|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie wywijaj kota ogonem.
W skrócie. Stokowiec jest trenerem słabym i niedoświadczonym. To że bawi się trenerką w takim pseudo groclinie, nie oznacza wiele. Na pewno jego osiągnięcia, na jakiejkolwiek płaszczyźnie nie są czymś co zasługuje na to żeby zasiąść na ławce Wisły. A już by domagać się szacunku? Na niego trzeba sobie zasłużyć. Szczególnie w takich klubach jak Wisła, amica, legia... trenerski ogór więcej s.......i a drużyna będzie miała go głęboko w dupie. Skorża przychodził do nas, jako trenerski talent. Zdobywca pucharu polski i pucharu ekstraklasy...mało? Petrescu - uczestnik mistrzostw świata, lider bardzo mocnej reprezentacji i piłkarz wielkich europejskich klubów...mało? A jak myślisz że postawisz figuranta i wszyscy się będą go słuchać, to jesteś w głębokim błędzie. Pseudo trenerzy zasrani. Zabrali Teodorczyka, Wszołek stracił formę, Nakulma stał się cieniem a Milik wyjechał na saksy... I posypały się wspaniale poukładane przez trenerów zespoły. A tacy fachowcy, tacy stratedzy, ewidentnie widać było trenerską rękę... Bzdury, pompowane przez żenujące media. Jeden piłkarz z drugim, odwalał im psią robotę. Gdy ich zabrakło...żenada. I gwarantuję, że kopać po czołach będą się do końca sezonu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.03.2013 o godz. 22:08.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przeczytaj jeszcze raz na spokojnie od czego zaczęła się nasza rozmowa i powiedz mi kto zaczął to wszystko wywijać ogonem.
W Interze nie mieli problemów żeby pierwszy zespół objął żółtodziób Andrea Stramaccioni, w Milanie Massimiliano Allegri, w Chelsea Avram Grant, w Porto Jose Mourinho czy Andre Villas-Boas. No tak, ale to małe kluby mogące sobie pozwolić na ryzyko. My nie. Bo Pan Piłkarz z amatorem trenować nie będzie. Trzeba się szanować. PS. Jeszcze raz powtórzę. Nie twierdzę, że Stokowiec/Nawałka to trener na Wisłe. Twierdzę tylko, że jak hipotetycznie zostanie zatrudniony na tej pozycji to psim obowiązkiem każdego "piłkarza" jest go szanować i zapier***, a nie strzelać fochy bo "czym sobie zasłużył na jakiś szacunek".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 11.03.2013 o godz. 22:51.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Ponadto zgadzam się z postem powyżej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak naprawdę to ja mam na Stokowca wyjeb... i nie mam zamiaru o nim dyskutować. Dla mnie to trener jakich u nas wielu. Dzisiaj farci - jutro może spuścić klub z ligi.
Nie popadał bym w hurra optymizm i stopował z tym lansowaniem jego oraz Nawałki na cudotwórców. Już wiele miesięcy temu pisałem, że są to przeciętniacy którzy mają więcej szczęścia niż rozumu, a runda rewanżowa wszystko zweryfikuje . Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi z tym Wengerem. Arsenal, mimo znaczącego osłabienia w postaci odejścia Van Persiego, gra wciąż bardzo dobrze. Nie widać by drużyna cierpiała z tego powodu, . Wszystko to za sprawą trenera i jego stylu który pozostaje bez zmian. Jeśli chodzi o te szanse dla żółtodziobów, to owszem wymieniłeś kilka ciekawych nazwisk - jednak sukces nie jest regułą. Równie dobrze mógłbym wymieniać tych, którzy dali ciała i okazali się wielką pomyłką, tylko po co? Dlatego,żeby wszystkim oszczędzić problemów i nieporozumień, trzymajmy fachmanów pokroju Stokowca z dala od Białej Gwiazdy. Na całym świecie są setki innych trenerów. Charlie@ Skorża zdobył PP i PE z Groclinem,, wiele klubów o takim dublecie tylko może po marzyć. Osobiście nie wiem czy na PE i PP się spinali czy nie,ale faktem jest, że oba zdobył. Już nie pomniejszajmy na siłę wartości , bo każdy występuje na tych samych zasadach, nikt nie broni grać całkiem serio. . Z tym pudłem Stokowca i porównywaniem tego osiągnięcia do zdobyciea PP to lekka przesada. W naszej lidze, gdzie szczęście, pomyłki sędziowskie czy juniorskie błędy przeciwnika - decydują o wyniku spotkań, osiągnięcie pudłą to bardziej loteria niż czysto futbolowe umiejętności .Równie dobrze na pudle może stanąć Piast, Górnik czy Lechia a rewelcja poprzedniego sezonu - Korona, Ruch czy Wisła wylecieć z ligi.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.03.2013 o godz. 08:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Patrząc na tabele najlepszych strzelców Ekstraklasy coś tak czuję ze Razack Traore wróci na ostatnie 2 mecze do Lechii, strzeli ze 3 bramki i zgarnie koronę.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Może poczekajmy do końca ligi z gloryfikowaniem czy dyskredytowaniem Stokowca, Nawałki itp.Oni mogą skończyć na miejscu 3, mogą też być na 6 czy 8 - a to różnica.
Trzebaby siedzieć w środku klubów i widzieć jak rozwijają się poszczególne grajki - piłkarsko i fizycznie, jak trener buduje relacje/kontakt z kopaczami i przełożonymi, czy ma oko do wyławiania grajków z potencjałem i podnoszenia ich umiejętności, jak sobie radzi z presją = czy potrafiłby zagrać o MP/LM czy LE itd. itp. Mnie nikt z polskiej ligi nie przekonuje. Ale skoro tak sobie dyskutujecie o Nawałce i Stokowcu to ja dodam - może Mroczkowski coś w sobie ma? Goście z łapanki i za grosze w Widzewie grają sobie spokojnie na poziomie środka tabeli - jest to wg mnie jakieś tam osiągnięcie. Może za parę lat zdoła wygrać coś więcej...
Ostatnio edytowane przez arti : 12.03.2013 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dawno temu pisałem, że Zagłębie zrobilo bardzo dobry ruch zatrudniając Hapala. Teraz uważam że jest to chyba jeden z najbardziej wartościowych obecnie ligowych trenerów.
Wyszedł z drużyną z dołka i gołym okiem widać, że z meczu na mecz grają coraz bardziej przyjemnie i systematycznie. Jest tam jakiś pomysł. Mogą być bardzo realnym kandydatem do mistrzostwa w kolejnej edycji naszej "szansy na sukces". Do szczęścia jedynie brak im kilku o klase lepszych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.03.2013 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Guest
|
|
Drugi raz z kolei zaliczają dziwny regres jesienią, potem wiosną próbują odrabiać - rok temu skończyli na niezłym miejscu, w tym roku zobaczymy. Oczywiście pamiętam o minus 3 pkt, ale dla mnie żebym powiedział, że robią jakiś progres to w tej chwili powinni grać na poziomie 3 miejsca. Biorąc pod uwagę niezły i stabilny skład, spokój, sporą kasę na czas to szału nie ma. Jeśli latem stracą Pawłowskiego i nie znajdą nikogo równie znaczącego w zamian to na jesieni będzie powtórka z rozrywki.
Ostatnio edytowane przez arti : 12.03.2013 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj tam,
Zawirowania na początku sezonu miały głębsze podłoże. Konflikt na lini kibice-piłkarze-zarząd był ostro zacietrzewiony i chyba nie służył tamtejszej stabilizacji. W tamtej rundzie na pewno to nie pomagało, a obecnie chyba wszystko idzie tam w dobrym kierunku. Zaznaczę, że ostatnie 8 spotkań ligowych wygrali 6 i tylko 2 zremisowali. Bramki 16-5... i nasze baty z nimi 4-1. Robi to wrażenie i wybija ich to ponad szarzyznę. Pawłowski (jego widział bym w Wiśle) ? hmm.. Chyba nie jest kimś kim był Milik dla Górnika. Oczywiście jeśli odejdzie to połowe kwoty mogą przeznaczyć na następcę, a jeśli odpuszczą to mają w orbicie Kamila Wilczka,Małkowskiego, Jeża, Błąda czy Abwo... W razie braku laku , ichniejsza fabryka talentów nie najgorzej ciągnie, więc myślę że mogą być bardzo mocni. Nie zdziwię się, gdy z tylnego siedzenia nieźle w przyszłym sezonie namieszają. Ba, nawet w obecnym, mają duże szanse na PP czy miejsce na pudle, jeśli forma i podobne wynik jak obecniei będą miały miejsce.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.03.2013 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Guest
|
|
20pkt z 8meczów - rzeczywiście bardzo zacny wynik. Jak będą na 3 czy nawet 4 miejscu to będzie dla mnie pozytywny wynik. Niżej - tylko przyzwoicie - mniej lub bardziej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak na budżet jakim dysponuje Zagłebie (35 mln zł) to Hapal osiąga moim zdaniem wyniki bardzo przeciętne
no i na Sernasie sie Hapal nie poznał bo Litwin strzelił już 3 gole w znacznie mocniejszej lidze Tureckiej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.03.2013 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za to Kulawik Sikorskiego, zna jak własną kieszeń.
Jeśli blond żonkę posadził byś wśród Turasów, to też byś musiał został królem strzelców ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.03.2013 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Albo on strzeli gola albo oni "strzela gola"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
powrót Darka Wdowczyka do Ekstraklasy ?
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...LASA/130319726 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W tej Jagiellonii to chyba jakiś program resocjalizacyjny jest wdrożony. Albo mają kupę "przysług" do spłacenia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież od dawien dawna wiadomo, że Kulesza nie stroni od ludzi z "ciekawą" przeszłością. Kumpel JW swoją drogą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po ostatniej dyskusji Kołtonia z Stokowcem widać, że nawet dziennikarze prywatnie z nim się spotykają. Jeszcze jak zaprzeczał...żenada. Stokowiec palnoł to w nerwach, pewnie normalnie by nigdy o tym nawet nie pisnoł.
Całe nasze piłkarskie środowisko to jedna wielka klika. Jedni przychodzą inni odchodzą ale lody kręci się zawsze. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Franek łowca bramek
Śmiać mi się chce z Groclinu ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gajos to ten co miał do nas niby przyjść?
Nieźle, nieźle, jak na razie transfery Jagi trafne. Młody Gajos, do tego Quintana. Jestem pod wrażeniem ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i teraz się zacznie. Głęboka penetracja 3,4,5 ligi hiszpańskiej ...
Ciekawe co na to Widzew? Podobno od przyszłego sezonu średnia wieku miała oscylować w granicach 12-14 lat, zgodnie z panującym trendy... ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jeśli ktoś jest w stanie przewidzieć wyniki w polskiej lidze to Nostradamus może mu buty czyścić ...
Co Śląska odpierdziela ... ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Niech Śląsk sie cieszy, Bielsko strzelilo prawidłowo 2bramke
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła ma 4 punkty do europejskich pucharów. Co za liga!
![]() E: mea culpa, 6 punktów straty. 33 jeszcze do zdobycia.
Ostatnio edytowane przez krasny : 17.03.2013 o godz. 19:22.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jakie cztery punkty?
EDIT: No. Jeszcze nawet mistrza możecie zdobyć.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.03.2013 o godz. 21:56.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Pobierza to nie życzę najgorszemu wrogowi... No może z jednym wyjątkiem ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możemy jeszcze nawet spaść, ale nie w tym rzecz. Warto aby ten sezon po prostu uratować. Chyba zgodzisz się że lepsza w europejskich pucharach Wisła niż Górnik, Polonia czy Śląsk?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja się nie zgadzam. Gra w europie to nagroda za cały sezon.Wisła aktualnie z taką grą dostała by w....... w maksymalnie 2 meczu.Nie ma narazie o czym mówić.Mimo, że to narazie najlepszy mecz Wisły w tym sezonie i tak miałem wrażenie że oglądam paraolimpiadę. Ale być może po prostu się starzeję.
W Europie będzie grała ta drużyna, która zdobędzie odpowiednie miejsce na pudle i PP. Górnik Zabrze jest akurat bardziej ututułowaną drużyną w pucharach jak i sukcesami w Europie, więc nie rozumiem skąd te wywyższanie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.03.2013 o godz. 23:07.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mi chodziło raczej o fakt że wiele mówi się o przebudowie Wisły i przyjściu wartościowych zawodników. I właśnie w związku z tym wypowiedziałem się ze mając na uwadze Wisłę jest chociaż szansa że godnie zaprezentują się w pucharach. To kto zasługuje na puchary zweryfikuje oczywiście wiosenna część sezonu, do chwili obecnej bardziej należy się to Polonii niż nam. ![]() |
|
|