The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2013, 10:32
Niekiedy to większą krzywdę robią sobie piłkarze podczas cieszynek jak strzelą gola.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 06.03.2013, 11:10
Jak nie widzialem filmiku to myslalem ze mu Malek jebnal, a tutaj praktycznie tylko reke wystawil aby go odsunac z cyklu "idz smierdziec gdzie indziej", troche glupio za takie cos go zawieszac, gdzie za bledy typowo sedziowskie juz dawno powinien wyleciec z czarnej mafii.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 09.03.2013, 22:31
Dziś postanowiłem spędzić popołudnie z TME (wiem, skrajny masochizm). Cóż...

... Ruch - Śląsk: dużo szczęścia Wrocławian. Tam mogło (i powinno) być ze 4:1 dla Ruchu. Bronienie wyniku od 10 minuty meczu to raczej nie jest mega wyrafinowana taktyka dla drużyny podobno walczącej o obronę tytułu - ale prawie się udało. Tyle że prawie, jak wiadomo, robi różnicę

Groclin - Wisła: wiem, że większość forumowiczów najbardziej lubi narzekać na swój zespół (chyba na każdym klubowym forum tak jest), ale... z meczów Wisły na wiosnę nie widziałem tylko tego z Bełchatowem. A obserwując pozostałe, widzę wielką różnicę między tym co jest teraz a co było jesienią. Dziś ( i w poniedziałek także) naprawdę długimi chwilami podobała mi się Wasza gra, czego jesienią nie bylem w stanie powiedzieć po żadnym meczu. Zasłużone zwycięstwo.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
suchy19
Junior Member

Od: 01.2013

Stary 10.03.2013, 01:03
gratulacje dla Kazia, szkoda, ze tylko remis...
http://fangol.pl/view/2331/bramka-kazimierczaka
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 10.03.2013, 11:56
Pięknie pojechał Stokowiec Kołtoniowi w cafe futbol.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.03.2013, 12:13
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Pięknie pojechał Stokowiec Kołtoniowi w cafe futbol.
Dopiero włączyłem. Co konkretnego powiedział?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.03.2013, 12:34
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dopiero włączyłem. Co konkretnego powiedział?
Ogolnie nie dał sobie w kasze smuchac. Ja jednak zapamietam jedna wymiane zdan:

Kołton: Smolarek to świetny chłopak, legenda reprezentacji, zawsze haruje na treningach... -

Stokowiec: A to jakaś pańska rodzina?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.03.2013, 13:01
ogólnie dzisiejsze CF to przekomarzanie sie pracowników CF ze Stokowcem, że niby to Oni wiedzą wiecej i lepiej co sie dzieje/działo w Polonii niż Stokowiec ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.03.2013, 13:50
A to jakas nowosc bo Oni zawsze liza tyłki swoim gosciom.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.03.2013, 17:02
Bo Stokowiec rznal takiego glupa, jak by mial cos do powiedzenia w starym Groclinie ...chodzilo tylko o to, ze facet nie potrafil sie przyznac, ze to JW zeslal Smolarka do ME(sam przeciez o tym mowil w ktoryms z wywiadow).
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.03.2013, 18:03
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Bo Stokowiec rznal takiego glupa, jak by mial cos do powiedzenia w starym Groclinie ...chodzilo tylko o to, ze facet nie potrafil sie przyznac, ze to JW zeslal Smolarka do ME(sam przeciez o tym mowil w ktoryms z wywiadow).
ja bym tego Stokowca w Wiśle widział jak Kulawikowi sie noga podwinie.Gra Dyskoppolo fajny, ofensywny futbol z dobrze zoorganizwaną gra w defensywnie.Gdyby mu w zimie druzyny nie rozebrano to byłby murowany kandydat do mistrzostwa 2013
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.03.2013 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.03.2013, 18:57
Górnik przegrywa z Lechem a karnego w 89 nie strzela Nakulma.

Zgodnie z zasada na wyjęździe wygrane u siebie porażki

Zobaczymy co bedzie za tydzień
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.03.2013, 20:47
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ja bym tego Stokowca w Wiśle widział jak Kulawikowi sie noga podwinie.Gra Dyskoppolo fajny, ofensywny futbol z dobrze zoorganizwaną gra w defensywnie.Gdyby mu w zimie druzyny nie rozebrano to byłby murowany kandydat do mistrzostwa 2013

tylko czy nasze "gwiazdki" szanowalyby pana Stokowca ? szczerze watpie .....
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2013, 05:20
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
tylko czy nasze "gwiazdki" szanowalyby pana Stokowca ? szczerze watpie .....
A przepraszam, za co go mają szanować?
Jeśli już tak stawiasz sprawę na ostrzu noża, to ciekawi mnie czym sobie na ten szacunek gościu zasłużył?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.03.2013, 07:20
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A przepraszam, za co go mają szanować?
Jeśli już tak stawiasz sprawę na ostrzu noża, to ciekawi mnie czym sobie na ten szacunek gościu zasłużył?
Byłby ich trenerem. To powinno wystarczyć.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 11.03.2013, 08:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Szach i Mat.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.03.2013, 11:15
Łysy dyrektorem sportowym, Rudy trenerem... na Boga!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2013, 12:37
Niekoniecznie. W polonii czy pbb owszem, taki argument wystarczy. Ale w Wiśle, klubie z mistrzowskimi aspiracjami? Gdzie każdy piłkarz swoją karierą bije go na głowę? Wątpię.

W dupie był i gówno widział. Jedno-sezonowiec...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.03.2013 o godz. 12:41.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 11.03.2013, 12:56
Z mistrzowskimi aspiracjami (gdyby nie problemy finansowe) to mogła być ewentualnie Polonia Stokowca a nie Wisła, więc z tym bym się raczej nie rozpędzał. A jeśli chodzi o trenerską ławkę to Stokowiec wciąga Kulawika nosem.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2013, 14:21
Dlaczego sądzisz że wciąga go nosem?

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.03.2013, 14:23
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Z mistrzowskimi aspiracjami (gdyby nie problemy finansowe) to mogła być ewentualnie Polonia Stokowca a nie Wisła, więc z tym bym się raczej nie rozpędzał. A jeśli chodzi o trenerską ławkę to Stokowiec wciąga Kulawika nosem.
No tak, udowodnił to w ostatnim meczu...

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.03.2013, 14:38
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie. W polonii czy pbb owszem, taki argument wystarczy. Ale w Wiśle, klubie z mistrzowskimi aspiracjami? Gdzie każdy piłkarz swoją karierą bije go na głowę? Wątpię.

W dupie był i gówno widział. Jedno-sezonowiec...
Jedyni, którzy biją go na głowę to nasi emeryci - Sobolewski, Głowacki, Kosowski i Jaliens. Może jeszcze Iliev. Tych panów łączy to, że w przyszłym sezonie ich u nas nie będzie (może prócz Głowy), więc argument nie ma racji bytu. Bo nie wmówisz mi, że takie gwiazdeczki jak Małecki, Wilk, Garguła, czy mitologizowani "młodzi polacy" (Czekaj, Chrapek i Szewczyk) mają prawo ignorować jakiegokolwiek trenera, skoro są co najwyżej przeciętnymi ligowymi kopaczami, którym udaje się jeden mecz na kilka/kilkanaście. To samo zresztą tyczy się naszych obcjokrajowców.

Choć ja i tak wychodzę z założenia, ze obowiązkiem każdego piłkarza jest bezwzględne słuchanie i szanowanie każdego trenera, niezależnie, czy to Mourinho, Petrescu, Kulawik, Maaskant, Stokowiec, czy Smuda. Po prostu walczyć, biegać i się starać, a jak nie to wiadomo co.

PS. Cud, że Skorżę szanowali, skoro ten nigdy nie grał w piłkę w Ekstraklasie
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2013, 14:48
Już sam pomysł zatrudnienia Stokowca w Wiśle jest tak poroniony, że dalsza dyskusja nad tym wątkiem jest pozbawiona sensu i zwykłą stratą czasu.

A dlaczego nie Ojrzyński? Zapraszam do debaty.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.03.2013, 14:57
Przestańcie z tym Stokowcem. Rudowłosy zbawiciel od dziewuch jadący na białym rumaku ma być wybawicielem Wisły? Wam potrzeba piłkarzy, a nie trenera przede wszystkim, bo przy tej nędzy jaka jest obecnie w ekstraklasie wystarczy kilku charakternych zawodników na średnim poziomie, aby wygrywać z każdym.

Sprawdzają się jednak moje prognozy co do Wisły, że zimowe wzmocnienia pozwoliły odświeżyć kadrę zespołu i 5 punktów w 3 spotkaniach to wynik zdecydowanie lepszy od 18 punktów w 15 spotkaniach ubiegłej rundy.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.03.2013, 15:30
Niestety piłkarze mają podejście podobne to podejścia użytkownika Dariooka i dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy. Ja jestem PAN PIŁKARZ i jakiś tam trenerzyna nie będzie ode mnie wymagał. Kim on w ogóle jest, żeby cokolwiek ode mnie chcieć. Jakby coś w życiu wygrał (LM minimum) to może bym się zainteresował tym co ma do powiedzenia. A tak to nie będzie jakiś leszcz uczył ojca robić dzieci...
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.03.2013, 15:44
Ostatni mecz pokazał, że podejście piłkarzy jest znacząco lepsze niż za czasów poprzedniego trenera. Odrobienie strat na wyjeździe i to po takiej frajerskiej bramce pozwala mieć nadzieję że tworzy się kolektyw. A efektem jego powstania może być nawet mistrzostwo. Choć w to, głównie za przyczyną czarnej mafii trudno wierzyć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.03.2013, 15:47
No tak dzięki tej samej czarnej mafii Wisła wygrywała mistrzostwo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2013, 15:54
Nigdy! Jak wygrywalismy MP to zawsze byliśmy po prostu najlepsi, a nie tak jak Warszawa zawsze za pomocą sędziów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2013, 16:40
Niestety piłkarze mają podejście podobne to podejścia użytkownika Dariooka i dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy. Ja jestem PAN PIŁKARZ i jakiś tam trenerzyna nie będzie ode mnie wymagał. Kim on w ogóle jest, żeby cokolwiek ode mnie chcieć. Jakby coś w życiu wygrał (LM minimum) to może bym się zainteresował tym co ma do powiedzenia. A tak to nie będzie jakiś leszcz uczył ojca robić dzieci...
Ale że jak? Niby dzięki Stokowcowi będziemy w innym miejscu niż obecnie?

A huj, brać go! Zaoszczędzimy na obozach integracyjnych. Gość potrafi przygotować drużynę na korytarzu budynku klubowego.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.03.2013 o godz. 16:43.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.03.2013, 16:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No tak dzięki tej samej czarnej mafii Wisła wygrywała mistrzostwo
Nie dzięki, tylko ZAWSZE pomimo niej. Patrz karny z PB. Zrozumienie tego faktu pozwala dostrzec o jak wiele Wisła przewyższała konkurencję w ostatnich kilkunastu latach.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów