|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
ja ten weekend na Słotwinach w Krynicy
pogoda jaka była każdy widział w tym sezonie otwarli tam przyzwoity snowpark i troszke w kilka osób sie tam bawiliśmy skończyło sie w już sobote na złamanych żebrach u kumpla i niedziela już na spokojnie na stoku i w barze spędzona ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy był ktoś z Wiślaków w dolinie Zillertal? Wybieram się tam pierwszy raz i chciałbym zasięgnąć jakichś informacji.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Żartowałem (brzmi jak z przewodnik) ale poważnie mega fajnie, są trasy przez lasy, są też szerokie trasy.Podobało mi się dużo bardziej niż na Włoskiej superskiramie czy jak się to tam nazywało. Hintertux odwiedziłem raz, warunki były ciężkie, padający śnieg mgła, więc bez rewelacji. http://cdn4.skiinfo.com/maps/at/slop...TXMAYRHOFE.jpg Tutaj jeździliśmy najczęściej. Wyjazd kolejką Horberghban, bo parking był pod nią, łatwy dojazd z miejsca zamieszkania. Ogólnie żaden stok później ani wcześniej nie dorównał odczuciom z Zillertal. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Byłam ostatnio na Oravicy, ale nie na tym stoku przy termach tylko na takim mniejszym. Trasa niebieska - obawiałam się, że będzie płaska i nudna, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Bardzo fajna. Istotnie - łatwa, ale zrożnicowana, dobrze przygotowana, mało ludzi, dobra hopa. POLECAM
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Wybieram się w ten weekend do kasiny z moja dziewczyna która jest raczej nowicjuszka w tej kwesti czy to dobry pomysł ją tam zabrać chodzi mi o trasy czy sa trudne (strome) http://www.snieznica.pl/zima/mapa-tr...rska-snieznica chodzi mi głównie o tą niebieską trasę zwykle jezdzilem z nią do paczółtowic i tam dawała rade.
Ktoś mógłby doradzić ? ![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Polecam wszystkim austriacki ośrodek Hochkar nie jest tak popularny jak lodowce ale jest naprawdę świetny. Mały jak na austriackie warunki i tak średnio dwa razy wiekszy niz Kotelnica
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Goldi - Jezeli byłby to jej pierwszy czy drugi stok to myslę że trochę "głęboka woda". Ta niebieska trasa to tak trochę widze w tym roku zrobili dla rozróznienia z ta nową czerwoną. Blizej jej do czerwonej. natomiast jak najbardziej ten stok jest do nauki jazdy, jednolite nachylenie a nie stromizna i płasko, stromizna i płasko. Dodatkow od zeszłego roku b. dobrze przygotowany stok.
Reasumując - jak jest zdeterminowana to da radę, natomiast jak sam ja chcesz zarazic jazdą to moze początkowo sie zrazic. Ja sam uczyłem sie tam jazdy na nartach Od zera, sam jedynie pod okiem znajomych, było ciężko szczególnie że wtedy Kasina znan była z muldowiska ale dałem radę. Uczyłem się w styczniu a w lutym pojechałem do Włoch na narty i nie miałem sie czego wstydzic ![]()
Ostatnio edytowane przez Kaan : 13.01.2012 o godz. 12:59.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jak na początki jazdy na nartach to Kasina nie będzie najlepszym wyborem. Trasa miejscami dosyć trudna, częste zalodzenia, muldy, ścisk na stoku. Ogólnie będzie dla niej ciężko i mało przyjemnie.
Jak do nauki to bardziej polecam Spytkowice /też blisko KRK/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pierwsze kroki stawiałem w Sieprawiu . Co prawda jest tam jedna ośla łączka i dwa stoki stromsze ale to dobra alternatywa na naukę i niedaleko Krakowa.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Siepraw ok ale śniegu tam brak.
No jednak zrezygnuje z Kasiny na razie, ze 2-3 razy musi się na czym łatwiejszym przejechać i dzięki za podpowiedz ze Spytkowicami to może być to ![]() ![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W niedalekij okolicy Krakowa nie ma lepszego miejsca niz Laskowa. Stok 2 km dość łatwy ale można sobie zjechac kawałkiem czarnej. Teraz chyba nie ma śniegu ale jak sypnie to polecam
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W okolicach Krakowa są jeszcze Myślenice z swoim stokiem na górze Chełm. W tym roku tam nie byłem ale generalnie w latach poprzednich warunki tam były dobre. Stok dla osób które radzą sobie, bo jest on wymagający. Może był ktoś na Chełmie w tym roku ? Jakie warunki ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Nawet cała trasa nie jest śniegiem przykryta. Teraz w Mc dość intensywnie sypie śnieg i mają być wreszcie ujemne temperatury, to może się jakoś rozrusza. Stację na Zarabiu przejęła stacja z Koninek, można kupować wspólny karnet i takie tam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Do nauki imo najlepsza jest Kotelnica, stok długi i łagodny, śnieg w sezonie praktycznie cały czas. Jak już dziewczyna się trochę ogarnie to możesz ją zabrać do Kasinki.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kasina - wypas - ale jak ktoś umie jeździć.
Co prawda nawet ktoś pierwszy raz na nartach zjedzie pługiem ale nie o to chodzi żeby się zrazić lub tym bardziej stwarzać zagrożenie na stoku. Laskowa do nauki idealna - długi lekko nachylony stok - dla mnie za płaski ale dla kogoś może być idealny ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Do nauki Spytkowice zdecydowanie. Zazwyczaj mniej zatłoczone niż Białka, stok taki w sam raz czyli trochę łatwego, trochę trudniejszego. Moja żona, która zaczynała przy mnie od zera tam właśnie poczuła, że narty to jest to. Siepraw do nauki też się nadaje ale śniegu tam jest aktualnie zero.
Kasina to byłby super stok .... gdyby nie był w Polsce. Fajne nachylenie ładnie położony ale niestety nadaje się do jazdy tylko rano zaraz po otwarciu. Później, metrowe muldy, kamienie i milion leżących na stoku w górnej części. Pomijam, że nie jest to może trasa fisowska ale ośla łączka też nie bardzo - żeby mieć przyjemność z Kasiny trzeba spełnić dwa warunki: umieć jeździć i trafić na dobrze przygotowany stok. Fajny stok dla początkujących jest też w Małym Cichym ale teraz odradzam bo pewnie jest tam 1/3 obywateli Warszawy ( pozostałe 2/3 w Białce i pewnie jak zwykle więcej się czeka niż jeździ. Im się właśnie ferie zaczynają więc będzie najazd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrymi stokami do nauki są stoki w Bukowinie Tatrzańskiej. Jest tam około 7-8 stoków równoległych łagodnych ale o różnym stopniu nachylenia. Nieopodal znajduje sie tez wyciag krzesełkowy o stromym stoku. Po kilku dniach pobytu syn po jezdzie na malych stokach zjeżdzał samodzielnie już ze stromej góry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na Chełmi chyba w tym roku jakaś zmiana trasy jest?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ktoś był ostatnio w Maciejowej? Jak warunki? Wlasnie kupilem groupona na karnet popoludniowy (15-22) za 20zł
Jak z parkingiem, jest dużo miejsc czy trzeba ostro się naszukać?![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Z różnych przyczyn ale z dużym opóźnieniem zacząłem w tym roku sezon.
Tradycyjnie Kasina. Tradycyjnie jestem zadowolony ![]() Śniegu mnóstwo, warunki super, dużo ludzi ale da się jeździć spokojnie - czekało się koło południa jakieś 10 minut do wyciągu. Dojazd wyśmienity jak zawsze - do tego obwodnica Dobczyc - z domu pod wyciąg równa godzina jazdy. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
trasa wzdłuż wyciągu otwarta ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otwarta, w ch... śniegu w Kasince. Na Kasprowym też, w ogóle strasznie dowaliło w Zakopcu.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Otwarta i dobrze przygotowana - jakieś kawałki lodu pod wyciągiem zaczęły wyłazić dopiero koło 10-11 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wczoraj ponownie Kasina - karnet poranny 9-13.
Warunki cudowne - ludzi praktycznie nie było - trasa wytrzymała 4 godziny bez praktycznie żadnego oblodzenia. Za to podjazd pod górkę od głównej drogi był czadowy - 2 auta przede mną wylądowały w zaspach - oblodzone było rano jak jasna cholera. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wiertar : 18.02.2013 o godz. 00:16.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
pow! pow! pow!
Polecam wybrać się w Beskid Żywiecki lub Śląski, chociaż Pieninki i Sądecki też mają swój urok, ja bym szukał bardziej dzikich tras ![]() ![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wiem ale praca nie pozwala znytnio na wiele wypadow. planuje jeszcze szczyrk odwiedzic, no i tradycyjnie chopok i kasprowy ale czekam na jakis opad
![]() ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|