The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2013, 17:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak myślałem. Możliwe więc, że te 800 zaginionych tomów to nie "zasługa" ZZ, a efekt burdelu który mamy pod batutą cudaka. Zgadza się? Czy tego też nie wiesz, a oskarżenie wyszło tak mimochodem, z przyzwyczajenia...
Spokojnie jakbyś się postarał to dotarłbyś do danych o inwentaryzacjach. Poza tym odkąd Ziobro jest persona non grata wśród pisowców nie musisz się niczego obawiać, bo przecież tymi dawnymi rządami z lat 2005-2007 może interesować wyłącznie imicius (w wersji przystępnej Drozdowi można rzec leming), który zamiast osądzać Słońce Peru przytacza kłamliwe przypowieści z tych mrocznych czasów
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.03.2013, 17:34
Czyli propaganda jednak celowa. Nie jestem zaskoczony...

To że sprawami z przed sześciu lat zamiast aktualnymi może ekscytować się tylko otumaniony leming jest oczywiste. Moja reakcja na Twoją propagandę powodowana jest jedynie troską o stado. Lemingi durne, bezmyślne ale jednak nasze i może wreszcie zmądrzeją. W czym przeszkadzają min. podobne twoim bzdurne insynuacje.
Hej Nasz TS !!
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 11.03.2013, 19:07
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Jedno pytanie:

Czy w 2007 roku również bolało Cię bardzo wezwanie do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" w zakresie nie płacenia abonamentu RTV rzucone przez Przewodniczącego Donalda Tuska
Moja Teściowa dała się namówić Donaldu do takiej formy oporu przeciw Kaczyzmowi., bo wszystkie koleżanki z pracy również bojkotowały pisowską telewizję. W ostatni piątek dostała wezwanie do zapłaty 1,4 tys zaległego abonamentu w ciągu 7 dni.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 11.03.2013 o godz. 19:10.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.03.2013, 19:10
Bogdan81 napisał(a):Wyświetl post
Moja Teściowa dała się namówić Donaldu do takiej formy oporu przeciw Kaczyzmowi. W ostatni piątek dostała wezwanie do zapłaty 1,4 tys zaległego abonamentu w ciągu 7 dni.
weź nie strasz , bo ja tez nie place
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 11.03.2013, 19:59
lazy napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak jak piszesz. To też przykład kwestionowania autorytetu Państwa. Wtedy jeszcze miałem nadzieję, że w końcu nowy rząd zniesie ten idiotyczny haracz (lub przynajmniej zmieni zasady). Niestety tak jak w wielu sprawach skończyło się na obietnicach. Zastanawia mnie jak wielkie muszą być naciski, że dla PO jest niewygodnie ruszyć ten temat?
Jasne. Naciski na VAT, PIT, ZUS, OFE i RTV.

Użyty zwrot "naciski" sugeruje że jacyś niedobrzy ludzie naciskają na poczciwych i z gruntu uczciwych ludzi, tylko ta wciąż nieustająca dziejowa konieczność...
No ale jak to inaczej wyjaśnić jak nie naciskami skoro wiara w siłę sprawczą dobra PO była naprawdę mocna?
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 11.03.2013 o godz. 20:02.
emj10
Senior Member

Stary 11.03.2013, 20:43
Podwójna ironia to jak widać zbyt wiele, abyś pojął pewne kwestie, więc nie będę się wysilać skoro to daremne.

Co do kwestii obecnego ścigania osób niezgodnie z prawem niepłacących przez lata abonamentu RTV to naprawdę trudno się dziwić, że PP dochodzi obecnie swoich roszczeń. Dziwi natomiast wybiórczość i fakt natychmiastowego żądania zapłaty co moim zdaniem może być niezgodne z KPC. Osobiście płaciłem tam gdzie musiałem (czyli podwójny abonament za dwa lokale), a że PP chciała mnie jeszcze obciążyć tam gdzie nie miała prawa to właśnie objaw tej wybiórczości i słabej weryfikacji danych.

Czekam na kolejną wojenkę jaką będą wprowadzone opłaty śmieciowe w tym roku i sam przygotowuję się prawnie na walkę w gminach.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.03.2013, 08:52
ekhm.... to nie jest prawo cywilne!!!

W regulaminie nie ma też zakazów dotyczących wprowadzania kóz na salę plenarną i zabierania głosu przez chór żeński z Wolbromia.
Otoż to ! dlatego nawet baran mógł zostać premierem.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.03.2013, 13:07
Ktoś go musiał wybrać. I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze.

P.S
lazy mnie przekonał w sprawie tego konstruktywnego votum nieufności. Nie jestem politologiem, ale według mnie,PiS nie zwracając się do konwentu seniorów pokazał, że bardziej zależało mu wywołaniu szumu- co zresztą chyba jest oczywistością.
Wbrew pozorom parę rzeczy z tego wszystkiego zapamiętam.Szczególną uwagę zwracałem na działanie prawicy- czyli Solidarnej Polski i PiS.
2 zachowania mi się nie podobały:
To, że SP wstrzymała się od głosu i to, w jaki lekceważący sposób Kaczyński na końcu zwrócił się do SP.
Zamiast korzystać na burdelu w PO i wojence kocio-Millerowej , zachowują się jak dzieci w piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.03.2013 o godz. 13:14.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Drozd
Senior Member

Stary 12.03.2013, 13:52
Bo SP chciała wykorzystać sytuację i zróżnicować się od PiS, pokazać że ma własne zdanie, cóż z tego że takie jak Palikot. Jarek odpowiedział mam wrażenie tylko dlatego że Dornowi.

Natomiast do konwentu seniorów powinna zwrócić się Kopacz, zanim cokolwiek zdecydowała. A nie PiS bo to tak jak za czasów Lecha Kaczyńskiego rząd był zobowiązany zasięgać opinii prezydenta, a miał to w dupie tak teraz Kopacz ma w dupie konwent seniorów, co sama udowodniła nie prosząc go o opinię.

Abstrahując od tego, że dla każdego rozsądnego człowieka jest jasne, że wypadało by wysłuchać człowieka nad kandydaturą którego na premiera ma głosować sejm. Chyba w tej sprawie nie potrzeba dyskusji.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 12.03.2013, 14:44
Baran, który został premierem to Lepper, Tusk, Giertych, Marcinkiewicz, czy Jareczek?

Krótkie rozwinięcie tematu wolnościowego i tego jak wygląda rzeczywistość na prawie 25 lat po Wilczku ze strony byłego opozycjonisty i KLD-owca.

Fiskalizmu, legalizmu i jurydyzmu przerost ciąg dalszy.
Cytat:
Pożegnanie z wolnością

Bogdan Bachmura

„Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej jest wolne i dozwolone każdemu na równych prawach” – tak zaczynał się pierwszy artykuł uchwalonej 20 lat temu, 23 grudnia 1988 r., przełomowej ustawy o działalności gospodarczej. Była jednym z elementów II etapu reformy gospodarczej wprowadzonej przez ostatni komunistyczny rząd Mieczysława Rakowskiego.
Licząca zaledwie 5 stron i 54 artykuły ustawa autorstwa ministra gospodarki Mieczysława Wilczka, choć powstała w środowisku ideowo wrogim prywatnej przedsiębiorczości, przez kolejne 20 lat wolnej Polski pozostała niedoścignionym wzorem. Dzięki niej w najtrudniejszym okresie ustrojowej zmiany polskiej gospodarki powstało 1,7 miliona małych firm, które dały zatrudnienie 6 milionom osób.
Jeszcze w styczniu 1987 r. „zespół trzech” głównych doradców Wojciecha Jaruzelskiego (S. Ciosek, J. Urban, W. Pożoga) proponował „planowe popychanie ludzi stanowiących klientelę i bazę przywódców opozycji ku inicjatywie prywatnej (ale z wykluczeniem przedsięwzięć zbiorowych). Ułatwianie im zakładania interesów zreorientuje od polityki ku bogaceniu się, da ujście aktywności tych ludzi, zatomizuje ich i bardzo silnie uzależni od różnych państwowych kontroli czy władz skarbowych. Umożliwi też na ogół, w razie potrzeby, ściganie jako oszustów podatkowych czy wręcz przestępców kryminalnych”.
Ostatecznie stało się inaczej. Nowa demokratyczna władza otrzymała do ręki narzędzie w postaci ustawy o działalności gospodarczej pozwalającej zamortyzować najtrudniejsze decyzje związane z tzw. reformą Balcerowicza. Co więcej, milionom Polaków dała szansę wybicia się na finansową niezależność, która jest najlepszym murem chroniącym indywidualną wolność przed każdą władzą. Także demokratyczną, pochodzącą z wyboru większości. Pod warunkiem wszakże, że gwarantujące ową wolność prawa pozostaną nietykalne. Symbolem nowego, liberalnego porządku miała być zasada „co nie jest zabronione, jest dozwolone”.
O tym, co z podarowaną przez ostatni komunistyczny rząd wolnością gospodarczą zrobiły kolejne demokratyczne rządy wie najlepiej ten, kto w tym czasie prowadził działalność gospodarczą. Symbolem ewolucji biurokratycznego rozpasania jest wzrost liczby dziedzin objęty licencjonowaniem, z 11 w ustawie autorstwa M. Wilczka do ponad 200 obecnie.
Za tysiącami nowych, gmatwających wszystko co możliwe przepisów i regulacji nieuchronnie pojawiła się armia biurokratów. Niesłusznie postrzegana jako źródło zła, w rzeczywistości będąca objawem i narzędziem złej polityki kolejnych demokratycznych rządów. W świecie wiecznie zmieniających się przepisów i reguł gry stała się barierą ograniczającą konkurencję ze strony nowych firm. Przyszli przedsiębiorcy, jeśli decydują się na ryzyko rozpoczęcia działalności, stają przed gąszczem trudności stawiających ich w gorszej sytuacji wobec pozostałych - starszych stażem i doświadczeniem. O zasadzie „co nie jest zabronione, jest dozwolone” już nikt nie wspomina. Kłopotliwe jest nawet stosowanie reguły odwrotnej, bo interpretowanie tego, co tak naprawdę wolno, a co nie, jest wyzwaniem karkołomnym nawet dla urzędników.
Uchwalenie tak szerokich swobód gospodarczych przez ostatni komunistyczny rząd nie było oczywiście przypadkowe. Część rządzącej ówcześnie Polską komunistycznej elity z ciągle oficjalnie głoszoną ideologią dawno się pożegnała, a upadający system i świadomość nadciągających zmian ustrojowo – gospodarczych tworzyła przestrzeń dla nowych, rynkowych rozwiązań. Korzystnych dla szybko uwłaszczających się elit upadającego systemu, ale też idealnie pasującej do mentalności kochających swobodę, przedsiębiorczych Polaków.
Dlatego paradoksem może wydawać się, że kolejne rządy wolnej, demokratycznej Polski, oficjalnie wolnorynkowe, tak konsekwentnie ową wolność gospodarczą Polakom odbierały. Jest to jednak paradoks pozorny. Wiara w połączenie wolnego rynku z powszechnym demokratycznym głosowaniem okazała się taką samą utopią, jak wcześniej połączenie państwowej gospodarki z postulatem jej efektywności. Argumenty roszczeniowo nastawionych, zwartych grup zawodowych, wyposażonych w większość kartek do głosowania przemawiają do wyobraźni demokratycznych polityków mocniej, niż bardziej abstrakcyjne reguły wolnego rynku.
Nie zmienia to faktu, że ustawa o działalności gospodarczej sprzed 20 lat byłaby dzisiaj, dla stojącej w obliczu kryzysu polskiej gospodarki największym atutem. Donald Tusk, obecnie premier, na początku lat ’90., jako szef koalicyjnej partii, obficie korzystał z dobrodziejstw tejże ustawy. Wielokrotnie też wyrażał uznanie dla jej zapisów. Nic zatem nie stoi na przeszkodzie, aby jego gospodarczo liberalny rząd, zamiast pozorów tzw. komisji Palikota, po prostu przywrócił do życia to, co tak dobrze służyło polskiej gospodarce. Zwłaszcza, że ustawa Wilczka jest dziś w 99 proc. kompatybilna z unijnymi przepisami, a jej wprowadzeniu nie przeszkadza ani wrogi wolnemu rynkowi ustrój, ani stacjonujące w Polsce, jak w 1988 r., wojska radzieckie.
Niestety, reakcja rządów USA i krajów europejskich na objawy kryzysu gospodarczego wskazuje na to, że stanie się on okazją – podobnie jak New Deal Franklina Roosevelta z 1933 r. – do zwiększenia państwowej interwencji i rozbudowania biurokracji. Oczywiście przy takim samym poparciu wyborców dla polityki państwowej interwencji z jakim amerykanie poparli New Deal.
Wynikiem naiwnej wiary liberałów w połączenie idei ograniczonego państwa z powszechnym głosowaniem będzie dalszy rozrost biurokracji. Ludzi, którzy tak naprawdę nie płacą podatków. Przecież gdyby podatki zlikwidowano, każdy otrzymałby pensję powiększoną do wartości brutto. Z wyjątkiem tzw. budżetówki, gdzie zatrudnieni nie otrzymaliby żadnego wynagrodzenia, bo nie byłoby im z czego płacić. Podatek, który obecnie płaci budżetówka ma jedynie poprawiać samopoczucie. Niestety, jest też jedną z głównych przyczyn naturalnej wrogości biurokracji do prywatnej przedsiębiorczości.
Jedynym więc sposobem jej ograniczenia jest jej odcięcie od życiodajnych źródeł wzrostu w postaci gmatwania i mnożenia państwowych regulacji. Ale do tego potrzebna jest druga ustawa Wilczka. I koło się zamyka....
Bogdan Bachmura
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.03.2013, 20:59
Przypomnę, że już chyba od teraz (?) polska "skarbówka" (!) ma prawo do ... kontroli oprogramowania komputerowego Podatników

Totalitaryzm państwowy w kolejnej odsłonie. Skarbowej: http://banki.wp.pl/kat,6599,title,Sk...?ticaid=11037d

"[...] skarbówka będzie mogła określić zobowiązanie podatkowe w odpowiedniej wysokości za każdym razem, gdy stwierdzi, że podatnik dokonał transakcji bez jakiegokolwiek uzasadnienia biznesowego, a jej jedynym celem było uzyskanie korzyści podatkowej."
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.03.2013 o godz. 21:06.
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.03.2013, 21:35
yarow napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że już chyba od teraz (?) polska "skarbówka" (!) ma prawo do ... kontroli oprogramowania komputerowego Podatników

Totalitaryzm państwowy w kolejnej odsłonie. Skarbowej: http://banki.wp.pl/kat,6599,title,Sk...?ticaid=11037d

"[...] skarbówka będzie mogła określić zobowiązanie podatkowe w odpowiedniej wysokości za każdym razem, gdy stwierdzi, że podatnik dokonał transakcji bez jakiegokolwiek uzasadnienia biznesowego, a jej jedynym celem było uzyskanie korzyści podatkowej."
Propozycje zmian w VAT też wzięte z księżyca.
Ja wiem że "trzeba" utrzymać nasze socjalne państwo ale zbliżamy się do granic absurdu...

http://wyborcza.biz/Firma/1,101618,1...html#BoxBizTxt
c.d.n.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2013, 23:17
Propozycje zmian w VAT też wzięte z księżyca.
Ja wiem że "trzeba" utrzymać nasze socjalne państwo ale zbliżamy się do granic absurdu...

http://wyborcza.biz/Firma/1,101618,1...html#BoxBizTxt
Cytat:
Czemu resort finansów chce przeforsować tę zmianę? W uzasadnieniu do projektu napisano, że w łańcuchu transakcji prowadzących do wyłudzeń VAT w handlu prętami stalowymi uczestniczą także podatnicy, którzy w procederze tym biorą udział nieświadomie. Według MF, kupując towar po zaniżonej cenie, firmy powinny zakładać, że niska cena wynika z nierozliczenia VAT przez wcześniejszych uczestników transakcji. Według resortu finansów obecnie nie ma możliwości pociągnięcia do odpowiedzialności nabywców towaru za zobowiązania podatkowe sprzedawców, nawet gdy nabywcy mogą podejrzewać, że sprzedawcy wyłudzają VAT.
Taka liberalna partia. Zamiast zabrać się za reformy, ograniczające wydatki z budżetu, szuka dodatkowych pieniędzy po kieszeniach podatników. A trzeba ich coraz więcej, bo zwiększa się zgraja urzędników, rozrasta biurokracja, wzrasta poziom wydatków na obsługę długu publicznego (z 27 mld zł w 2007 r. do 45 mld zł w 2013 ), a politycy i wszelacy Sobiesiacy znów mogą "kręcić lód".

Projekt zalinkowanej zmiany to kolejny "bypass" Platformy. Kiedyś zamiast wprowadzić dodatkowe regulacje dotyczące hazardu i wyjaśnić przekręty (głównie we własnym gronie), uproszczono sobie zadanie i zakazano hazardu. Teraz będzie jeszcze ciekawiej. Po co aktywnie walczyć z oszustami, skoro odpowiedzialność łatwiej przerzucić na firmy które przecież "powinny zakładać, że niska cena wynika z nierozliczenia VAT przez wcześniejszych uczestników transakcji"(!). Nawet jak oszust się zwinie, zawsze będzie można obciążyć kosztami firmę która kupiła stal.Brawo!

Pablo84 napisał(a):
lazy mnie przekonał w sprawie tego konstruktywnego votum nieufności. Nie jestem politologiem, ale według mnie,PiS nie zwracając się do konwentu seniorów pokazał, że bardziej zależało mu wywołaniu szumu- co zresztą chyba jest oczywistością.
Jak już wcześniej napisałem,zgodnie z art. 173 Regulaminu "Porządek dzienny posiedzenia Sejmu ustala Marszałek Sejmu, po wysłuchaniu opinii Konwentu Seniorów." Nie wiem w jakim trybie PiS miałby sie zgłosić do Konwentu Seniorów i po co, skoro Marszałek Sejmu nie uznała za konieczne zasięgania jego opinii i podjęła decyzję jednoosobowo.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.03.2013, 23:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Baran, który został premierem to Lepper, Tusk, Giertych, Marcinkiewicz, czy Jareczek?

Krótkie rozwinięcie tematu wolnościowego i tego jak wygląda rzeczywistość na prawie 25 lat po Wilczku ze strony byłego opozycjonisty i KLD-owca.

Fiskalizmu, legalizmu i jurydyzmu przerost ciąg dalszy.
myślałem oczywiście o Pawlaku
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 12.03.2013, 23:46
Nad Pawlakiem się pastwisz? Chłop małorolny zamknął się w mieszkaniu w Żyrardowie i nie może dojść do siebie od kilku miesięcy

Dosyć ciekawa informacja pojawiła się dzisiaj na temat przeobrażania się PO w partię socjalną. Minimalne pensje dla opiekujących się chorym dzieckiem dla ok. 100 tys. osób daje łącznie ok. 2 mld zł rocznie przy założeniu pensji minimalnej 1600 zł, do której mają sukcesywnie dochodzić przez 5 lat zwiększając co roku o 200 zł. Nie żebym bardzo ganił ten system zaczerpnięty rodem z krajów skandynawskich, ale nie wiem czy jest to zgodne z rzekomo liberalną linią partii. SLD chyba nie pokusiłoby się o tak socjalny pomysł. Chyba, że Tusk zamierza być teraz bardziej socjalny od SP i PiS co wskazywałoby, że najmniej lewacki w tym sejmie będzie za moment Miller i Palikot.
wis.la/zt4q6
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.03.2013 o godz. 23:54.
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.03.2013, 23:49
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Taka liberalna partia. Zamiast zabrać się za reformy, ograniczające wydatki z budżetu, szuka dodatkowych pieniędzy po kieszeniach podatników. A trzeba ich coraz więcej, bo zwiększa się zgraja urzędników, rozrasta biurokracja, wzrasta poziom wydatków na obsługę długu publicznego (z 27 mld zł w 2007 r. do 45 mld zł w 2013 ), a politycy i wszelacy Sobiesiacy znów mogą "kręcić lód".

Projekt zalinkowanej zmiany to kolejny "bypass" Platformy. Kiedyś zamiast wprowadzić dodatkowe regulacje dotyczące hazardu i wyjaśnić przekręty (głównie we własnym gronie), uproszczono sobie zadanie i zakazano hazardu. Teraz będzie jeszcze ciekawiej. Po co aktywnie walczyć z oszustami, skoro odpowiedzialność łatwiej przerzucić na firmy które przecież "powinny zakładać, że niska cena wynika z nierozliczenia VAT przez wcześniejszych uczestników transakcji"(!). Nawet jak oszust się zwinie, zawsze będzie można obciążyć kosztami firmę która kupiła stal.Brawo!

Jak już wcześniej napisałem,zgodnie z art. 173 Regulaminu "Porządek dzienny posiedzenia Sejmu ustala Marszałek Sejmu, po wysłuchaniu opinii Konwentu Seniorów." Nie wiem w jakim trybie PiS miałby sie zgłosić do Konwentu Seniorów i po co, skoro Marszałek Sejmu nie uznała za konieczne zasięgania jego opinii i podjęła decyzję jednoosobowo.
Na razie te "projekty" są jeszcze projektami. Miejmy nadzieję że poza urzędniko-baranami w ministerstwie ktoś tam jeszcze myśli i wie na czym polega szeroko pojęta działalność gospodarcza.

A wracając do tematu organizacji pracy Sejmu to w dalszym ciągu nie wiemy czy PiS złożyło, poza wnioskiem o wotum nieufności, formalny wniosek o rozszerzenie porządku obrad o wystąpienie Glińskiego. Jeżeli taki formalny wniosek zostałby złożony to Kopacz nie mogłaby podjąć decyzji samodzielnie ale w oparciu o opinię Konwentu Seniorów. Zatem taki wniosek nie przepadłby bez wieści - a przynajmniej nie pozwolili by na to sami wnioskodawcy.
c.d.n.
Drozd
Senior Member

Stary 13.03.2013, 00:15
A wracając do tematu organizacji pracy Sejmu to w dalszym ciągu nie wiemy czy PiS złożyło, poza wnioskiem o wotum nieufności, formalny wniosek o rozszerzenie porządku obrad o wystąpienie Glińskiego. Jeżeli taki formalny wniosek zostałby złożony to Kopacz nie mogłaby podjąć decyzji samodzielnie ale w oparciu o opinię Konwentu Seniorów. Zatem taki wniosek nie przepadłby bez wieści - a przynajmniej nie pozwolili by na to sami wnioskodawcy.
Może się mylę, ale wydłużanie czasu uzasadnienia wniosku w sytuacji kiedy jest on nieograniczony obśmiewałbyś z upodobaniem, gdyby Ci ktoś podpowiedział Dlatego przestań wyjeżdżać z takimi argumentami. Bo przecież to Gliński, a nie Kaczyński miał bronić swojej kandydatury. Dlaczego więc mu nie pozwolono? Pokusisz się o odpowiedź?
Hej Nasz TS !!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.03.2013, 10:49
Nowy wymiar tolerancji, tych tolerancyjnych :

manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 13.03.2013, 11:29
Ela napisał(a):Wyświetl post

Uważajcie sobie co chcecie ale moim zdaniem to trzeba właśnie wprowadzić jednomandatowe okręgi wyborcza aby powstrzymać nasilanie się takich zachowań.
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 13.03.2013, 12:14
podpisać na siebie wyrok na papierze do kanapek - pathetic

jak zaczną wywieszać takie coś tydzień w tydzień to przestaniemy ich traktować jak kabaret
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.03.2013, 13:24
Cytat:

Parlament Europejski odrzucił porozumienie budżetowe wynegocjowane na szczycie w Brukseli 8 lutego i wezwał do podjęcia dalszych negocjacji.
Nie chcemy budżetu z deficytem. Zbyt dobrze znamy problemy państw, które nie wiedzą jak spłacać swe długi . Budżet UE musi być zbilansowany - oświadczył przewodniczący PE Martin Schulz.

W głosowaniu wzięło udział 690 europosłów. Za odrzuceniem ustaleń Rady Europejskiej w sprawie budżetu UE było 506 eurodeputowanych, za ich przyjęciem było 161, 23 wstrzymało się od głosu.
Skocz do tekstu
REKLAMA

Za przyjęciem budżetu byli członkowie Europejskich Konserwatystów i Reformatorów (w tym przedstawiciele PiS i PJN) oraz niektórzy przedstawiciele Europejskiej Partii Ludowej.

Większość frakcji EPP, do której należą europosłowie PO i PSL była przeciwko przyjęciu porozumienia budżetowego.

Na ostatnim szczycie w Brukseli przywódcy państw UE porozumieli się co do kształtu unijnego budżetu na lata 2014-2020. Budżet UE ma być deficytowy - Unia planuje 959 mld euro wydatków i 908 mld euro przychodów. Polska ma otrzymać 72,8 mld euro na politykę spójności oraz 28,5 mld euro na politykę rolną. Donald Tusk oświadczył, że jest zadowolony z wyniku negocjacji. Mówił, że nie sądzi, by miał okazję "jeszcze coś tak wielkiego dla Polski zrobić".

Na ostatnim szczycie w Brukseli przywódcy państw UE porozumieli się co do kształtu unijnego budżetu na lata 2014-2020. Budżet UE ma być deficytowy - Unia planuje 959 mld euro wydatków i 908 mld euro przychodów. Polska ma otrzymać 72,8 mld euro na politykę spójności oraz 28,5 mld euro na politykę rolną.

Premier Donald Tusk oświadczył, że jest zadowolony z wyniku negocjacji. Mówił, że nie sądzi, by miał okazję "jeszcze coś tak wielkiego dla Polski zrobić". Bardziej krytyczny stosunek do negocjacji wyraził szef "Solidarności" Piotr Duda. Jego zdaniem, pieniądze z UE należały się Polsce "jak psu micha", a negocjacje w sprawie budżetu nie są sukcesem Donalda Tuska.

zew, TVP1, PE
Nic z tego nie rozumiem.Rozdwojenie jaźni?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
manager1906
Member

Od: 12.2007

Stary 13.03.2013, 13:51
Cytat:
Większość frakcji EPP, do której należą europosłowie PO i PSL była przeciwko przyjęciu porozumienia budżetowego.
Wku...ia mnie taka postawa mediów, napisali by konkretnie czy europosłowie PO i PSL byli za czy przeciw porozumieniu, bo tak to można sobie tylko zgadywać, czy należeli do tej większości frakcji EPP czy nie. Taki tekst to sugeruje że byli przeciwko, ale jak było naprawdę? Ja bym raczej obstawiał, że byli za porozumieniem.
Nie można konkretnie napisać? Trzeba ciągle jakieś niedopowiedzenia stosować.
Drozd
Senior Member

Stary 13.03.2013, 14:40
Żeby leming miał zamęt, który później można odpowiednio wyjaśniać.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2013, 14:48
Dokładnie tak, będzie trwał przez jakiś czas teatrzyk "Dostaniemy, nie dostaniemy", w wersji light pomniejszone (wtedy na białym koniu do studia TVP wjedzie Tusk i zostanie okrzyknięty przez Lisa i Kraśkę ponownym zbawcą, że aż tyle zostawią) lub w wersji hard obetną dużo i wtedy winny będzie .....PiS.
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2013, 15:37
Ela napisał(a):Wyświetl post

oto i lewacka tolerancja...
Można się dowiedzieć gdzie to taką "akcję" zrobili?
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 13.03.2013 o godz. 15:47.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 13.03.2013, 17:05
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
oto i lewacka tolerancja...
Można się dowiedzieć gdzie to taką "akcję" zrobili?
W Gdańsku. Z okazji Dnia Żołnierzy Wyklętych.

Jest tam podpis :3Fala Art , ale na stronie zaprzeczają, że to oni.

http://www.3fala.art.pl/

Cytat:
W imieniu organizatorek Manify 2013, Stowarzyszenia Waga oraz 3fala.art.pl pragniemy oświadczyć, iż te obrażające prace (umieszczone w przejściu podziemnym na Campusie Uniwersytetu Gdańskiego przy ul. Wita Stwosza w Gdańsku) nie są naszym dziełem. Potępiamy je, gdyż zawierają wulgaryzmy, mowę nienawiści i naśmiewanie się z istotnych również dla nas wartości i wydarzeń. Uważamy, iż te prowokacyjne napisy w żaden sposób nie korespondują z naszą działalnością na rzecz równości i tolerancji. Nawołujemy też do kulturalnego zachowania na stronach internetowych i portalach społecznościowych – wulgaryzmy, groźby karalne i mowa nienawiści są niedopuszczalne w życiu codziennym i Internecie. Z poważaniem,
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.03.2013, 19:20
Angela Merkel jest z pochodzenia Polką. Hehe, nieźle. I co teraz Pisowsczyki?
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2013, 19:41
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Angela Merkel jest z pochodzenia Polką. Hehe, nieźle. I co teraz Pisowsczyki?
SS Brigadefuhrer Bronisław Kaminski - zwany katem Ochoty w czasie powstania warszawskiego,
SS Obergrupenfuhrer Erich von dem Bach Zelewski - dowódca wojsk tłumiących powstanie,
Otto Skorzenny, Erich von Lewinski itp itd oni tez byli polskiego pochodzenia Gratulacje
I co teraz tuskaczu ? Takich "polaków" chcesz nam wcisnąć w brzuch ? jak twój wodzuś z Sopotu ? Ach przepraszam aus Zoppot oczywiście

P.S. Horst, Ludwig jakie to piękne polskie imiona Ale się chłopie błaźnisz.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.03.2013, 20:19
O Jezusie...
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.03.2013, 20:54
Szpen napisał(a):Wyświetl post
I co teraz Pisowsczyki?
O Jezusie...
Raz pozwolę sobie zejść do poziomu Twoich wypowiedzi. Co się stało "Platfusiku"? Szczawiu zabrakło?

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
rigadefuhrer Bronisław Kaminski - zwany katem Ochoty w czasie powstania warszawskiego,
SS Obergrupenfuhrer Erich von dem Bach Zelewski - dowódca wojsk tłumiących powstanie,
Otto Skorzenny, Erich von Lewinski itp itd oni tez byli polskiego pochodzenia Gratulacje
I co teraz tuskaczu ? Takich "polaków" chcesz nam wcisnąć w brzuch ? jak twój wodzuś z Sopotu ? Ach przepraszam aus Zoppot oczywiście

P.S. Horst, Ludwig jakie to piękne polskie imiona Ale się chłopie błaźnisz.
Dodam też przykład kata z obozu w Płaszowie, Edmunda Zdrojewskiego:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1

Cytat:
Edmund Zdrojewski, któremu przypisywano rozstrzelanie 600 ludzi. Urodził się on w Toruniu. Ale mimo polsko brzmiącego nazwiska, w dokumentach wpisywał narodowość niemiecką. Przed wojną pracował jako robotnik rolny, był kawalerem, nie miał dzieci. W obozie zasłynął z okrucieństwa i agresji. Bił więźniów i znęcał się nad nimi za najbłahsze przewinienie. To on najczęściej wykonywał egzekucje i wymierzał kary.
I dla przeciwwagi:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Unrug

Cytat:
Józef Unrug.Jako urodzony pod Berlinem w niemieckiej rodzinie arystokratycznej mówił lepiej po niemiecku niż po polsku, lecz w obozach kontaktował się z Niemcami w języku polskim, przez tłumacza. Swojej niemieckiej rodzinie, która odwiedziła go w oflagu, powiedział, że 1 września zapomniał, jak się mówi po niemiecku. W obozach przeczytał ponad 400 książek po angielsku i francusku i żadnej w języku niemieckim. Odmówił przejścia w stopniu admirała na stronę niemiecką i objęcia ważnego stanowiska w Kriegsmarine, dzieląc niewolę wraz ze swoimi żołnierzami.
Szpen, tylko ręce załamać nad poziomem Twojej orientacji o świecie.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów