The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2013, 20:39
arti napisał(a):Wyświetl post
Proszę jak nam się Jacek pięknie wyrobił... 2 tygodnie do ligi, kadra zamknięta, wszyscy pięknie podpisani i zatwierdzeni...
Teraz tylko grać i wygrywać!
Bednarz chce pobić rekord w strzelonych bramkach. W tej rundzie strzelimy ich mniej niż 10.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.02.2013, 20:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale dlaczego nikt nie wierzy w to ze NASZ TRENER wyszkoli, nauczy, ulepszy piłkarzy których posiadamy.
Inaczej mówiąc zrobi coś co np. zrobił Maciej Skorża.Wolfy, tylko nie pisz ze Skorża miał Marcelo (notabene bodajże 6 od końca obrońca ligi na którym wieszano psy. Nikt nie wyobrażał sobite tego że wygryzie Clebera)
Np. ja w jakimś stopniu w to wierzę i m.in. dlatego nie walę w Kulę jak bęben.
Tylko że w jakim stopniu można ulepszyć piłkarzy w wieku plus 33 to z jednej strony, a z drugiej moim zdaniem młodzi nie grzeszą zbytnim talentem i nawet ulepszenie ich stworzy grajków może na doły ekstraklasy bo dziś się do niej nie nadają.
Wyjąwszy weteranów, którzy od czasu do czasu mogą pomóc, ale ogólnie są melodią przeszłości to z reszty do kadry na poziomie Wisły mistrzowskiej czy medalowej nadaje się moim zdaniem tylko Mały i może Genkov.
@ szprotson
Dla mnie to Marcelo na pierwszy rzut oka miał niezwykły jak na nasze warunki potencjał. Widać było sprawność, zwrotność, skoczność, wyprowadzenie, poruszanie się... do dorobienia była tylko siła i taktyka.
To odwrotnie niż u kilku naszych obecnych i byłych orłów - np. Jopa, Kowalskiego czy Chaveza.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.02.2013 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.02.2013, 20:45
jak piłkarzy można ulepszyć?

Otóz Arti, w tej lidze aby wygrać spotkanie WYSTARCZY zmotywować piłkarzy. Ot cała tajemnica 3 punktów.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.02.2013, 21:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jak piłkarzy można ulepszyć?

Otóz Arti, w tej lidze aby wygrać spotkanie WYSTARCZY zmotywować piłkarzy. Ot cała tajemnica 3 punktów.
Zależy z kim gramy.
Nawet zmotywowany do czerwoności Daniel nie dorówna Ljuboji (ok - raz na 10 meczów).
Nawet zmotywowany Genkov nie zacznie mijać trzech rywali itd. itp.
Umiejętności - nr 1, motywacja - to nr 2 może 3.

Ulepszyć piłkarza - tj. wieloznaczne.
Jak np. trener nauczyłby dobrze dośrodkowywać Burligę czy Jovę albo dobrze strzelać wolne Chrapka albo zada Czekajowi ćwiczenia i on poprawi koordynację to jak to nazwiesz? Tj. ulepszenie czy co?
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2013, 21:56
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś w krótkich żołnierskich słowach mógłby mi wyjaśnić cel sprowadzenia tego Bieszczada ?

Potrzebujemy kogoś do ME (bo tam na oficjalnej jest tylko jeden bramkarz) czy on wystąpi jako konkurencja do Pareiki ?

Pytam, bo słabo się orientuje w temacie bramkarzy i nie mogę go nigdzie przypasować.
A może on jest uniwersalny i na lewej obronie może też grać ?
Legia wyciąga młodych utalentowanych zawodników z Lecha... nasi mieli wielką ochotę wykazać się sprytem, wymyślili że Legia skupuje tylko zawodników z pola więc wzięli bramkarza...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.02.2013, 22:41
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
A tak już poważniej to trzeba życzyć chłopakowi powodzenia, nic więcej jemu i nam nie pozostało.
No, raczej nie bardzo...

Ten transfer jest o tyle idiotyczny, że na 90% chłopak nie powącha murawy poza ME. Jest hierarchia bramkarzy, więc nie wiem jak miałby się wykazać. Podejrzewam, że nawet jakbyśmy mieli młodego Buffona na ławce, to i tak by u nas nie grał, bo "ma jeszcze czas".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.02.2013, 22:52
Dla mnie jest sens. Czy znacie słabego piłkarza o imieniu Gerard? Ja znam tylko dobrych. Cieślik, Pique, Asamoah. Same tuzy. To i ten będzie dobry.

Tacy Tomasze, znam dobrych, znam i słabych. A Gerard tylko spoko kopacze.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2013, 23:01
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest sens. Czy znacie słabego piłkarza o imieniu Gerard? Ja znam tylko dobrych. Cieślik, Pique, Asamoah. Same tuzy. To i ten będzie dobry.

Coś w tym jest.
Ale czy nie lepiej byłoby zatrudnić jakiegoś Ikera?

Wiem, wiem, szukam dziury w całym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.02.2013, 23:08
Wiesz, teraz był Gerard, byłby Iker to też by go Jacek zdobył dla nas, tutaj nie mam najmniejszej wątpliwości.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2013, 23:11
Wiesz, teraz był Gerard, byłby Iker to też by go Jacek zdobył dla nas, tutaj nie mam najmniejszej wątpliwości.
Słuszna uwaga. Trochę optymizmu na przyszłość.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TheGameLA
Member

Od: 06.2009

Stary 11.02.2013, 23:11
na co nam kolejny bramkarz?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.02.2013, 23:15
Jak będą jeszcze jakieś okazje to trzeba brać.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.02.2013, 23:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ten transfer jest o tyle idiotyczny, że na 90% chłopak nie powącha murawy poza ME. Jest hierarchia bramkarzy, więc nie wiem jak miałby się wykazać. Podejrzewam, że nawet jakbyśmy mieli młodego Buffona na ławce, to i tak by u nas nie grał, bo "ma jeszcze czas".
Po pierwsze, dwaj bramkarze maja kontrakt do końca tego sezonu.

Po drugie cytując wywiad z Twoim faworytem:

Q: Nie tylko Jaliensowi w czerwcu kończy się kontrakt. Zastanawiacie się już co dalej będzie np. z Pareiką czy Sobolewskim?
A: O tym czy oni z nami zostaną, zadecydują pierwsze miesiące wiosenne.

Q: A Pareiko będzie miał w ogóle szansę się wykazać?
A: Ja składu ustalał nie będę. To jest rola trenera. Nie wyobrażam sobie natomiast, żeby powtórzyła się sytuacja z jesieni. Nie może być tak, że bramkarz - bez względu na to kto jest tym pierwszym - popełnia tak fatalne błędy i ciągle jego pozycja będzie niezagrożona.

Jasno z niego widać ze Bednarza boli brak konkurencji bramkarskiej. Więc, z racji na to że jego zakup pt. Miśkiewicz jest lipny (kontrakt do 2014) coś musiał zrobić i tak sobie to wykombinował. Pewnym jest też ze Jacek ma pretensje do Pareiko o jego formę więc pewnie jest i niechętny do przedłużenia jego kontraktu. Z resztą nasz p.o. prezesa ma manię narzekania na zawodników na łamach prasy co wpływa negatywnie na ich formę. A Gerrard - cóż, jest za frytki i i zapewne ma rekomendację Primela. Nazwijmy wiec to 'dłuższymi testami' i planem B na nowy sezon.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.02.2013, 23:19
Może Boss naoglądał się filmów Krauzego, ma jakiś "Dług" do ściągnięcia i dlatego szukał Gerarda? Wszystko trzeba brać pod uwagę bo na prawdę ciężko zrozumieć ten ruch...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.02.2013, 23:38
Nie no panowie z takimi wzmocnienami i armatami z przodu dyr Jacek przekazuje światu wieść

"Atakujemy 13 miejsce w tabeli "

WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2013, 00:23
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie no panowie z takimi wzmocnienami i armatami z przodu dyr Jacek przekazuje światu wieść

Miejsca spadkowe są już raczej poza naszym zasięgiem, ale 13/14-ste jak najbardziej możemy postraszyć.

Po pierwsze, dwaj bramkarze maja kontrakt do końca tego sezonu.
Tak, a jednym z nich jest Gerard.
Wiesz, co to najprawdopodobniej oznacza?
Testy bramkarzy. Już za pól roku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.02.2013 o godz. 00:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.02.2013, 00:48

A jak mamy znać "nieznanych" Gerardów?

c.d.n.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.02.2013, 01:19

Ożesz!
Faktycznie Gerard Gerrard byłby niezniszczalny!
A tak został tylko Steven "przymierzany do Realu i Barcy" i po przejściach.

PS. Z tymi Stevenami to też podejrzane tyle, że w drugą stronę - za mojej młodości (...) stivenami nazywano pedałów (chyba chodziło o jakiś serial ["Dynastia" / "Santa Barbara"?] - był tam pono jakiś ciepły Steven wśród postaci). Z tych, co się parają piłką: Stefan Szczepłek, Stefan Majewski, Stefan Friedmann (kibicuje pasom i Polonii)...

Di Stefano powinien rodziców całować po stopach za "alfredo".
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.02.2013, 01:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, a jednym z nich jest Gerard.
Wiesz, co to najprawdopodobniej oznacza?
Testy bramkarzy. Już za pól roku.
Tylko jeśli odejdzie na raz dwójka z obecnej trójki. Jeśli nie, to się obejdzie.
Jacek jest jaki jest, ale coś tam stara się myśleć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.02.2013 o godz. 01:24.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2013, 01:27
Tylko jeśli odejdzie na raz dwójka z obecnej trójki. Jeśli nie, to się obejdzie.
Jacek jest jaki jest, ale coś tam stara się myśleć.
Myślę że wątpię.

Nie ma szans żeby Jacek odpuścił sobie (i nam) testy bramkarzy. Koleś ma ewidentnie na tym punkcie skrzywienie. Było okienko za kadencji Jacka w którym nie testowalibyśmy jakiegoś? Ktoś pamięta?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 12.02.2013, 07:07
Nikt nie będzie pamiętał bo takiego okienka nie było, ba ja myślę że takiej rundy nie było, przecież my cały czas testujemy. Jesteśmy jak Stig z TG, on ciągle testuje i my ciągle testujemy.

Ale widzę u Ciebie lekką drwinę z tych testów, a one są podyktowane tylko i wyłącznie dążeniem Jacka do perfekcji, on nie przepuszcza żadnej przyszłej gwieździe, żaden diament rynku wolnych zawodników nie będzie przez niego przeoczony, na pewno zostanie przetestowany! Ku chwale naszej i jego.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.02.2013, 07:41
Jesteśmy jak Stig z TG, on ciągle testuje i my ciągle testujemy.
Tyle że on testuje Ferrari, Lambo czy Merce a my Sarkiego

Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.02.2013, 07:41
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
tylko dziwnym trafem wybrali go do do najgorszej 11 eredivisie
Rundy? Sezonu?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.02.2013, 07:48
Nikt nie będzie pamiętał bo takiego okienka nie było, ba ja myślę że takiej rundy nie było, przecież my cały czas testujemy. Jesteśmy jak Stig z TG, on ciągle testuje i my ciągle testujemy.

Ale widzę u Ciebie lekką drwinę z tych testów, a one są podyktowane tylko i wyłącznie dążeniem Jacka do perfekcji, on nie przepuszcza żadnej przyszłej gwieździe, żaden diament rynku wolnych zawodników nie będzie przez niego przeoczony, na pewno zostanie przetestowany! Ku chwale naszej i jego.
Której starczą frytki do egzystencji przez najbliższe X rund
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.02.2013, 07:54
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Największym problemem Wisły jest właśnie Bednarz, m.in. przez jego politykę racjonalizacji kosztów - dzikiej, kapitalistycznej racjonalizacji. Chodzi mi w tym miejscu o kontrakty, które podpisuje z piłkarzami - kontrakty motywacyjne. Nie jest to wyjście, które spowoduje, że nagle piłkarze będą grać jak z nut, a może stać się nawet odwrotnie - Ci piłkarze, mając wpisane kontrakty motywacyjne, spowodują, że Wisła miast grać lepiej, będzie grać coraz gorzej, coraz mniej zespołowo, przez to, że piłkarz będzie grał "pod siebie", tak by jak najlepiej pokazać się z własnej strony, niekoniecznie dla dobra drużyny.
Ale to chyba nie Łysy Jacek podpisywał kontrakty z czołowymi piłkarzami Wisły.?

IMO największym problemem Wisły jest, że ma teoretycznie niezłych kopaczy (jak na ligę), którym się nie chce angażował w grę o zwycięstwo.
Nie znam szczegółów kontraktów, ale coś trzeba było zmienić w polityce wynagrodzeń.
I kapitalizm nie ma tu nic do rzeczy. No, może trochę ma, bo socjalizm polegający na bezmyślnym rozpierdalaniu kasy na prawo i lewo, już się w Wiśle skończył.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.02.2013, 08:10
marcin_częstochowa napisał(a):Wyświetl post
Rundy? Sezonu?
Rundy.

10 znaków.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 12.02.2013, 11:37
no dobra dobar, ale Kurto ostatnio grał bardzo dobrze z Ajaksem i w kilku poprzednich meczach mimo że dalej puszczał sporo bramek to już nie po jego błędach i też grał przyzwoicie. Myśel ze Pareiko w takiej formie jak w tej rundzie nie jest dużo lepszy do Filipa. Moim zdaniem pod koniec sezonu Kurto już nie będzie najgorszym bramkarzem w Holandii, a gdzieś w środku.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.02.2013, 12:29
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Też miałem takie czarne myśli, ale teraz w przypływie jakiegoś nieuzasadnionego optymizmu i entuzjazmu myślę, że możemy w nadchodzącej rundzie obronić dobrą 12 pozycję.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Fanic
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 12.02.2013, 12:44
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...ml#BoxSportTxt

Czyżby coś na rzeczy było...? Jakby to była prawda to byłaby dobra wiadomość.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.02.2013, 12:59
Fanic napisał(a):Wyświetl post
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...ml#BoxSportTxt

Czyżby coś na rzeczy było...? Jakby to była prawda to byłaby dobra wiadomość.
Przynajmniej byłby w końcu w środku pola ktoś, kto potrafi prosto kopnąć piłkę i wykazuje oznaki jakiejś wyobraźni boiskowej.

Powodzenia, Bednarz - nie spie*dol tego!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów