The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2013, 12:25
Najlepszym tematem zastepczym jest teraz to co dzieje sie w Vatykanie , czyli abdykacja papieża. 10 razy dziennie informacje zza spiżowej bramy , czy papież pomachał , czy wydukał coś po polsku ,jak sie czuje ,gdzie bedzie spedzał emeryture , jak wielkim był człowiekiem (choć jakby kogoś zapytać to nikt nie wie na czym jego wielkość polegała ) czyli typowe wieści dla polskiego Katolandu
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2013, 12:27
Społeczeństwo szybko przestanie się nudzić polityką jak nagle zaczną tracić pracę, płacic wyższe podatki, opłaty za śmieci, prąd, wodę itp., o zasiłku pośmiertnym nikt już nie pamięta, ze rząd okradł każdego z nas ale przeciez umiera się raz i wtedy bedzie za późno, zresztą ktoś inny z rodziny zapłaci niedobór, zaraz pewnie trzeba bedzie płacić za wizyty u lekarza, niebawem będzie mozna dostać pałą w łeb od np. niemieckiego pałkarza gdy Tusk sprowadzi sobie na mocy ustawy (właśnie przygotowywanej) gdy nie bedzie już ufał miejscowej tubylczej policji, gdy polska ziemia w całości znajdzie się w obcych rękach. Może wtedy łaskawie Polak przestanie się nudzić polityką ?
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.02.2013, 12:32
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym tematem zastepczym jest teraz to co dzieje sie w Vatykanie , czyli abdykacja papieża. 10 razy dziennie informacje zza spiżowej bramy , czy papież pomachał , czy wydukał coś po polsku ,jak sie czuje ,gdzie bedzie spedzał emeryture , jak wielkim był człowiekiem (choć jakby kogoś zapytać to nikt nie wie na czym jego wielkość polegała ) czyli typowe wieści dla polskiego Katolandu
To co dotyczy papieża jest ważne dla 1,2 mld katolików na świecie w tym i Polaków. Natomiast w mało interesujacej sprawie chłopa przebierajacego się za babę, trwał w mediach kilkutygodniowy maraton, a dotyczyło to naprawdę bardzo wąskiej grupy osób w tym kraju, chociaz dla Ciebie była to sprawa najważniejsza .
AS82
Banita

Stary 18.02.2013, 12:34
A na czym polega interesowanie sie polityką ? Na tym że sie oglada sześciu debili ,po jednym z kazdej partii w studio teleizyjnym , którzy przez godzine mówią a tak naprawdę nie mówią nic, kłócą się a po programie przybijają sobie piątki ? Każdy już od dawna wie ,ze poltycy są dla siebie , a obywateli mają w dupie . Coraz bardziej racjonalne jest nie chodzenie na wybory i wrzucanie kartek na złodziei niż interesowanie się polityką w nadziei ,że coś komuś z tego skapnie.
AS82
Banita

Stary 18.02.2013, 12:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
To co dotyczy papieża jest ważne dla 1,2 mld katolików na świecie w tym i Polaków. Natomiast w mało interesujacej sprawie chłopa przebierajacego się za babę, trwał w mediach kilkutygodniowy maraton, a dotyczyło to naprawdę bardzo wąskiej grupy osób w tym kraju, chociaz dla Ciebie była to sprawa najważniejsza .
Mnie by bardziej interesowało jakby media się zajęły sprawą Komisji Majątkowej , jak Kościół dostawał ziemie po zaniżonej wartości a za chwilę sprzedawał ją z wielokrotnym zyskiem , chciałbym aby dziennikarze zapytali Norbertanki czemu chcą sprzedać całe osiedle z ludżmi , którzy obecnie żyją w zawilgoconych norach i płacą tymże Norbertankom 800 zł czynszu, chciałbym żeby dziennikarze zajęli się przypadkami ukrywania pedofili w Kościele, ale jedynie dostaję informację że papież dzisiaj pomachał do Polaków . Widać polskim religijnym lemingom to wystarcza ,że papa im pomachał,na reszte spraw wyłączają myślenie.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.02.2013, 12:58
Szczerze mówiąc, byłbym za, by osobom takim jak Ty, odebrać jeden z argumentów, do którego można się przyjebać.Teraz wkońcu napieprzanie na kościół jest takie modne...

Sam jestem marnym katolikiem- chodzę do kościoła rzadko, modlę się jeszcze rzadziej, ale wiem, że kościół robi więcej dobrego niż złego na tym świecie.Znam osoby świeckie ale inteligentne- im kościół nie przeszkadza, nawet po części są nim zafascynowane, ale traktują wiarę jako filozofię.Filozofia wzbogadza duszę i osobowość, skoro to robi, to po co się jej pozbywać?
Zawsze się znajdą wrogowie, którzy przypieprzą się o komisjie , pedofilii, bo wszystko co ludzkie nie jest idealne i idealne nigdy nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.02.2013 o godz. 13:01.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
AS82
Banita

Stary 18.02.2013, 13:04
No widzisz ,a ja jestem zdania ,że Kościół a w zasadzie kler ,a nie cały Kościół robi i robił więcej złego niż dobrego i nie wiem czemu mają być nadal pod parasolem ochronnym choćby mediów czy polityków .
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 18.02.2013, 13:07
Mnie by bardziej interesowało jakby media się zajęły sprawą Komisji Majątkowej , jak Kościół dostawał ziemie po zaniżonej wartości a za chwilę sprzedawał ją z wielokrotnym zyskiem , chciałbym aby dziennikarze zapytali Norbertanki czemu chcą sprzedać całe osiedle z ludżmi , którzy obecnie żyją w zawilgoconych norach i płacą tymże Norbertankom 800 zł czynszu, chciałbym żeby dziennikarze zajęli się przypadkami ukrywania pedofili w Kościele, ale jedynie dostaję informację że papież dzisiaj pomachał do Polaków . Widać polskim religijnym lemingom to wystarcza ,że papa im pomachał,na reszte spraw wyłączają myślenie.
Dostawał, czy mu ją oddawano ?
Mnie mimo wszystko bardziej interesuje co robi rząd z moimi podatkami, co robi z ziemią, za którą ginęły miliony Polaków z różnych generacji, co robi z zakładami pracy, co robi z Polską ?
Róznica jest taka, ze państwo ze mnie zdziera ile chce a pieniądze dla kościoła daję tyle ile ja chcę i z własnej nie przymuszonej woli.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.02.2013, 13:17
Cytat:
choć jakby kogoś zapytać to nikt nie wie na czym jego wielkość polegała
Dziwne, wczoraj Marek Jurek będąc gościem jednego z programów na tvp1 potrafił odpowiedzieć na to pytanie.
AS82
Banita

Stary 18.02.2013, 13:22
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, wczoraj Marek Jurek będąc gościem jednego z programów na tvp1 potrafił odpowiedzieć na to pytanie.
Szkoda ,że nie zapytali przeciętnego Kowalskiego / katolika ,pewnie by nie za bardzo wiedział co powiedziec, pozatym że papież jest fajny bo "postrafffia fszytskich Polakuff", ale jak zapytali Jurka ,dla którego katechizm jest programem wyborczym to nie dziwne ,że coś wymyślił na potrzeby dyskusji.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.02.2013 o godz. 13:25.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.02.2013, 14:17
No widzisz ,a ja jestem zdania ,że Kościół a w zasadzie kler ,a nie cały Kościół robi i robił więcej złego niż dobrego i nie wiem czemu mają być nadal pod parasolem ochronnym choćby mediów czy polityków .
a co ci ten kościół / kler takiego zrobił złego ? powtarzasz bzdury za takim Ryfińskim który ośmieszał się tydzień temu w "Młodzież kontra" i na podobne pytanie odpowiadał że Kościół jest bee bo w czasach inkwizycji było to i owo .
"Aferę" lewactwo rozkręciło - bo wg.nich za dużo Koscioł dostawał i za nie taką kase oddawali działki - a jak sami dostają kasę z różnych urzędów przez dotacje, zaniżane czynsze, reklamy w ich antypolskich gazetkach to szumu nie robią. "postepowcom" to nie przeszkadza - ważne uderzyć w Kościół bo to teraz modne i mają poparcie tefalenów i wybiorczych. Cóż póki zdrowy i ma na grilla to lewak kozakuje.A jak ciężko zachoruje bliska osoba albo sam "postępowiec" to jeden z drugim będą jeździc do Częstochowy,Lourdes czy Fatimy błagać o zdrowie ,cuda i obiecywać poprawę. Mało takich każdy z nas zna? Na każdego przyjdzie czas i - spokojnie -niech walczą z Bogiem - we właściwym czasie zostanie im odpłacone. Jak powiedział stary góral " Pon Bócek powolutku chodzi ale każdemu dogodzi" Amen.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.02.2013, 14:32

Ponad 30 lat musiałem przeżyć żeby dowiedzieć się że Kościół a w zasadzie kler odpowiada za kryzys w strefie Euro oraz tragiczną sytuację finansową Polski w większości dziedzin życia.

Dzięki chłopie !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.02.2013, 15:27
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
a co ci ten kościół / kler takiego zrobił złego ? powtarzasz bzdury za takim Ryfińskim który ośmieszał się tydzień temu w "Młodzież kontra" i na podobne pytanie odpowiadał że Kościół jest bee bo w czasach inkwizycji było to i owo .
"Aferę" lewactwo rozkręciło - bo wg.nich za dużo Koscioł dostawał i za nie taką kase oddawali działki - a jak sami dostają kasę z różnych urzędów przez dotacje, zaniżane czynsze, reklamy w ich antypolskich gazetkach to szumu nie robią. "postepowcom" to nie przeszkadza - ważne uderzyć w Kościół bo to teraz modne i mają poparcie tefalenów i wybiorczych. Cóż póki zdrowy i ma na grilla to lewak kozakuje.A jak ciężko zachoruje bliska osoba albo sam "postępowiec" to jeden z drugim będą jeździc do Częstochowy,Lourdes czy Fatimy błagać o zdrowie ,cuda i obiecywać poprawę. Mało takich każdy z nas zna? Na każdego przyjdzie czas i - spokojnie -niech walczą z Bogiem - we właściwym czasie zostanie im odpłacone. Jak powiedział stary góral " Pon Bócek powolutku chodzi ale każdemu dogodzi" Amen.

100% racji, sam znalem czlowieka ktory byla zawsze anty kosciol, opowiadal ze tylko kradna, dzieci gwalca itp i dopadla go choroba i nagle wielkie nawrocenie, chodzil do spowiedzi co 2,3 tydzien i siedzial w pierwszej badz drugiej lawce.......
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.02.2013, 16:10
wreszcie zdjęty ban ... demokracja na forum pelną gębą.

do powyższego: co innego kochać Boga, a co innego Kościół. Kościół to instytucja, wiara to stan umysłu.
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2013, 16:39
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Bo to nie jest przecież istotne. Kilka dni temu miałem przyjemność oglądania wiadomości na Polsacie - najważniejszą wiadomością była "świnka blondynka" (czy jakoś tak)
A propos wszelakich "tematów zastępczych" - ludzi to po prostu jara. Wiesz, jaka jest najlepiej się sprzedająca gazeta w Polsce? Ta, która pisze o rzeczach typu 'facet odebrał żelazko zamiast telefonu', 'nie sypiam bo pawlacz spadnie mi na głowę' et cetera. Zgodzę się z tobą w tym, że dzienniki to faktycznie tego typu doniesienia wymieszane z istotnymi wiadomościami, ale fakt faktem, że praktycznie w każdej stacji jest to samo. Katarzyną W. pewnie zajmują się dzisiaj wszystkie telewizje informacyjne w Polsce, które muszą jakoś zapełnić te kilkanaście godzin i jeżeli mają taką okazję, to je zapełnią, bo w przeciwnym razie musieliby pokazywać ludziom biegające świnie albo przeprowadzać 2-3 godzinny reportaż na żywo z wypadku ciągnika w Kobyłce.

Inna sprawa, że w dobie informacji dostępnych na wyciągnięcie ręki pisanie o "tematach zastępczych" jest dla mnie niezrozumiałe. Oglądać telewizję i narzekać, że opowiadają w niej o pierdołach to w sumie tak, jakby żywić się kompostem i ubolewać, że od niego zajeżdża.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.02.2013, 16:54
POlecam:

http://www.youtube.com/watch?v=pd3_amLsj1w

AS82
Banita

Stary 18.02.2013, 16:58
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ponad 30 lat musiałem przeżyć żeby dowiedzieć się że Kościół a w zasadzie kler odpowiada za kryzys w strefie Euro oraz tragiczną sytuację finansową Polski w większości dziedzin życia.

Dzięki chłopie !
Nie wiem gdzie wyczytałeś w moich postach ,że kler jest odpowiedzialny za kryzys w strefie Euro . A jesli chodzi o sytuację finansową ,to są na pewno głównym beneficjentem tak zwanej demokracji w której żyjemy od 23 lat..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.02.2013 o godz. 17:02.
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2013, 17:47
Jak na luidzi którzy nie ogladaja pierdół w TV, nie czytaja tabloidów, świetnie sie orientujecie (chyba) o czym sie w nich rozpisują dziennikarzyny...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 18.02.2013, 18:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyło mi kilka wywiadów z Kondratem, żeby jego "stonowanie" uznać za zwykłą maskę. Jest upaprany w tym samym gównie co reszta tych pożal się boże celebrytów (bo chyba nie powiesz mi, że to nasza elita?).

Tobie nie wystarczyło pare wywiadów z Kondratem...tobie wystarczyło to, że Kondrat nie prezentuje jedynie słusznej wizji i nie popiera jedynego słusznego "męza stanu"...Typowe
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.02.2013, 18:45
Jak to nie prezentuje? Przecież się boi powrotu Kaczyńskiego ... jak każdy leming. hehehe
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2013, 18:47
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Tobie nie wystarczyło pare wywiadów z Kondratem...tobie wystarczyło to, że Kondrat nie prezentuje jedynie słusznej wizji i nie popiera jedynego słusznego "męza stanu"...Typowe
Przestań już chłopie truć te swoje farmazony, bo nie uważam Kaczyńskiego za męża stanu...

Podejrzewam, że nawet pół wywiadu z tym pożal się boże znawcą win nie przeczytałeś. Dostosował ten - nawiasem mówiąc - dobry aktor ton swoich wypowiedzi do ogólnie przyjętego na salonach straszenia PiS-em. I powiedz mi - jaka jest wizja Kondrata? Co Ci się w jego przekonaniach podoba? Jesteś mi w stanie wymienić?

Siedzisz w tej Anglii, mało wiesz co się w kraju dzieje a do udzielania się jesteś pierwszy. Skoro jest tak dobrze jak to przedstawiają te Twoje "elity", to dlaczego tu nie wracasz? Śmigaj z powrotem na "zieloną wyspę"! Czeka tu na Ciebie wysyp ofert pracy a jak chcesz, to i swoją firmę na pewno dasz rady otworzyć. Kaczyński już dawno nie rządzi, nie musisz się go bać...
Drozd
Senior Member

Stary 18.02.2013, 18:53
Watts napisał(a):Wyświetl post
A propos wszelakich "tematów zastępczych" - ludzi to po prostu jara.[...] .
Bzdura, jak mawiał inż Mamoń ludziom podoba się to co już znają. Jak się do porzygania puszcza syf to i do syfu się przyzwyczają. Kogo obchodziłaby jakaś matka gdyby od pół roku nie robiono z niej gwiazdy. Tymczasem cudak nas sprzedaje, ale niby nikogo to nie interesuje...
Hej Nasz TS !!
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 18.02.2013, 18:58
Przestań już chłopie truć te swoje farmazony, bo nie uważam Kaczyńskiego za męża stanu...

Podejrzewam, że nawet pół wywiadu z tym pożal się boże znawcą win nie przeczytałeś. Dostosował ten - nawiasem mówiąc - dobry aktor ton swoich wypowiedzi do ogólnie przyjętego na salonach straszenia PiS-em. I powiedz mi - jaka jest wizja Kondrata? Co Ci się w jego przekonaniach podoba? Jesteś mi w stanie wymienić?

Siedzisz w tej Anglii, mało wiesz co się w kraju dzieje a do udzielania się jesteś pierwszy. Skoro jest tak dobrze jak to przedstawiają te Twoje "elity", to dlaczego tu nie wracasz? Śmigaj z powrotem na "zieloną wyspę"! Czeka tu na Ciebie wysyp ofert pracy a jak chcesz, to i swoją firmę na pewno dasz rady otworzyć. Kaczyński już dawno nie rządzi, nie musisz się go bać...

To znowu w swoich podejzeniach sie mylisz...Powiem wiecej, miałem nawet okazje uscisnac mu rekę i zamienić pare słów. Przyzwoity inteligentny facet.
Nie wiesz jaka jest wizja Kondrata? No przeciez wywiady czytałes?
Wiesz, mamy XXI wiek i nie musze byc na słońcu, żeby wiedzieć, że tam goraco jest także argument, ze jak mnie nie ma to nie wiem jest kompletnie chybiony z czego sam sobie zdajesz pewnie sprawe. Nigdy nie napisałem, ze jest dobrze, nigdzie nigdy nie napisałem, że to są moje "elity"...wykazujesz sie naprawdę jenokierunkowym myśleniem wg którego własnie "jak ktos nie jest z nami to jest przeciwnko nam"...a czemu nie wracam? Bo wole angielska flegmę od ułańskiej fantazji.
Wyjeżdżałem za Kazcynskiego i nie zamierzam wracac ani za Tuska ani za zadnego innego...
PS. mógł bys w koncu skumać o co mi chodzi bo sie ciskasz i zaraz zyłka ci peknie a jestem przekonany, ze gdybysmy tak usiedli przy browaze albo czyms jeszcze mocniejszym to okazało by sie, że w wielu sprawach jesteśmy zgodni jak stare dobre małzeństwo...
Nie, nie zapraszam cie na wódke...jestes tak zacietrzewiony, że i tak byś go nie przyjał...
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 18.02.2013 o godz. 19:02.
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2013, 19:05
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bzdura, jak mawiał inż Mamoń ludziom podoba się to co już znają. Jak się do porzygania puszcza syf to i do syfu się przyzwyczają. Kogo obchodziłaby jakaś matka gdyby od pół roku nie robiono z niej gwiazdy. Tymczasem cudak nas sprzedaje, ale niby nikogo to nie interesuje...
Sprzedaje się to, na co jest popyt. Trudno mieć pretensje do prywatnych mediów, że puszczają to, co ludzi interesuje i z czego mają pieniądze.
No ale o czym ja tu piszę. Tak wiele tutaj kryptosocjalistów, którzy oczekują od rządu zapewnienia pracy i mieszkań, więc i pewnie media też chcieliby kontrolowane odgórnie, żeby zamiast dyrdymałów puszczali w eter tylko ważne rzeczyŸ™.
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.02.2013, 19:10
PiS przyjdzie i da 1000zl miesięcznie na każde dziecko !! Głosuje na nich !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.02.2013, 19:51
Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
Puść sobie spot wyborczy PO z 2007 roku, może Ci przejdzie...
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2013, 20:05
Jakby dał tysiaka to przebiłby Orbana i wtedy zwolennicy Fideszu będą chcieli u siebie "drugą Warszawę", a Kaczyńskiego na premiera.

Na szczęście to tylko sen
Drozd
Senior Member

Stary 18.02.2013, 20:09
Watts napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaje się to, na co jest popyt. Trudno mieć pretensje do prywatnych mediów, że puszczają to, co ludzi interesuje i z czego mają pieniądze.
No ale o czym ja tu piszę. Tak wiele tutaj kryptosocjalistów, którzy oczekują od rządu zapewnienia pracy i mieszkań, więc i pewnie media też chcieliby kontrolowane odgórnie, żeby zamiast dyrdymałów puszczali w eter tylko ważne rzeczyŸ™.
Ludzi interesuje to do czego się ich przyzwyczai, a jak się przyzwyczai to oglądają. I można cały czas badziewie puszczać, a ludzie będą oglądać. Dlaczego wartościowe dokumenty lecą po 24? Bo nikt ich nie chce oglądać? Nie rozśmieszaj mnie...

Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
Cudak daje swoim 50 000 premii głosuj na niego ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2013 o godz. 20:11.
Hej Nasz TS !!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.02.2013, 20:15
Puść sobie spot wyborczy PO z 2007 roku, może Ci przejdzie...

Nie męcz kolegi bo może nie pamiętać

Oto nieśmiertelna karma dla przeciętnych inaczej:

Cytat:
1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.
Te pogrubione to tzw Hity

EDIT:

Cytat:
W styczniu w firmach, gdzie pracuje od dziesięciu osób, przeciętna płaca wyniosła 3680 zł brutto. To nominalnie o 0,4 proc. więcej niż rok temu. Z danych GUS wynika, że realnie styczniowe płace są o 1,4 proc. niższe niż rok wcześniej
Ostatnio edytowane przez Kocur : 18.02.2013 o godz. 20:20.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.02.2013, 20:21
Cytat:
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki
Płace w budżetówce są średnio 30% wyższe niż w sektorze prywatnym. Tak głosi prof. Gwiazdowski.
Rozrost "budżetówki" pod względem zwiększenia etatów i wysokosci pensji to najlepszy sposób na pozyskanie wyborców.
Za takie postulaty politycy powinni być wysyłani przez wyborców na emeryture polityczną.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów