The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2011, 08:54
ja ten weekend na Słotwinach w Krynicy
pogoda jaka była każdy widział
w tym sezonie otwarli tam przyzwoity snowpark i troszke w kilka osób sie tam bawiliśmy
skończyło sie w już sobote na złamanych żebrach u kumpla i niedziela już na spokojnie na stoku i w barze spędzona
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.03.2011, 09:59
Czy był ktoś z Wiślaków w dolinie Zillertal? Wybieram się tam pierwszy raz i chciałbym zasięgnąć jakichś informacji.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.03.2011, 10:30
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Czy był ktoś z Wiślaków w dolinie Zillertal? Wybieram się tam pierwszy raz i chciałbym zasięgnąć jakichś informacji.
Ja byłem.... Powiem ci że mega chujowo trafiłeś....

Żartowałem Teraz już poważnie. Mega super miejscówka, świetne stoki, świetnie przygotowane. Nie wiem kiedy jedziesz, ja byłem w grudniu dwa lata temu, w dolince śniegu zero, wsiadasz do kolejki wyjeżdżasz na górę i witają cię ośnieżone stoki. Malownicze trasy (brzmi jak z przewodnik) ale poważnie mega fajnie, są trasy przez lasy, są też szerokie trasy.

Podobało mi się dużo bardziej niż na Włoskiej superskiramie czy jak się to tam nazywało.

Hintertux odwiedziłem raz, warunki były ciężkie, padający śnieg mgła, więc bez rewelacji.

http://cdn4.skiinfo.com/maps/at/slop...TXMAYRHOFE.jpg

Tutaj jeździliśmy najczęściej. Wyjazd kolejką Horberghban, bo parking był pod nią, łatwy dojazd z miejsca zamieszkania.

Ogólnie żaden stok później ani wcześniej nie dorównał odczuciom z Zillertal.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 01.03.2011, 18:52
Byłam ostatnio na Oravicy, ale nie na tym stoku przy termach tylko na takim mniejszym. Trasa niebieska - obawiałam się, że będzie płaska i nudna, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Bardzo fajna. Istotnie - łatwa, ale zrożnicowana, dobrze przygotowana, mało ludzi, dobra hopa. POLECAM
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member

Od: 10.2004

Stary 13.01.2012, 12:36
Wybieram się w ten weekend do kasiny z moja dziewczyna która jest raczej nowicjuszka w tej kwesti czy to dobry pomysł ją tam zabrać chodzi mi o trasy czy sa trudne (strome) http://www.snieznica.pl/zima/mapa-tr...rska-snieznica chodzi mi głównie o tą niebieską trasę zwykle jezdzilem z nią do paczółtowic i tam dawała rade.
Ktoś mógłby doradzić ?
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.01.2012, 12:52
Polecam wszystkim austriacki ośrodek Hochkar nie jest tak popularny jak lodowce ale jest naprawdę świetny. Mały jak na austriackie warunki i tak średnio dwa razy wiekszy niz Kotelnica
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.01.2012, 12:55
Goldi - Jezeli byłby to jej pierwszy czy drugi stok to myslę że trochę "głęboka woda". Ta niebieska trasa to tak trochę widze w tym roku zrobili dla rozróznienia z ta nową czerwoną. Blizej jej do czerwonej. natomiast jak najbardziej ten stok jest do nauki jazdy, jednolite nachylenie a nie stromizna i płasko, stromizna i płasko. Dodatkow od zeszłego roku b. dobrze przygotowany stok.
Reasumując - jak jest zdeterminowana to da radę, natomiast jak sam ja chcesz zarazic jazdą to moze początkowo sie zrazic.

Ja sam uczyłem sie tam jazdy na nartach Od zera, sam jedynie pod okiem znajomych, było ciężko szczególnie że wtedy Kasina znan była z muldowiska ale dałem radę. Uczyłem się w styczniu a w lutym pojechałem do Włoch na narty i nie miałem sie czego wstydzic
Ostatnio edytowane przez Kaan : 13.01.2012 o godz. 12:59.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 13.01.2012, 13:01
Jak na początki jazdy na nartach to Kasina nie będzie najlepszym wyborem. Trasa miejscami dosyć trudna, częste zalodzenia, muldy, ścisk na stoku. Ogólnie będzie dla niej ciężko i mało przyjemnie.
Jak do nauki to bardziej polecam Spytkowice /też blisko KRK/
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 13.01.2012, 13:05
Ja pierwsze kroki stawiałem w Sieprawiu . Co prawda jest tam jedna ośla łączka i dwa stoki stromsze ale to dobra alternatywa na naukę i niedaleko Krakowa.
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member

Od: 10.2004

Stary 13.01.2012, 13:13
Siepraw ok ale śniegu tam brak.
No jednak zrezygnuje z Kasiny na razie, ze 2-3 razy musi się na czym łatwiejszym przejechać
i dzięki za podpowiedz ze Spytkowicami to może być to
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.01.2012, 14:07
W niedalekij okolicy Krakowa nie ma lepszego miejsca niz Laskowa. Stok 2 km dość łatwy ale można sobie zjechac kawałkiem czarnej. Teraz chyba nie ma śniegu ale jak sypnie to polecam
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.01.2012, 14:39
W okolicach Krakowa są jeszcze Myślenice z swoim stokiem na górze Chełm. W tym roku tam nie byłem ale generalnie w latach poprzednich warunki tam były dobre. Stok dla osób które radzą sobie, bo jest on wymagający. Może był ktoś na Chełmie w tym roku ? Jakie warunki ?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.01.2012, 14:48
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
W okolicach Krakowa są jeszcze Myślenice z swoim stokiem na górze Chełm. W tym roku tam nie byłem ale generalnie w latach poprzednich warunki tam były dobre. Stok dla osób które radzą sobie, bo jest on wymagający. Może był ktoś na Chełmie w tym roku ? Jakie warunki ?
warunki narciarskie nieczynny nieczynny
Nawet cała trasa nie jest śniegiem przykryta. Teraz w Mc dość intensywnie sypie śnieg i mają być wreszcie ujemne temperatury, to może się jakoś rozrusza. Stację na Zarabiu przejęła stacja z Koninek, można kupować wspólny karnet i takie tam.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.01.2012, 14:52
Eternit napisał(a):Wyświetl post
warunki narciarskie nieczynny nieczynny
Nawet cała trasa nie jest śniegiem przykryta. Teraz w Mc dość intensywnie sypie śnieg i mają być wreszcie ujemne temperatury, to może się jakoś rozrusza. Stację na Zarabiu przejęła stacja z Koninek, można kupować wspólny karnet i takie tam.
No tak, co ja gadam. Przeciez nie dawno było po 8 stopni. Ale pewnie po niedługo otworzą bo sypie niemiłosiernie.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.01.2012, 16:30
Do nauki imo najlepsza jest Kotelnica, stok długi i łagodny, śnieg w sezonie praktycznie cały czas. Jak już dziewczyna się trochę ogarnie to możesz ją zabrać do Kasinki.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.01.2012, 18:23
Kasina - wypas - ale jak ktoś umie jeździć.

Co prawda nawet ktoś pierwszy raz na nartach zjedzie pługiem ale nie o to chodzi żeby się zrazić lub tym bardziej stwarzać zagrożenie na stoku.

Laskowa do nauki idealna - długi lekko nachylony stok - dla mnie za płaski ale dla kogoś może być idealny
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.01.2012, 18:51
Do nauki Spytkowice zdecydowanie. Zazwyczaj mniej zatłoczone niż Białka, stok taki w sam raz czyli trochę łatwego, trochę trudniejszego. Moja żona, która zaczynała przy mnie od zera tam właśnie poczuła, że narty to jest to. Siepraw do nauki też się nadaje ale śniegu tam jest aktualnie zero.
Kasina to byłby super stok .... gdyby nie był w Polsce. Fajne nachylenie ładnie położony ale niestety nadaje się do jazdy tylko rano zaraz po otwarciu. Później, metrowe muldy, kamienie i milion leżących na stoku w górnej części. Pomijam, że nie jest to może trasa fisowska ale ośla łączka też nie bardzo - żeby mieć przyjemność z Kasiny trzeba spełnić dwa warunki: umieć jeździć i trafić na dobrze przygotowany stok.
Fajny stok dla początkujących jest też w Małym Cichym ale teraz odradzam bo pewnie jest tam 1/3 obywateli Warszawy ( pozostałe 2/3 w Białce i pewnie jak zwykle więcej się czeka niż jeździ. Im się właśnie ferie zaczynają więc będzie najazd.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 13.01.2012, 18:58
Dobrymi stokami do nauki są stoki w Bukowinie Tatrzańskiej. Jest tam około 7-8 stoków równoległych łagodnych ale o różnym stopniu nachylenia. Nieopodal znajduje sie tez wyciag krzesełkowy o stromym stoku. Po kilku dniach pobytu syn po jezdzie na malych stokach zjeżdzał samodzielnie już ze stromej góry.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.01.2012, 19:21
Cytat:
Śnieg przestał padać, ale i tak nasypało go od cholery. Trzymała się wcześniej cienka pokrywa przy plusowej temperaturze. Teraz jest mrozik, nak*rwiają armatki. Jutro może być 40-50cm śniegu.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 13.01.2012, 19:49
na Chełmi chyba w tym roku jakaś zmiana trasy jest?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2012, 10:01
Ktoś był ostatnio w Maciejowej? Jak warunki? Wlasnie kupilem groupona na karnet popoludniowy (15-22) za 20zł Jak z parkingiem, jest dużo miejsc czy trzeba ostro się naszukać?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.02.2013, 14:48
Z różnych przyczyn ale z dużym opóźnieniem zacząłem w tym roku sezon.

Tradycyjnie Kasina.
Tradycyjnie jestem zadowolony

Śniegu mnóstwo, warunki super, dużo ludzi ale da się jeździć spokojnie - czekało się koło południa jakieś 10 minut do wyciągu.

Dojazd wyśmienity jak zawsze - do tego obwodnica Dobczyc - z domu pod wyciąg równa godzina jazdy.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 10.02.2013, 15:01
trasa wzdłuż wyciągu otwarta ?
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 10.02.2013, 15:13
Otwarta, w ch... śniegu w Kasince. Na Kasprowym też, w ogóle strasznie dowaliło w Zakopcu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.02.2013, 15:45
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
trasa wzdłuż wyciągu otwarta ?

Otwarta i dobrze przygotowana - jakieś kawałki lodu pod wyciągiem zaczęły wyłazić dopiero koło 10-11
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.02.2013, 17:19
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Z różnych przyczyn ale z dużym opóźnieniem zacząłem w tym roku sezon.

Tradycyjnie Kasina.
Tradycyjnie jestem zadowolony

Śniegu mnóstwo, warunki super, dużo ludzi ale da się jeździć spokojnie - czekało się koło południa jakieś 10 minut do wyciągu.

Dojazd wyśmienity jak zawsze - do tego obwodnica Dobczyc - z domu pod wyciąg równa godzina jazdy.
Tak, byłem, wiedziałem, potwierdzam. Kilka osób w czapkach Wisły
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 15.02.2013, 09:50
Wczoraj ponownie Kasina - karnet poranny 9-13.
Warunki cudowne - ludzi praktycznie nie było - trasa wytrzymała 4 godziny bez praktycznie żadnego oblodzenia.

Za to podjazd pod górkę od głównej drogi był czadowy - 2 auta przede mną wylądowały w zaspach - oblodzone było rano jak jasna cholera.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2013, 00:12

http://youtu.be/Cowp8Tjv7Ac

mój krotki edit ze szczawnicy.... na kanale jest ich wiecej polecam obejrzeć
Ostatnio edytowane przez wiertar : 18.02.2013 o godz. 00:16.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.02.2013, 00:39
pow! pow! pow!
Polecam wybrać się w Beskid Żywiecki lub Śląski, chociaż Pieninki i Sądecki też mają swój urok, ja bym szukał bardziej dzikich tras
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2013, 00:45
wiem ale praca nie pozwala znytnio na wiele wypadow. planuje jeszcze szczyrk odwiedzic, no i tradycyjnie chopok i kasprowy ale czekam na jakis opad
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów