The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2013, 10:41
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._6_15_biegamy/

Bardzo pozytywny news . Czyżby Kulawik miał w końcu jakiś posłuch u piłkarzy?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 20.01.2013, 13:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Do tych pierwszych sparingów nie ma co większej wagi przykładać, zobaczcie co Zilina zrobiła z Ruchem
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing9459.html

można sie załamać..
Te druzyny, ktore sparowaly z Wisla i Ruchem tez sa w trakcie pierwszych sparingow, ich ligi statruja chyba jeszcze pozniej, to nie jest zaden przypadek, to pokazuje miejsce w ktorym sa kluby z polskiej ligi.Ruch ma po prostu beznadziejnie slabych pilkarzy.Nie zdziwie sie wcale jak Melikson szybko wyladuje na lawce rezerwowych w tym Valenciennes.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 20.01.2013 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 20.01.2013, 13:40
arti napisał(a):Wyświetl post
W Rumunii jak się wydaje jest póki co więcej bogatych kibiców-jeleni ("praczy"?), a Albania, Gruzja itp. mają jedną dużą przewagę nad nami - klimat. Więc jak ktoś tam dobrze ustawi szkolenie od podstaw to łykną nas bez problemu.
Dobrze zorganizowane szkolenie albo szaleni pasjonaci z wielką kasą - to nasze jedyne szanse.
W nowoczesnym szkoleniu to my dopiero raczkujemy, oczywiscie, ze moze trafic sie jakis pasjonat, ktory kupi jakis klub i zrobi z niego mocna druzyne cos na wzor tego co sie dzieje na Ukrainie,ale tam ci krezusi sa milosnikami pilki, a dla naszych to tylko interes do ktorego nie maja zamiaru dokladac, zreszta zobacz jak ludzie reaguje wciskaja tu byle odpady jak Frederisken, koles, ktorego nawet w 2 lidze dunskiej nie chcieli , wiekszosc kibicow obiecywala sobie po nim duzo,Bednarz jest zawiedziony nim, gdzie w tym jest logika?On gral dokladnie tak jak nie potrafi.Tutaj bym jeszcze dodal skauting, on by mogl sporo poprawic, bo mozna wyszukac naprawde nie drogo perelki, nie jakis pilkarzy wybitnych, ale bardzo dobrych na nasze realia jak chocby Traore , niby niektore kluby u nas sie chwala, ze go maja w tym Wisla, ale tak naprawde nic nie maja.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 20.01.2013 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 20.01.2013, 16:40
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
W nowoczesnym szkoleniu to my dopiero raczkujemy, oczywiscie, ze moze trafic sie jakis pasjonat, ktory kupi jakis klub i zrobi z niego mocna druzyne cos na wzor tego co sie dzieje na Ukrainie,ale tam ci krezusi sa milosnikami pilki, a dla naszych to tylko interes do ktorego nie maja zamiaru dokladac, zreszta zobacz jak ludzie reaguje wciskaja tu byle odpady jak Frederisken, koles, ktorego nawet w 2 lidze dunskiej nie chcieli , wiekszosc kibicow obiecywala sobie po nim duzo,Bednarz jest zawiedziony nim, gdzie w tym jest logika?On gral dokladnie tak jak nie potrafi.Tutaj bym jeszcze dodal skauting, on by mogl sporo poprawic, bo mozna wyszukac naprawde nie drogo perelki, nie jakis pilkarzy wybitnych, ale bardzo dobrych na nasze realia jak chocby Traore , niby niektore kluby u nas sie chwala, ze go maja w tym Wisla, ale tak naprawde nic nie maja.
Jeśli mówisz o Traore z Lechii to na nasze warunki był gracz wybitny więc ja na twoim miejscu liczyłbym na kogoś w stylu Drewniaka i to przy dobrym obrocie sprawy...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.01.2013, 18:07
I temu bylem zdziwiony czemu Bednarz pogonił zatrudnionych przez Stana scoutów, bo tym samym cofnął temat wyszukiwania piłkarzy o kilka lat w tył (?).
Nigdy nie byłem pracodawcą ale w kilku firmach pracowałem i z tego co zauważyłem największym błędem w większości przypadków było/jest szukanie oszczędności tam gdzie nie trzeba.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.01.2013, 18:19
Jacek tłumaczył to tak, że skauci znajdowali zawodników na których Wisłę nie stać.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 20.01.2013, 18:42
cfa napisał(a):Wyświetl post
I temu bylem zdziwiony czemu Bednarz pogonił zatrudnionych przez Stana scoutów, bo tym samym cofnął temat wyszukiwania piłkarzy o kilka lat w tył (?).
Nigdy nie byłem pracodawcą ale w kilku firmach pracowałem i z tego co zauważyłem największym błędem w większości przypadków było/jest szukanie oszczędności tam gdzie nie trzeba.
Tak sie robi jak sie tnie koszty w pospiechu, i wszedzie gdzie sie da, zreszta pamietam co mowil o Frederiskenie, ze tanszy niz Pajlic, ale po co bylo w ogole placic Frederiksenowi? Sikorski tez tani , ale po co mu placic chociaz zlotowke? Jak sie bierze zawodnika to warto spawdzic jeszcze co potrafi, a nie tylko ile chce zarabiac.Bednarz dziala po omacku, tak jakby slepy encyklopedie czytal.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 20.01.2013 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.01.2013, 20:44
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Jacek tłumaczył to tak, że skauci znajdowali zawodników na których Wisłę nie stać.
No to chyba wiem czemu nie ma włosów. Nasuwa się oczywiście pytanie, kto będzie znajdował zawodników na których Wisłę stać ? Ich agenci ? Czy sam Jacek na podstawie ... no właśnie czego?

Tak sie robi jak sie tnie koszty w pospiechu, i wszedzie gdzie sie da, zreszta pamietam co mowil o Frederiskenie, ze tanszy niz Pajlic, ale po co bylo w ogole placic Frederiksenowi? Sikorski tez tani , ale po co mu placic chociaz zlotowke? Jak sie bierze zawodnika to warto spawdzic jeszcze co potrafi, a nie tylko ile chce zarabiac.Bednarz dziala po omacku, tak jakby slepy encyklopedie czytal.
Ale tak się robi w wielu firmach w Polsce niestety i szkoda, że nikt nie potrafi się nauczyć na cudzych błędach.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.01.2013, 18:16
Nic na temat:
"Pokonaliśmy piątą drużynę Rosji, więc prawie jak byśmy już grali w LM, a Daniel Sikorski to najlepszy napastnik Polski"?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Stary 25.01.2013, 18:35
Mistrzostwo nasze...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.01.2013, 18:38
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Mistrzostwo nasze...
Dziękuję.... już mi lepiej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Stary 25.01.2013, 18:44
A tak na serio to trochę zabawnie brzmiał komentarz na głównej... W pierwszej połowie przeciwnik miał tylko 3 doskonałe szanse na gola... Super a Wisła wcale ;] Jest dobrze ;]
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.01.2013, 19:38
Żebyśmy tylko naszego strzelca nie musieli na wiosnę przepraszać za szyderę
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.01.2013, 19:47
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Żebyśmy tylko naszego strzelca nie musieli na wiosnę przepraszać za szyderę
Obyś musiał ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.01.2013, 20:16
Chyba nie liczysz, że gość, który od 2 sezonów nie strzela, nagle przypomni sobie jak prosto kopać piłkę?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.01.2013, 20:51
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie liczysz, że gość, który od 2 sezonów nie strzela, nagle przypomni sobie jak prosto kopać piłkę?
Z niekłamaną radością wstanę i będę bił brawo S, G i każdemu innemu jak zasłużą. Tego zresztą sobie i Im życzę...
Miałem okazję parę dni temu porozmawiać z trenerem, który grał kiedyś w Wiśle i jest blisko klubu. On mi powiedział, m.in. że w lecie kopacze przerzucali duże ciężary, robili siłę w sposób w jaki zwykle robi się to w zimie i dlatego tak nędznie wyglądali fizycznie. Oczywiście szczegółów nie podam bo się na tym nie znam i nie wiedziałem o co i w jaki sposób dopytać.
No i że faktycznie wykopali P m.in.za to, że tak ich załatwił fizycznie. Napisałem to bo może w tym jest jakaś jaskółka nadziei na wiosnę - Kula zrobi tak jak trzeba i kopacze zaczną grać lepiej, nawet bez Maora. Cóż... pożyjemy-zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez arti : 25.01.2013 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.01.2013, 21:21
arti napisał(a):Wyświetl post
No i że faktycznie wykopali P m.in.za to, że tak ich załatwił fizycznie. Napisałem to bo może w tym jest jakaś jaskółka nadziei na wiosnę - Kula zrobi tak jak trzeba i kopacze zaczną grać lepiej, nawet bez Maora. Cóż... pożyjemy-zobaczymy.
Pytanie jest tylko jedno, czy faktycznie Kula zrobi jak trzeba ... A to nie jest takie jednoznaczne ...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2013, 21:52
tego lata były spore upały i faktycznie Probinio mógł ich zajechać, warto dodać że DyskoPolo lekko trenowało w lecie (chyba nawet na obozie nie byli) to jesienią prezentowali sie w lidze bardzo dobrze
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2013, 00:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nic na temat:
"Pokonaliśmy piątą drużynę Rosji, więc prawie jak byśmy już grali w LM, a Daniel Sikorski to najlepszy napastnik Polski"?
Ewidentnie siadło morale. Osobiście czekałem na: "I co teraz, krytycy Bednarza?! Co powiecie jak Daniel strzeli 10 bramek?!11" w wykonaniu Kartheropa, tudzież innego Grantara. Na co zresztą miałem już przygotowaną odpowiedź: "Szykujcie się. Koniec już blisko.".

Serio, gdybym miał kiedyś napisać apokryf opisujący znaki poprzedzające koniec świata, to pewnie zaczynałby się on tak: "Daniel Sikorski zostanie królem strzelców Ekstraklasy. Wyprzedzi Gikiewicza.".

Będę w ciężkim szoku, jeśli Daniel w tym sezonie dobije do dziesięciu goli w karierze. Na poziomie Ekstraklasy, rzecz jasna...

AYALA napisał(a):Wyświetl post
tego lata były spore upały i faktycznie Probinio mógł ich zajechać, warto dodać że DyskoPolo lekko trenowało w lecie (chyba nawet na obozie nie byli) to jesienią prezentowali sie w lidze bardzo dobrze
Probierza załatwił Donald Tusk. Ewidentnie w połowie rundy skończyły mu się dopalacze. Po meczu w Piastem wpadł w histerię, majaczył coś o tym że zawiódł Cupiała, Bednarza i kibiców. Dwa miesiące później, jak mu wypłukało toksyny z organizmu przyznał w wywiadzie, że to jednak oni zawiedli jego.
Nie łączyłbym jednak osobistych problemów naszego byłego trenera z wynikami i stylem drużyny. To, że Daniel Sikorski nie strzela goli nie wynika z niedotrenowania, przetrenowania czy wiatrów solarnych. Oni (w przeważającej większości) po prostu, najzwyczajniej w świecie - nie umieją grać w piłkę.
Fakt, ich rywale też. Tylko że nasi nie umieją bardziej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2013 o godz. 01:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.01.2013, 05:15
Śnił mi się o zgrozo Łysy...

" Daniel nie zapomniał jak się gra w piłkę na najwyższym poziomie... Udowodnił to w meczu sparingowym z Terekiem... Ten chłopak doskonale wie na co go stać i jestem święcie przekonany że już wkrótce nam udowodni to, co jest przecież oczywiste..."

...ubrany był w strój kowboja (tak na marginesie)
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2013, 09:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ewidentnie siadło morale. Osobiście czekałem na: "I co teraz, krytycy Bednarza?! Co powiecie jak Daniel strzeli 10 bramek?!11" w wykonaniu Kartheropa, tudzież innego
Jeśli już stanie się owy cud , nie spodziewaj się po mnie tego rodzaju textów - nie mierz wszystkich swoją miarą kolego .

PS. Jak już kogoś wywołujesz to wypada poprawnie zapisać jego nicka .
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.01.2013, 12:41
I tak jest słaby i nie powinien nigdy znaleźć się we Wiśle. Bramki w sparingach to i Dawidowski strzelał.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 26.01.2013, 13:54
@up
Dokładnie, sparing w czasie okresu przygotowawczego jest tyle warty to bramki Bogusia i Garguły, albo innego Pareiki na treningach. A Sikorskiemu Bednarz zrobił krzywdę sprowadzając go do Wisły no i oczywiście jeszcze większą krzywdę nam kibicom.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2013, 14:17
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
I tak jest słaby i nie powinien nigdy znaleźć się we Wiśle. .
Ja mam identyczne zdanie odnośnie 95% zawodników obecnej Wisły. Jednego Danielowi nie można odmówić, zaangażowania! Bo nic człowieka bardziej nie wkurza, niż piłkarze przechodzący obok meczu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.01.2013, 14:27
Kiedyś niby potrafili, ale rzadko im sie chciało. Teraz przyszły widze takie czasy, że chcą, ale nie potrafią
..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.01.2013, 15:57
Przyszedł do nas - trudno , był to błąd . Nie cofniemy tego tak jak 100 innych złych decyzji w tym klubie o wiele większym kalibrze . W tym momencie złowrogo życzyć Sikorskiemu to tak - jakby złowrogo życzyć Wiśle .

http://www.youtube.com/watch?v=ohVMJ...ailpage#t=581s

Nie wiem czy Kulawik jest w stanie odbudować Sikorskiego z tamtego okresu , ale i tak w tej chwili nie pozostaje nam liczyć na nic (nikogo) innego .
Odpowiedz cytując
soQlABG
Member

Od: 08.2012

Stary 26.01.2013, 16:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przyszedł do nas - trudno , był to błąd . Nie cofniemy tego tak jak 100 innych złych decyzji w tym klubie o wiele większym kalibrze . W tym momencie złowrogo życzyć Sikorskiemu to tak - jakby złowrogo życzyć Wiśle .

http://www.youtube.com/watch?v=ohVMJ...ailpage#t=581s

Nie wiem czy Kulawik jest w stanie odbudować Sikorskiego z tamtego okresu , ale i tak w tej chwili nie pozostaje nam liczyć na nic (nikogo) innego .
pastuch tak samo ograny jak z apoelem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2013, 17:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się (i Ty również raczej zdajesz sobie z tego sprawę) że słowo "okres" w tym przypadku to bardzo duże nadużycie. Ujmując rzecz inaczej - Sikorski nie ma czego odbudowywać. Kilka udanych meczy zdarza się każdemu zawodnikowi. Ich kompilacje na youtube oglądacie zwykle podczas okienka transferowego, zastanawiając się skąd nasi geniusze takiego anonima wyciągnęli.

Daniel nigdy nie był dobrym zawodnikiem. W całej seniorskiej karierze strzelił sześc goli - jako napastnik (nie liczę jego gry w rezerwach i ME). Napastnik w wieku 25-lat ma sześć goli a ty piszesz o "odbudowywaniu się". Nie przekraczamy tu przypadkiem granicy absurdu?

Poza tym - nikt mu "złowrogo" nie życzy. Ale niewielu też gotowych jest udawać, że pokłada w Sikorskim jakiekolwiek nadzieje. Nie ma ku temu po prostu absolutnie żadnych podstaw.

Jeżeli strzeli dwa gole przed raczej nieuniknionym i chłodnym pożegnaniem, to będę mile zaskoczony. Nawet wtedy jednak Sikorski nadal pozostanie kompletnym niewypałem i piłkarskim analfabetą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2013 o godz. 17:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.01.2013, 17:43
Dokładnie. Sikorski nie odblokuje się z prostej przyczyny-on się nigdy nie zablokował.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.01.2013, 18:12
A ja jestem daleki od krytyki Sikorskiego z prostego faktu - nie odstawał on od reszty naszych kopaczy w tym sezonie, był głównie rezerwowym. W paru meczach się nawet wyróżniał. Jak mam jechać to po zespole jako całości, bo cała drużyna zagrała poniżej wszelkich oczekiwań.

Śmieszy mnie to zachowanie na forum, Daniel stał się po prostu kozłem ofiarnym i workiem treningowym dla sfrustrowanych wynikami kibiców. Skoro z niego taka szydera, to ja nie wiem czemu nie było szydery jak Wilk strzelił bramkę w poprzednim naszym sparingu, przecież on to grał największe G i zaliczył największy zjazd pod względem sportowym (może poza Meliksonem i Pereiką) ze wszystkich naszych piłkarzy. W dodatku grał praktycznie w każdym meczu i w 99% przypadków praktycznie go na tym boisku nie było -.- Gdzie ta szydera pytam się?

Daniel to nasz piłkarz i ja mu życzę jak najlepiej. Ucieszyła mnie ta bramka. Nie uważam go za zbawcę, ale nie jest gorszym piłkarzem niż wielu innych naszych zawodników. Może strzeli parę bramek w następnej rundzie, a może 0, piłka jest nieobliczalna i sobie daruje ferowanie jakichkolwiek wyroków.
Ogólnie szkoda mi Daniela jako człowieka, za to, że go w Wiśle tak traktujemy my, kibice. Zawsze się o Wiśle wypowiadał z największym szacunkiem, wkłada w grę w serce i ogromny wysiłek co było widać na boisku. Z resztą na konferencji widać było, że mimo niskich poborów jemu bardzo zależało na tym, żeby tu grać. Mam nadzieję mimo wszystko, że chłop ma mocną psychikę i zagra rundę konia

PS. na tym sparingu z Terekiem graliśmy nawet ciekawie, coś się tam działo fajnego z przodu i chyba przeważaliśmy (patrząc na skróty). Podobało mi się to co widziałem Wiadomo, że to tylko sparing, ale może druga połówka sezonu, mimo straty Meliksona, pozwoli nam się podciągnąć trochę w tabeli. Chciałbym, żebyśmy zdobyliwięcej punktów niż w poprzedniej rundzie i grali ładniej dla oka - jeśli tak się stanie, to będę za pozostaniem Kulawika na swoim stanowisku Trzymam kciuki za chłopaków na obozie
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.01.2013 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów