The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2013, 12:25
Zapewne dlatego, że muzułmanów w Australii jest około 2 % a np. we Francji 8-10 %.
Cyganów Sarkozy z Francji wyrzucił ; )

,,Imigrantów trzeba wspierać, ale i od nich wymagać, czego w ostatnich latach brakowało. W Niemczech społeczeństwo „multi-kulti” zupełnie się nie sprawdziło. ''

Tak na marginesie ta wypowiedź premiera(byłego zresztą) Australii jest z 2009 r.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.02.2013, 13:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Sprawiasz Jaroo wrażenie osoby która za wszelką cenę chce sobie i innym udowodnić, że czy PiS czy PO nie ma to znaczenia. I to właśnie sprawia że jeżeli któryś z nas jest lemingiem to jesteś to właśnie Ty. Bo, "wszyscy są tacy sami" to pierwsze przykazanie układu który lemingami steruje. Smutna prawda. Więc zrozum, że jak już nazywam cię lemingiem, to nie przez moje widzimisie.
Niestety, w wielu bardzo istotnych sprawach różnic między PO i PiS nie ma praktycznie żadnych. Nie oznacza to, że różnic nie ma wcale - są takie i przeważnie przemawiają na korzyść PiSu ale dla mnie jak i sądzę dla wielu Polaków to po prostu za mało aby oddać głos na PiS. Jeśli do tego dodamy "skuteczną" politykę marketingową wg Jarosława & Company to odpowiedź na pytanie czmu PiS nie może wygrać wyborów wydaje się oczywista. Niestety strategia obliczona na przekonywanie już przekonanych (bo tak dla mnie to często wygląda, nawet na tym forum) nie przyniesie zwycięstwa w wyborach.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.02.2013, 13:27
cpc napisał(a):Wyświetl post
Niestety, w wielu bardzo istotnych sprawach różnic między PO i PiS nie ma praktycznie żadnych. Nie oznacza to, że różnic nie ma wcale - są takie i przeważnie przemawiają na korzyść PiSu ale dla mnie jak i sądzę dla wielu Polaków to po prostu za mało aby oddać głos na PiS. Jeśli do tego dodamy "skuteczną" politykę marketingową wg Jarosława & Company to odpowiedź na pytanie czmu PiS nie może wygrać wyborów wydaje się oczywista. Niestety strategia obliczona na przekonywanie już przekonanych (bo tak dla mnie to często wygląda, nawet na tym forum) nie przyniesie zwycięstwa w wyborach.
Chyba przesadziłes - jest kilka zbieżnych elementów pomiedzy skrzydłem konserwatywnym PO a PISem głównie światopogladowych ale zważ na proporcje u platfusów -przechył na lewo jest znaczny 1/4 do 3/4 więc w dzisiejszym układzie sił parlamentarnych sprawy in vitro i związków partnerskich nie przeszły - jeśli jednak palikot i komuniści dostaną z 20-30 posłów więcej to gowinowcy nie będa mieć nic do gadania i PO zbliży się programowo do komunistów w każdym calu.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.02.2013, 13:57
cpc
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw. Mam dłużej tłumaczyć absurdalność twierdzenia, że to jedno i to samo. Taki fakt nie wystarcza Ci żeby wiedzieć na kogo głosować? Mnie wystarcza, a podobnych wskazówek są setki.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.02.2013, 16:56
Cytat:
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw. Mam dłużej tłumaczyć absurdalność twierdzenia, że to jedno i to samo. Taki fakt nie wystarcza Ci żeby wiedzieć na kogo głosować? Mnie wystarcza, a podobnych wskazówek są setki.
No bo tak sie podzielili. Jedni udają (czy też są) lewaków a drudzy (PiS0 mają za zadanie udawać prawicę. Także w sprawach światopoglądowych - i tylko takich - się różnią, o to się właśnie kłócą i robią teatrzyk zaś jeśli chodzi o kwestie związane z ekonomią to żadni nie mają pomysłu na Polskę i tak samo jeśli chodzi o dekomunizację, o cały ten system gdzie 2-3 partie w Polsce już przed wyborami są wygrane (tylko te są lansowane w mediach), o to że obywatele nie mają w Polsce nic do powiedzenia (weź zbierz 100 tys podpisów w 3 miesiące żeby wnieść projekt inicjatywy ustawodawczej), o to dofinansowywanie partii ze środków państwa (machina, która pozwala im finansowo stać ponad resztą konkurencji partyjnej), o immunitety czy inne przywileje dla politykierów, sowite premie, tak zwaną kiełbasę przedwyborczą (czyli stek kłamstw i pustych obietnic) to się niczym nie różnią. Oni wszyscy bronią tego systemu bo maja w nim dobrze a obywatel jest w nim smieciem zależnym od bandy polityczków. To my w tej chwili jesteśmy dla nich a nie oni dla nas, a właśnie powinno być odwrotnie. I jeśli te sprawy światopoglądowe przysłonić obraz i sprawić, że bym sie miał opowiedzieć po stronie PiS to przykro mi, aż taki naiwny nie jestem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Mareq
Senior Member

Stary 06.02.2013, 17:00
Cytat:
Jedni głosowali za uchwałą upamiętniającą 150 rocznicę powstania styczniowego, a drudzy przeciw
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...a-styczniowego

,,
W specjalnej uchwale, przyjętej przez aklamację...''

yyyy co lemingu ?
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.02.2013, 17:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
cpc
Innych wskazówek, że jedno i to samo nie jest stwierdzeniem absurdalnym jest również sporo. To po pierwsze.
Po drugie nigdzie nie napisałem, że PiS i PO to to samo, innymi słowy, że nie ma między nimi żadnych różnic, wręcz przeciwnie - na istnienie takich różnic wskazałem więc nie bardzo wiem do kogo ten zarzut związany z absurdalnością.

Podam pierwszy przykład z brzegu - sprawa premii dla marszałków. Na premie Kopacz musiał zgodzić się poseł Kuchciński, a nie powinien tego robić, nawet nie dlatego że mamy jakiś kryzys, zaciskanie pasa itp... Gdyby to była inna osoba z PO to nie miałbym żadnych z tym problemów. Niestety marszałek Kopacz wg polityków PiS i zwolenników tej partii otarła się w Smoleńsku o zdrade stanu. Skoro tak jest postrzegana przez szeroko pojęte środowisko związane z PiSem to żaden poseł tej partii nie powinien jej w nagrodę wypłacić premii, nawet gdyby ta premia wynosiła nie 45 tys pln a 100 złotych.
Niestety tak się nie stało a gdyby nie media, opinia publiczna w tym internauci to pewnie do kieszeni marszłaek Kopacz wpadłoby sporo grosza. Krótko mówiąc PO z PiSem zagrali w jednej drużynie.

Dla mnie taka sytuacja stanowi pewien sygnał ostrzegawczy. Jako, że tych sygnałów jest więcej to do tej pory nie przekonałem się do partii J. Kaczyńskiego.

Zawsze uważałem PiS za co najwyżej mniejsze zło ale jednak zło i tego zdania póki co nie zmienie, a nie ukrywam chciałbym zdanie zmienić i mam nadzieję, że kiedyś tego doczekam.

Arapaho: tak się składa, że nie chodziło mi o brak różnic światopoglądowych między konserwatywnym skrzydłem PO a PiSem. Dla mnie akurat to podobieństwo działa na korzyść obu stron, a skoro tak to nie może być użyte przeze mnie jako zarzut w odniesieniu do PiSu. Ale okay, nie podałem konkretnych przykładów to mogłeś mój post również tak odczytać.
Ostatnio edytowane przez cpc : 06.02.2013 o godz. 17:44.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.02.2013, 17:31
Mareq napisał(a):Wyświetl post
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...a-styczniowego

,,
W specjalnej uchwale, przyjętej przez aklamację...''

Szkoda tylko, że najpierw musiało dojść do sporego zamieszania, by PO zmieniło swój stosunek do uczczenia rocznicy Powstania Styczniowego.

http://www.rp.pl/artykul/947548.html

Cytat:
Skandaliczna – bo w tej sprawie chcę użyć tego słowa już w pierwszym zdaniu – decyzja komisji kultury Sejmu RP, która głosami PO i palikociarni odrzuciła projekt ogłoszenia roku 2013 rokiem Powstania Styczniowego (nadchodzi równa, 150. rocznica) doczekała się już wielu komentarzy i interpretacji.

http://wpolityce.pl/dzienniki/jeden-...-optymistyczny
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Mareq
Senior Member

Stary 06.02.2013, 19:13
Po pierwsze
Uchwała upamiętniająca 150 rocznicę powstania styczniowego =/= ogłoszenie roku 2013 rokiem Powstania Styczniowego

Po drugie nie uważam, że jest to istotna kwestia do dyskusji. Pozwoliłem sobie jedynie skomentować post Drozda we właściwy jemu samemu sposób.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.02.2013, 20:27
Zamki na piasku "made by PO" :
http://wpolityce.pl/wydarzenia/46447...o-eksploatacji

"....będziemy jeździć nowoczesnymi autostradami ....":

http://wpolityce.pl/wydarzenia/46464...og-i-autostrad

W reżimowej TVP zaprezentowano Kolejne rozsypujace sie odcinki autostrad. Wykonano je ze słabej jakości materiału innego jak w dokumentacji. W procederze oszukiwania brali udział urzędnicy państwowi.
A Tusk w ciemnym płaszczyku poleciał do Brukseli rżnąć głupa i wystepować w teatrzyku dla lemingów jako waleczny rycerz o pieniadze.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.02.2013, 09:28
Mamy dziś dwie ciekawe informacje

1. Brunona k. Wypowiedział się na temat próby organizacji swojego wybuchu

2. Oddtajnienie teczki BOR z 2007 roku

Obie świadczą o manipulacji jaka robi PiS, u nich jak zwykle było odwrotnie
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.02.2013, 09:51
Aby żyło sie lepiej. Wszystkim !:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ieci,id,t.html

1,2,3....mało . jeszcze jeden, jeszcze jeden !
Drozd
Senior Member

Stary 07.02.2013, 10:05
Po pierwsze
Uchwała upamiętniająca 150 rocznicę powstania styczniowego =/= ogłoszenie roku 2013 rokiem Powstania Styczniowego

Po drugie nie uważam, że jest to istotna kwestia do dyskusji. Pozwoliłem sobie jedynie skomentować post Drozda we właściwy jemu samemu sposób.
A dlaczego się nie równa? Ogłoszenie roku 2013 rokiem powstania styczniowego to już za dużo? Kogo to tak boli?

Ja natomiast uważam, że jest to bardzo istotna kwestia, bo obrazuje stosunek do Polski, jej historii i roli historii w kształtowaniu postaw zwłaszcza młodych Polaków. Nawiasem mówiąc skoro już zdecydowałeś się odpisać mógłbyś choćby zdaniem uzasadnić dlaczego nie ma dla Ciebie znaczenia czy ktoś chce pamiętać o Polakach walczących o niepodległość czy nie.

yyyy co lemingu ?

Sejm nie chce aby rok 2013 był rokiem Powstania Styczniowego! Niepojęta decyzja komisji kultury

Cytat:
Wniosek wywołał dwie kolejne debaty na sejmowej komisji kultury. Forsowali go posłowie PiS, poparła Solidarna Polska. Przeciw byli posłowie PO i Ruchu Palikota. Nie było na sali posłów SLD i PSL.

Platforma kwestionowała projekt argumentując tym, że Senat uznał już przyszły rok rokiem Powstania Styczniowego. W zamian przygotowano listę własnych kandydatów na patronów przyszłego roku: są wśród nich XIX-wieczny przemysłowiec z Wielkopolski Hipolit Cegielski i XX-wieczny kompozytor Witold Lutosławski.

Co ciekawe, Sejm litewski uznał rok 2013 rokiem Powstania Styczniowego. Choć Litwa nie unika kontrowersji z Polską, traktuje to Powstanie jak widać jako element także swojej, antyrosyjskiej tradycji. Uczestniczyli w nim przecież mieszkańcy dawnego Wielkiego Księstwa Litewskiego, na których spadły zresztą wyjątkowo surowe represje.
Jajeczko lemingu...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.02.2013 o godz. 10:22.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.02.2013, 10:40
A to jeszcze nie wszystko:
http://niezalezna.pl/38182-juz-koniec-tanich-wakacji

By żyło się lepiej. Wszystkim !

Urzędnicy Donalda nie brali tylko pieniędzy. W naturze też coś zharatali i nie była to gała:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/46518...og-ciag-dalszy

A tu Tusk obwieszony kolejną blaszką (ma ich już tyle, że sowieccy generałowie mogliby mu im zazrościć):
http://wpolityce.pl/artykuly/46499-e...atkowe-zdjecia

P.S. Świetne zdjęcia, można sie dobrze uśmiać gdyby nie było to tak tragiczne dla Polski.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 07.02.2013 o godz. 13:59.
Mareq
Senior Member

Stary 07.02.2013, 13:58
Cytat:
Nawiasem mówiąc skoro już zdecydowałeś się odpisać mógłbyś choćby zdaniem uzasadnić dlaczego nie ma dla Ciebie znaczenia czy ktoś chce pamiętać o Polakach walczących o niepodległość czy nie.
Uważam, że jeżeli Sejm uroczyście uczcił rocznicę powstania styczniowego(uchwała przyjęta przez aklamację - co przeczy twojemu lemingowemu powtarzaniu bzdur o glosowaniu przeciw uchwale upamiętniającej powstanie styczniowe ), a Senat uznał rok 2013 rokiem powstania styczniowego, to ciężko mówić o braku pamięci o Polakach walczących o niepodległość.

Czemu nie ma dla mnie znaczenia dyskusja na ten temat ?
Bo to jest szukanie dziury w całym.

Szczególnie w kontekście problemów poważniejszych niż te czy powstanie styczniowe uczcił sam Senat czy Sejm i Senat jednocześnie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.02.2013 o godz. 14:07.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.02.2013, 14:55
Cytat:
Średni koszt kilometra budowanej w Polsce autostrady wynosi 9,6 mln euro - ogłosiła GDDKiA

A zagraniczni wykonawcy przyznawali, że koszty polskich autostrad nie są najniższe w Europie.
- Wygraliśmy kontrakty, oferując budowę 1 km autostrady za 6 mln euro, podczas gdy w Irlandii budowaliśmy autostrady po 4 mln euro za 1 km - mówił nam też jesienią zeszłego roku dyr. Liam Nagle z irlandzkiej grupy SISK. Spółka Irlandczyków wraz z polską grupą PBG od połowy 2010 r. budowała 65 km autostrady A1 w województwie kujawsko-pomorskim, ale kontrakty na tę inwestycję zostały zerwane.

Także dane opublikowane przez GDDKiA wskazują, że w innych państwach UE budowa autostrad zwykle kosztuje taniej niż w Polsce. Wystarczy porównać z cenami u naszych sąsiadów, przedstawianymi przez GDDKiA. W Niemczech 1 km autostrady miał kosztować 8,24 mln euro, w Czechach - 8,86 mln euro, a na Litwie tylko 4 mln euro. W wielu innych państwach Europy Zachodniej też jest taniej. W Danii 1 km autostrady kosztuje średnio 5,89 mln euro, w Hiszpanii 6,69 mln euro, w Słowenii 7,29 mln euro, a w Irlandii 10 mln euro.

Niech mi ktoś to ....a wytłumaczy bo pensje są 4 krotnie niższe niż w Niemczech, koszty materiałów też są niższe a budujemy najdrożej
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2013, 14:57
Wytłumaczenie jest proste - miała być Irlandia no to jest
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.02.2013, 15:16
W jednym cytacje gość z SISK piszę że w Irlandii budowali po 4 mln/km a dalej GDDKiA że w Irlandii są ceny po 10 mln/km .NIezły rozrzut
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Kocur
semper fi

Stary 07.02.2013, 15:19
W kwestii kosztów budowy dróg to GDDKiA jest tak samo wiarygodna jak Bednarz...

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.02.2013, 15:19
Przecież jedno nie musi przeczyć drugiemu. W Polsce są odcinki, które są o połowę tańsze od średniej, a również są takie, które kosztują po 200 mln zł za 1 km (S8 od Konotopy do ulicy Powązkowskiej).
Mareq
Senior Member

Stary 07.02.2013, 15:30
Cytat:
Niech mi ktoś to ....a wytłumaczy
,, W tym Hiltonie są trzy pokoje w sumie... Ten pokój, który dla nas zarezerwowałem w Hiltonie, to są dwa pokoje. Ty będziesz miał numer 698''
Kocur
semper fi

Stary 07.02.2013, 15:30
do: emj10

Co nie zmienia faktu że często oficjalnie podawane koszty kawałka A4 w szczerym polu były większe niż autostrady w Austrii zawieszonej nad przepaścią.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.02.2013, 16:21
Nie mnie oceniać co jest przyczyną tego czemu koszt 1 km autostrady jest wyższy niż w górach w Austrii, ale oprócz korupcji należy doszukiwać problemów z biurokracją, dziurawym prawem przetargowym, protestami ekologów i miesiącami, jeśli nie latami ciągnącymi się sprawami w sądach, które nie mogą nie przełożyć się na cenę kontraktu, a także budowaniem dróg z przesadnymi udogodnieniami dla żabek i jeży (przejścia dla zwierząt) przekraczającymi nawet normy wymagane od nas przy absorpcji środków UE.

Z bardziej przyziemnego mi tematu znam przykład przetargu na środkową część II linii metra w Warszawie. W pierwszym zaskarżonym przez HGW przetargu firmy się umówiły i zawołały jak jeden mąż po 6 mld zł. Dopiero, gdy dopuszczono konkurencję nie z naszego podwórka to włosko-turecki koncern za 4 mld zł wszedł na plac budowy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.02.2013 o godz. 16:23.
Drozd
Senior Member

Stary 07.02.2013, 19:11
Uważam, że jeżeli Sejm uroczyście uczcił rocznicę powstania styczniowego(uchwała przyjęta przez aklamację - co przeczy twojemu lemingowemu powtarzaniu bzdur o glosowaniu przeciw uchwale upamiętniającej powstanie styczniowe ), a Senat uznał rok 2013 rokiem powstania styczniowego, to ciężko mówić o braku pamięci o Polakach walczących o niepodległość.

Czemu nie ma dla mnie znaczenia dyskusja na ten temat ?
Bo to jest szukanie dziury w całym.

Szczególnie w kontekście problemów poważniejszych niż te czy powstanie styczniowe uczcił sam Senat czy Sejm i Senat jednocześnie.
Lemingowe to jest Twoje oszukiwanie samego siebie. Skoro senat uznał rok 2013 rokiem powstania styczniowego dlaczego nie mógł tego zrobić również sejm? Tak jak choćby sejm Litewski? 150 lat to mało okrągła rocznica? A może w ślad za tym miałaby iść jakaś kasa na różne wydarzenia, jak choćby w roku Chopinowskim do czego PO i Palikot nie dopuścili. Zwyczajnie antypolskie działanie. Oczywiście dla Ciebie to szukanie dziury w całym...

Masz kolejną nieznaczącą dziurkę, a dla mnie wskazówkę

Cytat:
Na stronie Poland.gov.pl (oficjalna strona reprezentującą nasz kraj, należąca do MSZ) w zakładce „literatura” ocenzurowano wiersz Zbigniewa Herberta „Przesłanie Pana Cogito”. Ze środka utworu został usunięty fragment o „zdradzonych o świcie”.

Jak ujawnił profil „Tygodnik Lisickiego” na Facebooku, wiersz Zbigniewa Herberta umieszczono w wersji „okrojonej”. Fragment, który zastąpiono znakiem „(...)”, to:

„niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę
a kornik napisze twój uładzony życiorys

i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy
przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie”

Próbowaliśmy ustalić, dlaczego ten fragment nie podobał się ministerstwu, ale rzecznik MSZ Marcin Bosacki nie odbiera telefonu.

Reakcja autorów strony była zaś zadziwiająca - zamiast przywrócić wycięte fragmenty, usunęli ocenzurowaną całość wiersza, zostawiając na stronie... tylko trzy pierwsze akapity.p\
http://niezalezna.pl/38203-skandal-p...uruje-herberta
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.02.2013 o godz. 00:21.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.02.2013, 19:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś to ....a wytłumaczy bo pensje są 4 krotnie niższe niż w Niemczech, koszty materiałów też są niższe a budujemy najdrożej
Ten co "wygrywa" przetarg (najczęściej zaprzyjaźnieni biznesmeni wspierający partię) odpala kasę tym, dzięki którym mógł się nachapać. Dlatego niektóre partie a zwłaszcza jedna ma taką kasę na wybory, że potrafi zasypać całę miasta w Polsce plakatami i bilbordami.

Teraz przeczytałem jaja z tym wierszem powyżej. Stalinizm czystej wody. Po Tusku wszystkiego można się spodziewać.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 07.02.2013 o godz. 19:43.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.02.2013, 20:07
"Władza nie jest pewna służb, więc chce móc wezwać Legię Cudzoziemską".

Cytat
" [...] To, co proponuje rząd - wzywanie obcych służb na pomoc w pacyfikacji zamieszek czy demonstracji, nie mieści się w głowie. To przecież dotyczy spraw wewnętrznych kraju. Czy ktoś kiedykolwiek słyszał, by jakikolwiek kraj wzywał na pomoc obcą policję? By Francuzi wzywali na pomoc Anglików? Albo Niemców? To jest tak, jak byśmy wzywali na pomoc doświadczonych bankowców z Niemiec, ponieważ nie radzimy sobie z prowadzeniem naszych banków. To się nie mieści w głowie. To jest poddanie się państwa. Państwo mówi nam oficjalnie - nie jesteśmy w stanie sobie ze wszystkim poradzić.

Mówił Pan też o strachu. Kto się czego boi?

Kwestia strachu może być tu najważniejsza. Rząd być może nie jest pewien, jak się zachowają formacje powołane do pilnowania porządku, do ochrony państwowych instytucji, jak KPRM, czy będą w sposób gorliwy bronili dostępu do tych instytucji. Czy będą gorliwie bronili członków rządu? [...]"

http://wpolityce.pl/wydarzenia/46532...wadzi-porzadek
Drozd
Senior Member

Stary 07.02.2013, 20:41
To jest kolejna tzw. "dziura w całym".
Hej Nasz TS !!
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2013, 20:42
Dzisiaj. Program "Stokrotki".

Prowadząca:
Cytat:
w demokracji chodzi o to, że mniejszość nie może być dyskryminowana przez większość.
Otóż jeśli nie na tym polega demokracja, to ja się pytam - na czym? Według definicji w demokracji rządzi większość, dlatego to postulaty większości powinny być realizowane. Jeśli demokratyczna mniejszość czuje się z powodu swojej wątpliwej liczebności dyskryminowana, to w jakim celu przeprowadzane są wybory?

Biedroń:
Cytat:
John! Żyjemy w demokracji! Mamy ten dobytek dzięki ruchom wyzwolenia, w tym gejów i lesbijek.
No cóż. Biedroń pomylił ruchy sufrażystek z demokracją starożytną.

Wiadomości w TVP1. Dziennikarz pyta towarzysza Millera z SLD co Tusk powinien zrobić z frakcją konserwatywną w PO. Pada mniej więcej taka odpowiedź:
Cytat:
Liczę tutaj na dyktaturę pana premiera. Nie może być tak, że jakaś część posłów głosuje niezgodnie z wolą partii
Tym samym towarzysz Miller wprowadza nowe pojęcie do słownika. Hmm..Demokratyczna dyktatura? Ciekawe.
Rozumiem intencje wspomnianego wyżej celebryty, zakorzenione w PRL, który w swojej nazwie zawierał trzy kłamstwa Polska (radziecka) Rzeczpospolita (komunistyczna) Ludowa (dysktatorska).
W takim razie w jakim celu ten cały cyrk z demokracją, skoro realnie ma rządzić pięć osób (liderzy partii), a reszta ma robić dobrą minę do złej gry.

Już dawno twierdziłem, że demokracja to nieszczęście.
Jest śmieszno. Jest straszno.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.02.2013, 21:00
Przewałow z drogami ciąg dalszy. Na nadzór inwestorski poszło ....1,4 mld zł. :

http://wpolityce.pl/wydarzenia/46554...l-goni-skandal
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.02.2013, 22:11
Cytat:
To jest kolejna tzw. "dziura w całym".
To nie jest żadna dziura tylko historia, która zatacza koło. Co ciekawe od czasów komuny nie mineło wiele lat a wszystko powtarza się tak szybko, że aż dziwne. Za komuny posłuszni towarzysze dostawali odznaki od Sowietów, dziś takie odznaki (Gwiażdzisty wkleił wyżej artykuł) dostaje nasz wódz od UE. W 81 na pomoc Polsce miały przyjść wojska wielkiego brata, dziś na taką pomoc będzie przychodziła milicja z UE. To samo jeśli chodzi o biedę, socjalizm był niewydolny i tak samo w tej nowej Polsce jest coraz trudniej żyć, dalej jest strefa biedna i takich, którzy dostają zamiast kartek na towary posadę w tym biurokratycznym kraju czy inne premie dla posłów albo budujących stadiony i autostrady. Propaganda w tv taka sama, niby wszystko gra, wszystko w porządku a w mediach się debaty na temat długu publicznego, paktu fiskalnego, utraty suwerenności (traktat lizboński), katastrofy smoleńskiej nie podejmuje bo po co.
Także jak na mój młody i nie za bardzo doświadczony łeb to historia zatacza koło i to w sumie jest naturalna kolej rzeczy a nie jakieś dziury w całym Ciekawe tylko czy kiedyś ta historia inaczej się potoczy a nie po komuszemu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów