The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2013, 08:47
Cytat:
Do tego Kalisz w Jaguarze i Palikot w swoim prywatnym samolocie... jakoś nie chce mi sie wierzyć ze ci ludzie beda sie upominać o ludzi biednych a przeciez to powinno być głowne hasło lewicy
No widzisz, ucznie Jezusa tez powinni zajmowac sie czyms innym anizeli gromadzeniem bogactw jak idol polskich bogoojczyznianych patriotow; biznesman Rydyk.
Zaloze sie ze to Ci akurat nie przeszkadza.

Wlasciwie to co ja mowie; cale sredniowiecze jedyne co interesowalo najswietszy nieskalany kosciol katolicki to gromadzenie bogactw, gdzie tam biedota i plebs. Najpierw interesy, potem hobby.
Ale do wycieraniu geby slowami Jezusa (?) to zawsze byli pierwsi.

Na cale szczescie stopniowa laicyzacja spoleczenstw europejskich (czy tez "zachodnich"), ten kilkusetletni proces, trwa i trwa i, zapewne, niebawem dobiegnie konca. Zrodelko wysycha, hehe.

Prosze tylko o mniej hipokryzji. O nic wiecej! A nie ze ktos tam wkleja datki na Michnika, ale o tym ze PiS chcialo Rydzyka "utrzymywac" , czyli to samo w zasadzie, to juz cisza i nieprawda. Zalosne...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 23.02.2013 o godz. 08:52.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2013, 09:15
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
No widzisz, ucznie Jezusa tez powinni zajmowac sie czyms innym anizeli gromadzeniem bogactw jak idol polskich bogoojczyznianych patriotow; biznesmen Rydzyk.
]
Nie zgodze sie z Toba,wielu uważa że Ojciec Tadeusz jest jak Prometeusz
http://www.youtube.com/watch?v=YOQNMsGDe0I
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2013 o godz. 09:26.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2013, 09:17
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Leszek i Jarek byli lepsi w tym temacie ?
Za ich czasów Reale i inne Tesca sypały kasą do budżetu ?

Żartem jest natomiast wykazywanie przez sieci handlowe rentowności na poziomie 1%
przy wskaźniku tych sieci w Francji czy Anglii w granicach 12-17%.
To naprawdę nie jest wymysł Tuska, wszyscy poprzednicy też maczali w tym palce.
Ale za Jarka PKB rósł o 7% i nie trzeba było 3,5 miliarda kasować z fotoradarów.

Poza tym rudy już sześć lat rządzi to ponad trzy razy tyle co jarek, kto mu bronił zmienić sytuację? Obiecywał cud gospodarczy jeżeli wygra wybory i co? Zamiast cudu tumanienie lemingów.

Gdzie ja napisałem że to wymysł Tuska? To wymysł tej filozofii której cudak obecnie przewodzi, wyssać Polaków ile wlezie. Tusk jest tylko kolejnym pilnującym...

W takiej sytuacji przyp... się do kasy zarobionej przez Polaków z Kazachstanu to dowód, że lemingi nie mają mózgu.
Hej Nasz TS !!
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 23.02.2013, 09:25
Cytat:
Nie zgodze sie z Toba, bo uwazam że Ojciec Tadeusz jest jak Prometeusz
wis.la/o3w7e
WTF!

drozd
Cytat:
Ale za Jarka PKB rósł o 7%...
Za Jarka to w ogole cala Europa rosla szybciej. To musi cos znaczyc... Jarek na wodza Europy!
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2013, 09:30
To bobuś znaczy tylko tyle, że głosujący na Jarka mogą być z siebie dumni bo wybrali dobrego gospodarza.

kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Jednak gówno wiesz...a jednak pyskujesz.
Ja swoich idoli nie mam a jezeli ty sadzisz, że Tusk skosntruował prawo takie a nie inne to pozostaje mi tylko zapłakać nad tymi banialukami...
Czasem naprawde załuje, że mnie mama z tata nie nauczyli, żeby głupkowi wprost powiedziec, że jest głupi i tyle...cóż, będe w tym trwał i jednak nie powiem...
Tusk stanowi prawo od sześciu lat i może je dowolnie zmieniać, nie wiesz o tym lemingu? Zapłakać to można nad twoją bezdenną głupotą i naiwnością. Choć co do naiwności mam wątpliwości bo bardziej wyglądasz na najemnika... i te wszystkie brednie kolportujesz mając świadomość ich niedorzeczności.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.02.2013 o godz. 10:14.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Stary 23.02.2013, 10:01
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
WTF! ]
ale to są przynajmniej Polskie media,
a zresztą zobacz sam kto tak naprawde rządzi Krajem.
http://www.youtube.com/watch?v=0IF9y5d5fe8
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2013 o godz. 10:04.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2013, 10:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale za Jarka PKB rósł o 7% i nie trzeba było 3,5 miliarda kasować z fotoradarów.
człowieku nie kompromituj się, bo ty o sprawach gospodarczych nie masz pojęcia. te 7% może i było za Jarka, ale to dzięki Belce i wejściu do Unii, a nie przez rządzenie Jarka. Dyskusje na tym poziomie, zostaw dla gimbusów.
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2013, 10:14
Szpeniu kiedy premierem był Jarosław Kaczyński polski PKB rósł 7% rocznie, a deficyt budżetu spadał. Dla leminga była to zasługa wiecznie żywego Lenina, ale kto leminga zrozumie...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.02.2013, 10:29
Kiedy PKB rósł po 7% rocznie? Powyżej 7% PKB był tylko w jednym kwartale od końca lat 90-tych.
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2013, 10:44
Zaokrągliłem kolego żeby dać pole do popisu propagandzistom i lider jak zwykle pierwszy
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.02.2013, 10:45
Najśmieszniejsze jest to ,że przy PKB 7% ,za który był rzekomo odpowiedzialny , przegrał wybory . Mając cieplarniane warunki , świetną sytuacje gospodarczą tak się wziął za rządzenie ,że mu Polacy pokazali po 2 latach środkowy palec. Tak więc gdyby jego zasługi można było wykazać w obiektywny sposób ,czyli gdyby rzeczywiście reformował kraj z pewnością by to ludzie docenili i by wygrał ponownie wybory w 2007 , niestety rządy Jara przypominały rządy małpy z brzytwą ,co poskutkowało największą frekwencją wyborczą w 2007 aby Kaczyńskiego odsunąć od władzy.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.02.2013, 11:19
Drozd chyba chciałeś powiedzieć, że po raz enty prostuję pisowską propagandę kraju mlekiem i miodem płynącego, za którego to właśnie nastąpił "boom emigracyjny" i do połowy moich znajomych od tego czasu muszę jeździć do Londynu, Dublina, Monachium, czy Paryża, a którą nazywasz jedynie zaokrągleniem. Jak tak dobrze było w latach 2005-2007 to czemu ludzie zamiast zostawać i napawać się stałym wzrostem po 6% co kwartał masowo wyjeżdżali z kraju? Odpowiedź jest prosta, bo pomimo tego, że jest lepiej niż dekadę, czy dwie temu wciąż dysproporcje są ogromne. Mimo, że siedzę tymczasowo w Hamburgu z przyczyn raczej rodzinnych to miesięcznie wpływa na konto średnio 3x więcej niż w Polsce i jak tu się dziwić, że ludzie wybierają nawet najgorzej płatną pracę w UK za odpowiednik 8000, czy 9000 zł na miesiąc w magazynach Sport Direct.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.02.2013 o godz. 11:26.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.02.2013, 11:31
Na takim poziomie dyskusja nie ma sensu. Może nie wymysł, ale wcześniej milczałeś.
Jak robi to Tusk to be, jak robili inni Drozd mówił o czym innym.

Gdzie ja napisałem że to wymysł Tuska?
To sie przyp... do hipermarketów którym twój rudy idol rozdaje ulgi,
I perełka z filozofii Drozda:

Poza tym rudy już sześć lat rządzi to ponad trzy razy tyle co jarek, kto mu bronił zmienić sytuację? Obiecywał cud gospodarczy jeżeli wygra wybory i co? Zamiast cudu tumanienie lemingów.

To wymysł tej filozofii której cudak obecnie przewodzi, wyssać Polaków ile wlezie. Tusk jest tylko kolejnym pilnującym...
Kto bronił zmieniać sytuację czy to Leszkowi Millerowi czy Jarosławowi Kaczyńskiemu ?
Choć podoba mi się stwierdzenie, że i Kaczyński był pilnującym.
Obiecywali, obiecują i będą obiecywać wszyscy, którzy z nas żyją - czy czerwone czy zielone
czy czarne czy też niebieskie (nawet tęczowe już chyba dołączyły do tej bandy ).
Tumanienie lemingów naprawdę niczym nie różni się od tumanienia tych właściwie
ukierunkowanych według Ciebie.
Myślenie nie boli !
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.02.2013, 13:27
Szpen napisał(a):
jakby policzyć rzetelnie inwestycje SKOKów w PiS wyszłyby ciekawe liczby. takie to .......enie oszołopisowców
Porównywać "inwestycje" SKOKU (prywatnego i nieobowiązkowego) z "inwestycjami" środków państwowych (państwowego i obowiązkowego) może naprawdę tylko "oszołopowiec".

kuba.j.g. napisał(a):
A teraz, żeby byc uczciwym wygrzeb dane jakiez to kwoty wchodzą w gre w przypadku SKOKow, Gazety Polskiej, GP codziennej, Nowego Panstwa, ile szmalu dostał Rydzyk na wiercenie dziur w ziemi budżetu w zamian za milczenie w sprawie pewnej ustawy
Podaj więc z uczciwości kwoty jakie są "inwestowane" ze środków państwowych na SKOKI,GP, Nowe Pańswo i Rydzyka. Konkretnie.

kuba.j.g. napisał(a):
Naprawde sadzisz, ze potomkowie Polaków zesłanych w dalekie rejony Rosji to sa Polacy jeszcze? Toz to 2-3 pokolenie! Ciekawe jaki ich procent mówi w ogóle po polsku...Oni chetnie oczywiście skorzystaja z mozliwości które da im ojczyzna ich dziadków czy pradziadków, przyjada, poucza sie, popracują a pieniadze wyslą rodzinom w tymze Kazachstanie, Rosji itd...
Jeżeli nadal czują sie Polakami, to tak. Znam osoby, które mimo kilku pokoleń prześladowań i rugowania z nich polskości, nadal zachowały swoją świadomość (a często także język!) i wróciły do Polski. One wcale nie chciały jechać do Kazachstanu dla pieniędzy, one zostały tam siłą wywiezione w nędzę i poniewierkę...

kuba.j.g. napisał(a):
Moja córka 5/7 ze swojego życia przezyła w Anglii i jej pierwszym jezykiem staje sie powoli angielski ale po polsku czyta lepiej niz nie jeden smark w szkole w Polsce. Pisze równiez bardzo dobrze! Dl;aczego? Dlatego, ze matka i ojciec o to zadbali! uczyli ja składac literki od 4 roku życia! Poswieciłem na to wiele czasu, wiele pracy ale warto bylo bo mam teraz dziecko dwujezyczne.
No widzisz, Twoja córka już w pierwszym pokoleniu posługuje się językiem angielskim jako pierwszym, więc jakim językiem będą sie posługiwać jej dzieci? A nikt w Anglii nie zabrania wam posługiwania sie językiem polskim, nikt was też siłą do Anglii nie wywiózł. Miej szacunek do ludzi, którzy w którymś tam pokoleniu na obczyźnie, w prześladowaniu, zachowali obyczaje, świadomość i język.

kuba.j.g. napisał(a):
Znaczy masz gdzieś jak ludzie wywoża z Polski zarobione w niej pieniadze tak? Ta sama miara podchodziśz do milionów złotych zysków transferowanych przez zagraniczne firmy działajace w Polsce?
Porównywanie transferu gigantycznych pieniędzy na zachód pochodzących z łupienia nas przez zagraniczne firmy, do wysyłania ciężko zarobionych pieniedzy do pozostałej jeszcze rodziny w Kazachstanie, zesłanej tam jeszcze przez Stalina, a żyjącej w nędzy, jest naprawdę idiotyczne. W zasadzie aż się prosi, by zrobić to co sam napisałeś:

"Czasem naprawde załuje, że mnie mama z tata nie nauczyli, żeby głupkowi wprost powiedziec, że jest głupi i tyle"

I jeszcze jedno, piszesz :

kuba.j.g. napisał(a):
Zanim Cie zjada jak szmate powiem Ci tylko, że możesz im walic Bóg jeden wie co miedzy oczy a oni i tak uznaja, że skoro przedstawiasz fakty przeciwne ich "faktom" to oznacza tylko tyle, że albo Ty albo fakty sa zmanipulowane...Ich prawdą ani faktami nie dobijesz...tu trzeba doswiadczenia a mi go niestety brakuje...No i potrzeba chamstwa jakie oni stosuja bez mrugniecia okiem...Chamstwo to też jest jakis argument...
Jak to się ma do Twojej ucieczki z merytorycznej dyskusji w temacie Smoleńsk, gdzie udowodniłem Ci niewiedzę, nie doczekując się dobicia "prawdą ani faktami". Od Twojej wypowiedzi cytat: "Do reszty odniose sie po pracy a ze mam jej wiele, to pewnie dopiero w sobote." minęło kilka tygodni, a odniesienia i "dobicia faktami" się nie doczekałem

Manson33 napisał(a):
Leszek i Jarek byli lepsi w tym temacie ?
Za ich czasów Reale i inne Tesca sypały kasą do budżetu ?
"A u was biją murzynów". Nie sypały, ale ciężko przypuszczać by przez niecałe 2 lata rządów Jarek z Leszkiem mogli zrealizować wszelkie swoje postulaty. I tak zrobili całkiem sporo - już nie pamiętasz jaka nagonka była na walkę z korupcją i na "faszystowskie" CBA? Nie da się ukryć, że Jarek ma postulat opodatkowania sklepów w swoim programie i będzie do tego dążyć. A co na ten temat mówi rządzący od ponad 5 lat Donek?

Manson33 napisał(a):
Żartem jest natomiast wykazywanie przez sieci handlowe rentowności na poziomie 1%
przy wskaźniku tych sieci w Francji czy Anglii w granicach 12-17%.
To naprawdę nie jest wymysł Tuska, wszyscy poprzednicy też maczali w tym palce.
Tusk tego nie wymyślił, ale Tusk nie zamierza nic z tym robić. Ba, Tusk wogóle nie zamierza nic robić, poza skubaniem Polaków i nakładaniem kolejnych danin.

Manson33 napisał(a):
Kto bronił zmieniać sytuację czy to Leszkowi Millerowi czy Jarosławowi Kaczyńskiemu ?
Jakbym nie żył w 2006 roku w Polsce, to może i bym Ci uwierzył, że to nie wprowadzanie zmian spowodowało nagonkę na PiS w tamtych latach.

emj10 napisał(a):
Jak tak dobrze było w latach 2005-2007 to czemu ludzie zamiast zostawać i napawać się stałym wzrostem po 6% co kwartał masowo wyjeżdżali z kraju? Odpowiedź jest prosta, bo pomimo tego, że jest lepiej niż dekadę, czy dwie temu wciąż dysproporcje są ogromne.
Oczywiście że tak - zgadzam się w 100%. Tylko czy pamiętasz kto w latach 2005-2007 usiłował nam wmówić, że Polacy wyjeżdżają z kraju tylko ze strachu przed pisowską biedą i ciemnotą , i kto obiecywał "sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce".
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 23.02.2013, 13:43
ziuk_NYC napisał(a):Wyświetl post
to ze porownujesz polakow z Kazachstanu czy innych sowieckich republik do polonii w Wielkiej Brytanii pokazuje ze za cholere nie znasz historii. nie masz bladego pojecia przez co przechodzili polacy w sowietach i jaka byla kara za mowienie po polsku w okresie miedzywojennym za granica Ryska. widze ze nie tylko o polityce ale i zyciu polakow za granica masz marne pojecie.
ziuk_NYC

Własnie dlatego, że wiem jak funkcjonuje emigracja i powojenna, i ta z poczatku lat 80-tych i ta najnowsza pozwalam sobie na takie porównania. Ludzie wywiezieni w głab Rosjii zostali zrusyfikowani kompletnie Ciezko od ich potomków wymagać miłości do kraju przodków skoro nie wiedza o nim nic. jednak od kulkunastu lat moga sie dowiedzieć o Polsce znacznie wiecej, moga rozmawiac po polsku tylko ciekawe ilu to robi? Ilu rozpoczeło nauke jezyka, poznało nasza historie?
Zreszta co to w ogóle za pomysł zeby problemy demograficzne Polski rozwiazywać poprzez zciaganie potomków Polaków wywiezionych w czasie II WS?
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.02.2013, 13:49
kuba - całkiem bez napinania pośladów, jeżeli uczysz córkę ojczystego języka to kup jej lepiej porządny słownik ortograficzny, a może i sobie przy okazji
piekna zaba w podpisie

kuba.j.g.
Senior Member

Stary 23.02.2013, 14:04
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Porównywać "inwestycje" SKOKU (prywatnego i nieobowiązkowego) z "inwestycjami" środków państwowych (państwowego i obowiązkowego) może naprawdę tylko "oszołopowiec".

Podaj więc z uczciwości kwoty jakie są "inwestowane" ze środków państwowych na SKOKI,GP, Nowe Pańswo i Rydzyka. Konkretnie.

Jeżeli nadal czują sie Polakami, to tak. Znam osoby, które mimo kilku pokoleń prześladowań i rugowania z nich polskości, nadal zachowały swoją świadomość (a często także język!) i wróciły do Polski. One wcale nie chciały jechać do Kazachstanu dla pieniędzy, one zostały tam siłą wywiezione w nędzę i poniewierkę...

No widzisz, Twoja córka już w pierwszym pokoleniu posługuje się językiem angielskim jako pierwszym, więc jakim językiem będą sie posługiwać jej dzieci? A nikt w Anglii nie zabrania wam posługiwania sie językiem polskim, nikt was też siłą do Anglii nie wywiózł. Miej szacunek do ludzi, którzy w którymś tam pokoleniu na obczyźnie, w prześladowaniu, zachowali obyczaje, świadomość i język.

Porównywanie transferu gigantycznych pieniędzy na zachód pochodzących z łupienia nas przez zagraniczne firmy, do wysyłania ciężko zarobionych pieniedzy do pozostałej jeszcze rodziny w Kazachstanie, zesłanej tam jeszcze przez Stalina, a żyjącej w nędzy, jest naprawdę idiotyczne. W zasadzie aż się prosi, by zrobić to co sam napisałeś:

"Czasem naprawde załuje, że mnie mama z tata nie nauczyli, żeby głupkowi wprost powiedziec, że jest głupi i tyle"

I jeszcze jedno, piszesz :

Jak to się ma do Twojej ucieczki z merytorycznej dyskusji w temacie Smoleńsk, gdzie udowodniłem Ci niewiedzę, nie doczekując się dobicia "prawdą ani faktami". Od Twojej wypowiedzi cytat: "Do reszty odniose sie po pracy a ze mam jej wiele, to pewnie dopiero w sobote." minęło kilka tygodni, a odniesienia i "dobicia faktami" się nie doczekałem

"A u was biją murzynów". Nie sypały, ale ciężko przypuszczać by przez niecałe 2 lata rządów Jarek z Leszkiem mogli zrealizować wszelkie swoje postulaty. I tak zrobili całkiem sporo - już nie pamiętasz jaka nagonka była na walkę z korupcją i na "faszystowskie" CBA? Nie da się ukryć, że Jarek ma postulat opodatkowania sklepów w swoim programie i będzie do tego dążyć. A co na ten temat mówi rządzący od ponad 5 lat Donek?

Tusk tego nie wymyślił, ale Tusk nie zamierza nic z tym robić. Ba, Tusk wogóle nie zamierza nic robić, poza skubaniem Polaków i nakładaniem kolejnych danin.

Jakbym nie żył w 2006 roku w Polsce, to może i bym Ci uwierzył, że to nie wprowadzanie zmian spowodowało nagonkę na PiS w tamtych latach.

Oczywiście że tak - zgadzam się w 100%. Tylko czy pamiętasz kto w latach 2005-2007 usiłował nam wmówić, że Polacy wyjeżdżają z kraju tylko ze strachu przed pisowską biedą i ciemnotą , i kto obiecywał "sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce".

Latwiej jest zachować tozsamośc i pamiec o ojczyźnie ludziom którzy zostali z niej wywiezieni. My mówimy o 3 a moze nawet 4 pokoleniu, o wnukach czy prawnukach tych ludzi. Nigdzie nie napisałem, że pierwsze pokolenie wywiezionych ma problemy z identyfikowaniem się z Polska.
Nie napisałem, że angielski jest pierwszym jezykiem mojej córki ale, że takim sie powoli staje. To raczej naturalne skoro chodzi do angielskiej szkoły. To czy jej dzieci beda mówiły po polsku to już inna sprawa i moja w tym głowa, żeby jednak wiedziały skąd pochodzą i jezyka w jakims zakresie jednak sie nauczyły...
To zależy o jakich pieniądzach mówimy tak? Gdyby tacy imigranci transferowali z Polski kwoty w miliardach pewnie jednak bys pisał co innego.
A w smolensku to klepcie sie po tyłeczkach sami...macie swoje komisje, raporty a wszystko co nie jest zgodne z powyższym jest sprowadzane do poziomu manipulacji a mnie taka zabawa nie interesuje...choc moze jeszcze kiedys mi sie zachce...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 23.02.2013, 14:31
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
kuba - całkiem bez napinania pośladów, jeżeli uczysz córkę ojczystego języka to kup jej lepiej porządny słownik ortograficzny, a może i sobie przy okazji

Wiem wiem...ortografia to nie mój konik Mam tylko nadzieję, ze pisownia zostanie kiedys ujednolicona...
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2013, 15:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Drozd chyba chciałeś powiedzieć, że po raz enty prostuję pisowską propagandę kraju mlekiem i miodem płynącego, za którego to właśnie nastąpił "boom emigracyjny" i do połowy moich znajomych od tego czasu muszę jeździć do Londynu, Dublina, Monachium, czy Paryża, a którą nazywasz jedynie zaokrągleniem. Jak tak dobrze było w latach 2005-2007 to czemu ludzie zamiast zostawać i napawać się stałym wzrostem po 6% co kwartał masowo wyjeżdżali z kraju? Odpowiedź jest prosta, bo pomimo tego, że jest lepiej niż dekadę, czy dwie temu wciąż dysproporcje są ogromne. Mimo, że siedzę tymczasowo w Hamburgu z przyczyn raczej rodzinnych to miesięcznie wpływa na konto średnio 3x więcej niż w Polsce i jak tu się dziwić, że ludzie wybierają nawet najgorzej płatną pracę w UK za odpowiednik 8000, czy 9000 zł na miesiąc w magazynach Sport Direct.
Zadajesz pytanie i sam sobie odpowiadasz? Shizofrenia?

Za PiS PKB wzrastał ponad 6% dokładnie 6,2 % i 6,7 % więc moje 7% to taka sama propaganda jak twoje 6%.
Hej Nasz TS !!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.02.2013, 16:01
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Wiem wiem...ortografia to nie mój konik Mam tylko nadzieję, ze pisownia zostanie kiedys ujednolicona...

jasne, po cholerę komuś polski język.

ujednolićmy jeszcze różnice między kobietami a mężczyznami - chociaż to już widzę działa

na koniec ujednolićmy system monetarny - proponuję z Rosją
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2013, 16:01
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Choć podoba mi się stwierdzenie, że i Kaczyński był pilnującym.
.
Za Millera hipermarketów jeszcze nie było dlatego ulgami można ich było kusić, za Kaczyńskiego nie było większości do takich zmian i były istotniejsze sprawy które załatwiono. Za Tuska hipermarkety zmieniały nazwy tylko po to żeby dalej nie płacić. Dlaczego Geant to teraz Krokus? Gdzie był cudak? Pilnował... nie przez 1,5 roku jak Kaczyński tylko już 6 lat, widzisz różnicę ?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.02.2013 o godz. 16:04.
Hej Nasz TS !!
taki młody
Member

Stary 23.02.2013, 16:31
Brednie, bo Geant został sprzedany w 2006 roku, czyli w czasie rządów PiS.
Drozd
Senior Member

Stary 23.02.2013, 16:40
Komu został sprzedany?
Hej Nasz TS !!
taki młody
Member

Stary 23.02.2013, 16:41
Francuzi sprzedali niemcom.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.02.2013, 17:49
Był Miro, to teraz ..żona Mira . Takie typowe po-wskie środowisko:

Cytat:
Żona "Mira" kradła futra w USA?

Na Florydzie żona byłego ministra sportu Mirosława Drzewieckiego została aresztowana za próbę kradzieży futer ze sklepu. Kobieta wyszła z aresztu za kaucją i teraz czeka na proces.

Wszystko wskazuje na to, że żona "Mira" nie działała sama. Towarzysząca jej partnerka Roberta Janowskiego także została aresztowana. Reporterzy „Faktu” dotarli do policyjnych raportów, z których wynika, że 5 grudnia 61-letnia Janina D. i 39-letnia Monika G. pojawiły się w sklepie marki Neiman Marcus w jednym z centrów handlowych w mieście Fort Lauderdale na Florydzie. Bacznie obserwująca dwie kobiety funkcjonariuszka ochrony zeznała, że w pewnej chwili zauważyła jak zaczęły one usuwać czujniki z futer i pakować ubrania do płóciennej torby. Gdy Janina D. i Monika G. chciały już opuścić sklep i „przekroczyły wszystkie kasy, nie próbując płacić”, zatrzymała je ochrona, a na miejsce została wezwana policja.

Początkowo młodsza kobieta rzekomo przepraszała i zapewniała, że „próbowała wziąć tylko jedno” z czterech upchanych w torbie futer. Później jednak zmieniła linię obrony i stwierdziła, że nic złego nie zrobiła. Z kolei żona "Mira" do końca zachowała zimną krew i oświadczyła, że nic nie powie, dopóki nie zjawi się jej prawnik.

Policja uznała, że w obliczu jednoznacznych relacji ochrony sklepu i wobec niekonsekwencji w zeznaniach zatrzymanych kobiet, należy im postawić zarzut kradzieży trzeciego stopnia. Po wyjściu z aresztu za kaucją panie czekają teraz na proces. Grozi im nawet do 5 lat więzienia.
http://niezalezna.pl/38788-zona-mira-kradla-futra-w-usa
taki młody
Member

Stary 23.02.2013, 18:04
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Był Miro, to teraz ..żona Mira . Takie typowe po-wskie środowisko:

http://niezalezna.pl/38788-zona-mira-kradla-futra-w-usa
Rozumiem że korupcja Lipca to takie PiS-owskie srodowisko i norma wśród PiS-owców?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2013, 18:31
taki młody napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że korupcja Lipca to takie PiS-owskie srodowisko i norma wśród PiS-owców?
Potrafisz swoim małym móżdżkiem ogarnąć, w jaki sposób potraktował PiS Lipca i porównać to do zachowania PO w sprawie dajmy na to Sawickiej?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.02.2013 o godz. 18:36.
taki młody
Member

Stary 23.02.2013, 18:38
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Potrafisz swoim małym móżdżkiem ogarnąć sposób, w jaki potraktował PiS Lipca i porównać to do zachowania PO w sprawie dajmy na to Sawickiej?
Potrafię tęgi łbie stwierdzic, ze sztuka czytania ze zrozumieniem jest ci kompletnie obca. Mnie nie interesuje Sawicka i inne przekręty PO a jest tego w bród. Mnie interesuje takie uogolnianie. Jak Miro ma żonę zlodziejke to łączenie tego z PO ma się tak jak łączenie np Lipca z PiSem w kontekscie korupcji. Zrozumiales bystrzaku?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2013, 18:43
Zadałeś głąbku pytanie - podałem Ci przykład, abyś ruszył mózgownicą. Skoro nie czaisz wyjaśnię łopatologicznie - jak widać, w PiS-ie nie tolerują korupcji pozbywając się takich cwaniaczków. W PO natomiast nie dość, że próbuje się takich cwaniaczków bronić, to jeszcze okazuje się, że bliskie osoby tych biednych, pokrzywdzonych, żyjących w "dzikim kraju" bęcwałów są takie same jak Oni sami...

edit. W pytaniach do modów skarżył się Twój kolega gdybyś nie zauważył. Języka w stosunku do takich prymitywów jak Ty nie będę używał innego, bo nie zrozumiesz. O Marcie Kaczyńskiej już Ci w temacie "smoleńskim" ludzie odpisywali, więc skończ te żałosne insynuacje.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.02.2013 o godz. 18:58.
taki młody
Member

Stary 23.02.2013, 18:50
Beczysz jak baba w "pytaniach do modow", a uzywasz tego samego języka. Żona mira ma tyle wspólnego z PO co młoda Kaczynska z moralnością. Więc jak, cały PiS ma podwójną moralność? Ogarnij się i pędź do się poskarżyć.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów