|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
cpc
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw. Mam dłużej tłumaczyć absurdalność twierdzenia, że to jedno i to samo. Taki fakt nie wystarcza Ci żeby wiedzieć na kogo głosować? Mnie wystarcza, a podobnych wskazówek są setki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
,, W specjalnej uchwale, przyjętej przez aklamację...'' yyyy co lemingu ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Po drugie nigdzie nie napisałem, że PiS i PO to to samo, innymi słowy, że nie ma między nimi żadnych różnic, wręcz przeciwnie - na istnienie takich różnic wskazałem więc nie bardzo wiem do kogo ten zarzut związany z absurdalnością. Podam pierwszy przykład z brzegu - sprawa premii dla marszałków. Na premie Kopacz musiał zgodzić się poseł Kuchciński, a nie powinien tego robić, nawet nie dlatego że mamy jakiś kryzys, zaciskanie pasa itp... Gdyby to była inna osoba z PO to nie miałbym żadnych z tym problemów. Niestety marszałek Kopacz wg polityków PiS i zwolenników tej partii otarła się w Smoleńsku o zdrade stanu. Skoro tak jest postrzegana przez szeroko pojęte środowisko związane z PiSem to żaden poseł tej partii nie powinien jej w nagrodę wypłacić premii, nawet gdyby ta premia wynosiła nie 45 tys pln a 100 złotych. Niestety tak się nie stało a gdyby nie media, opinia publiczna w tym internauci to pewnie do kieszeni marszłaek Kopacz wpadłoby sporo grosza. Krótko mówiąc PO z PiSem zagrali w jednej drużynie. Dla mnie taka sytuacja stanowi pewien sygnał ostrzegawczy. Jako, że tych sygnałów jest więcej to do tej pory nie przekonałem się do partii J. Kaczyńskiego. Zawsze uważałem PiS za co najwyżej mniejsze zło ale jednak zło i tego zdania póki co nie zmienie, a nie ukrywam chciałbym zdanie zmienić i mam nadzieję, że kiedyś tego doczekam. Arapaho: tak się składa, że nie chodziło mi o brak różnic światopoglądowych między konserwatywnym skrzydłem PO a PiSem. Dla mnie akurat to podobieństwo działa na korzyść obu stron, a skoro tak to nie może być użyte przeze mnie jako zarzut w odniesieniu do PiSu. Ale okay, nie podałem konkretnych przykładów to mogłeś mój post również tak odczytać.
Ostatnio edytowane przez cpc : 06.02.2013 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
http://www.rp.pl/artykul/947548.html Cytat:
http://wpolityce.pl/dzienniki/jeden-...-optymistyczny ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze
Uchwała upamiętniająca 150 rocznicę powstania styczniowego =/= ogłoszenie roku 2013 rokiem Powstania Styczniowego Po drugie nie uważam, że jest to istotna kwestia do dyskusji. Pozwoliłem sobie jedynie skomentować post Drozda we właściwy jemu samemu sposób. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zamki na piasku "made by PO" :
http://wpolityce.pl/wydarzenia/46447...o-eksploatacji "....będziemy jeździć nowoczesnymi autostradami ....": http://wpolityce.pl/wydarzenia/46464...og-i-autostrad W reżimowej TVP zaprezentowano Kolejne rozsypujace sie odcinki autostrad. Wykonano je ze słabej jakości materiału innego jak w dokumentacji. W procederze oszukiwania brali udział urzędnicy państwowi. A Tusk w ciemnym płaszczyku poleciał do Brukseli rżnąć głupa i wystepować w teatrzyku dla lemingów jako waleczny rycerz o pieniadze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mamy dziś dwie ciekawe informacje
1. Brunona k. Wypowiedział się na temat próby organizacji swojego wybuchu 2. Oddtajnienie teczki BOR z 2007 roku Obie świadczą o manipulacji jaka robi PiS, u nich jak zwykle było odwrotnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aby żyło sie lepiej. Wszystkim !:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ieci,id,t.html 1,2,3....mało . jeszcze jeden, jeszcze jeden ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Ja natomiast uważam, że jest to bardzo istotna kwestia, bo obrazuje stosunek do Polski, jej historii i roli historii w kształtowaniu postaw zwłaszcza młodych Polaków. Nawiasem mówiąc skoro już zdecydowałeś się odpisać mógłbyś choćby zdaniem uzasadnić dlaczego nie ma dla Ciebie znaczenia czy ktoś chce pamiętać o Polakach walczących o niepodległość czy nie. Sejm nie chce aby rok 2013 był rokiem Powstania Styczniowego! Niepojęta decyzja komisji kultury Cytat:
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.02.2013 o godz. 10:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to jeszcze nie wszystko:
http://niezalezna.pl/38182-juz-koniec-tanich-wakacji By żyło się lepiej. Wszystkim ! Urzędnicy Donalda nie brali tylko pieniędzy. W naturze też coś zharatali i nie była to gała: http://wpolityce.pl/wydarzenia/46518...og-ciag-dalszy A tu Tusk obwieszony kolejną blaszką (ma ich już tyle, że sowieccy generałowie mogliby mu im zazrościć): http://wpolityce.pl/artykuly/46499-e...atkowe-zdjecia P.S. Świetne zdjęcia, można sie dobrze uśmiać gdyby nie było to tak tragiczne dla Polski. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 07.02.2013 o godz. 13:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Czemu nie ma dla mnie znaczenia dyskusja na ten temat ? Bo to jest szukanie dziury w całym. Szczególnie w kontekście problemów poważniejszych niż te czy powstanie styczniowe uczcił sam Senat czy Sejm i Senat jednocześnie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.02.2013 o godz. 14:07.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Niech mi ktoś to ....a wytłumaczy bo pensje są 4 krotnie niższe niż w Niemczech, koszty materiałów też są niższe a budujemy najdrożej ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wytłumaczenie jest proste - miała być Irlandia no to jest
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W jednym cytacje gość z SISK piszę że w Irlandii budowali po 4 mln/km a dalej GDDKiA że w Irlandii są ceny po 10 mln/km .NIezły rozrzut
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
W kwestii kosztów budowy dróg to GDDKiA jest tak samo wiarygodna jak Bednarz...
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież jedno nie musi przeczyć drugiemu. W Polsce są odcinki, które są o połowę tańsze od średniej, a również są takie, które kosztują po 200 mln zł za 1 km (S8 od Konotopy do ulicy Powązkowskiej).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
do: emj10
Co nie zmienia faktu że często oficjalnie podawane koszty kawałka A4 w szczerym polu były większe niż autostrady w Austrii zawieszonej nad przepaścią. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie mnie oceniać co jest przyczyną tego czemu koszt 1 km autostrady jest wyższy niż w górach w Austrii, ale oprócz korupcji należy doszukiwać problemów z biurokracją, dziurawym prawem przetargowym, protestami ekologów i miesiącami, jeśli nie latami ciągnącymi się sprawami w sądach, które nie mogą nie przełożyć się na cenę kontraktu, a także budowaniem dróg z przesadnymi udogodnieniami dla żabek i jeży (przejścia dla zwierząt) przekraczającymi nawet normy wymagane od nas przy absorpcji środków UE.
Z bardziej przyziemnego mi tematu znam przykład przetargu na środkową część II linii metra w Warszawie. W pierwszym zaskarżonym przez HGW przetargu firmy się umówiły i zawołały jak jeden mąż po 6 mld zł. Dopiero, gdy dopuszczono konkurencję nie z naszego podwórka to włosko-turecki koncern za 4 mld zł wszedł na plac budowy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.02.2013 o godz. 16:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Masz kolejną nieznaczącą dziurkę, a dla mnie wskazówkę Cytat:
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.02.2013 o godz. 00:21.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz przeczytałem jaja z tym wierszem powyżej. Stalinizm czystej wody. Po Tusku wszystkiego można się spodziewać. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 07.02.2013 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Władza nie jest pewna służb, więc chce móc wezwać Legię Cudzoziemską".
Cytat " [...] To, co proponuje rząd - wzywanie obcych służb na pomoc w pacyfikacji zamieszek czy demonstracji, nie mieści się w głowie. To przecież dotyczy spraw wewnętrznych kraju. Czy ktoś kiedykolwiek słyszał, by jakikolwiek kraj wzywał na pomoc obcą policję? By Francuzi wzywali na pomoc Anglików? Albo Niemców? To jest tak, jak byśmy wzywali na pomoc doświadczonych bankowców z Niemiec, ponieważ nie radzimy sobie z prowadzeniem naszych banków. To się nie mieści w głowie. To jest poddanie się państwa. Państwo mówi nam oficjalnie - nie jesteśmy w stanie sobie ze wszystkim poradzić. Mówił Pan też o strachu. Kto się czego boi? Kwestia strachu może być tu najważniejsza. Rząd być może nie jest pewien, jak się zachowają formacje powołane do pilnowania porządku, do ochrony państwowych instytucji, jak KPRM, czy będą w sposób gorliwy bronili dostępu do tych instytucji. Czy będą gorliwie bronili członków rządu? [...]" http://wpolityce.pl/wydarzenia/46532...wadzi-porzadek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest kolejna tzw. "dziura w całym".
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|||
|
Dzisiaj. Program "Stokrotki".
Prowadząca: Cytat:
Biedroń: Cytat:
Wiadomości w TVP1. Dziennikarz pyta towarzysza Millera z SLD co Tusk powinien zrobić z frakcją konserwatywną w PO. Pada mniej więcej taka odpowiedź: Cytat:
Rozumiem intencje wspomnianego wyżej celebryty, zakorzenione w PRL, który w swojej nazwie zawierał trzy kłamstwa Polska (radziecka) Rzeczpospolita (komunistyczna) Ludowa (dysktatorska). W takim razie w jakim celu ten cały cyrk z demokracją, skoro realnie ma rządzić pięć osób (liderzy partii), a reszta ma robić dobrą minę do złej gry. Już dawno twierdziłem, że demokracja to nieszczęście. Jest śmieszno. Jest straszno. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przewałow z drogami ciąg dalszy. Na nadzór inwestorski poszło ....1,4 mld zł. :
http://wpolityce.pl/wydarzenia/46554...l-goni-skandal |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Także jak na mój młody i nie za bardzo doświadczony łeb to historia zatacza koło i to w sumie jest naturalna kolej rzeczy a nie jakieś dziury w całym Ciekawe tylko czy kiedyś ta historia inaczej się potoczy a nie po komuszemu![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|