|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czyli propaganda jednak celowa. Nie jestem zaskoczony...
To że sprawami z przed sześciu lat zamiast aktualnymi może ekscytować się tylko otumaniony leming jest oczywiste. Moja reakcja na Twoją propagandę powodowana jest jedynie troską o stado. Lemingi durne, bezmyślne ale jednak nasze i może wreszcie zmądrzeją. W czym przeszkadzają min. podobne twoim bzdurne insynuacje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Moja Teściowa dała się namówić Donaldu do takiej formy oporu przeciw Kaczyzmowi., bo wszystkie koleżanki z pracy również bojkotowały pisowską telewizję. W ostatni piątek dostała wezwanie do zapłaty 1,4 tys zaległego abonamentu w ciągu 7 dni.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 11.03.2013 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Użyty zwrot "naciski" sugeruje że jacyś niedobrzy ludzie naciskają na poczciwych i z gruntu uczciwych ludzi, tylko ta wciąż nieustająca dziejowa konieczność... No ale jak to inaczej wyjaśnić jak nie naciskami skoro wiara w siłę sprawczą dobra PO była naprawdę mocna?
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 11.03.2013 o godz. 20:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Podwójna ironia to jak widać zbyt wiele, abyś pojął pewne kwestie, więc nie będę się wysilać skoro to daremne.
Co do kwestii obecnego ścigania osób niezgodnie z prawem niepłacących przez lata abonamentu RTV to naprawdę trudno się dziwić, że PP dochodzi obecnie swoich roszczeń. Dziwi natomiast wybiórczość i fakt natychmiastowego żądania zapłaty co moim zdaniem może być niezgodne z KPC. Osobiście płaciłem tam gdzie musiałem (czyli podwójny abonament za dwa lokale), a że PP chciała mnie jeszcze obciążyć tam gdzie nie miała prawa to właśnie objaw tej wybiórczości i słabej weryfikacji danych. Czekam na kolejną wojenkę jaką będą wprowadzone opłaty śmieciowe w tym roku i sam przygotowuję się prawnie na walkę w gminach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Otoż to ! dlatego nawet baran mógł zostać premierem.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ktoś go musiał wybrać. I to jest w tym wszystkim najsmutniejsze.
P.S lazy mnie przekonał w sprawie tego konstruktywnego votum nieufności. Nie jestem politologiem, ale według mnie,PiS nie zwracając się do konwentu seniorów pokazał, że bardziej zależało mu wywołaniu szumu- co zresztą chyba jest oczywistością. Wbrew pozorom parę rzeczy z tego wszystkiego zapamiętam.Szczególną uwagę zwracałem na działanie prawicy- czyli Solidarnej Polski i PiS. 2 zachowania mi się nie podobały: To, że SP wstrzymała się od głosu i to, w jaki lekceważący sposób Kaczyński na końcu zwrócił się do SP. Zamiast korzystać na burdelu w PO i wojence kocio-Millerowej , zachowują się jak dzieci w piaskownicy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.03.2013 o godz. 13:14.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo SP chciała wykorzystać sytuację i zróżnicować się od PiS, pokazać że ma własne zdanie, cóż z tego że takie jak Palikot. Jarek odpowiedział mam wrażenie tylko dlatego że Dornowi.
Natomiast do konwentu seniorów powinna zwrócić się Kopacz, zanim cokolwiek zdecydowała. A nie PiS bo to tak jak za czasów Lecha Kaczyńskiego rząd był zobowiązany zasięgać opinii prezydenta, a miał to w dupie tak teraz Kopacz ma w dupie konwent seniorów, co sama udowodniła nie prosząc go o opinię. Abstrahując od tego, że dla każdego rozsądnego człowieka jest jasne, że wypadało by wysłuchać człowieka nad kandydaturą którego na premiera ma głosować sejm. Chyba w tej sprawie nie potrzeba dyskusji. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baran, który został premierem to Lepper, Tusk, Giertych, Marcinkiewicz, czy Jareczek?
![]() Krótkie rozwinięcie tematu wolnościowego i tego jak wygląda rzeczywistość na prawie 25 lat po Wilczku ze strony byłego opozycjonisty i KLD-owca. Fiskalizmu, legalizmu i jurydyzmu przerost ciąg dalszy. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przypomnę, że już chyba od teraz (?) polska "skarbówka" (!) ma prawo do ... kontroli oprogramowania komputerowego Podatników
![]() Totalitaryzm państwowy w kolejnej odsłonie. Skarbowej: http://banki.wp.pl/kat,6599,title,Sk...?ticaid=11037d "[...] skarbówka będzie mogła określić zobowiązanie podatkowe w odpowiedniej wysokości za każdym razem, gdy stwierdzi, że podatnik dokonał transakcji bez jakiegokolwiek uzasadnienia biznesowego, a jej jedynym celem było uzyskanie korzyści podatkowej."
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.03.2013 o godz. 21:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ja wiem że "trzeba" utrzymać nasze socjalne państwo ale zbliżamy się do granic absurdu... http://wyborcza.biz/Firma/1,101618,1...html#BoxBizTxt ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
Cytat:
Projekt zalinkowanej zmiany to kolejny "bypass" Platformy. Kiedyś zamiast wprowadzić dodatkowe regulacje dotyczące hazardu i wyjaśnić przekręty (głównie we własnym gronie), uproszczono sobie zadanie i zakazano hazardu. Teraz będzie jeszcze ciekawiej. Po co aktywnie walczyć z oszustami, skoro odpowiedzialność łatwiej przerzucić na firmy które przecież "powinny zakładać, że niska cena wynika z nierozliczenia VAT przez wcześniejszych uczestników transakcji"(!). Nawet jak oszust się zwinie, zawsze będzie można obciążyć kosztami firmę która kupiła stal.Brawo! Pablo84 napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nad Pawlakiem się pastwisz? Chłop małorolny zamknął się w mieszkaniu w Żyrardowie i nie może dojść do siebie od kilku miesięcy
![]() Dosyć ciekawa informacja pojawiła się dzisiaj na temat przeobrażania się PO w partię socjalną. Minimalne pensje dla opiekujących się chorym dzieckiem dla ok. 100 tys. osób daje łącznie ok. 2 mld zł rocznie przy założeniu pensji minimalnej 1600 zł, do której mają sukcesywnie dochodzić przez 5 lat zwiększając co roku o 200 zł. Nie żebym bardzo ganił ten system zaczerpnięty rodem z krajów skandynawskich, ale nie wiem czy jest to zgodne z rzekomo liberalną linią partii. SLD chyba nie pokusiłoby się o tak socjalny pomysł. Chyba, że Tusk zamierza być teraz bardziej socjalny od SP i PiS co wskazywałoby, że najmniej lewacki w tym sejmie będzie za moment Miller i Palikot. wis.la/zt4q6
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.03.2013 o godz. 23:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A wracając do tematu organizacji pracy Sejmu to w dalszym ciągu nie wiemy czy PiS złożyło, poza wnioskiem o wotum nieufności, formalny wniosek o rozszerzenie porządku obrad o wystąpienie Glińskiego. Jeżeli taki formalny wniosek zostałby złożony to Kopacz nie mogłaby podjąć decyzji samodzielnie ale w oparciu o opinię Konwentu Seniorów. Zatem taki wniosek nie przepadłby bez wieści - a przynajmniej nie pozwolili by na to sami wnioskodawcy. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego przestań wyjeżdżać z takimi argumentami. Bo przecież to Gliński, a nie Kaczyński miał bronić swojej kandydatury. Dlaczego więc mu nie pozwolono? Pokusisz się o odpowiedź?![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nowy wymiar tolerancji, tych tolerancyjnych :
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
podpisać na siebie wyrok na papierze do kanapek - pathetic
jak zaczną wywieszać takie coś tydzień w tydzień to przestaniemy ich traktować jak kabaret |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Nie można konkretnie napisać? Trzeba ciągle jakieś niedopowiedzenia stosować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby leming miał zamęt, który później można odpowiednio wyjaśniać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dokładnie tak, będzie trwał przez jakiś czas teatrzyk "Dostaniemy, nie dostaniemy", w wersji light pomniejszone (wtedy na białym koniu do studia TVP wjedzie Tusk i zostanie okrzyknięty przez Lisa i Kraśkę ponownym zbawcą, że aż tyle zostawią) lub w wersji hard obetną dużo i wtedy winny będzie .....PiS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
oto i lewacka tolerancja...
Można się dowiedzieć gdzie to taką "akcję" zrobili?
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 13.03.2013 o godz. 15:47.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
Jest tam podpis :3Fala Art , ale na stronie zaprzeczają, że to oni. http://www.3fala.art.pl/ Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Angela Merkel jest z pochodzenia Polką. Hehe, nieźle. I co teraz Pisowsczyki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
SS Brigadefuhrer Bronisław Kaminski - zwany katem Ochoty w czasie powstania warszawskiego,
SS Obergrupenfuhrer Erich von dem Bach Zelewski - dowódca wojsk tłumiących powstanie, Otto Skorzenny, Erich von Lewinski itp itd oni tez byli polskiego pochodzenia GratulacjeI co teraz tuskaczu ? Takich "polaków" chcesz nam wcisnąć w brzuch ? jak twój wodzuś z Sopotu ? Ach przepraszam aus Zoppot oczywiście ![]() P.S. Horst, Ludwig jakie to piękne polskie imiona Ale się chłopie błaźnisz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
O Jezusie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
|
Raz pozwolę sobie zejść do poziomu Twoich wypowiedzi. Co się stało "Platfusiku"? Szczawiu zabrakło?
![]()
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Unrug Cytat:
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|