|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A na czym polega interesowanie sie polityką ? Na tym że sie oglada sześciu debili ,po jednym z kazdej partii w studio teleizyjnym , którzy przez godzine mówią a tak naprawdę nie mówią nic, kłócą się a po programie przybijają sobie piątki ? Każdy już od dawna wie ,ze poltycy są dla siebie , a obywateli mają w dupie . Coraz bardziej racjonalne jest nie chodzenie na wybory i wrzucanie kartek na złodziei niż interesowanie się polityką w nadziei ,że coś komuś z tego skapnie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, byłbym za, by osobom takim jak Ty, odebrać jeden z argumentów, do którego można się przyjebać.Teraz wkońcu napieprzanie na kościół jest takie modne...
Sam jestem marnym katolikiem- chodzę do kościoła rzadko, modlę się jeszcze rzadziej, ale wiem, że kościół robi więcej dobrego niż złego na tym świecie.Znam osoby świeckie ale inteligentne- im kościół nie przeszkadza, nawet po części są nim zafascynowane, ale traktują wiarę jako filozofię.Filozofia wzbogadza duszę i osobowość, skoro to robi, to po co się jej pozbywać? Zawsze się znajdą wrogowie, którzy przypieprzą się o komisjie , pedofilii, bo wszystko co ludzkie nie jest idealne i idealne nigdy nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.02.2013 o godz. 13:01.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No widzisz ,a ja jestem zdania ,że Kościół a w zasadzie kler ,a nie cały Kościół robi i robił więcej złego niż dobrego i nie wiem czemu mają być nadal pod parasolem ochronnym choćby mediów czy polityków .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Mnie mimo wszystko bardziej interesuje co robi rząd z moimi podatkami, co robi z ziemią, za którą ginęły miliony Polaków z różnych generacji, co robi z zakładami pracy, co robi z Polską ? Róznica jest taka, ze państwo ze mnie zdziera ile chce a pieniądze dla kościoła daję tyle ile ja chcę i z własnej nie przymuszonej woli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szkoda ,że nie zapytali przeciętnego Kowalskiego / katolika ,pewnie by nie za bardzo wiedział co powiedziec, pozatym że papież jest fajny bo "postrafffia fszytskich Polakuff", ale jak zapytali Jurka ,dla którego katechizm jest programem wyborczym to nie dziwne ,że coś wymyślił na potrzeby dyskusji.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.02.2013 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
"Aferę" lewactwo rozkręciło - bo wg.nich za dużo Koscioł dostawał i za nie taką kase oddawali działki - a jak sami dostają kasę z różnych urzędów przez dotacje, zaniżane czynsze, reklamy w ich antypolskich gazetkach to szumu nie robią. "postepowcom" to nie przeszkadza - ważne uderzyć w Kościół bo to teraz modne i mają poparcie tefalenów i wybiorczych. Cóż póki zdrowy i ma na grilla to lewak kozakuje.A jak ciężko zachoruje bliska osoba albo sam "postępowiec" to jeden z drugim będą jeździc do Częstochowy,Lourdes czy Fatimy błagać o zdrowie ,cuda i obiecywać poprawę. Mało takich każdy z nas zna? Na każdego przyjdzie czas i - spokojnie -niech walczą z Bogiem - we właściwym czasie zostanie im odpłacone. Jak powiedział stary góral " Pon Bócek powolutku chodzi ale każdemu dogodzi" Amen. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Ponad 30 lat musiałem przeżyć żeby dowiedzieć się że Kościół a w zasadzie kler odpowiada za kryzys w strefie Euro oraz tragiczną sytuację finansową Polski w większości dziedzin życia. Dzięki chłopie ! ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
100% racji, sam znalem czlowieka ktory byla zawsze anty kosciol, opowiadal ze tylko kradna, dzieci gwalca itp i dopadla go choroba i nagle wielkie nawrocenie, chodzil do spowiedzi co 2,3 tydzien i siedzial w pierwszej badz drugiej lawce....... ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
wreszcie zdjęty ban ... demokracja na forum pelną gębą.
do powyższego: co innego kochać Boga, a co innego Kościół. Kościół to instytucja, wiara to stan umysłu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Inna sprawa, że w dobie informacji dostępnych na wyciągnięcie ręki pisanie o "tematach zastępczych" jest dla mnie niezrozumiałe. Oglądać telewizję i narzekać, że opowiadają w niej o pierdołach to w sumie tak, jakby żywić się kompostem i ubolewać, że od niego zajeżdża. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
A jesli chodzi o sytuację finansową ,to są na pewno głównym beneficjentem tak zwanej demokracji w której żyjemy od 23 lat..
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.02.2013 o godz. 17:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak na luidzi którzy nie ogladaja pierdół w TV, nie czytaja tabloidów, świetnie sie orientujecie (chyba) o czym sie w nich rozpisują dziennikarzyny...
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tobie nie wystarczyło pare wywiadów z Kondratem...tobie wystarczyło to, że Kondrat nie prezentuje jedynie słusznej wizji i nie popiera jedynego słusznego "męza stanu"...Typowe ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jak to nie prezentuje? Przecież się boi powrotu Kaczyńskiego ... jak każdy leming. hehehe
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podejrzewam, że nawet pół wywiadu z tym pożal się boże znawcą win nie przeczytałeś. Dostosował ten - nawiasem mówiąc - dobry aktor ton swoich wypowiedzi do ogólnie przyjętego na salonach straszenia PiS-em. I powiedz mi - jaka jest wizja Kondrata? Co Ci się w jego przekonaniach podoba? Jesteś mi w stanie wymienić? Siedzisz w tej Anglii, mało wiesz co się w kraju dzieje a do udzielania się jesteś pierwszy. Skoro jest tak dobrze jak to przedstawiają te Twoje "elity", to dlaczego tu nie wracasz? Śmigaj z powrotem na "zieloną wyspę"! Czeka tu na Ciebie wysyp ofert pracy a jak chcesz, to i swoją firmę na pewno dasz rady otworzyć. Kaczyński już dawno nie rządzi, nie musisz się go bać... |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Bzdura, jak mawiał inż Mamoń ludziom podoba się to co już znają. Jak się do porzygania puszcza syf to i do syfu się przyzwyczają. Kogo obchodziłaby jakaś matka gdyby od pół roku nie robiono z niej gwiazdy. Tymczasem cudak nas sprzedaje, ale niby nikogo to nie interesuje...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To znowu w swoich podejzeniach sie mylisz...Powiem wiecej, miałem nawet okazje uscisnac mu rekę i zamienić pare słów. Przyzwoity inteligentny facet. Nie wiesz jaka jest wizja Kondrata? No przeciez wywiady czytałes? Wiesz, mamy XXI wiek i nie musze byc na słońcu, żeby wiedzieć, że tam goraco jest także argument, ze jak mnie nie ma to nie wiem jest kompletnie chybiony z czego sam sobie zdajesz pewnie sprawe. Nigdy nie napisałem, ze jest dobrze, nigdzie nigdy nie napisałem, że to są moje "elity"...wykazujesz sie naprawdę jenokierunkowym myśleniem wg którego własnie "jak ktos nie jest z nami to jest przeciwnko nam"...a czemu nie wracam? Bo wole angielska flegmę od ułańskiej fantazji. Wyjeżdżałem za Kazcynskiego i nie zamierzam wracac ani za Tuska ani za zadnego innego... PS. mógł bys w koncu skumać o co mi chodzi bo sie ciskasz i zaraz zyłka ci peknie a jestem przekonany, ze gdybysmy tak usiedli przy browaze albo czyms jeszcze mocniejszym to okazało by sie, że w wielu sprawach jesteśmy zgodni jak stare dobre małzeństwo... Nie, nie zapraszam cie na wódke...jestes tak zacietrzewiony, że i tak byś go nie przyjał...
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 18.02.2013 o godz. 19:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
No ale o czym ja tu piszę. Tak wiele tutaj kryptosocjalistów, którzy oczekują od rządu zapewnienia pracy i mieszkań, więc i pewnie media też chcieliby kontrolowane odgórnie, żeby zamiast dyrdymałów puszczali w eter tylko ważne rzeczy™. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
PiS przyjdzie i da 1000zl miesięcznie na każde dziecko !! Głosuje na nich !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jakby dał tysiaka to przebiłby Orbana i wtedy zwolennicy Fideszu będą chcieli u siebie "drugą Warszawę", a Kaczyńskiego na premiera.
Na szczęście to tylko sen ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Cudak daje swoim 50 000 premii głosuj na niego ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2013 o godz. 20:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
||
|
Nie męcz kolegi bo może nie pamiętać ![]() Oto nieśmiertelna karma dla przeciętnych inaczej: Cytat:
![]() EDIT: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Kocur : 18.02.2013 o godz. 20:20.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Rozrost "budżetówki" pod względem zwiększenia etatów i wysokosci pensji to najlepszy sposób na pozyskanie wyborców. Za takie postulaty politycy powinni być wysyłani przez wyborców na emeryture polityczną. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|