The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2013, 19:12
Ja jestem bardzo podbudowany po przeczytaniu tego artykułu na temat przyszłości Wisły

Apelowałem przed paroma miesiącami o to aby właściciel Bogusław Cupiał zainteresował się tym co się dzieje w klubie i co jest robione z jego $$$.

Cieszy mnie to że jest jakiś pomysł na przyszłość tzn Wisła tak jak za czasów mistrzowskich oprze zespół na piłkarzach z zagranicy i najlepszych finansowo możliwych w Polsce,taka wizja dała nam już mistrzostwa Polski i udaną grę w Pucharze Uefa i Lidze Europy

Co do najbardziej kontrowersyjnej sprawy tzn braku profesjonalnego szkolenia młodych wiślaków,jestem w stanie w częsci zgodzić się z prezesem Cupiałem,szkolenie młodzieży tak aby zarabiać na niej mln $ nie jest łatwe i do końca opłacalne przykłady:

piłkarz1 ze szkółki -sprzedany za 2mln
piłkarz2 ze szkółki -sprzedany za 3mln
piłkarz3 ze szkółki -sprzedany za 2mln
piłkarz4 ze szkółki - sprzedany za 3 mln

10mln zł za 4 super talenty jak na Polską skale
Ile takich graczy ,,wytworzymy'' w ciągu 5 lat?
Koszty utrzymania takich piłkarzy też są spore i tak jak mówił Cupiał kase od transferu trzeba dać menadżerowi,pzpn i innym z czego zostaje średnia kasa

Opcja Wisły,kupowanie i skauting graczy z zagranicy:

Dużo większe szanse powodzenia
Wkład finansowy podobny lub mniejszy niż ze szkółki

Co mnie martwi najbardziej to przyszłosc Jacka Bednarza w tym klubie, z nim nie ma mowy o udanych transferach a pieniądze zostaną wydane w błoto

Brak planu budowy boisk treningowych i kompleksu przygotowawczego dla klubu(piłkarze nie mają gdzie trenować,2 ligowe kluby niemiecki,angielskie
czy holenderskie mają po kilka boisk treningowych)

PS: Byle utrzymać ligę na ten sezon i jakimś cudem powalczyć o Puchar Polski bo Liga Europy na przyszły sezon mogła by pomóc budowie nowej drużyny.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 25.02.2013 o godz. 19:21.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów