|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja jestem bardzo podbudowany po przeczytaniu tego artykułu na temat przyszłości Wisły
Apelowałem przed paroma miesiącami o to aby właściciel Bogusław Cupiał zainteresował się tym co się dzieje w klubie i co jest robione z jego $$$. Cieszy mnie to że jest jakiś pomysł na przyszłość tzn Wisła tak jak za czasów mistrzowskich oprze zespół na piłkarzach z zagranicy i najlepszych finansowo możliwych w Polsce,taka wizja dała nam już mistrzostwa Polski i udaną grę w Pucharze Uefa i Lidze Europy Co do najbardziej kontrowersyjnej sprawy tzn braku profesjonalnego szkolenia młodych wiślaków,jestem w stanie w częsci zgodzić się z prezesem Cupiałem,szkolenie młodzieży tak aby zarabiać na niej mln $ nie jest łatwe i do końca opłacalne przykłady: piłkarz1 ze szkółki -sprzedany za 2mln piłkarz2 ze szkółki -sprzedany za 3mln piłkarz3 ze szkółki -sprzedany za 2mln piłkarz4 ze szkółki - sprzedany za 3 mln 10mln zł za 4 super talenty jak na Polską skale Ile takich graczy ,,wytworzymy'' w ciągu 5 lat? Koszty utrzymania takich piłkarzy też są spore i tak jak mówił Cupiał kase od transferu trzeba dać menadżerowi,pzpn i innym z czego zostaje średnia kasa Opcja Wisły,kupowanie i skauting graczy z zagranicy: Dużo większe szanse powodzenia Wkład finansowy podobny lub mniejszy niż ze szkółki Co mnie martwi najbardziej to przyszłosc Jacka Bednarza w tym klubie, z nim nie ma mowy o udanych transferach a pieniądze zostaną wydane w błoto Brak planu budowy boisk treningowych i kompleksu przygotowawczego dla klubu(piłkarze nie mają gdzie trenować,2 ligowe kluby niemiecki,angielskie czy holenderskie mają po kilka boisk treningowych) PS: Byle utrzymać ligę na ten sezon i jakimś cudem powalczyć o Puchar Polski bo Liga Europy na przyszły sezon mogła by pomóc budowie nowej drużyny.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 25.02.2013 o godz. 19:21.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|

|
||||||
|
|