17:34.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.03.2013, 19:43
Taka cisza w reżimowych mediach o Cyprze ? Wiem kilkunastosekundowe info bez podania przyczyny i ewentualnych zagrożeń o tym, że banki przestały wypłacać ludziom pieniążki. Leming myśli "a co mnie tam Cypr" i o to chodzi PO-wskiej propagandzie. Może cos na ten temat wspomną nasi forumowi europejczycy
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.03.2013, 20:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Taka cisza w reżimowych mediach o Cyprze ? Wiem kilkunastosekundowe info bez podania przyczyny i ewentualnych zagrożeń o tym, że banki przestały wypłacać ludziom pieniążki. Leming myśli "a co mnie tam Cypr" i o to chodzi PO-wskiej propagandzie. Może cos na ten temat wspomną nasi forumowi europejczycy
Świat się zmienia. Gwiaździsty broni ruskiej kasy - może Ci trochę odpalą.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2013, 20:16
Ja już po krótkiej wymianie zdań z Tobą o akcjach kredytowych banków zauważyłem, w jaki naiwny sposób rozumujesz... Tu widzę kolejną złotą myśl Coś czuję, że gdyby realizacja deficytu była w chwili obecnej na poziomie 90 % i tak napisałbyś, że nie rozumiemy, że to przemyślane działania rządu... Zaczynasz pobijać Szpena Kuba.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.03.2013, 20:22
Nie wydaje mi się, żeby Cypr sobie pozwolił na taką grabież w biały dzień. Po takiej akcji "świat nigdy nie byłby taki sam". Instytucja banku stałaby się zbędna (każdy wolałby trzymać kasę w skarpecie -> brak depozytów -> brak kasy na kredyty), a nie musze chyba mówić jakie zamieszanie sprawiłoby takie działanie...

Ale ZSRE mnie już nieraz zaskoczył. Może teraz zrobią to ponownie.

Myśle, że to raczej działanie straszaka po czym podniosą "normalne" podatki i ludzie będą się cieszyli, że unikneli najgorszego.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Pablo84
Senior Member

Stary 18.03.2013, 20:26
Oglądliście Palikota u Olejnik?Ja przecierałem oczy ze zdumienia. Kabaret- tego się chyba nie da inaczej nazwać. Coś niesamowitego.

Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.03.2013, 20:35
Co takiego gadał? Widzialem tylko poczatek i zdziwilo mnie, że w ogole napomknął, ze podbna sytuacja co na Cyprze u nas rowniez moglaby sie wydarzyc, przy przekroczeniu jakiejs granicy dlugu publicznego w stosunku do PKB.. Po takiej akcji myślę, że z rządu zostałby tylko gruz..A pierwsze koktajle rzucałyby lemingi

Odnosnie Palikota, ciekawa sprawa..
http://antykomuna.blogspot.de/2013/0...odupiec-i.html
[][][][]> T S W <[][][][]
Pablo84
Senior Member

Stary 18.03.2013, 20:45
No to żałuj.Pózniej juz było tylko śmieszniej.Poczekaj na video- warto - ale tylko w ramach rozrywki.Zbyt mądrych zdań to tam nie było.

Worcester
Senior Member

Stary 18.03.2013, 20:57
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No to żałuj.Pózniej juz było tylko śmieszniej.Poczekaj na video- warto - ale tylko w ramach rozrywki.Zbyt mądrych zdań to tam nie było.
"Stokrotka" dobrze mu cisnęła. Czytaj: wysmiała idiotę.

- prawo wyborcze dla...16 latków. Dzielny Janusz głosi, że skoro 14 lat to średni wiek inicjacji seksualnej, to dlaczego nie można nastolatkom dać prawa do głosowania. W domyśle: fakt kopulowania świadczy o dojrzałości dzieciaka.
- seks od 13 roku życia..na legalu. Janusz nie miałby nic przeciwko temu, aby jego 13letnia córka sypiała z facetem 20 lat starszym. Sam to potwierdził.
- jak telewizja może się interesować wyborem papieża? Janusz jest całym tematem "zmęczony". Rozumiem, że społeczeństwo zmęczenia od typowo palikociarskich tematów (ideologia gender) w tv nie może czuć.
- dodatkowo kolega Anno Grodzko stwierdził, że Ruch poparcia jego nazwiska wprowadził nową jakość do polskiej polityki: tj. nowe myślenie, styl i debaty. Oznajmił, że nikt już tyle nie da polskiej scenie politycznej, co jego partia.

Ten facet żyje w matrixie.

edit. Pablo84, zapomniałem o tym.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 18.03.2013 o godz. 21:44.
Janusz Szpotański
Pablo84
Senior Member

Stary 18.03.2013, 21:26
Worcester napisał(a):Wyświetl post
"Stokrotka" dobrze mu cisnęła. Czytaj: wysmiała idiotę.

- prawo wyborcze dla...16 latków. Dzielny Janusz głosi, że skoro 14 lat to średni wiek inicjacji seksualnej, to dlaczego nie można nastolatkom dać prawa do głosowania. W domyśle: fakt kopulowania świadczy o dojrzałości dzieciaka.
- seks od 13 roku życia..na legalu. Janusz nie miałby nic przeciwko temu, aby jego 13letnia córka sypiała z facetem 20 lat starszym. Sam to potwierdził.
- jak telewizja może się interesować wyborem papieża? Janusz jest całym tematem "zmęczony". Rozumiem, że społeczeństwo zmęczenia od typowo palikociarskich tematów (ideologia gender) w tv nie może czuć.
- dodatkowo kolega Anno Grodzko stwierdził, że Ruch poparcia jego nazwiska wprowadził nową jakość do polskiej polityki: tj. nowe myślenie, styl i debaty. Oznajmił, że nikt już tyle nie da polskiej scenie politycznej, co jego partia.

Ten facet żyje w matrixie.
Bronił też jakieś dyrektorki teatru, która napisała czy powiedziała, że wybrano na papieża "chu**a"- nazywając to metaforą.

heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.03.2013, 22:02
Też to oglądałem i zastanawiam się kim trzeba być aby tak dimetralnie zmieniać poglądy: od studiowania na KULu i wydawania katolickiego pisama "Ozon" do obrażania katolików, ściągania krzyży, promowania zboczenia itd.

Jednym słowem błazen, do dzisiaj się zastanawiam jakim cudem jest trzecią siłą w parlamencie ...

Gdy w następnych wyborach poprawi swoje ostatnie osiągnięcie to będzie znak, że Polska schodzi na psy ...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.03.2013, 22:11
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Też to oglądałem i zastanawiam się kim trzeba być aby tak dimetralnie zmieniać poglądy: od studiowania na KULu i wydawania katolickiego pisama "Ozon" do obrażania katolików, ściągania krzyży, promowania zboczenia itd.

Jednym słowem błazen, do dzisiaj się zastanawiam jakim cudem jest trzecią siłą w parlamencie ...

Gdy w następnych wyborach poprawi swoje ostatnie osiągnięcie to będzie znak, że Polska schodzi na psy ...
On jest po to aby tworzyć tematy zastępcze( związki gejowskie,zdjęcie Krzyża w sejmie, ataki na Kościół,dopalacze itp.) które maja odwrócić uwage od bezrobocia, głodujących dzieci, podwyżek cen,zadłużania kraju czy upadającej służby zdrowia
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.03.2013 o godz. 22:41.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.03.2013, 22:25
Tak, ale dziwię się ludziom którzy na niego głosowali, miałem kilku znajomych którzy oddali na niego głos- cytuję ich słowa: "dla jaj, może będzie zabawniej w Sejmie gdy on tam będzie z jego partią" i teraz zbieramy skutki tych "jaj" ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.03.2013 o godz. 22:28.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.03.2013, 22:56
hunter napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja geniuszu napisałem to o czym Ty wspominasz?
czyli nie zrozumiałeś. dalsza dyskusja z tobą o deficycie i potrzebach pożyczkowych państwa nie ma sensu.
Worcester
Senior Member

Stary 18.03.2013, 22:58
Gdyby demokracja miała coś zmnienić, już dawno byłaby zabroniona.

Jeśli mamy bawić się w głosowanie, to musi być selekcja przed wydaniem karty do głosowania w postaci testu z podstaw ustroju, ekonomii itp.
Innym sposobem jest wprowadzenie opłaty. Np. 10 zł od osoby. Wtedy pijaki, ćpuny i reszta oszołomstwa wydałoby tę dychę na to co im sprawia większą przyjemność, pod/za/przed sklepem.
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów