The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2013, 10:39
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Przecież ta Olimpia by nas jeszcze pyknęła na Reymonta. Dopiero siara by była.

Tak to zawsze będzie wymówka, że nie spodziewaliśmy się tak agresywnie grającej Jagiellonii, która bardzo chciała się zrewanżować za blamaż w Bielsku-Białej. No i oczywiście trzeba z tego meczu "wyciągnąć wnioski" i od teraz skoncentrować się na meczu z Podbeskidziem.
Nie zapominaj, że po meczu z Podbeskidziem będziemy chcieli wyciągnąć wnioski i pokazać dobra grę w kolejnyym meczu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.02.2013, 14:13
donecki napisał(a):Wyświetl post
Ostatni mecz Frankowskiego u nas to trzeba flagę z podziekowaniami przynieść
Wiadomo, że ostatni? Zapowiedział zakończenie kariery? Bo wiesz, na tle reszty statystyki ma niezłe

Już prędzej to ostatni sezon Sikorskiego w Ekstraklasie, bo nikt się raczej nie połakomi na napastnika który nie strzelił gola od dwóch lat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.02.2013, 14:46
Poczytaj sobie dzisiejszt dziennik.A nawet jak nie ostatni to trzeba legendę ugościć bo długo takiego napastnika nie będziemy mieć
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.02.2013, 14:51
Poczytaj sobie dzisiejszt dziennik.A nawet jak nie ostatni to trzeba legendę ugościć bo długo takiego napastnika nie będziemy mieć
Nie czytałem, dlatego pytam czy ogłosił już zakończenie kariery, czy to tylko domysły dziennikarzy. Przy takich asiorach w ataku jak w naszej lidze to Franek spokojnie może grać do czterdziestki. Na razie ma tyle samo bramek co Genkov czy Radović...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.02.2013, 16:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Już prędzej to ostatni sezon Sikorskiego w Ekstraklasie, bo nikt się raczej nie połakomi na napastnika który nie strzelił gola od dwóch lat.
Ja bym takich definitywnych wniosków nie wyciągał. Nie zdziwię się, jak jeszcze przedłużymy z nim kontrakt...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 27.02.2013, 16:47
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym takich definitywnych wniosków nie wyciągał. Nie zdziwię się, jak jeszcze przedłużymy z nim kontrakt...
Przecież Sikorski reaguje poztywnie i teraz idzie na nowy rekord, 2 lata bez strzału na bramkę w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.02.2013, 18:45
Z kim zagramy jak przejdziemy Jage he he?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.02.2013, 19:19
Liczę że na puchar nasi się zepną. Co to da to oczywiście inna sprawa. Będą próbowali coś osiągnąć w PP, a ligę będą zlewać tak jak rok temu. Zatem jutro może nawet wygrana.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2013, 20:04
Chcieć to oni mogą sobie ,ale jak zespół nie ma pojęcia co grać i kondycyjnie jest w głębokim chuju to nawet największe chęci nie pomogą.
Franek pewnie pokaże Gienkovi i Sikorskiemu jak się strzela gole i na tym się skończy nasza przygoda w PP. Nie można oczekiwać zmiany gry w kilka dni o 180 stopni.
A to,że gramy na Reymonta,kiedyś owszem miało duże znaczenie.Teraz,każdy przyjeżdza ....a mać jak do siebie do domu i wie,że jesteśmy cieniem samych siebie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.02.2013, 20:15
Ostatni mecz Frankowskiego u nas to trzeba flagę z podziekowaniami przynieść
Tak, wielkie "WON SZCZURZE"
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2013, 21:41
baton napisał(a):Wyświetl post
Tak, wielkie "WON SZCZURZE"
Kim jesteś żeby tak nazywać? Zapomniałeś już ile dla nas zrobił? Może Ty zrobiłeś więcej ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.02.2013, 22:29
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
Kim jesteś żeby tak nazywać? Zapomniałeś już ile dla nas zrobił? Może Ty zrobiłeś więcej ?
Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny.

Ja pier.....
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.02.2013, 22:37
Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.
Bo za pensje polskiego pilkarza sie na sie wykarmic rodziny.

Ja pier.....
Raczej odszedł w najlepszym momencie dla Wisły , po tym jak nie udało się wejść do LM to Wisła jeszcze zarobiła na odejściu Jego i Uche zresztą On podobnie jak Żuraw, Kosa , Szymkowiak i wielu innych chciał spróbować ( w Jego przypadku ponownie ) swoich sił zagranicą . Wisła miała też czas na znalezienie godnego następcy no ale padło na Kryszałowicza -emeryta , taka jest kolej rzeczy jeden odchodzi , drugi przychodzi a przecież ,np. Szymek też bardzo nalegał na swój transfer do Trabzonu i kiedyś w jakimś wywiadzie żałował że wcześniej nie wyjechał z Polski . Myślicie ,że Żuraw nie naciskał na Wisłę gdy Celtic zapukał żeby go puścić ?
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.02.2013 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.02.2013, 23:06
Cytat:
Szymek też bardzo nalegał na swój transfer do Trabzonu
No proszę, a ja żyłem przeświadczeniem, że go za nierobienie brzuszków wywalili

O tym naleganiu sam Szymkowiak :

Cytat:
Więc jak to się stało?
- Byliśmy akurat z Wisłą na obozie w Turcji. Mieszkałem w pokoju z Maćkiem Stolarczykiem. Spaliśmy akurat po treningu i nagle dostałem telefon, że zostałem sprzedany do Trabzonsporu.

Rozumiem, że nie było zachwytów?
- Cały czas prawie spałem. Powiedziałem tylko: „dobra, dobra” i położyłem się dalej. Doszło do mnie dopiero, gdy zadzwonili po raz drugi, informując, że samolot do Trabzonu już czeka. Co było później, wie już tylko mój menedżer. Trzy dni rozmawialiśmy o kontrakcie, tak nie chciałem tam zostać.

Jutro tylko cud(owna zwyżka formy) może nas uratować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.02.2013, 23:19
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nawiedzonych i tak nie przekonasz.

Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.02.2013, 00:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nawiedzonych i tak nie przekonasz.

Reszta pamięta jak się skończyła przygoda Szymkowiaka w Turcji - końcem kariery, byle tylko stamtąd uciec. Gdyby jeszcze to był transfer w jakieś fajne miejsce, ale na tureckie zadupie (w sensie geograficznym i cywilizacyjnym, nie sportowym)?
a dlaczego uciekł? bo Turcja to taka europejska Arabia Saudyjska lub Katar, płacą dobrze, ale nie szanują piłkarzy. najpierw z nimi podpisujesz kontrakt a później sądzisz się kilka lat z klubem by wypłacił Ci należne pieniądze. wiele kar i ujemnych punktów mają tamtejsze kluby przez takie zachowania. szanują tylko gwiazdy bo się ich boją, a Ci z nazwiska lub osiągnięć sportowych mają coś do powiedzenia
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.02.2013, 07:39
Poniżej prezentuje meczową "osiemnastke" Wisły na mecz Pucharu Polski z Jagiellonią Białystok:

Bramakrze:

Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz

Obrońcy:

Osman Chavez, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Marko Jovanovič, Michał Czekaj, Gordan Bunoza

Pomocnicy:

Ivica Iliev, Cezary Wilk, Radosław Sobolewski, Patryk Małecki, Kamil Kosowski, Paweł Stolarski, Michał Chrapek.

Napastnicy:

Tsvetan Genkov, Rafał Boguski, Daniel Sikorski.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 28.02.2013, 10:01
To co 0 - 2 dla Jagi, z taką grą naszej Wisełki jest to bardzo możliwe....
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.02.2013, 10:04
Jakaś transmisja ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.02.2013, 10:17
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jakaś transmisja ?
Orange sport
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.02.2013, 10:44
Daniel na szpicy i możemy góry przenosić
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 28.02.2013, 10:51
Elefant napisał(a):Wyświetl post
No proszę, a ja żyłem przeświadczeniem, że go za nierobienie brzuszków wywalili
Ten Twój cytat niczego nie dowodzi . Z pewnością nie było tak ,że Wisła na siłę wypchnęła Szymkowiaka zresztą i tak za niewielkie pieniądze . Szymek nie krył że chciał spróbować sił w innej lepszej lidze , że w Polsce osiągnął już wszystko i gdyby nie chciał przechodzić do Trabzonu to po prostu by nie przeszedł zresztą sam wspominał ,że wtedy miał też propozycje z innych klubów , wybrał Turecką ofertę ponieważ była najlepsza i dla Wisły i dla niego . O tym naleganiu może się źle wypowiedziałem - może nie tyle nalegał na transfer do Trabzonu co nalegał na swój transfer zagraniczny i dostał na to zielone światło od klubu a to że trafił do Turcji to już sprawa prawdopodobnie najlepszej oferty .

Oczywiście źle mnie nie zrozumcie , nie piszę tego by wbić szpilę w Szymka ponieważ bardzo go lubię i szanuję jednak niektórzy przesadzają wieszając psy na Franku za to ,że odszedł w pewnym momencie z Wisły co jest normalną koleją rzeczy tak jak wielu innych nieco bardziej zasłużonych dla klubu piłkarzy .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.02.2013 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 28.02.2013, 11:01
fanfan napisał(a):Wyświetl post
w najlepszym momencie dla Wisły ,

Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?!

Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci
Odpowiedz cytując
noddy20001
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2013, 11:11
Nie wiem czy Napastnicy: nie powinno się pisać w naszym wypadku w cudzysłowie.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 28.02.2013, 11:19

Wisla dostala w dupe (po, jak dla mnie, perfidnym przekrecie), upragniona LM byla na wyciagniecie reki, byly wielkie nadzieje a co sie z tym wiaze kasa i wszystko poszlo sie jebac jak Tupolew o brzoze, a Ty mowisz ze to byl najlepszy moment dla Wisly I jeszcze szczur doplacal do swojego transferu byleby tylko uciec ?!

Masz jakis dziwny system pojmowania wartosci
Tak uważam , gdyby odszedł przed meczami z koniczynkami to wtedy byłoby to nie fair zostawiać drużynę przed tak ważnymi meczami jednak On odszedł już jak było po wszystkim . On chciał spróbować w końcu czegoś nowego , poszukać nowych wyzwać a klub jeszcze na nim zarobił i mógł już myśleć o następnym ewentualnym podboju fazy grupowej LM i przygotowywać na to już nową , mocniejszą drużynę która sprosta wyzwaniu .
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 28.02.2013, 11:26
A mnie się wydawało, że temat Frankowskiego został już zamknięty. Tym bardziej, że sam zawodnik osobiście na tym forum udzielał wyjaśnień na temat sprawy. To było zdaje się jakieś 3 lata temu, nie wiem czy się uchował ten wątek w archiwum, czy też nie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2013, 11:48
Nie ma się co oszukiwac, Kulawik gra o posadę.
Powinien szaleć jak Trapattoni przed taki meczem.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.02.2013 o godz. 11:52.
..
Odpowiedz cytując
zenobiusz27
Member

Od: 08.2003

Stary 28.02.2013, 13:09
Tak jak napisano na stronie Wislakraków.com "....W jednym narożniku Jagiellonia, której obrona jest dziurawa jak polskie drogi. W drugim Wisła, która strzela bramki od wielkiego dzwonu...."

Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić )
zenio
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 28.02.2013, 13:47
zenobiusz27 napisał(a):Wyświetl post

Dzwon dziś zabije i strzelimy bramkę (Dziś abdykuje Papież więc dzwony powinny bić )
Tak a tą bramkę strzeli Sikorski
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.02.2013, 13:56
Prędzej któraś z naszych gwiazd trafi piłką w Dzwon Zygmunta, niż skieruje ją do siatki (przypomniał mi się komentarz Macieja Szczęsnego podczas meczu z Lazio bądź Schalke, gdy Szymkowiak posłał piłkę na orbitę). Swoją drogą właśnie minęło 10 lat od tamtych wydarzeń, może faktycznie coś jest na rzeczy.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.02.2013 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów